Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Αγιον ορος: Εχετε παει? Θα πηγαινατε?


  • Please log in to reply
142 replies to this topic

#46 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 15 February 2008 - 17:07

εριξα μια ματια στα περισοτερα που δεν ειναι και λιγα..

το δευτερο λινκ μου φανηκε λιγο ασχετο με το θεμα. οι διεκδικησεις των εκτος Ορους μετοχιων δεν νομιζω οτι εχουν να κανουν με το αβατο..

επισης καπως ασχετο με το θεμα ειναι το dress code που επιβληθηκε στην εκθεση των κημειλιων στη Θεσσαλονικη. Συμφωνω ομως οτι δεν υπηρχε λογος να υπαρχει dress code εφοσον το μουσειο δεν ειναι εκκλησια.

Τωρα για τα υπολοιπα.. Δεν νομιζω οτι ειναι πολυ πρακτικο να επιτραπει η εισοδος των γυναικων στο Ορος, εφοσον δεν θα τους επιτρεπεται η εισοδος στα ιδια τα μοναστηρια. Και να πεις οτι θα πανε για πεζοπορια στο δασος, το Ορος ειναι απομακρυσμενο. Θα πρεπει καπου να μεινουν το βραδυ, που σημαινει οτι η Εκκλησια θα επρεπε να χτισει πανδοχεια, κατι που δεν νομιζω να ειναι διατεθειμενη η υποχρεωμενη να κανει στη γη της. Να μεινουν στα μοναστηρια δεν γινεται γιατι ειναι ανδρικα μοναστηρια και θα ακυρονωταν η ιδεα του μοναχισμου. Η ιδεα του μοναχισμου δεν αφορα μονο την αποχη απο γυναικες αλλα και των υπολοιπων κοινωνικων δομων γενικοτερα. Λογικο ειναι λοιπον να θελουν να τηρουνται οι αρχες του μοναχισμου στη γη τους.

Το ζητημα δεν νομιζω οτι καταπατειται το δικαιωμα στην ισοτητα αλλα το δικαιωμα των μοναχων να μονασουν συμφωνα με ολους τους κανονες του μοναχισμου. Αν δεν μπορουν να το κανουν αυτο στη γη τους, που θα μπορεσουν να το κανουν?

Επισης δεν μπορω να παραβλεψω οτι οι περισοτερες φωνες κατα του αβατου προερχονται απο ενα συγκεκριμενο χωρο... Ο ιδιος χωρος που ωρυεται για τη διατηρηση του πανεπιστημιακου ασυλου και προσπαθει να κανει τα παντα για να κρατησει την αστυνομια εξω απο τα πανεπιστημια, ακομα και τα προαυλια τους.. Λιγο ειρωνικο ειναι αυτο, δεν βρισκετε?

Προσωπικα πιστευω οτι δεν πρεπει να μπερδευουμε την εκκλησια με τον μοναχισμο. Οι ανθρωποι αυτοι εχουν ενα σκοπο, τον οποιο δεν πανε να τον επιβαλουν στους αλλους. Κρατανε τις αξιες τους και τις αποψεις τους μεσα στα χωραφια τους, στη συγκεκριμενη περιπτωση το Αγιο Ορος. Ειναι ατυχες οτι γυναικες που θα ηθελαν να πανε εκει, δεν μπορουν, αλλα δεν μπορω να σκεφτω ενα πρακτικο τροπο για να γινει κατι τετοιο χωρις να επηρεαστει ο ασκητισμος των μοναχων.

Σκεφτειτε παντως τι τραβανε οι γυναικες στο Ισλαμ οπου οι αποψεις και ο τροπος ζωης επιβαλεται σε ολους διχως δευτερη σκεψη. Σε σχεση με αυτα, το αβατο του Ορους δεν ειναι τιποτα..
Posted Image

#47 steliospal

steliospal

    How far to paradise

  • Members
  • 200 posts

Posted 15 February 2008 - 17:11

btw οι τρανσέξουαλ και οι ομοφυλόφιλοι επιτρέπεται άραγε να πάνε???

Το ζητημα δεν νομιζω οτι καταπατειται το δικαιωμα στην ισοτητα αλλα το δικαιωμα των μοναχων να μονασουν συμφωνα με ολους τους κανονες του μοναχισμου. Αν δεν μπορουν να το κανουν αυτο στη γη τους, που θα μπορεσουν να το κανουν?

+1
υπογραφή εκτός κανονισμών

#48 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 15 February 2008 - 17:14

Ayu,το ζήτημα δεν είναι πολιτικό.

Ακόμη και πρακτικά να μην έχε σημασία η αλλαγή του άβατου,μιλήσαμε για το συμβολικό του χαρακτήρα,όπως και για το γεγονός ότι άνετα οι μοναχοί μπορούν να μείνουν στο χώρο που είναι οι μονές.Δεν παραβιάζεται κάποιο δικαιωμά τους όσο το αντίθετο.

Τώρα για το δεύτερο λινκ,έδωσα λάθος,θα κάνω έδιτ αργότερα μόλις βρώ το σωστό που αναφερόταν στη προσπάθεια διαφόρων υπεύθυνων του Άγιου Όρους να επεκτήνουνε το μέγεθςο της ιδιοκτησίας.

Θα συμφωνήσω με το Ισλάμ.Αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο.Ούτε η Ορθοδοξία έδωσε καλύτερη μεταχείριση στις γυναίκες.Ακόμη και αν κάποιος θεωρεί το Ισλάμ απαράδεκτο στο θέμα δεν αθωόνει τους χριστιανούς για τις διακρίσεις που κάνουν.
Posted Image

#49 steliospal

steliospal

    How far to paradise

  • Members
  • 200 posts

Posted 15 February 2008 - 17:18

Ακόμη και αν κάποιος θεωρεί το Ισλάμ απαράδεκτο στο θέμα δεν αθωόνει τους χριστιανούς για τις διακρίσεις που κάνουν.

αυτό και 1002 άλλα παραλογισμοί της θρησκείας αυτής είναι λόγος για να μην εμπιστεύεσαι τους χριστιανούς και τον χριστιανισμό γενικότερα αλλά διαφέρει απο το να συμφωνείς με την αφαίρεση του δικαιώματός τους να οργανωθούν σε κοινωνία με κοινά πιστεύω...
υπογραφή εκτός κανονισμών

#50 sgouver

sgouver

    One Piece Maniac

  • Members
  • 540 posts

Posted 15 February 2008 - 17:37

Εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι καπου γραφτηκε οτι το γεγονος οτι αποδεχομαστε ετσι το Αγιο ορος ειναι μια συντηριτηκη αποψη.

Εδω διαφωνω απολυτα, αντιθετα δεν πιστευω στην μαζοποιηση που οδηγει ουσιαστικα στην απομονωση των ατομων κατι που συνανταμε εντονα στην σημερινη κοινωνια...
Το να εχεις μια ελευθερη σκεψη συνεπαγεται αυτοματα με την αποδοχη της διαφορετικοτητας μιας ομαδας ατομων η οποια θελει να ζει αλλιως.

Οσο για τα μεσαιωνικα καταλοιπα οπως παλι ακουστηκε ,πρεπει να σας πω οτι πολλοι καταξιομενοι και σπουδαγμενοι ανθρωποι εχουν παει να μονασουν στο Αγιο ορος γιατι δεν αντεχαν αλλο τον τροπο που ζουσαν (την πιεση,τον αγχος, τις υποχρεωσεις και πολλα αλλα ...).

Οσο αναφορα την ισοτητα των δυο φυλων:
Spoiler:


#51 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 15 February 2008 - 17:43

Παιδια αφου μας εχουν στο σηκω -σηκω κατσε-κατσε !!!
Οτι θελουν μας κανουν οι κακουργες... για ποια ισοτητα μιλαμε???Επιτελους λιγη λογικη!!

Αν το δεις απο αυτη τη γωνια, κανονικα θα επρεπε να δινουν συγχαρητηρια στους Ελληνες που φτιαξανε το μοναδικο μερος στη Γη που πραγματικα μπορεις να βρεις την ησυχια σου απο τις γυναικες!!

:hahaha::hahaha:
Posted Image

#52 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 15 February 2008 - 17:55

Καταρχάς να πούμε ότι κατάργηση του άβατου δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και βοιμηχανοποίηση μιάς έτσι κι αλλιώς δύσκολης στη πρόσβαση περιοχής.

Steliospal,αν θές να δείς μια κοινωνία βασισμένη σε χριστιανικά ιδεώδη δές απλά όλες τις σύνγχρονες κοινωνίες της δύσης.Ακόμη και σε σχετικά δημοκρατικούς καιρούς οι βάσεις αυτών των κοινωνιών είναι χριστιανικές και οι πιστοί αυτής της θρησκείας αποτελούν τη πλειοψηφεία.Αν μιλάμε για κλειστές χριστιανικές κοινωνίες όχι φίλε μου,όταν αποκλείζουν μια ολόκληρη περιοχή με βάση τη θρησκεία τους δεν μπορώ να το δεχτώ.Και αυτό το πιστεύω για οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση,χριστιανική και μή.

Όσο αφορά το θέμα της ισότητας,μιλάμε για μια καθαρή αναγνωρισμένη απ' το ελληνικό κράτος διάκριση για το γυναικείο φύλο.Το αν οι φίλες,γνωστές,φιλενάδες ή ότι άλλο κάποιου τον έχουν στα ώπα-ώπα αποτελεί δικό του θέμα και όχι κάποιο επιχήρημα καθότι δεν σας αναγκάζει ο νόμος να κάνετε ότι γουστάρουνε οι γυναίκες.Λίγο έλεος δλδ:deadga6:
Posted Image

#53 Gaia

Gaia

    マザーアース

  • Members
  • 182 posts

Posted 15 February 2008 - 17:57

Spoiler:


Ειναι η πικρη αληθεια δυστυχως και το παραδεχομαι..... Ειμαι γυναικα και ποτε μου δεν εχω ''ευνουχισει'' εναν αντρα στο πηγαινε εκει, κανε αυτο. Βεβαια αυτο δεν ισχυει για καποιες.
Εξαλλου δεν ειμαστε ολοι ιδιοι, υπαρχουν και καλοι και κακοι ασχετως φυλου.

Ον τοπικ τωρα:
Στο αγιο ορος θα πηγαινα (εαν ημουν αντρας φυσικα) μονο λογω της ομορφιας που προσφερει η φυση εκει....:wooi2:



#54 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 15 February 2008 - 17:59

Παιδια αφου μας εχουν στο σηκω -σηκω κατσε-κατσε !!!
Οτι θελουν μας κανουν οι κακουργες... για ποια ισοτητα μιλαμε???Επιτελους λιγη λογικη!!

Fail.

Και μη μου συγκρίνετε το "απαγορεύεται οι είσοδος στους άνδρες" σε γυναικεία μοναστήρια με το άβατον του Αγίου Όρους. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μια απαγόρευση που φτάνει μέχρι την περίφραξη της μονής (δηλαδή η μονή η ίδια, άντε και κανένας κήπος απ' έξω). Στο άβατον του Αγίου Όρους μιλάμε για μια ολόκληρη χερσόνησο αποκλεισμένη από το γυναικείο φύλο. Νίώστε λίγο την πέτσα σας και καταλάβετε τη διαφορά. Μιλάμε για 335 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Όλα τα γυναικεία μοναστήρια μαζί δεν φτάνουν αυτήν την έκταση. Το Άγιον Όρος μπορεί να έχει πολλά μοναστήρια εντός, αλλά δεν είναι και κατάφυτο με μοναστήρια. Θα μπορούσαν να επιτρέπουν την είσοδο στις γυναίκες, με μόνο όρο να μην πλησιάζουν μοναστήρια. Έτσι κι αλλιώς, λες και πάνε όλοι για τα μοναστήρια. Αν πάω ποτέ, θα πάω για την σχεδόν ανέγγιχτη φύση.

Παίζει να είναι η μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση παγκοσμίως στην οποία ισχύει σεξιστικός διαχωρισμός. Και μόνο το ότι χρηματοδοτείται από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σκάνδαλο για μένα.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#55 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 15 February 2008 - 18:03

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το βλέπεις και απο δορυφόρο,χαχαχα
Posted Image

#56 Gaia

Gaia

    マザーアース

  • Members
  • 182 posts

Posted 15 February 2008 - 18:07

Και μόνο το ότι χρηματοδοτείται από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σκάνδαλο για μένα.


Αληθεια? Αυτο δεν το ηξερα...



#57 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 15 February 2008 - 18:13

Μιλάμε για 335 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Όλα τα γυναικεία μοναστήρια μαζί δεν φτάνουν αυτήν την έκταση. Το Άγιον Όρος μπορεί να έχει πολλά μοναστήρια εντός, αλλά δεν είναι και κατάφυτο με μοναστήρια. Θα μπορούσαν να επιτρέπουν την είσοδο στις γυναίκες, με μόνο όρο να μην πλησιάζουν μοναστήρια. Έτσι κι αλλιώς, λες και πάνε όλοι για τα μοναστήρια. Αν πάω ποτέ, θα πάω για την σχεδόν ανέγγιχτη φύση.

Οπως ειπα παραπανω, τιθεται το θεμα που θα διανυκτερευει ολος αυτος ο επιπλεον κοσμος. Να κοιμηθουν εξω? Το καμπινγκ θεωρειται εξαιρετικα επικυνδινο στο Ορος. Το λενε ολοι οι οδηγοι. Επισης αν γινοταν κατι τετοιο, θα αυξανοταν πολυ ο κινδυνος πυρκαγιας. Αλλωστε οπως φαινεται στο χαρτη του Πυραμιδα, ειναι δυσκολο να βρεις μεγαλο κοματτι γης χωρις μοναστηρι. Χωρια που δεν δειχνει τις διαφορες σκητες και τα ουκ ολιγα κελλια των ερημιτων.

Πραγματι ξεχασα να αναφερω οτι πολλοι μοναχοι του ορους δεν ανηκουν σε καποιο μοναστηρι και εχουν επιλεξει τον ερημικο ασκητισμο. Δηλαδη ασκητικα κελλια στη μεση του πουθενα.
Posted Image

#58 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 15 February 2008 - 18:20

Ας μην διανυκτερεύουν οι γυναίκες. Ας μπαίνουν το πρωί κι ας βγαίνουν το βράδυ.

Αλλά αν υπάρχουν ερημίτες all over the place, τότε that IS a problem. Τότε, πιστεύω, μπορούμε να μιλάμε για μια χερσόνησο μολυσμένη από το σεξισμό.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#59 sgouver

sgouver

    One Piece Maniac

  • Members
  • 540 posts

Posted 15 February 2008 - 18:25

Και μη μου συγκρίνετε το "απαγορεύεται οι είσοδος στους άνδρες" σε γυναικεία μοναστήρια με το άβατον του Αγίου Όρους.............
........Παίζει να είναι η μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση παγκοσμίως στην οποία ισχύει σεξιστικός διαχωρισμός. Και μόνο το ότι χρηματοδοτείται από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σκάνδαλο για μένα.


Ενταξει...ειναι λογικο και υγειες να εχει ο καθενας την δικη του αποψη, απλα παρακαλω μην συγκρινετε τον μισογυνισμο του Ισλαμ με το Αγιο ορος γιατι οσοι βρησκονται μεσα τρεφουν μεγαλο σεβασμο για ολες τις γυναικες.

Οπως αναφερθηκε και πριν Kenny αμα καποια γυναικα θελει να παει στην εξοχη υπαρχουν αλλα πολλα μερη να παει οπως και εσυ μπορεις να κανεις το ιδιο στην περιπτωση που δεν σε ενδιαφερουν τα μοναστηρια (να σε δω και που θα διανυχτερευσεις)...

Αμα ανοιξει το μερος οπως αναφερθηκε το λογικο επακολουθω ειναι οτι επειδη πολυ θα πηγαινουν μονο για τα μπανια τους(οπως ο kenny), να φτιαχτει γυρω απο τα μοναστηρια μια ολοκληρη αγορα...μετα αντε για Αγιο ορος και καιμενοι μοναχοι...

Τότε, πιστεύω, μπορούμε να μιλάμε για μια χερσόνησο μολυσμένη από το σεξισμό.

Καλα δεν εχεις καταλαβει οτι βρεισκομαστε γενικα σε σεξιστικη εποχη?? Εστω οτι καποια απο αυτα που ακουγονται ισχυουν ,μου τα συγκρινεις με αυτα που βλεπεις γυρω σου?Ελεος βλεπουμε παππαδες να βιαζουν ανηλικα παιδια και σχολιαζουμε μοναχους για τους οποιους δεν μπορουμε στο κατω κατω να αποδειξουμε τιποτα?

#60 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 15 February 2008 - 18:40

Δεν σύγκρινα τον μισογυνισμό του Ισλάμ με το Άγιον Όρος. Για την ακρίβεια, δεν αναφέρθηκα καν στο Ισλάμ. Αλλά αφού το λες, να απαντήσω το εξής:

Επειδή αλλού υπάρχει το Ισλάμ και οι γυναίκες μεταχειρίζονται χειρότερα, δεν είναι δικαιολογία για το καθεστώς απαγόρευσης γυναικών στο Άγιον Όρος. Δεν θα κοιτάμε τους χειρότερους από μας και θα λέμε "καλά είμαστε μωρέ".

Όσο για τον φόβο εμπορευματοποίησης του Αγίου Όρους, αν δεν θέλει η διοίκηση του Αγίου Όρους, δεν θα χτιστεί ούτε περίπτερο. Στο κάτω-κάτω, ΗΔΗ πηγαίνουν εκεί μερικοί για τα μπάνια τους. Ή μήπως πιστεύεις ότι το κακό της εμπορευματοποίησης θα έρθει μόνο μαζί με τις γυναίκες; Νομίζω ότι εντοπίζω κάποιες προκαταλήψεις εδώ.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||