Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Αγιον ορος: Εχετε παει? Θα πηγαινατε?

• Please log in to reply
142 replies to this topic

#91 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2008 - 14:26

Περση, καπως αντιφασκεις σε καποια points που εθιξες..

Επισης, το 7 εχει συζητηθει πριν κανα μηνα στο black hall και εχει αντικρουστει επιτυχως με εγκυρες γενετικες μελετες που αποδεικνυουν οτι ειμαστε ακομα ελληνες. Αντι να μισητε τον ευτο σας και να λετε οτι δεν εχετε καμμια σχεση με οσους κανανε κατι καλο για αυτη τη χωρα, κοιταξτε να τους μοιασετε μπας και διορθωθουν καποια πραγματα σε αυτη τη χωρα.

No life at all
but no memory too?

:terror2:

Glanstenen,μπορεί να διαφωνούμε για το Αγγελο-καταφύγιο αλλά να και κάτι που συμφωνούμε.:hahaha::congrats:

Θα ήθελα πάντως ειλικρινά να γίνει κάτι αντίστοιχο για τον αντρικό πλυθησμό:wooi2:όχι τίποτα αλλά ωραία μιλάει κάποιος που δεν χρειάζεται ναζήσει τέτοιου είδους διακρίσεις:wis:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#92 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2008 - 15:07

Glanstenen,μπορεί να διαφωνούμε για το Αγγελο-καταφύγιο αλλά να και κάτι που συμφωνούμε.:hahaha::congrats:

ναι μωρέ αφού σε όλα συμφωνούμε, μόνο στις άνιμε συζητήσεις διαφωνούμε! :hahaha::wis:<3

(offtopicu dechita...gomen na +_+)

Δημοσιευμένη  εικόνα

#93 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2008 - 15:54

Θα ήθελα πάντως ειλικρινά να γίνει κάτι αντίστοιχο για τον αντρικό πλυθησμό:wooi2:όχι τίποτα αλλά ωραία μιλάει κάποιος που δεν χρειάζεται ναζήσει τέτοιου είδους διακρίσεις:wis:

I,for one,couldn't care less αν θα υπηρχε ενα αντιστοιχο μερος μονο για γυναικες:nosey:.Και σιγουρα δεν θα αισθανομουν μειονεκτικα ή θυμα διακρισεων αν στο Αγιο Ορος οι ρολοι των φυλλων ηταν ανεστραμενοι και απαγορευταν η εισοδος σε αντρες.
Και ελπιζοντας να μην διακοψω την ακρως εποικοδομητικη αυτη συζητηση,θα κανω quote την πιο σωστη κουβεντα που ακουστηκε εδω μεσα:

για να καταλάβεις γιατί δεν επιτρέπονται οι γυναίκες στον αγιον όρος πρέπει πρώτα να δεις κάποια πράγματα υπό το πρίσμα της θρησκείας.Αν τώρα όχι μονό δεν είσαι διατιθειμένος αλλά είσαι και ενάντια της θρησκείας τότε τα πράγματα πάνε αλλού.

Συνεχιστε ακαθεκτοι,over and out απο μενα:byejg9:

#94 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2008 - 16:01

I,for one,couldn't care less αν θα υπηρχε ενα αντιστοιχο μερος μονο για γυναικες:nosey:.Και σιγουρα δεν θα αισθανομουν μειονεκτικα ή θυμα διακρισεων αν στο Αγιο Ορος οι ρολοι των φυλλων ηταν ανεστραμενοι και απαγορευταν η εισοδος σε αντρες.

Αυτό το λέω αναισθησία,αν όχι κάτι χειρότερο.Βέβαια μιλάς άνετα εκ του ασφαλούς μιάς και δεν είσαι εσύ που επηρεάζεσε απο αυτό.Θα ήθελα να δώ όμως αν γενικά στη κοινωνία η προβολή και θέση του δικού σου φύλου ήταν ανάλογη με του γυναικείου πως θα ένιωθες....

Αν απαγορευόταν μήπως με βάση φυλετικά κριτήρια θα έπρεπε να μας αφήνει αδιάφορους?Ή με σεξιστικά?Θα έπρεπε να είμαστε και εκεί αδιάφοροι?Αν τέτοιου είδους άνθρωποι είμαστε αν μην παραπονιόμαστε μετά για οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιομάτων μας όταν αυτό συμβαίνει.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#95 steliospal

steliospal

How far to paradise

• Members
  • 200 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2008 - 16:11

Αυτό το λέω αναισθησία,αν όχι κάτι χειρότερο.Βέβαια μιλάς άνετα εκ του ασφαλούς μιάς και δεν είσαι εσύ που επηρεάζεσε απο αυτό.Θα ήθελα να δώ όμως αν γενικά στη κοινωνία η προβολή και θέση του δικού σου φύλου ήταν ανάλογη με του γυναικείου πως θα ένιωθες....

sorry αλλά θα διαφωνήσω. Δηλαδή αν κάποιος πάει να βάλει τον εαυτό του στη θέση των γυναικών και δεν τον νοιάζει είναι αναίσθητος? Βασικά ούτε εμένα θα με ένοιαζε και εννοείται οτι μιλάμε εκ του ασφαλούς αφού δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Και ξαναλέω οτι δεν είναι μία διάκριση ρατσιστική, σεξιστική ή οτιδήποτε άλλο και δεν γίνεται λόγω έλλειψης σεβασμού αλλά για κάποιους λόγους πίστης. Είτε συμφωνούμε είτε όχι (και προσωπικά διαφωνώ με την πίστη τους σε πολλά σημεία) δεν μπορούμε να τους επιβάλλουμε πως θα πιστεύουν.
υπογραφή εκτός κανονισμών

#96 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2008 - 16:15

Ζούμε σε μια χριστιανική χώρα.Παντού υπάρχουν εκκλησίες,χριστιανοί και ανάλογες εικόνες.Ακόμη και σε χώρους στους οποίους η θρησκεία δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάνει πολύ αισθητή τη παρουσία της.Επετρεψέ μου να μην βλέπω πουθενά τον εαυτό μου να επιβάλει στους χριστιανούς πως και τι θα πιστέψουν όσο συμβαίνει το αντίθετο.

Και μια τέτοια έκταση μόνο για τη πίστη μιάς ομάδας ανθρώπων είναι απαράδεκτο.

Αλλά πάλι τα ίδια θα αρχίσουμε να λέμε.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#97 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1.434 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2008 - 16:22

Παίδες και παιδούλες προσοχή!
Σταματήστε τα off topic και μην προκαλείτε με τα post σας μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνείτε με την άποψη κάποιου άλλου.
Κύριε Κοκκινο-Πυραμίδα το να λες σε κάποιον ότι δεν έχει ζωή είναι αρκετά προσβλητικό χωρίς μάλιστα να σε έχει προκαλέσει προσωπικά.

No life at all
but no memory too?

Το θέμα είναι αρκετά ''εύφλεκτο'', έχουν ήδη αρχίσει οι παρεκτροπές και μπορεί ανά πάσα στιγμή να επέμβει η ''Πυροσβεστική'' :lockulocku:. Σεβαστείτε τις απόψεις του άλλου πάνω σε θέματα θρησκείας και καταλάβετε ότι ΔΕΝ θα άλλαξει γνώμη όπως ΔΕΝ θα αλλάξετε γνώμη κι εσείς!
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#98 steliospal

steliospal

How far to paradise

• Members
  • 200 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2008 - 16:26

Δεν είναι επιβολή, δεν είπα οτι κάνετε πορεία, αλλά και μόνο που ασχολείστε όλοι τόσο πολύ με το άβατο και με την "καταπάτηση δικαιωμάτων" για την οποία μιλάνε στο ευρωκοινοβούλιο είναι σαν να ζητάτε απο τους μοναχούς να αλλάξουν κάτι που είναι αποκλειστικά δικό τους θέμα.

Παντού υπάρχουν εκκλησίες,χριστιανοί και ανάλογες εικόνες.Ακόμη και σε χώρους στους οποίους η θρησκεία δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάνει πολύ αισθητή τη παρουσία της.

εδώ με βρίσκεις σύμφωνο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, καλό αν είναι να κατηγορούμε την εκκλησία να την κατηγορούμε για τα θέματα που είναι ένοχη και όχι για κάτι τέτοιο

Και μια τέτοια έκταση μόνο για τη πίστη μιάς ομάδας ανθρώπων είναι απαράδεκτο.

δεν είναι μία ομάδα ανθρώπων. Είναι πολλά άτομα και πολλοί αυτοί που επισκέπτονται...

#99 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2008 - 16:38

Βασικά τώρα θα πώ κάτι και άμα θέλετε βρίστε με.Πόσες γυναίκες(και ενοώ γυναίκες μη-θρήσκες γιατί οι θρήσκες ούτε που το σκέφτονται καν να πάνε :P ) πια θέλουν να πάνε στο Άγιον Όρος?Δηλαδή αν το δούμε πρακτικά το θέμα εγώ δεν ξέρω καμία γυναίκα που να λέει "Πωπω θέλω να πάω πάρα πολύ αλλά δυστυχώς δεν μου το επιτρέπουν".Τώρα επι του θεωρητικού ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει.Πάντως για μένα το όλο θέμα μου κάνει λίγο σε ανέκδοτο :
-Είναι άδικο να μήν μπορώ να πάρω Porsche ενώ εσύ μπορείς.
-Εαν είχες την οικονομική δυνατότητα θα έπαιρνες?
-Βασικά όχι θα έπαιρνα σκάφος.
Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα με το αλληγορικό πάραδειγμα που έφερα...
Intelligence is nothing without wisdom...

#100 Gaia

Gaia

マザーアース

• Members
  • 182 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2008 - 16:44

Βασικά τώρα θα πώ κάτι και άμα θέλετε βρίστε με.Πόσες γυναίκες(και ενοώ γυναίκες μη-θρήσκες γιατί οι θρήσκες ούτε που το σκέφτονται καν να πάνε :P ) πια θέλουν να πάνε στο Άγιον Όρος?Δηλαδή αν το δούμε πρακτικά το θέμα εγώ δεν ξέρω καμία γυναίκα που να λέει "Πωπω θέλω να πάω πάρα πολύ αλλά δυστυχώς δεν μου το επιτρέπουν"

Να μια! Εγω θελω πολυ να παω αλλα δυστυχως δεν μου το επιτρεπουν....:P

#101 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2008 - 20:13

Προς Mr Ayu-Mania(το spoiler)

Spoiler:

Δεν αντιφασκω πουθενά τα points μου είνια συγκεκριμένα και λέν το εξής απλό η εκκλησία είναι ένα μαύρο χάλι (και αυτός είναι ο ποιο επιηκής χαρακτηρησμός που μπορώ να πώ) οι μοναχοί εκεί είνια γιατί έχουν αρνηθεί τα εγκόσμια και για να έρθουν ποιο κοντά στον θεό ότι δεν υπάρχει λόγος εμείς και κανείς πέρα παό την ίδια την εκκλησία να πληρώνει το ότι δίπτοε για την συντήρησ του Αγίου ¨Ορους ότι το να κρατήσουν το άβατο ή όχι είναι καθαρά θέμα δικό τους (αν και δεν συμφωνώ) και ότι το βλέπω αστείο κάποιους οι οποίοι κάνουν αυτό που θεωρούν ότι τους προστάζει η θρυσκεία τους να τους χαρακτηρίζουμε σεξιστές ο ίδιος δεν είμαι χρηστιανός και πραγματικά δεν δίνω δεκάρα για το αν αύριο θα υπάρχουν χριστιανοί ή όχι
"[FONT="]Αφού η μ@λακια πάει σύννεφο ας μοιραστούμε ομπρέλες" [/FONT]
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Δημοσιευμένη  εικόνα

#102 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2008 - 11:22

δεν είναι μία ομάδα ανθρώπων. Είναι πολλά άτομα και πολλοί αυτοί που επισκέπτονται...

και οι γυναίκες πολλές είναι ξέρεις.
για την ακρίβεια, περισσότερες από τους χριστιανούς.
αλλά και μία να είχε μείνει στη γη, πάλι το ίδιο άδικο θα ήταν το άβατο.

και σταματάω για να μην φωνάξει πάλι ο φίνγκουλας :emptyonexg1:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#103 steliospal

steliospal

How far to paradise

• Members
  • 200 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2008 - 11:36

ήταν απάντηση quote στον red pyramid, όχι διαγωνισμός ποιοί είναι περισσότεροι....

#104 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2008 - 15:00

και να το επετρεπαν παντως, γυναικες που θα θελαν να πανε, αλλα σκεφτονται και την καθαριοτητα ή την υγεινή τους, ιδίως μες στο καλοκαίρι όπου σε μερικες μονες δεν υπαρχουν καν ντουζιερες, δεν θα το συνιστούσα. Αντεχετε 5 μερες χωρις μπανιο και μες στον ιδρώτα;

αν ναι τοτε καλωςηλθατε στο Ορος

#105 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Φεβρουάριος 2008 - 15:13

Οτι επιδοτηση δινεται, ειναι αποκλειστικα για να καλυφθουν τα εξοδα συντηρησης των μοναστηριων. Προκειται για τεραστια κτιρια που ειναι χιλιων ετων και χρειαζονται υπερογκα ποσα για να συντηρηθουν. Προκειται για κτιρια που αποτελουν την πολιτιστικη μας κληρονομια.. Ειναι πολυ σημαντικα απο αρχιτεκτονικης, ξυλογλυπτικης, και ιστορικης αποψης. Αυτο δικαιολογει την επιδοτηση. Αν ειναι ετσι, να αφησουμε και την ακροπολη στην τυχη της επειδη κοστιζει... Τα λεφτα δεν πανε στους ιδιους τους μοναχους και με τον τροπο ζωης τους δεν ξοδευουν για προσωπικο τους οφελος.

Λοιπον, μετα απο παραπονα μερικων μερικων για την αποχη μου απο την ενεργο δραση στο φορουμ, καθισα διαβασα, και ειδα αυτο το αποσπασμα που αντιφασκει με το ολο θεμα. Το θεμα προς συζητησην, ειναι το αβατο (δεν εννοω το θεμα του τοπικ, αλλα αυτο που συζητιεται). Ειμαι κατηγορηματικα αντιθετη στο οτι επιδοτειται το Αγιον Ορος, δεδομενου οτι η εκκλησια εχει να συντηρισει τα μοναστηρια της και με το παραπανω..μη σας πω να χτισει αλλα τοσα...Εστω ομως οτι ειναι ετσι. Δεν ειναι αδικο να επιδοτειται η συντηρηση κτισματων, που οπως λες Ayu, ειναι η πολιτιστικη μας κληρονομια..την οποια ομως ο μισος και παραπανω πληθυσμος της ελλαδας, να μην μπορει να την δει?Προσωπικα αν μου δινοταν η δυνατοτητα, ισως να κανονιζα να παω..δεν ειμαι θρησκα, καθε αλλο θα ελεγα, αλλα οπως ειπες, ειναι ιστορικα μνημεια..τα οποια ομως επιδοτουνται σαν εθνικη κληρονομια, αφηνοντας ομως το μισο εθνος απ'εξω... Η ακροπολη επιδοτειται, και ειναι ανοιχτη σε οποιον θελει να την επισκεφτει...Ενα αλλο λιγο περιεργο σχολιο σου που διαβασα, το οποιο δε θυμαμαι σε ποια σελιδα ειναι, ηταν οτι λες, οτι το αβατο συντελει στο να μην γινει τουριστικο θερετρο αυτο το ποδαρι...θες να πεις δηλαδη, οτι οι γυναικες ευθυνονται για την τουριστικη αναπτυξη μιας τοποθεσιας?Γιατι αυτο θα ηταν τουλαχιστον εξωφρενικο...το αν θα γινοταν αρση του αβατου, δε θα ειχε καμια τουριστικη επιπτωση, γιατι πολυ απλα, οι γυναικες δε θα πηγαιναν στο Ορος για να κανουν clubbing, αλλα για να θαυμασουν τους "θησαυρους" που ανεφερες...αρχιτεκτονικη, ξυλογλυπτα, αγιογραφιες, φυση κτλ κτλ...Απο την αλλη, εστω οτι τα Μετεωρα, ηταν μονο με γυναικεια μοναστηρια...και εστω οτι υπηρχε αβατο σε ολη την ευρυτερη περιοχη..δε θα ηταν τουλαχιστον αδικο? Ειναι περιοχη της χωρας μας, οπως και να το κανουμε...δικαιολογιες για πειρασμους και τετοιες αηδιες δε δεχομαι..απλα εχουν κολλησει στο βυζαντιο απ'οπου ξεκινησανε, οπου θεωρουσαν την γυναικα, κατωτερη, ακαθαρτη κτλ κτλ...γιατι υπαρχουν και αλλα μοναστηρια στην ελλαδα, που απλα εχουν dressing code και μια χαρα θαυμαζουν τη εκκλησιαστικη λαογραφια, οι τουριστες και οι τουριστριες, χωρις να ενοχλουν τους μοναχους ή τις μοναχες...

Το γεγονος οτι καποιοι ανθρωποι επιλεγουν να μονασουν, δεν νομιζω οτι αφορα καποιον επισκεπτη που απλα ενδιαφερεται καλλιτεχνικα για μια τοποθεσια..οταν πας καπου, σεβεσαι το περιβαλλον ...ετσι γινεται και στα μουσεια..δεν ειπε κανενας εδω οτι αν δινοταν η ευκαιρια στις γυναικες να πανε και να θαυμασουν την τοποθεσια, θα εσκαγαν με μπικινι τριγωνακι, και παρεο....αυτα...
Δημοσιευμένη  εικόνα

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm