Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Twilight: το αγαπάμε ή το μισούμε..?
Posted 11 December 2012 - 16:12

Posted 11 December 2012 - 16:36
Aυτή η εμμονή με το αν λαμπυρίζουν ή δεν λαμπυρίζουν οι βρυκόλακες και ο συσχετισμός της με την γενικότερη αξία του franchise πραγματικα είναι ακατανόητη για μένα. Ότι δηλαδή αν ήταν badass όπως το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι θα ήταν καλός τίτλος το Twilight. Γιατί είναι κάποιου είδους redeeming quality και δείκτης ποιότητας ξέρω γω το να παίζει ένας μπρατσαράς.
Όχι, δεν είναι θέμα μπρατσαρά. Απλά είναι τελείως άσχετο με την μυθολογία των βρικολάκων που έχει παγιωθεί και γίνει μέρος της κουλτούρας μας. Φαντάσου πχ τερατώδεις, βίαιους μονόκερους σε μια οικτρή ούλτρα μάτσο γκορ πλοκή να ρημάζουν τον κόσμο. Κι αυτό φρικτά καοκγραμμένο. Lame, και επειδή δεν έχει καμιά σχέση με μονόκερους. Και είναι και φρικτά γραμμένο.
Posted 11 December 2012 - 16:44
Posted 11 December 2012 - 16:57
Posted 11 December 2012 - 17:02
Posted 11 December 2012 - 18:51
Kαι μιας και πιάσαμε τους Νορβηγούς και ο Νeil Gaiman στο War of the gods παρουσιάζει μία πολύ διαφορετική εικόνα του Odin από αυτήν που έχει συνηθίσει το ευρύ κοινό. Δεν νομίζω ότι πρόκειται να το πάρει αυτό κάποιος ως αρνητικό.

Posted 11 December 2012 - 19:19
Το θέμα είναι ότι σκοπός του εκάστοτε δημιουργού δεν πρέπει να είναι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κοινού. Έτσι χάνεται ένα πολύ μεγάλο μέρος της πρωτοτυπίας. Σκοπός είναι να έχουμε κάτι καλογραμμένο στα χέρια μας. Το αν παρουσιάζει κάτι με τον τρόπο που έχουμε μάθει είναι δευτερεύον.
Kαι μιας και πιάσαμε τους Νορβηγούς και ο Νeil Gaiman στο War of the gods παρουσιάζει μία πολύ διαφορετική εικόνα του Odin από αυτήν που έχει συνηθίσει το ευρύ κοινό. Δεν νομίζω ότι πρόκειται να το πάρει αυτό κάποιος ως αρνητικό.
Αυτό.
Σίγουρα δεν είναι αρνητικό για ένα έργο να παρουσιάζει μυθικά πλάσματα με διαφορετικό τρόπο από το στερεότυπο. Aν μάλιστα αυτός ο τρόπος πλησιάζει περισσότερο το πως ήταν στην αρχική παράδοση αυτά τα πλάσματα εγώ γουστάρω απίστευτα. (Κι ο Odin σε πολλούς νορβηγικούς μύθους ήταν όπως στο American Gods. :3)
Το πρόβλημα με το οτι τα βαμπίρια λάμπουν σαν διαμάντια στο Twilight δεν είναι ότι δεν είναι έτσι οι παραδοσιακοί βρυκόλακες, αλλά ότι είναι γελοίο. Και η αιτιολόγηση που δίνει το βιβλίο γιατί συμβαίνει αυτό είναι κι αυτή γελοία. Αλλά και πάλι αυτό είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα με τα προβλήματα του Twilight...
Posted 11 December 2012 - 19:20
Posted 11 December 2012 - 19:41
Και είναι και θέμα γραφής. Αν οι γυαλιστεροί βρικόλακες ήταν καλογραμμένοι και σε μια καλή πλοκή, θα τους ψέγαμε πολύ λιγότερο.
Posted 11 December 2012 - 19:45
Posted 11 December 2012 - 21:45

Posted 21 February 2013 - 01:35
^ Έχω διαβάσει και μη μεταφρασμένα στο internet.
Δεν ήθελα να το παραδεχτώ αλλά there....
me too και ναι ειναι ντροπη,χασιμο χρονου ,καψιμο εγκεφαλικων κυτταρων κλπ κλπ

Edited by mysteredgar, 21 February 2013 - 01:37.
Also tagged with one or more of these keywords: twilight, poll, book, βιβλίο, λυκόφως
Fan Corner →
Fan Art - Fan Fic →
Books - Drawing MangaStarted by fatisis , 19 Jun 2018 ![]() |
|
||
The Community Bar →
Ψυχαγωγία - Διασκέδαση →
Βιβλία →
Λευκές ΜέρεςStarted by Kira80 , 22 May 2013 ![]() |
|
||
Anime & Manga Discussion →
Anime & Manga sub-forums →
Naruto →
Poll
My eyes the two (naruto version)Started by Kunoichi.meriinawa , 21 May 2012 ![]() |
|
||
Anime & Manga Discussion →
Anime & Manga sub-forums →
Bleach →
Spirits Are Forever With You - νέο novel για το BleachStarted by Black Kaiser , 12 May 2012 ![]() |
|
||
The Community Bar →
Ψυχαγωγία - Διασκέδαση →
Βιβλία →
Poll
Εσείς σε ποιά μορφή διαβάζετε τα βιβλία σας;Started by Anelis , 09 May 2012 ![]() |
|