Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Free!

Kyoani Tv Series Summer 2013

• Please log in to reply
309 replies to this topic

#61 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 22 May 2013 - 13:24

Στοίχημα ότι αν ήταν μια σειρά με πέντε τύπους που έμοιαζαν με τον Τακαμουρα, φορούσαν πουλόβερ και είχαν λέσχη για πλέξιμο, πάλι κάτι θα έβρισκε κάποιος να πει.

Θα ήταν γκέι! Οι αληθινοί άντρες δεν πλέκουν, μόνο σκοτώνουν γυναίκες και τις σέρνουν στην σπηλιά τους.

Edit (τώρα το είδα):

Δεν είναι στερεότυπα. Είναι αρχές concept design. Θέλετε να περιμένουμε να δούμε ποιό θα είναι το συντριπτικής διαφοράς αγοραστικό κοινό αυτού του anime? Πιστεύετε πως θα είναι τυχαίο?

Το να κρίνεις μια σειρά μόνο απ'το κοινό της είναι ανούσιο και λανθασμένο. Δηλαδή μια καλή σειρά η οποία έχει λίγο κοινό, είναι κακή, γιατί δεν αγοράστηκε πολύ με αυτήν την λογική.

Edited by Keito, 22 May 2013 - 13:31.

#62 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

Ore-sama

• Members
  • 837 posts

Posted 22 May 2013 - 13:31

Δεν μπορώ να καταλάβω το ότι έχει φάτσα που να μην είναι πολύ manly υπονοεί την ύπαρξη yaoi. Νομίζει το μυαλό μας μένει κολλημένο κάπου, ότι έχει πολλά αγόρια και φάτσα plain (γιατί για εμένα bishounen δεν είναι αυτό - θα έπρεπε να έχουν πιο γυναικεία χαρακτηριστικά) οδηγεί σε yaoi anime.
Τα συγκεκριμένα σωματότυπα πιστεύω κολλάνε στην συγκεκριμένη σειρά, δεν νομίζω να έχω δει κολυμβητή με το σώμα του Takamura or something. Πάρε παράδειγμα το Fly High, που έβλεπε η αδερφή μου πριν μερικές μέρες. Το άθλημα με το οποίο ασχολείται απαιτεί τέτοια σωματότυπα (ανοιχτές πλάτες, μυς κτλπ) , η κολύμβηση απαιτεί τέτοιο σωματότυπο.

Και προφανώς το μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό θα είναι γυναίκες, αλλά δεν σημαίνει αυτόματα ότι η σειρά θα είναι κακή από αυτόν τον λόγο. Δηλαδή αυτό είναι σαν προκατάληψη. Δηλαδή επειδή θα το αγοράσει το γυναικείο κοινό και κάποιες θέλουν να κάνουν yaoi pairings, σημαίνει ότι η ίδια η σειρά θα είναι κακή; Το ότι πολλά προϊόντα έχουν στόχο ένα κοινό σημαίνει ότι είναι κακής ποιότητας; Νομίζω εδώ χάνει την έννοια του το μάρκετινγκ.

Εμένα προσωπικά δεν με ενθουσίασε το plot, αλλά θα περιμένω να δω πώς θα το υλοποιήσουν, δεν με έχει απογοητεύσει πολλές φορές η KyoAni.
Πάντως ακόμα δεν το είδαμε Γιάννη το βαφτίσαμε.

Το στοχευμένο αγοραστικό κοινό λέει πολλά για το ποιο είναι το στοχευμένο αγοραστικό κοινό και απολύτως τίποτα για μια σειρά, όπως και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με marketing. Εδώ ούτε οι στόχοι των ίδιων των καλλιτεχνών (σκηνοθέτης, συγγραφέας, μουσικός) δε λένε τίποτα για το τελικό αποτέλεσμα του έργου τους. Το εργό ζει στη δικιά του φούσκα, αποκομμένο από οτιδήποτε άλλο και εκεί αξιολογείται όταν μιλάμε γι'αυτό. Όταν μιλάμε για τις σχέσεις του με το marketing, τότε δε μιλάμε για το έργο σαν αφήγηση αλλά για επιχειρηματικούς στόχους και κατά πόσο αυτοί επιτεύχθηκαν.

Ακριβώς αυτό.

#63 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 22 May 2013 - 13:34

Το να μου λέτε πως αυτό το anime δεν είναι fanservice το ίδιο, επειδή η θεματολογία το απαιτεί, είναι σαν να μου λέτε πως ένα άλλο anime δεν είναι σεξιστικό, επειδή έχει double standard. wat.

Aπό που και ως που φτασαμε στο σεξιστικο απο τα bishounen? Ειναι πχ το Mitchiko to Hatchin σεξιστικο επειδη η Mitchiko ειναι sexy? Εχουμε μπλεχτει λιγο.

#64 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 22 May 2013 - 13:48

Aπό που και ως που φτασαμε στο σεξιστικο απο τα bishounen? Ειναι πχ το Mitchiko to Hatchin σεξιστικο επειδη η Mitchiko ειναι sexy? Εχουμε μπλεχτει λιγο.

Σχολίασα τη σχέση μεταξύ των δύο άτοπων συσχετισμών και έφερα τον σεξισμό σαν παράδειγμα, δεν είπα ποτέ πως το free είναι σεξιστικό :S (το αν είναι ή όχι, θα το δούμε όταν θα βγει)

(γιατί για εμένα bishounen δεν είναι αυτό - θα έπρεπε να έχουν πιο γυναικεία χαρακτηριστικά)

Οϊμέ :P

Και προφανώς το μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό θα είναι γυναίκες, αλλά δεν σημαίνει αυτόματα ότι η σειρά θα είναι κακή από αυτόν τον λόγο. Δηλαδή αυτό είναι σαν προκατάληψη. Δηλαδή επειδή θα το αγοράσει το γυναικείο κοινό και κάποιες θέλουν να κάνουν yaoi pairings, σημαίνει ότι η ίδια η σειρά θα είναι κακή; Το ότι πολλά προϊόντα έχουν στόχο ένα κοινό σημαίνει ότι είναι κακής ποιότητας; Νομίζω εδώ χάνει την έννοια του το μάρκετινγκ.

Πότε είπα πως η σειρά θα είναι κακή? Είπα μάλιστα πως θα την δω O_o

#65 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

Ore-sama

• Members
  • 837 posts

Posted 22 May 2013 - 13:51

Οϊμέ :P

Πότε είπα πως η σειρά θα είναι κακή? Είπα μάλιστα πως θα την δω O_o

Οϊμέ, για ποιον λόγο;

Τότε το πρόβλημα ήταν το μάρκετινγκ που ακολουθεί η εταιρεία; Το ότι εστιάζει σε συγκεκριμένο κοινό; Η διαφήμιση; Το σχέδιο των χαρακτήρων που ίσως δίνει τροφή; Δεν πιστεύω ότι το μάρκετινγκ πρέπει να θεωρείται κακό όταν εστιάζει να προωθήσει συγκεκριμένα πράγματα και να τα διαφημίσει με τον ανάλογο τρόπο, μάλλον το αντίθετο όπως γίνεται και σ' αυτήν την περίπτωση.

Αν και τα περισσότερα στα οποία απευθυνόμουν σ'εσένα τον ίδιο ήταν πάνω από εκείνην την παράγραφο που έκανες quote. Κυρίως εκεί στο σχέδιο.

Edited by Kamen Tantei Zura, 22 May 2013 - 13:53.

#66 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 22 May 2013 - 14:29

Οϊμέ, για ποιον λόγο;

Γιατί δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ολοκληρωτικά trap για να θεωρηθεί bishounen και άμα αυτά είναι τα standards γύρω από τα οποία ορίζεται πλέον, φοβάμαι για το μέλλον της βιομηχανίας :P

Τότε το πρόβλημα ήταν το μάρκετινγκ που ακολουθεί η εταιρεία; Το ότι εστιάζει σε συγκεκριμένο κοινό; Η διαφήμιση; Το σχέδιο των χαρακτήρων που ίσως δίνει τροφή; Δεν πιστεύω ότι το μάρκετινγκ πρέπει να θεωρείται κακό όταν εστιάζει να προωθήσει συγκεκριμένα πράγματα και να τα διαφημίσει με τον ανάλογο τρόπο, μάλλον το αντίθετο όπως γίνεται και σ' αυτήν την περίπτωση.

Αν και τα περισσότερα στα οποία απευθυνόμουν σ'εσένα τον ίδιο ήταν πάνω από εκείνην την παράγραφο που έκανες quote. Κυρίως εκεί στο σχέδιο.

Μα δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό το anime! Ίσως να έχω με το γεγονός ότι σχεδόν όλοι έχουν παρόμοιο κούρεμα.

Να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν πιστεύω πως το συγκεκριμένο anime θα περιλαμβάνει yaoi, shounen-ai, or whatever ή τέλος πάντων πως θα παρουσιάζει αγοράκια να την κουνάν την αχλαδιά :P Πιστεύω πως θα είναι totally heterosexual και απλά θα δίνει έμμεσα μια κάποια τροφή για τα yaoi fangirls. Intentionally. Αυτή είναι η άποψη μου με βάση τα στοιχεία που έχω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να δούμε αν θα ισχύει είναι να περιμένουμε.

Edited by Six Winged Angel, 22 May 2013 - 14:35.

#67 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

Ore-sama

• Members
  • 837 posts

Posted 22 May 2013 - 15:09

Πιστεύω πως θα είναι totally heterosexual και απλά θα δίνει έμμεσα μια κάποια τροφή για τα yaoi fangirls. Intentionally. Αυτή είναι η άποψη μου με βάση τα στοιχεία που έχω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να δούμε αν θα ισχύει είναι να περιμένουμε.

Άρα το πρόβλημα ήταν ο τρόπος που το παρουσιάζουν, η διαφήμισή του. Απλά γίνεται για λόγους χρημάτων κτλπ. Τροφή για τα fangirls δίνει οτιδήποτε, δεν χρειάζεται να το κάνουν εκείνοι βέβαια. Απλά δεν σημαίνει ότι η σειρά δεν θα έχει κάτι καλό μέσα.

Γιατί δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ολοκληρωτικά trap για να θεωρηθεί bishounen και άμα αυτά είναι τα standards γύρω από τα οποία ορίζεται πλέον, φοβάμαι για το μέλλον της βιομηχανίας

Νομίζω από την αρχή που δημιουργήθηκε ο όρος ήταν έτσι, όχι έτσι όπως θεωρείται τώρα. Και δεν χρειάζεται να είναι ολοκληρωτικά trap, είπα γυναικεία χαρακτηριστικά όχι να είναι σαν γυναίκα τελείως.

#68 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 22 May 2013 - 15:32

γιατί για εμένα bishounen δεν είναι αυτό - θα έπρεπε να έχουν πιο γυναικεία χαρακτηριστικά

Όλοι τους έχουν γυναίκεια ονόματα (Nagisa, Rin, Haruka, Rei, Makoto) by the way. Αν αυτό δεν κάνει νιαου-νιαου δλδ τί να πω.
Ξαναλέω βέβαια ότι δεν έχω προδικάσει την σειρά, απλά δεν έχω και μεγάλες ελπίδες ότι θα δούμε κάτι καλύτερο από το Kuroko no Baske το οποίο ήταν borderline josei και όχι sports shounen.

Edited by Erebos, 22 May 2013 - 15:33.

Posted Image
Posted Image

#69 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 22 May 2013 - 19:53

Αν (1) δεν ήταν Kyoani (μηδενικό fanservice σε προηγούμενες δουλειές)

Το Suzumiya Haruhi no Yuuutsu μου λέει να σου πω γεια. Βέβαια ομολογουμένως δεν έχει ξαναγίνει κάτι σαν τη Mikuru σε σειρά της Kyoani, οπότε θα σου δώσω μισό δίκιο. Ας μη μιλάμε όμως με absolutes εκεί που δεν ισχύουν.

Άρα καταλήγουμε ότι αν η Kyoani δεν ήθελε να την κατηγορήσουν για fanservice ας μην έβγαζε ένα anime με κολύμβηση αλλά ένα anime για scooba diving που φοράνε ολόσωμες στολές. Λογική.

Κοίτα, δεν ξέρω (και δεν παίρνω κι ευθύνη για το) πως σκέφτονται άλλοι, αλλά εγώ δεν θα κατηγορούσα ένα studio για fanservice επειδή διάλεξε να κάνει anime για κολυμβητές. Απλά αναγνωρίζω (κι αποδέχομαι, really) το γεγονός ότι ένα anime με κολυμβητές θα περιέχει inherently και unavoidably στοιχεία τα οποία λειτουργούν σαν fanservice. Δεν χρειάζεται καν να είναι ο σκοπός της Kyoani το fanservice και να δράσει ξεκάθαρα προς αυτήν την κατεύθυνση, για να ελκύσει θεατές οι οποίοι θα εκτιμήσουν πρωτίστως αυτό το στοιχείο.

Για όσους διαφωνούν με το παραπάνω, αρκεί να αναφέρω ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον πραγματικό κόσμο: το μεγάλο ποσοστό ανδρών θεατών που παρακολουθούν beach volley γυναικών στους ολυμπιακούς αγώνες χωρίς να τους ενδιαφέρει πραγματικά το άθλημα, απλά και μόνο για να δούνε ωραία κορμιά σε αποκαλυπτικές στολές — κάτι το οποίο έχει προκαλέσει αμέτρητες έριδες over the years, αλλά at the end of the day δεν μπορείς να υπαγορεύσεις σε κάποιον από που να (μην) αντλήσει ευχαρίστηση.

Όπως και να 'χει, δεν βλέπω για ποιο λόγο επικρατεί αυτή η μάχη για να κρατηθεί το όνομα του συγκεκριμένου anime (ή της Kyoani γενικότερα) καθαρό από τη λέξη fanservice. Μας έχουν αποδείξει πολλάκις ότι δεν είναι κάφροι με το fanservice σαν κάποια άλλα studios (DEEN, GONZO, SHAFT, κ.ά.), οπότε what's to fear?

Γενικά, διακρίνω μια "το fanservice είναι η ρίζα κάθε κακού" νοοτροπία, και θα ήθελα να τοποθετηθώ επ' αυτού γιατί τη θεωρώ λανθασμένη, και μπορεί να οδηγήσει σε άδικες κριτικές.

Το fanservice δεν είναι απαραιτήτως και by default το φτηνό και κατάπτυστο trick, από το οποίο κάθε studio που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να φροντίζει να μένει μακρυά. Συνεπώς, αν για μια σειρά υπάρχουν υποψίες ότι θα περιέχει και σκηνές οι οποίες θα λειτουργούν και σαν οφθαλμόλουτρο, αυτό δεν αμαυρώνει αυτομάτως ούτε τη σειρά, ούτε το κοινό της, ούτε αποτελεί αυτομάτως λόγο για να κατηγορηθεί το studio (και -το ξαναλέω- δεν βλέπω το λόγο που γίνεται αυτή η μάχη). Τα πάντα είναι θεμιτά και επιθυμητά, αρκεί να βρίσκονται εντός κλίματος και in good measure. Εκτός πια κι αν είμαστε τόσο πουριτανοί στον 21ο αιώνα και δεν το είχα καταλάβει.

Το fanservice, σε οποιαδήποτέ του μορφή (δεν πρόκειται πάντα για ημίγυμνα κορμιά, άλλωστε), είναι σαν μια σάλτσα περιχυμένη πάνω σ' ένα γεύμα (το εκάστοτε anime, ως σύνολο). Υπάρχουν anime που περιέχουν τόση πολλή σάλτσα, που το αποτέλεσμα είναι το φαγητό να βγαίνει μια αηδία (καλή ώρα το Highschool of the Dead που αναφέρθηκε παραπάνω). Στην κατάλληλη δόση όμως (πχ Suzumiya Haruhi no Yuuutsu) το fanservice δρα ακριβώς όπως πρέπει — σαν ένα νόστιμο και ταιριαστό συνοδευτικό.

Από 'κεί και πέρα, το αν είναι intended ή όχι, το αν είναι avoidable ή όχι, το αν θα εστιάσουν εκεί οι περισσότεροι θεατές ή όχι, το αν αν αν, είναι ολίγον ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος και διυλίζουμε-τον-κώνωπα τύπου συζήτηση. Όσο τα όποια fanservice στοιχεία βρίσκονται εκεί χωρίς να εμποδίζουν ή να επηρρεάζουν την πλοκή, in a "το τερπνόν μετά του ωφελίμου" way, it's all good κατ' εμέ.

Άντε να βγει να το δούμε κιόλας. :hihi2:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#70 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 22 May 2013 - 20:32

Δε συμφωνώ αλλά ούτε και διαφωνώ απόλυτα με καμία από τις 2 "πλευρές" αλλά μιας και έχει ανοίξει συζήτηση, ας πω κ εγώ τα δικά μου.

Απλά αναγνωρίζω (κι αποδέχομαι, really) το γεγονός ότι ένα anime με κολυμβητές θα περιέχει inherently και unavoidably στοιχεία τα οποία λειτουργούν σαν fanservice.
.....
Για όσους διαφωνούν με το παραπάνω, αρκεί να αναφέρω ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον πραγματικό κόσμο: το μεγάλο ποσοστό ανδρών θεατών που παρακολουθούν beach volley γυναικών στους ολυμπιακούς αγώνες χωρίς να τους ενδιαφέρει πραγματικά το άθλημα, απλά και μόνο για να δούνε ωραία κορμιά σε αποκαλυπτικές στολές
....
Γενικά, διακρίνω μια "το fanservice είναι η ρίζα κάθε κακού" νοοτροπία, και θα ήθελα να τοποθετηθώ επ' αυτού γιατί τη θεωρώ λανθασμένη, και μπορεί να οδηγήσει σε άδικες κριτικές.
....
Το fanservice δεν είναι απαραιτήτως και by default το φτηνό και κατάπτυστο trick, από το οποίο κάθε studio που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να φροντίζει να μένει μακρυά. Συνεπώς, αν για μια σειρά υπάρχουν υποψίες ότι θα περιέχει και σκηνές οι οποίες θα λειτουργούν και σαν οφθαλμόλουτρο, αυτό δεν αμαυρώνει αυτομάτως ούτε τη σειρά, ούτε το κοινό της, ούτε αποτελεί αυτομάτως λόγο για να κατηγορηθεί το studio (και -το ξαναλέω- δεν βλέπω το λόγο που γίνεται αυτή η μάχη). Τα πάντα είναι θεμιτά και επιθυμητά, αρκεί να βρίσκονται εντός κλίματος και in good measure. Εκτός πια κι αν είμαστε τόσο πουριτανοί στον 21ο αιώνα και δεν το είχα καταλάβει.

*κράτησα αυτά στα οποία διαφωνώ*

1. Όπως σε όλα τα θέματα μπορείς να χώσεις φανσέρβις έτσι και σε όλα μπορείς να το αποφύγεις. Πχ ταινία για συνοδούς με πρωταγωνίστρια τη γνωστή πορνοστάρ Sasha Grey. No fanservice. Προσωπικά θεωρώ λανθασμένη την άποψη ότι κορμιά στην πισίνα = σίγουρο οφθαλμόλουτρο. Απλά όχι.

2. Θα ήθελα λινκ με επιβεβαίωση. Όχι γιατί δε σε πιστεύω, αλλά θα ήθελα να διαβάσω πάνω σε αυτό. Παρόλα αυτά το επιχείρημα δεν στέκει ή μάλλον όχι με τον τρόπο που θα ήθελες. Ας το πάμε στα άκρα. Και σε έναν παιδεραστή δεν μπορείς να "απαγορεύσεις" να δει ""fanservice"" στη Hana Montana. Θα το δει. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι κάτι που οφείλουμε να το πάρουμε σα γενική παραδοχή. Ναι υπάρχουν πολλές οπτικές γωνίες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα δεχτούμε και κάτι μη-λογικό ως τη νόρμα.

3. Το φανσέρβις είναι η ρίζα κάθε κακού. Εξηγούμαι. Το φανσέρβις είναι συνήθως το "καλλιτεχνικό" ξεπούλημα χάριν του εμπορικού. Εξ' ορισμού είναι κάτι που προσθέτει άχρηστα στοιχεία σε ένα έργο τέχνης και "νοθεύει" την αρχική ιδέα. (πάλι για τέχνη μιλάω, σόρι ιτς μάη τζομπ) Έχουμε μάθει να το αποδεχόμαστε αυτό γιατί, γουέλ, όλοι μεγαλώσαμε στον καπιταλισμό. Αρνούμαι όμως κατηγορηματικά αυτή την πλήρη απενοχοποίησή του, γιατί είναι άρνηση της πραγματικότητας. Και εκεί είναι το μεγαλύτερο κακό του φανσέρβις.
Θεωρώ ότι το καλό φανσέρβις, είναι αυτό που ως θεατής αποδέχεσαι ως τέτοιο, χωρίς να μην κρίνεις το εκάστοτε έργο για την παρουσία του. Εξηγούμαι. Εγώ γουστάρω άντερα και αίματα. Βλέπω ταινίες για αυτό το λόγο. Δεν νομίζω όμως ότι βλέπω κάτι άλλο πέρα από φανσέρβις, και ούτε θα υπερασπιστώ την καλλιτεχνική του αξία ή τη ""ρεαλιστική"" του αναγκαιότητα γιατί όλα αυτά τα θεωρώ δικαιολογίες. Ξέρω πολύ καλά ότι όταν βλέπω έναν ανθρώπινο εγκέφαλο να λιώνει και ΓΟΥΣΤΑΡΩ είναι επειδή ικανοποιώ κάποιες εμμονές και πιθανόν σαδιστικές μου τάσεις. Δεν το ανάγω σε αναγκαιότητα και αναμενόμενο και ούτε περιμένω να το κάνει κάποιος άλλος.

Η KyoAni, όπως ανέφερε και ο Kenny, για 'μένα, έχει αρκετό φανσέρβις. Ναι, μετράω και το moe fanservice που είχαν σειρές όπως το KON! & Chuunibouiklgvfkjiew. Δεν έχω δει από εποχές Haruhi και μετά ερωτικό fanservice, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και αυτή η εταιρία δε χρησιμοποιεί ανάλογες τακτικές.

Στη σειρά. Το είχα πει και στην τρύπα. Εγώ θεωρώ το trailer της σειράς μέγα ΤΡΟΛ γιατί σε κοροϊδεύει ότι θα είναι σειρά με bishounen & yaoi vibes & fanservice και στο τέλος ΜΠΑΜ! Σου δείχνει ότι απλά είναι σειρά για τον αθλητισμό και σε κορόιδεψε καμένε otaku και σε κάνει να νιώθεις άσχημα που έκανες κίνκυ σενάρια στο μυαλό σου.

Συνοψίζοντας:
Ναι, θεωρώ ότι είχε fanservice στοιχεία, αλλά πιστεύω ότι τα είχε μόνο στο trailer για τον τρολοσκοπό που είπα. Δεν πιστεύω ότι θα έχει τέτοιο fanservice η σειρά, η KyoAni δε μας δίνει ecchi σειρές.

Τέλος, Kenny δε μου αρέσει που αναφέρεσαι σε αυτή τη συζήτηση σα μάχη. Ναι είναι παθιάρικες και οι 2 πλευρές, αλλά αν εξαιρέσεις την άσχημη αρχή με κάποιες αχέμ, ομοφοβικές εκφράσεις, η συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα και με επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές.

Posted Image

#71 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 22 May 2013 - 20:34

Το Haruhi δεν έχει fanservice. Σεξουαλικό περιεχόμενο υπάρχει αρκετό αλλά είναι αυστηρά από το pov του Kyon (δε μιλάμε για pantyshots δηλαδή) και ως εκ τούτου απολύτως σχετικό με τον χαρακτήρα του και το πως αντιμετωπίζει τους υπόλοιπους ανθρώπους, δεν γίνεται ποτέ χυδαίο, και το κυριότερο: τα υποσκάπτει η ίδια η αφήγηση. Για παράδειγμα, τα γυρίσματα της ταινίας στη δεύτερη σεζόν έχουν να κάνουν με τις πραγματικές συνέπειες των "tsundere" χαρακτηριστικών της Haruhi, η ταινία με τον Kyon να παίρνει σοβαρά τα όσα γίνονται και να μη μένει στο πόσο όμορφη είναι σήμερα η Mikuru κλπ. Και αυτό που συνδέει όλα τα παραπάνω είναι το σωστό characterization.

Δε γίνεται κανένας αγώνας για να κρατηθεί καθαρό κανένα studio από τη μεριά μου πάντως. Είμαι έτοιμος να δηλώσω ότι το Tamako Market ήταν αποτυχία (και καλλιτεχνική εκτός απο εμπορική), αλλά fanservice δεν υπάρχει στις σειρές τους, τι να γίνει. Aυτή είναι η φιλοσοφία του studio μέχρι στιγμής. Να πουν τις ιστορίες τους χωρίς pandering.

Γενικά στο post σου Kenny είναι σαν να εξισώνεις το fanservice με το γυμνό, αν και γράφεις πως δεν το κάνεις. Όταν μιλάς για σκηνές-οφθαλμόλουτρα ή πουριτανισμό ας πούμε. Στο πρόσφατο Lupin η Fujiko ήταν συχνότερα γυμνή παρά ντυμένη, και μάλιστα οι ιστορίες ήταν συνήθως προκλητικές. Fanservice θεωρώ πως δεν υπήρχε, αφού όλο το anime έχει να κάνει με σεξουαλική απελευθέρωση (όπως γίνεται φανερό στο τέλος) και η σειρά παίρνει στα σοβαρά την πρωταγωνίστρια της. Δηλαδή ούτε θέμα πουριτανισμού είναι, άλλωστε το fanservice δεν περιορίζεται σε σεξουαλικό...
Αν στο Bakemonogatari φορούσαν παλτά σε όλα τα επεισόδια θα ήταν πάλι ένα από τα πιο γεμάτα με fanservice anime, μέχρι όσο έχω δει τουλάχιστον. Είναι ΟΛΟ στο κείμενο.

Κανείς δεν είπε ότι ακυρώνεται μια σειρά πάντως αν έχει fanservice, και ΔΕΝ ακυρώνεται, π.χ. Game of Thrones.

Tώρα για σάλτσες και τέτοια... αν λάβουμε υπόψη ότι το fanservice είναι το αντίθετο της τέχνης (αυτό που θέλεις αντί γι'αυτό που χρειάζεσαι, έχει ξαναγίνει αυτή η συζήτηση κιόλας) ούτε σάλτσα το λες ούτε λάδι ή αλάτι που έχει ο άλλος στην υπογραφή του.
Αυτά που γράφει η Anelis δηλαδή, εκτός απο το σχόλιο για τον καπιταλισμό :D

Edited by Warchief, 22 May 2013 - 20:36.

#72 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 22 May 2013 - 22:38

Εγώ από την αρχή είδα μια ματαιότητα στην όλη συζήτηση και ξέρω καλά από που κάνουν stem οι ενστάσεις οπότε δεν καταλαβαίνω που βρίσκουν την υπομονή μέλη του φόρουμ να κάνουν engage με σοβαρές εξηγήσεις. Όχι πώς ήθελα να τρολάρω κάτι σελίδες πιο πριν, αλλά δεν πιστεύω ότι χρειάζονται και σοβαρές απαντήσεις σε σχόλια για manliness και γυναικουλίστικά ονόματα (Το Makoto btw είναι κοινότατο αντρικό όνομα. Το Haruka είναι unisex και μετρίως δημοφιλές. Το Rin το πέτυχα μόνο μια φορά αλλά ήταν αντρικό. Just saiyan).

#73 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 22 May 2013 - 22:56

Βασικά ότι μάλλον θα έχει fanservice το ξέραμε από την αρχή. Τώρα θα είναι λίγο θα είναι πολύ, θα δείξει. Αλλά όπως και να έχει δεν είναι κακό να έχει. Τώρα αν αυτό το κάνει ενδιαφέρον... αυτό υποθέτω είναι προσωπική υπόθεση.

Πάντως με όλη αυτήν την συζήτηση, άνετα θα μπορούσε να γίνει ένα ξεχωριστό thread. Έπρεπε να ανακοινωθεί το free για να την κάνουμε :P
phmava.php

#74 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 23 May 2013 - 00:22

Στη σειρά. Το είχα πει και στην τρύπα. Εγώ θεωρώ το trailer της σειράς μέγα ΤΡΟΛ γιατί σε κοροϊδεύει ότι θα είναι σειρά με bishounen & yaoi vibes & fanservice και στο τέλος ΜΠΑΜ! Σου δείχνει ότι απλά είναι σειρά για τον αθλητισμό και σε κορόιδεψε καμένε otaku και σε κάνει να νιώθεις άσχημα που έκανες κίνκυ σενάρια στο μυαλό σου.

Συνοψίζοντας:
Ναι, θεωρώ ότι είχε fanservice στοιχεία, αλλά πιστεύω ότι τα είχε μόνο στο trailer για τον τρολοσκοπό που είπα. Δεν πιστεύω ότι θα έχει τέτοιο fanservice η σειρά, η KyoAni δε μας δίνει ecchi σειρές.

Αν πράγματι έχουν έτσι τα πράγματα, κάποιος υπεύθυνος μάρκετινγκ τρίβει τα χέρια του με όλη αυτή την κουβέντα.

Τέλος πάντων, από περιέργεια και μόνο θα δω το πρώτο επεισόδιο, και θέλω τα εξής πράγματα.
Να σεβαστούν το άθλημα της κολύμβησης. Όχι όπως στο Κουρόκο που λοιδορούσαν το μπάσκετ.
Να το σκηνοθετήσουν καλά το άθλημα. Στον Κουκουρόκο ένα επεισόδιο είδα και γύριζαν τα μάτια μου μετά κι έβγαζαν φρουτάκια με την οικτρή χρήση κάμερας που δεν καταλάβαινες τη γινόταν. Από την άλλη, η κολύμβηση θέλει και μαγκιές με την κάμερα γιατί σαν θέαμα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.
Τέλος πάντων, δεν πιστεύω πως θα μείνουν σοβαροί, κρίνοντας από το "freestyle swimming" αλλά ποιος ξέρει.

Α, και το bromance και οι κόντρες που θα έχει να μην είναι πολύ cheesy :P

Τώρα το αν ζουμάρει σε ποπούς, φέτες, φτερούγες κτλ, μ αφήνει παγερά αδιάφορο. Αν δεν είναι σοβαρό, δεν θα είναι σοβαρό για άλλους λόγους.

#75 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 23 May 2013 - 07:18

Εγώ από την αρχή είδα μια ματαιότητα στην όλη συζήτηση και ξέρω καλά από που κάνουν stem οι ενστάσεις οπότε δεν καταλαβαίνω που βρίσκουν την υπομονή μέλη του φόρουμ να κάνουν engage με σοβαρές εξηγήσεις.

Well ο λόγος ύπαρξης του φόρουμ δεν είναι μόνο για να πετάμε όμορφες εικόνες, διασκεδαστικά βιντεάκια και πέντε ατάκες της μιας σειράς. Από τη στιγμή που γράφτηκα εδώ τέλη 2007 δεν έχουν σταματήσει να γίνονται ανάλογες συζητήσεις, hell οι συζητήσεις αυτές ήταν ο λόγος που γράφτηκα, και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό θεωρείται άξιο σχολιασμού, τόσο από εσένα όσο και από άλλους. Πραγματικά εύχομαι το φόρουμ να μη γίνει ποτέ ένα μέρος όπου τέτοιες συζητήσεις δε θα υπάρχουν ή θα τερματίζονται στη γέννησή τους με ατάκες τύπου "λολ σιγά μη συζητήσουμε για το αν είναι fanservice αυτό κ κουραφέξαλα".

Posted Image

Also tagged with one or more of these keywords: Kyoani, Tv Series, Summer 2013