Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Let's Play Risk: The Crusade of Terra Mariana

Risk Strategy Livonia Crusade Knights Medieval warfare

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 03 July 2017 - 21:50

11w4u83.jpg

 

Τα χρόνια τα παλιά, σε μια χώρα μακρινή που την έλεγαν Terra Mariana, το Τάγμα των Τευτόνων Ιπποτών ξεκίνησε την λεγόμενη Λιβονιανή Σταυροφορία. Οι Ιππότες επιτέθηκαν δίχως οίκτο και κατέσφαξαν τους παγανιστικούς λαούς της περιοχής, με σκοπό να αφανίσουν για πάντα τη θρησκεία τους και να εκχριστιανίσουν όσους έμειναν από αυτούς. Το 1207, μόλις υπέταξαν ολοκληρωτικά τον αυτόχθονο πληθυσμό, ιδρύσαν 4 κρατίδια - Επισκοπές, ώστε να διοικούν και να επιτηρούν την περιοχή. Εκείνη την χρονιά, ο Abel, ένας Τευτόνας Ιππότης με καταγωγή από τη Δανία, σοκαρισμένος από τις σφαγές και τις θηριωδίες του Τάγματος που υπηρετούσε, εγκαταλείπει το Τάγμα και αφιερώνεται στη προσευχή.

Δέκαπέντε χρόνια αργότερα, το 1222 μ.Χ, ο Abel, μοναχός πια στο Memel, δέχθηκε επίσκεψη από έναν ετοιμοθάνατο σταυροφόρο, που πολέμησε χρόνια πριν, στους Αγίους Τόπους. Λίγο πριν πεθάνει την ίδια νύχτα, ο σταυροφόρος έδωσε στον Abel ένα ξύλινο κασελάκι το οποίο φέρεται να είχε μέσα του τον μεγαλύτερο χριστιανικό θησαυρό!
 

34xgcaf.jpg

Οι Ιππότες επιτέθηκαν δίχως οίκτο και κατέσφαξαν τους παγανιστικούς λαούς της περιοχής,

με σκοπό να αφανίσουν για πάντα τη θρησκεία τους και να εκχριστιανίσουν όσους έμειναν από αυτούς.

 

Η πληροφορία κάποτε έφθασε στο Τάγμα, και μια ομάδα ιπποτών στάλθηκε με σκοπό να πάρει το κασελάκι. Ο Abel, αποφασισμένος να μην πέσει ο ιερός θησαυρός στα χέρια αυτών των δολοφόνων, ξεκινά ένα ταξίδι ανατολικά προσπαθώντας να διαφύγει στη Ρωσική Δημοκρατία του Novgorod. Δεν ήταν όμως εύκολο. Οι Τεύτονες φρουρούσαν όλα τα περάσματα προς τα εκεί. Για έναν χρόνο, περιφέρεται κυνηγημένος, ζητώντας άσυλο στους ναούς των Επισκοπών. Το 1223 μ.Χ τα ίχνη του χάνονται.

Η ιστορία μας ξεκινά τον Χειμώνα του 1227 μ.Χ, όταν ένα ανακαλύπτεται ένα μήνυμα το οποίο φέρεται να γράφτηκε από τον Abel για την αδερφή του στη Δανία. Σύμφωνα με το μήνυμα, ο Abel είχε αναζητήσει καταφύγιο στο θρυλικό και κρυμμένο εκκλησάκι της Ουράνιας Μητέρας και καλούσε την αδελφή του να επισκεφθεί τις Επισκοπές, να βρει και να ενώσει τα κομμάτια του χάρτη που είχε αφήσει εκεί, ώστε να ανακαλύψει τη μυστική τοποθεσία της εκκλησίας.

5txjec.jpg

Λίγο πριν πεθάνει την ίδια νύχτα, ο σταυροφόρος έδωσε στον Abel ένα ξύλινο κασελάκι

το οποίο φέρεται να είχε μέσα του τον μεγαλύτερο χριστιανικό θησαυρό!

 

Τα νέα μαθεύτηκαν, και σύντομα οι Τεύτονες Ιππότες, το Βασίλειο της Δανίας και οι Ρώσοι του Novgorod έστειλαν ένα εκστρατευτικό απόσπασμα σε έναν αγώνα για το ποιός θα αποκτήσει πρώτος το πολύτιμο θησαυρό. Για ακόμα μια φορά, ο θάνατος παραμονεύει στην πολύπαθη Terra Mariana.

 

w00w09.jpg

 
Καλωσήρθατε στο 4ο PbP Risk παιχνίδι του Forum, με τίτλο: Let's Play Risk: The Crusade of Terra Mariana. Αυτό το παιχνίδι διαφέρει στο στυλ από τα προηγούμενα με την βασική διαφορά να είναι πως οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα τις κινήσεις τους, και τις γράφουν αποκλειστικά σε personal messages στον Game Master. Είναι δηλαδή πιο δύσκολο. Ωστόσο, όπως και στα πρώτα παιχνίδια θα είμαι δίπλα σας για οτιδήποτε χρειαστείτε με τα mechanics του παιχνιδιού. Σε έναν γύρο θα το έχετε μάθει.
Για να παίξετε, διαβάστε στα γρήγορα:

1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

  • Σκοπός κάθε παίκτη
  • Χάρτης
  • Χώρες
  • Γύρος του παιχνιδιού
  • Κάρτες

2. ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

  • Μάχες & Ναυμαχίες
  • Γενική Σειρά Προτεραιότητας Κινήσεων
  • Ενδεικτικά Σενάρια Μαχών

3. ENJOY THE GAME
 
1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Spoiler:

 

2. ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Οι συγκεκριμένοι κανόνες περιέχουν τους μηχανισμούς της μάχης, οι οποίοι -μιας και οι κινήσεις όλων των παιχτών συμβαίνουν θεωρητικά παράλληλα-, διαφέρουν από τους κλασικούς Risk. Η κύρια ιδέα μένει όμως ίδια: Γίνεται με ζάρια! Δεν χρειάζεται να τους διαβάσετε ιδιαίτερα προσεκτικά, μπορείτε να ρωτάτε τον GM για οποιοδήποτε σενάριο προκύψει ή σκεφτείτε.
 

Spoiler:

 

 

3. ENJOY the Game!

 

Παρά τη πληθώρα των οδηγιών το παιχνίδι είναι πάρα πολύ απλό, και όπως και τις προηγούμενες φορές, μέσα σε έναν γύρο θα έχετε μάθει να παίζετε. Στην ουσία δεν χρειάζεται καν να διαβάσετε όλο το thread από την αρχή μιας και το ίδιο το παιχνίδι θα σας αναγκάσει να ανατρέξετε στους κανόνες που έχει μέσα ή να ρωτήσετε τον GM. Ρίξτε μια ματιά στο παράδειγμα των πως πρέπει να είναι τα post ενός παίκτη. Τους πρώτους γύρους θα σας λέω εγώ ο ίδιος πως θα κάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, οι παίχτες έμαθαν τους κανόνες παίζοντας, σε έναν μόλις γύρο!
Φυσικά, κάθε ερώτηση, όποια και αν είναι (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ!) τη ρίχνετε στο pm. Ακόμα και αν πιστεύετε πως την ρωτήσατε στο παρελθόν ξανά! Μπορώ να απαντήσω στην ίδια ερώτηση όσες φορές γίνει.

 

For the Order/King/Republic!

 

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΛΑΟ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ PM ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ (ΤΕΤΑΡΤΗ 5/7)
 

 


Edited by Black Kaiser, 23 July 2017 - 20:01.


#2 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 05 July 2017 - 15:30

etv2tc.jpg

 

Kingdom of Denmark: Utaku

The Republic of Novgorod: Osama Bin Laden

The Teutonic Order: Fandom

 


Χάρτης

 

Spoiler:

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ PMs σας

DEADLINE: 8/7 - 12.00


Edited by Black Kaiser, 18 July 2017 - 00:04.


#3 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 08 July 2017 - 20:50

n35ehd.jpg

 

Το κείμενο αφήγησης θα προστεθεί αργότερα

 

 

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

The Kingdom of Denmark(Utaku) captured Leal

The Teutonic Order(Fandom) captured Goldingen

Dünaburg is under siege by The Republic of Novgorod(Osama)

Cards played: 1

 

Χάρτης

 

Spoiler:

 

ΞΕΚΙΝΑ Ο 2ος ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ PMs σας

DEADLINE: 10/7 22:00


Edited by Black Kaiser, 18 July 2017 - 00:05.


#4 Utaku

Utaku

    Tuturuu!!!

  • Members
  • 166 posts

Posted 08 July 2017 - 23:24

Ο στόλος μου και οι γενναίοι μου στρατιώτες είναι έτοιμοι να κατακτήσουν κάθε εχθρική περιοχή!!! Κερδίσαμε μια μικρή μάχη, με στόχο να κερδίσουμε και τον πόλεμο!  Στα όπλα αγαπημένοι μου ναύτες και μη φοβηθείιτε τίποτα!!! Γενναιότητα και θάρρος με μοναδικό σύνθημα: "ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ"!!! :8):


tumblr-static-1ngsil503zesk8s48o480gsg0-
...My anime, manga and dorama lists!!!


#5 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 11 July 2017 - 17:58

2d0fd3m.jpg

 

Castle of Dünaburg, 1227 μ.Χ

 

Οι Ρώσοι πήραν τον βόρειο πύργο...
Τις επτά μέρες που πολεμούσαν τη στρατιά του Νόβγκοροντ είχε ακούσει το ίδιο πράγμα εκατό φορές. Οι Ρώσοι πήραν τον βόρειο πύργο, οι Ρώσοι πέρασαν το ποτάμι και βρέθηκαν από πίσω τους, οι Ρώσοι είχαν σκάψει τούνελ και διέλυσαν τα θεμέλια του βόρειου τοίχους, Ο ιερέας-στρατηγός που είχαν για ηγέτη, τους είχε καταραστεί και είχε δηλητηριάσει το νερό της αποθήκης τους και πολλά άλλα. Καταραμένοι αιρετικοί, σκέφτηκε ο Χάινς. Από όλους τους λαούς, αυτούς μισούσε περισσότερο.

"ΤΟΞΑ!"  φώναξε ο φρούραρχος του, οι υπερασπιστές του κάστρου έβγαλαν ένα βέλος από την φαρέτρα τους. Ο Χάινς το έβαλε στο τόξο του και τέντωσε την χορδή. Μπορούσε να ακούσει τους Ρώσους, που ήταν έτοιμοι να επιχειρήσουν ακόμα μια νυχτερινή επίθεση. Αυτήν την φορά ο πάταγος που έκανε η προέλαση τους ακουγόταν ακόμα πιο βροντερός.
"Τα καθάρματα έφεραν ενισχύσεις. Ετοιμαστείτε!", φώναξε ο φρούραρχος.

Ο Χάινς σημάδεψε στις παρυφές του δάσους, εκεί από όπου περίμενε να εμφανιστούν οι εχθροί. Οι Ρώσοι πεζικάριοι, ήταν ελαφρά οπλισμένοι και προσπαθούσαν να καταλάβουν το κάστρο του Ντίναμπουργκ χρησιμοποιώντας ψηλές σκάλες. Δεν είχα καταπέλτες ούτε κριούς. Πως περίμεναν να--!

v41oiu.png

Ακόμα ένα ακολούθησε, το τρίτο έγινε τέταρτο και το τέταρτο πέμπτο. Ο τοξότης από τη Ρήγα

έριξε όλα τα βέλη του και έβγαλε το σπαθί του.

 

"ΡΙΞΤΕ!" ούρλιαξε ο φρούραρχος και ο Χάινς άφησε το βέλος του το οποίο δευτερόλεπτα μετά καρφώθηκε λίγο δεξιά από το πόδι ενός Ρώσου πεζικάριου. Σάστισε. "Πόσοι είναι....;" μουρμούρησε τρομαγμένος.

"Κατά βούληση!" διέταξε ο φρούραρχος και ο Χάινς έριξε ακόμα ένα βέλος. Ακόμα ένα ακολούθησε, το τρίτο έγινε τέταρτο και το τέταρτο πέμπτο. Ο τοξότης από τη Ρήγα έριξε όλα τα βέλη του και έβγαλε το σπαθί του. Η μια σκάλα των Ρώσων είχε ήδη σκαλώσει στο τείχος και ένας άγριος πολεμιστής από την Νάρμπα ξεπρόβαλε με τον πέλεκυ του. Ο Χάινς έμπηξε το σπαθί στο πρόσωπο του και ο Ρώσος έπεσε πίσω, αφήνοντας μια τρομακτική κραυγή πόνου. Έπειτα, πήρε μια από τις σιδερένιες βέργες που είχαν αφεθεί κάτω από τις πολεμίστρες και την πέρασε κάτω από τις μεταλλικές δαγκάνες της σκάλας. Ένας σύντροφος του ήρθε να τον βοηθήσει.

 

"Σπρώξε!" φώναξε και ο Χάινς έδωσε κάθε ίχνος δύναμης που του είχε απομείνει για να απαγκιστρώσει την σκάλα. Για καλή τους τύχη, οι μεντεσέδες των μεταλλικών δαγκάνων έσπασαν ακριβώς την στιγμή που ακόμα ένας Ρώσος στρατιώτης ετοιμαζόταν πηδήξει το τοίχωμα. Η σκάλα σήρθηκε προς τα πίσω και αυτός και έσπασε το κεφάλι του στο τείχος και έπειτα στο σκληρό χώμα της κρύας εκείνης γης.

 

Ο Χάινς έπεσε στα τέσσερα, αποκαμωμένος. Γέλασε στον σύντροφο του και έπειτα από μερικές ανάσες ετοιμάστηκε να ανασηκωθεί και να συνεχίσει την μάχη. Δεν μπόρεσε. Ένας οξύς πόνος... Το κεφάλι του βάρυνε ξαφνικά και νόμιζε πως κάποιος του κατέβρεξε τα μαλλιά. Δεν ήταν όμως νερό. Αίμα...; τραύλισε και έπεσε στο έδαφος.

 

Πήραν τον βόρειο πύργο, νόμιζε πως ακούσε και έπειτα ήρθε το σκοτάδι και τον κατάπιε...

 

w00w09.jpg

 

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

The Republic of Novgorod(Osama) captured Dünaburg

The Kingdom of Denmark(Utaku) captured Hapsal

Piltene is under siege by The Teutonic Order(Fandom)

Cards played: 0

 

Χάρτης

 

Spoiler:

 

ΞΕΚΙΝΑ Ο 3ος ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ PMs σας

DEADLINE: 13/7 20:00


Edited by Black Kaiser, 18 July 2017 - 00:24.


#6 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 13 July 2017 - 20:39

qx5oc9.jpg

 

Castle of Piltene, 1227 μ.Χ,

 

To Κάστρο του Piltene καιγόταν. Η φωτιά είχε φθάσει στις σιταποθήκες του και όλα τα σιτηρά που βρίσκονταν εκεί, κάηκαν ολοσχερώς. Μια τεράστια στήλη καπνού υψωνόταν στον ουρανό, ορατή ακόμα και στην Ρήγα, στην απέναντι πλευρά του ομώνυμου κόλπου.

Οι Ιππότες είχαν μαζέψει με την βία τον πληθυσμό της πόλης στην κεντρική πλατεία και είχαν ξεκινήσει να ξεχωρίζουν τους Καθολικούς, από τους Παγανιστές, τους Ορθόδοξους και τους υπολοίπους. Οι Καθολικοί πολίτες του Piltene μαζεύτηκαν στο βόρειο μέρος της πλατείας και τους δόθηκαν φαγητό και νερό. Οι ικανοί άντρες και παιδιά ανέβηκαν σε κάρα και στάλθηκαν αμέσως στο Windaw για εκπαίδευση. Στην αντίπερα όχθη της πλατείας, οι Ιππότες είχαν δημιουργήσει έναν κλοιό γύρω από τους αλλόδοξους και περίμεναν τις αναμενόμενες εντολές.

Ο Χασάπης βρισκόταν στον Καθεδρικό της πόλης, έναν Ναό όχι πολύ μεγάλο αλλά πλούσιο σε τοιχογραφίες και εικονίσματα. Κοιτούσε μια συγκεκριμένη τοιχογραφία, την Παναγία να κοιτά στον ουρανό και να κάνει επίκληση προς τον Θεό έχοντας τα χέρια της σηκωμένα ψηλά. Ο άνδρας, αφού κάθισε μερικά δευτερόλεπτα ακίνητος, γύρισε και κατευθύνθηκε προς το κέντρο του Ναού, στον διάδρομο που ένωνε την Αγία τράπεζα με την είσοδο. Κάτω στο χαλί, ο ηλικιωμένος επίσκοπος της πόλης ήταν πεσμένος στα γόνατα, και δεξιά και αριστερά στέκονταν δύο ψηλοί Ritterbrüder.

 

ddyooh.jpg

 

Οι Ιππότες είχαν μαζέψει με την βία τον πληθυσμό της πόλης στην κεντρική πλατεία και είχαν ξεκινήσει να

ξεχωρίζουν τους Καθολικούς, από τους Παγανιστές, τους Ορθοδόξους και τους υπολοίπους.

 

"Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό..." ψέλλισε ο επίσκοπος. "Εδώ είναι ο οίκος του Θεού!"
Ο Χασάπης δεν φάνηκε να αντιδρά. Κοίταξε τον ιερέα με τα ψυχρά του γκρίζα μάτια, και έπειτα του έδειξε την τοιχογραφία. "Φτιάχτηκε αυτήν η εικόνα από τον αδελφό Abel;"
"Αυτός ο Ναός αποτελεί άσυλο κ--". Ο ιερέας δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει αφού ένας από τους Ritterbrüder χτύπησε με το μεταλλικό του γάντι τον επίσκοπο στο πρόσωπο. Ήταν τόση η σφοδρότητα του χτυπήματος, που η μύτη του επισκόπου έσπασε και ολόκληρο το πρόσωπο του μάτωσε.
"Φτιάχτηκε αυτήν η τοιχογραφία από τον αδελφό Abel;" ρώτησε και πάλι ο Χασάπης, με τον ίδιο ψυχρό τόνο.
"...Ν-ναι... Πριν κ-κάμποσο καιρό..."
"Σου είπε τίποτα για αυτήν όταν την ολοκλήρωσε; Ή οτιδήποτε άλλο πριν φύγει;"
"Ο-όχι", ψέλλισε ο επίσκοπος.
Ο Χασάπης κοίταξε τον ηλικιωμένο ζυγίζοντας φαινομενικά τις απαντήσεις του, και έπειτα του χαμογέλασε ενθαρρυντικά. Τον πλησίασε και αφού τον άγγιξε στο μάγουλο του είπε: "Σε πιστεύω." Ο ιερέας τον κοίταξε στα μάτια. "Κοιμήσου καλά, αδελφέ μου", και με αυτά τα λόγια ο ηγέτης των Τευτόνων Ιπποτών έκανε νόημα στους δύο άνδρες του να τον μεταφέρουν εκτός του Ναού. "Βάλτε τον μαζί με τους αιρετικούς που τόσο καιρό ανεχόταν σε αυτήν την αμαρτωλή πόλη.
"Ό-όχι!" τραύλισε ο ιερέας.
Ο Χασάπης έριξε μια τελευταία ματιά στο κομμάτι του χάρτη του Abel. "Και σκοτώστε τους όλους."

 

 

w00w09.jpg



 

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

The Teutonic Order(Fandom) captured Piltene

The Bishopric of Courland(NPC) was eliminated!

The Teutonic Order(Fandom) owns 2 Chapels!

The Republic of Novgorod(Osama) captured Nerft

The Republic of Novgorod(Osama) captured Kokenhusen

The Republic of Novgorod(Osama) failed to capture Kreslau

The Kingdom of Denmark(Utaku) captured Pernau

Cards played: 6

 

Χάρτης

 

Spoiler:

 

ΞΕΚΙΝΑ Ο 4ος ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ PMs σας

DEADLINE: 15/7 20:00


Edited by Black Kaiser, 22 July 2017 - 00:19.


#7 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 16 July 2017 - 11:41

1ih7gh.jpg

 

 

Η θάλασσα ανταριασμένη, χτυπούσε με κρότο τους λευκούς βράχους της ακτής του Wolmar. Στο σημείο που το νερό αναμειγνυόταν με το χιόνι πάνω από την τραχιά πέτρα και δημιουργούσε μια ασημένια γλίτσα, στεκόταν μια γυναίκα που κοιτούσε αγέρωχα τον σκοτεινό ουρανό, αφήνοντας τον αλμυρό αέρα να της χαϊδέψει τα μαλλιά.
"Ο κόσμος σου δεν ήταν δικός μου, τα μάτια σου μου το είπαν", τραγούδησε.

Πέρα από την θάλασσα, μακριά από την Terra Marianna, στην πόλη του Roskilde η Hannah είχε αφήσει την οικογένεια της, τα παιδιά και τις αδελφές της. Πριν δύο μήνες είχε ξεκινήσει, Ναύαρχος του Flade, 60 πολεμικών καραβιών με σκοπό την εύρεση του πολύτιμου ιερού κειμηλίου, πριν τους Τεύτονες και το Novgorod. Η πολεμίστρια όμως δεν ενδιαφερόταν για το χριστιανικό αντικείμενο για το οποίο ήθελε ο Βασιλιάς να δώσουν τη ζωή τους. Η μόνη της έννοια ήταν να βρει τον μεγάλο της αδελφό.

 

307d71a937ed73300ba0f79e8cba2fe8--warrio

 

Πέρα από την θάλασσα, μακρυά από την Terra Marianna, στην πόλη του Roskilde, η

Hannah είχε αφήσει την οικογένεια της, τα παιδιά και τις αδελφές της.

 

Leal, Hapsal, Pernau είχαν πέσει στα χέρια των περήφανων της Huscarls και τώρα σειρά έπαιρναν και οι άλλες πόλεις. Θα έψαχνε κάθε σπιθαμή, κάθε εκκλησάκι και καθεδρικό για να βρει τον Abel. Ο Abel... Στα 15 του χρόνια ταξιδέψε στο Μαριένμπουργκ για να ενταχθεί στου Τεύτονες Ιππότες και να πολεμήσει τον Παγανισμό. Ποτέ δεν είχε καταλάβει αυτήν του την απόφαση. Η οικογένεια τους ήταν μια από τις τελευταίες που ακολουθούσαν τους Παλιούς Τρόπους. Τους Τρόπους των Βίκινγκ, εκείνους που ο προσκείμενος πια στον Χριστιανισμό και στον Πάπα, Βασιλιάς τους ήθελε να εξαλείψει.

"Οι Παλιοί Τρόποι χάθηκαν", τραγούδησε η Hannah, "Και αναρωτιέμαι γιατί..."

Το βούκινο ακούστηκε, το πρωί είχε έρθει και η γυναίκα έπρεπε να γίνει πολεμίστρια ξανά.

 

 

Youtube Video

 

w00w09.jpg

 

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

The Teutonic Order(Fandom) defeated The Republic of Novgorod(Osama) in Owcze

The Teutonic Order(Fandom) captured Owcze

The Republic of Novgorod(Osama) captured Kreslau

Reval is under siege by The Kingdom of Denmark(Utaku)

Wolmar is under siege by The Kingdom of Denmark(Utaku)

Cards played: 1

 

Χάρτης

 

Spoiler:

 

ΞΕΚΙΝΑ Ο 5ος ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ PMs σας

DEADLINE: 17/7 22:00


Edited by Black Kaiser, 18 July 2017 - 00:23.


#8 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 17 July 2017 - 23:42

2rdxhkl.jpg

 

Η μάχη του Kreslau

 

Oι Τεύτονες Ιππότες όρμησαν στην γέφυρα του ποταμού Düna αλλά σε αντίθεση με ό,τι περίμεναν, οι Ρώσοι δεν είχαν έρθει να τους συναντήσουν στις όχθες του ποταμού. Έτσι, δίχως αντίσταση πέρασαν και άρχισαν να προελαύνουν προς την πόλη του Kreslau. Κατά την διάρκεια της προέλασης τους σε κάθε μίλι πάνω στον πλακόστρωτο δρόμο προς την πόλη, οι Ρώσοι, με διαταγή του ίδιου του ηγέτη τους Alexei Korzhakov είχαν κρεμάσει τα πτώματα Τευτόνων αιχμαλώτων με επιγραφές πάνω τους που έγραφαν "Αυτός είσαι εσύ".

 

 

dr15.jpg.w560h287.jpg

 

Οι δύο στρατιές συναντήθηκαν 8 χιλιόμετρα έξω από την πόλη και συγκρούστηκαν με σφοδρότητα

βάφοντας με αίμα το χιονισμένο τοπίο.

 

Μόλις, φάνηκε η κωμόπολη του Kreslau, οι Ιππότες παρατάχτηκαν και ετοιμάστηκαν για μάχη. Οι πρώτοι στρατιώτες του Novgorod ήρθαν από τα ανατολικά τους. 9.000 άνδρες που είχε στείλει το Dünaburg για να βοηθήσει το Kreslau. Οι δύο στρατιές συναντήθηκαν 8 χιλιόμετρα έξω από την πόλη και συγκρούστηκαν με σφοδρότητα βάφοντας με αίμα το χιονισμένο τοπίο. Παρότι οι Ρώσοι κοίταξαν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, με επίθεση στο δεξί τους άκρο, οι άκρως πειθαρχημένοι Τεύτονες κατάφεραν και απώθησαν την επίθεση, χάνοντας ωστόσο πάνω από τον μισό τους στρατό.

 

Την δεύτερη μέρα, παρά τις απώλειες, ο Komtur της εκστρατείας διέταξε τους Τεύτονες να επιτεθούν και να καταλάβουν το Kreslau. Η πόλη δεν διέθετε κάστρο, αλλά οι Ρώσοι που την υπεράσπιζαν ήταν 12.000 άνδρες, υπερδιπλάσιοι των επιτιθέμενων. Οδηγώντας τους Ιππότες στην πλατεία, επιτέθηκαν από όλες τις πλευρές και τους κατέσφαξαν.

 

w00w09.jpg

 

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

GM:

Σημείωση 1: Από εδώ και πέρα, μαζί με την περιγραφή θα σας δίνονται και μερικά ενδεικτικά στατιστικά των μαχών ώστε να έχετε όλοι καλύτερη ιδέα τι συνέβη κατά την διάρκεια του γύρου.

Σημείωση 2: Μετακινούμαστε στο Tinypic απ'τους Σκρουτζ του Photobucket

 

The Kingdom of Denmark(Utaku) captured Wolmar (14vs[5] - Π3)

The Kingdom of Denmark(Utaku) captured Reval (20vs[10]  - Π3)

The Kingdom of Denmark(Utaku) owns 2 Chapels!

The Republic of Novgorod(Osama) captured Ascheraden (5vs5 - Π2)

The Teutonic Order(Fandom) defeated The Republic of Novgorod(Osama) in Kreslau (11vs9 - Π1)

The Republic of Novgorod(Osama) defeated The Teutonic Order(Fandom) in Kreslau (5vs12 - Π2)

The Kingdom of Denmark(Utaku) defeated The Teutonic Order(Fandom) at Sea #4 (11vs3 - Π1)

 

Cards played: 2 (1 special)

 

 

 

Χάρτης

 

Spoiler:
 

 

ΞΕΚΙΝΑ Ο 6ος ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΛΕΓΞΤΕ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΤΑ PMs σας

DEADLINE: 19/7 23:00


Edited by Black Kaiser, 18 July 2017 - 00:23.


#9 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 22 July 2017 - 00:17

2mwxxrl.jpg

 

 

Κόλπος της Φινλανδίας,
22 μίλια βορειοδυτικά του Reval.


Ο Νικίτα Ζερζάκοβ χάζευε τις σκοτεινές φιγούρες που σχημάτιζαν τα καράβια μέσα στην ομίχλη. Τα κατάρτια των πλοίων της ρωσικής μοίρας που στάλθηκε να φυλάει το πέρασμα στον κόλπο της Φινλανδίας, θύμιζαν κορμούς ενός απόκοσμου δάσους. Μέσα στο πέπλο της παχιάς ομίχλης, οι φωτιές στους πυρσούς στις κουπαστές τριζοβόλιζαν αχνά. Μια φωνή ακούστηκε και χάθηκε κάπου μακριά.

O 15χρονος καμαρότος έβρισκε πια την συγκεκριμένη γαλήνη εθιστική. Και όμως, έναν μήνα πριν όταν η μοίρα του έφθασε στο πέρασμα, ο Νικίτα αρχικά μίσησε την ομίχλη και την υγρασία της βόρειας ακτογραμμής της Λιβονίας. Συνήθισε όμως. Όπως και την ναυτία, τις αρρώστιες, τις κακουχίες και το κρύο στο κατάστρωμα. Καλύτερα η ομίχλη και η ησυχία παρά ο πόλεμος και ο θάνατος που περίμεναν όποιον είχε καταταγεί στο στρατό της Δημοκρατίας. Ο ίδιος, με καταγωγή από ένα χωριό στα παράλια, κοντά στη Νάρβα, είχε ακολουθήσει την δουλεία του πατέρα του και είχε γίνει ψαράς. Οι ώρες που είχε περάσει στη θάλασσα, ήταν εκείνες που τον έστειλαν στον Στόλο του Νόβγκοροντ και όχι στον στρατό. Ο πατέρας του δεν ήταν τόσο τυχερός ωστόσο. Θα πεθάνει πολεμώντας κερασφόρα τέρατα, είχε προφητέψει η μάνα του, η γιαγιά του Νικίτα. Ήταν οι Γερμανοί τέρατα όπως έλεγαν οι υπόλοιποι ναύτες του Σανκτ Πετία;

 

 

fmjp5x.jpg

 

Όπως το Vodyanoy, το βατραχόμορφο τέρας που ρίχνει τους ανθρώπους από τις βάρκες τους και

τους παρασύρει βαθιά μέσα στο νερό για να τους πνίξει.

 

Τέρατα, σκέφτηκε ο Νικίτα και κοίταξε το νερό που ίσα που φαινόταν στην θολούρα της ομίχλης. Όπως το Vodyanoy, το βατραχόμορφο τέρας που ρίχνει τους ανθρώπους από τις βάρκες τους και τους παρασύρει βαθιά μέσα στο νερό για να τους πνίξει. Ο Νικίτα πάντα πίστευε στα τέρατα και στους δαίμονες. Ζούσε το Vodyanoy στο αλμυρό νερό; Ζούσαν οι Γερμανοί στον Βορρά; Η ώρα πέρασε μέχρι που ακούστηκαν και άλλες φωνές. ο Νικίτα ανάβλεψε. Ήταν η πρώτη φορά εδώ και έναν μήνα που κάτι χαλούσε την ησυχία της νύχτας. Και τότε το είδε. Μια σκοτεινή και μεγάλη φιγούρα, είχε ξεπροβάλει από το νερό ακριβώς μπροστά από το σημείο που στεκόταν. Έπλεε σιγανά με στην ομίχλη ακριβώς δίπλα στο Σανκτ Πετία. Το αίμα του νεαρού ναύτη πάγωσε. Το Vodyanoy;

Ένα βούκινο ακούστηκε, και έπειτα καμπάνες, φωνές και ουρλιαχτά. Αλλά ο Νικίτα δεν τις άκουσε ποτέ. Το πλάσμα τον τόξευσε στο μέτωπο με ένα κόκκινο βέλος, και έπειτα τον κάλεσε κοντά του, στη λήθη των παγωμένων νερών της βόρειας θάλασσας.

 

w00w09.jpg

 

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

The Republic of Novgorod(Osama) captured Balvi (5vs5 - Π2)

The Livonian Order was eliminated!

The Teutonic Order(Fandom) captured Kreslau (27vs1 - Π2)

The Kingdom of Denmark(Utaku) defeated The Republic of Novgorod(Osama) at Sea #2 (5vs2 - Π1)

 

Cards played: 3

 



 

Χάρτης

 

 

Spoiler:

 

 

ΞΕΚΙΝΑ Ο 7ος ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ PMs σας

DEADLINE: 23/7 22:00



 

 

 



#10 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 23 July 2017 - 23:33

sfc4zp.jpg

 

 

Η πολιορκία του Dorpat, 1227 μ.Χ

Οι τρεις θεόρατοι καταπέλτες είχαν τα ονόματα των αρχαίων Θεών των Βίκινγκ: Όντιν, Θορ και Χελ. Ο αρχιεπίσκοπος του Roskilde ποτέ δεν θα ενέκρινε αυτές τις παγανιστικές ονομασίες αλλά εκείνος και το συνάφι του βρίσκονταν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Το μόνο που είχαν τώρα να αντιμετωπίσουν οι 3 παλιοί θεοί, ήταν τα τείχη του κάστρου του Dorpat. Τα βλήματα 150 κιλών εκσφενδονίζονταν στον αέρα και κατέληγαν με ορμή πάνω στην παλιά πέτρα.

 

ae8i1d.jpg

 

Τα βλήματα 150 κιλών εκσφενδονίζονταν στον αέρα και κατέληγαν με ορμή πάνω στην παλιά πέτρα

 

Οι Δανοί μηχανικοί είχαν εστιάσει και τα 3 πολιορκητικά όπλα στο νότιο σημείο του κάστρου, στην κεντρική του πύλη. Ένα βλήμα έριξε τον δεξιό πυργίσκο με το ξεκίνημα της πολιορκίας και μέχρι το τέλος της δεύτερης μέρας έκανε την εμφανίση του ένα μεγάλο ρήγμα στην οχύρωση του κάστρου. Οι Σκανδιναβοί πολεμιστές δεν θα άφηναν τους υπερασπιστές να το φράξουν κατά την διάρκεια της νύχτας και έτσι διατάθηκε γενική επίθεση στο σημείο αμέσως.

Εκείνη την νύχτα, το Dorpat θα μπορούσε να έχει την τύχη του Leal, του Reval, του Wolmar και του Pernau. Αλλά εκείνες οι πόλεις δεν είχαν τον Επίσκοπο Hermann του Buxhövden ως ηγέτη της άμυνας τους. Οι κάτοικοι είχαν δώσει σε αυτόν τον άνδρα το προσωνύμιο "Τρελός Μοναχός" και είχαν έναν πολύ σπουδαίο λόγο που το έκαναν αυτό. Όταν δεν προσευχόταν και κοινωνούσε το ποίμνιο του, ο Επίσκοπος του Dorpat πολεμούσε χρησιμοποιώντας μόλις ένα παλιό ρόπαλο και μα ξύλινη ασπίδα. Ούτε σπαθιά, ούτε θώρακες ούτε κράνη χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμιστής-καλόγερος αφού ως άνθρωπος του Θεού διαλαλούσε πως είχε τον ίδιο τον Ιησού Χριστό και την Μαρία να τον προστατεύουν.

 

latest?cb=20140202152727

 

Ούτε σπαθιά, ούτε θώρακες ούτε κράνη χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμιστής-καλόγερος αφού ως άνθρωπος του Θεού

διαλαλούσε πως είχε τον ίδιο τον Ιησού Χριστό και την Μαρία να τον προστατεύουν.

Τρεις φορές προσπάθησαν οι Δανοί να υπερκεράσουν το τείχος, τρεις φορές απέτυχαν. Ο καλόγερος Hermann ήταν εκεί και τους απώθησε με το ρόπαλο και την ξύλινη ασπίδα του. Στο τέλος μάλιστα, όρμησε προς τα εμπρός οδηγώντας τους υπερασπιστές του Dorpat σε γενική αντεπίθεση. Έφθασαν στο στρατόπεδο των Δανών, και "έστειλαν στην κόλαση" τα παγανιστικά τερατουργήματα, καίγοντας τα ολοσχερώς.

Τα νέα της αποτυχημένης εφόδου έφθασαν μια εβδομάδα αργότερα στη Hannah, και για πρώτη φορά, η αρχηγός των Δανών ένιωσε πως επιτέλους είχε συναντήσει έναν αντάξιο αντίπαλο.

 

w00w09.jpg

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

The Republic of Novgorod(Osama) captured Kunda (10vs7 - Π2)

The Teutonic Order(Fandom) captured Ascheraden (31vs1 - Π2)

The Kingdom of Denmark(Utaku) defeated Bishopric of Dorbat(NPC) in Dorpat (22vs5 - Π2)

The Kingdom of Denmark(Utaku) failed to capture Dorpat (13vs10 - Π3)

 

Cards played: 1

 

 

Χάρτης

 

Spoiler:

 

ΞΕΚΙΝΑ Ο 8ος ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ PMs σας

DEADLINE: 25/7 22:00


Edited by Black Kaiser, 23 July 2017 - 23:57.


#11 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 26 July 2017 - 01:33

r9o18j.jpg

 

Η δεύτερη πολιορκία του Dorpat, 1227 μ.Χ

Αυτή την φορά οι καταπέλτες των Δανών δεν είχαν τα ονόματα θεών. Αυτήν την φορά οι καταπέλτες είχαν πάρει τα ονόματα τους από τα χειρότερα θηρία της σκανδιναβικής μυθολογίας: Jörmungandr, Fenrir και Garmr. Η Hannah, ως έμπειρη στρατηγός, διέταξε τα ογκώδη βλήματα να εκτοξευτούν ακριβώς στο ίδιο σημείο με πριν στην νότια πύλη, εκεί που ο μοναχός του Dorpat και οι άνδρες του είχαν πρόχειρα φράξει το κενό στο τείχος.

Τρείς μέρες, τα τέρατα έβαλαν προς στο τείχος του κάστρου. Την τέταρτη μέρα, όταν τα κενά στο τείχος είχαν γίνει αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν τρεις άνδρες δίπλα-δίπλα, οι Δανοί έκαναν την γενική τους επίθεση. Η Hannah οδήγησε η ίδια τους γενναίους της Huscarls μέσα στην πόλη. Αλλά πριν μπουν, πάνω στα κατεστραμμένα τείχη, τους περίμενε ο φοβερός Hermann του Buxhövden. Ο Τρελός Μοναχός.

 

tumblr_nvm87aceDR1rv33k2o7_500.jpg

 

Μπροστά του τώρα όμως, ήταν η Hannah από το Roskilde

 

 

"Όξω από την πόλη μου, παγανιστικά κατάλοιπα!" ούρλιαξε ο επίσκοπος του Dorpat και τσάκισε το κεφάλι ενός Δανού με τον ρόπαλο του. Έσπασε τον λαιμό ενός δεύτερου που πήγε να τον πλησιάσει. Μπροστά του τώρα όμως, ήταν η Hannah από το Roskilde. "Βδέλυγμα του Σατανά!" φώναξε στην γυναίκα και όρμησε κατά πάνω της δίχως δισταγμό. Η Hannah έμεινε στην θέση της και την κατάλληλη στιγμή παραμέρισε το ρόπαλο του Hermann με την ασπίδα της και βύθισε το σπαθί της στο στήθος του. Το Dorpat και ο Επίσκοπος του είχαν πέσει.

...

Η Hannah μπήκε στον Καθεδρικό του Dorpat και κατευθύνθηκε προς την Αγία Τράπεζα. Δεξιά της, λίγα μέτρα μακριά βρισκόταν η τοιχογραφία, το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του χάρτη που οδηγούσε στο θρυλικό εκκλησάκι της Ουράνιας Μαρίας και τον αδελφό Abel.

 

w00w09.jpg

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

The Kingdom of Denmark(Utaku) captured Dorpat (15vs6 - Π3)

The Kingdom of Denmark(Utaku) owns 3 Chapels!

Bishopric of Dorbat(NPC) was eliminated!

The Republic of Novgorod(Osama) captured Rakke (5vs5 - Π2)

Duchy of Estonia(NPC) was eliminated!

The Teutonic Order(Fandom) captured Kokenhusen (25vs1 - Π2)

The Teutonic Order(Fandom) captured Nerft (14vs11 - Π2)

The Republic of Novgorod(Osama) defeated The Teutonic Order(Fandom) in Dünaburg (10vs33 - Π2)

The Republic of Novgorod(Osama) defeated The Teutonic Order(Fandom) in Dünaburg (16vs26 - Π2)

 

Cards played: 3

Χάρτης


Spoiler:

 

ΞΕΚΙΝΑ Ο 9ος ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΑ PMs σας

DEADLINE: 27/7 22:00


Edited by Black Kaiser, 26 July 2017 - 01:37.


#12 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 28 July 2017 - 14:07

7ClsizC.jpg


Ιουδαία,

Λόφος του Γολγοθά, 30 μ.Χ

Η βροχή είχε αρχίσει σιγά-σιγά να αραιώνει. Οι λεγεωνάριοι είχαν αρχίσει να σκάβουν γρήγορα τις βάσεις των τριών σταυρών ώστε να μπορέσουν να τους αφαιρέσουν και να τους κατεβάσουν από την κορυφή του λόφου. Όπως γινόταν κάθε φορά, οι σταυροί θα κοβόντουσαν σε κομμάτια για να γίνουν καυσόξυλα, θα φορτώνονταν στα κάρα και το καθήκον του εκατόνταρχου Πλίνιου από την Όστια επιτέλους θα είχε τελειώσει.

Κοίταξε τον μεσαίο σταυρό, αυτόν που είχε πάνω του την επιγραφή. Η ψιλόλιγνη φιγούρα του ανθρώπου που βρισκόταν εκεί πριν από μερικές μόνο ώρες, δεν έδινε καθόλου την εντύπωση ενός "Βασιλιά των Ιουδαίων". Αλλά ούτε του εγκληματία έδινε, σε αντίθεση με αυτές των άλλων δύο που σταυρώθηκαν δίπλα του. Την στιγμή που ο άνδρας πέθανε, ο Πλίνιος ένιωσε πως κάτι κακό έγινε. Δεν ήταν ο σεισμός που ακολούθησε ούτε η μπόρα που τώρα είχε περάσει. Βαθιά μέσα στην καρδιά του, στον πυρήνα της ψυχής του, ο Ρωμαίος ήξερε πως η σταύρωση και το μαρτύριο αυτό του ανθρώπου δεν έπρεπε να συμβεί.

 

gAAa7hm.jpg

 

Η ψιλόλιγνη φιγούρα του ανθρώπου που βρισκόταν εκεί πριν από μερικές μόνο ώρες, δεν έδινε

καθόλου την εντύπωση ενός "Βασιλιά των Ιουδαίων".

 

Προσπαθώντας να ξεχάσει το συναίσθημα, παρατήρησε δύο άνδρες που πλησίασαν τους λεγεωνάριους που κατέβαζαν τον σταυρό. Ήταν ντόπιοι, μάλιστα ο εκατόνταρχος θυμήθηκε πως ήταν από τους ακόλουθους του άνδρα που σταυρώθηκε, τους λεγόμενους μαθητές του. Υπέθεσε σωστά πως οι άνδρες ήθελαν τον σταυρό του διδάσκαλου τους και έναντι ενός πολύ μικρού ποσού θα το έπαιρναν. Οι χρησιμοποιημένοι σταυροί δεν ήταν τίποτα χρήσιμο για τους Ρωμαίους. Θα μπορούσε και αυτός να πάρει το χρηματικό μερίδιο του αλλά δεν το επιθυμούσε.

Μόλις οι άλλοι δύο σταυροί κατέβηκαν, κόπηκαν και φορτώθηκαν σε ένα κάρο, ο Πλίνιος φόρεσε την περικεφαλαία του, μάζεψε τον οπλισμό του και ετοιμάστηκε να φύγει. Προς έκπληξη του, τον πλησίασε ένας από τους μαθητές. Ήταν βρώμικος και ταλαιπωρημένος.
"Εκατόνταρχε", είπε. "Υπάρχει κάτι που θα ήθελα να μου δώσετε. Θα σας πληρώσω κιόλας". Έδειξε ένα πουγκί. Ο Ρωμαίος δίστασε αλλά το χρηματικό αντίτιμο ήταν τόσο καλό που δεν είχε λόγο να αρνηθεί.
Μετά το τέλος της συναλλαγής, ο μαθητής τον ευχαρίστησε και προτού φύγει τον ρώτησε: "Ποιό είναι το όνομα σας;"
"Δεν έχει σημασία", απάντησε ο Πλίνιος και αφού έκανε ένα νόημα στους στρατιώτες του, αποχώρησε. Η βροχή είχε σταματήσει.
 

w00w09.jpg

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

The Kingdom of Denmark(Utaku) captured Treiden (15vs7 - Π2)

The Teutonic Order(Fandom) defeated The Republic of Novgorod(Osama) in Kokenhusen-Balvi border (16vs4 - Π1)

The Teutonic Order(Fandom) defeated The Kingdom of Denmark(Utaku) in Balvi (14vs12 - Π1)

The Teutonic Order(Fandom) captured Balvi (5vs1 - Π2)

The Republic of Novgorod(Osama) captured Kokenhusen (34vs13 - Π2)

 

 

Cards played: 2 (2 special)

 

 

Χάρτης

 

Spoiler:
 

 

ΞΕΚΙΝΑ Ο 10ος ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ

ΚΕΙΜΗΛΙΟΥ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

DEADLINE: 29/7 22:00

 



#13 Utaku

Utaku

    Tuturuu!!!

  • Members
  • 166 posts

Posted 29 July 2017 - 15:11

"Abel, αδερφέ μου αγαπημένε, έχω τόσα χρόνια να σε δω, μα ποτέ δε σε ξέχασα. Ούτε εγώ, ούτε η οικογένεια που αφήσαμε και οι 2 πίσω μας. Πάλεψα για σενα, θυσίασα πλοία, στόλο, τόσες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν και συνεχίζουν να χάνονται. Ακόμα και η δική μου κινδύνεψε πολλές φορές. Όλα στο όνομά σου. Δεν έχω κανένα άλλο στόχο, μόνο να έρθω επιτέλους κοντά σου. Μπορεί να φαίνομαι δυνατή στη μάχη, αλλά πονάω μέσα μου. Εσύ είσαι που μου δίνεις δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω. Εσύ είσαι ο μοναδικός μου στόχος. Ελπίζω να είσαι καλά αδελφέ μου. Ελπίζω να με περιμένεις..."

 

Η Hannah άνοιξε τα βουρκωμένα της μάτια...Προσπάθησε να συνέλθει από το λήθαργο και να ξυπνήσει από τις σκέψεις της. Ήταν η αρχηγός, είχε μεγάλο βάρος στις πλάτες της. Τίποτα δε θα είχε πια αξία αν υπέκυπτε στους συναισθηματισμούς και τις ενοχές για τις τόσες ζωές που είχε θυσιάσει στο ταξίδι αναζήτησης του Abel. Αυτή τη φορά όμως, ένιωθε τόσο σίγουρη. Αισθανόταν τον αδερφό της τόσο κοντά της. Μετά από τόσους κόπους και θυσίες βρισκόταν επιτέλους στην τελική ευθεία, δεν έπρεπε να δειλιάσει τώρα! Είχε πολύ δύσκολο δρόμο ακόμα μπροστά της, αλλά αντλούσε δύναμη από τις ελπίδες της. Σηκώθηκε, σκούπισε τα δάκρυά της και ξαναφόρεσε το προσωπείο της δεινής πολεμίστριας. Δε θα άφηνε κανέναν να της στερήσει τη χαρά να αγκαλιάσει το μονάκριβό της αδερφό. Ήταν καιρός να καταστρώσει το επόμενο σχέδιό της!


tumblr-static-1ngsil503zesk8s48o480gsg0-
...My anime, manga and dorama lists!!!


#14 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 29 July 2017 - 23:04

33oo1z5.jpg

 
Δάσος του Wilklas, 14 Δεκεμβρίου 1227 μ.Χ

Η Hannah ξεκίνησε το ταξίδι της παίρνοντας μαζί της μόνο τους πιο έμπιστους και ικανούς στρατιώτες της. Λίγες μέρες είχαν περάσει από την πτώση του Dorpat, και η στρατηγός των Δανών γύρισε στο Wolmar ώστε να μπει στο δάσος από φιλική περιοχή.

Το δάσος του Wilklas ήταν ένας όγκος από κωνοφόρα δέντρα, ολόλευκα από τις παχιές στρώσεις του χιονιού πάνω στα κλαδιά τους. Ήταν ιδιαίτερα πυκνό σε κάποια σημεία αλλά κάθε τόσο υπήρχαν μικρά ξέφωτα που επέτρεπαν το λιγοστό φως του ήλιου να εισχωρήσει. Σε ένα από αυτά μάλιστα, ένας μεγάλος βράχος ξεχώριζε στο κέντρο του. Οι Δανοί έκαναν εκεί μια μικρή στάση για να ξεκουραστούν, πρόσεξαν διάφορα σκαλισμένα σχέδια που απεικόνιζαν ανθρώπινες φιγούρες. Ήταν τα απομεινάρια ενός πολιτισμού που ζούσε εδώ πολύ παλιά, πρίν καν χτιστεί η Ρώμη.
 

t8IBdAM.png

 

Η Hannah ξεκίνησε το ταξίδι της παίρνοντας μαζί της μόνο τους πιο έμπιστους και ικανούς στρατιώτες της.



Η Hannah, ακολουθώντας τον χάρτη, οδήγησε όλο και πιο βαθιά τους άνδρες της. Όσο προχωρούσαν, το κρύο γινόταν πιο τσουχτερό. Μικρές λευκές τουλούπες άφηναν οι ανάσες ανθρώπων και αλόγων αυτής της σιωπηλής πομπής. Έπρεπε να φθάσουν στο εκκλησάκι πριν πέσει η νύχτα. Wilklas, το Δάσος των Λύκων. Δεν είχε πάρει τυχαία το όνομα του. Λίγα μίλια πριν φθάσουν, η Hannah αποφάσισε να στείλει τα 4/5 του στρατού της στα νότια, στην κατεύθυνση του Ascheraden ώστε να καλύψουν τα νώτα τους από εκεί. Άφησε μαζί της μόνο την προσωπική της φρουρά.

Και τελικά έφθασαν. Πάνω σε ένα μικρό ύψωμα, κάτω από τις πυκνές χιονισμένες φυλλωσιές, ξεπρόβαλλε το εκκλησάκι της Ουράνιας Μαρίας. Η καρδιά της Hannah πάγωσε. Το κτίσμα φαινόταν σκοτεινό και ερημωμένο. Η Hannah κατέβηκε από το άλογο της και έτρεξε με δυσκολία πάνω στο παχύ χιόνι. "Abel!" φώναξε αλλά απάντηση δεν πήρε.

Η μικρή ξύλινη πόρτα ήταν κλειστή αλλά τα παράθυρα ήταν σπασμένα και το χιόνι είχε μπει μέσα στο κτίσμα. Η γυναίκα έσπρωξε με δυσκολία την πόρτα και κατάφερε να μπει στο εσωτερικό του. Ένα πουλί έκρωξε και πέταξε στον ουρανό ενοχλημένο. Μέσα στο εκκλησάκι, τα πάντα ήταν γκρίζα και νεκρά. Σπασμένα καθίσματα, τα κατεστραμμένα εικονοστάσια και οι μισοσβησμένες τοιχογραφίες. Και στο βάθος, καθισμένος σε μια παλιά ξύλινη καρέκλα, ήταν ο σκελετός του Abel, του μοναχού από το Roskilde.
 

eL5MtKj.jpg

 

Πάνω σε ένα μικρό ύψωμα, κάτω από τις πυκνές χιονισμένες φυλλωσιές, ξεπρόβαλλε

το εκκλησάκι της Ουράνιας Μαρίας.

 

Τα βήματα που έκανε η Hannah μέχρι να φθάσει στον αδελφό της, της φάνηκαν αμέτρητα. Δεν είχε δάκρυα. Μόνο απογοήτευση που είχε αφήσει τον εαυτό της να πιστέψει πως θα ξαναέβλεπε τον αδελφό της. Πλησίασε τα παγωμένα λείψανα του Abel και πρόσεξε πως ο μοναχός κρατούσε ένα μικρό, ξύλινο κασελάκι. Η Hannah το πήρε από την αγκαλιά του και το τοποθέτησε πάνω στην αγία τράπεζα. Το άνοιξε και το πρώτο πράγμα που είδε ήταν ένα μήνυμα σε μια κιτρινισμένη περγαμηνή. Το άνοιξε και άρχισε να το διαβάζει:

"Αγαπητή Hannah,
Ελπίζω να είσαι η πρώτη που διαβάζεις αυτό το μήνυμα. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω ό,τι έμαθα στο Τάγμα για να επιζήσω, αλλά πια μου είναι φανερό πως δεν πρόκειται να βγάλω τον Χειμώνα. Σε αυτό το κασελάκι, κράτησα μακριά από τα χέρια κακών ανθρώπων ένα από τα ιερότερα κειμήλια της Χριστιανοσύνης. Ένα αντικείμενο που συμβολίζει το Πεπρωμένο όλων μας. Πεπρωμένο που δεν είναι άλλο από τον Θάνατο και έπειτα την Ανάσταση μας στην αγκαλιά του Κυρίου. Πάρ' το και φύλαξε το, Hannah. Πάρ' το και κράτα το μακριά από το σκοτάδι που αντιπροσωπεύουν οι Τεύτονες Ιππότες και οι Άρχοντες τους.

ΥΓ: Δώσε τα φιλιά μου στη μητέρα.
"

"Η μητέρα είναι νεκρή εδώ και καιρό, Abel", μουρμούρισε η Hannah.  Έσφιξε το μήνυμα στην γροθιά της και κοίταξε το παλιό αντικείμενο που υπήρχε μέσα στο κασελάκι. Εκεί φώλιαζε η παλιά, μεταλλική λόγχη που κάποτε άνηκε στον εκατόνταρχο Plinus ή ονοματισμένο από την παράδοση αιώνες αργότερα, εκατόνταρχο Longinus. Η Λόγχη του Πεπρωμένου.
 

w00w09.jpg

 

2yxnr13.jpg

 

 

 ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ

Spoiler:

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

The Kingdom of Denmark(Utaku) owns the Spear of Destiny!

The Kingdom of Denmark(Utaku) captured Kunda (10vs1 - Π2)
The Kingdom of Denmark(Utaku) defeated The Republic of Novgorod(Osama) in Narva (6vs5 - Π1)
Narva is under siege by The Kingdom of Denmark(Utaku)
The Teutonic Order(Fandom) defeated in The Republic of Novgorod(Osama) in Nerft-Dünaburg border (15vs17- Π1)
The Republic of Novgorod(Osama) defeated The Teutonic Order(Fandom) in Dünaburg (5vs29- Π1)
The Kingdom of Denmark(Utaku)'s attack against Balvi was stopped.
The Kingdom of Denmark(Utaku) captured Owcze (4vs1 - Π2)
The Teutonic Order(Fandom) captured Kokenhusen (43vs1 - Π2)
The Kingdom of Denmark(Utaku) defeated The Teutonic Order(Fandom) in Piltene (4vs1 - Π2)
The Kingdom of Denmark(Utaku) can't siege the castle of Piltene.
 
Cards Played: 6
 

Χάρτες

Terra Mariana

Spoiler:

 

The Forest of Wilklas

Spoiler:

 

ΞΕΚΙΝΑ Ο 11ος ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΡΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΗΔΗ

DEADLINE: 31/7 22:00

 



#15 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 31 July 2017 - 22:56

OP8TVY9.jpg

 

Kokenhusen, 16 Δεκεμβρίου 1227 μ.Χ

Η συνάντηση έγινε στο Kokenhusen, σε μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα με το Kreslau. Η ακριβής τοποθεσία ήταν ένα μικρό οχυρό, λίγο έξω από την πόλη, που άνηκε στο Λιβονιανό Τάγμα πριν ξεσπάσει ο τελευταίος πόλεμος. Το οχυρό είχε πέσει αρχικά στα χέρια των Ρώσων και έπειτα στων Τευτόνων που άνηκε τώρα. Ολόκληρο το Kokenhusen αποτελούσε ένα στρατόπεδο μιας τεράστιας στρατιάς των Τευτόνων Ιπποτών. Η στρατιά ετοιμαζόταν να αποχωρήσει, αλλά προτού γίνει αυτό, έπρεπε να γίνει μια συνάντηση.

Η αντιπροσωπία του Novgorod έφθασε νωρίς το πρωί. Μια ντουζίνα σιδερόφρακτοι ιππότες καβάλα στα άλογα τους συνόδευαν μια μικρή άμαξα. Η άμαξα δεν είχε το παραμικρό στολίδι ή έμβλημα πάνω της παρά μόνο έναν σταυρό ορθόδοξου τύπου στην επιφάνεια των δύο εισόδων της δεξιά και αριστερά. Ο αρχηγός της πομπής, ένας λοχαγός με το όνομα Ιωσήφ Βελισκόφ έκανε νόημα στους άνδρες του να σταματήσουν. Παντού γύρω του ήταν άνδρες ντυμένοι στα λευκά, αρματωμένοι ως τα νύχια. Εχθρικά βλέμματα. Ρώσοι και Τεύτονες τους τελευταίους μήνες έδωσαν έναν τεράστιο πόλεμο στα πεδία της Νότιας Terra Mariana. Έναν πόλεμο που πιθανώς θα έχαναν και οι δύο.


gsx2Mfs.jpg

 

Ήταν και εκείνος ντυμένος στα λευκά όπως οι αδελφοί του, αλλά ο Ρώσος λοχαγός τον αναγνώρισε κατευθείαν.

 

 

"Αργήσατε", του είπε ένας ψηλός άνδρας με κοντά, γκρίζα μούσια. Τα μάτια του ήταν πάγος. Ήταν και εκείνος ντυμένος στα λευκά όπως οι αδελφοί του, αλλά ο Ρώσος λοχαγός τον αναγνώρισε κατευθείαν. Ήταν ο Χασάπης του Βορρά.
"Με συγχωρείς, αδελφέ Jans, αλλά η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να ταξιδεύω γρήγορα." Η φωνή είχε έλθει από τον άνδρα που είχε βγει από την άμαξα. Ήταν ένας ορθόδοξος μοναχός, γύρω στα 60 του χρόνια, ντυμένος με μαύρα ράσα και έναν χρυσό ορθόδοξο σταυρό να κρέμεται από τον λαιμό του.
"Alexei Korzhakov. Μέγας Επίσκοπος του Νόβγκοροντ. Εσύ κρέμασες τους άνδρες μου στο Kreslau. Πολλοί λένε πως είσαι μάγος", θυμήθηκε ο Τεύτονας.
"Πολλοί λένε πολλά, αγαπητέ Jans Fandomhard", απάντησε ο Πατέρας Korzhakov. Η φωνή του ήταν ήρεμη και σταθερή. Πλησίασε τον Χασάπη και του χαμογέλασε ενθαρρυντικά. "Και ναι, εγώ τους κρέμασα. Αλλά δεν είμαι εδώ να μιλήσουμε για τον πόλεμο που δώσαμε πριν μερικές εβδομάδες. Είμαι εδώ για τον πόλεμο που πρέπει να δώσουμε τώρα."
Ο Τεύτονας στρατηγός αφού παρατήρησε τον γέροντα για μερικά δευτερόλεπτα, αποφάσισε να πάρει τον λόγο ξανά. "Οι Δανοί έχουν τον κειμήλιο."
"Ναι. Μια γυναίκα με το όνομα Hannah Otakudotter, συγκεκριμένα".
"Ήταν στο δάσος του Wilklas. Εκεί το είχε κρύψει ο αποστάτης Abel".
"Και αυτήν την στιγμή ταξιδεύει προς το Wolmar. Από εκεί θα φορτωθεί σε ένα πλοίο, θα φύγει για την Δανία και αυτό που επιθυμούσες θα χαθεί για πάντα από τα χέρια σου."
Ο Χασάπης στένεψε τα μάτια του. "Ξέρεις;"
"Για την Λόγχη του Πεπρωμένου; Που όποιος την κατέχει είναι ανίκητος; Ξέρω." Ο γέροντας του χαμογέλασε ξανά. "Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε λίγο πιο ιδιωτικά; Το Marienburg έχει αυτιά ως εδώ."
Ο Χασάπης έδειξε στον γέροντα την σκηνή του και οι δύο άνδρες μπήκαν με γοργά βήματα μέσα.
 

pr9xK1V.jpg

 

Πολλά λένε αγαπητέ Jans", του απάντησε ο Πατέρας Korzhakov.

Βγήκαν μετά από μισή ώρα. Ο γέροντας δίχως να πει τίποτα χαιρέτησε με έναν νεύμα τον Χασάπη και τους άνδρες του και έπειτα η αντιπροσωπία του Novgorod πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το Dünaburg. Μέχρι την άφιξη τους, ο Λοχαγός μίλησε μόνο μια φορά με τον πατέρα Korzakhov.
"Πάτερ, γιατί συνεργαζόμαστε με τους Τεύτονες; Τι έχουμε εμείς να κερδίσουμε από αυτόν τον πόλεμο;"
Ο γέροντας τον κοίταξε στα μάτια. "Εμείς; Τίποτα. Εμείς θα κερδίσουμε άλλον πόλεμο, αγαπητέ μου."
"Άλλον πόλεμο;"
Ο ιερέας από το Novgorod δεν του απάντησε. Το μυαλό του λοχαγού δεν θα κατανοούσε ποτέ τα οράματα του. Οράματα από το μέλλον. Μια μάχη πάνω στον πάγο... Και αιώνες αργότερα... σε μια μεγάλη πόλη, ατέλειωτες σειρές ανδρών να περπατούν σε σχηματισμό και να χαιρετούν έναν άνδρα... Έναν άνδρα από την γενιά του Χασάπη... στο κυνήγι της Αγίας Λόγχης και πάλι...
"Πεπρωμένο", ψέλλισε ο γέροντας. Το κάστρο του Dünaburg φαινόταν μπροστά τους.
 

w00w09.jpg

 

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

The Republic of Novgorod(Osama) defeated The Kingdom of Denmark(Utaku) in Narva (10vs4-Π1)

The Republic of Novgorod(Osama)'s Cavalry returned in Novgorod

The Teutonic Order(Fandom) defeated the Bishopric of Riga(NPC) in Riga (15vs5 - Π2)

Riga is under siege by The Teutonic Order(Fandom)

The Kingdom of Denmark(Utaku) defeated The Republic of Novgorod(Osama) in Rakke-Kunda border (5vs5-Π1)

The Republic of Novgorod(Osama) defeated The Kingdom of Denmark(Utaku) in Rakke (2vs1-Π2)

The Kingdom of Denmark(Utaku) captured Balvi (11vs1 - Π2)

The Kingdom of Denmark(Utaku) captured Durbe(6vs1 - Π2)

The Teutonic Order(Fandom) defeated The Kingdom of Denmark(Utaku) in Piltene (5vs5 - Π1)

The Kingdom of Denmark(Utaku) defeated  The Teutonic Order(Fandom) in Piltene (3vs4 - Π2)

The Kingdom of Denmark(Utaku) can't siege the castle of Piltene.

The Kingdom of Denmark(Utaku) defeated  The Teutonic Order(Fandom) in Owcze (5vs7 - Π2)

The Republic of Novgorod(Osama) captured Kokenhusen(39vs1 - Π2)

 

Cards Played: 4

 

 

 

Χάρτες

Terra Mariana

Spoiler:

 

The Forest of Wilklas

Spoiler:

 

ΞΕΚΙΝΑ Ο 12ος ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

DEADLINE: 2/8 21:00





Also tagged with one or more of these keywords: Risk, Strategy, Livonia, Crusade, Knights, Medieval warfare