Το τελευταίο συμβαίνει μερικές φορές.εμένα δεν την νοιάζει καθόλου και ο αδερφός μου μου λέει ότι τα anime σε αποβλακώνουν
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Anime και ο περίγυρός σας
Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2010 - 18:20
Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2010 - 19:17
Έχω μια απορία που ελπίζω να μπορεί να μου τη λύσει κάποιος.
Γιατί εκνευρίζεστε όταν κάποιος άσχετος με το θέμα αποκαλεί τα anime "κινέζικα"; Είναι υποχρεωμένοι όλοι να γνωρίζουν την ακριβή γεωγραφική περιοχή απ' όπου έρχονται τα "μικυμάου με τα μεγάλα μάτια"; I mean, εδώ ο μέσος έλληνας δεν ξέρει καν να ξεχωρίσει την κινέζικη κοινωνία από την ιαπωνική. Γι' αυτούς, κινέζοι, ιάπωνες και κορεάτες είναι όλοι τους το ίδιο πράγμα: κοντοί, κίτρινοι, μιλάνε "τσιν τσαν τσον", τρώνε ρύζι, και βλέπουν τσόντες με πλοκάμια. Μέχρι εκεί φτάνουν οι "γνώσεις" τους. Μπορούμε να τους κατηγορήσουμε γι' αυτό; Θα έλεγα όχι. Για τους περισσότερους, αυτές οι χώρες παραείναι μακρυά και δεν θα τους απασχολήσουν ποτέ στη ζωή τους.
Αν ήσασταν ιάπωνες εθνικιστές θα καταλάβαινα την οργή σας. Αλλά δεν είστε καν ιάπωνες.
Οχι απλα δινω εμφαση στην απαντηση με τα κεφαλαια γραμματα so just humor

Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2010 - 19:30
Ένιωσα περίεργα.
Καταχωρήθηκε 21 Ιούλιος 2010 - 04:48
Να έρχεται κάποιος άκυρος και να στην λέει κι'από πάνω. Είναι λίγο χαζό.
Έχω μια απορία που ελπίζω να μπορεί να μου τη λύσει κάποιος.
Γιατί εκνευρίζεστε όταν κάποιος άσχετος με το θέμα αποκαλεί τα anime "κινέζικα"; Είναι υποχρεωμένοι όλοι να γνωρίζουν την ακριβή γεωγραφική περιοχή απ' όπου έρχονται τα "μικυμάου με τα μεγάλα μάτια"; I mean, εδώ ο μέσος έλληνας δεν ξέρει καν να ξεχωρίσει την κινέζικη κοινωνία από την ιαπωνική. Γι' αυτούς, κινέζοι, ιάπωνες και κορεάτες είναι όλοι τους το ίδιο πράγμα: κοντοί, κίτρινοι, μιλάνε "τσιν τσαν τσον", τρώνε ρύζι, και βλέπουν τσόντες με πλοκάμια. Μέχρι εκεί φτάνουν οι "γνώσεις" τους. Μπορούμε να τους κατηγορήσουμε γι' αυτό; Θα έλεγα όχι. Για τους περισσότερους, αυτές οι χώρες παραείναι μακρυά και δεν θα τους απασχολήσουν ποτέ στη ζωή τους.
Αν ήσασταν ιάπωνες εθνικιστές θα καταλάβαινα την οργή σας. Αλλά δεν είστε καν ιάπωνες.
Θα συμφωνήσω.
Αυτό το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που απλά δεν ασχολείσαι. Είναι τόσο απεχθής η άγνοια του άλλου για το θέμα, που προσωπικά, με έχει κάνει να τον "λυπάμαι". Είχα διορθώσει μια φορά κάποιον και μου απάντησε "Εεε και; Το ίδιο είναι..."
Από εκεί και πέρα εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Και δεν μιλάω για τα άνιμε. Μιλάω για τους ανθρώπους και τις χώρες τους.
Καταχωρήθηκε 21 Ιούλιος 2010 - 14:05
Αυτό το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που απλά δεν ασχολείσαι. Είναι τόσο απεχθής η άγνοια του άλλου για το θέμα, που προσωπικά, με έχει κάνει να τον "λυπάμαι". Είχα διορθώσει μια φορά κάποιον και μου απάντησε "Εεε και; Το ίδιο είναι..."
Από εκεί και πέρα εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Και δεν μιλάω για τα άνιμε. Μιλάω για τους ανθρώπους και τις χώρες τους.
Οχι ρε παιδια δεν μπορεις να πεις οτι λυπασαι καπιον επειδη δεν ξερει για την Ιαπωνικη κουλτουρα και για πολιτισμο-κουλτουρα μακρινων χωρων[Ας μην αναφερθω για την απαραδεχτη ιστορια που διδασκουν στα σχολεια-Αναγκαζωντας τα παιδια να μην ξερουν τιποτα για αλλες χωρες(ουτε καν για την δικη τους)]Κατι που θεωρουμε εμεις δεδομενο ειναι αγνωστο για αλλους καθως και το αντιθετο....Για αυτο που μπορεις να λυπασαι καπιον ειναι αν δεν ειναι ανοιχτος σε κατι καινουργιο και αν το απορριφθει κατευθειαν....

Καταχωρήθηκε 21 Ιούλιος 2010 - 15:13

Επισις οι περισοτερες παρεεσ μου παρακολουθουνε ανιμε οποτε δεν εχο καπιο προβλιμα εκτος απο εναν μαλακα sorry για τιν εκφραση οπου τοις τελεφτεες μερες μου κανι στενο πολεμο επιδι παρακολουθω και ασχολουμε με ιαπονικη κουλτουρα
σιγεκριμενα ειθελε να με αναγγασει να παψω να ακουο ιαπονικη μουσικη και να ακουο
Κιαμο, Χατσιγιαννη και αλλα τετια
αλλα το αστιο τις ιποθεσης οτι ετιμος ιτανε να μοθ σκασι μπουκετιδη στα μουτρακια μου

Καταχωρήθηκε 21 Ιούλιος 2010 - 18:02
Τύπου: "Αυτή την διόρθωση δεν έπρεπε να την κάνω ΕΓΩ σε άλλους;"Ένιωσες περίεργα... δηλαδή;
Μετά μου πέρασε. Γιατί κατάλαβα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται τέτοιες διορθώσεις.
Πολύ αποτελεσματικό το να ζεις την άλλη πλευρά. Σωστή ψυχανάλυση.
segno-sama, να 'σαι καλά, μου δίνεις υλικό για την συνέχεια.
Καταχωρήθηκε 21 Ιούλιος 2010 - 19:21
Ευτιχοσ εμενα η μανα μου δεν εχει προβλιμα να ειναι καλα ενα απο τα κρατικα καναλια ιχανε βαλι ντοκιμαντερ για την ιαπονικη κουλτουρα και τα αναφερανε οποτε το εκλισε το στοματακι της
Επισις οι περισοτερες παρεεσ μου παρακολουθουνε ανιμε οποτε δεν εχο καπιο προβλιμα εκτος απο εναν μαλακα sorry για τιν εκφραση οπου τοις τελεφτεες μερες μου κανι στενο πολεμο επιδι παρακολουθω και ασχολουμε με ιαπονικη κουλτουρα
σιγεκριμενα ειθελε να με αναγγασει να παψω να ακουο ιαπονικη μουσικη και να ακουο
Κιαμο, Χατσιγιαννη και αλλα τετια
αλλα το αστιο τις ιποθεσης οτι ετιμος ιτανε να μοθ σκασι μπουκετιδη στα μουτρακια μου:kakaka:
πω ρε bro θα μας βγαλεις τα ματια με τα ορθογραφικα!!!Αγνοησε τον και αστον στον χαβα του,εσυ συνεχισε να βλεπεις και να ακους οτι θελεις

Καταχωρήθηκε 21 Ιούλιος 2010 - 20:51
Καταχωρήθηκε 27 Ιούλιος 2010 - 17:52
ΙΘΙΚΟΝ ΑΚΜΕΟΤΑΤΟΝ

Καταχωρήθηκε 30 Ιούλιος 2010 - 23:12
Οι γονεις μου δεν εχουν εχθροτητες ως προς τα anime,συγκεκριμενα μια φορα μου ειχε πει ο πατερας μου οτι αμα ηξερε αγγλικα θα εβλεπε anime.

Οσον αφορα τους φιλους μου,και γενικως το μη-οικογενειακο αλλα κοινωνικο μου περιγυρο,αν ακουσουν για anime το συνδεουν με τα pokemon,καταλαβαινετε επομενως τι εννοω.
"Ο Νίτσε είναι νεκρός:άρα ο Νίτσε ειναι Θεός;:hmmm:" - 'Aναλογικός συλλογισμός'.
---
"Το πρόβλημα με τα δυαδικτυακά παραθέματα (quotes) είναι ότι δεν μπορείς να γνωρίζεις αν πραγματικά υπόθηκαν." -Αβραάμ λίνκολν (1809-1865).
Καταχωρήθηκε 30 Ιούλιος 2010 - 23:17
Ο αδερφος μου,ξενερωνει που με βλεπει να ασχολουμαι κυριως με ροματζοκοινωνικα anime (βλεπει πολυ και μονο one piece).
Οι γονεις μου δεν εχουν εχθροτητες ως προς τα anime,συγκεκριμενα μια φορα μου ειχε πει ο πατερας μου οτι αμα ηξερε αγγλικα θα εβλεπε anime.
Οσον αφορα τους φιλους μου,και γενικως το μη-οικογενειακο αλλα κοινωνικο μου περιγυρο,αν ακουσουν για anime το συνδεουν με τα pokemon,καταλαβαινετε επομενως τι εννοω.
χμμ αυτο με το ποκεμον συμβαινει δυστηχως....Οσο για τον πατερα σου κατεβασε του καποια καλη υποτιτλισμενη στα ελληνικα σειρα...Ειναι λογικο αφου ο αδερφος βλεπει one piece να τον χαλανε τα ροματζοκοινωνικα[φανταζομαι εχεις τελειως διαφορετικο χαρακτηρα με τον αδερφο σου οπως εγω με τον δικο μου???]

Καταχωρήθηκε 30 Ιούλιος 2010 - 23:30
χμμ αυτο με το ποκεμον συμβαινει δυστηχως....Οσο για τον πατερα σου κατεβασε του καποια καλη υποτιτλισμενη στα ελληνικα σειρα...Ειναι λογικο αφου ο αδερφος βλεπει one piece να τον χαλανε τα ροματζοκοινωνικα[φανταζομαι εχεις τελειως διαφορετικο χαρακτηρα με τον αδερφο σου οπως εγω με τον δικο μου???]
Το θεμα ειναι οτι,κατα την περιορισμενη πληροφορηση μου,η μονη σειρα anime που εχει μεταφραστει στα ελληνικα(dubb) μεχρι το τελος ειναι το DBZ,φυσικα αν υπαρχουν σειρες που να εχουν ελληνικους υποτιτλους,δεν με χαλαει.
Και ναι,ειναι τελειως διαφορετικος ο χαρακτηρας μου απ'τον χαρακτηρα του αδερφου μου.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από KernaxVol: 30 Ιούλιος 2010 - 23:46
"Ο Νίτσε είναι νεκρός:άρα ο Νίτσε ειναι Θεός;:hmmm:" - 'Aναλογικός συλλογισμός'.
---
"Το πρόβλημα με τα δυαδικτυακά παραθέματα (quotes) είναι ότι δεν μπορείς να γνωρίζεις αν πραγματικά υπόθηκαν." -Αβραάμ λίνκολν (1809-1865).
Καταχωρήθηκε 31 Ιούλιος 2010 - 00:37
Πάντως για ελληνικούς υπότιτλους, υπάρχουν πολλές ελληνικές ομάδες fansub, γνωστές και μη. Μπορείς άνετα να βρεις αρκετές ολοκληρωμένες σειρές. Νομίζω ότι πολλές έχουν και thread στο fansub section.
Όσο για εμένα, χμμμ...
Ο πατέρας μου πια μας έχει συνηθίσει, εμένα και την αδερφή μου δηλαδή. Μετά από ώρες ανάλυσης δηλαδή. Στην αρχή, μας έλεγε: "Πάλι αυτά τα γιαπωνέζικα βλέπετε;" αλλά πια δεν το ρωτάει. Το μόνο που τον χαλάει αρκετά είναι ότι δεν καταλαβαίνει την γλώσσα.
Το κουλό όμως είναι, ότι με τη δορυφορική πετυχαίνει άνιμε σε διάφορα κανάλια -βλ απλά τα endless κλασσικά άνιμε- και χαίρεται φωνάζοντας μας να τα δούμε.
Μια φορά πέτυχε το Ναρούτο, και με μια χαρά με φωνάζει "Έλα να δεις". Φυσικά δεν ενθουσιάστηκα αλλά η υπόλοιπη συζήτηση είχε γέλιο.
Μπαμπάς- "και αυτοί γιατί πηδάνε όλη την ώρα στα δέντρα;"
Εγώ- "για να τελειώσει πιο γρήγορα το επεισόδιο χωρίς να έχει πολύ υλικό από το μάνγκα"
Μπαμπάς- "α, και αυτοί τι είναι;"
Εγώ- "Νίντζα"
Μπαμπάς- "και αυτός γιατί φοράει πορτοκαλί; δεν θα τον καταλάβουνε; οι νίντζα δεν φοράνε μαύρα;"
ΛΟΛ.
Αν και στο σχολείο, στην αρχή ήταν όλοι με το κλασσικό υφάκι και την κλασσική ατάκα "παιδικά βλέπεις;" Μετά το κόψανε, γιατί αρχίσαν και άλλα άτομα μέσα στην τάξη να βλέπουνε.
Και παραξενευόταν και κάποιοι ότι κορίτσι βλέπει επίσης άνιμε σειρές -________- Αλλά πάντα το κλασσικό που άκουγα
"Βλέπεις Naruto, Bleach, One Piece; Τι; Δε βλέπεις; Τι είναι αυτά, δε βλέπεις anime εσύ."
Και όταν τους πρότεινες κάτι να δούνε "Όχι δεν είναι μεγάλο" μετά τους έδεινε με 50 επεισόδια "Όχι δεν είναι μεγάλο, δεν θα είναι καλό."
Πια νομίζω ότι δεν υπάρχει βαβούρα με τα anime, έχουν αρχίσει να διαδίδονται, αρκετά θα έλεγα. Αλλά σίγουρα υπάρχει ακόμη ανάμεσα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που τους φαίνεται περίεργο.
Καταχωρήθηκε 31 Ιούλιος 2010 - 00:44

Edit: Δικιο ειχε ο πατερας σου. xD
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Napster: 31 Ιούλιος 2010 - 00:51