Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Kill La Kill

Kill la kill Review trigger anime 2013 TV series anime review

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 26 September 2014 - 23:52

Kill La Kill

(キルラキル)

 

tumblr_mwwba5ZKi81rnncyyo1_1385511198_co

 

Type: TV

Episodes: 24

Genre: Comedy, action, ecchi

Premier Date: 04, oct, 2013

Studio: Trigger

 

 

Η σειρά αποτελεί την πρώτη τηλεοπτική παραγωγή που έχει αναλάβει το studio Trigger. Προβλήθηκε τον Οκτώβρη του 2013 και ολοκληρώθηκε σε 24 επεισόδια τον Μάρτιο του 2014. Παράλληλα κυκλοφόρησε και ένα manga, το οποίο έχει σχεδιάσει ο Ryou Akizuki, που εκδόθηκε από τη Kadokawa Shoten στο περιοδικό Young Ace.

 

Αρκετοί πιστεύω θα αναγνωρίσαμε με την πρώτη ματιά το στυλ τους από παλαιότερες παραγωγές, όπως το Gurren lagann (TTGL) ή το Furi Kuri (FLCL), μιας και έχουμε να κάνουμε με ένα στούντιο το όποιο δημιουργήθηκε από μέλη της Gainax. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε στην σκηνοθεσία τον Hiroyuki imaishi, ενώ στο σενάριο τον Kazuki Nakashima, οι οποίοι είχανε προηγουμένως δουλέψει στο TTGL. Η δόση της υπερβολής παραμένει κι εδώ, όπως και στο TTGL, με εναλλαγές από το υπερβολικό χιούμορ στο δράμα και μια απίστευτη διαχείριση πάνω στο κομμάτι του animation.

 

Προσωπικά, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που ξεκίνησα την σειρά, δηλαδή τα παραπάνω ονόματα, περιμένοντας κάτι καλό και αξιόλογο ή αν μη τι άλλο διασκεδαστικό στη θέαση καθώς ήμουν ήδη λάτρης των FLCL και TTGL. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή μου δεν μου είχε αρέσει κάπως η προσέγγιση και η ροή που είχε, αλλά όσο έβγαιναν κι άλλα επεισόδια και εξελισσόταν η πλοκή, χωρίς να το περιμένω ιδιαίτερα, κόλλησα και το αγάπησα και αυτό. Σίγουρα ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω ότι προσδοκίες μπορεί να είχα.

 

 

 

28631-Kill%20la%20Kill%202.jpg

 

Υπόθεση και γενικές εντυπώσεις:

 

Αρχικά, ίσως σε μερικούς να φανεί παράξενο,  κυρίως λόγω κάποιων εμφανισιακά low-budget σκηνών και χάρη στο CGI / flash animation που χρησιμοποιείται, όμως από την άλλη, ειδικά στις σκηνές και στα πλάνα των μεταμορφώσεων ή των μαχών, η παραγωγή αγγίζει τα ύψη με αρκετά θεαματικό animation.

 

Σκηνοθετικά, έχει ένα ίσως αρκετά retro στυλ, ειδικά στις μάχες, άλλα και στις επικές ή δραματικές στιγμές. Πραγματικά είχα να δω τέτοια freeze pastel frames από εποχές "Ashita no Joe", "Snow Queen" και γενικά παραγωγές με Dezaki. Πολύ καλό art direction, και γενικά σχεδιασμός, ειδικά των στολών αλλά και των χαρακτήρων. Λίγο mecha , λίγο mahou shoujo και σχολικές στολές αρκούν για να σε κάνουν να χαίρεσαι!

 

KilllaKill-01-3_zps11b97249.jpg

 

H υπόθεση διαδραματίζεται στην ακαδημία Honnouji, όπου στην ουσία έχουμε ένα απολυταρχικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μια συνεχής διαμάχη για τις σχολικές ενδυμασίες ή αλλιώς  στολές Goku. Οι μαθητές της ακαδημίας χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τη δύναμη τους και τους αποδίδεται η στολή με τα αστέρια που τους αναλογεί, με κατώτερο αριθμό αστεριών το ένα και μεγαλύτερο τα τρία. Το πόσα αστέρια έχεις καθόριζε και την ιεραρχία των σπουδαστών. Αυτές οι στολές, φτιαγμένες από τις λεγόμενες ”ίνες ζωής" έχουν την ικανότητα να δίνουν υπερδυνάμεις σε όποιον τις φορέσει.

 

Η πρωταγωνίστρια της σειράς μας, η Ryouko Matoi, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για αυτό το σχολείο, πέρα από μιας φήμης ότι βρίσκεται εκεί το άτομο που ευθύνεται για τον θάνατο του πατέρα της, έρχεται για να πάρει εκδίκηση. Λόγω ενός ατυχούς (ή και όχι) γεγονότος, αφού χάνει από έναν σπουδαστή με στολή τριών αστέρων στην πρώτη της μάχη, και ανακαλύπτοντας ότι αυτή που ελέγχει όλη την ακαδημία έχει ένα ψαλίδι ίδιο με αυτό που της είχε αφήσει ο πατέρας της, συναντάει μια στολή Goku, τον Suigetsu η οποία τυχαίνει να έχει και νοημοσύνη. Μαζί μπλέκονται σε διάφορες μάχες ανακαλύπτοντας σιγά-σιγά την πραγματική όψη της ακαδημίας αυτής, και όχι μόνο.

 

maxresdefault_zps4759b55a.jpg

 

Κι έχοντας πει όλα αυτά, το anime εστιάζει αρκετά  στο fanservice, στα επίπεδα του να καταντά επιβαρυντικό για το ίδιο το concept. Αναμενόμενο πιστεύω, είναι κάτι που το συναντάμε συχνά σε σχολικά settings και σε mahou shoujo / shounen genres. Οι χαρακτήρες  μεταμορφώνονται χάρη των στολών αυτών και  πολεμάνε, μέσα από μάχες δοσμένες με πολλά special FX και σχεδιασμούς, η πρωταγωνίστρια με την ανταγωνίστριά της  αλλάζουν αρκετές μορφές, έχοντας λίγο έως πολύ τη λογική του «λιγότερα ρούχα ίσον περισσότερη δύναμη» .

 

KmOXAz2_zpse25f2ebd.jpg

 

 

Η ίδια η «σχέση» της Ryuko με την στολή της, που ήταν φτιαγμένη από τον πατέρα της Ryuko, ο οποίος της προσέδωσε χαρακτηριστικά του ανδρικού φύλου, είναι αρκετά παράξενη. Φορώντας τον και δίνοντάς του το «αίμα» της, η Ryuko αποκτά υπερδυνάμεις και όσο ξεγυμνώνεται στην προσπάθεια να ξεπεράσει την ντροπή της να γίνεται ακόμα πιο δυνατή.

 

Αντιθέτως, η Satsuki, θέλει και φορά χωρίς κανένα πρόβλημα την αντίστοιχη στολή της, αναζητώντας και την τελική μορφή της, έχοντας πείσμα, με τον ρόλο της δυνατής ανταγωνίστριας με αντίστοιχες πόζες και ατάκες, όπου κυριαρχεί πάνω απ’ όλους. Το όνομα της στολής της μεταφράζεται ως «αγνότητα», Junketsu.

 

vlcsnap-2013-11-12-21h49m42s59_zps43d836

 

Και κάπου εδώ έρχεται και το έξης ερώτημα πάνω στο οποίο γίνονται και οι περισσότερες διαφωνίες για αυτό το άνιμε. Είναι απλά μια σειρά που έχει να κάνει με διαστροφικές μάχες, σεξουαλικές φαντασιώσεις, 14χρόνα κοριτσάκια να ξεγυμνώνονται ενώ πολεμάνε, σεξιστικά αστεία και λογοπαίγνια προερχόμενα μέσα από την υποκουλτούρα των άνιμε ή υπάρχει κάποιο βαθύτερο νόημα; Είναι το διαμάντι της χρονιάς ή ένα πολύ κακό υπερτιμημένο anime; Πολλοί το μίσησαν και άλλοι τόσοι το λάτρεψαν, διχασμένες απόψεις παντού.

 

Θα έλεγα πως η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση. Η υπερβολή σε πολλά πράματα την κάνει ως σειρά αρκετά γελοία σε στιγμές και μπορεί να ενοχλήσει αρκετό από το κοινό, αλλά ταυτόχρονα έχει και απίστευτο γέλιο και πιστεύω έχει πράματα να σου πει, όσο εξελίσσεται η ιστορία μέσω μηνυμάτων και συμβολισμών. Αν το σκεφτούμε είναι μια σειρά,  που καθαρά προσπαθεί να πει αυτά που θέλει να πει μέσα από τον αυτοσαρκασμό της.

 

Το Kill la Kill από μόνο του ένα αρκετά ιδιόρρυθμο σαν άνιμε, η μάλλον διαφορετικό απ' αυτά που έχουμε συνηθίσει. Συνδυάζει αρκετά επιτυχημένα την δράση με το κωμικό/σατυρικό στοιχείο, και είναι πλούσιο στα λογοπαίγνια.  Μέχρι και στα ονόματα συναντάμε πολλαπλές ερμηνείες όπως το "Kiru ra Kiru" (キルラキル)όπου θα προφερόταν στα ιαπωνικά έχοντας είτε την ερμηνεία του κόβω(キル / 切る) είτε του φοράω(きる / 着る)ανάλογα με το πως θα γραφτεί, ή το "seifuku" που είναι το ρούχο (せいふく / 制服) αλλά είναι και η κατάκτηση (せいふく / 征服) και αλλά σχετικά. Άλλο ένα καλό λογοπαίγνιο είναι φωνητικά οι λέξεις «fashion» και «fascism», όπου χρησιμοποιούνται μέσα στη σειρά αναφερόμενες από την μία στον ρουχισμό τους και στο στυλ που φόραγαν όλοι σε αυτό το σχολείο, αλλά ταυτόχρονα και στο φασιστικό τους σύστημα. Άνετα θα μπορούσε να πει κανείς ότι θύμιζε, ειδικά στην αρχή, αλλά και γενικά, εκπαιδευτικά ίσως,  συστήματα που βλέπαμε σε παλαιότερες ταινίες η σειρές επί της εποχής του Χίτλερ, με σχολεία ή ορφανοτροφεία, με τους ίδιους τους μαθητές να επιβάλλονται ο ένας στον άλλον και να καταδίδουν ο ένας τον άλλον και άλλα σχετικά, εδώ έχοντας ως «είδωλο» την Satsuki.

 

Βλέποντας το με μια άλλη ματιά, θα μπορούσαμε να το δούμε και ως μια ιστορία όπου δεν έχει να κάνει τόσο με όσα προαναφέρθηκαν, αλλά με μια καθαρά οικογενειακή ιστορία στο βάθος της. Μια διαμάχη της Ryuko με την αδελφή της μέχρι να καταφέρουν να συμφιλιωθούν μεταξύ τους, ενώ ανακαλύπτουν το σκοτεινό παρελθόν των γονιών τους και την ίδια την οντότητα τους, αλλά και τις προθέσεις της μητέρας τους πάνω στην εφηβεία τους, δημιουργώντας αναγκαία έτσι μια συμμαχία για να την σταματήσουν.

 

 

 

tumblr_mutxq0vSPG1r9b5wlo1_500.png

 

 

Στους χαρακτήρες σημαντικό ρόλο πιστεύω παίζει και η θεότρελη φίλη της Ryuko, η Μako, που είναι και η μασκότ της σειράς, η οποία μέσα στην τρέλα της έχει και τον ρόλο του «οδηγού». Μέσω της θέλησής της, αν και είναι ένα πραγματικά αδύναμο κοριτσάκι σε σχέση με τους άλλους χαρακτήρες, καταφέρνει και να σώζει αρκετές φορές, είτε μέσω των πράξεων της, είτε ενθαρρύνοντας με τα λεγόμενά της, την ζωή της Ryuko.

 

~

 

Τέλος ένα λεπτό σιγής για τον αγαπητό μας Mikisugi.

 

tumblr_n56jgrQaxF1rzm9hwo1_500.gif

 

 

Μουσική επένδυση:

 

Την μουσική επένδυση την έχει αναλάβει ο Hiroyuki Sawano (υποθέτω γνωστός και από άλλα anime όπως το guilty crown, το Ao Exorcist, το shingeki κ.α).

 

Στο opening, με τίτλο «Sirius», έδωσε την φωνή της η Eir Aoi ενώ στο ending, με τον τίτλο «Sorry, I'm Done Being a Good Kid» ή Miku Sawai. Μετά το 15ο επεισόδιο αλλάξανε το opening βάζοντας τους Garnidelia, με το τραγούδι «ambiguous». Το ending άλλαξε επίσης, έχοντας τον τίτλο «New World Symphony» των Sayonara Ponytail.

 

 

Youtube Video

 

Προτείνεται ανεπιφύλακτα, ακόμα και για τους πιο δύσπιστους θεατές που την παράτησαν από το πρώτο επεισόδιο λόγω του fanservice ή του "διαφορετικού" animation ...


フカフカ

#2 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 02 October 2014 - 18:51

Πολυ ωραιο review Prince, νομιζω οτι πρεπει να το δω.Ειχα κατεβασει και τα επεισοδεια, δεν ξερω αν τα εχω σβησει τωρα...Τεσπα, με εψησες ;)


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#3 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 02 October 2014 - 21:54

Να σαι καλά man......(να και κάποιος που το διάβασε περα της review team) :P
フカフカ

#4 teo13

teo13

    Anime Freak

  • Members
  • 491 posts

Posted 02 October 2014 - 21:57

Το διάβασα και εγώ :ρ

Μετά το 16ο επεισόδιο μου άρεσε αρκετά ως εκεί ήταν απλά watchable





Also tagged with one or more of these keywords: Kill la kill, Review, trigger, anime 2013, TV series, anime review