Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Twilight: το αγαπάμε ή το μισούμε..?

twilight poll book βιβλίο λυκόφως

  • Please log in to reply
57 replies to this topic

Poll: Twilight preferance (55 member(s) have cast votes)

Σας αρέσει η σειρά;;

  1. Τη λατρεύω!!! <3 (1 votes [1.82%])

    Percentage of vote: 1.82%

  2. Μπλιαχ!!! Δεν τη διάβασα και δεν σκοπεύω!! *puke* (31 votes [56.36%])

    Percentage of vote: 56.36%

  3. Την παράτησα γιατί απογοητεύτηκα... (2 votes [3.64%])

    Percentage of vote: 3.64%

  4. Δεν τρελάθηκα κιόλας...εντάξει ήταν (7 votes [12.73%])

    Percentage of vote: 12.73%

  5. Τη διάβασα και τη σιχάθηκα!!! ΚΑΨΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!!!!!! (14 votes [25.45%])

    Percentage of vote: 25.45%

Vote Guests cannot vote

#31 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 02 November 2012 - 12:07

Σκιούζμι;

#32 Fandom

Fandom

    Anime Professional

  • Members
  • 551 posts

Posted 02 November 2012 - 12:09

Εγώ δεν τρόλλαρα μπουγάτσα.

#33 jedimastermaniac

jedimastermaniac

    METAL POWER!!!!!

  • Members
  • 252 posts

Posted 02 November 2012 - 12:30

Αν κάποιος γουστάρει βρυκόλακες ΔΕΝ διαβάζει φλωρό Twilight αλλά WHITEWOLF UNIVERSE!!!! nuff said
Posted Image
Thanks for the sig Snivelili
Last Chancer Platoon - Paintball team

#34 Fandom

Fandom

    Anime Professional

  • Members
  • 551 posts

Posted 02 November 2012 - 12:47

Well, οι φλώροι θα συνεχίσουμε να τα διαβάζουμε.

#35 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 02 November 2012 - 13:21

Αχέμ, ας αφήσουμε καλύτερα τους χαρακτηρισμούς στην άκρη.

Εξάλλου τα έχουμε πει, αν κάποιος θεωρεί πχ μια ταινία "έξυπνη" (ή όχι) αυτό δε σημαίνει ότι αποκαλεί "έξυπνους" τους φανς της.

Παρακαλώ συνεχίστε τη συζήτηση χωρίς χαρακτηρισμούς και όσο μπορείτε με επιχειρήματα.

Posted Image


#36 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 02 November 2012 - 13:23

Dude, αυτό θέλατε για να ξεκινήσετε;

Ώπα. Στάκα.

jedimastermaniac, λίγο πιο ήπια. Αν θέλεις να προτείνεις κάτι, κάντο αλλιώς, ή πάνε στο ανάλογο thread. (Και οι βρικόλακες στο twilight δεν είναι φλώροι, παρά το λαμπύρισμα. This comes from a hater).

Fandom, δεν είπε το κοινό φλώρους, αλλά το βιβλίο. Έχει διαφορά.

Σε όσους σας αρέσει, με γεια σας με χαρά σας και είθε να σας φωτίσει η Konata μια μέρα, να διαβάσετε κάτι καλύτερο.

Ωρέ έδιτ: με πρόλαβε η Anelis. Basically, ότι είπε.

Posted Image


#37 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 02 November 2012 - 14:51

Παιδιά όλα κι όλα, εμάς ο καθηγητής της λογοτεχνίας κατεύθυνσης χρησιμοποίησε το twilight ως παράδειγμα για να μας διδάξει τις αφηγηματικές τεχνικές.Μάλιστα μας έδειξε και σκηνές απο την ταινία, αφού μας απήγγηλε σκηνές του έργου τις οποίες είχε αποστηθίσει. Ο ίδιος ισχυριζόταν ειρωνικά οτι είναι το αγαπημένο του παράδειγμα και οτι το χρησιμοποιεί για να δελεάσει τα 14χρονα 17χρονα κορίτσια να προσέξουν στο μάθημα επειδή οι βασικές αφηγηματικές τεχνικές είναι πεταμένες εκεί μέσα τόσο ξεκάθαρα ωστε είναι πολύ εύκολο να τις εντοπίσεις και να τις εξηγήσεις.

Τώρα σε σχέση με το βιβλίο, σίγουρα οι αντιδράσεις είναι υπερβολικές, αλλά και αναμενόμενες δεδομένης της δημοτικότητας του βιβλίου. Θαρρώ οτι το post της tea-chan με το συντακτικό μου δίνει ένα καλό λόγο να μην το δοκιμάσω και κάνω τον άπειρο αναγνώστη εαυτό μου να απογοητευτεί απο τα βιβλία πριν προλάβει να διαβάσει τίποτα τις προκοπής.

O6rrvsU.jpg


#38 Hana Suzuki

Hana Suzuki

    Bookworm Chick

  • Members
  • 66 posts

Posted 08 December 2012 - 15:51

Well. Nα τα λέμε όλα και να είμαστε ειλικρινείς. Βγήκε η ταινία όταν ήμουν ακόμη στην ανωριμη ηλικία των 14, την αγάπησα και μετά για 8 μήνες είχα πωρωθεί άγρια, είχα διαβάσει τα βιβλία και τα είχα αγαπήσει. Μετά που πέρασε όμως η πρώτη φανφάρα και για καλή μου τύχη 'αρχισα να συναναστρέφομαι με πιο ώριμα άτομα και να μπαίνω με τα μπούνια στον κόσμο της λογοτεχνίας, κατάλαβα πως η σειρά δεν αξίζει. Οι χαρακτήρες είναι οι πιο flat που υπάρχουν, whether they are main characters or secondary. Είναι όλα φτιαγμένα σε ένα υπερβολικό μοτίβο απέραντης τελειότητας και μου τη δίνει. Ο χαρακτήρας στο βιβλίο είναι για να εξελίσσεται και να σε βοηθά μέσω αυτού να εξελιχθείς και εσύ, γιατί πέρα από την πλάκα, ακόμη και μέσα από τη φανταστική λογοτεχνία μαθαίνεις πέντε πράγματα.
Πέρα από τους εκνευριστικούς-αλλά-υπερβολικά-τέλειους χαρακτήρες, με εκνευρίζει που έφτιαξε δικό της είδος "βρικολάκων" και "λυκανθρώπων" και κρατάει τις κλασσικές ονομασίες. Οι βρικόλακες κοιμούνται σε φέρετρα, δεν πίνουν αίμα ζώων και καίγονται στον ήλιο. Απλά. Ποιος badass βρικόλακας και με ποια λογική θα έλαμπε στον ήλιο; Τώρα τους λυκανθρώπους και αυτή τους εξήγησε λίγο παραπάνω αφού στο 4
Spoiler:

Οπότε είμαι και γω φανατική χέιτερ της σειράς :D

33djz2f.jpg


#39 Fandom

Fandom

    Anime Professional

  • Members
  • 551 posts

Posted 08 December 2012 - 16:27

Οι βρικόλακες κοιμούνται σε φέρετρα, δεν πίνουν αίμα ζώων και καίγονται στον ήλιο. Απλά.


Αυτό το ξέρουμε από μαρτυρίες ? :P Προϊόν φαντασίας είναι, όπως θέλει το χρησιμοποιεί ο καθένας.

#40 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 08 December 2012 - 16:41

Σε αυτο εχετε και οι δυο δικιο. Δηλαδη δεν ειναι ευκολο να αλλαζεις βασικα δομικα χαρακτηριστικα γνωστων πλασματων/χαρακτηρων, αλλα αν το κανεις ομορφα, οπως π.χ. στο noblesse, δε νομιζω να εχει πολυς κοσμος προβλημα.

stasou%2520mygdala.jpg


#41 Maffy

Maffy

    Maffcaekz

  • Members
  • 291 posts

Posted 08 December 2012 - 16:41

Το Τwilight το διάβασα πριν ανακοινωθεί ταινία στους κύκλους μας (κοινώς κανείς δεν το ήξερε) και εννοείται πριν βγει το 4ο βιβλίο λόγω μιας πρότασης στο amazon (κι εννοείται ότι τα διάβασα στα αγγλικά). Θυμάμαι βασικά ότι το πρότεινα στις φίλες μου το πρώτο βιβλίο οι οποίες το λάτρεψαν και το πρότειναν σε άλλα κορίτσια στο σχολείο κι έγινε διάσημο πριν καν την ταινία. Ήμουν περήφανη ότι ήμουν η πηγή που το γνώρισε το σχολείο και μετά ανακοινώθηκε η ταινία λες και περίμενε εμένα πρώτα να το διαδώσω. Να πω, ότι το πρώτο βιβλίο μ'άρεσε καθαρά για το romance. Όχι για τα vampires κλπ. Θα μου πείτε βέβαια, τι σόι romance ήταν και θα το δεχτώ αλλά μ'άρεσε κυρίως η αρχή που ψαχνόταν η άλλη κι αυτός το έπαιζε κάπως tsundere. Διάβασα τα υπόλοιπα 2, τα δάνεισα, βγήκε η ταινία μετά απο κανά χρόνο. Το ενδιαφέρον μου για τη σειρά είχε αρχίσει να πέφτει όσο ανέβαινε των άλλων. Ήταν χαριτωμένο αλλά τπτ άλλο. Πήγα να δω την ταινία με τη φίλη μου και τη βρήκα απελπιστικά άθλια. Ο Edward όχι μόνο δεν ήταν ο πιο ωραίος του κόσμου, δεν ήταν ΚΑΝ ωραίος σκέτο (μια χαρά είναι ο Robert αλλά τον έκαναν σκατά σαν Edward) και goddammit, he sparkled. Η Βella δεν είχε μάθει να χρησιμοποιεί ακόμα τους μύες του προσώπου της και γενικά σαν ταινία ήταν άθλια. Εκεί συνειδητοποίσα τι μάπα είναι γενικά όλο το franchise και ξενέρωσα απίστευτα. Βγήκε το 4ο βιβλίο και για πρώτη φορά στη ζωή μου ήθελα να κάψω εξωσχολικό βιβλίο. Τόσο χάλια. Κάποια στιγμή κατάφερα να δω τη 2η ταινία η οποία ήταν πολύ καλύτερα σκηνοθετημένη αλλά οι ηθοποιοί ήταν οι ίδιοι και δεν μπορείς να φτιάξεις μία άθλια ιστορία. Δεν ξανάδα καμία άλλη ταινία ποτέ.

Οπότε τώρα η σκέψη "Κοίτα, όλο το σχολείο έμαθε για το Τwilight λόγω που το προμόταρα στις φίλες μου και μετά βγήκε η ταινία σαν bonus!! :DD" μετατράπησε σε "Κοίτα, όλο το σχολείο έμαθε για το Τwilight εξαιτίας που το προμόταρα στις φίλες μου και μετά βγήκε η ταινία σαν παραπάνω χτύπημα!! Τ.Τ"

ΕDIT: Και να πω, ότι μόνο μία κοπέλα συμπάθησα στο Twilight, τη Leah, κυρίως στο 4ο βιβλίο και ήταν η μόνη που δεν είχε ένα καλό τέλος και όλοι της συμπεριφέρονταν σκατά. 'Ενας χαρακτήρας που ήταν τελείως αδικημένος κι έμεινε αδικημένος :c

Edited by Maffy, 08 December 2012 - 16:46.


#42 Hana Suzuki

Hana Suzuki

    Bookworm Chick

  • Members
  • 66 posts

Posted 11 December 2012 - 11:25

Αυτό το ξέρουμε από μαρτυρίες ? :P Προϊόν φαντασίας είναι, όπως θέλει το χρησιμοποιεί ο καθένας.


Ναι εγώ έχω δει βρικόλακα και έτσι είναι :bleh:

The thing is, στις περισσότερες παραδόσεις οι βρικόλακες έτσι παρουσιαζονται και είναι κρίμα να χαλάσεις το υπέρτατο αυτό badassery τους κάνοντάς τους έτσι. Το γεγονός πως ουσιαστικά πεθαινουν πολύ δύσκολα και μόνο από όμοιους τους ενισχύει την ω-τόσο-τέλεια-τελειότητα των τέλειων χαρακτήρων της Meyer :bleh:

Whatever, αν όπως είπε και ο Lord Leon ήταν λίγο πιο καλοφτιαγμένο και υπήρχε ίσως λίγη περισσότερη ανάλυση στους χαρακτήρες θα ήταν ΟΚ πιστεύω...π.χ. στο κορεάτικο manhwa Orange Marmalade η πρωταγωνίστρια είναι βρικόλακας και βγαίνει στον ήλιο, αλλά έχει χάσει όλες τις δυνάμεις της σα βρικόλακας pretty much επειδή πίνει αίμα ζώων.. Makes sense enough to me. 8D :bleh:

@Maffy, η Leah είναι όντως η μόνη που έμεινε μόνη κσι μπουκάλα και θλιμμένη σε όλη αυτή την τελειότητα του υπέροχου για-πάντα της Bella Swan :calm:

33djz2f.jpg


#43 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 December 2012 - 15:35

Aυτή η εμμονή με το αν λαμπυρίζουν ή δεν λαμπυρίζουν οι βρυκόλακες και ο συσχετισμός της με την γενικότερη αξία του franchise πραγματικα είναι ακατανόητη για μένα. Ότι δηλαδή αν ήταν badass όπως το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι θα ήταν καλός τίτλος το Twilight. Γιατί είναι κάποιου είδους redeeming quality και δείκτης ποιότητας ξέρω γω το να παίζει ένας μπρατσαράς.

Συμφωνώ στο ότι η φαντασία δεν έχει όρια και νομίζω τα προβλήματα της σειράς συνοψίζονται στα παρακάτω

Γιατί το φαινόμενο είναι τρομακτικό. Δε φτάνει που και η Bella και ο Edward ΚΑΙ ο Jacob είναι ψυχασθενείς, ανώμαλοι, σεξιστές, ρατσιστές, βίαιοι (σε όλες τις μορφές), βαρετοί, εγωιστές, παιδόφιλοι, ή έστω εφηβόφιλοι, ελιτιστές, σνομπ νεόπλουτοι, και γενικά αηδιαστικοί...

Η Meyer δε μπορεί να γράψει ΟΥΤΕ μια σωστή πρόταση, πανάθεμα!


Ειδικά για το τελευταίο το μέσο άρλεκιν έχει καλύτερη σύνταξη γραμματική και λεξιλόγιο. Και τα παίρνεις και 3 euros το ένα αντί για 15 που έχει το εκτρωματάκι έκαστο.

#44 kabuki

kabuki

    Starting...

  • Members
  • 20 posts

Posted 11 December 2012 - 15:50

hate, hate, hate :)

συντηρητικό love story μεταμφιεσμένο σε vampire story...

#45 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 11 December 2012 - 16:00

Ειδικά για το τελευταίο το μέσο άρλεκιν έχει καλύτερη σύνταξη γραμματική και λεξιλόγιο. Και τα παίρνεις και 3 euros το ένα αντί για 15 που έχει το εκτρωματάκι έκαστο.

Ναι αλλά αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις στα σίγουρα, αφού τα άρλεκιν των περιπτέρων είναι μεταφρασμένα και έχουν διορθωμένα πολλά από τα λάθη τους.

Όλσο ναι, από άποψη χρημάτων τα άρλεκιν είναι καλύτερα. Σώστε τα λεφτά σας, πάρτε ένα άρλεκιν. Σε όσους άρεσε το βιβλίο αλλά δεν τα έχουν δοκιμάσει ακόμα, πιστεύω ότι θα αποτελέσουν μια συγκλονιστική εμπειρία.

Posted Image




Also tagged with one or more of these keywords: twilight, poll, book, βιβλίο, λυκόφως