Για δες εδώ ένα shitstorm... απ' όλα έχει ο μπαξές: Κατηγορίες προς mods, lolcats, ειρωνίες, multiquoting, παρεξηγήσεις, ragequits, σεντόνια... κι όλα αυτά μέσα σε 10 posts. Συγχαρητήρια, .aNiMe//GR, με κάνεις υπερήφανο... NOT.
Λοιπόν, πάμε άλλη μία, τούτη τη φορά σε ταληράκια...
α) O καθένας έχει το δικαίωμα να βλέπει ό,τι θέλει. β) Ο καθένας έχει επίσης το δικαίωμα να διαδίδει το τι βλέπει όσο θέλει. γ) Τέλος, ο περίγυρος έχει το δικαίωμα να απαντήσει όπως θέλει.
Μέχρι εδώ όλα καλά; Απλά λέω ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του.
Ε, λοιπόν, αν η αντιμετώπιση που εισπράττετε από τον περίγυρό σας δεν σας αρέσει, πιθανόν, λέω εγώ τώρα, να φταίτε εσείς γι' αυτό. Πιθανόν εσείς αρμενίζετε στραβά και δεν είναι στραβός ο γιαλός. Και ναι, κρίνοντας από αυτά που γράφετε σ' αυτό το thread, this is most probably the case.
Καλώς ή κακώς (κατά τη γνώμη μου καλώς), η κοινωνία έχει κάποια standards. Για παράδειγμα, θεωρείται δείγμα ανωριμότητας το να είσαι άνω των 18 και να βλέπεις έργα που απευθύνονται σε κοινό ηλικίας 12 και βγάλε (Naruto/Bleach/One Piece/DBZ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων). Πολύ χειρότερα είναι τα πράγματα γι' αυτούς που αντιδρούν άσχημα όταν τους λένε κάτι τέτοιο. Απλά ενισχύει περισσότερο τις αρχικές υποψίες. Καλύτερα να παραδεχτείς εξαρχής "ξέρω ότι είναι μια βλακεία, αλλά το βλέπω γιατί προσωπικά με διασκεδάζει", παρά να αρχίσεις τα "ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ!!1one".
Κι εδώ αναφέρομαι σ' όλους αυτούς που τσατίζονται όταν οι πατεράδες τους τους πιάνουν να βλέπουν Naruto και τους κράζουν. Ε, μα sorry κιόλας... μα Naruto; Να βλέπατε κανένα Now And Then Here And There, να πω "OK, αυτό μπορείς να το υποστηρίξεις"... αλλά Naruto; Με το δίκιο τους σας κράζουν, ρε παιδιά. Και sorry, Γιάννη, αλλά αν καταλήγουν να βάζουν όλα τα anime σε ένα τσουβάλι, δεν φταίνε αυτοί, φταίτε εσείς που δεν τους τα παρουσιάζετε κατάλληλα. Κομματάκι δύσκολο να ασχοληθεί ο 50-φεύγα πατηρ με το αν υπάρχουν όντως καλά anime. Και ακόμα πιο δύσκολο να συγκινηθεί με Naruto, don't you think? Καλύτερα δείξε του Monster.
(Παρένθεση για το επιχείρημα "Το splatter του Elfen Lied θα τους πείσει ότι υπάρχουν και anime για ενήλικες": Splatter έχουν κι ένα σωρό παιχνίδια που τα παίζουν ακόμα και μικρά παιδιά κι ας "μην επιτρέπεται". Splatter =/= not for kids. Όχι πια. Για να μην πω για το υπόλοιπο "πακέτο" του Elfen Lied που είναι πέρα για πέρα παιδιάστικο. Give it a rest already. Αν είχα ένα γιο που προσπαθούσε να με πείσει ότι τα anime είναι σοβαρή μορφή διασκέδασης και μου έδειχνε το Elfen Lied, θα τον διπλοφασκέλωνα λέγοντάς "όρσε να μη στα χρωστάω".)
Και τώρα το σημείο στο οποίο με χάνετε σχεδόν όλοι:
Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να βλέπετε τα εν λόγω anime. By all means, αν είναι του γούστου σας, δείτε τα και ξαναδείτε τα όσες φορές γουστάρετε. Απλά, μην προσπαθείτε να τα προβάλλετε στον έξω κόσμο σαν must-see έργα που θα αρέσουν σε όλους. Γιατί οι περισσότεροι θα γελάνε μαζί σας, και ο ξεροκέφαλος της υπόθεσης θα είστε εσείς και όχι αυτοί.TL;DR: HIDE YOUR FUCKING POWERLEVEL.Επίσης, βγάλτε από το μυαλό σας την ιδέα της "αλληλεγγύης μεταξύ των otaku". Δεν ξέρω που το ακούσατε, αλλά είναι μεγάλο ψέμα. Το ότι είμαι και είσαι otaku δεν σημαίνει ότι θα σε υποστηρίξω σε ό,τι ανοησία πεις. Ούτε σημαίνει ότι θα πάρω το μέρος σου όταν κάποιος σε κράζει για μια σαχλαμάρα που παρακολουθείς. Δεν είμαστε μια κλειστή κάστα η οποία πρέπει να αμυνθεί από όλη την υπόλοιπη κοινωνία. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που συμφωνεί σε ένα πράγμα (μας αρέσουν τα anime), αλλά διαφωνούμε σε σχεδόν οτιδήποτε άλλο. Που είναι λοιπόν το περίεργο στο να μην υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο;
ΥΓ.1: Neuro, παιδί μου, κοιτάω και ξανακοιτάω τα posts της mono, της iristellas και το δικό μου, και αφενός είναι διαρκώς on-topic, αφετέρου πουθενά δεν περιέχουν επιθέσεις προς τη Lucy-Nyu. Μια χαρά τους τηρούμε τους κανόνες, thank you very much. Τί περνούσε από το μυαλό σου ενώ έγραφες αυτό το post, δεν θα μάθω ποτέ.
ΥΓ.2: Γιάννη, για το ποιος προδιέγραψε τον τόνο, απλά θα σου quotάρω δύο-τρεις φράσεις:
pssss τι ωριμοτητα που ειναι αυτη ..
σου απανταω αποτομα γιατι [...]
πωπωπ βρε ιριστελλα οτι ποστ γραφω στο οποιο απαντας ειναι σχεδον παντα παρεξηγησιμο.
Όλα αυτά είναι από πριν καν μπει η mono στο thread. Τα συμπεράσματα δικά σου.
ΥΓ.3: Lucy-Nyu, μου είναι κι εμένα πολύ εύκολο να ξεπετάξω το κάθε σου post με ένα reaction image, και να γράψω ότι απαξιώ να ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Αυτό όμως δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τον συνομιλητή και ανωριμότητα. Με τέτοιο συμπεριφορά θα πείσεις κάποιον αύριο-μεθαύριο ότι τα anime είναι αξιόλογη μορφή διασκέδασης; Καλή τύχη.
Πάντως όσο συμμετέχεις στο .aNiMe//GR, θα σε συμβούλευα να ρίξεις τους τόνους και να ελέγχεις τα νεύρα σου.