Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Posted 07 July 2013 - 16:50
Posted 07 July 2013 - 16:51
Εκτός αυτού, είχε ξεκαθαριστεί από παλιότερα σε συνέντευξη που την πόσταραν σε αυτό εδώ το thread, πως η σειρά θα είχε ως θέμα το κολύμπι και την φιλία των αγοριών. Οπότε ξερή κολύμβηση αποκλείεται να βλέπαμε.
Anyways, το είδα και εγώ και μου άρεσε, αν εξαιρέσουμε την υπερβολική αντιπάθεια προς τον Rin και το Tsun tsun.
Posted 07 July 2013 - 17:23
Ody, δηλαδή για να καταλάβω, θες ένα anime χωρίς πλοκή, χωρίς character development, χωρίς τίποτα δηλαδή πέρα από τύπους να βουτάνε και να κολυμπάνε σε πισίνες; Έστω πως δεν είδαμε πολύ κολύμπι (που και πάλι, είδαμε αλλά τέλος πάντων), το ότι μια σειρά πρέπει να έχει αρχή μέση και τέλος δεν το έλαβες υπόψιν σου; Δεν γίνεται να βγει σειρά που κολυμπάνε μόνο και μόνο για να κολυμπάνε, και να την πεις καλή σειρά.
Εκτός αυτού, είχε ξεκαθαριστεί από παλιότερα σε συνέντευξη που την πόσταραν σε αυτό εδώ το thread, πως η σειρά θα είχε ως θέμα το κολύμπι και την φιλία των αγοριών. Οπότε ξερή κολύμβηση αποκλείεται να βλέπαμε.
Anyways, το είδα και εγώ και μου άρεσε, αν εξαιρέσουμε την υπερβολική αντιπάθεια προς τον Rin και το Tsun tsun.
This is a tasty
Όπως τα γραψα (λίιιιιγο υπ' ατμόν) θάφτηκε το δεύτερο κομμάτι που δεν μ' άρεσε, πως ήταν πολύ κλισέ και το παρελθόν, και οι περιπέτειες και οι σχέσεις τους προς το παρόν και δεν έχουν κι αυτά σχέση με το κολύμπι. Δεν παρουσιάζουν τίποτα ιδιαίτερο και δεν παρουσιάζουν και τις ίδιες τις σχέσεις και τα περιστατικά που προκύπτουν μέσα στην πισίνα. Γιατί όταν κάνει κάποιος ένα άθλημα με κάποιους άλλους, έχεις διάφορα περιστατικά που επιρρεάζουν τη σχέση τους, τη γνώμη τους για τον άλλο, τη συμπεριφορά τους. Είναι ένας χώρος έκφρασης τελείως διαφορετικός από το σχολείο και τα άνιμε νομίζω τον έχουν περπατήσει λιγότερο. Ειδικά σχετικά με την κολύμβηση.
Κι αν φαίνεται σχετικά "βαρετή" αυτή η διαδικασία για την κολύμβηση που απλά κάνεις πάνω κάτω την πισίνα, έχουμε αποδυτήρια μέσα αποδυτήρια έξω, ντουσιέρες, ζέσταμα και διατάσεις, παύσεις για ξεκούραση, σχόλια και κουβέντα κατά τη διάρκεια που κολυμπάνε κάποιοι και οι άλλοι ξεκουράζονται (πόσους διαδρόμους θα έχει η πισίνα;!), και το μπλαμπλα όταν βγαίνουν πριν βουτήξουν από τους βατήρες.
Βάλε κι έναν προπονητή με τους επαίνους, τις γκρίνιες, τις οδηγίες, το motivation, τους στόχους, τις φιλοδοξίες, τις εύνοιες και τις αντιπάθειες.
Αρκούν αυτά για story; Δεν λέω να μην έχει καθόλου σχολείο και καθόλου παρελθόν, αλλά δεν μπορεί το σχολείο και το παρελθόν (πολύ κλασσίκα θέματα, μην πω κλισέ) να κυριαρχούν με έναν τόσο κλισέ τρόπο.
Γιατι κακος ο Rin και γιατι αρχικαθικοκρατορας btw? Δεν ειναι καποιου ειδους boss. Ok εχει ενα... attitude ας το πω ετσι αλλα δεν επνιξε κανα κουταβακι στην πισινα απο οσο ξερουμε.
Posted 07 July 2013 - 17:42
Αλλά η αλήθεια είναι πως το δημιουργικό μέσο μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το θέμα που πραγματευόμαστε ποικιλοτρόπως. Για παράδειγμα, ένα anime σαν το Taishō Yakyū Musume δεν είναι υποχρεωμένο να ασχολείται μόνο με την τεχνική ορολογία και την προπόνηση στο baseball, για να μας δώσει ένα καλό αποτέλεσμα. Το βλέπεις λίγο μονόπαντα νομίζω, cheers..C:
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
Posted 07 July 2013 - 17:43
This is a tasty
burgeranswer! Vincent!
Όπως τα γραψα (λίιιιιγο υπ' ατμόν) θάφτηκε το δεύτερο κομμάτι που δεν μ' άρεσε, πως ήταν πολύ κλισέ και το παρελθόν, και οι περιπέτειες και οι σχέσεις τους προς το παρόν και δεν έχουν κι αυτά σχέση με το κολύμπι. Δεν παρουσιάζουν τίποτα ιδιαίτερο και δεν παρουσιάζουν και τις ίδιες τις σχέσεις και τα περιστατικά που προκύπτουν μέσα στην πισίνα. Γιατί όταν κάνει κάποιος ένα άθλημα με κάποιους άλλους, έχεις διάφορα περιστατικά που επιρρεάζουν τη σχέση τους, τη γνώμη τους για τον άλλο, τη συμπεριφορά τους. Είναι ένας χώρος έκφρασης τελείως διαφορετικός από το σχολείο και τα άνιμε νομίζω τον έχουν περπατήσει λιγότερο. Ειδικά σχετικά με την κολύμβηση.
Κι αν φαίνεται σχετικά "βαρετή" αυτή η διαδικασία για την κολύμβηση που απλά κάνεις πάνω κάτω την πισίνα, έχουμε αποδυτήρια μέσα αποδυτήρια έξω, ντουσιέρες, ζέσταμα και διατάσεις, παύσεις για ξεκούραση, σχόλια και κουβέντα κατά τη διάρκεια που κολυμπάνε κάποιοι και οι άλλοι ξεκουράζονται (πόσους διαδρόμους θα έχει η πισίνα;!), και το μπλαμπλα όταν βγαίνουν πριν βουτήξουν από τους βατήρες.
Βάλε κι έναν προπονητή με τους επαίνους, τις γκρίνιες, τις οδηγίες, το motivation, τους στόχους, τις φιλοδοξίες, τις εύνοιες και τις αντιπάθειες.
Αρκούν αυτά για story; Δεν λέω να μην έχει καθόλου σχολείο και καθόλου παρελθόν, αλλά δεν μπορεί το σχολείο και το παρελθόν (πολύ κλασσίκα θέματα, μην πω κλισέ) να κυριαρχούν με έναν τόσο κλισέ τρόπο.
+1
Αλλά τί ψάχνεις τώρα, το plot είναι cute boys doing cute things ("Don't forget the upper chests"), δεν είναι sports anime.
Πείτε με κακό αλλά απογοητεύτηκα λίγο πουSpoiler:
Posted 07 July 2013 - 18:12
Πείτε με κακό αλλά απογοητεύτηκα λίγο που
Spoiler:
Συμφωνώ σε αυτό ,αλλά κάτι μου λέει ότι θα ήταν "too much" για την πορεία που έχουν ετοιμάσει να πάρει η σχέση των αγοριών.(Κάτι μου λέει πως θα έχουμε πιο "happy" encouters αργότερα)
Posted 07 July 2013 - 18:23
Καλησπέρα, θα ήθελες να στηρίξεις την... άποψη σου με επιχειρήματα; Μπορείς να απαντήσεις και στη δημοσίευση μου στην προηγούμενη σελίδα αν θέλεις, είναι σχετική.+1
Αλλά τί ψάχνεις τώρα, το plot είναι cute boys doing cute things ("Don't forget the upper chests"), δεν είναι sports anime.
Σε αφοριστικά τσιτάτα όλοι καλοί είμαστε.
(Αυτό με τα cute boys το χεις ξαναχρησιμοποιήσει πάντως... αρχίζει να γίνεται ορατό ένα ανατριχιαστικό μοτίβο)
Posted 07 July 2013 - 19:05
Posted 07 July 2013 - 19:18
@Ody:
BTW, να πω ότι από τα PVs, ανταγωνιστικότητα θα έχουμε, έστω μόνο μεταξύ Haruka και Rin. Ήδη τα PV τους έχουν δείξει να ανταγωνίζονται και μια χαρά θα παίξουν οι χρόνοι και τα δευτερόλεπτα τότε.
@ Erebos, Ο χαρακτηρισμός "cute boys/girls/pets/aliens/whatever doing cute things" κάνει νερά για το Free! Είναι για το K-ON, το οποίο ασχολήθηκε με τη μουσική σε όλη του τη σειρά, όσο το Free! με τη κολύμβηση στο πρώτο επεισόδιο (και ήδη η σειρά φαίνεται να ασχολείται με τη κολύμβηση στο μέλλον πιο πολύ).
By the by, 13άρα δεν είναι η σειρά; Μια χαρά επεισόδια έχουμε για να ειπωθεί το οτιδήποτε.
Posted 07 July 2013 - 20:08

Το point μου σε εκείνο το ποστ ήταν να εξηγήσω στο Warchief το λάθος που έκανε. Σύμφωνα με τον πολέμαρχο του θεού, το κεντρικό storyline έχει να κάνει 100% με την κολύμβηση. Είπα πως δεν είχε να κάνει με το άθλημα καθαυτό, ήταν συζητήσεις και αναμνήσεις σχετικά με την αγάπη προς το άθλημα. Αν ήταν το άθλημα το κεντρικό θέμα θα έπρεπε να έχει τα διάφορα τεχνικά καλούδια. Τα οποία δεν είχε.
Αυτό δεν σημαίνει πως θέλω μόνο τεχνικά κτλ. Απαιτώ μεν να έχουν ένα μικρό μερίδιο και κυρίως να μην δολοφονήσουν το άθλημα α λά Kukuroko no Bazukas, ep1, αλλά δεν θέλω κάτι χωρίς story. Το αντίθετο.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι το εξής. Πως αντί για sports το θέμα είναι καθαρά school life προς το παρόν, με λίγη σάλτσα από το κολύμπι. Δεν είναι δύσκολο να βάλεις το κολύμπι πρώτο, βασικό και να προωθεί την πλοκή. Τους βάζεις σε μια πισίνα και βάζεις σαν σκηνοθέτης όλα τα περιστατικά, τους διαλόγους, τις αλληλεπιδράσεις που μπορείς να έχεις στην πισίνα. Και είναι πολλά, αν θες να γράψεις σκηνές. Τα 'πα κι εδώ πιο πάνω.
Δεν βλέπουμε τους χαρακτήρες να κολυμπούν, δεν τους βλέπουμε να μιλούν ενώ κολυμπούν, δεν βλέπουμε όσα έγιναν μέσα και δίπλα από την πισίνα και πως αυτά λειτούργησαν. Το μόνο που κάνει είναι ν' αναφέρει πως αγαπάνε το κολύμπι και πως παλιά κολυμπούσαν. Μέχρι εκεί.
Αλλά δυστυχώς, (school) boys doing (school) boys things. Πόσο κλισέ είναι αυτή η εξερεύνηση του στοιχειωμένου μέρους...
Edited by OdyMonaxos, 07 July 2013 - 20:08.
Posted 07 July 2013 - 20:44
Επίσης ΕΧΕΙ τεχνικά στοιχεία. Στη δημοσίευσή μου που βολικά αγνόησες επιστρέφοντας σε γενικότητες τα αναφερώ. Μπορείς να κάνεις quote και να πεις σε ποιο σημείο διαφωνείς. Συγκεκριμένα όμως, όχι στον αέρα αν γίνεται.
Ο χαρακτηρισμός της σειράς ως school life (λες και σημαίνει κάτι συγκεκριμένο στο οποίο όλοι έχουμε συμφωνήσει) είναι τρομερά επιφανειακός και έχει να κάνει με τον χώρο, ενώ ούτε καν βρίσκονται σε όλο το επεισόδιο στο σχολείο. Όλες οι σκηνές ασχολούνται με το κολύμπι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο είτε βρίσκονται στην πισίνα είτε στο σχολείο είτε στο φεγγάρι. Τέλος.
Η πρόταση για ανάλυση σκηνή προς σκηνή ισχύει ακόμα αν έχεις αμφιβολίες για το παραπάνω.
Ακόμα μιλάς για το πως θέλεις ΕΣΥ να είναι η σειρά και όχι για το πώς είναι. Είσαι εκτός θέματος με το fanfiction στο spoiler.
Θέλω τώρα να μου εξηγήσεις για την λέξη κλισέ, επειδή την χρησιμοποιείς συχνά. Τι σημαίνει κλισέ και πώς εφαρμόζεται στη σκηνή που αναφέρεις;
Posted 10 July 2013 - 22:19
Posted 11 July 2013 - 16:25
Ειδικότερα, με βάση τα 2 πρώτα επεισόδια αισθάνομαι πως επικεντρώθηκε στους χαρακτήρες, στο setting και κάπως στο eye candy. Θα ήθελα να δω πιο πολλά πράγματα σχετικά με το κολύμπι, οπότε ελπίζω να μας δείξει πιο πολλά στη συνέχεια.
Φυσικά υπάρχει και το fanservice το οποίο έχει έναν χιουμοριστικό τόνο μέσα από την Kou σε κάποιες σκηνές ενώ σε άλλες πάλι όχι. Η Gou όμως θα καταντήσει κουραστική σύντομα αν έχει κι άλλες τέτοιες σκηνές όσο προχωράει η σειρά.
Επίσης μου άρεσαν οι σκηνές όπου ο Haru προσπαθεί να μπει στο νερό σε άκυρα σημεία. Ελπίζω να μην το παρακάνουν και με αυτές όμως ώστε να παραμείνουν αστείες.
Θα συνεχίσω να το βλέπω προς το παρών.
Posted 11 July 2013 - 17:29
Η Gou fangirlίζει υπερβολικά πολύ. Λόγω του αδερφού της θα έπρεπε να ήταν σε ένα βαθμό απευαισθητοποιημένη στα γυμνασμένα σώματα, αλλά είναι φανερό ότι την χώσανε στο anime για να ταυτιστούν μαζί της τα fangirls. Τώρα που έγινε και club manager ελπίζω να μην έχει την ίδια superpower με την προπονήτρια στο Kuroko...
Posted 12 July 2013 - 00:05
Λόγω του αδερφού της θα έπρεπε να ήταν σε ένα βαθμό απευαισθητοποιημένη στα γυμνασμένα σώματα
yeah, επειδή μια κοπέλα βλέπει με τον ίδιο τρόπο το σώμα του αδερφού της και των άλλων αγοριών, sure thing!
Περίμενα την Kou να συμμετάσχει σαν κανονικό μέλος του club μιας και ανέφερε ότι έκανε κολύμβηση η ίδια (αν δε με απατά η μνήμη μου).
Also tagged with one or more of these keywords: Kyoani, Tv Series, Summer 2013
Anime & Manga Discussion →
Σειρές Anime →
Psycho-PassStarted by mono , 19 Jun 2012 ![]() |
|
||
Anime & Manga Related Topics →
The Review Zone →
Reviews →
Kill La KillStarted by GhostPrince , 26 Sep 2014 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →
Garo: Honoo no Kokuin | Garo: Mark of the FlameStarted by Vagelio , 03 Sep 2014 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →
Donten ni Warau | Laughter from the CloudsStarted by iristella , 30 Aug 2014 ![]() |
|
||
Σειρές Anime →
Terra Formars | テラフォーマーズStarted by iristella , 29 Jul 2014 ![]() |
|