Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Τι καλό βιβλίο διάβασα πρόσφατα.

βιβλία book

 • Please log in to reply
137 replies to this topic

#136 mirana_neko

mirana_neko

  Daddy's little girl, all grown up,terrorizing the world...

 • Members
 • 508 posts

Posted 08 September 2017 - 09:33

Εγω φετος το εχω ρηξει πολυ στο αστυνομικο και εχω παρει σβαρνα σιγα σιγα την σκανδιναβικη μερια του θεματος. Τωρα διαβαζω την Κουκουβαγια του Bjork καθ'οτι το πρωτο του , το Παγωμενος Αγγελος μου αρεσε παρα πολυ. i-koukouvagia.jpg#137 Petran79

Petran79

  YOU GET TO BURNING!

 • Review Team
 • 3,255 posts
 • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 29 March 2022 - 08:11

5 χρόνια αδράνεια.....

Διάβασα πρόσφατα το Watership Down + Tales from Watership Ship Down

Είχα δει παλιά την ταινία και άκουγα εδώ και καιρό πως το βιβλίο είναι καλύτερο. Το ίδιο και με τη σειρά Λαγοπεριπέτειες.

Τελικά έχοντας δει και τη σειρά, θεωρώ ότι τα πήγαν αρκετά καλά και οι δύο.

Αλλά δυστυχώς δεν διασκεύασαν αυτό που κάνει το βιβλίο να ξεχωρίζει, δηλ τη μυθολογία των κουνελιών με τις ιστορίες του El Ahraiah, εκτός λίγο στην αρχή και στο τέλος, όπως και τη Γλώσσα των κουνελιών, Lapine. Μόνο λίγες λέξεις χρησιμοποιούν, ενώ το βιβλίο έχει ολόκληρο λεξικό με δεκάδες λέξεις. Ενώ και τα ζώα μεταξύ τους επικοινωνούν με μια στοιχειώδη καθομιλουμένη βασισμένη στη Γλώσσα των σκατζόχοιρων με λίγες βασικές λέξεις. Ιδίως το γλάρο δυσκολεύεσαι να τον καταλάβεις όταν μιλά με τα κουνέλια ενώ με τους άλλους γλάρους μιλά κανονικά.

Αυτό χάνεται στην ταινία και στη σειρά.

Η σειρά Λαγοπεριπέτειες διασκευάζει με τον τρόπο της επιπλέον ιστορίες, αλλα αλλάζει το τέλος ενώ δεν δείχνει τις έντονες και βίαιες σκηνές μαχών του βιβλίου.
Ο Woundwort πάντως ενώ παρουσιάζεται μονόφθαλμος και μεγάλος στη σειρα με ουλή, στο βιβλίο έχει και τα δύο του μάτια , φαίνεται να είναι νέος ενώ ξεχωρίζει για τον όγκο του και την αγριότητα στις μάχες.

Επίσης οι χαρακτήρες ενώ μιλούν σαν άνθρωποι, εντούτοις διατηρούν τα ένστικτα και τη συμπεριφορά ενός κανονικού αγριοκούνελου. Πχ όταν πάνε να σώσουν τις κουνέλες από την Έφραφα, δεν το κάνουν από αγάπη αλλά από ένστικτο διαιώνισης του είδους, όπως και το να θέλουν να σκοτώσουν οικόσιτο κουνέλι με μυρωδιά ανθρώπου.

Πολύ ωραία περιγραφή της τοπικής χλωρίδας και πανίδας και των τοπίων επίσης

Μένει μόνο η cgi σειρά του bbc αλλά έχω χαμηλές προσδοκίες.

Τώρα διαβάζω το βιβλίο που βασίστηκε η ταινία secret of nimh, (3 βιβλία συνολικά), αλλά το Watership Down το προτιμώ ως προς τον πλούτο του

#138 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 45 posts

Posted 29 March 2022 - 13:45

Δεν διαβαζω βιβλια.

wdasa.png
Also tagged with one or more of these keywords: βιβλία, book