Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * - - - 1 Ψήφοι

Anime και ο περίγυρός σας

• Please log in to reply
944 replies to this topic

#796 Keiki

Keiki

Your average weirdo

• Members
  • 280 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιούλιος 2010 - 01:38

Κι εν τω μεταξύ, σε κάτι άλλες τριτοκοσμικές σχεδόν χώρες βλέπανε anime στην TV από παιδιά. Πάλι καλα που υπάρχει και το internet και βλέπουμε λίγο πέρα απο την μύτη μας κι εδώ.

Οι περισσότεροι γνωστοί μου είτε δεν έχουν ιδέα η με αντιμετωπίζουν με συγκατάβαση όταν αναφέρω το θέμα. Οι περισσότεροι Έλληνες των 30+ χρονών ακόμα δε παίρνουν χαμπάρι μία, το τοπίο έχει αρχίζει να αλλάζει στις νεαρότερες ηλικίες όμως.

Προς το παρόν, θα πρέπει να υποστούμε για κάμποσο καιρό ακόμα τα περίεργα βλέμματα αυτών που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, αυτών που δε δέχονται εύκολα το κάτι διαφορετικό αν δε τους πεί το χαζοκούτι οτι είναι ΟΚ, είναι trendy.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#797 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1.116 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιούλιος 2010 - 03:49

Μπαμπάς- "και αυτοί γιατί πηδάνε όλη την ώρα στα δέντρα;

Loooooooooooool! :hihi2: Παρόμοια έκαναν κάποτε κι ο ξάδερφός μου κι ο αδερφός μου για τον "Τίγρη και Δράκο" που δεν τους άρεσε καθόλου ενώ εμένα προσωπικά αποτελεί την αγαπημένη μου ταινία.

Μπαμπάς- "και αυτός γιατί φοράει πορτοκαλί; δεν θα τον καταλάβουνε; οι νίντζα δεν φοράνε μαύρα;"

"Welcome to the anime world, daddy!" :hehehe:
Aν και άσχετο με το θέμα, οι ninja δεν φοράγανε πάντα μαύρα διότι άμα δρούσαν φορώντας μαύρα κατά την διάρκεια της ημέρας θ' αποτελούσαν εύκολους στόχους.

#798 Maximilian_Graves

Maximilian_Graves

Starting...

• Members
  • 5 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Αύγουστος 2010 - 12:46

Επειδη οι επικες ατακες στην οικογενεια ειναι must αναφερω απλως τις καλυτερες:

1. Μανα: Που ειναι ο Πανος?
Ζαχος: Δωματιο του, βλεπει κατι καρτουν (βαστα τσιγγανα καρδια)
Μανα: Μα σε τετοια ηλικια ακομη βλεπει καρτουν?
Ζαχος: Ε, καλα βαλτον να δει Τατιανα να ωριμασει...:blurah5:
(Ζαχος ειναι ο πατερας μου)

2. Ζαχος: Τι ειναι anime? Εχουν καμια σχεση με τα ζωα (animals)....(AAAAAA!):cry5:

3. Χαζευω Sailormoon, ενω παιζει Rammstein και στο γραφειο μου υπαρχει ενα βιβλιο στα γερμανικα με θεμα την δραση της Γκεσταπο:
Ζαχος: Μια φορα να κανεις ενα νορμαλ πραγμα ομως... :canthelp:

4. Ζαχος: Καλα ρε, τι βλεπεις?
Εγω: Hellsing...
Ζαχος: Δηλαδη το Καπαμαρου τελειωσε? (ωχ παναια μου...):Crying2:

Ευτυχως οι παρεες μου ειναι παρα πολυ ψαγμενα ατομα και ειδικα η κοπελα μου, οποτε δεν εχω κανενα προβλημα. Οσον αφορα τους γονεις μου, μαλλον παραδοθηκαν γιατι δεν σχολιαζουν πλεον. Ωστοσο χωρις παρεξηγηση λυπαμαι τις μικροτερες ηλικιες που εχουν το μυαλο και βλεπουν anime και εχουν και τον καθε καημενο να τους την λεει! Ημαρτον ρε που λεει και ο Γεωργιου...
I like a man who grins when he fights...

#799 cuppycake_alex

cuppycake_alex

nate river's shinigami

• Members
  • 53 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 18:14

εχω πολυ καιρο να μπω στο φορουμ και με εκπλησει η επιθετικοτητα καποιων μελων που πιανονται μεχρι και απο ορθογραφικα λαθη για να " την πουν " στους υπολοιπους :sigh2:

@Petran79: ναι πιστευω οτι οσο πιο well-known και ευκολο στο να το δεις ανιμε ειναι το καταλληλο για να δουν ατομα που δεν εχουν επαφη με το χωρο οπως το καμπαμαρου

εαν εχουν περασει ευχαριστα την ωρα που το βλεπουν και εχουν ακουστα γι'αυτο ειναι μαθηματικα σιγουρο οτι θα ψαξουν και για αλλα

οσο για το θεμα του ιαπωνες-κορεατες-κινεζοι βραζουν στο ιδιο καζανι επισημανετε διαφορες στην εμφανιση και στη γλωσσα και πειτε τουσ οτι τσιν σημαινει ανδρικο μορια

τουλαχιστον σε οποιον το εχω πει δε με εχει ξαναενοχλησει :8):
φρικουλακια ROCKS! :ureshii:

#800 bocikris94

bocikris94

Anime Amateur

• Members
  • 105 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 19:10

εχω πολυ καιρο να μπω στο φορουμ και με εκπλησει η επιθετικοτητα καποιων μελων που πιανονται μεχρι και απο ορθογραφικα λαθη για να " την πουν " στους υπολοιπους :sigh2:

@Petran79: ναι πιστευω οτι οσο πιο well-known και ευκολο στο να το δεις ανιμε ειναι το καταλληλο για να δουν ατομα που δεν εχουν επαφη με το χωρο οπως το καμπαμαρου

εαν εχουν περασει ευχαριστα την ωρα που το βλεπουν και εχουν ακουστα γι'αυτο ειναι μαθηματικα σιγουρο οτι θα ψαξουν και για αλλα

οσο για το θεμα του ιαπωνες-κορεατες-κινεζοι βραζουν στο ιδιο καζανι επισημανετε διαφορες στην εμφανιση και στη γλωσσα και πειτε τουσ οτι τσιν σημαινει ανδρικο μορια

τουλαχιστον σε οποιον το εχω πει δε με εχει ξαναενοχλησει :8):

Αφου οι Ιαπωνες εχουν διαφορετικα ιδεογραμματα απο τους Κινεζους οπως τα χιραγκανα.

#801 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 19:21

Πάντως εμένα αν μου δείχνανε ένα τυχαίο ιδεόγραμμα από Ιαπωνικό και άλλο ένα από Κινεζικο αλφάβητο δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω ποιό ανήκει πού. Και μια άλφα σχέση με την κουλτούρα την έχω.

Κοινώς οκ το καταλαβαίνω για τους γνώστες του αντικειμένου να φαίνονται κάπως χαζές ορισμένες γενικεύσεις αλλά δεν νομίζω υπάρχει λόγος για τόσο αμυντική στάση.

#802 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 22:23

Αφου οι Ιαπωνες εχουν διαφορετικα ιδεογραμματα απο τους Κινεζους οπως τα χιραγκανα.

Τα χιραγκάνα δεν είναι ιδεογράμματα :yellowcard:

#803 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 23:16

Ρε παιδιά, είμαστε σοβαροί τώρα; Περιμένετε ο/η κάθε Μήτσος και Κατίνα, που στο κάτω-κάτω της γραφής συνήθως τους λείπουν πολύ πιο βασικές και σημαντικές γνώσεις, να κάτσουν να ασχοληθούν με το διαχωρισμό δύο παρεμφερών, γειτονικών μεταξύ τους λαών οι οποίοι απέχουν τόσο μα τόσο πολύ από την Ελλάδα, που αυτή η γνώση δεν πρόκειται να τους χρησιμεύσει ποτέ;

Είναι σαν να μου λέτε ότι όλοι μας οφείλουμε να ξεχωρίζουμε έναν βολιβιανό με έναν βραζιλιάνο. Ναι, ο ένας μιλάει ισπανικά ενώ ο άλλος πορτογαλικά, OK... πόσοι από εσάς ξέρετε να ξεχωρίζετε αυτές τις δύο γλώσσες; (mono, matu-san, σας βλέπω, καθίστε κάτω.) Κι αν δεν μπορείτε... τί πειράζει; Κανείς δεν πρόκειται να σας κατηγορήσει.

Κι επειδή το thread έχει ξεφύγει... τί σημασία, αλήθεια, έχουν όλα αυτά, σε ένα thread με τίτλο Anime και ο περίγυρός σας; Μάθετε πρώτα στον περίγυρό σας να μην γελάει με το hobby σας, και μετά άμα λάχει τους μαθαίνετε κι από που προέρχονται.

Πρώτα θα εκτιμήσουν τα anime γι' αυτό που είναι, και μετά θα μάθουν ότι δεν είναι κινέζικα (as if that really mattered, αλλά anyway). Αν προσπαθείτε πρώτα να ξεκαθαρίσετε τη χώρα προέλευσης, you're doing it wrong.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#804 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Αύγουστος 2010 - 23:27

Ρε παιδιά, είμαστε σοβαροί τώρα; Περιμένετε ο/η κάθε Μήτσος και Κατίνα, που στο κάτω-κάτω της γραφής συνήθως τους λείπουν πολύ πιο βασικές και σημαντικές γνώσεις, να κάτσουν να ασχοληθούν με το διαχωρισμό δύο παρεμφερών, γειτονικών μεταξύ τους λαών οι οποίοι απέχουν τόσο μα τόσο πολύ από την Ελλάδα, που αυτή η γνώση δεν πρόκειται να τους χρησιμεύσει ποτέ;

+1

Btw η μάνα μου σας έχει όλους... μετά από Death note,ghost hound τώρα την ψήνω να δει S.E lain.

#805 Zetto2Saiyan

Zetto2Saiyan

Ambicious Podcaster

• Members
  • 177 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Αύγουστος 2010 - 12:49

Οι δικοί μου δε βλέπουν τίποτα από άνιμε, αλλά σέβονται το γεγονός πως είναι κάτι που αρέσει σε μένα και ξέρουν πια τι είναι. Αυτό για το οποίο χαίρομαι είναι το ότι όταν ο μικρός μου αδερφός μπαίνει στο δωμάτιο για να δει τι "παιδικό" βλέπω, ακούγεται μια φωνή που ανήκει σε κάποιον από τους γονείς μου που λέει: <<Δεν είναι για σένα, μικρέ>>.

#806 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

Ore-sama

• Members
  • 837 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Αύγουστος 2010 - 22:27

Btw η μάνα μου σας έχει όλους... μετά από Death note,ghost hound τώρα την ψήνω να δει S.E lain..

Θεική η μητέρα σου! Σιγά σιγά θα τους φάει όλους εδώ μέσα :hero:

Πλάκα πλάκα, μακάρι να μπορούσα να το κάνω αυτό και στον πατέρα μου. Αν και πρόσφατα, τον έπιασα να βλέπει Gundam στην Βεργίνα. Και κοιτούσε την τηλεόραση με μια προσήλωση. (Δυστυχώς εκείνη την ώρα τελείωνε το επεισόδιο.) Μετά έβλεπε τους Δεινόσαυρους exteme. LOL.

Και τώρα που το θυμήθηκα, είχα ένα καθηγητή κάποτε. Μακάρι να τον είχα και τώρα, αλλά πάει πια το γυμνάσιο. Είχε αρχήσει να βλέπει άνιμε λόγω του γιου του. Το πρώτο που είχε δει ή τουλάχιστον το πρώτο που μου είχε αναφέρει ήταν το Death Note, και μου είχε κάνει ολόκληρη ανάλυση για τα μηνύματα που μπορεί να περάσει αλλά και για τους shnigami. Κάθισε και διάβασε αργότερα για τις θεωρίες των Ιαπώνων. Μετά είχε το Elfen Lied και πήγαινε Trigun, Beck, Portrait le petit de cossete (μου είχε ζητήσει και γνώμη γιατί άκουγε που το σχολίαζα τότε σε ένα συμμαθητή μου) και προς το τέλος της χρονιάς είχε αρχίσει να βλέπει το Paranoia Agent.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zura: 12 Αύγουστος 2010 - 22:34

#807 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1.280 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Αύγουστος 2010 - 23:01

^ OMG! Μακαρι να ειχα και εγω εναν τετοιο καθηγητη.

Οσο για μενα η οικογενεια το εχει αποδεκτει (καπως). Απλα μου λεει η μητερα μου: "τωρα που θα μπεις δευτερα λυκειου να τα σταματησεις, να αφοσιωθεις στα μαθηματα σου (lol). Εχεις ολο τον υπολοιπο καιρο να τα δεις".

Μετα που της τα πριξα με τα "δεν τα σταματαω, δεν τα σταματαω" μου ειπε οτι θα τα βλεπω μονο τα σαββατοκυριακα. Μεχρι και δηλωση οτι θα εκοβε το internet υπηρξε (Living Hell!)! Τελικα το σωσα. XD

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*

#808 Vagelio

Vagelio

Derp

• Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Αύγουστος 2010 - 23:58

Απλα μου λεει η μητερα μου: "τωρα που θα μπεις δευτερα λυκειου να τα σταματησεις, να αφοσιωθεις στα μαθηματα σου (lol). Εχεις ολο τον υπολοιπο καιρο να τα δεις".

OMG! Ποια ζωη? Μετα θα εχει δουλεια και οικογενεια! Τωρα μονο εχεις αρκετο χρονο για να βλεπεις οσα θελεις. Και αυτο με τις σπουδες ειναι μαπα, το λυκειο σου μαθαινει κατι το οποιο θα ξεχασεις μετα απο 1-2 χρονια εκτος κι αν σε ενδιαφερει πραγματικα (πω πω, αν το δει αυτο η okaa-san σου θα με σταυρωσει).

Εγω θυμαμαι τον καθηγητη ελευθερου σχδιου μου που οταν ειδε το κομικ μου με τα chibi clasmates μου ειπε πως κατι τετοια στυλ στο character design βγαινουν και σε παιδεραστικα κινουμενα σχεδια. Ασε μας ρε sensei που θα μου εξηγησεις και την επιτομη των lolis.....

Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.

#809 Sakura!!!

Sakura!!!

tu turuuuu!!

• Members
  • 226 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Αύγουστος 2010 - 00:44

Κάτι τέτοια έλεγα στην μάνα μου, όταν άρχιζε να λέει το αντίθετο πως πέρασα πια την ηλικία για τα κινούμενα σχέδια και πρέπει να αφοσιωθώ σε άλλα πιο ώριμα πράγματα!!..

Τα ίδια περίπου έλεγε και η φιλόλογος μου στο λύκειο,
(ήταν και θεία της κολλητής μου) όταν πιάσαμε την συζήτηση για το νόημα των παραμυθιών φτάνοντας στο άκυρο στα κινούμενα όλου του κόσμου..
μόλις τις είπα για τα γιαπωνέζικα κινούμενα έφριξε..
-Φιλόλογος: Εγώ ποτέ δν μπορεσα να δώ αυτα τα απαίσια δημιουργήματα.
Οποτε προσπαθούσα δεν άντεχα, όλο σεξουαλικά μπερδέματα και υπονούμενα, πολυ βία, αφύσικα πράγματα, δεν μπορώ να φανταστώ ποιοι άνθρωποι τα βλέπουν αυτά και τους αρέσουν..
Και κάποια απο αυτά θεωρούνται και παιδικα!
Εγώ: Ρε μήπως είδε κανα hentai η θεία σου και τρόμαξε η γυναίκα?
Και στην συνεχεια πιάσαμε τον όρο παιδικα! και το αναλύαμε μέχρι εκει που δε πάει..

Μέγιστο επιτρεπτό μέγεθος υπογραφής: 500 KB

The .aNiMe//GR Team.

#810 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Αύγουστος 2010 - 01:07

Ποιος νοιάστηκε για το τι λέει ο περίγυρος του ; Έχω την εντύπωση πως αυτό το topic υπάρχει μόνο και μόνο για να δίνει την ψευδαίσθηση πως είμαστε κάτι το διαφορετικό , πως διαφέρουμε από τους άλλους, είμαστε μια υποκουλτούρα και γιατί δεν μας καταλαβαίνεται και μας αφήνεται στη ησυχία μας , τι ωραία που έχουμε αυτό το topic . Θα μπορούσε να είναι «Σινεφίλ και ο περίγυρός σας» , ή «Breakdance και ο περίγυρός σας» , ή «Μαθηματικά και ο περίγυρός σας» . Το αν βλέπεις anime είναι μια ψυχαγωγία , και μια ωραία κατά την γνώμη μου . Μου λένε οι γονείς μου πως είναι παιδικά ; Πολύ που νοιάστηκα . Είμαι σε παρέα που δεν είναι σε κάπως παρόμοια φάση ; Απλώς δεν μιλάω για αυτά , όπως δεν θα έλεγα μαθηματικά ανέκδοτα σε θεωρητικάριους (αυτό πρέπει να το δουλέψω ακόμα :P) γιατί δεν είναι της παρέας . Είναι σαν να σου λένε αναλυτικά όλα τα ψώνια που κάνανε (και να είσαι αγόρι ) , είναι απλώς κάτι που δεν σε ενδιαφέρει .
Δημοσιευμένη  εικόνα