Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * - - - 1 votes

Anime και ο περίγυρός σας

• Please log in to reply
947 replies to this topic

#736 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 02 November 2009 - 00:47

Με όλο το σεβασμό...Όποιος βλέπει anime δεν είναι otaku και για να διαλύσω έναν μύθο...Όλα είναι σε συνάρτηση του πώς μας βλέπουν οι άλλοι και πόσο καλά μας γνωρίζουν και τι γνώμη έχουν ήδη σχηματίσει για μας...Δηλαδή αν κάποιος σε θεωρεί ήδη σούργελο θα κρίνει έτσι και τη διασκέδαση σου...Πάει και αντίστροφα για να το πω έτσι...

Δεν είπα ότι ισχύει πάντα, μην πέσουν οι θιγμένοι να με φάνε αλλά είναι και ένας δείκτης για να καταλάβεις του πόσο σοβαρά σε βλέπουν οι άλλοι...

Όσον αφορά εμένα πάλι οι αρνητικές αντιδράσεις που έχω λάβει έχουν να κάνουν κυρίως με την αισθητική των anime και όχι με το αν ειναι για παιδιά ή όχι...Βασικά μου προκαλεί και έκπληξη που το βλέπω να το γράφουν συνέχεια εδώ μέσα γιατί δεν μου τύχει ποτέ κάποιος γνωστός μου να τα χαρακτηρίσει έτσι...Τώρα οι γονείς μου παρόλο που το ξέρουν ότι βλέπω και ότι έιμαι και στο φορουμ ψιλοχέστηκαν XD Μόνο μη μάθει ο πατέρας για τα yaoi και είναι και σε κρίσιμη ηλικία :P

xbJ3b2w.jpeg

#737 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 02 November 2009 - 01:30

φιλος : παλι ποκεμον βλεπεις ρε?
εγω : ρε μανια δεν ειναι ποκεμον λεμε
φιλος: ε τι ειναι ?
εγω : δεν ειναι ολα ποκεμον ρε φιλε υπαρχουν και πιο περιπλοκα
φιλος : τι δηλαδη digimon χαχαχα?

Hahahahaha! Ωραία η απάντηση του φίλου σου! :hihi2: Πάντως αν αναφερόταν στο Digimon Tamers που έχει πιο "ψαγμένο" σενάριο (μιας και το σενάριο είναι γραμμένο από τον Chiaki J. Konaka, υπεύθυνος για το σενάριο του Serial Experiments Lain) τότε ξέρει. :orly: Just kidding. :nanana: (Σημειωτέον, είμαι μεγάλος fan των Pokemon κι από Digimon μου αρέσει μονάχα το Tamers)

Τώρα οι γονείς μου παρόλο που το ξέρουν ότι βλέπω και ότι έιμαι και στο φορουμ ψιλοχέστηκαν XD Μόνο μη μάθει ο πατέρας για τα yaoi και είναι και σε κρίσιμη ηλικία :P

Ξαφνικά έχω την ακαταμάχητη επιθυμία να γίνω ρουφιάνος... :kill4u: Μην ανησυχείς: το κάνω για το προστασία του κόσμου από τα yaoi. :hahaha:

#738 Vegetasmate

Vegetasmate

Seku hara desu!!!

• Members
  • 356 posts

Posted 02 November 2009 - 11:13

Ξαφνικά έχω την ακαταμάχητη επιθυμία να γίνω ρουφιάνος... :kill4u: Μην ανησυχείς: το κάνω για το προστασία του κόσμου από τα yaoi. :hahaha:

Τσ, τσ, τσ.....Τι κακος ανθρωπος που εισια!!!!

Εμενα οι δικοι μου οι φιλοι στην πλειοψηφια αμα τους πω οτι βλεπω ανιμε(με την κλασσικη εξηγηση: "Εβλεπες ποκεμον, σειλορ μοον μικρος/η?" "ειναι γιαπωνεζικα κινουμενα σχεδια") εχουν 3 διαφορετικες αντιδρασεις..
1) με ρωτανε γιατι ασχολουμαι ακομη με αυτα και δεν παω σε κανενα μπαρ να κανω καμακι
2) αρχιζουν να γελανε λες και τους καθαριζα αυγα και μετα μου την ψιλολενε συνεχεια οποτε το θυμουνται
3) ρωτανε 1-2 πραματα εγκυκλοπαιδικα να ξερουν και δεν ξανασχολουνται επι του θεματος

Για τους γονεις δεν χρειαζεται να μιλησω.....σε λιγο θα παρουν τηλεφωνο κανεναν παπα να ερθει να με αγιασει μπας και μπω στον "σωστο δρομο μακρια απο μανγκες και μανγκα και μανγκο, και κανω κατι ουσιαστικο στην ζωη μου επιτελους"!!Και αυτα μου τα λεεν οταν εχουν κεφια!!! Ασε τι λενε ετσι και αρχισουμε τα ματσ!!!!:stubborn:

#739 Pell-sama

Pell-sama

Gear secondo...

• Members
  • 32 posts

Posted 10 November 2009 - 23:44

Εμενα με βαλανε στο παιχνιδι κατι παιδια απτο πανεπιστημιο, κ εγω το κολλησα στον κολλητο μου οποτε εχω με καποιον να μιλαω :P οι γονεις μου τωρα...δεν πρεπει να ξερουν οτι βλεπω, βασικα δεν πρεπει να ξερουν καν τι παιζει ειναι αλλα τεσπα...το μονο που μπορει να'χουν παρει χαμπαρι ειναι οτι εχω αλλαξει ρεπερτοριο μουσικης xD

Α...κ οσο για την παρεα ψιλοπροβλιματιστηκαν μερικοι αλλα μολις εκατσα τους μιλησα λιγο και εδειξα κατι επισοδια, μια χαρα, κ αλλοι εχουν την δικη τους εμπειρια στα ανιμε οποτε...:P

Edited by Pell-sama, 10 November 2009 - 23:50.

#740 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 13 November 2009 - 03:45

ρωτανε 1-2 πραματα εγκυκλοπαιδικα να ξερουν και δεν ξανασχολουνται επι του θεματος

Όπως; Για την σεξουαλίκη δίεργεση των ιαπωνέζων μαθητριών με τα πλοκαμοειδές; :hehe: Οκ, πέρα από την πλάκα, για φέρε κανά παράδειγμα να μας φύγει η απορία (και μην μου πετάξεις την παρομοία για την περιέργια και την γάτα).

Για τους γονεις δεν χρειαζεται να μιλησω.....σε λιγο θα παρουν τηλεφωνο κανεναν παπα να ερθει να με αγιασει μπας και μπω στον "σωστο δρομο μακρια απο μανγκες και μανγκα και μανγκο, και κανω κατι ουσιαστικο στην ζωη μου επιτελους"!!Και αυτα μου τα λεεν οταν εχουν κεφια!!! Ασε τι λενε ετσι και αρχισουμε τα ματσ!!!!:stubborn:

Ν' ανησυχείς μονάχα άμα απειλήσουν στα σοβαρά να σου πετάξουν την manga συλλογή σου. Μια φορά μου 'πε η μάνα μου για πλάκα "Τι θα έκανες αν σου πέταγα μια μέρα όλα αυτά τα βιβλία (εννοούσε τα manga) ;" κι εγώ την απάντησα μ' ένα πλατύ χαμόγελο "Απλά θα σφαζόμασταν και θα μας άκουγε όλη η γειτονιά.". "Α, ωραίος είσαι!" μου κάνει. "Συγνώμη, αλλά με κάποια πράγματα δεν παίζουν. Πότε μην κάνεις τέτοια αστεία με τις συλλογές άλλων." της απαντώ χαλαρά και ψύχραιμα.

Όλα κι όλα. Κράξτε μας, κοροιδέψτε μας, κρεμάστε μας κουδούνια. Κάρφι δεν μου καίγεται, έχω ανοσία. Αλλά...

Don't mess with a hobbyist's collection!!! :dwarf:

#741 Vegetasmate

Vegetasmate

Seku hara desu!!!

• Members
  • 356 posts

Posted 13 November 2009 - 10:40

Όπως; Για την σεξουαλίκη δίεργεση των ιαπωνέζων μαθητριών με τα πλοκαμοειδές; :hehe: Οκ, πέρα από την πλάκα, για φέρε κανά παράδειγμα να μας φύγει η απορία (και μην μου πετάξεις την παρομοία για την περιέργια και την γάτα).

Ν' ανησυχείς μονάχα άμα απειλήσουν στα σοβαρά να σου πετάξουν την manga συλλογή σου.

Όλα κι όλα. Κράξτε μας, κοροιδέψτε μας, κρεμάστε μας κουδούνια. Κάρφι δεν μου καίγεται, έχω ανοσία. Αλλά...

Don't mess with a hobbyist's collection!!! :dwarf:

τσ τσ τσ!!! τι κουτσομπολης Θεε μου/Βουδα μου!!!!

Εεεε τωρα τι να σ πω...αναλογως το ατομο..Αν ειναι κοριτσι το πωταω αν ειχε δει Sailor Moon και του λεω οτι υπαρχουν κ αλλα παρομοια..πεταω κανα 2 σουτζο για αν ενδιαφερθει κτλ....ή αναφερω αν καμαι φορα εχουμε κοσ παρτυ και θελει να ερθει να δει τι παιζει..
Τα ιδια και αν ειναι αγορι, απλα εκει αναφερω σειρες σουνεν....

Ναι, καλα, ετσι νομιζεις!!! Σε πληροφορω οτι μια φορα παραλιγο να μου τα πεταξουν τα μανγκα!!! Ειχε παρει ο πατερας μου σακουλες σκουπιδιων και τα ειχε βαλει ολα μεσα και ουτε που θυμαμαι τι τον συγκρατισε και δεν τα πεταξε!!! Παντως εγω ενα ξερω..αν οντως το εκανε τωρα μπορει και να με εγραφαν και οι ειδησεις...δεν εχω ιδεα πως θα αντιδρουσα αλλα ειμαι 100% σιγουρη οτι θα εκανα κατι βιαιο..τωρα δεν ξερω που ή σε ποιον θα ξεσπουσα, λλα επειδη το εχω ξανακανει ξερω.....
Σε καλυψα αγαπητε μου??
We play hide and seek......Hinamizawa style of course!!!!

Posted Image

#742 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 15 December 2009 - 05:40

τσ τσ τσ!!! τι κουτσομπολης Θεε μου/Βουδα μου!!!!

Eίπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα! :kill4u:

Τα ιδια και αν ειναι αγορι, απλα εκει αναφερω σειρες σουνεν....

Σιγά μην είναι και σουτιέν, "σόνεν" προφέρεται, βρεεεεεε!

#743 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 posts

Posted 15 December 2009 - 11:27

Eμενα ποτε δεν μου εχουν πει τιποτα.Μαλιστα σε καποια φαση ημουν στο σαλονι με κατι φιλους και βλεπαμε το NOEIN και ερχεται και η μανα μου, καθεται, την κοιταζουμε ολοι σαν χάνοι.....και η πλακα ειναι οτι καθισε το ειδε ολο, εκανε σχολια για αυτα που γινονταν στο anime Και μετα μου ζητησε αν εχω κι αλλα anime με τετοιο περιεχομενο....:fromabove:
Posted Image

#744 Saf520

Saf520

Περιστασιακός χρήστης anime ουσιών

• Members
  • 154 posts

Posted 28 December 2009 - 11:59

οσο αφορα τους γονεις μου προτιμω να βλεπω ανιμε οταν λειπουν απο το σπιτι (οπως αλλωστε κ ταινιες,μουσικη κλπ) για να μην αρχισουνε τη μουρμουρα (ειδικα η μουρμουρα της μανας μου που οταν μια φορα αποφασισα να δω ανιμε μπροστα της πηρε το κλασσικο της υφος κ αρχισε "τωρα σ'αρεσουν αυτα;", "τι χαζομαρες καθεσαι κ βλεπεις" μεχρι που δεν αντεξα κ εφυγα)

οσο αφορα τους φιλους απο την αλλη, μονο μια φιλη βλεπει κ μαλιστα φανατικα (σε σημειο που να αγοραζει τσαντες death note κ αλλα παρομοια) κ απο τους κολλητους μου ο ενας ειναι ετοιμος να μυηθει ενω οι αλλοι αρκουνται να τα χαρακτηριζουν "παιδικα", κ ετσι στην προσπαθεια μου να τους αποδειξω το αντιθετο καταληξαμε να παιζουμε PRO:ballumad: με ασιατικες ομαδες (φυσικα εγω πηρα Ιαπωνια κ οι αλλοι Κινα, Κορεα κ Ιραν αντιστοιχα) κατι που εγινε θεσμος στην παρεα!!!!

#745 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 28 December 2009 - 15:48

εμενα ε εχουν πει οι γονεις καμμια 2-3 φορες τι καθεσαι και βλεπεις αλλα απλα τους αγνοω..δεν καθομαι να τους εξηγησω τι ειναι γτ πολυ απλα δεν θα καταλαβουν και θα πουν στο τελος
-''ε με λιγα λογια μικι μαους''
οι φιλοι μου παλι μονο 2 εχουν δει...
ο 1oς εχει δει το death note..του αρεσε τρελα..ηθελε να δει κι αλλα τετοια..του συστηνα το monsters και code geass αλλα δεν τα ειδε ποτε...αρκεστηκε στο death note
o 2oς εχει δει one piece και bleach...απλα αυτα..δεν θελει να δει αλλα..
οι αλλοι φιλοι μου με λενε συνεχεια ''σε εχουν καψει τα άνιμε οχι ανιμέ'' και πανε δες μικη μαους...επισης τα αποκαλουν κινεζικα και εγω συνεχεια τους διορθωνω..και μου λεν..
-''ποια η διαφορα του κινεζου με του ιαπωνεζου''
-''οποια διαφορα εχει ο αλβανος με τον ελληνα τετοια διαφορα εχει και ο ιαπωνεζος με τον κινεζο'' αυτο τους απαντω και το βουλωνουν...^^ χειροτερο ομως ειναι ο αδερφος μου(διδυμος)... αυτος παρολου που ξερει παρα πολλα πραγματα περι οτι ανιμε βλεπω γτ ειναι διπλα μου με το λαπτοπ και ακουει θελωντας η μη τα ιαπωνεζικα και καμμια φορα μου ρωταει 2-3 πραγματα...εγω του τα απανταω,τον βλεπω να ψηνεται αλλα αρνητε να τα δει...
και το χειροτερο που προαναφερα ειναι οτι μπανει στα φορουμ και βλεπει τα ποστ μου και μετα μου τα πριζει και με κοροιδευει...die! :P

Edited by didimakia, 28 December 2009 - 15:58.

2bbd14fc.jpg

#746 Rogue L

Rogue L

Rogue Lee

• Members
  • 18 posts

Posted 28 December 2009 - 17:00

να και ένα πρόσφατο:Σήμερα συζητούσαμε με την μάνα μου περι των γούστων μου στα αγόρια ...και της αναφέρω τον τομέα κοινά ενδιαφέροντα το οποίο είναι πολύ βασικό..αναλύωντας το ,αναφέρομαι στα anime..και αρχίζει.."ΤΙΙΙΙΙ????κανένα ανώριμο θες να βρεις!!?? να βλέπει μίκυ μάους~~!!" τσατίζομαι κι εγώ και στο τέλος καταλήξαμε να μαλώνουμε για το αν τα anime θεωρούνται τέχνη...:blurah5:

#747 cuppycake_alex

cuppycake_alex

nate river's shinigami

• Members
  • 53 posts

Posted 01 January 2010 - 22:14

οι γονεις μου δεν ενδιαφερονται ασχετα που δε λενε κουβεντα οταν τα λεω στην ουσια μονη μου η αδερφη μου παλι ειναι αλλου παπα ευαγγελιο xD

απο φιλους μονο μια κοπελα ασχολειται φανατικα με dorama καποιοι αλλου γνωστοι ολο λενε μεσα απο τα δοντια τους για σχιστοματιδες αλλα κανω οτι δεν ακουω :P

φανταζομαι τα ιδια συμβαινουν στους περισσοτερους αν οχι σε ολους ^^
φρικουλακια ROCKS! :ureshii:

#748 namos7

namos7

Starting...

• Members
  • 6 posts

Posted 09 January 2010 - 23:04

Οταν πρωτοαρχισα να βλεπω anime προσφατα και με πρωτοειδε η μανα μου η πρωτη της φραση ηταν "Μα καλα δεν ντρεπεσαι να βλεπεις αυτες τις μαημουνες στον υπολογιστη κοτζαμ μαντραχαλος" ενω ο μπαμπας μου ειδε μια σκηνη deathnote για 30 δευτερολεπτα [μπορει και λιγοτερο] στο τελος οπου τρελαινεται ο light και τα επαιξε με τις γκριματσες του μου ειπε "Ελεος" και με κοροιδευε χωρις καν να ξερει την πλοκη.Τουσ εξηγησα περι τινος προκειται και δεν ξαναασχοληθηκαν περα απο καποιες σποντες.
Τωρα οσο αφορα τους φιλους μου κλειστομυαλλοι και παλι κλειστομυαλλοι.
Μονο ενας φιλος μου που συζηταμε μονο για anime εχει γινει πραγματικος anime fan.βλεπει οπως εγω naruto bleach op monster deathnote και πολλα αλλα.Η αντιμετωπισει απο τους αλλους συμμαθητες κλασικο ελληνικη.Μιλαμε για μια σειρα και ακους μια μπροστινοι παρεα γνωστων να λενε ψιθυριστα ο ενας στον αλλο:
- Για ποιο πραγμα μιλανε?
- Ελα μωρε οι βαρεμενοι μιλανε για αυτα τα μωριυδιστικα τα γιαπωνεζικα τα παιδικα.
Ουτε μπηκα στον κοπο να τους εξηγησω απλα τους εγραψα.:tensai:
Στον κολλητο μου του εδωσα one piece ειδε 75 ep. και μετα το εκοψε [καποιος πρεπει να βαλε το χερακι του] και αντε πες δεν ειναι του στυλ του του εδωσα και ειδε και το πρωτο ep deathnote και μου ειπε πως δεν του αρεσε!!!!Απο τοτε naruto bleach ουτε μπαινει στον κοπο να τα δει.Ελεος.Και σε ολους τους αλλους φιλους μου το ιδιο συμβαινει αν μπουν στο κοπο να τα δουν.:cry5:
Μπορει να μου πει καποιος τι φταιει και τι να κανω για να τα δουν με καλο ματι??:emptyonexg1:

#749 cuppycake_alex

cuppycake_alex

nate river's shinigami

• Members
  • 53 posts

Posted 09 January 2010 - 23:41

δωσε τους λιγο καμπαμαρου και θα σε προσκινανε να τους δωσεις κι αλλο :P

ξερω τι σου λεω! xD
φρικουλακια ROCKS! :ureshii:

#750 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 January 2010 - 21:14

Και τι ειναι ο Καμπαμαρου; Καμια αγνωστη fansubbed σειρα; Ολοι την ξερουν πλεον.

Στον κολλητο μου του εδωσα one piece ειδε 75 ep. και μετα το εκοψε [καποιος πρεπει να βαλε το χερακι του] και αντε πες δεν ειναι του στυλ του του εδωσα και ειδε και το πρωτο ep deathnote και μου ειπε πως δεν του αρεσε!!!!Απο τοτε naruto bleach ουτε μπαινει στον κοπο να τα δει.Ελεος.Και σε ολους τους αλλους φιλους μου το ιδιο συμβαινει αν μπουν στο κοπο να τα δουν.:cry5:
Μπορει να μου πει καποιος τι φταιει και τι να κανω για να τα δουν με καλο ματι??:emptyonexg1:

Λογικο ειναι. 75 επεισοδια με ολο τους ιδιους χαρακτηρες καταντανε βαρετα. Το One Piece προτεινεται αν βλεπεις ταυτοχρονα και αλλες σειρες και οχι να τα βλεπεις ολα μονοκοπανιας. Ειναι σα να του προσφερεις μονο ευγευστες μπριζολες χωρις σαλατα, ψωμι, ποτο, τυρι κλπ. Και το καλυτερο κρεας να ειναι θα το σιχαθεις αν το φας σκετο. Λογικο μετα να απευχθανεται και τις αλλες παρομοιες σειρες.

Και το Death Note πολυ βαρυ πεφτει βρε παιδι μου. Κατι πιο αναλαφρο δε μπορουσες; Ρωτα τον ποιες θεματολογιες του αρεσουν και δωσε του τα πρωτα επεισοδια απο μερικες σειρες να τα δει, μηπως του προσελκυσει καμια το ενδιαφερον.

Μετα μονος του θα βρει το δρομο της σωτηριας