Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * - - - 1 Ψήφοι

Anime και ο περίγυρός σας

• Please log in to reply
947 replies to this topic

#676 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Σεπτέμβριος 2009 - 18:02

Πολυ ενδιαφερον το συγκεκριμενο τοπικ , καθως λιγο πολυ νομιζω ολοι μας ακουσαμε απο φιλους , μαναδες , πατεραδες "Τι ειναι αυτα που βλεπεις , εισαι 10 χρονων?Τι ειναι αυτα τα σκιτσαρισμενα διαολια :OMG3: " και αλλα τετοια "ωραια".Νομιζω το θεμα ειναι ο,τι γενικα τα animes στο Ελλαδισταν δεν εχουνε (σχεδον) καθολου προβολη, και αυτο που πιστευουν ολοι ειναι πως προκειται για "χαζα παιδικα".Καμια σχεση ομως και νομιζω το γνωριζουμε ολοι , καθως η αληθεια ειναι τελειως διαφορετικη.Απλα οι περισσοτεροι που θα δουνε καποιον να βλεπει animes θα το δουνε σφαιρικα και επιφανειακα χανοντας το εκαστοτε σεναριο και ο,τι αλλο προσφερει ενα καλοδουλεμενο anime.Γενικα κατι το οποιο δεν ειναι οικειο και συνηθισμενο παντα ξενιζει.Δεν πειραζει αυτοι χανουν.:terror2:

ΥΓ. καλως σας βρηκα! :riiight:

+10
Καλως μας ειθες Irish, ειπες σχεδον ολα οσα ηθελα να postaro :canthelp:. Αν και η μαμα μου δεν τα λεει σκιτσαρισμενα διαολια (λεει διαβολους αυτα με το συνιθισμενο στυλ και οσα ειναι kawaii τα λεει κουκλια XD) ενω ο πατερας μου τα αποκαλει "aneme" (αλλος ρεζιλης και αυτος).
Oσο για τα "χαζα παιδικα" που τα αποκαλουν οσοι δεν τα γνωριζουν ειναι ενα προβλημα που λυνεται πολυ ευκολα, το δοκιμασα μαζι με την κολλητη μου στους συμαθητες μας και καταφεραμε να τους αλλαξουμε γνωμη :ureshii:
Θα κρατας μαζι σου στο σχολειο/δουλεια η οπου αλλου τους συναντας ενα dvd που να εχει μεσα γραμμενο ενα βαρυ ανιμε (κατα προτημηση berserk η elfen lied, εμεις τους ειχαμε δωσει την dokuro-chan) και θα τους το δανησεις λεγοντας τους οτι εχει πολυ ενδιαφερον και οτι αξιζουν μια προσπαθεια. Την επομενη μερα θα τους τους ρωτησεις αν τους αρεσε και αν παρεις την απαντηση "ελεος, τι ειναι τουτο, απο τα στρουμφακια πηδηξα κατευθειαν σε αυτο το σαδιστικο πραγμα" τοτε σημαινει οτι τα εχεις καταφερει:kill4u:.
Με αλλα λογια, ενα απο τα πραγματα για τα οποια ο κοσμος θεωρει τα ανιμε παιδικα ειναι η αγνοια.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#677 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Σεπτέμβριος 2009 - 11:26

Εμενα οι δικοι μου οι γονεις στην αρχη μουρμουριζαν ολοι την ωρα για τα ανιμες δλδ ελεγαν τα συνιθησμενα οπως ολοι οι γονεις:oo: αλλα τωρα που περασε ο καιρος αρχιζουν κ τους αρεσουν κ σε αυτος.Βλεποντας της εξελιξης σχεδιαζουμε να παμε japan.:thatsit:Πιστευω να πραγματοποιηθει το ταξιδι γτ αλλιως ill suicide χαχαχα:joyful::emptyonexg1:

#678 Renji.

Renji.

Starting...

• Members
  • 6 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Σεπτέμβριος 2009 - 22:29

εγω παντος μια χαρα ειμε.. οι μισοι μ φιλοι βλεπουν anime, και στον πατερα μ του ειχα βαλει το episode του naruto
Spoiler: naruto shippuuden spoiler (anime)
κ του αραισε πολυ, κ μ ελεγε μετα οτι ηταν πολυ καλο και τετια. μια χαρα ειμαι εγω παντος :joyful:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 16 Σεπτέμβριος 2009 - 22:44

#679 Shikamaru

Shikamaru

So Troublesome

• Members
  • 912 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2009 - 07:09

εγω παιδες εχω αρχισει και συνειδητοποιω οτι ολοενα και περισσοτερα παιδια αρχιζουν και βλεπουν anime πραγμα που μου φαινεται πολυ καλο........
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#680 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2009 - 10:18

εμενα παλι αρχιζουν και μου τη σπανε κατι ατομα που ενω δεν εχουν δει ανιμε, λενε "βλακειες ειναι" "ολα τα ανιμε εχουν το ιδιο μοτιβο. μια χαζη γκομενα που κλαιει για εναν αλλον" "οτι να ναι βλακειες βλεπεις" μπλα μπλα μπλα μπλα.. να πεις οτι εχουν κατσει να δουν καμια σειρα να πω ενταξει, αλλα κα8ονται και αραδιαζουν ενα καρο βλακειες επειδη τους εμεινε παιδικο τραυμα που δεν μπορεσαν να δουν το dragonball ολοκληρωμενο.
α, ανεφερα το "χαζοκουλτουρα" ???

#681 pontikaki

pontikaki

Ot@ku Relic

• Members
  • 34 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2009 - 18:19

Είναι πλέον εκνευριστικό να ακούς μικρούς ή και μεγάλους να θεωρούν τα anime σκουπίδια από τη στιγμή που οι ίδιοι, ή ακόμη και τα παιδιά τους παρακολούθησαν Pokemon και Dragonball σε κάποια φάση της ζωής τους.

Μην ξεχνάμε και σχόλια του τύπου (από γονείς περισσότερο) "πάλι ανωμαλίες βλέπεις;" -- όταν τυχαίνει να σκύψει μια κοπελιά και να αποκαλυφθεί το φανταχτερό φραουλένιο της βρακάκι. Χμμμ...όχι μπαμπά και μαμά...ονομάζεται ecchi και ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση ανωμαλία...ή τσόντα...or whatever. :erk:

Είναι γεγονός ότι πολλοί ζούν στη άγνοια και δεν ξέρουν τι είναι το anime αν και το εχουν συναντήσει ουκ ολίγες φορές στην τηλεόραση και σε περιοδικά.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Spoiler:

#682 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1.116 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2009 - 19:02

To ν' ακους τα χίλια μύρια από άτομα που δεν ασχολούνται με anime να το καταλάβω. Όταν, όμως, φίλοι σου που παρακολουθούν μετά μανίας 1-2 mainstream σειρές όπως Naruto και One Piece (τ' οποίο One Piece το λατρεύω), ασχολιούνται φανατικά με ιαπωνικά rpg όπως Star Ocen και Final Fantasy αλλά παρόλα αυτά σου την λένε για τους χαρακτήρες με τα τεράστια μάτια σε παιχνίδια όπως το Tales of Vesperia και το πίστευουν μάλιστα (να 'λεγα ότι το κάνουν για να σε πειράξουν πάει στον κόρακα) τότε πραγματικά είναι άξιοι της μοίρας τους. Το γιατί δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τ' αναλύσω. :smokingg:

καλα για το Yu-gi-oh ακομα και ο σταθμος που το προβάλει δεν ξερει τι του γινεται

http://www.star-tv.gr/site/content.php?show_id=58

ΓΙΟΥ - ΓΚΙ - Ο (YU GI OH))
Παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής 2004, που θα ολοκληρωθεί σε 120 επεισόδια...

...in America. :8):
[media]http://www.youtube.com/watch?v=OiyH4QS8nCk[/media]

#683 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2009 - 20:09

Εμένα οι γονείς μου έχουν στρώσει με το θέμα anime. Δεν παρακολουθούν φυσικά αλλά τουλάχιστον δεν ακούω το χαρακτιριστηκό "μίκι μάο", ούτε το"κινέζικα βλέπεις". Όχι ότι ξεχωρίζουν ποια είναι τα κινέζικα και ποιά τα ιαπωνικά, αλλά τα φωνάζουν όλα πλέον "Ιαπωνικά" για να γλυτώνουν το "κράξιμο". :hihi2:. Οι φίλοι μου είναι όλοι otaku και ο αδερφός μου εκκολαπτόμενος. Με άτομα που έχουν πεπαλαιωμένες αντιλήψεις επί του θέματος σταμάτησα να ασχολούμαι για πολλούς λόγους όποτε μπορώ να πω ότι πια έχω γλιτώσει την "φρίκη και τον παραλογισμό" σε μεγάλο βαθμό!:ureshii: Φυσικά σε σχέση με τα Cosplay ακόμα ακούω "πάλι στα καρναβάλια θα πας;", αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα.
Για τα lulz του θέματος παραθέτω και το παρακάτω link.
http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Anime_fan
Όχι για να το πάρετε στα σοβαρά αλλά επειδή έχει την πλάκα του νομίζω.:hahaha:

Δημοσιευμένη  εικόνα

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#684 Fireroses

Fireroses

Zura janai. Katsura da!

• Members
  • 60 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 02:20

Ανεμιστήρες????:hahaha: Έλεος. Πάντως εμένα η μάνα μου έχει κάτσει κιόλας να δει μαζί μου και καθόμουν κ της εξηγούσα όλο το story μέχρι εκεί... Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Από την άλλη όσοι φίλοι μου δεν ασχολούνται με τα anime(και είναι λίγοι) απλά προσπαθούν να δείξουν ενδιαφέρον κ μετά αλλάζουν συζήτηση. Αλλά κάποιοι έχουν ψηθεί να δουν, ειδικά όταν τους αναφέρεις τον "Καπετάνιο Ντρέικ" ή κάποιο άλλο anime που έχουν δει στην τηλεόραση.
Γενικά λίγα είναι τα άτομα που λένε "μα καλά κάθεσαι και βλέπεις παιδικά? Τι είσαι? παιδάκι?" Εκεί απλά λες "Δεν ξέρεις, μη μιλάς. Το ότι είναι ζωγραφισμένα και όχι με αληθινούς ηθοποιούς δεν το κάνει παιδικό. Οι ιστορίες τους είναι πιο ωραίες και με παραπάνω ενδιαφέρον από ορισμένες ταινίες και σήριαλ" Και μετά το βουλώνουν
Anata no negai kanaemashou...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#685 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1.116 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 03:32

Προσωπικά το βρίσκω παντελώς βλακώδες. Το αντίστοιχο thread στην Uncyclopedia έχει σαφώς περισσότερο γέλιο.

#686 tsofras

tsofras

Starting...

• Members
  • 12 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 09:50

Εγώ πάντως τώρα είμαι 27 και άρχισα να βλέπω anime στα 25.
Ευτυχώς μένω με την μέλλουσα γυναίκα μου την οποία την έχω βάλει στο τρυπάκι, οπότε με γονείς δεν έχω πρόβλημα.

Με όλους όμως τους φίλους, το κλασικό ολόκληρος μαντράχαλος και βλέπεις παιδικά κτλ. δεν δίνω όμως σημασία, γιατί βαρέθηκα :D

#687 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 11:08

Vetus, ναι το αντίστοιχο της uncyclopedia έχει παραπάνω πλάκα, εδωσα link για αυτό όμως επειδή ανταποκρίνεται περισσότερο στην ελληνική πραγματικότητα, στο πως μπορεί να μας βλέπουν κάποιοι άνθρωποι, όχι τόσο ανεκτικοί αλλά που θέλουν να κάνουν την πλάκα τους. Σίγουρα οι otaku δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφει, αλλά εγώ προσωπικά βρήκα κάποιες από τις περιγραφές τους kinda familiar and it made me snigger!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#688 SpirosK81

SpirosK81

Manga drop-out

• Members
  • 517 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 11:36

Εγώ ήμουν ψιλο-Nerd από μικρός, οπότε δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα... :) Μετά στο πανεπιστήμιο, γνώρισα τόσους Otak-ους και πολύ πιο hardcore από μένα, τόσο στα anime όσο και στα manga, οπότε η παρέα μου ήταν κυρίως αυτοί. Οι υπόλοιποι, απλώς δεν αναφέροταν στο θέμα (σοφή επιλογή) ή αναφέροταν μόνο όταν τους άρεσε κάποια ταινία (σπάνια, αλλά συνέβαινε).

Φυσικά, υπάρχουν και άτομα με τα οποία δε συζητάω για anime καθόλου, όπως υπάρχουν και άτομα που δε συζητάω για θρησκείες, άτομα που δε συζητάω για οικονομικά, άτομα που δε συζητάω για πολιτικά. κτλ Ο καθένας στο είδος του ;)

Θα ήθελα να κάνω μια εξειδίκευση στο θέμα όμως (δεν ξέρω αν χρειάζεται νέο topic): Τι γίνεται με τη σχέση σας και τα anime?? Είδα στο τελευταίο cosplay party εν Αθήναις αρκετά ζευγαράκια anim-άδες, και ήταν καλώς (που λέει και η Βίβλος ;) Όμως για τους υπόλοιπους, πώς αντιμετωπίζει η σχέση σας τη σχέση σας με τα anime/manga;; Εμένα π.χ. μου δημιούργησε πρόβλημα όταν ήρθε στο τελευταίο cosplay party, γιατί με πήρε να φύγουμε... (αν και λογικά απλώς θα κανονίζει κάτι άλλο όταν θα υπάρχει cosplay party και δε θα έχουμε άλλα προβλήματα, αλλά you get the point)

ΥΓ: Τσόφρας έχεις κάνει την καλύτερη δουλειά!! :wooi2:

#689 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 11:50

Aww evil Spyros-san και είμαστε και της ιδίας επιστήμης! Σε ζηλευωωω. Στο δικό μου πανεπιστήμιο, τι otaku να βρεις, εδώ άμα μπορούσαν θα μας λιθοβολούσαν. Τυχερέ! Όσο για την σχέση, αν μπορείς προσηλύτισε την (χιχιχι), αλλιώς υποθέτω, όπως είπες πολύ σοφά, ο καθένας κανονίζει τα δικά του events. ^^

Δημοσιευμένη  εικόνα

#690 evaofadawn

evaofadawn

living in Seoul for the past 2 1/2 years....

• Members
  • 152 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 12:52

Θα τα πιάσω ένα ένα!
Με τους γονείς μου τι πρόβλημα να 'χω? Από μικρή αυτοί με έβαλαν στα κόμικς κ διάβαζαν βαβέλ κ παρά πέντε κ ένα σωρό άλλα. Το ότι βγήκα μανιακή με manga k anime εν μέρει σε αυτούς το χρωστάω!
edit: να πω εδώ ότι ακόμα αγοράζω μίκυ μάους, το κόμιξ κλπ.
Καμιά φορά γκρίνιαζε η μάνα μου ότι δεν διαβάζω για την ερευνητική μου κ βλέπω anime, οπότε κ εγώ έκανα ερευνητική με θέμα "Αρχιτεκτονική κ Anime", πήρα κ 9.3 κ το βούλωσαν άπαντες, πόσο μάλλον η μαμά!

Φυσικά, υπάρχουν και άτομα με τα οποία δε συζητάω για anime καθόλου, όπως υπάρχουν και άτομα που δε συζητάω για θρησκείες, άτομα που δε συζητάω για οικονομικά, άτομα που δε συζητάω για πολιτικά. κτλ Ο καθένας στο είδος του ;)

Θα ήθελα να κάνω μια εξειδίκευση στο θέμα όμως (δεν ξέρω αν χρειάζεται νέο topic): Τι γίνεται με τη σχέση σας και τα anime?? Είδα στο τελευταίο cosplay party εν Αθήναις αρκετά ζευγαράκια anim-άδες, και ήταν καλώς (που λέει και η Βίβλος ;) Όμως για τους υπόλοιπους, πώς αντιμετωπίζει η σχέση σας τη σχέση σας με τα anime/manga;; Εμένα π.χ. μου δημιούργησε πρόβλημα όταν ήρθε στο τελευταίο cosplay party, γιατί με πήρε να φύγουμε... (αν και λογικά απλώς θα κανονίζει κάτι άλλο όταν θα υπάρχει cosplay party και δε θα έχουμε άλλα προβλήματα, αλλά you get the point)

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες στην πρώτη παράγραφο κ απλά είναι το ζουμί της υπόθεσης!
Προφανώς με χαροποιεί να μπορώ να συζητήσω για τα anime κ να έχω τουλάχιστον έναν άνθρωπο που να του λέω ότι προτιμώ Hikaru από Kaoru κ να του φαίνεται αναμενόμενο για μένα. Από τους πολύ κοντινούς μου μόνο η αδερφή μου είναι έτσι, στην οποία κ κόλλησα την ασθένεια.
Τώρα για το αγόρι μου: είναι εξίσου πορωμένος με anime (όχι με manga όμως) κ κάθε φορά που πηγαίνω σε cosplay party ή meeting κ δε μπορεί να είναι, ζηλεύει πολύ!!!! Φαντάζομαι ότι αν ήταν εδώ, θα πηγαίναμε πάντα μαζί κ ντυμένοι σετάκι!!!!!!!
Δημοσιευμένη  εικόνα
thanks lily. you gave true meaning to my naruto shippuden.

http://www.anime-planet.com/users/evaofadawn