Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αγιον ορος: Εχετε παει? Θα πηγαινατε?
Posted 15 February 2008 - 19:00
ηδη 2 απο τα τρια ποδια της χαλκιδικης ειναι αφιερωμενα στα μπανια του λαου. Ειδικα το πρωτο ποδι, ειναι κλασικο παραδειγμα για το πως μπορει η εμπορευματοποιηση να καταστρεψει ενα πανεμορφο μερος.
Εχουν ομως μεινει πολλες φανταστικες παραλιες στην Χαλκιδικη. Δεν παει κανεις στο Ορος για μπανια οταν υπαρχουν ακομα μερη σαν την Αμουλιανη η τους ορμισκους μετα το Πορτο Καρρας.
Το να κανουν το Ορος τουριστικο προορισμο, θα ηταν οτι χειροτερο.

Posted 15 February 2008 - 19:18
Posted 15 February 2008 - 19:37
Τι προσφέρει ένας μοναχός στην πραγματικότητα; Τίποτα απολύτως. Δεν πληρώνει ούτε φόρους ούτε προσφέρει εθελοντική εργασία κάπου, ούτε τίποτα. Το να κρύβεται στο Άγιον Όρος ή σε οποιοδήποτε μοναστήρι είναι το πιο εύκολο πράγμα. Πολλές φορές κι εγώ και όλοι μας θα θέλαμε να ξεφύγουμε, να ξαποστάσουμε λίγο. Μερικές φορές το κάνουμε, αλλά επανερχόμαστε στην ζωή μας.
Ναι είμαι κάθετα αντίθετη με τον μοναχισμό. Αν θες να ξεφύγεις πήγαινε να μείνεις μαζί με τους αυτόχθονες στα δάση του Αμαζονίου, αλλά μην μου λέτε για ιεροσύνες και άλλα τέτοια. Δειλία το ονομάζω εγώ. Δειλία για την ζωή και τον κόσμο.
Posted 15 February 2008 - 19:50
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 15 February 2008 - 20:06
Εδω κανετε λαθος. Ενταξει δεν ξερετε για τον μοναχισμο, αλλα μην βγαζετε γρηγορα συμπερασματα. Μην νομιζετε οτι το να εισαι μοναχος σημαινει οτι καθεσαι ολη μερα και απολαμβανεις την φυση..Δειλοί γιατί δεν θέλουν να αντιματωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουμε εμείς κάθε μέρα, δειλοί γιατί κρύβονται πίσω από την θρησκεία για να τεμπελιάζουν και να μην προσφέρουν τίποτα.
Προσφερουν καπου, και συγκεκριμενα προσφερουν στην κοινοτητα στην οποια ανηκουν. Ο καθενας εχει μαθει και απο μια τεχνη και την δουλευουν αναλογα (ψαραδες, γεωργοι, μαραγκοι, αγιογραφοι, πετροκτιστες, μαγειροι, κτλ) Επισης βοηθανε γενικα σε ολη την συντηρηση του κτιριου - αυτα τα 1000 ετων κτισματα δεν συντηρουνται μονα τους. Και σαν μην εφταναν αυτα , εχουν και τις πνευματικες προετοιμασιες και υποχρεωσεις. Λειτουργιες, ψαλμοι, προσευχη, κτλ. Συνολικα στο καθημερινο προγραμμα του μοναχου προβλεπονται μονο 6 ωρες υπνος και 2 ωρες ελευθερος χρονος.
Και εγω νομιζα οτι ηταν κατι σαν κατασκηνωση, αλλα με λιγο research και με αυτα που ειδα εκει, καταλαβα οτι ειναι χειροτερα και απο τον στρατο..
Μονο και μονο οι κακουχιες φτανουν για να μην γινει μοναχος κανεις...

Posted 15 February 2008 - 20:08
Εγώ απλά θα θέσω και το εξής για το Άγιον Όρος, και για τον μοναχισμό γενικά. Ότι οι μοναχοί είναι δειλοί και τεμπέληδες. Δειλοί γιατί δεν θέλουν να αντιματωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουμε εμείς κάθε μέρα, δειλοί γιατί κρύβονται πίσω από την θρησκεία για να τεμπελιάζουν και να μην προσφέρουν τίποτα. Οι περισσότεροι δεν προσφέρουν και τους πληρώνουμε κιόλας. Όταν κονδύλια από Ευρωπαϊκή Ένωση και UNESCO πάνε γι αυτό τον σκοπό... Δεν μιλάω μόνο για τους μοναχούς αλλά και για τις μοναχές.
Τι προσφέρει ένας μοναχός στην πραγματικότητα; Τίποτα απολύτως. Δεν πληρώνει ούτε φόρους ούτε προσφέρει εθελοντική εργασία κάπου, ούτε τίποτα. Το να κρύβεται στο Άγιον Όρος ή σε οποιοδήποτε μοναστήρι είναι το πιο εύκολο πράγμα. Πολλές φορές κι εγώ και όλοι μας θα θέλαμε να ξεφύγουμε, να ξαποστάσουμε λίγο. Μερικές φορές το κάνουμε, αλλά επανερχόμαστε στην ζωή μας.
Ναι είμαι κάθετα αντίθετη με τον μοναχισμό. Αν θες να ξεφύγεις πήγαινε να μείνεις μαζί με τους αυτόχθονες στα δάση του Αμαζονίου, αλλά μην μου λέτε για ιεροσύνες και άλλα τέτοια. Δειλία το ονομάζω εγώ. Δειλία για την ζωή και τον κόσμο.
Eχεις μια πολυ ενδιαφερουσα αποψη την οποια την εχω ξαναακουσει απο εναν φιλο μου.
Μην ξεχνας οτι και οι μοναχοι αποτελουν μικρες κοινωνιες.
Ας κανουμε ομως και μια αυτοκριτικη πρωτα...
Στην κοινωνια που βρεισκομαστε τωρα τι κανουμε για το κοινωνικο συνολο?Εγω προσωπικα οπως και πολλα ατομα που ξερω δεν κανουν τιποτα το οποιο σε τελικη δεν θα τους προσφερει ενα προσωπικο οφελως ,εσεις π.χ. γνωριζετε πολλα ατομα που θα στερηθουν εναν καλο υπολογιστη για να προσφερουν τα χρηματα σε απορους?
Τελος οσο αναφορα την δουλεια.Δουλευουμε οχι για να κανουμε καλυτερη την κοινωνια αλλα για να ζησουμε ''ευπρεπως'' και να ικανοποιησουμε εκτος απο βασικες αναγκες και παρα πολλες αλλες αχριαστες...ζουμε στην εποχη του εγω ,μια καπιταλιστικη κοινωνια οπου ο καθενας ειναι για την παρτη του !!
Οποτε επιστρεφω και ρωταω...για ποια προσφορα μιλας ακριβως ?Για μενα ο μοναχος ειναι ενας ανθρωπος που για διαφορους λογους οπως ενδεχομενος το γεγονος να μην αντεξε την υποκρισια και την κυνικοτητα της κοινωνιας και προκειμενου να βρει την ηρεμια και γαληνη που τοσα χρονια η ιδια η κοινωνια του στερουσε ,αποφασιζει να ακουλουθησει εναν εναλλακτικο και δυσκολο τροπο ζωης και αμα φιλε Darkchilde πιστευεις οτι αυτη η απομονωση ειναι ''η ευκολη λυση'' ειμαι περιεργος αν εσυ θα μπορουσες να αντεξεις εστω για
1 μηνα...
ΕDIT:
Σωστό κι αυτό. Επιδοτούμενος μοναχός = failfag.
Τρομερη επιχειρηματολογια...
Posted 15 February 2008 - 20:34
Εδω κανετε λαθος. Ενταξει δεν ξερετε για τον μοναχισμο, αλλα μην βγαζετε γρηγορα συμπερασματα. Μην νομιζετε οτι το να εισαι μοναχος σημαινει οτι καθεσαι ολη μερα και απολαμβανεις την φυση..
Προσφερουν καπου, και συγκεκριμενα προσφερουν στην κοινοτητα στην οποια ανηκουν. Ο καθενας εχει μαθει και απο μια τεχνη και την δουλευουν αναλογα (ψαραδες, γεωργοι, μαραγκοι, αγιογραφοι, πετροκτιστες, μαγειροι, κτλ) Επισης βοηθανε γενικα σε ολη την συντηρηση του κτιριου - αυτα τα 1000 ετων κτισματα δεν συντηρουνται μονα τους. Και σαν μην εφταναν αυτα , εχουν και τις πνευματικες προετοιμασιες και υποχρεωσεις. Λειτουργιες, ψαλμοι, προσευχη, κτλ. Συνολικα στο καθημερινο προγραμμα του μοναχου προβλεπονται μονο 6 ωρες υπνος και 2 ωρες ελευθερος χρονος.
Και εγω νομιζα οτι ηταν κατι σαν κατασκηνωση, αλλα με λιγο research και με αυτα που ειδα εκει, καταλαβα οτι ειναι χειροτερα και απο τον στρατο..
Μονο και μονο οι κακουχιες φτανουν για να μην γινει μοναχος κανεις...
Τότε να τους προσλάβω... Να μου φτιάξουν τα υδραυλικά, και άλλα πράγματα. Και αφού θέλουν μόνο φαγητό για πληρωμή κανένα πρόβλημα.
Για ποιές κακουχίες μιλάς Ayu; Το ότι δεν έχουν ζεστό νερό; Εντάξει αυτό λύνετε αν θέλανε. Υδραυλικά είναι, γεννήτριες υπάρχουν, μπορούν να το κάνουν. Και πολλά άλλα πράγματα το ίδιο. Δεν θέλουν γιατί απλά θέλουν να φαντάζουν στον κόσμο σαν "Αγιοι" και "Ιεροί" ενώ στην πραγματικότητα μόνο "Άγιοι" και "Ιεροί" δεν είναι. Οι ίδιοι διαλέξανε τις κακουχίες, και όχι κανείς άλλος. Αλλά να μην λένε ότι είναι "ιεροί" και άλλα τέτοια. Μην θέλουν την υποστήριξη της UNESCO και να πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ από τους φόρους μας τις "κακουχίες" τους. Αν μπορούσα να διαλέξω που θα πήγαιναν οι φόροι που πληρώνω, τότε σίγουρα δεν θα διάλεγα εκκλησίες και άλλα θρησκόληπτα προϊόντα. Θα διάλεγα παιδεία, κοινωνικές προσφορές σε άτομα με ειδικές ανάγκες...
Ναι ζούμε σε μία καπιταλιστική κοινωνία. Ναι υπάρχουν πολλά άσχημα και λάθη, αλλά είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι. Εγώ κάθε λίγο δίνω κάτι ότι μπορώ είτε στους Γιατρούς του Κόσμου είτε σε άλλες τέτοιες οργανώσεις. Ότι πράγματα είναι καλά και δεν τα θέλω, τα δίνω στο Χαμόγελο του Παιδιού ή σε άλλα ιδρύματα που βοηθάνε. Αυτό μπορώ να κάνω και κάνω.
Ακόμα και η αγορά υπολογιστή που λές βοηθάει. Κινεί τα νήματα της οικονομίας για να μπορέσουν να ζήσουν κάποιοι. Δεν είναι το τέλειο σύστημα, και μπορείς να αλλάξεις πολλά. Αν κανείς δεν αγοράσει υπολογιστή, τότε δεν θα ξαναφτιαχτούν υπολογιστές και πολλά εργοστάσια θα κλείσουν και πολλά άτομα θα χάσουν την δουλειά τους.
Ναι κι εγώ έχω περάσει πολλά. Και συγκεκριμένα έχασα την 26χρονη αδελφή μου από τροχαίο πέρισυ το καλοκαίρι 4 μέρες πριν τα γενεθλιά μου. Έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο το 2005, μετά από ένα εξάμηνο που τον έβλεπα να λιώνει σιγά σιγά. Και άλλα πιο προσωπικά μου τύχανε που με πληγώσανε πολύ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να πάω να κρυφτώ σ'ένα μοναστήρι για να μην αντιμετωπίσω τον πόνο και την ζωή χωρίς αυτούς;
Το επαναλαμβάνω. Οι μοναχοί είναι δειλοί. Κρύβονται από την ίδια την ζωή. Αντί να κάνουν κάτι για την υποκρισία ή οτιδήποτε άλλο τους έχει πληγώσει, το βάζουν κάτω και πάνε και κλείνονται σε ένα μοναστήρι. Με δικαιολογία ότι δεν αντέχουνε άλλον "την υποκρισία και την κακία του κόσμου".
Posted 15 February 2008 - 20:56
Με συγχωρείς που ήθελα να βρίσω και λίγο, μαστίγωσέ με.Τρομερη επιχειρηματολογια...
Κατά τ' άλλα, αυτά
τ' ακούω βερεσέ. Με μία προσεκτική ανάγνωση θα διαπιστώσει ο καθένας ότι δουλεύουν μόνο γι' αυτούς και την παρέα τους, σαν κλειστή κοινωνία που είναι. Ποιος απολαμβάνει τα αγαθά που παράγουν; Οι ίδιοι (άντε να βγει έξω καμιά φιάλη κρασί).Προσφερουν καπου, και συγκεκριμενα προσφερουν στην κοινοτητα στην οποια ανηκουν. Ο καθενας εχει μαθει και απο μια τεχνη και την δουλευουν αναλογα (ψαραδες, γεωργοι, μαραγκοι, αγιογραφοι, πετροκτιστες, μαγειροι, κτλ) Επισης βοηθανε γενικα σε ολη την συντηρηση του κτιριου - αυτα τα 1000 ετων κτισματα δεν συντηρουνται μονα τους. Και σαν μην εφταναν αυτα , εχουν και τις πνευματικες προετοιμασιες και υποχρεωσεις. Λειτουργιες, ψαλμοι, προσευχη, κτλ. Συνολικα στο καθημερινο προγραμμα του μοναχου προβλεπονται μονο 6 ωρες υπνος και 2 ωρες ελευθερος χρονος.
Αυτό από μόνο του δεν με ενοχλεί. Υπάρχουν πολλές φυλές στον κόσμο που δεν δίνουν τίποτα σε κανένα. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι παίρνουν. ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;
Μόνο δύο μπορεί να είναι οι απαντήσεις.
1. Δεν μπορούν να αυτοσυντηρηθούν σαν κλειστή κοινωνία, και απομυζούν κονδύλια για να επιβιώσουν.
2. Μπορούν να αυτοσυντηρηθούν, αλλά κι ένα extra παραδάκι would be nice.
Και στις δύο περιπτώσεις, φτου στα μούτρα τους. Δεν ξέρω καμία άλλη "φυλή" (διότι κι αυτοί φυλή κατάντησαν) που να επιδοτείται (και να μην προσφέρει και τίποτα στον ευρύτερο κόσμο). Αν ήμουν γερμανός φορολογούμενος, θα επαναστατούσα.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, έχουν και το άβατον. FFS.
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 15 February 2008 - 22:18
Τωρα κατα ποσο ειναι δειλια που καταφευγουν στον μοναχισμο αντι να πολεμησουν τα κακα της ζωης, ειναι δυσκολη απαντηση. Για αυτους ομως, ειναι ενας πολυ σημαντικος τροπος για να αντιμετωπισουν την ζωη. Αυτο πιστευουν συμφωνα με τις διδασκαλιες της χριστιανικης πιστης. Δεν νομιζω οτι μας την παιζουν αγιοι, εφοσον δεν εχουν καν παρε-δωσε με μας.
Σε ολο τον κοσμο, οι ανθρωποι εχουν διαφορετικους τροπους για να αντιμετωπιζουν την ζωη, την αδικια και τις δυσκολιες της. Ειναι φυσιολογικο να πιστευουμε οτι η μεθοδος που εχουμε διαλεξει ειναι η καλυτερη. Ειναι προσωπικη μας επιλογη αλλωστε. Κανουμε αυτο που προσωπικα μας κανει να υποφερουμε λιγοτερο. Υπαρχουν ομως παρα πολλοι ανθρωποι που κανουν κατι διαφορετικο με μας. Εχουν και αυτοι αυτο το δικαιωμα.

Posted 15 February 2008 - 23:02
2ον Το θέμα είναι απλό. Όταν πάει κάποιος να μονάσει δεν πιστεύω ότι το κάνει απλά για να παραιτηθεί απο τη ζωή αλλά για να έρθει πιό κοντά στο Θεό του. Ο καθένας άλλωστε μπορεί να επιλέξει το τρόπο ζωής που θέλει αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους. Απο τη στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μένουν μακρυά από τα "κοινά" και μακρυά απο το άλλο φύλο για κάποιους λόγους , δεν πιστεύω οτι θα έπρεπε να ενοχλεί κανέναν , αντίθετα δεν βρίσκω λόγο να μην το σεβαστεί κανείς. Άλλωστε όπως έχει ήδη 1000ειπωθεί υπάρχουν πάμπολλες παραλίες και όμορφα μέρη να εξερευνήσεις, γιατί κολήσανε όλοι στο άγιο όρος.
Posted 15 February 2008 - 23:23
Ας γινουν μοναχοι οποιοι και οσοι θελουν αλλα οταν βλεπω 18χρονα παιδια να θελουν να μοναχιασουν και να τα δεχονται κιολας, εκει εξοργιζομαι
Αλλα οταν ακομα το Υπουργειο Παιδειας λέγεται "και Θρησκευμάτων" τί να περιμένεις.
Posted 15 February 2008 - 23:28
Αν ειναι ετσι, να αφησουμε και την ακροπολη στην τυχη της επειδη κοστιζει...
Αλλο η Ακροπολη και αλλο το αγιο ορος. Η ακροπολη ειναι Ιστορια μας, η εκκλησια δεν εχει καμια σχεση με την χωρα μας... Μην συγκρινεις ενα αρχαιο κτισμα με μια εκκλησια. Κι αν σταματησουν να διατηρουν την ακροπολη, τι θα μας απομεινει πια στην ιστορια μας? Κι εξαλλου, Ακροπολη ειναι μονο μια....
Edit:
Ας γινουν μοναχοι οποιοι και οσοι θελουν αλλα οταν βλεπω 18χρονα παιδια να θελουν να μοναχιασουν και να τα δεχονται κιολας, εκει εξοργιζομαι
Αλλα οταν ακομα το Υπουργειο Παιδειας λέγεται "και Θρησκευμάτων" τί να περιμένεις.
Πολυ σωστα.
Posted 15 February 2008 - 23:40
Δηλαδη τα μοναστηρια των χιλιων ετων, δεν ειναι αρκετα αρχαια για σενα? Τα μοναστηρια οι προγονοι μας δεν τα χτισανε? Η μηπως οι εξωγηινοι?Αλλο η Ακροπολη και αλλο το αγιο ορος. Η ακροπολη ειναι Ιστορια μας, η εκκλησια δεν εχει καμια σχεση με την χωρα μας... Μην συγκρινεις ενα αρχαιο κτισμα με μια εκκλησια.
Ο Παρθενωνας δεν ηταν αρχαιο μπαρακι ξερεις... Και αυτος θρησκευτικος ναος ηταν...
τεσπα.. βρηκα ενα ενδιαφερον blog οπου ενας αμερικανος καθηγητης πανεπιστημιου, περιγραφει το ταξιδι που εκανε στο ορος με τον γιο του.
» Pilgrimage to Mount Athos

Posted 15 February 2008 - 23:46

Posted 15 February 2008 - 23:50
Δηλαδη τα μοναστηρια των χιλιων ετων, δεν ειναι αρκετα αρχαια για σενα? Τα μοναστηρια οι προγονοι μας δεν τα χτισανε? Η μηπως οι εξωγηινοι?
Ο Παρθενωνας δεν ηταν αρχαιο μπαρακι ξερεις... Και αυτος θρησκευτικος ναος ηταν...
Πιο αρχαια απο τα δικα μας μνημεια οχι. Και οχι δεν τα χτισανε οι προγονοι μας (αν εννοεις την εποχη που αλλαξαμε θρησκεια ή τους ελληνες παπαδες)
Ετσι οπως μιλας, συγνωμη, ειναι σαν να μην αγαπας της πατριδα σου και την ιστορια της και δεν μιλω μετα χριστον και τετοια...
Και ο Παρθενωνας ηταν ναος της δικια μας θρησκειας κι οχι των Εβραιων...
Εχουμε βγει πολυ οφ τοπικ και παρακαλω να παραμεινει ετσι πριν καταληξουμε σε θρησκευτικη διαμαχη και δεν το θελω καθολου αυτο...