Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Kimi To Boku | You and Me

J.C. Staff comedy romance slice of life drama school life shounen Fall 2011 Spring 2012

  • Please log in to reply
106 replies to this topic

#61 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 06 November 2011 - 11:45

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε όταν μιλάτε για στασιμότητα του σχεδίου. Η στάσιμη πλοκή, ας πούμε, είναι ίδιον του slice of life είδους, αλλά στο πέμπτο επεισόδιο συγκεκριμένα δεν υπήρξε στασιμότητα αφού αποκαλύφθηκαν τα ερωτικά τρίγωνα. Των οποίων η μέχρι στιγμής προσέγγιση είναι άψογη.

Σε αυτή τη σειρά μου αρέσουν χαρακτήρες που αν τους συναντούσα κάπου αλλού, ελαφρώς διαφορετικούς, πολύ πιθανό να τους αντιπαθούσα, όπως o Chizuru και η Masaki. To Kimi to Boku είναι τόσο εξωγήινο που με κάνει να τους αγαπώ όλους.

Τη λατρεύω αυτή τη σειρά. Είναι top 20 material.

#62 DarkElf

DarkElf

    ラブレス

  • Members
  • 611 posts

Posted 06 November 2011 - 12:20

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί κατηγορείται το studio για το σχέδιο.Έχει μείνει πιστό στο σχέδιο του manga (ναι,κι εκεί έτσι είναι τα μάτια).Αν αυτό είναι κακό....
Γενικά δεν έχω δει πολλές από τις σειρές του J.C.Staff αλλά ό,τι έχω δει, από άποψη σχεδίου και animation μ'έχει αφήσει ικανοποιημένη.
Στα της πλοκής...το λατρεύω!!
Spoiler:
Άντε να δούμε τη συνέχεια..:blingeye2:

Posted Image
Does this darkness have a name?


#63 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 06 November 2011 - 14:19

Σόρι αλλά η στάσιμη πλοκή δεν είναι κύριο χαρακτηριστικό των slice of life. Slice of life σημαίνει ότι επικεντρώνεται στην καθημερινή ζωή των χαρακτήρων, το ότι το συγκεκριμένο anime επιλέγει να το κάνει με τρόπο που δεν προχωράει (ή μάλλον, δεν υπάρχει καν) η πλοκή είναι δικό του θέμα.

Εμένα το κύριο πρόβλημά μου με τη σειρά, εκτός από το γεγονός ότι δε συμβαίνει κάτι ενδιαφέρον, είναι ότι δε με αφορούν και μου είναι εντελώς αδιάφοροι όλοι οι χαρακτήρες. Το γράψιμο δεν είναι ιδιαίτερο, το animation δεν είναι κάτι ούτε καινούργιο ούτε συνταρακτικό, και η αισθητική της σειράς μου θυμίζει κακέκτυπο του Natsume (που για να είμαι και ειλικρινής είναι ο κύριος λόγος που με παρακινεί και συνεχίζω αυτή τη μέτρια σειρά.)

Το ευχάριστο εδώ είναι ότι σπάνια θα δεις easy going slice of (school) life με κύριο άξονα αγόρια (τα 2 κορίτσια είναι στο φόντο, δεν τα μετράω.) Οπότε και από αυτή την άποψη είναι κάτι ενδιαφέρον, και καταλαβαίνω πως είναι αρκετά ελκυστικό για τα αγόρια.

Πάντως το τελευταίο επεισόδιο ήταν ανέλπιστα ευχάριστο αν και με κούρασε κάπως το φόκους στην tsun~tsun που ήθελε να πάρει πίσω το ματζαφλάρι. Νομίζω πως αρχίζει και βρίσκει το ρυθμό της η σειρά και είμαι περίεργη να δω πώς θα ισορροπήσει.

Posted Image


#64 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 06 November 2011 - 14:56

Σόρι αλλά η στάσιμη πλοκή δεν είναι κύριο χαρακτηριστικό των slice of life. Slice of life σημαίνει ότι επικεντρώνεται στην καθημερινή ζωή των χαρακτήρων, το ότι το συγκεκριμένο anime επιλέγει να το κάνει με τρόπο που δεν προχωράει (ή μάλλον, δεν υπάρχει καν) η πλοκή είναι δικό του θέμα.

Μα στο πέμπτο επεισόδιο έγιναν φανερά τα ερωτικά τρίγωνα. Δηλαδή υπήρξε εξέλιξη.

Εγγενές χαρακτηριστικό του slice of life είναι η στασιμότητα στο σενάριο, ή μια πιο χαλαρή θεώρηση της πλοκής αν θες. Δε μιλάω με απόλυτους όρους, αλλά για παράδειγμα το Hanasaku Iroha δε θα το χαρακτήριζα slice of life. Κάποια επεισόδια αγγίζουν τον ορισμό του, αλλά στα περισσότερα υπάρχει αρκετό (κακό) δράμα και εξέλιξη του σεναρίου.

Στο Kimi to Boku, από την άλλη, δίνεται έμφαση σε πιο ασήμαντες καθημερινές καταστάσεις, οι οποίες σαφώς μπορούν να εξυπηρετήσουν τη διερεύνεση των χαρακτήρων, αλλά δεν υπάρχουν μόνο γι'αυτό. Είναι και αυτοσκοπός.
Ας πούμε το επεισόδιο με τον άρρωστο Kaname. Γνωρίσαμε την γειτόνισσα του, αλλά το επεισόδιο δεν υπήρξε μόνο γι'αυτό, και δεν γίνεται να οριστεί ούτε σαν μελέτη των χαρακτήρων. Η ατμόσφαιρα, το χιούμορ, η οικειότητα των καθημερινών καταστάσεων υπήρχαν για να υπάρχουν, όχι για να εξυπηρετήσουν αναγκαστικά κάποιο σενάριο ή κάποια μεγαλύτερη εικόνα.

Αυτός είναι ο ορισμός που δίνω εγώ τουλάχιστον, γιατί δε νομίζω ότι αρκεί η καθημερινότητα να είναι το επίκεντρο, ειδάλλως slice of life θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχεδόν οτιδήποτε και δεν θα ήταν χρήσιμο. Επαναλαμβάνω όμως ότι δε μιλάω με απόλυτους όρους. Για παράδειγμα, το Kimi to Boku δεν θα το χαρακτήριζα αποκλειστικά slice of life, ειδικά μετά το 5.

#65 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 06 November 2011 - 15:06

Τα slice of life που μου έρχονται πρώτα στο μυαλό δεν ήταν καθόλου στάσιμα, ούτε σε σενάριο, ούτε σε εξέλιξη χαρακτήρων (Kuragehime, Haibane Renmei, Usagi Drop, Wandering Son, Natsume Yuinchijou.) Δεν είναι ότι είχαν την τρομερή πλοκή, που είχαν πολύ όμορφα θέματα, αλλά κυρίως είχαν ωραίο τρόπο προσέγγισης. Και κανένα από αυτά δεν είχε στασιμότητα σεναρίου, σε όλα προχωρούσαν τα εκάστοτε θέματα, ακόμα και με αργούς ρυθμούς. Από την άλλη κανένα δεν είναι σκέτο sol, όπως δεν μπορεί καμία σειρά να είναι σκέτο sol, αφού στην καθημερινή ζωή υπάρχουν τα πάντα (drama, romance, comedy, tragedy etc) Επομένως όχι, δε θεωρώ κύριο χαρακτηριστικό των sol τη στασιμότητα σεναρίου. Επ' ουδενί.

Το Kimi to boku μου φαίνεται ότι προσπαθεί να είναι ο ορισμός του sol, αλλά σε πολλά σημεία καταντάει αργό, βαρετό και δυστυχώς αδιάφορο. Το συγκεκριμένο επεισόδιο μου πήρε 3εις μέρες να το δω. Κυρίως γιατί, όπως είπα και πιο πριν, δεν με ενδιαφέρουν οι χαρακτήρες. Και οι χαρακτήρες είναι ένα από τα πιο βασικά κομμάτια, πόσο μάλλον σε ένα sol που χρησιμοποιεί το είδος του ως αυτοσκοπό.

Από την άλλη το τελευταίο επεισόδιο, όπως είπα, ήταν από τα πιο ευχάριστα γιατί είδαμε μια ανάπτυξη σχέσεων, που πάλι είναι μέσα στα όρια του sol.

Posted Image


#66 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 06 November 2011 - 15:42

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω ποια στασιμότητα σεναρίου ψάχνουμε από τη στιγμή που δεν υπάρχει σενάριο. Το Kimi To Boku δεν είναι τίποτα παραπάνω από καθημερινές καταστάσεις πέντε αγοριών και από την αρχή δεν προσπάθησαν να δείξουν κάτι άλλο. Εκτός των άλλων είμαστε ακόμα στο επεισόδιο 5 μιας σειράς που θα αποτελείται από 26 επεισόδια συνολικά και λογικό είναι για μια σειρά που ακολουθεί τέτοιο μοτίβο να μην έχει να δείξει και πολλά ως τώρα.

Οπότε ας μην το συγκρίνουμε με seinen και josei όπως το usagi drop και το wondering son που είναι λογικό να παίρνουν πολύ πιο σοβαρά τον εαυτό τους σε σχέση με ένα shonen, όχι ότι είναι δικαιολογία, αλλά καλώς ή κακώς όλοι ξέρουμε ότι ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν κατάλαβα πώς προέκυψε και η σύγκριση με το Natsume που επικεντρώνεται αρκετά στο supernatural στοιχείο και δεν είναι ότι καλύτερο έχει να δείξει το slice-of-life.

Όσο για το 5ο επεισόδιο μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά απολαυστικό αλλά με απογοητεύει που η σειρά δεν είναι τόσο διασκεδαστική όσο το manga και κόβουν και ράβουν αρκετά πράγματα. Τον Shun προσπαθούν να τον κάνουν ακόμα πιο θηλυκοπρεπή και είναι λίγο σπαστικό. Το μόνο καλό είναι πως με την φωνή άρχισα να συμπαθώ κάπως περισσότερο τον Chizuru γιατί δεν του είχα και τρομερή συμπάθεια.

ySss0UF.jpg


#67 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 06 November 2011 - 15:53

Πολύ απλά όλα είναι, ίσως εν μέρη, sol. Ναι έχουν διαφορετικά θέματα και τα υπόλοιπα είδη τους διαφέρουν, αλλά ως βάση έχουν το sol πράγμα που ανέφερα, οπότε τι δεν είναι κατανοητό; Άσε που Natsume-Kimi to Boku μοιάζουν πολύ σε pacing και ατμόσφαιρα, όπως επίσης είπα, δεν είπα ότι πχ μοιάζουν σε πλοκή. Δεν έχει να κάνει που το ένα είναι supernatural, ούτε το αν είναι ή δεν είναι καλό sol.
Τώρα οκ εσύ ίσως θεωρείς ότι επειδή είναι και shounen πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση. Οκ μια άποψη είναι και αυτή αλλά προσωπικά δε συμφωνώ και θα συνεχίσω να το συγκρίνω με σειρές που θεωρώ ανάλογες.

Posted Image


#68 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 06 November 2011 - 16:17

Bασικά υπάρχουν τα slice of life τα οποία έχουν μια κεντρική πλοκή, και το πάνε κάπου όπως προαναφέρθηκαν τα Wandering Son, Kuragehime και υπάρχουν και τα αρκετά πιο σπάνια slice of life τα οποία απλά δίνουν έμφαση σε καθημερινές καταστάσεις. Πχ το Tamayura, το Aria, σε κάποιο βαθμό το Bartender και το Kimi to Boku από manga atm μου έρχεται στο μυαλό το Otoyomegatari. Tώρα το αν κάθε μία από αυτές τις προσπάθειες είναι πετυχημένη είναι αλλο θέμα και στην κρίση του καθενός αλλά σαν τάση όντως υπάρχει.

#69 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 06 November 2011 - 16:34

Όπως είπα και παραπάνω το ότι είναι shonen δεν αποτελεί δικαιολογία, απλά είναι εν μέρει λογικό η θεματολογία του να μην είναι τόσο σοβαρή. Ειδικά με σειρές που έχουν λεπτή θεματολογία όπως κάποιες που αναφέρθηκαν είναι λογικό να χάνει το παιχνίδι. Ίσως φταίει ότι συγκρίνω τις σειρές διαφορετικά απλά η σύγκριση δε μου φάνηκε δίκαια. Πολλές σειρές έχουν στοιχεία slice-of-life, απλά δεν πιστεύω ότι γίνεται να συγκριθούν μόνο και μόνο από αυτό. Δεν είχα σκοπό να σου κάνω επίθεση σε περίπτωση που το πήρες έτσι.

Το μόνο που δεν βρήκα κατανοητό επειδή δεν είδα πουθενά με ποια βάση γινόταν η σύγκριση πέρα της αισθητικής και μάλλον δεν το διευκρίνισα σωστά ήταν η σύγκριση με το Natsume, που ναι μεν έχει μέσα slice-of-life αλλά το θέμα του είναι πολύ διαφορετικό,. Αυτό ήταν που μου έκανε εντύπωση. Προσωπικά ούτε η ατμόσφαιρά τους μου φαίνεται παρόμοια καθώς υπάρχουν μέσα τα youkai και η εξοχή και αφήνει πολύ διαφορετική αίσθηση και γι' αυτό μου φάνηκε παράξενο. Ίσως ο ρυθμός τους να μοιάζει βέβαια.

ySss0UF.jpg


#70 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 18 November 2011 - 18:14

Κάθε καινούριο επεισόδιο ξεπερνά όλες τις προσδοκίες.

Η σειρά αυτή είναι στον κόσμο της. Δεν ενδιαφέρεται για τα στερεότυπα που έχουμε συνηθίσει. Έχει το δικό της ρυθμό και τη δική της προσέγγιση.
Τρανή απόδειξη το επεισόδιο 7.
Spoiler:
Δε θυμάμαι να έχω δει πιο αληθινή αναπαράσταση σχολικής ζωής σε anime - από τα πιο μικρά και τετριμμένα μέχρι τα πιο ουσιώδη. To Kimi to Boku βρίσκει την ομορφιά της πραγματικότητας, δεν την αλλάζει για να την κάνει όμορφη.
Νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα anime που έχω δει. Βοηθάει που το είδος του είναι κοντά στις προτιμήσεις μου, αλλά γενικά θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερη και αξιοσημείωτη σειρά.

#71 minasuki

minasuki

    xxxHolic

  • Members
  • 105 posts

Posted 21 November 2011 - 21:44

Episode 8
Spoiler:


#72 sicada

sicada

    Organized Chaos

  • Members
  • 121 posts
  • LocationBeyond the Wall

Posted 22 November 2011 - 21:55

This anime is epic!!!!!

8:
Spoiler:

Sleep with the devil and then you must pay
Sleep with the devil, the devil will take you away


#73 Jorg

Jorg

    πηγκουίνοι

  • Members
  • 1,280 posts

Posted 22 November 2011 - 23:59

Spoiler: 8

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*


#74 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 23 November 2011 - 14:46

Δεν έχω βρει άνιμε που να πετυχαίνει τους γυναικείους χαρακτήρες σχεδιασμένους ως αγόρια τόσο καλά (όχι).
Παράδειγμα ο ugyuuu Yuuki-senpai kakkoi desu ne :3 στο 8.
Ένιωθα άσχημα όσο τον έβλεπα. Ειδικά στη σκηνή που σκεφτόταν πιθανά σενάρια ήθελα να κλείσω το επεισόδιο και να πάω να κλωτσήσω κάποιο σκίουρο.

Κατά τα άλλα, παρόλο που συνεχίζουν να υπάρχουν κομμάτια που τα βρίσκω πολύ άσχημα, έχει βελτιωθεί αισθητά η εκτίμησή μου γι' αυτό.

Μακάρι να κρατήσει για τα 26 επεισόδια που το σχεδιάζουν, αλλά έχω τις αμφιβολίες μου.

HnH5aB0.jpg


#75 DarkElf

DarkElf

    ラブレス

  • Members
  • 611 posts

Posted 23 November 2011 - 16:09

Υπέροχο επεισόδιο!!!
Spoiler: 8

Posted Image
Does this darkness have a name?




Also tagged with one or more of these keywords: J.C. Staff, comedy, romance, slice of life, drama, school life, shounen, Fall 2011, Spring 2012