Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Twilight: το αγαπάμε ή το μισούμε..?

twilight poll book βιβλίο λυκόφως

  • Please log in to reply
57 replies to this topic

Poll: Twilight preferance (55 member(s) have cast votes)

Σας αρέσει η σειρά;;

  1. Τη λατρεύω!!! <3 (1 votes [1.82%])

    Percentage of vote: 1.82%

  2. Μπλιαχ!!! Δεν τη διάβασα και δεν σκοπεύω!! *puke* (31 votes [56.36%])

    Percentage of vote: 56.36%

  3. Την παράτησα γιατί απογοητεύτηκα... (2 votes [3.64%])

    Percentage of vote: 3.64%

  4. Δεν τρελάθηκα κιόλας...εντάξει ήταν (7 votes [12.73%])

    Percentage of vote: 12.73%

  5. Τη διάβασα και τη σιχάθηκα!!! ΚΑΨΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!!!!!! (14 votes [25.45%])

    Percentage of vote: 25.45%

Vote Guests cannot vote

#1 Kunoichi.meriinawa

Kunoichi.meriinawa

    Gangnam style! #whoneedsswag

  • Members
  • 143 posts
  • LocationStars

Posted 08 May 2012 - 21:27

Κατά καιρούς βλέπω στο φόρουμ να γίνονται αναφορές στην συγκεκριμένη σειρά βιβλίων και είπα, με αφορμή το νέο subforum (omedetou btw :D ), να ανοίξω ένα θρεντ για να "συμμαζευτούν" οι απόψεις και να γίνει μια συζήτηση της προκοπής επί του θέματος =3

Η σειρά του λυκόφωτος είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές βιβλίων των τελευταίων χρόνων. Το στορι μάλλον γνωστό σε όλους (λόγω και των ταινιών) αλλά καλό είναι να αναφερθεί. Πρόκειται για την ιστορία της Μπέλλα, μιας συνηθισμένης κοπέλας. Η μητέρα της θέλει να ταξιδέψει με το αγόρι της και έτσι η Μπέλλα αποφασίζει να πάει να ζήσει με τον πατέρα της στο Φορκς, την πιο βροχερή περιοχή της Ολυμπιακής Χερσονήσου. Πέρα όμως από βροχερή είναι και μαγευτική, διότι η Μπέλλα γνωρίζει τον Έντουαρντ, έναν μυστηριώδη έφηβο που την οδηγεί σε έναν κόσμο φαντασίας με το σκοτεινό μυστικό του..!

Έχουν βγει πολλές κριτικές για τη σειρά. Κάποιοι φανατίζονται με αυτή διαβάζοντάς την επανειλημμένα ενώ κάποιοι άλλοι τη θεωρούν μια μεγάλη αποτυχία. Προσωπικά ανήκω στην πρώτη κατηγορία διότι πιστεύω πως είναι μια γλυκύτατη και ευκολοδιάβαστη ιστορία αγάπης με πολλή φαντασία! :) Γνωρίζω ότι οι γνώμες διίστανται γι'αυτό περιμένω τις δικές σας απόψεις.

Έβαλα και ένα poll καλού κακού όπως είναι και στο θρεντ του harry potter ^_^ hope you like it

Υ.Σ. Θα ήταν καλό να πείτε και λίγα λόγια για την επιλογή σας στο poll... just sayin' :ureshii:

Edited by Kunoichi.meriinawa, 08 May 2012 - 21:56.

Posted Image

#2 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 08 May 2012 - 21:35

Ahem, λείπει η κατηγορία "Πήγα να διαβάσω το πρώτο βιβλίο αλλά ήταν τόσο άθλιο που ένιωθα τα μάτια μου να σαπίζουν...οπότε σταμάτησα".

Δε μου αρέσει, δεν καταλαβαίνω γιατί αρέσει σε άλλους αλλά σέβομαι εν τέλη αυτούς που το διαβάζουν, εφόσον δεν προσπαθούν να μου το πλασσάρουν ή να το παρουσιάσουν σαν καλό βιβλίο.

Αυτά - αν μπω σε λεπτομέρειες θα βγάλω πολύ hate οπότε here is OK - xD

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#3 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 08 May 2012 - 21:36

Πιστεύω ότι στο poll λείπει η επιλογή "Το διάβασα και ήταν τόσο απαίσιο που νιώθω ότι εξ' αιτίας του θα πεθάνω πρόωρα". Πραγματικά ψήνομαι να την προσθέσω. Δηλαδή υπάρχουν και άτομα που το μισούν αλλά το έχουν διαβάσει....και ναι, είμαι ανάμεσά τους.

Το διάβασα από σπόντα, δεν σκόπευα να το κάνω. Μια φίλη ενός φίλου το πήρε από κάποιον για δώρο γενεθλίων. Το διάβασε, το σιχάθηκε και το έδωσε σε αυτό το φίλο μου. Εκείνος με τη σειρά του το διάβασε, το σιχάθηκε και το έδωσε και σε εμένα. Προσπαθώ κ εγώ να το δώσω σε κάποιον καψερό για να μεταφέρω την κατάρα εκεί, αλλά πλέον όλοι ξέρουν περί τίνος πρόκειται και δεν το δέχονται.

Δεν ήταν για μένα αυτό το πράγμα. Μηδέν χαρακτήρες, ξεπατικωμένη η πλοκή από κλασσικά αριστουργήματα και εκπορνευμένη για να χωράει στα δημοφιλή teen-romances της εποχής μας. Κακό γράψιμο, πολλές φορές με γραμματικά, συντακτικά και νοηματικά λάθη. Έντονη η λανθασμένη χρήση πολλών επιθέτων. Γενικά, σαν άρλεκιν είναι νορμάλ. Δυστυχώς όμως δεν πλασάρεται ως τέτοιο.

Posted Image


#4 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

    Moe Baby Jorōgumo

  • Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 08 May 2012 - 21:47

Γιατί λείπει η κατηγορία "Δεν ήξερα σε τι έμπαινα, διάβασα τις πρώτες 100 σελίδες του πρώτου βιβλίου και μετά εμφανίστηκε ο Έντουαρτ και δεν μπορώ πια να διαβάσω πάνω από περίοδο ή να ακούσω σχόλιο για τη σειρά χωρίς να πνιγώ από τα γέλια με ό,τι πίνω εκείνη τη στιγμή";

Βασικά, είναι πολύ κακό βιβλίο. Δεν θα περίμενα, βέβαια, τίποτα λιγότερο από κάτι που ξεκίνησε ως fanfic σε site με βρικόλακες. (Στο τέλος του πρώτου βιβλίου η Meyer ευχαριστεί τους φίλους της από εκεί. I swear I'm not making this up.) Ξεκίνησα να το διαβάζω ως αγχολυτικό για διαγώνισμα Μαθηματικών στο Λύκειο, όπως κάθε καλό Άρλεκιν! Μετά μπαστακώθηκε ο Έντουαρτ και δεν μπορώ να διαβάσω τίποτε άλλο πέρα από συνόψεις ή σκόρπια πράγματα που δεν περιλαμβάνουν λαμπυρίσματα. Οι δε περιγραφές για τη "θηλυπρεπή γοητεία" των βρικολάκων βρωμάνε bishounen από κάτι έτη φωτός μακριά που δεν μπορώ να βγάλω απ' το μυαλό μου πόσο άθλια ξεπατικώνει η συγγραφέας τα κλισέ των κακών shoujo (μαζί με μια πρωταγωνίστρια για την οποία θα έπρεπε να επιτραπεί σε όλο τον κόσμο η εκτέλεση με ηλεκτρική καρέκλα μόνο για πάρτι της). Είναι, τέλος, κακό fantasy: τι σημασία έχει που υπάρχουν βρικόλακες; Θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε άλλο! Δεν έχει νόημα!

Αλλά απ' την άλλη, έχει τόση πολύ πλάκα να το σχολιάζεις και να λες κακίες! Είτε είναι η μαμά σου ("Α πα πα! Δηλαδή το μωρό έγινε κοπέλα μπροστά στα μάτια του λύκου; Τι διαβάζετε σήμερα, παιδάκι μου;!"), ο μπαμπάς σου ("Ώστε το New Moon είναι εκείνη η ταινία με τον τυπά που τριγυρνά χωρίς μπλούζα και είναι λες και δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων, ε; Δεν το ήξερα!") ή οι φίλοι σου που εκφράζουν την αηδία τους για τις εξαιρετικά συντηρητικές ιδέες που προμοτάρει ξεδιάντροπα η Μορμόνος Meyer! Μάλλον είναι κακώς εννοούμενη διασκέδαση, αλλά δεν μπορώ να την αποφύγω!

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^


#5 Kunoichi.meriinawa

Kunoichi.meriinawa

    Gangnam style! #whoneedsswag

  • Members
  • 143 posts
  • LocationStars

Posted 08 May 2012 - 21:52

Ποπο μίσος... XDD Βασικά πλέον έχω την αίσθηση ότι τα σύγχρονα teen-romances ακολουθούν το μοτίβο του twilight με την ελπίδα να το φτάσουν σε πωλήσεις. Κάτσε να προσθέσω και μια επιλογή για το πρώτο βιβλίο στο poll γιατί έτσι αισθάνομαι ότι σας αδικώ ;p

Γενικά, σαν άρλεκιν είναι νορμάλ.

Αυτό σκευτόμουν όταν διάβαζα το 4ο!!! :hahaha:
Posted Image

#6 DoB

DoB

    Gintamaniac

  • Members
  • 875 posts

Posted 08 May 2012 - 21:59

http://www.youtube.com/watch?v=bGNfnRGePzY

I think this pretty much answers... from 7:45 to 8:14, couldn't find that part seperately.

Είναι πραγματικά απαίσιο, απ' την υπόθεση και μόνο δε θα το έπιανα ποτέ στα χέρια μου, ειδικά μετά από όσα έχω ακούσει για το πόσο κακογραμμένο είναι. Μόνο την πρώτη ταινία έχω δει κι αυτή ήταν ένα μεγάλο τίποτα με μπόλικο καθόλου. Αυτό και ο Justin Bieber παίρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό hate σε όλο το internet. Μια βόλτα στο fanfiction και βρίσκεις τόσες πολλές απίστευτα καλύτερες και πιο πρωτότυπες ιστορίες, κι αναρωτιέσαι ποιος έβγαλε αυτό το έκτρωμα και το έκανε και μια απ' τις μεγαλύτερες λογοτεχνικές επιτυχίες... WTF...

#7 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 08 May 2012 - 22:19

Εγω σταμάτησα στις 60-70 σελίδες, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι φανατικός hater or sth, γιατί κατά την γνώμη μου φτιάχτηκε για κοινό κοριτσιών από 14ων χρονών και κάτω...
Posted Image

#8 Kunoichi.meriinawa

Kunoichi.meriinawa

    Gangnam style! #whoneedsswag

  • Members
  • 143 posts
  • LocationStars

Posted 08 May 2012 - 22:21

Τώρα πραγματικά αισθάνομαι σαν μια από τις JB fans... Y U RUIN my childhood?? xDDD
Κοίτα εμένα μου φαίνεται καλή ιστορία γενικά το μόνο άτομο που πιστεύω ότι έχει κάποιο θέμα είναι... Η Μπέλλα :unlucky: ... Δεν έχω παρατηρίσει αξιοσημείωτα λάθη σε γραμματικά θέματα αλλά μπορεί να φταίει και ότι διάβασα την ελληνική έκδοση (όπως ξέρουμε αλλάζουν αυτά τα πράγματα κατά τη μετάφραση για να γίνονται κατανοητά). Προσωπικά το κλίμα με άγγιξε-πράγμα που μόνο στο χάρι πότερ έπαθα πριν- και γελούσα είτε λόγω αστείων είτε λόγω υπερβολικά γλυκών (σε φάση όταν με έπνιγαν τα σιρόπια) καταστάσεων. Κι εγώ κατα λάθος το ξεκίνησα και μου άρεσε αν είναι να το απορρίψεις ριξε μια ματιά στα πρώτα κεφάλαια- του 2ου βιβλίου όμως. Νομίζω σου αφήνει καλύτερη πρώτη ιδέα γιατί έχει καλύτερη δράση από τα άλλα.. Από το 2ο ξεκίνησα κι εγώ κατά λάθος γι'αυτό σου λέω :)

P.S. Παιδιά υπάρχει η κατηγορία "το παράτησα γιατί απογοητεύτηκα" το έβαλα ευγενικά είναι το ίδιο με το "το παράτησα στο 1ο βιβλίο γιατί ήταν *insert sth bad here* " δεν είναι ανάγκη να γινόμαστε haters, ok; ^^

Edited by Kunoichi.meriinawa, 08 May 2012 - 22:30.

Posted Image

#9 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 08 May 2012 - 22:38

haters gonna hate and haters makes the writer famous....αλλα είμαι μαζί τους xD γιατί για τέτια περίπρωση μιλαμε! πραγματικά όμως απτά πιο άθλια βιβλία που τόλμησα να πιάσω...!!
κιεγω καπου στις 60τόσες σελιδες αντεξα...και το πεταξα στο κάδο :sigh2: αλλα ισχύει, αν το σκευτούμε οτι προοριζότανε για τα 13-14χρονα, ισος να μην είναι και τοσο αθλιο/σάπιο...αλλα κάλο δε νομιζω οτι μπορεί να το χαρακτηρίσει κάνεις.
フカフカ

#10 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 08 May 2012 - 23:01

αλλα ισχύει, αν το σκευτούμε οτι προοριζότανε για τα 13-14χρονα, ισος να μην είναι και τοσο αθλιο/σάπιο...αλλά καλό δε νομιζω οτι μπορεί να το χαρακτηρίσει κάνεις.


Άσχετα που η συντριπτική πλειοψηφία του fanbase των Twilight (ugh... :sick: ακόμα και όταν το γράφω, μου έρχεται ναυτία...) είναι γυναίκες 17-47... :wth2:
Posted Image
Posted Image

#11 mirana_neko

mirana_neko

    Daddy's little girl, all grown up,terrorizing the world...

  • Members
  • 508 posts

Posted 09 May 2012 - 07:53

<p>Δυστυχώς διάβασα το πρώτο βιβλίο πολύ πριν βγει η ταινία και δεν ηξερα που έμπαινα. Μιας και είμαι λίγο bookworm και η βιβλιοθήκες μου στενάζουν απο το βάρος, όταν μου το πρότειναν 5-6 άτομα , είπα τι στο καλό. Δεν παίζει να ναι τόσο χάλια. Αλλά ήταν. Ήταν ακόμη χειροτερο. Τόσο που ήθελα να βγάλω τα μάτια μου με chopsticks, και να μαδήσω κάθε τρίχα του κορμιού μου με το τσιμπιδάκι απο τα φρύδια. Ιστορία- πλοκή μηδέν, χαρακτήρες μηδέν. γενικά ένα μηδέν. και δεν μου έφτασε η πρώτη κατραπακιά αλλά όταν μου έδωσαν το δεύτερο βιβλίο το διαβασα και αυτό. όλο. εκεί πια έφτασε ο κόμπος στο χτένι και έψαχνα να βρώ τρόπους να εξαφανίσω όλα τα βιβλία της σειράς απο ολόκληρη τη Γη για να σώσω την ανθρωπότητα. Το χειρότερο όλων βέβαια ήταν όταν βγήκε η ταινία και έιδα τον Πατινσον. Η ομορφιά της ασχήμιας. Ηθελα να γίνω καμικάζι αυτοκτονίας και να τα διαλύσω όλα. Όταν επαιξε στον Χαρι Ποτερ καμια δεν τον πρόσεξε αλλα μολις επαιξε τον Εντουαρτ έγινε ξαφνικά το αόλυτο σύμβολο του σεξ τρομάρα του.

Edited by mirana_neko, 09 May 2012 - 07:59.


#12 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 09 May 2012 - 08:16

Το σιχαίνομαι όσο δεν πάει. Το είχα ξεκινήσει όταν μου το πήραν δώρο για τα Χριστούγεννα (και μετά όταν μου έδωσαν φίλοι τα 2 και 3... και μου δώσαν και κουπόνι για το 4ο). Και ενώ περίμενα ότι θα μου αρέσει, το 1ο βιβλίο ήταν το πιο βαρετό ρομάντζο του κόσμου με μια βιαστική ένεση πλοκής στο τέλος για τα μάτια του κόσμου... και μετά τα υπόλοιπα είχαν λίγο περισσότερη πλοκή αλλά ακόμα χειρότερο γράψιμο και εξοργιστικούς χαρακτήρες (μαζί με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά κακού fanfic).

Γενικά πλέον το Twilight είναι μια σειρά που λατρεύω να μισώ, και νομίζω ότι ο μισός λόγος που έχει κρατήσει τόσο πολύ η μανία με τη σειρά είναι ότι δε βρίσκεις τόσο συχνά πράγματα που να μπορείς να συχαίνεσαι με τόσο πάθος χωρίς ενοχές.

15fkk04.jpg


#13 Seppuku

Seppuku

    Anime Amateur

  • Members
  • 85 posts

Posted 09 May 2012 - 08:18

Τόσο που ήθελα να βγάλω τα μάτια μου με chopsticks, και να μαδήσω κάθε τρίχα του κορμιού μου με το τσιμπιδάκι απο τα φρύδια. Ιστορία- πλοκή μηδέν, χαρακτήρε%


XAXAXAAA!! Μου έφτιαξες το κέφι πρωί πρωί....

Κι εγώ μισώ twilight.... σαν φίλη του pen paper rpg και ιδίως του Vampire Setting αρνούμε να δεχτώ την ιδέα του undead που ερωτεύεται..... Οχι κύριοι! Υπάρχουν τόνοι βιβλίων (που έχουν περαστεί στο DNA μου) που δίνουν μια σαφέστατη εικόνα απέθαντου κακού πλάσματος με μόνο σκοπό να σπείρει τον τρόμο και που δείχνει ενδιαφέρον στον άνθρωπο μόνο για να τραφεί!!!

Μα Vampire που γυαλίζει....? Για όνομα........ :stubborn:

Proud listener of Radio Rivendell

Posted Image


http://jewellersapprentice.wordpress.com/


#14 IAMNOONE

IAMNOONE

    DEAD APOSTLE

  • Members
  • 96 posts
  • LocationReality Marble

Posted 09 May 2012 - 10:20

Some things you hate with a passion. This is one of them. Αυτό το κομμάτι είναι προσβολή για ολόκληρο το είδος. Τουλάχιστον οι ταινίες ήταν καθαρή σαβούρα (πως λέμε καθαρό ναρκωτικό...), αν δεν μου είχε ζητήσει το τότε πρόσωπο να παρευρεθώ δεν θα τις έβλεπα ούτε να με πληρώνανε, ακόμα και σε είδος. Ακόμα κι η ιστορία ενός βρυκόλακα ανώτερο κομμάτι ήταν. Από τη μια είναι αναμενόμενο, αυτό το είδος έχει θεματικώς κορεστεί, και υπόκειται θέλοντας και μή στην αιώνια διαμάχη, ποιότητα VS ποσότητα. Cute&Fluffy + Vampires πάντως simply do not mix.

Edited by IAMNOONE, 09 May 2012 - 11:40.

Choose your immortality wisely, whether it be the treasure you amass, or the family who succeed you.

#15 Kunoichi.meriinawa

Kunoichi.meriinawa

    Gangnam style! #whoneedsswag

  • Members
  • 143 posts
  • LocationStars

Posted 09 May 2012 - 13:26

Παιδιά μήπως να άλλαζα το όνομα του τοπικ σε "πόσο πολύ μισούμε το twilight"? περίμενα παρόμοιες απόψεις αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι είμαι η μόνη που δεν το μισεί ακόμα - γιατί μόλις μεγαλώσω μάλλον θα έχω την ίδια άποψη- είναι λίγο απογοητευτικό.. :bahhh:
Posted Image



Also tagged with one or more of these keywords: twilight, poll, book, βιβλίο, λυκόφως