Αυτο που λεω ομως ειναι οτι ουτε η παρουσιαση παιζει ρολο συνηθως. Νομιζεις δεν υπαρχουν απειρα ατομα που εβλεπαν ψαγμενο ανιμε (ειτε ειναι Monster ειτε ειναι Seirei no moribito) αλλα με το που ειδαν ειτε οι γονεις ειτε ο οποιοσδηποτε ειπαν απ'ευθειας οτι ειναι παιδικα; Και πως δεν προσπαθησαν τα παιδια να τους πεισουν για το βαθος των εν λογω ανιμε αλλα δεχτηκαν ειρωνιες; Αυτο που περιγραφεις ειναι ωραιο στη θεωρια αλλα στην πραξη ο μεσος Ελληνας ειναι κλειστομυαλος στο θεμα κινουμενα σχεδια, και η προκαταλειψη αυτη πολυ δυσκολα φευγει. Εχω ακουσει και τη θεϊκη φραση απο γονιο μετα απο θεαση seinen "Δηλαδη ειναι παιδικο στο οποιο μιλανε πολυ":deadga6: Εσυ εχεις τυχει σε ευνοϊκες περιπτωσεις απ'οτι καταλαβα (correct me if I'm wrong) αλλα δεν ειναι ολοι ετσι.Κι εδώ αναφέρομαι σ' όλους αυτούς που τσατίζονται όταν οι πατεράδες τους τους πιάνουν να βλέπουν Naruto και τους κράζουν. Ε, μα sorry κιόλας... μα Naruto; Να βλέπατε κανένα Now And Then Here And There, να πω "OK, αυτό μπορείς να το υποστηρίξεις"... αλλά Naruto; Με το δίκιο τους σας κράζουν, ρε παιδιά. Και sorry, Γιάννη, αλλά αν καταλήγουν να βάζουν όλα τα anime σε ένα τσουβάλι, δεν φταίνε αυτοί, φταίτε εσείς που δεν τους τα παρουσιάζετε κατάλληλα. Κομματάκι δύσκολο να ασχοληθεί ο 50-φεύγα πατηρ με το αν υπάρχουν όντως καλά anime. Και ακόμα πιο δύσκολο να συγκινηθεί με Naruto, don't you think? Καλύτερα δείξε του Monster.
Μακαρι να σκεφτοταν σαν εσενα ολη η Ελλαδα, Λευτερη, αλλα ξερεις πολυ καλα οτι κανενας γονιος σημερα δε θα εχει αυτην την αντιδραση. Ενταξει, αν τυχεις στη σπανιοτατη περιπτωση γονιου που θα καθησει να σε ακουσει οταν του εξηγεις οτι τα ανιμε που δεν εχουν ερθει Ελλαδα εχουν βαθος, προφανως ενα Monster θα τον πεισει. Στο μυαλο του 99% των γονιων ομως, τα ανιμε ειναι για παιδακια και εχουν λουλουδακια και αλογακια μεσα, οποτε η εικονα αυτη θα τους αλλαξει τελειως το πως βλεπουν τα κινουμενα σχεδια, θελουν δε θελουν. Επιπλεον επειδη με παρεξηγησες, το splatter προφανως δε θα το δειξεις για να πεις οτι τα anime ειναι "σοβαρη μορφη διασκεδασης" , οπως εξηγησα λεπτομερως θα το δειξεις σε καποιον που δεν παιρνει απο λογια για να του αποδειξεις οτι δεν ειναι παιδικα. Και το γεγονος παραμενει οτι αυτη η μεθοδος εχει λειτουργησει στο 100% των περιπτωσεων οπως διαβαζεις και σε αυτο το thread και οπως εχω δει στην πραγματικη ζωη (και εχω κανει στον αδελφο μου, τον οποιο αργοτερα επεισα να δει Death Note ενω πριν δε θα το σκεφτοταν καν).(Παρένθεση για το επιχείρημα "Το splatter του Elfen Lied θα τους πείσει ότι υπάρχουν και anime για ενήλικες": Splatter έχουν κι ένα σωρό παιχνίδια που τα παίζουν ακόμα και μικρά παιδιά κι ας "μην επιτρέπεται". Splatter =/= not for kids. Όχι πια. Για να μην πω για το υπόλοιπο "πακέτο" του Elfen Lied που είναι πέρα για πέρα παιδιάστικο. Give it a rest already. Αν είχα ένα γιο που προσπαθούσε να με πείσει ότι τα anime είναι σοβαρή μορφή διασκέδασης και μου έδειχνε το Elfen Lied, θα τον διπλοφασκέλωνα λέγοντάς "όρσε να μη στα χρωστάω".)
Το επαναλαμβανω για αλλη μια φορα για ολους, αλλο να πεισεις καποιον προκατειλλημενο οτι τα ανιμε δεν ειναι παιδικα, και αλλο να πεισεις καποιον διαλλακτικο οτι τα ανιμε ειναι βαθεια. Αλλη αντιμετωπιση θελει ο ενας, αλλη θελει ο αλλος