Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Free!

Kyoani Tv Series Summer 2013

• Please log in to reply
309 replies to this topic

#76 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 23 May 2013 - 07:44

Οκ, συνειδητοποιώ ότι κρίνω εξ ιδίων και βασικά λέω μαλακίες :/ Απλά έχω κουραστεί από τέτοιες συζητήσεις και όσο και αν προσπαθώ να τις αποφύγω, μια στο τόσο υποκύπτω και κάνω vent.

#77 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 23 May 2013 - 11:37

Για μένα από τη στιγμή που το Free! έχει ανοίξει μια τέτοια συζήτηση έχει ήδη πετύχει σαν promotion (προφανώς θα μου πείτε). Το αν θα πετύχει και σαν anime θα το διαπιστώσουμε με λίγη αναμονή.

Συμφωνώ σε μεγάλο μέρος με τον Kenny (ο οποίος έχει valid point με το beach volley btw) και εν συνεχεία και με Anelis (κάπου στο ενδιάμεσο δηλαδή)

Γενικά πιστεύω κι εγώ πως το fanservice είναι ένα είδος καλλιτεχνικού πουλήματος αλλά υπό κατάλληλες, "σωστές" ποσότητες θα υποκύψω και θα το υποδεχτώ :P

Ελπίζω η υπόθεση περί marketing trolling να βγει και αληθινή :P

Όσο για τη Χαρούχι, είναι τίγκα στο fanservice κάθε είδους από το opening κιόλας και δικαιολογίες του στυλ PoV χαρακτήρων μου ακούγονται αρκετά κάπως. Ακόμα και αν υποσκάπτεται από την αφήγηση, ο κύριος στόχος παραμένει ο ίδιος: fanservice, και δεν νομίζω τα bunny suits ήταν τόσο απαραίτητα. Άμα ο νταϊρέκτορας θέλει να βάλει να φαίνεται λίγο βρακάκι ή κανένα cameo από nge για να γουστάρουμε, ακόμα κι εγώ μπορώ να γράψω ένα σεναριάκι για να φανεί δικαιολογημένο :P Υποδειλώσεις της σεξουαλικότητας μπορούν να γίνουν και με πολύ πιο υποφανείς τρόπους. Και όταν το lupin the 3rd διαλέγει να βάλει ένα τέτοιο εξώφυλλο, εμένα μου λέει άλλα:

Posted Image

Να παραθέσω και αυτό σαν ναι μεν ακραίο παράδειγμα, όμως legit nontheless (huge utena spoiler ahead):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BjE8CU2-oCs[/youtube]

Disclaimer: δεν καταδικάζω τη γύμνια, καταδικάζω την υπερβολική χρησιμοποίηση της με σκοπό το promotion ενός έργου, γιατί όπως και να το κάνουμε, πουλάει.

Κανείς δεν είπε ότι ακυρώνεται μια σειρά πάντως αν έχει fanservice, και ΔΕΝ ακυρώνεται, π.χ. Game of Thrones.

p.s. επειδή δεν κρατήθηκα, αυτό που ξέρω για το Game of Thrones στα 3 επεισόδια που άντεξα να δω, είναι πως μετά από 135 λεπτά προβολής κανείς δεν ήξερε με τι είχε να κάνει αυτή η σειρά σαν υπόθεση, και πως ο μόνος λόγος για να συνέχιζε κανείς να τη βλέπει, ήταν το production, το sex και η βία.

#78 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 23 May 2013 - 12:59

Δεν είναι δικαιολογίες, είναι επιχειρήματα τα οποία δε σχολίασες αλλά αγνόησες. Και πάω στοίχημα ότι "σεναριάκι" σαν του Haruhi δεν μπορείς να γράψεις :)

Το εξώφυλλο από το Lupin που έβαλες δεν είναι καν από το Mine Fujiko to iu Onna στο οποίο αναφερόμουν. Αυτό είναι ένα από εκείνα, τα κατάλαβες πάλι όλα πιστεύω, κώλος=fanservice am I right ας αγνοήσουμε το αισθητικό και θεματικό πλαίσιο

Γενικότερα τα κριτήρια σου για το τι συνιστά fanservice είναι εντελώς επιφανειακά. Aγνοείς το είναι και κρατάς το φαίνεσθαι.

Δεν ξέρω ποιος δεν ήξερε με τι είχε να κάνει το GoT μετά από τρία επεισόδια, ενώ επρέπε να το είχε καταλάβει από την πρώτη σκηνή που δίνει τον τόνο για ό,τι γίνεται αργότερα, αλλά είναι δικό του πρόβλημα και όχι της σειράς. Δεν είμαι καν φανατικός ή κάτι, για την ακρίβεια συνήθως το βρίσκω αντιπαθητικό. Αλλά ότι έχει μόνο τσόντα και βία απλά δεν ισχύει.

Edited by Warchief, 23 May 2013 - 12:59.

#79 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 23 May 2013 - 15:21

Δεν είναι δικαιολογίες, είναι επιχειρήματα τα οποία δε σχολίασες αλλά αγνόησες. Και πάω στοίχημα ότι "σεναριάκι" σαν του Haruhi δεν μπορείς να γράψεις :)

Το εξώφυλλο από το Lupin που έβαλες δεν είναι καν από το Mine Fujiko to iu Onna στο οποίο αναφερόμουν. Αυτό είναι ένα από εκείνα, τα κατάλαβες πάλι όλα πιστεύω, κώλος=fanservice am I right ας αγνοήσουμε το αισθητικό και θεματικό πλαίσιο

Γενικότερα τα κριτήρια σου για το τι συνιστά fanservice είναι εντελώς επιφανειακά. Aγνοείς το είναι και κρατάς το φαίνεσθαι.

Δεν ξέρω ποιος δεν ήξερε με τι είχε να κάνει το GoT μετά από τρία επεισόδια, ενώ επρέπε να το είχε καταλάβει από την πρώτη σκηνή που δίνει τον τόνο για ό,τι γίνεται αργότερα, αλλά είναι δικό του πρόβλημα και όχι της σειράς. Δεν είμαι καν φανατικός ή κάτι, για την ακρίβεια συνήθως το βρίσκω αντιπαθητικό. Αλλά ότι έχει μόνο τσόντα και βία απλά δεν ισχύει.

Είτε είναι σεναριάκι, είτε είναι σεναριάρα, το fanservice παραμένει fanservice, αυτό είναι το γεγονός. Και δεν τα αγνόησα αλλά τα σχολίασα πλήρως πιο κάτω, πάνω από την εικόνα του lupin, δεν θα επαναλαμβάνομαι-

Όσο για τον Lupin, έπιασα γενικά το franscise και όχι την ταινία στην οποία αναφέρεσαι, αλλά ύστερα θυμήθηκα την συγκεκριμένη και είχες δίκιο, υπάρχουν πάντα άλλωστε εξαιρέσεις στην κανόνα (shit happens) το αν είναι κάτι fanservice έχει να κάνει με τον σκοπό τον οποίο εξυπηρετεί και την παρουσιάση του, και η haruhi σε κανέναν από τους δύο τομείς δεν πέφτει στην κατηγορία του Mine Fujiko to iu Onna.

Εσύ από την άλλη μου φαίνεται πως αγνοείς και το είναι και το φαίνεσθαι. Γιατί εγώ εξετάζω κυρίως στο fanservice πρώτα όσων αφορά τον σκοπό του, και ύστερα όσων αφορά την παρουσίαση του. Και σε περίπτωση αναφέρεσαι στο ότι μίλησα ως επί το πλήστον για ecchi stuff (για να είμαστε και καλυμένοι), όπως είπε και η iristella καθώς και εγώ και οι υπόλοιποι, μας είναι γνωστό πως το fanservice δεν είναι μόνο το gainaxing. Απλούστατα αναφερόμαστε σε αυτό το μέρος του fanservice για χάρην ευκολίας, μιάς και είναι το πιο προφανές.

Πες μου τότε εσύ μέχρι το τρίτο επεισόδιο ποιά είναι η κύρια υπόθεση αυτής της σειράς. Αλλά μην το στείλεις εδώ γιατί δεν θέλω να το μετατρέψω σε GoT hate thread. VM-irc.

#80 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 23 May 2013 - 15:45

Είτε είναι σεναριάκι, είτε είναι σεναριάρα, το fanservice παραμένει fanservice, αυτό είναι το γεγονός. Και δεν τα αγνόησα αλλά τα σχολίασα πλήρως πιο κάτω, πάνω από την εικόνα του lupin, δεν θα επαναλαμβάνομαι-

Όσο για τον Lupin, έπιασα γενικά το franscise και όχι την ταινία στην οποία αναφέρεσαι, αλλά ύστερα θυμήθηκα την συγκεκριμένη και είχες δίκιο, υπάρχουν πάντα άλλωστε εξαιρέσεις στην κανόνα (shit happens) το αν είναι κάτι fanservice έχει να κάνει με τον σκοπό τον οποίο εξυπηρετεί και την παρουσιάση του, και η haruhi σε κανέναν από τους δύο τομείς δεν πέφτει στην κατηγορία του Mine Fujiko to iu Onna.

Σειρά είναι το Mine Fuiko και όχι ταινία.
Το fanservice δεν παραμένει fanservice επειδή δεν μπορείς να δεις τη σκηνή όπου η Haruhi παρενοχλεί τη Mikuru χωρίς να λάβεις υπόψη το γιατί το κάνει και το τι συνέπειες έχει αυτό, πράγματα που εξερευνεί η σειρά αργότερα. Και η απάντηση στο γιατί το κάνει δεν είναι "για να την παίξεις". Όταν λέω ότι δεν σχολίασες εννοώ ότι δε σχολίασες το γιατί. Ένα "όχι" είπες, με λίγες περισσότερες λέξεις.

Τις διαφορές ανάμεσα στο Haruhi και το Mine Fujiko, από τη στιγμή που δέχεσαι ότι το δεύτερο δε συνιστά fanservice (αν κατάλαβα καλά), περιμένω να τις γράψεις.

Δηλαδή από τη μία δέχεσαι ότι το fanservice έχει να κάνει με το σκοπό και την παρουσίαση αλλά το επιχείρημα σου για το Haruhi είναι ότι οτιδήποτε άλλο υπάρχει στη σειρά λειτουργεί ως δικαιολογία για να δείξει... βρακάκια; Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλάβα.

Εσύ από την άλλη μου φαίνεται πως αγνοείς και το είναι και το φαίνεσθαι. Γιατί εγώ εξετάζω κυρίως στο fanservice πρώτα όσων αφορά τον σκοπό του, και ύστερα όσων αφορά την παρουσίαση του. Και σε περίπτωση αναφέρεσαι στο ότι μίλησα ως επί το πλήστον για ecchi stuff (για να είμαστε και καλυμένοι), όπως είπε και η iristella καθώς και εγώ και οι υπόλοιποι, μας είναι γνωστό πως το fanservice δεν είναι μόνο το gainaxing. Απλούστατα αναφερόμαστε σε αυτό το μέρος του fanservice για χάρην ευκολίας, μιάς και είναι το πιο προφανές.

Ποιον σκοπό... αφού λέμε ότι ο σκοπός γίνεται εμφανής από την αφήγηση συνολικά, όχι από το αν πάρεις μια σκηνή με βυζιά και την απομονώσεις, πράγμα στο οποίο πριν συμφώνησες ας πούμε.
Δηλαδή δεν ξέρω καν τι εννοείς εδώ.

Πες μου τότε εσύ μέχρι το τρίτο επεισόδιο ποιά είναι η κύρια υπόθεση αυτής της σειράς. Αλλά μην το στείλεις εδώ γιατί δεν θέλω να το μετατρέψω σε GoT hate thread. VM-irc.

Τι πάει να πει κύρια υπόθεση όμως; Δυσκολεύομαι να καταλάβω.
Στη σκηνή με τον Ned στο πρώτο επεισόδιο αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή η σειρά θα εξερευνήσει την έννοια του όρκου/χρέους και το τι συνιστά δικαιοσύνη, ενώ ταυτόχρονα γίνεται σαφές ότι στον κόσμο της μέχρι πρότινος και για πολύ καιρό δεν υπήρχε μαγεία, με τον Ned είναι πεπεισμένος πως ακόμα δεν υπάρχει, πράγμα που επηρεάζει την κατεύθυνση όλης της σειράς αργότερα.
Αυτά από ΜΙΑ σκήνη.

Edited by Warchief, 23 May 2013 - 15:46.

#81 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 23 May 2013 - 18:54

Εγώ πάντως πιστεύω ότι η έννοια του fanservice είναι υποκειμενική. Όχι πάντοτε καθαρά υποκειμενική, υπάρχουν σειρές που σου το πετούν στη μούρη με απώτερο σκοπό την εμπορευματοποίηση και κάνει μπαμ, κυρίως αν πρόκειται για γυμνό ή βία. Απλά κάποια κομμάτια ενός έργου μπορούν να θεωρηθούν από ανθρώπους με συγκεκριμένες προτιμήσεις πολύ πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά από άλλα. Ας πούμε, αντικειμενικά, ότι αναπτύσσεται μια πολύ δυνατή φιλία μεταξύ δυο αγοριών, χωρίς τίποτε suggestive. Μια fujoshi μπορεί, αν θέλει, να το δει διαφορετικά, μια άλλη μπορεί όχι. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ιστορία που αναφέρεται σε φιλία αγοριών θα έχει και yaoi fanservice? Όχι, είναι θέμα της σειράς το πώς θα το προβάλλει, και από εκεί και πέρα θέμα του θεατή πώς θα το αξιολογήσει αργότερα, με βάση τη δική του προσωπικότητα. Εκτός κι αν είναι πια οφθαλμοφανές, μην ξεχνάμε παραδείγματα όπως το No. 6 και το K Project. Που απ' όσα έχω δει, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το Free εμπίπτει στην ίδια κατηγορία. Το γεγονός ότι κολυμπάνε δε συνιστά από μόνο του λόγο για fanservice. Και στο Slam Dunk είδαμε καταπληκτικά σώματα αθλητών, πάει να πει ότι πλάσαρε τα σώματα για να πουλήσει; Σε καμία περίπτωση.

Όσο για την KyoAni και το fanservice της, συγνώμη που θα το πω αλλά πάντα τη θεωρούσα πως πλάσαρε το moe. Το έκανε με καλαίσθητο τρόπο, αλλά το πλάσαρε. Κι όποιος είδε τη Haruhi και τη Mikuru με τις στολές κουνελιών του Playboy, δε νομίζω το πρώτο πράγμα που του ήρθε στο μυαλό να ήταν κανένας βαθύς συμβολισμός του συγγραφέα ή να περιμένει αργότερα τους λόγους και τα λοιπά. Φάτσα κάρτα moe fanservice ήταν, όπως και όλο το Chyuunibyou και το K-on. Άλλο το αν το έκανε με τρόπο που δεν υποβίβαζε ούτε έκανε πιο φτηνή την σειρά.

Τώρα υπάρχει και η περίπτωση η KyoAni να είδε τις πωλήσεις "διαμαντιών" σαν το K Project και να θέλει κομμάτι της πίτας, αλλά ειλικρινά δεν το νομίζω. Δε μπορούμε να κρίνουμε ολόκληρο anime απ' το trailer, οπότε αναμένουμε.

#82 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 23 May 2013 - 19:28

Όσο για την KyoAni και το fanservice της, συγνώμη που θα το πω αλλά πάντα τη θεωρούσα πως πλάσαρε το moe. Το έκανε με καλαίσθητο τρόπο, αλλά το πλάσαρε. Κι όποιος είδε τη Haruhi και τη Mikuru με τις στολές κουνελιών του Playboy, δε νομίζω το πρώτο πράγμα που του ήρθε στο μυαλό να ήταν κανένας βαθύς συμβολισμός του συγγραφέα ή να περιμένει αργότερα τους λόγους και τα λοιπά. Φάτσα κάρτα moe fanservice ήταν, όπως και όλο το Chyuunibyou και το K-on. Άλλο το αν το έκανε με τρόπο που δεν υποβίβαζε ούτε έκανε πιο φτηνή την σειρά.

To moe είναι fanservice; Επίσης τι είναι moe; Δώσε μου έναν ορισμό.
Το επόμενο στάδιο σε αυτόν τον συλλογισμό είναι να θεωρήσουμε ότι η KyoAni κλέβει επειδή βγάζει καλά anime και γι'αυτό τα αγοράζουν όλοι. Πουλημένοι...

Το τι έρχεται στο μυαλό καθενός τι σχέση έχει με το πως λειτουργεί η αφήγηση; Εμένα μπορεί να μου ήρθε στο μυαλό μπανάνα επειδή πεινούσα. Δηλαδή έρχεσαι σε αντίφαση με την πρώτη παράγραφό σου.

Τώρα υπάρχει και η περίπτωση η KyoAni να είδε τις πωλήσεις "διαμαντιών" σαν το K Project και να θέλει κομμάτι της πίτας, αλλά ειλικρινά δεν το νομίζω. Δε μπορούμε να κρίνουμε ολόκληρο anime απ' το trailer, οπότε αναμένουμε.

Δηλαδή συνέβη το εξής:
Πριν δύο χρόνια, όταν αποφάσισαν ότι το High Speed θα πάρει anime, όχι μόνο προέβλεψαν την επιτυχία του K, αλλά την ζήλεψαν επειδή πούλησε ούτε τα μισά από το Chuunibyou. Καλό ακούγεται.

Edited by Warchief, 23 May 2013 - 19:28.

#83 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 23 May 2013 - 20:05

Oρισμός από τη wikipedia:

The term's origin and etymology are unknown. Anime columnist John Oppliger has outlined several popular theories describing how the term would have stemmed from the name of anime heroines, such as Hotaru Tomoe from Sailor Moon (Tomoe is written as 土萌, relevant kanji is the same) or Moe Sagisawa from the 1993 anime Kyōryū Wakusei.[5] Psychologist Tamaki Saitō identifies it as coming from the Japanese word for "budding".[3] Ken Kitabayashi of the Nomura Research Institute has defined moe as "being strongly attracted to one's ideals"[6] Kitabayashi has identified the word "moe" to be a pun with the Japanese godan (?) verb for "to sprout" moyasu (やす?) and its homonym "to burn" moyasu (やす?).[6] Along the same line of thought, Kitabayashi has identified it to be a pun with the Japanese ichidan (一?) verb for "to sprout" moeru (える?) and its homonym "to burn" moeru (える?), which mean "to burn" (in the sense of one's heart burning, or burning with passion).[6] Galbraith states that the term came from 2channel in the 1990s, discussing female characters who were "hybrids of the Lolicon (Lolita Complex) and bishoujo (beautiful girl) genres". This describes exactly Hotaru Tomoe, and coincides with her height of popularity in 2channel, giving strength to the theory that the term stemmed from her name.[7] Another reason why the term could have originated from Hotaru Tomoe is her background story, especially in the manga. The term has been associated with characters that give off the aura that they need to be protected because they are vulnerable, and Hotaru fits that category; in the manga, her mother died in a lab accident, and she was severely injured from the same accident to the point where her father needed to give her cybernetic parts, and her father died in the manga later on,[8] and in the anime, although she wasn't given cybernetic parts, and her father didn't die, her awkward civilian powers and seizures made her an outcast from her classmates. The vulnerability she displays in both cases makes Hotaru Tomoe a model example for moe, since fans of the series would feel compelled to protect her.

Πολλές ερμηνείες και πολλοί ορισμοί απ' ότι βλέπεις, δε σημαίνει ότι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για fanservice.

Tι κλέβει η KyoAni? Σόρρυ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς έφτασες εκεί. Και δεν έρχομαι σε αντίθεση με την πρώτη μου παράγραφο. Το παράδειγμα που δίνεις με τη μπανάνα είναι τελείως άσχετο. Το τι δείχνει η αφήγηση και βέβαια έχει σχέση με το τι θα σκεφτεί ο θεατής, άλλο αν μπορεί να το πάει ένα βήμα παραπέρα για δική του ικανοποίηση, πχ να δει μια φιλία ως έρωτα. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει σχέση με την αφήγηση!!

Και btw, το Chyuunibyou και το K Project δεν έχουν το ίδιο target audience. Έχει να κάνει με την επέκταση του αγοραστικού κοινού. Πες ότι έχω κερδίσει μια περιουσία πουλώντας φορέματα αλλά ούτε δεκάρα πουλώντας κουστούμια. Γιατί να μην προσπαθήσω να κερδίσω κι απ' τις δυο πλευρές; Eπαναλαμβάνω, δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση ότι αυτός είναι ο σκοπός.

Και επιχειρηματολόγησέ μου σε παρακαλώ κατά πόσο το παρακάτω βίντεο έχει moe fanservice ή όχι:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tUS7gSv2ZxE[/youtube]

#84 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 May 2013 - 20:19

Εχεμ...Καταλαβαίνετε ότι έχουμε ξεφύγει τελείως έτσι? Χαίρομαι που το free ξεκίνησε μία τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση και όσο η συζήτηση ήταν όντως γύρω ή έστω σε μία περίμετρο δέκα χιλιομέτρων από το free ήταν οκ να γίνεται εδώ μέσα αλλά τώρα δεν βλέπω το free ούτε με κυάλια :nanana:

Τουλάχιστον βάλτε το μέσα στα posts σας για να προσποιηθούμε ότι δεν βγαίνουμε off topic

Θα το αφήσω πιο χαλαρό το θέμα αλλά ας μην το βγάλουμε εκτός γηπέδου, ne ?

xbJ3b2w.jpeg

#85 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 23 May 2013 - 20:43

Πολλές ερμηνείες και πολλοί ορισμοί απ' ότι βλέπεις, δε σημαίνει ότι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για fanservice.

Γι'αυτό αντί για moe πες αυτό που θέλεις περιφραστικά.

Tι κλέβει η KyoAni? Σόρρυ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς έφτασες εκεί. Και δεν έρχομαι σε αντίθεση με την πρώτη μου παράγραφο. Το παράδειγμα που δίνεις με τη μπανάνα είναι τελείως άσχετο. Το τι δείχνει η αφήγηση και βέβαια έχει σχέση με το τι θα σκεφτεί ο θεατής, άλλο αν μπορεί να το πάει ένα βήμα παραπέρα για δική του ικανοποίηση, πχ να δει μια φιλία ως έρωτα. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει σχέση με την αφήγηση!!

Mίλησες για moe fanservice. Αν μιλήσω εγώ για όχι-fanservice fanservice, θα σημαίνει ότι η σειρά δίνει αυτό που θέλει μέρος του κοινού, δηλαδή μία... σειρά χωρίς fanservice; Και αυτό είναι κακό;
Γι'αυτό έφτασα εκεί. Πρώτον επειδή το moe σημαίνει 10000 πράγματα, και δεύτερον επειδή το να βάλεις μία λέξη μπροστά από το fanservice δε σημαίνει τίποτα από μόνο του.
Προσπάθω δηλαδή να καταλάβω για ποιο λόγο να θεωρείται fanservice το να φτιάχνεις χαριτωμένους χαρακτήρες, αν εννοείς αυτό, από τη στιγμή που είναι αυθεντικοί, αληθινοί και η σειρά τους φέρεται με σεβασμό.

Και btw, το Chyuunibyou και το K Project δεν έχουν το ίδιο target audience. Έχει να κάνει με την επέκταση του αγοραστικού κοινού. Πες ότι έχω κερδίσει μια περιουσία πουλώντας φορέματα αλλά ούτε δεκάρα πουλώντας κουστούμια. Γιατί να μην προσπαθήσω να κερδίσω κι απ' τις δυο πλευρές; Eπαναλαμβάνω, δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση ότι αυτός είναι ο σκοπός.

Το Free θα το αγοράσουν και οι δύο πλευρές ισχυρίζεσαι; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.
Και αφού δεν πιστεύεις ότι είναι αυτός ο σκοπός τι το γράφεις.

Και επιχειρηματολόγησέ μου σε παρακαλώ κατά πόσο το παρακάτω βίντεο έχει moe fanservice ή όχι:

Bεβαίως, όταν μου πεις τι είναι moe fanservice όμως περιφραστικά για να το καταλάβω.

Για να το κάνω πιο εύκολο, έχω γράψει στο παρελθόν ότι θεωρώ το πρώτο ed του Hyouka ελεεινό (ημίγυμνες οι πρωταγωνίστριες-άφαντοι οι πρωταγωνιστές σε αισθησιακές πόζες με το αισθητικό πλαίσιο να έχει μηδενική σχέση με οτιδήποτε σχετικό με τη σειρά). Πες μου τώρα εσύ πως αυτό επηρεάζει σε οτιδήποτε τη σειρά όμως.

#86 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 23 May 2013 - 20:46

Τουλάχιστον βάλτε το μέσα στα posts σας για να προσποιηθούμε ότι δεν βγαίνουμε off topic

Θα το αφήσω πιο χαλαρό το θέμα αλλά ας μην το βγάλουμε εκτός γηπέδου*, ne ?

*πισίνας

Ενδιαφέρον blog post για την KyoAni και το Free!:
http://vanishingtrooper.wordpress.com/2013/04/27/guest-post-by-yuyucow-for-an-internet-free-of-kyoani-myths/
Posted Image
Posted Image

#87 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 23 May 2013 - 22:11

@Warchief

Το φανσέρβις είναι συνήθως το "καλλιτεχνικό" ξεπούλημα χάριν του εμπορικού. Εξ' ορισμού είναι κάτι που προσθέτει άχρηστα στοιχεία σε ένα έργο τέχνης και "νοθεύει" την αρχική ιδέα.

Νομίζω πως ο ορισμός της Anelis αρκεί για πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση, moe κυρίως σημαίνει πως ένας χαρακτήρας μπορεί να σου βγάλει μεγάλη γλύκα, κυρίως με χαρακτηριστικά κι εκφράσεις, τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω εγώ. Οκ μέχρι εδώ, αλλά όλα έχουν τα όριά τους. Πχ δεν χρειάζεται στο ending του Chyuunibyou να ζουμάρει η κάμερα στο στήθος της μιας κοπέλας (και εκείνη το... χτυπάει; κιόλας για να το τονίσει, δεν ξέρω τι ακριβώς πήγε να κάνει εκεί) ούτε στον πισινό της άλλης με τη φουστίτσα ν' ανεμίζει. Όσο για τη λέξη moe, απλά προσδιόρισα το είδος του fanservice, δεν είναι πχ ένα splatter-gore fanservice, είναι ένα που το συνοδεύει η... χαριτωμενιά, ας το πούμε έτσι. Δεν το θεωρώ δηλαδή fanservice από μόνο του το να υπάρχει ένας χαριτωμένος χαρακτήρας, αλλά please, δε χρειάζονται τα ζουμαρίσματα στα επίμαχα σημεία, όπως στην ελιά της Mikuru (άμα ήταν πραγματικά plot point, μπορούσε να την έχει και κάτω απ' το μάγουλο, όχι εκεί. Δικαιολογία για να ζουμάρει στο μεγάλο στήθος ήταν.) Με αυτό τον τρόπο δε σέβεσαι το χαρακτήρα. Αν δω δηλαδή και στο Free την κάμερα να δίνει υπέρ του δέοντος προσοχή στα βρεγμένα κορμιά, θα πω ναι, έχει fanservice. Όμως αυτή ακριβώς η 'υπέρ του δέοντος' προσοχή μπορεί να γίνει υποκειμενικό μέγεθος για κάποιους. Πχ, στο Slam Dunk o Sakuragi σε κάποια φάση έβγαλε τη μπλούζα του (κι εδώ φαντάζομαι θα δούμε πολλές μπλούζες να πετάνε). Τι, είχε στόχο το fanservice? Όχι αλλά δε με εμπόδισε απ' το να κάνω: "kyaaaaa, έβγαλε τη μπλούζααααα!!!" Και υπάρχει και το αντικειμενικό μέγεθος, πες ότι στο Free ο χαρακτήρας μιλάει και η κάμερα βάζει μπροστά το γυμνασμένο πισινό αυτού στον οποίο μιλάει (θα είναι και όλοι με εφαρμοστά μαγιό για τους αγώνες φαντάζομαι). Ε τώρα, δε μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν κάνει fanservice. Αλλά πού να ξέρω τι κάνει και τι είναι, αφού ακόμα δεν έχει βγει.

Δεν ισχυρίζομαι ότι θα το αγοράσουν και οι δυο πλευρές, μόνο η μία, η οποία δεν αγόραζε τις προηγούμενες δουλειές. Πολύ χοντρικά, τις σειρές με τα bishoujo θα τις προτιμούσαν (υποτίθεται) αγόρια και τις σειρές με τα bishounen κορίτσια. Από εκεί που έπαιρνε από αγοράκια τώρα θα πάρει από κοριτσάκια, αφού βλέπει ότι αυτού του είδους η θεματολογία πουλάει τώρα τελευταία. Και ίσως ναι, και απ' τις δυο πλευρές, γιατί όχι. Αυτό βέβαια δεν είναι σε καμιά περίπτωση απόλυτο, σχεδόν μπακαλίστικο είναι, και ούτε το θεωρώ σωστό, απλά προσπάθησα να δώσω το παράδειγμα της πιθανότητας για το πώς μπορεί να σκέφτηκε μια παραγωγή. Είπα εξαρχής ότι αφού η παραγωγή είναι η KyoAni, δε θεωρώ αυτό το κίνητρο και το ρηχό τρόπο σκέψης πιθανό. Απλά μου πέρασε απ' το μυαλό η περίπτωση που δε θα με χαροποιούσε. Ε και τώρα γιατί το γράφω, πλάκα με κάνεις, εσύ ρώτησες το πώς το σκέφτηκα, γι' αυτό το ανέλυσα. Όσο για το γιατί μου πέρασε απ' το μυαλό η πιθανότητα, απλά μου πέρασε με όλη τη συζήτηση για fanservice και εμπορικούς σκοπούς ή μη.

#88 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 23 May 2013 - 22:21

Δεν ισχυρίζομαι ότι θα το αγοράσουν και οι δυο πλευρές, μόνο η μία, η οποία δεν αγόραζε τις προηγούμενες δουλειές. Πολύ χοντρικά, τις σειρές με τα bishoujo θα τις προτιμούσαν (υποτίθεται) αγόρια και τις σειρές με τα bishounen κορίτσια. Από εκεί που έπαιρνε από αγοράκια τώρα θα πάρει από κοριτσάκια, αφού βλέπει ότι αυτού του είδους η θεματολογία πουλάει τώρα τελευταία.

Πάντως αν διάβασες και το blog post που πόσταρε ο Erebos αυτό καταρρίπτεται. Η Kyoani τα παίρνει χοντρά και από κοριτσάκια :P

ΙΤΤ Free Kyoani! XD

xbJ3b2w.jpeg

#89 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 23 May 2013 - 22:23

Ναι όταν έλεγα δεν κοιτάμε μία σκηνή που δείχνουν βυζιά αυτό που κάνεις εννοούσα όμως
Spoiler: haruhi s2

Edited by Warchief, 23 May 2013 - 22:31.

#90 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 23 May 2013 - 22:38

Πάντως αν διάβασες και το blog post που πόσταρε ο Erebos αυτό καταρρίπτεται. Η Kyoani τα παίρνει χοντρά και από κοριτσάκια :P

ΙΤΤ Free Kyoani! XD

Αυτό που επισημαίνει το post είναι ότι η KyoAni έχει περισσότερες γυναίκες που δουλεύουν εκεί από όλα τα υπόλοιπα anime studios μαζί, και φυσικά αυτό παίζει ρόλο στο τί θα κάνουν animate και πώς.
Έτσι εξηγείται το K-On boom και η αποδοχή της δουλειάς τους από ολοένα και μεγαλύτερο γυναικείο κοινό.
Posted Image
Posted Image

Also tagged with one or more of these keywords: Kyoani, Tv Series, Summer 2013