ΚΕΦΑΛΑΙΟ 0: Εισαγωγή.
Μια περίληψη του τί στο Ρλορ συμβαίνει στο Westeros αυτήν την εποχή,
by Lord Petyr Baelish "Littlefinger"

Yours trully.
Καλώς ήλθατε στο Βασίλειο των Westeros.
*υποκριτική υπόκλιση*
Είμαι ο Βασιλιάς Petyr Baelish, Πρώτος του Ονόματος μου, προστάτης του Βασιλείου και Κύριος της Επικράτειας του Westeros. Για όσο θα παραμείνετε εδώ αρχοντάδες και αρχόντισσες μου, εγώ θα είμαι ο ξεναγός σας -αστειεύομαι. Στο ό,τι είμαι βασιλιάς, δυστυχώς. Η αφεντιά μου ένας ιδιαίτερα υψηλόβαθμος σύμβουλος ο Αφέντης των Κερμάτων, δηλαδή ο "υπουργός Οικονομίας" του κράτους όπως θα λέγατε εσείς εκεί. Δεν είμαι ο Βασιλιάς του Westeros
ακόμα. Α, επίσης είμαι και πολύ γνωστός επιχειρηματίας, αν και μεταξύ μας, εκτελώ κοινωνικό έργο με αυτό που κάνω.
Εν πάση περιπτώσει, εσείς μπορείτε να με φωνάζετε και "Μικροδάκτυλο" (Littlefinger) για συντομία. Πως μου βγήκε αυτό το παρατσούκλι ρωτάτε; Μεγάλη ιστορία. Δεν είναι τόσο άσχημο όσο ακούγεται, υπάρχουν και χειρότερα. Αλήθεια. Ξέρω έναν άρχοντα από την Κοιλάδα (Reach) τον οποίο φωνάζουν με ένα άλλο παρατσούκλι που μοιράζεται το πρώτο συνθετικό με το δικό μου. Τακτικός πελάτης στις επιχειρήσεις μου. Προτιμά τις γυναίκες του Dorne ο ατιμούτσικος. Αλλά ας μην ξεφεύγουμε. *cough*

^King's Landing. Μυρωδιά ψαρίλας, κατουρλίλας και... οκ δεν θα το πω αυτό. Είμαι άρχοντας.
Θα κάνω μια εισαγωγή εξηγώντας σας το τί συμβαίνει αυτήν την στιγμή στο βασανισμένο μας βασίλειο. Πρώτα από όλα να πω πως το βασίλειο του Westeros δεν είναι τόσο συνεκτικό όσο ακούγεται. Αποτελείται από 8 συνολικά επαρχίες, η κάθε μία διοικείται από έναν Οίκο, και όλοι τους υπάγονται στον Βασιλιά που κατοικεί στη πρωτεύουσα του Βασιλείου, το
King's Landing, την έδρα του Σιδερένιου Θρόνου. Cool name για μια κατά τα άλλα, άθλια εμφανισιακά και επικίνδυνη καρέκλα.
Εδω λοιπόν είναι ο πολιτικός χάρτης του Westeros:
Οι 8 Οίκοι είναι οι:1)
Baratheon (Botsun) (aka οι μεγαλόσωμο-μπρατσαρο-μαυρομάλληδες όπου είναι και ο Οίκος του Βασιλιά)
2)
Lannister (Iristella) (aka οι λεφτάδες-συνωμότες καπιταλόσκυλα- o Οίκος της Βασίλισσας)
3)
Stark (Osama) (aka Oι Βόρειοι "παγωμένο-ξενέρωτοι". Ο Οίκος του στενότερου φίλου του βασιλιά. Η επικράτεια τους είναι σχεδόν το μισό βασίλειο. Λίγος όμως ο πληθυσμός τους. Και λίγες κουβέντες επίσης)
4)
Tyrell (Mono) (aka οι φλώροι. Είναι οι δεύτεροι πιο πλούσιοι και οι πρώτοι πιο πολυπληθείς. Πίνουν και διοργανώνουν ιπποτικούς διαγωνισμούς κάθε μέρα)
5)
Greyjoy (Fandom) (aka οι Σιδερένιοι άνθρωποι, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από πειρατές της δεκάρας. Συμπαθούν θανατηφόρα τους Βορείους και πληρώνουν με σίδερο σαν σωστοί μπαταξήδες που είναι)
6)
Martell (Cloudy-Sky) (aka οι "εξωτικοί συνωμότες", Σκουρόχρωμοι που δεν θυμίζουν σε τίποτα τους άλλους κατοίκους του Westeros. Αναπολούν την δυναστεία των Targaryen, αυτή που βρισκόταν στον θρόνο πριν τους διώξουν εκτός ηπείρου οι Baratheon. Τους αρέσουν να "πειραματίζονται" με δηλητήρια)
7)
Tully (aka η Κέιτλ-...χμμ... αφήστε το. Βασικά ζούνε στις παραποτάμιες περιοχές γεμάτες ποτάμια και ποτάμια. Έχουν σύνορα σχεδόν με όλους τους άλλους αλλά συνάμα και το πιο γελοίο έμβλημα. Ωστόσο, συμπαθώ πολύ αυτόν τον Οίκο <3. Συνδέονται οικογενειακά με τους Stark και έχουν πρωτεύουσα την Ποταμοτρεχάλα)
8 )
Arryn (aka μαμούχαλοι ρετιρετζήδες. Ζουν απομονωμένοι στα κάστρα τους πάνω στα βουνά και δεν δίνουν δεκάρα για τους πολέμους των άλλων. Σαν τη πατρίδα του "συναδέλφου" μου Gottfried Tell ένα πράμα).
Και ιδού ο Βασιλιάς
Robert Baratheon (tarara!):

Ours is the fury. Keep angry and drink. *χικ*
Βασιλιάς του Westeros, εξαίρετος πολεμιστής στα νιάτα του, διπλάσια καλός στο φαί & ποτό στα γεράματα.
Βασικά, η ιστορία μας ξεκινά όταν αυτός ο άθλιος κατά τα άλλα, Βασιλιάς, ψοφά.Που το πρόβλημα, θα λέγατε εε; Έχει έναν γιο τον όψιμο νεανία
Joffrey Baratheon ο οποίος παρότι είναι ένα άθλιο ψυχοπαθές παιδαρέλι, θα τον διαδεχτεί στον Σιδερένιο Θρόνο, σωστά; Έλα μου πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.

Ο fan-favourite, διάδοχος του Σιδερένιου Θρόνου και καμάρι μας, ο Joffrey Baratheon - Lannister
Φαίνεται πως η μητέρα του, η Βασίλισσα (Αντιβασίλισσα πια αλλά μην σας ακούσει να το λέτε εσείς)
Cersei Lannister, της οποίας η αγάπη για τον μακαρίτη βασιλιά και σύζυγο της ήταν πέρα από "ξακουστή", δεν ήταν τελικά και η πιο πιστή σύζυγος. Τα κουτσομπολιά και οι κακές γλώσσες κυρίευσαν κάθε γωνιά του Westeros, από τα μπακάλικα του Oldtown ως τα στέκια της Νυχτερινής Φρουράς, και η πατρότητα του
Joffrey αμφισβητήθηκε. Έτσι μπήκαν στο προσκήνιο και άλλοι διεκδικητές του θρόνου: Τα αδέλφια του νεκρού Βασιλιά, οι
Stannis Baratheon και
Renly Baratheon (Botsun). O Stannis επειδή είναι ο Stannis και ο Renly που παρότι ο μικρότερος από τα αδέλφια Baratheon, δεν στήριξε τον αδελφό του αλλά την είδε Βασιλιάς και εκείνος επειδή ήταν too fabulous to handle.

O Stannis (αριστερά) και ο Renly(Botsun) στα δεξιά. Λένε πως αν πλησιάσεις πολύ τον Stannis μπορείς
να ακούσεις τα δόντια του να τρίζουν.
Το Βασίλειο διχάστηκε. Ο Άρχοντας του Βορρά,
Eddard Stark (Osama), ο επιστήθιος φίλος του μακαρίτη Βασιλιά Robert, παρά τις προειδοποιήσεις μου, αποφάσισε να στηρίξει τον
Stannis. Η Βασίλισσα
Cersei τον συνέλαβε και ο Joffrey τον εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες. |--| -> |_| Αυτό όμως ξεσήκωσε ολόκληρο τον Βορρά. Ο γιος του Eddard Stark, ο
Robb Stark(New Osama) σήκωσε μπαϊράκι, έκανε επανάσταση και ανακήρυξε τον εαυτό του Βασιλιά στο Βορρά. Μαζί με το Winterfell και τον "Νεαρό Λύκο" Robb, συντάχθηκε και ο οίκος της μητέρας του(<3), οι Tully.
Επομένως συνοψίζουμε. Έχουμε μέχρι τώρα 4 Βασιλιάδες:
1) Ο γιος
Joffrey aka ψυχοπαθές μπάσταρδο. Κρατά την πρωτεύουσα (King's Landing) στα χέρια του. Μαζί του είναι ο οίκος της μητέρας του, οι Lannister.
2) Ο αδελφός
Stannis Baratheon aka στριφνο-παράξενος grumpy ya. Βρίσκεται στην νήσο Dragonstone μαζί με την Κόκκινη μάγισσα του (Melissandre) και ετοιμάζει επίθεση στο King's Landing.
3) Ο μικρός αδελφός
Renly Baratheon (Botsun) aka δημοσιοσχεσάκιας, ερωτιάρης κλπ. Βρίσκεται στο Storm's End, το πατρογονικό κάστρο των Baratheon.
4) O
Robb Stark(Osama) aka Νεαρός Λύκος ή Βασιλιάς στο Βορρά. Βρίσκεται πάνω, ψηλά, στο Winterfell και ετοιμάζει εκστρατεία στον Νότο για να υποστηρίξει τους συγγενείς της μητέρας του, τους Tully.

Ο Robb Stark (Osama), Βασιλιάς στο Βορρά. Αλλά όχι και "πολύ" Βορρά.
Σαν να μην έφθαναν αυτοί, ο Άρχοντας των Σιδερένιων Νησιών, ο
Balon Greyjoy(Fandom) ζήλεψε, ξεκινά δική του επανάσταση και αυτοανακηρύσσεται και εκείνος Βασιλιάς. Μια που ήταν στην μόδα, είπα να ανακηρυχτώ και εγώ αλλά έπειτα σκέφτηκα "δεν βαριέσαι;" Στο μέλλον, μόλις μας αδείασουν την γωνιά κάποιοι από τους ήδη υπάρχοντες. Ο γερο-γκρινιάρης λοιπόν, κακός πατέρας και όχι και τόσο συχνός χρήστης σαμπουάν, πίστεψε πως τα νησιά του θα έκαναν ένα έξοχο ανεξάρτητο βασίλειο και έβγαλε ανακοίνωση πως θα πληρώνει με "σίδερο" και όχι με χρυσό όσους φοροεισπράκτορες του Joffrey αν εκείνοι πλησιάσουν στις περιοχές τους. Άουτς.

Ο Βασιλιάς νούμερο πέντε, ο Balon Greyjoy (Fandom).
Με εξέπληξε που δεν υπήρξαν και άλλοι που έβαλαν στέμμα στο κεφαλι τους. Οι Οίκοι Tyrell και Martell στον Νότο ακόμα να συνταχθούν με κάποιον (αν δεν έχουν συνταχθεί με τον εαυτό τους ήδη) ενώ ο Οίκος Arryn θα παραμείνει ουδέτερος και κλεισμένος στα κάστρα και στα βουνά του. Όλοι τους θα περιμένουν και θα δούν. Αλλά δεν μπορούν να το κάνουν για πολύ. Αργά ή γρήγορα, τόσο ο κρετίνο-μπουλούκος Άρχοντας
Mace Tyrell (Mono) -δηλαδή η
Oleanna Tyrell(real Mono)- όσο και ο
Oberyn Martell (Cloudy-Sky), θα κληθούν να ανακοινώσουν που βρίσκεται η πίστη τους. Στην επόμενη σύναξη μας θα πούμε περισσότερα για αυτούς τους Οίκους αλλά και για τον πλουσιότερο Άρχοντα της ηπείρου, τον Tywin Lannister (Iristella)
Και κάπου εδώ ξεκινά η ιστορία μας. Η συγκεκριμένη μάχη ονομάστηκε μετέπειτα ως
"o πόλεμος των Πέντε Βασιλιάδων". ---------------------
A Game of Thrones Risk
---------------------
~Στόχος κάθε παίκτη είναι να μαζέψει τους περισσότερους OBJECTIVE POINTS μέχρι και το τέλος του τελευταίου (12ου) γύρου του παιχνιδιού, εκπληρώνοντας όσες περισσότερες αποστολές μπορεί. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερέχει ο παίκτης που έχει εκπληρώσει την πιο ακριβή αποστολή. ~
Τελευταίες (yeah sure) διευκρινίσεις:
- Η σειρά παιχνιδιού είναι τυχαία, θα την μαθαίνετε κάθε φορά στο τέλος του κάθε γύρου.
Όμως όλοι θα παίξετε από 2 φορές 1οι, 2οι, 3οι, 4οι, 5οι και 6οι.- Σε περίπτωση που κάποιος χάσει την προθεσμία στην Attack Phase, η σειρά του πάει στο τέλος και δικαιούται πια να κάνει μόνο μία επίθεση. Αν την χάσει και δεύτερη φορά τότε χάνει τον γύρο. Αν κάποια μέρα ή μέρες δεν μπορεί να παίξει, οφείλει να ενημερώσει τον Game Master για να του δώσει παράταση.- Στις νυχτερινές επιθέσεις της θάλασσας δεν υπάρχει το μειονέκτημα των -2 στα ζάρια, μιας και δεν υπάρχει ιδιοκτήτης ή ξένος σε θαλάσσια περιοχή.
- Το roleplay δεν είναι απαραίτητο αλλά θα ήθελα να σας δω να ποστάρετε σαν να είστε κάποιος χαρακτήρας του Οίκου σας.
Παρατηρήσεις
- Σε αυτό το παιχνίδι παίζετε δολοπλόκους άρχοντες και αρχόντισσες των 7 Βασιλείων του Westeros. Οι συνεννοήσεις και οι προδοσίες είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Προσεγγίστε τους υπόλοιπους παίκτες με pms και ρωτήστε τους ή προτείνετε τους ανταλλαγές. Μην ντρέπεστε.
- Νικάει μόνο ένας. Αν βλέπετε πως κάποιος παίκτης έχει γίνει πολύ ισχυρός,προσαρμόστε την στρατηγική σας.
- Μην περιμένετε τόσο roleplay από εμένα όσο στα προηγούμενα παιχνίδια, παίδες. Είναι λιιιιιιγο πιο δύσκολη η διοργάνωση του παιχνιδιού από τα προηγούμενα και θα εστιάσω στο να είμαι γρήγορος στα updates ακόμα και αν μερικές φορές δεν θα έχω κείμενο να γράψω (που θα συμβαίνει στα update που θα κάνω εκτός σπιτιού). Θα κάνω όμως ό,τι μπορώ να γράφω και κειμενάκια.
- Αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα αναφορικά με το παιχνίδι, pm me, εε; Θέλω να είστε cool ό,τι και αν γίνει. Καλά για απορία ή ερώτηση δεν το συζητάμε, pm any time.
Χάρτης

Σειρά Παιχνιδιού 1ου Γύρου

1 -> 6
Μπάρες Επιρροής.

-ΓΥΡΟΣ 1-
DEPLOYMENT PHASE
Ελέγξτε τα PMs σας!