Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * - - - 1 votes

Anime και ο περίγυρός σας

• Please log in to reply
947 replies to this topic

#691 SpirosK81

SpirosK81

Manga drop-out

• Members
  • 517 posts

Posted 19 October 2009 - 15:34

Δεν ξέρω τι να σου πω. Εμένα υπήρχε ολόκληρη ομάδα πορωμένων με anime/manga στις νεότερες χρονιές (πέραν από εμάς τους βετεράνους καμένες που ήμασταν σκόρπιοι στις παλιές). Μάλλον ήμουν τυχερός κι εγώ μια φορά :))

Aww evil Spyros-san και είμαστε και της ιδίας επιστήμης! Σε ζηλευωωω. Στο δικό μου πανεπιστήμιο, τι otaku να βρεις, εδώ άμα μπορούσαν θα μας λιθοβολούσαν. Τυχερέ! Όσο για την σχέση, αν μπορείς προσηλύτισε την (χιχιχι), αλλιώς υποθέτω, όπως είπες πολύ σοφά, ο καθένας κανονίζει τα δικά του events. ^^

#692 nemesis96669

nemesis96669

The Dreamer

• Members
  • 8 posts

Posted 23 October 2009 - 11:07

Εμένα συνέχεια με έπρηζαν(όπως και όλους εδώ στο φόρουμ φυσικά) οι γονείς μου "πάλι παραμυθάκια βλέπει το αγόρι μου"(ειρωνικός τόνος φωνής όσο πάει)...τι να τους εξηγώ 5-6 φορές την εβδομάδα...χαμπάρι δεν έπαιρναν:bahhh:...μια μέρα είδα και απόειδα:burningbe3: και πριν προλάβει να τελειώσει την φράση του,τον πιάνω τον καθίζω κάτω και βάζω το πρώτο επεισόδιο από Elfen Lied....Αρχική αντίδραση "τις γυμνές κάθεσαι και βλέπεις αγοράκι μου"(κλασικά ειρωνεία Full)...στη συνέχεια φτάνει η σκηνή που η Lucy
Spoiler:
ο πατέρας μου μένει μ@λ@κ@$...(εγώ έχω γ@μη&εί στα γέλια με την έκφραση στο πρόσωπο του:OMG3:)...από τότε βρήκα την ηρεμία μου :thatsit:

Edited by Nighteyes, 23 October 2009 - 21:51.
spoiler tag added

#693 Kurosaki_Ichigo84

Kurosaki_Ichigo84

Radical Dreamer

• Members
  • 36 posts

Posted 23 October 2009 - 13:31

Με άτομα που έχουν πεπαλαιωμένες αντιλήψεις επί του θέματος σταμάτησα να ασχολούμαι για πολλούς λόγους όποτε μπορώ να πω ότι πια έχω γλιτώσει την "φρίκη και τον παραλογισμό" σε μεγάλο βαθμό!:ureshii: Φυσικά σε σχέση με τα Cosplay ακόμα ακούω "πάλι στα καρναβάλια θα πας;", αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα.

Καλα με εκνευριζουν ασυστολα ολοι οι αυτοι οι δη8εν σοβαροφανεις καραγκιοζηδες γιατι και καλα τα 8εωρουναι ολα αυτα υποδεεστερα λες και στην τηλεοραση ολοι αυτοι βλεμουν ντοκιμαντερ ολοι την ωρα και ειναι και τιγκα μορφωμενοι (στα clubs και στην ποζερια) και φυσικα κανενας δεν εχει προσεξει οτι αρκετα anime εχουν βα8υτερα νοηματα απο πολλες "κανονικες" ταινιες διοτι υπαρχει προκαταληψη Τεσπα ας το αφησω εδς με τους "πολιτισμενους σοβαρους"

Τωρα εμενα η μανα μου με πετυχε σε μια φαση που εβλεπα naruto και τα χα παρει και μπανει μεσα και μου λεει ¨"τι ειναι αυτο παιδικο?" και γυρναω την κοιταω και της λεω με νευρα "ναι τραβας κανα ζορι?" και απο τοτε δε μου λεει τπτ:hahaha:

Καλα οι φιλοι(εκτος απο κανα 2-3 που ειναι και αυτοι μυημνενοι) μου μου κανουν καζουρα απο τοτε που τους το ειπα και εχω ακουσει οτι 8ες. Και φυσικα και γω τους ανταποδιδω την καλοσυνη:tensai:
Pitiful demon let your soul be saved from this goddamned fillers
Kiseki wa kanau hazu!!!

#694 Nimo-chi

Nimo-chi

Starting...

• Members
  • 16 posts

Posted 26 October 2009 - 14:33

Καλά, με εμένα το έχουμε κάψει και οι τριγύρω μου το ξέρουν... Μασκότ της τάξης είμαι, να χτυπάει κινητό με την Konata σε "Timotei" και όλοι πλέον να γυρνάνε στο κουλό, καμένο παιδάκι... :hahaha:

Posted Image

#695 Omoikane

Omoikane

Victim of Random Injustice

• Members
  • 483 posts

Posted 27 October 2009 - 11:33

Αντιμετωπιζω κ εγω το ιδιο προβλημα με πολλα ατομα απο τον χωρο των anime k manga.Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι ειναι για παιδια κ σε κοιτανε με ενα περιεργο βλεμμα μολις τους λες οτι βλεπεις anime.Εxω βαρεθει να ακουω συνεχεια:"βλεπεις αυτα τα παιδικα?"Τωρα τελευταια εχω σταματισει να τους δινω σημασια κ απλα απαξιω να τους εξηγησω για πολλοστη φορα.

Παντως το Elfen Lied παραμενει σταθερη αξια :)
Μια συμφοιτητρια μου ειπε:"αυτα ειναι για παιδια.Τα βλεπει κ ο μικρος μου ξαδερφος".Εκεινη την στιγμη νευριαζω κ της δειχνω μια φωτο με την Nana χωρις χερια κ ποδια,να κειτεται σε μια λιμνη αιματος :terror2:.Η εκφραση της κοπελιας ηταν ολα τα λεφτα.:hahaha:

Edited by Omoikane, 27 October 2009 - 13:34.

#696 dOOpLiSSaKoS

dOOpLiSSaKoS

Cloud Gets Owned

• Members
  • 221 posts

Posted 27 October 2009 - 13:15

Το γούσταρες ε? :hihi2:
[SIGPIC]Life is RPG[/SIGPIC]

#697 Omoikane

Omoikane

Victim of Random Injustice

• Members
  • 483 posts

Posted 27 October 2009 - 13:36

Το γούσταρες ε? :hihi2:

Εννοειτε! Αξια:ανεκτιμητη

#698 Nimo-chi

Nimo-chi

Starting...

• Members
  • 16 posts

Posted 27 October 2009 - 20:59

Πραγματικά όμως. Πω πω... Και τι δεν θα έδινα για να δω την έκφραση αυτής της κοπέλας σε φωτογραφία... :kill4u:

Posted Image

#699 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 27 October 2009 - 21:40

Αχ ρε παιδιά δεν αξίζει να ασχολήστε τόσο με τους άλλους και το τι λένε για σας. Δεν πάν να λένε...Εντάξει το ότι τα anime ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα κινούμενα σχέδια δεν περιορίζεται μόνο στο splatter (αν και είναι ένας αποτελεσματικός/γρήγορος τρόπος για να τους το εξηγήσεις:P).
Αν η αντίδραση τους παραμένει "Βλέπεις παιδικά" ενώ πας και τους εξηγείς ότι στην Ιαπωνία υπάρχει τέτοια πληθώρα ειδών σε anime όσο σε live action ταινίες και σειρές στην Δύση (μην πω και παραπάνω) και για όλες τις ηλικίες και πολλές φορές απίστευτα ποιοτικές δουλειές, τότε δεν αξίζει να ασχοληθείς με τέτοια άτομα.

Ας τους να μεγαλώσουν λιγάκι μήπως και ανοίξουν κάποτε τους ορίζοντες τους...:canthelp:

Προσωπικά βέβαια δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τους γύρω μου πέρα του ότι αν πάει η συζήτηση προς τα κει ή στην Ιαπωνία με πιάνει λογοδιάρροια και μετά πέφτει απαγορευτικό.:congrats:
Υποθέτω ότι είναι για κάποιον εκτός του χώρου όσο κουραστικό είναι για μένα να ακούω για ποδόσφαιρο. Οπότε (προσπαθω) αποφεύγω τέτοιες συζητήσεις με όσους δεν τους έχω ψήσει ακόμα.;)

Βέβαια κανείς ως τώρα δεν τα θεώρησε παιδικά μετά από αυτά που τους έχω πει. Παιδική ίσως να θεωρούν όμως την ενασχόληση μου με αυτά, λόγω του ότι θα μπορούσα να αξιοποιήσω αλλού τον χρόνο μου.:hahaha:Αυτό όμως είναι άλλο θέμα και δεν έχει σχέση με τα anime...

Edited by Nighteyes, 27 October 2009 - 21:52.

Posted Image

Posted Image

#700 SpirosK81

SpirosK81

Manga drop-out

• Members
  • 517 posts

Posted 28 October 2009 - 12:09

Αχ ρε παιδιά δεν αξίζει να ασχολήστε τόσο με τους άλλους και το τι λένε για σας. Δεν πάν να λένε...Εντάξει το ότι τα anime ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα κινούμενα σχέδια δεν περιορίζεται μόνο στο splatter (αν και είναι ένας αποτελεσματικός/γρήγορος τρόπος για να τους το εξηγήσεις:P).
Αν η αντίδραση τους παραμένει "Βλέπεις παιδικά" ενώ πας και τους εξηγείς ότι στην Ιαπωνία υπάρχει τέτοια πληθώρα ειδών σε anime όσο σε live action ταινίες και σειρές στην Δύση (μην πω και παραπάνω) και για όλες τις ηλικίες και πολλές φορές απίστευτα ποιοτικές δουλειές, τότε δεν αξίζει να ασχοληθείς με τέτοια άτομα.

Ας τους να μεγαλώσουν λιγάκι μήπως και ανοίξουν κάποτε τους ορίζοντες τους...:canthelp:

Προσωπικά βέβαια δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τους γύρω μου πέρα του ότι αν πάει η συζήτηση προς τα κει ή στην Ιαπωνία με πιάνει λογοδιάρροια και μετά πέφτει απαγορευτικό.:congrats:
Υποθέτω ότι είναι για κάποιον εκτός του χώρου όσο κουραστικό είναι για μένα να ακούω για ποδόσφαιρο. Οπότε (προσπαθω) αποφεύγω τέτοιες συζητήσεις με όσους δεν τους έχω ψήσει ακόμα.;)

Βέβαια κανείς ως τώρα δεν τα θεώρησε παιδικά μετά από αυτά που τους έχω πει. Παιδική ίσως να θεωρούν όμως την ενασχόληση μου με αυτά, λόγω του ότι θα μπορούσα να αξιοποιήσω αλλού τον χρόνο μου.:hahaha:Αυτό όμως είναι άλλο θέμα και δεν έχει σχέση με τα anime...

Justly spoken, αλλά μην ξεχνάς ότι ενώ τα manga είναι γενικά όπως λες, τα τηλεοπτικά anime (ακόμα και στην Ιαπωνία) έχουν ένα target group 14-24.

#701 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 28 October 2009 - 15:22

Justly spoken, αλλά μην ξεχνάς ότι ενώ τα manga είναι γενικά όπως λες, τα τηλεοπτικά anime (ακόμα και στην Ιαπωνία) έχουν ένα target group 14-24.

Μιλούσα γενικότερα παραπάνω βέβαια και για ταινίες.
Πάντως αυτό που λες παίζει: Μπορεί τα περισσότερα τηλεοπτικά anime να στοχεύουν σ' αυτές τις ηλικίες(το οποίο ενδέχεται να αλλάξει) αλλά κι εδώ δεν βλέπω και πολλά τηλεοπτικά προγράμματα που να στοχεύουν σε πολύ μεγαλύτερους. Αν και να πω την αλήθεια από Ελληνικές σειρές δεν έχω ιδιαίτερη ιδέα τι παίζει. Τις αμερικάνικες πάντως πέρα εξαιρέσεων δεν θα τις έλεγα "ώριμες".

Τι έχει να ζηλέψει το monster, kino no tabi, planetes, cowboy pepop, ergo proxy, seirei no moribito και δεκάδες άλλα από την καλύτερη σειρά της κάθε σεζόν από Αμερική ή εδώ; Η μήπως συμβαίνει το αντίστροφο και θα πρεπε να τις ζηλεύουν;

Από την στιγμή πάντως που υπάρχει το fantasy στοιχείο σε μια live action σειρά και την βλέπει ένας "μεγάλος" δεν έχει καμία δικαιολογία να μην μπορεί να δει anime. Εκτός αν μισεί τους ζωγράφους.:P
Άσε που αυτό αν είναι υποκριτικό...: Στο παρελθόν το να βλέπεις fantasy και sci fi θεωρούταν όπως τώρα με τα anime: Ανώριμο. Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει αυτό και βλέπουν αβέρτα όλοι. Παλιά αν έβγαινες και έλεγες ότι σ' αρέσει το star trek με το δάχτυλο σε δείχνανε(που λέει ο λόγος:P).

Posted Image

Posted Image

#702 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 28 October 2009 - 15:53

Όπως (νομίζω) έχω ξαναπεί, τους Έλληνες τους ενδιαφέρουν 3 πράγματα : μπάλα, μπουζούκια και καλοπέραση (οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτή την έννοια) . Αυτά τα 3 ενδιαφέροντα είναι κυρίως εμφανή στα άτομα από 18-35 ετών με κύρια έμφαση τα 20 και πάνω. Επειδή το έχω δει και εγώ ο ίδιος, ο Έλληνας τείνει να αδιαφορεί περιφρονητικά οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με αυτά τα 3 θεωρώντας ως "ξένα" (μην ξεχνάτε πως είμαστε και λίγο ρατσιστές σαν λαός..).
Αλλά όπως λέει και η nighteyes, γιατί βρε παιδιά αγχώνεστε τόσο για τι λένε οι άλλοι? Το ξέρετε πως ότι κάνουν το κάνουν γιατί παρασύρονται από τους άλλους, και για να θεωρηθούν "cool". Το να τους δείχνετε φωτογραφίες της Lucy να κολυμπά στο αίμα, την Nana χωρίς χέρια και πόδια, ή artwork από το Berzerk θα καταφέρετε να τους αλλαξοπιστήσετε?
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#703 SpirosK81

SpirosK81

Manga drop-out

• Members
  • 517 posts

Posted 28 October 2009 - 16:05

Συμφωνούμε απόλυτα Matu (και Nighteyes, αλλά κάποιος πρέπει να κάνει το "δικηγόρο του διαβόλου"). Και για να το πάμε λίγο παραπέρα, το gore δε συνιστά "ωριμότητα". Θα βοηθήσει να σοκαριστούν κάποιοι και να μην τα λένε "παιδικά", αλλά μετά θα πάει το μυαλό τους αλλού... Τέσπα, όπως είπε και ο Matu, είμαστε λίγο ρατσιστές ως λαός, οπότε δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες... πού και πού θα γινόμαστε mainstream (όπως πριν μερικά χρόνια), και μετά πάλι τα ίδια...

#704 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 28 October 2009 - 17:30

Όπως (νομίζω) έχω ξαναπεί, τους Έλληνες τους ενδιαφέρουν 3 πράγματα : μπάλα, μπουζούκια και καλοπέραση (οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτή την έννοια) . Αυτά τα 3 ενδιαφέροντα είναι κυρίως εμφανή στα άτομα από 18-35 ετών με κύρια έμφαση τα 20 και πάνω. Επειδή το έχω δει και εγώ ο ίδιος, ο Έλληνας τείνει να αδιαφορεί περιφρονητικά οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με αυτά τα 3 θεωρώντας ως "ξένα" (μην ξεχνάτε πως είμαστε και λίγο ρατσιστές σαν λαός..).

Τέσπα, όπως είπε και ο Matu, είμαστε λίγο ρατσιστές ως λαός, οπότε δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες... πού και πού θα γινόμαστε mainstream (όπως πριν μερικά χρόνια), και μετά πάλι τα ίδια...

Προσωπικά δεν μ' αρέσει να κατηγοριοποιώ τους ανθρώπους και ειδικά τους λαούς. Θα μπορούσα να πω ας πούμε ότι κατα βάσειν οι μεσογειακοί λαοί είναι πιο κοινωνικοι απο τους Βόρειους αλλά αυτό εξηγείται κιόλας και είναι ευρέως αποδεκτό.

Το ότι όμως ο Ελληνας ενδιαφέρεται μόνο γι αυτά τα παραπάνω που λες Matu και ότι είναι ρατσιστής, διαφωνώ. Είναι πολύ απόλυτο αυτό. Ειδικά ρατσιστές οι Ελληνες δεν ήταν ποτέ σε αντίθεση με τους Αγγλους για παραδειγμα. Μπορεί να μην τους αρέσουν οι αλλαγές και να δυσκολεύονται να τις δεχτούν αλλά αυτό δεν τους κάνει ρατσιστές. Και γι αυτό δυσκολεύονται να δεχτούν τα anime και τα περιγελούν χωρίς να ξέρουν. Ίδια περίπου είναι η αντίδραση των περισσοτέρων αν τους πεις να δουν ταινία από χώρα εκτός Αμερικής.

Το ότι κατάφερε η Αμερική μέσω του Χολυγουντ να κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς της διασκέδασης όχι μόνο στον κινηματογράφο, είναι μεγάλο κατόρθωμα. Πριν απ' αυτό σαν Βλάχους(no offense intented) τους αντιμετώπιζαν οι ευρωπαίοι. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι Έλληνες ήταν πάντα αρνητικοί όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της. Και μέσω της διασκέδασης περνάνε και άλλα μηνύματα που διαμορφώνουν τις επόμενες γενεές. Ας μην το συνεχίσω. Aς έβγαιναν τα anime από την Αμερική και στα Αγγλικά και θα σας έλεγα εγώ αν θα τα έβλεπε ο κόσμος. Το μεγαλύτερο "αρνητικό" τους είναι η γλώσσα και ότι δεν τα προωθούν στα καναλια.

Για να φτάσουμε στο σημείο να μην αμφισβητούμε αν θα δούμε κάτι που είναι Αμερικάνικο πέρασε καιρός. Εδώ ρε σεις ακούς "Γαλλική ταινία θα πάμε να δούμε;" σιγά μην δούνε anime στα Ιαπωνικά. Συμπέρασμα, είμαστε πιο δεκτικοί σε αυτά που έχουμε συνηθίσει. Αυτό δεν μας κάνει ρατζιστές αλλά στενόμυαλους. Φτάσαμε σε σημείο να βλέπουμε ότι μας σερβίρουν τα κανάλια (Επεσα απ' τα σύννεφα όταν πρωτοήρθαν τα reality στην Ελλάδα και είδα ότι τα παρακολουθούν) και οτιδήποτε που δεν είναι mainstream το περιγελούμε.
Οπότε θα ρθει και η σειρά των anime. Είμαι σίγουρη γι αυτό. Η Ιαπωνία πρόσφατα πρέπει να ανακάλυψε ότι έχει την χήνα με τα χρυσά αυγά στα χέρια της. Μιλάμε για λαό που βγάζει από την μύγα ξίγκι, τα anime δεν θα εκμεταλλευτεί; Και στην Δύση anime βλέπουν μεγαλύτερες ηλικίες απ' ότι στην Ιαπωνία και οι μικροί μεγαλώνουν. Οπότε θα βγουν κι άλλες ώριμες δουλειές.

Btw Spiros, τα splatter και τα gore φυσικά δεν δείχνουν ωριμότητα. Αυτή ήταν αντίδραση των παιδιών παραπάνω όσον αφορά την κατηγορία του παιδικού. Τι άλλο να κάνανε; Ανώριμο μεν, αλλά αποτελεσματικό απο μια πλευρά.

Edited by Nighteyes, 28 October 2009 - 17:37.

Posted Image

Posted Image

#705 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 30 October 2009 - 14:48

@ nemesis96669, Kurosaki_Ichigo84, Omoikane:

PROTIP: Βλέπετε όντως anime για παιδιά. Μην σας εκνευρίζει λοιπόν το γεγονός ότι σας κράζουν οι δικοί σας. Καλά σας κάνουν.

Και όχι, τα ακρωτηριασμένα κορμιά και οι λίμνες αίματος δεν κάνουν αυτά που βλέπετε πιο "βαθιά", πιο "φιλοσοφικά", και πιο "για ενήλικες". Απλά τα κάνουν πιο εξεζητημένα από άποψης γούστου. Με άλλα λόγια, κινδυνεύετε να σας πουν και άρρωστους.

Εγώ βέβαια το πάω ένα βήμα παραπέρα. Είμαι της γνώμης ότι όσο είσαι στην ηλικία που έχεις άλλους πάνω από το κεφάλι σου και σε απασχολεί η γνώμη τους, δεν είσαι ακόμα στην κατάλληλη ηλικία για να βλέπεις anime.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||