Kαι αυτό ωραία παιδιά έχει, αλλά ιδρώτας και το αίμα... meh.Θέλετε αθλητικό anime όπου οι πρωταγωνιστές είναι παρομοίως γδυμένοι για χάρη του αθλήματος χωρίς αυτόν τον fanservice προσανατολισμό? Hajime no Ippo.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Posted 22 May 2013 - 11:23
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.
Posted 22 May 2013 - 11:57
Μπορεί και να έχει, μπορεί και όχι. Το γυμνό δε σημαίνει fanservice και το fanservice δε σημαίνει γυμνό. Το Magic Mike το έχεις δει;Και εγώ άμα φτιάξω ένα anime με female strippers δεν θα έχει fanservice μιας και απλά θα παρουσιάζει αυτό που κάνουν στη φυσιολογική τους ρουτίνα.
To στοχευμένο ή το τελικό αγοραστικό κοινό δεν παίζουν κανένα ρόλο στην ανάλυση μιας σειράς.Από το πρώτο spot ακόμα φαίνεται πως η παραγωγή του anime είναι fanservice από τις βάσεις της, από τη θεματική επιλογή μέχρι το design (of the classic bishounen types, μάλιστα ούτε ένας δεν ξεφεύγει), την παρουσίαση και τα tropes που υποδεικνύει, και συγκεκριμένα απευθύνεται σε fujoshi κοριτσάκια σαν το κύριο αγοραστικό κοινό ακόμα και αν δεν είναι για να γίνει "προφανές".
Και πάλι μπερδεύεις το fanservice με το γυμνό. Το fanservice δεν διαχωρίζεται από την αφήγηση, για την οποία ούτε εσύ ούτε εγώ δε γνωρίζουμε τίποτα.
Αν (1) δεν ήταν Kyoani (μηδενικό fanservice σε προηγούμενες δουλειές) και (2) το γυμνό στα promo ήταν shoehorned σε άκυρο πλαίσιο και δε μιλούσαμε για κολυμβητές να το συζητούσαμε.
Προς το παρόν όλες οι... "συζητήσεις" είναι στον αέρα.
Posted 22 May 2013 - 12:16
Μπορεί και να έχει, μπορεί και όχι. Το γυμνό δε σημαίνει fanservice και το fanservice δε σημαίνει γυμνό. Το Magic Mike το έχεις δει;
Γενικά ναι, και υπάρχουν πολλά παραδείγματα έργων που παρουσιάζουν γύμνια σε non-fanservice way. Όταν όμως το θέμα είναι καλογυμνασμένα βρεγμένα αγοράκια που πλατσουρίζουν (ή γυναίκες που strip-άρουν προκλητικά) με λίγα λόγια όταν η ίδια η βάση είναι fanservice, επέτρεψε μου να διαφωνήσω.
To στοχευμένο ή το τελικό αγοραστικό κοινό δεν παίζουν κανένα ρόλο στην ανάλυση μιας σειράς.
Και πάλι μπερδεύεις το fanservice με το γυμνό. Το fanservice δεν διαχωρίζεται από την αφήγηση, για την οποία ούτε εσύ ούτε εγώ δε γνωρίζουμε τίποτα.
Αν (1) δεν ήταν Kyoani (μηδενικό fanservice σε προηγούμενες δουλειές) και (2) το γυμνό στα promo ήταν shoehorned σε άκυρο πλαίσιο και δε μιλούσαμε για κολυμβητές να το συζητούσαμε.
Προς το παρόν όλες οι... "συζητήσεις" είναι στον αέρα.
Το στοχευμένο αγοραστικό κοινό λέει πολλά για μια σειρά. Είναι οι βάσεις γύρω από τις οποίες δυστυχώς πολλές σειρές τη σήμερον ημέραν δημιουργούνται και κυρίως εγκρίνονται. Μιλάμε για business στο κάτω κάτω.
Το ότι είναι Kyoani δε μου λέει και δεν αποκλείει τίποτα. Μακάρι βέβαια να βγω λάθος!
EDIT: πάνω στο fanservice της Kyoani και το ότι πρέπει κάτι να έχει προκλητικά σκηνοθετικά για να θεωρείται fanservice:

Επειδή είναι "μαζεμένο" δεν σημαίνει πως δεν είναι εκεί.
Edited by Six Winged Angel, 22 May 2013 - 12:41.
Posted 22 May 2013 - 12:40
Θέλετε αθλητικό anime όπου οι πρωταγωνιστές είναι παρομοίως γδυμένοι για χάρην του αθλήματος χωρίς αυτόν τον fanservice προσανατολισμό? Hajime no Ippo. What's up girls?
Με το "αυτόν" να ειναι η μαγικη λεξη. Ειδη fanservice υπαρχουν πολλα, τα οποία αναλογα με την γενικοτερη ποιοτητα του anime μπορουμε να τα παραβλεψουμε, να τα διασκεδασουμε η μπορουν ακομη να αποτελεσουν και μεμπτο σημειο γιατι υποβαθμίζουν την ευρυτερη "πλοκη". Μπορει καποιος στο Hajime no Ippo να αναγνωρισει χιλια και δύο tropes ως fanservice, γιατι ακολουθουν και τον ορισμο και εχουν και αυτον τον στοχο. Oποτε με ποια σιγουρια ειναι το μεν ανωτερο του δε ειδικα απο την στιγμη που το Free δεν το εχουμε δει καν ετσι? Τα υποκειμενικα γούστα είναι απολυτως σεβαστα, το οτι μπορει πχ να μην αρεσει σε καποιον το character design is totally fine. Τα δυο μετρα και τα δυο σταθμα όμως και το πώς ξεγελιεται μεγαλο μερος της κοινοτητας οτι το fanservice για αιμα, σπερμα, βυζακια, tanks, lolis, mechas, super powers, μουσκουλα etc ειναι ανωτερο των bishonen or smth ειναι μια μεγαλη συζητηση η οποια δεν βλεπω το λογο να γινει εδω.
Ι mean η συζητηση στο Highschool of the dead ειναι πιο αρτια και λιγοτερο dissmissive απο οτι ειναι εδω.
Also please explain ποιό ακριβως είναι το στοχευμενο αγοραστικό κοινο της Kyoani με βαση τις μεχρι τωρα παραγωγες της.
Posted 22 May 2013 - 12:44
Nαι, το Magic Mike το έφερα σαν παράδειγμα ταινίας που έχει να κάνει με αντρικό στριπτίζ, αφιερώνει πολλές σκηνές σε αυτό και ωστόσο δεν υπάρχει κανένα pandering.Γενικά ναι, και υπάρχουν πολλά παραδείγματα έργων που παρουσιάζουν γύμνια σε non-fanservice way. Όταν όμως το θέμα είναι καλογυμνασμένα βρεγμένα αγοράκια που πλατσουρίζουν (ή γυναίκες που strip-άρουν προκλητικά) με λίγα λόγια όταν η ίδια η βάση είναι fanservice, επέτρεψε μου να διαφωνήσω.
Οπότε επίτρεψέ μου να μη σου επιτρέψω

Το στοχευμένο αγοραστικό κοινό λέει πολλά για το ποιο είναι το στοχευμένο αγοραστικό κοινό και απολύτως τίποτα για μια σειρά, όπως και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με marketing. Εδώ ούτε οι στόχοι των ίδιων των καλλιτεχνών (σκηνοθέτης, συγγραφέας, μουσικός) δε λένε τίποτα για το τελικό αποτέλεσμα του έργου τους. Το εργό ζει στη δικιά του φούσκα, αποκομμένο από οτιδήποτε άλλο και εκεί αξιολογείται όταν μιλάμε γι'αυτό. Όταν μιλάμε για τις σχέσεις του με το marketing, τότε δε μιλάμε για το έργο σαν αφήγηση αλλά για επιχειρηματικούς στόχους και κατά πόσο αυτοί επιτεύχθηκαν.Το στοχευμένο αγοραστικό κοινό λέει πολλά για μια σειρά. Είναι οι βάσεις γύρω από τις οποίες δυστυχώς πολλές σειρές τη σήμερον ημέραν δημιουργούνται και κυρίως εγκρίνονται. Μιλάμε για business στο κάτω κάτω.
Το ότι είναι Kyoani δε μου λέει και δεν αποκλείει τίποτα. Μακάρι βέβαια να βγω λάθος!
Το ότι είναι KyoAni προφανώς δεν αποκλείει τίποτα (αν και λέει πολλά). Το επιχείρημα μου δεν είναι ότι δε θα υπάρχει fanservice στο Free, αλλά ότι δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει ή όχι από PV και εικόνες.
Posted 22 May 2013 - 12:53
Nαι, το Magic Mike το έφερα σαν παράδειγμα ταινίας που έχει να κάνει με αντρικό στριπτίζ, αφιερώνει πολλές σκηνές σε αυτό και ωστόσο δεν υπάρχει κανένα pandering.
Οπότε επίτρεψέ μου να μη σου επιτρέψω
Για σένα που είσαι άντρας, μπορεί

Το στοχευμένο αγοραστικό κοινό λέει πολλά για το ποιο είναι το στοχευμένο αγοραστικό κοινό και απολύτως τίποτα για μια σειρά, όπως και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με marketing.
Αυτό πες το στην ταινία batman & robin και στα δεκάδες mecha anime που βγήκαν πριν το evangelion. Τα marketing agreements των sponsor (γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχει το anime) ορίζουν πάρα πολλά.
Με το "αυτόν" να ειναι η μαγικη λεξη. Ειδη fanservice υπαρχουν πολλα, τα οποία αναλογα με την γενικοτερη ποιοτητα του anime μπορουμε να τα παραβλεψουμε, να τα διασκεδασουμε η μπορουν ακομη να αποτελεσουν και μεμπτο σημειο γιατι υποβαθμίζουν την ευρυτερη "πλοκη". Μπορει καποιος στο Hajime no Ippo να αναγνωρισει χιλια και δύο tropes ως fanservice, γιατι ακολουθουν και τον ορισμο και εχουν και αυτον τον στοχο. Oποτε με ποια σιγουρια ειναι το μεν ανωτερο του δε ειδικα απο την στιγμη που το Free δεν το εχουμε δει καν ετσι? Τα υποκειμενικα γούστα είναι απολυτως σεβαστα, το οτι μπορει πχ να μην αρεσει σε καποιον το character design is totally fine. Τα δυο μετρα και τα δυο σταθμα όμως και το πώς ξεγελιεται μεγαλο μερος της κοινοτητας οτι το fanservice για αιμα, σπερμα, βυζακια, tanks, lolis, mechas, super powers, μουσκουλα etc ειναι ανωτερο των bishonen or smth ειναι μια μεγαλη συζητηση η οποια δεν βλεπω το λογο να γινει εδω.
Χαίρομαι που προσέχεις τις λέξεις μου αγαπητή, μιας και τις προσέχω κι εγώ

Edited by Six Winged Angel, 22 May 2013 - 12:54.
Posted 22 May 2013 - 12:54
Όταν όμως το θέμα είναι καλογυμνασμένα βρεγμένα αγοράκια που πλατσουρίζουν (ή γυναίκες που strip-άρουν προκλητικά) με λίγα λόγια όταν η ίδια η βάση είναι fanservice, επέτρεψε μου να διαφωνήσω.
ΜΑ ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ. Πως να μην έχουν βρεγμένα και γυμνασμένα σώματα, εφόσον κάνουν ένα σπορ, που τα απαιτεί αυτά; Ξαναλέω, δηλαδή θα έπρεπε να είναι ένα swmming anime, με τους πρωταγωνιστές να έχουν κάτι τεράστια μπυροκοίλια και να μη μπορούν να κολυμπήσουν με το που μπαίνουν στην πισίνα, ή να φοράνε μακριά μαύρα μαντίλια για να κρύβουν το σώμα τους; Το ότι είναι καλογυμνασμένα βρεγμένα αγοράκια, είναι απαραίτητο για το συγκεκριμένο anime. Εκτός ρε παιδί μου π.χ. αν κάνανε ένα anime που ξεκινάνε τώρα τα παιδιά, αλλά αυτό είναι άλλο anime.
Also, η wiki-tan λέει αυτό για το fanservice
Fan service (ファンサービス fan sābisu?), fanservice, or service cut (サービスカット sābisu katto?),[1][2] is a term originating from anime and manga fandom for material in a series which is intentionally added to please the audience.[3] It is about "servicing" the fan[4] - giving the fans "exactly what they want".[5] Fan service usually refers to "gratuitous titillation",[6] but can also refer to intertextual references to other series.[3]
Εδώ δεν είναι intentionally added, αλλά necessarily added.
Posted 22 May 2013 - 12:59
Εδώ δεν είναι intentionally added, αλλά necessarily added.
Εϊναι intentionally το να είναι necessarily added. That's my whole point, lol
Posted 22 May 2013 - 13:02
Posted 22 May 2013 - 13:02
Posted 22 May 2013 - 13:07
Δηλαδη δεν μπορει να γινει swimming anime ποτε γιατι ειναι intentionally το να δειχνονται βρεγμενα γυμνασμενα σωματα ειτε αυτα απευθυνονται στο "γυναικειο" fanservice, ειτε στο "αντρικο".
Η γυναικεία κολύμβηση γίνεται με ολόσωμα μαγιό, οπότε επιτρέπεται.
*waving intensifies*
Posted 22 May 2013 - 13:07

Edited by Six Winged Angel, 22 May 2013 - 13:08.
Posted 22 May 2013 - 13:14
Από κει και πέρα όταν βγει η σειρά μπορεί να έχει yaoi pairing μπορεί να έχει σκηνές fanservice μπορεί να έχει και δεινόσαυρους for all we know. Όμως είναι αστείο από ένα pv να προβαίνουμε σε τέτοιες διαπιστώσεις μόνο και μόνο λόγω των προκαταλήψεων μας.
Posted 22 May 2013 - 13:21
Στοίχημα ότι αν ήταν μια σειρά με πέντε τύπους που έμοιαζαν με τον Τακαμουρα, φορούσαν πουλόβερ και είχαν λέσχη για πλέξιμο, πάλι κάτι θα έβρισκε κάποιος να πει.
Posted 22 May 2013 - 13:24
Yaoi υπονοούμενα θεωρείται ότι περιέχει σχεδόν κάθε anime με αγόρια, στο οποίο τα αγόρια δεν σκοτώνουν εξωγήινους και αναπτύσσουν οικιότητα μεταξύ τους βλ. oofuri. Άρα η προβληματική εδώ έγκειται σε κάποια στερεότυπα του κοινού και όχι στην πραγματικότητα της σειράς.
Από κει και πέρα όταν βγει η σειρά μπορεί να έχει yaoi pairing μπορεί να έχει σκηνές fanservice μπορεί να έχει και δεινόσαυρους for all we know. Όμως είναι αστείο από ένα pv να προβαίνουμε σε τέτοιες διαπιστώσεις μόνο και μόνο λόγω των προκαταλήψεων μας.
Δεν είναι στερεότυπα. Είναι αρχές concept design. Θέλετε να περιμένουμε να δούμε ποιό θα είναι το συντριπτικής διαφοράς αγοραστικό κοινό αυτού του anime? Πιστεύετε πως θα είναι τυχαίο?
Το να μου λέτε πως αυτό το anime δεν είναι fanservice το ίδιο, επειδή η θεματολογία το απαιτεί, είναι σαν να μου λέτε πως ένα άλλο anime δεν είναι σεξιστικό, επειδή έχει double standard. wat.
Αυτή είναι η άποψη μου, κρατάω βέβαια και μια πισινή γιατί ποτέ δεν ξέρεις, αλλά οι περισσότερες πιθανότητες για μένα, με βάση το υλικό που έχουμε, συγκλίνουν σε ένα πράγμα.
p.s. Μαρέσει όταν είμαι vs everyone

Edited by Six Winged Angel, 22 May 2013 - 13:24.
Also tagged with one or more of these keywords: Kyoani, Tv Series, Summer 2013
Anime & Manga Discussion →
Σειρές Anime →
Psycho-PassStarted by mono , 19 Jun 2012 ![]() |
|
||
Anime & Manga Related Topics →
The Review Zone →
Reviews →
Kill La KillStarted by GhostPrince , 26 Sep 2014 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →
Garo: Honoo no Kokuin | Garo: Mark of the FlameStarted by Vagelio , 03 Sep 2014 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →
Donten ni Warau | Laughter from the CloudsStarted by iristella , 30 Aug 2014 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →
Terra Formars | テラフォーマーズStarted by iristella , 29 Jul 2014 ![]() |
|