Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Free!

Kyoani Tv Series Summer 2013

• Please log in to reply
309 replies to this topic

#151 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 July 2013 - 16:50

Γιατι κακος ο Rin και γιατι αρχικαθικοκρατορας btw? Δεν ειναι καποιου ειδους boss. Ok εχει ενα... attitude ας το πω ετσι αλλα δεν επνιξε κανα κουταβακι στην πισινα απο οσο ξερουμε.

#152 Keito

Keito

Tamako Markeito

• Members
  • 1,194 posts
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Posted 07 July 2013 - 16:51

Ody, δηλαδή για να καταλάβω, θες ένα anime χωρίς πλοκή, χωρίς character development, χωρίς τίποτα δηλαδή πέρα από τύπους να βουτάνε και να κολυμπάνε σε πισίνες; Έστω πως δεν είδαμε πολύ κολύμπι (που και πάλι, είδαμε αλλά τέλος πάντων), το ότι μια σειρά πρέπει να έχει αρχή μέση και τέλος δεν το έλαβες υπόψιν σου; Δεν γίνεται να βγει σειρά που κολυμπάνε μόνο και μόνο για να κολυμπάνε, και να την πεις καλή σειρά.

Εκτός αυτού, είχε ξεκαθαριστεί από παλιότερα σε συνέντευξη που την πόσταραν σε αυτό εδώ το thread, πως η σειρά θα είχε ως θέμα το κολύμπι και την φιλία των αγοριών. Οπότε ξερή κολύμβηση αποκλείεται να βλέπαμε.

Anyways, το είδα και εγώ και μου άρεσε, αν εξαιρέσουμε την υπερβολική αντιπάθεια προς τον Rin και το Tsun tsun.

#153 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 07 July 2013 - 17:23

Ody, δηλαδή για να καταλάβω, θες ένα anime χωρίς πλοκή, χωρίς character development, χωρίς τίποτα δηλαδή πέρα από τύπους να βουτάνε και να κολυμπάνε σε πισίνες; Έστω πως δεν είδαμε πολύ κολύμπι (που και πάλι, είδαμε αλλά τέλος πάντων), το ότι μια σειρά πρέπει να έχει αρχή μέση και τέλος δεν το έλαβες υπόψιν σου; Δεν γίνεται να βγει σειρά που κολυμπάνε μόνο και μόνο για να κολυμπάνε, και να την πεις καλή σειρά.

Εκτός αυτού, είχε ξεκαθαριστεί από παλιότερα σε συνέντευξη που την πόσταραν σε αυτό εδώ το thread, πως η σειρά θα είχε ως θέμα το κολύμπι και την φιλία των αγοριών. Οπότε ξερή κολύμβηση αποκλείεται να βλέπαμε.

Anyways, το είδα και εγώ και μου άρεσε, αν εξαιρέσουμε την υπερβολική αντιπάθεια προς τον Rin και το Tsun tsun.

This is a tasty burger answer! Vincent!

Όπως τα γραψα (λίιιιιγο υπ' ατμόν) θάφτηκε το δεύτερο κομμάτι που δεν μ' άρεσε, πως ήταν πολύ κλισέ και το παρελθόν, και οι περιπέτειες και οι σχέσεις τους προς το παρόν και δεν έχουν κι αυτά σχέση με το κολύμπι. Δεν παρουσιάζουν τίποτα ιδιαίτερο και δεν παρουσιάζουν και τις ίδιες τις σχέσεις και τα περιστατικά που προκύπτουν μέσα στην πισίνα. Γιατί όταν κάνει κάποιος ένα άθλημα με κάποιους άλλους, έχεις διάφορα περιστατικά που επιρρεάζουν τη σχέση τους, τη γνώμη τους για τον άλλο, τη συμπεριφορά τους. Είναι ένας χώρος έκφρασης τελείως διαφορετικός από το σχολείο και τα άνιμε νομίζω τον έχουν περπατήσει λιγότερο. Ειδικά σχετικά με την κολύμβηση.

Κι αν φαίνεται σχετικά "βαρετή" αυτή η διαδικασία για την κολύμβηση που απλά κάνεις πάνω κάτω την πισίνα, έχουμε αποδυτήρια μέσα αποδυτήρια έξω, ντουσιέρες, ζέσταμα και διατάσεις, παύσεις για ξεκούραση, σχόλια και κουβέντα κατά τη διάρκεια που κολυμπάνε κάποιοι και οι άλλοι ξεκουράζονται (πόσους διαδρόμους θα έχει η πισίνα;!), και το μπλαμπλα όταν βγαίνουν πριν βουτήξουν από τους βατήρες.
Βάλε κι έναν προπονητή με τους επαίνους, τις γκρίνιες, τις οδηγίες, το motivation, τους στόχους, τις φιλοδοξίες, τις εύνοιες και τις αντιπάθειες.

Αρκούν αυτά για story; Δεν λέω να μην έχει καθόλου σχολείο και καθόλου παρελθόν, αλλά δεν μπορεί το σχολείο και το παρελθόν (πολύ κλασσίκα θέματα, μην πω κλισέ) να κυριαρχούν με έναν τόσο κλισέ τρόπο.

Γιατι κακος ο Rin και γιατι αρχικαθικοκρατορας btw? Δεν ειναι καποιου ειδους boss. Ok εχει ενα... attitude ας το πω ετσι αλλα δεν επνιξε κανα κουταβακι στην πισινα απο οσο ξερουμε.

Spoiler:

#154 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 07 July 2013 - 17:42

OdyMonaxos, νομίζω man πως η κριτική σου για το αγροτεμάχιο εστιάζεται περισσότερο στο τι θα ήθελες εσύ να δεις από ένα anime που έχει ως καθαρή θεματολογία το κολύμπι. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως προβάλλουμε αυτά που θα θέλαμε να δούμε ως τον ορθό, ή αν θέλεις τον καλύτερο τρόπο για να κρίνουμε μια σειρά, με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε στην περίπτωση που οι δημιουργοί της έχουν άλλη άποψη, προσέγγιση ή στοχοθεσία.

Αλλά η αλήθεια είναι πως το δημιουργικό μέσο μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το θέμα που πραγματευόμαστε ποικιλοτρόπως. Για παράδειγμα, ένα anime σαν το Taishō Yakyū Musume δεν είναι υποχρεωμένο να ασχολείται μόνο με την τεχνική ορολογία και την προπόνηση στο baseball, για να μας δώσει ένα καλό αποτέλεσμα. Το βλέπεις λίγο μονόπαντα νομίζω, cheers..C:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#155 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 07 July 2013 - 17:43

This is a tasty burger answer! Vincent!

Όπως τα γραψα (λίιιιιγο υπ' ατμόν) θάφτηκε το δεύτερο κομμάτι που δεν μ' άρεσε, πως ήταν πολύ κλισέ και το παρελθόν, και οι περιπέτειες και οι σχέσεις τους προς το παρόν και δεν έχουν κι αυτά σχέση με το κολύμπι. Δεν παρουσιάζουν τίποτα ιδιαίτερο και δεν παρουσιάζουν και τις ίδιες τις σχέσεις και τα περιστατικά που προκύπτουν μέσα στην πισίνα. Γιατί όταν κάνει κάποιος ένα άθλημα με κάποιους άλλους, έχεις διάφορα περιστατικά που επιρρεάζουν τη σχέση τους, τη γνώμη τους για τον άλλο, τη συμπεριφορά τους. Είναι ένας χώρος έκφρασης τελείως διαφορετικός από το σχολείο και τα άνιμε νομίζω τον έχουν περπατήσει λιγότερο. Ειδικά σχετικά με την κολύμβηση.

Κι αν φαίνεται σχετικά "βαρετή" αυτή η διαδικασία για την κολύμβηση που απλά κάνεις πάνω κάτω την πισίνα, έχουμε αποδυτήρια μέσα αποδυτήρια έξω, ντουσιέρες, ζέσταμα και διατάσεις, παύσεις για ξεκούραση, σχόλια και κουβέντα κατά τη διάρκεια που κολυμπάνε κάποιοι και οι άλλοι ξεκουράζονται (πόσους διαδρόμους θα έχει η πισίνα;!), και το μπλαμπλα όταν βγαίνουν πριν βουτήξουν από τους βατήρες.
Βάλε κι έναν προπονητή με τους επαίνους, τις γκρίνιες, τις οδηγίες, το motivation, τους στόχους, τις φιλοδοξίες, τις εύνοιες και τις αντιπάθειες.

Αρκούν αυτά για story; Δεν λέω να μην έχει καθόλου σχολείο και καθόλου παρελθόν, αλλά δεν μπορεί το σχολείο και το παρελθόν (πολύ κλασσίκα θέματα, μην πω κλισέ) να κυριαρχούν με έναν τόσο κλισέ τρόπο.

+1
Αλλά τί ψάχνεις τώρα, το plot είναι cute boys doing cute things ("Don't forget the upper chests"), δεν είναι sports anime.

Spoiler:

Πείτε με κακό αλλά απογοητεύτηκα λίγο που
Spoiler:

Posted Image
Posted Image

#156 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 07 July 2013 - 18:12

Πείτε με κακό αλλά απογοητεύτηκα λίγο που

Spoiler:

Συμφωνώ σε αυτό ,αλλά κάτι μου λέει ότι θα ήταν "too much" για την πορεία που έχουν ετοιμάσει να πάρει η σχέση των αγοριών.(Κάτι μου λέει πως θα έχουμε πιο "happy" encouters αργότερα)

Posted Image

#157 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 07 July 2013 - 18:23

+1
Αλλά τί ψάχνεις τώρα, το plot είναι cute boys doing cute things ("Don't forget the upper chests"), δεν είναι sports anime.

Καλησπέρα, θα ήθελες να στηρίξεις την... άποψη σου με επιχειρήματα; Μπορείς να απαντήσεις και στη δημοσίευση μου στην προηγούμενη σελίδα αν θέλεις, είναι σχετική.

Σε αφοριστικά τσιτάτα όλοι καλοί είμαστε.

(Αυτό με τα cute boys το χεις ξαναχρησιμοποιήσει πάντως... αρχίζει να γίνεται ορατό ένα ανατριχιαστικό μοτίβο)

#158 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 07 July 2013 - 19:05

Βασικά ήταν αναμενόμενο από την αρχή ότι δεν θα αφορούσε μόνο το κολύμπι. Και στην τελική πόσο περισσότερο να επικεντρωθεί, anime είναι όχι ντοκιμαντέρ.
phmava.php

#159 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 07 July 2013 - 19:18

Αν και δε θα συνεχίσω τη σειρά, έχω δει το 1ο επ. οπότε μπορώ να μιλήσω λιγουλάκι γι'αυτήν τώρα, πριν το 2ο επ. έρθει και γίνω παντελώς άσχετη.

@Ody:
Spoiler:

BTW, να πω ότι από τα PVs, ανταγωνιστικότητα θα έχουμε, έστω μόνο μεταξύ Haruka και Rin. Ήδη τα PV τους έχουν δείξει να ανταγωνίζονται και μια χαρά θα παίξουν οι χρόνοι και τα δευτερόλεπτα τότε.

@ Erebos, Ο χαρακτηρισμός "cute boys/girls/pets/aliens/whatever doing cute things" κάνει νερά για το Free! Είναι για το K-ON, το οποίο ασχολήθηκε με τη μουσική σε όλη του τη σειρά, όσο το Free! με τη κολύμβηση στο πρώτο επεισόδιο (και ήδη η σειρά φαίνεται να ασχολείται με τη κολύμβηση στο μέλλον πιο πολύ).

By the by, 13άρα δεν είναι η σειρά; Μια χαρά επεισόδια έχουμε για να ειπωθεί το οτιδήποτε.

Posted Image

#160 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 07 July 2013 - 20:08

@tea-chan, Dante, pretty much everyone else, I've been quoted out of context :P

Το point μου σε εκείνο το ποστ ήταν να εξηγήσω στο Warchief το λάθος που έκανε. Σύμφωνα με τον πολέμαρχο του θεού, το κεντρικό storyline έχει να κάνει 100% με την κολύμβηση. Είπα πως δεν είχε να κάνει με το άθλημα καθαυτό, ήταν συζητήσεις και αναμνήσεις σχετικά με την αγάπη προς το άθλημα. Αν ήταν το άθλημα το κεντρικό θέμα θα έπρεπε να έχει τα διάφορα τεχνικά καλούδια. Τα οποία δεν είχε.

Αυτό δεν σημαίνει πως θέλω μόνο τεχνικά κτλ. Απαιτώ μεν να έχουν ένα μικρό μερίδιο και κυρίως να μην δολοφονήσουν το άθλημα α λά Kukuroko no Bazukas, ep1, αλλά δεν θέλω κάτι χωρίς story. Το αντίθετο.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι το εξής. Πως αντί για sports το θέμα είναι καθαρά school life προς το παρόν, με λίγη σάλτσα από το κολύμπι. Δεν είναι δύσκολο να βάλεις το κολύμπι πρώτο, βασικό και να προωθεί την πλοκή. Τους βάζεις σε μια πισίνα και βάζεις σαν σκηνοθέτης όλα τα περιστατικά, τους διαλόγους, τις αλληλεπιδράσεις που μπορείς να έχεις στην πισίνα. Και είναι πολλά, αν θες να γράψεις σκηνές. Τα 'πα κι εδώ πιο πάνω.

Δεν βλέπουμε τους χαρακτήρες να κολυμπούν, δεν τους βλέπουμε να μιλούν ενώ κολυμπούν, δεν βλέπουμε όσα έγιναν μέσα και δίπλα από την πισίνα και πως αυτά λειτούργησαν. Το μόνο που κάνει είναι ν' αναφέρει πως αγαπάνε το κολύμπι και πως παλιά κολυμπούσαν. Μέχρι εκεί.

Spoiler: Flashback

Αλλά δυστυχώς, (school) boys doing (school) boys things. Πόσο κλισέ είναι αυτή η εξερεύνηση του στοιχειωμένου μέρους...

Edited by OdyMonaxos, 07 July 2013 - 20:08.

#161 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 07 July 2013 - 20:44

Το ότι μία σειρά που ασχολείται 100% με την κολύμβηση (όπως το πρώτο επεισόδιο του Free καλή ώρα) πρέπει να έχει "τεχνικά καολύδια" είναι δική σου προτίμηση, όχι νόμος που δεσμεύει το σύμπαν. Μία σειρά που ασχολείται 100% με την κολύμβηση εγώ πιστεύω ότι αρκεί να ασχολείται 100% με την κολύμβηση με οποιονδήποτε τρόπο για να πούμε ότι ασχολείται 100% με την κολύμβηση. Παράδειγμα τέτοιας σειράς: Free.
Επίσης ΕΧΕΙ τεχνικά στοιχεία. Στη δημοσίευσή μου που βολικά αγνόησες επιστρέφοντας σε γενικότητες τα αναφερώ. Μπορείς να κάνεις quote και να πεις σε ποιο σημείο διαφωνείς. Συγκεκριμένα όμως, όχι στον αέρα αν γίνεται.

Ο χαρακτηρισμός της σειράς ως school life (λες και σημαίνει κάτι συγκεκριμένο στο οποίο όλοι έχουμε συμφωνήσει) είναι τρομερά επιφανειακός και έχει να κάνει με τον χώρο, ενώ ούτε καν βρίσκονται σε όλο το επεισόδιο στο σχολείο. Όλες οι σκηνές ασχολούνται με το κολύμπι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο είτε βρίσκονται στην πισίνα είτε στο σχολείο είτε στο φεγγάρι. Τέλος.
Η πρόταση για ανάλυση σκηνή προς σκηνή ισχύει ακόμα αν έχεις αμφιβολίες για το παραπάνω.

Ακόμα μιλάς για το πως θέλεις ΕΣΥ να είναι η σειρά και όχι για το πώς είναι. Είσαι εκτός θέματος με το fanfiction στο spoiler.

Θέλω τώρα να μου εξηγήσεις για την λέξη κλισέ, επειδή την χρησιμοποιείς συχνά. Τι σημαίνει κλισέ και πώς εφαρμόζεται στη σκηνή που αναφέρεις;

#162 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 10 July 2013 - 22:19

Spoiler: 2

#163 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 posts

Posted 11 July 2013 - 16:25

Εγώ πάντως μπορώ να πω πως η σειρά είναι όπως περίμενα σε άλλους τομείς και σε κάποιους άλλους όχι.

Ειδικότερα, με βάση τα 2 πρώτα επεισόδια αισθάνομαι πως επικεντρώθηκε στους χαρακτήρες, στο setting και κάπως στο eye candy. Θα ήθελα να δω πιο πολλά πράγματα σχετικά με το κολύμπι, οπότε ελπίζω να μας δείξει πιο πολλά στη συνέχεια.

Φυσικά υπάρχει και το fanservice το οποίο έχει έναν χιουμοριστικό τόνο μέσα από την Kou σε κάποιες σκηνές ενώ σε άλλες πάλι όχι. Η Gou όμως θα καταντήσει κουραστική σύντομα αν έχει κι άλλες τέτοιες σκηνές όσο προχωράει η σειρά.

Επίσης μου άρεσαν οι σκηνές όπου ο Haru προσπαθεί να μπει στο νερό σε άκυρα σημεία. Ελπίζω να μην το παρακάνουν και με αυτές όμως ώστε να παραμείνουν αστείες.

Θα συνεχίσω να το βλέπω προς το παρών.

#164 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 11 July 2013 - 17:29

Εμένα αρχίζει και μου τη δίνει στα νεύρα ο Nagisa. Η φωνή του πνίγει όλα τα gags μέχρι τώρα.

Η Gou fangirlίζει υπερβολικά πολύ. Λόγω του αδερφού της θα έπρεπε να ήταν σε ένα βαθμό απευαισθητοποιημένη στα γυμνασμένα σώματα, αλλά είναι φανερό ότι την χώσανε στο anime για να ταυτιστούν μαζί της τα fangirls. Τώρα που έγινε και club manager ελπίζω να μην έχει την ίδια superpower με την προπονήτρια στο Kuroko...
Posted Image
Posted Image

#165 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 12 July 2013 - 00:05

Λόγω του αδερφού της θα έπρεπε να ήταν σε ένα βαθμό απευαισθητοποιημένη στα γυμνασμένα σώματα

yeah, επειδή μια κοπέλα βλέπει με τον ίδιο τρόπο το σώμα του αδερφού της και των άλλων αγοριών, sure thing!

Περίμενα την Kou να συμμετάσχει σαν κανονικό μέλος του club μιας και ανέφερε ότι έκανε κολύμβηση η ίδια (αν δε με απατά η μνήμη μου).

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

Also tagged with one or more of these keywords: Kyoani, Tv Series, Summer 2013