Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Anime και ο περίγυρός σας
Καταχωρήθηκε 31 Ιούλιος 2010 - 01:38
Οι περισσότεροι γνωστοί μου είτε δεν έχουν ιδέα η με αντιμετωπίζουν με συγκατάβαση όταν αναφέρω το θέμα. Οι περισσότεροι Έλληνες των 30+ χρονών ακόμα δε παίρνουν χαμπάρι μία, το τοπίο έχει αρχίζει να αλλάζει στις νεαρότερες ηλικίες όμως.
Προς το παρόν, θα πρέπει να υποστούμε για κάμποσο καιρό ακόμα τα περίεργα βλέμματα αυτών που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, αυτών που δε δέχονται εύκολα το κάτι διαφορετικό αν δε τους πεί το χαζοκούτι οτι είναι ΟΚ, είναι trendy.
Καταχωρήθηκε 31 Ιούλιος 2010 - 03:49
Loooooooooooool!Μπαμπάς- "και αυτοί γιατί πηδάνε όλη την ώρα στα δέντρα;

"Welcome to the anime world, daddy!"Μπαμπάς- "και αυτός γιατί φοράει πορτοκαλί; δεν θα τον καταλάβουνε; οι νίντζα δεν φοράνε μαύρα;"

Aν και άσχετο με το θέμα, οι ninja δεν φοράγανε πάντα μαύρα διότι άμα δρούσαν φορώντας μαύρα κατά την διάρκεια της ημέρας θ' αποτελούσαν εύκολους στόχους.
Καταχωρήθηκε 10 Αύγουστος 2010 - 12:46
1. Μανα: Που ειναι ο Πανος?
Ζαχος: Δωματιο του, βλεπει κατι καρτουν (βαστα τσιγγανα καρδια)
Μανα: Μα σε τετοια ηλικια ακομη βλεπει καρτουν?
Ζαχος: Ε, καλα βαλτον να δει Τατιανα να ωριμασει...

(Ζαχος ειναι ο πατερας μου)
2. Ζαχος: Τι ειναι anime? Εχουν καμια σχεση με τα ζωα (animals)....(AAAAAA!)

3. Χαζευω Sailormoon, ενω παιζει Rammstein και στο γραφειο μου υπαρχει ενα βιβλιο στα γερμανικα με θεμα την δραση της Γκεσταπο:
Ζαχος: Μια φορα να κανεις ενα νορμαλ πραγμα ομως...

4. Ζαχος: Καλα ρε, τι βλεπεις?
Εγω: Hellsing...
Ζαχος: Δηλαδη το Καπαμαρου τελειωσε? (ωχ παναια μου...)

Ευτυχως οι παρεες μου ειναι παρα πολυ ψαγμενα ατομα και ειδικα η κοπελα μου, οποτε δεν εχω κανενα προβλημα. Οσον αφορα τους γονεις μου, μαλλον παραδοθηκαν γιατι δεν σχολιαζουν πλεον. Ωστοσο χωρις παρεξηγηση λυπαμαι τις μικροτερες ηλικιες που εχουν το μυαλο και βλεπουν anime και εχουν και τον καθε καημενο να τους την λεει! Ημαρτον ρε που λεει και ο Γεωργιου...
Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 18:14

@Petran79: ναι πιστευω οτι οσο πιο well-known και ευκολο στο να το δεις ανιμε ειναι το καταλληλο για να δουν ατομα που δεν εχουν επαφη με το χωρο οπως το καμπαμαρου
εαν εχουν περασει ευχαριστα την ωρα που το βλεπουν και εχουν ακουστα γι'αυτο ειναι μαθηματικα σιγουρο οτι θα ψαξουν και για αλλα
οσο για το θεμα του ιαπωνες-κορεατες-κινεζοι βραζουν στο ιδιο καζανι επισημανετε διαφορες στην εμφανιση και στη γλωσσα και πειτε τουσ οτι τσιν σημαινει ανδρικο μορια
τουλαχιστον σε οποιον το εχω πει δε με εχει ξαναενοχλησει

Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 19:10
εχω πολυ καιρο να μπω στο φορουμ και με εκπλησει η επιθετικοτητα καποιων μελων που πιανονται μεχρι και απο ορθογραφικα λαθη για να " την πουν " στους υπολοιπους
@Petran79: ναι πιστευω οτι οσο πιο well-known και ευκολο στο να το δεις ανιμε ειναι το καταλληλο για να δουν ατομα που δεν εχουν επαφη με το χωρο οπως το καμπαμαρου
εαν εχουν περασει ευχαριστα την ωρα που το βλεπουν και εχουν ακουστα γι'αυτο ειναι μαθηματικα σιγουρο οτι θα ψαξουν και για αλλα
οσο για το θεμα του ιαπωνες-κορεατες-κινεζοι βραζουν στο ιδιο καζανι επισημανετε διαφορες στην εμφανιση και στη γλωσσα και πειτε τουσ οτι τσιν σημαινει ανδρικο μορια
τουλαχιστον σε οποιον το εχω πει δε με εχει ξαναενοχλησει
Αφου οι Ιαπωνες εχουν διαφορετικα ιδεογραμματα απο τους Κινεζους οπως τα χιραγκανα.
Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 19:21
Κοινώς οκ το καταλαβαίνω για τους γνώστες του αντικειμένου να φαίνονται κάπως χαζές ορισμένες γενικεύσεις αλλά δεν νομίζω υπάρχει λόγος για τόσο αμυντική στάση.
Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 22:23
Αφου οι Ιαπωνες εχουν διαφορετικα ιδεογραμματα απο τους Κινεζους οπως τα χιραγκανα.
Τα χιραγκάνα δεν είναι ιδεογράμματα

Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 23:16
Είναι σαν να μου λέτε ότι όλοι μας οφείλουμε να ξεχωρίζουμε έναν βολιβιανό με έναν βραζιλιάνο. Ναι, ο ένας μιλάει ισπανικά ενώ ο άλλος πορτογαλικά, OK... πόσοι από εσάς ξέρετε να ξεχωρίζετε αυτές τις δύο γλώσσες; (mono, matu-san, σας βλέπω, καθίστε κάτω.) Κι αν δεν μπορείτε... τί πειράζει; Κανείς δεν πρόκειται να σας κατηγορήσει.
Κι επειδή το thread έχει ξεφύγει... τί σημασία, αλήθεια, έχουν όλα αυτά, σε ένα thread με τίτλο Anime και ο περίγυρός σας; Μάθετε πρώτα στον περίγυρό σας να μην γελάει με το hobby σας, και μετά άμα λάχει τους μαθαίνετε κι από που προέρχονται.
Πρώτα θα εκτιμήσουν τα anime γι' αυτό που είναι, και μετά θα μάθουν ότι δεν είναι κινέζικα (as if that really mattered, αλλά anyway). Αν προσπαθείτε πρώτα να ξεκαθαρίσετε τη χώρα προέλευσης, you're doing it wrong.
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 23:27
Ρε παιδιά, είμαστε σοβαροί τώρα; Περιμένετε ο/η κάθε Μήτσος και Κατίνα, που στο κάτω-κάτω της γραφής συνήθως τους λείπουν πολύ πιο βασικές και σημαντικές γνώσεις, να κάτσουν να ασχοληθούν με το διαχωρισμό δύο παρεμφερών, γειτονικών μεταξύ τους λαών οι οποίοι απέχουν τόσο μα τόσο πολύ από την Ελλάδα, που αυτή η γνώση δεν πρόκειται να τους χρησιμεύσει ποτέ;
+1
Btw η μάνα μου σας έχει όλους... μετά από Death note,ghost hound τώρα την ψήνω να δει S.E lain.
Καταχωρήθηκε 12 Αύγουστος 2010 - 12:49
Καταχωρήθηκε 12 Αύγουστος 2010 - 22:27
Btw η μάνα μου σας έχει όλους... μετά από Death note,ghost hound τώρα την ψήνω να δει S.E lain..
Θεική η μητέρα σου! Σιγά σιγά θα τους φάει όλους εδώ μέσα

Πλάκα πλάκα, μακάρι να μπορούσα να το κάνω αυτό και στον πατέρα μου. Αν και πρόσφατα, τον έπιασα να βλέπει Gundam στην Βεργίνα. Και κοιτούσε την τηλεόραση με μια προσήλωση. (Δυστυχώς εκείνη την ώρα τελείωνε το επεισόδιο.) Μετά έβλεπε τους Δεινόσαυρους exteme. LOL.
Και τώρα που το θυμήθηκα, είχα ένα καθηγητή κάποτε. Μακάρι να τον είχα και τώρα, αλλά πάει πια το γυμνάσιο. Είχε αρχήσει να βλέπει άνιμε λόγω του γιου του. Το πρώτο που είχε δει ή τουλάχιστον το πρώτο που μου είχε αναφέρει ήταν το Death Note, και μου είχε κάνει ολόκληρη ανάλυση για τα μηνύματα που μπορεί να περάσει αλλά και για τους shnigami. Κάθισε και διάβασε αργότερα για τις θεωρίες των Ιαπώνων. Μετά είχε το Elfen Lied και πήγαινε Trigun, Beck, Portrait le petit de cossete (μου είχε ζητήσει και γνώμη γιατί άκουγε που το σχολίαζα τότε σε ένα συμμαθητή μου) και προς το τέλος της χρονιάς είχε αρχίσει να βλέπει το Paranoia Agent.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zura: 12 Αύγουστος 2010 - 22:34
Καταχωρήθηκε 12 Αύγουστος 2010 - 23:01
Οσο για μενα η οικογενεια το εχει αποδεκτει (καπως). Απλα μου λεει η μητερα μου: "τωρα που θα μπεις δευτερα λυκειου να τα σταματησεις, να αφοσιωθεις στα μαθηματα σου (lol). Εχεις ολο τον υπολοιπο καιρο να τα δεις".
Μετα που της τα πριξα με τα "δεν τα σταματαω, δεν τα σταματαω" μου ειπε οτι θα τα βλεπω μονο τα σαββατοκυριακα. Μεχρι και δηλωση οτι θα εκοβε το internet υπηρξε (Living Hell!)! Τελικα το σωσα. XD
*waving intensifies*
Καταχωρήθηκε 12 Αύγουστος 2010 - 23:58
OMG! Ποια ζωη? Μετα θα εχει δουλεια και οικογενεια! Τωρα μονο εχεις αρκετο χρονο για να βλεπεις οσα θελεις. Και αυτο με τις σπουδες ειναι μαπα, το λυκειο σου μαθαινει κατι το οποιο θα ξεχασεις μετα απο 1-2 χρονια εκτος κι αν σε ενδιαφερει πραγματικα (πω πω, αν το δει αυτο η okaa-san σου θα με σταυρωσει).Απλα μου λεει η μητερα μου: "τωρα που θα μπεις δευτερα λυκειου να τα σταματησεις, να αφοσιωθεις στα μαθηματα σου (lol). Εχεις ολο τον υπολοιπο καιρο να τα δεις".
Εγω θυμαμαι τον καθηγητη ελευθερου σχδιου μου που οταν ειδε το κομικ μου με τα chibi clasmates μου ειπε πως κατι τετοια στυλ στο character design βγαινουν και σε παιδεραστικα κινουμενα σχεδια. Ασε μας ρε sensei που θα μου εξηγησεις και την επιτομη των lolis.....
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.
Καταχωρήθηκε 13 Αύγουστος 2010 - 00:44
Τα ίδια περίπου έλεγε και η φιλόλογος μου στο λύκειο, (ήταν και θεία της κολλητής μου) όταν πιάσαμε την συζήτηση για το νόημα των παραμυθιών φτάνοντας στο άκυρο στα κινούμενα όλου του κόσμου..
μόλις τις είπα για τα γιαπωνέζικα κινούμενα έφριξε..
-Φιλόλογος: Εγώ ποτέ δν μπορεσα να δώ αυτα τα απαίσια δημιουργήματα.
Οποτε προσπαθούσα δεν άντεχα, όλο σεξουαλικά μπερδέματα και υπονούμενα, πολυ βία, αφύσικα πράγματα, δεν μπορώ να φανταστώ ποιοι άνθρωποι τα βλέπουν αυτά και τους αρέσουν..
Και κάποια απο αυτά θεωρούνται και παιδικα!
Εγώ: Ρε μήπως είδε κανα hentai η θεία σου και τρόμαξε η γυναίκα?
Και στην συνεχεια πιάσαμε τον όρο παιδικα! και το αναλύαμε μέχρι εκει που δε πάει..
The .aNiMe//GR Team.
Καταχωρήθηκε 13 Αύγουστος 2010 - 01:07