Όπως (νομίζω) έχω ξαναπεί, τους Έλληνες τους ενδιαφέρουν 3 πράγματα : μπάλα, μπουζούκια και καλοπέραση (οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτή την έννοια) . Αυτά τα 3 ενδιαφέροντα είναι κυρίως εμφανή στα άτομα από 18-35 ετών με κύρια έμφαση τα 20 και πάνω. Επειδή το έχω δει και εγώ ο ίδιος, ο Έλληνας τείνει να αδιαφορεί περιφρονητικά οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με αυτά τα 3 θεωρώντας ως "ξένα" (μην ξεχνάτε πως είμαστε και λίγο ρατσιστές σαν λαός..).
Τέσπα, όπως είπε και ο Matu, είμαστε λίγο ρατσιστές ως λαός, οπότε δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες... πού και πού θα γινόμαστε mainstream (όπως πριν μερικά χρόνια), και μετά πάλι τα ίδια...
Προσωπικά δεν μ' αρέσει να κατηγοριοποιώ τους ανθρώπους και ειδικά τους λαούς. Θα μπορούσα να πω ας πούμε ότι κατα βάσειν οι μεσογειακοί λαοί είναι πιο κοινωνικοι απο τους Βόρειους αλλά αυτό εξηγείται κιόλας και είναι ευρέως αποδεκτό.
Το ότι όμως ο Ελληνας ενδιαφέρεται μόνο γι αυτά τα παραπάνω που λες Matu και ότι είναι ρατσιστής, διαφωνώ. Είναι πολύ απόλυτο αυτό. Ειδικά ρατσιστές οι Ελληνες δεν ήταν ποτέ σε αντίθεση με τους Αγγλους για παραδειγμα. Μπορεί να μην τους αρέσουν οι αλλαγές και να δυσκολεύονται να τις δεχτούν αλλά αυτό δεν τους κάνει ρατσιστές. Και γι αυτό δυσκολεύονται να δεχτούν τα anime και τα περιγελούν χωρίς να ξέρουν. Ίδια περίπου είναι η αντίδραση των περισσοτέρων αν τους πεις να δουν ταινία από χώρα εκτός Αμερικής.
Το ότι κατάφερε η Αμερική μέσω του Χολυγουντ να κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς της διασκέδασης όχι μόνο στον κινηματογράφο, είναι μεγάλο κατόρθωμα. Πριν απ' αυτό σαν Βλάχους(no offense intented) τους αντιμετώπιζαν οι ευρωπαίοι. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι Έλληνες ήταν πάντα αρνητικοί όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της. Και μέσω της διασκέδασης περνάνε και άλλα μηνύματα που διαμορφώνουν τις επόμενες γενεές. Ας μην το συνεχίσω. Aς έβγαιναν τα anime από την Αμερική και στα Αγγλικά και θα σας έλεγα εγώ αν θα τα έβλεπε ο κόσμος. Το μεγαλύτερο "αρνητικό" τους είναι η γλώσσα και ότι δεν τα προωθούν στα καναλια.
Για να φτάσουμε στο σημείο να μην αμφισβητούμε αν θα δούμε κάτι που είναι Αμερικάνικο πέρασε καιρός. Εδώ ρε σεις ακούς "Γαλλική ταινία θα πάμε να δούμε;" σιγά μην δούνε anime στα Ιαπωνικά. Συμπέρασμα, είμαστε πιο δεκτικοί σε αυτά που έχουμε συνηθίσει. Αυτό δεν μας κάνει ρατζιστές αλλά στενόμυαλους. Φτάσαμε σε σημείο να βλέπουμε ότι μας σερβίρουν τα κανάλια (Επεσα απ' τα σύννεφα όταν πρωτοήρθαν τα reality στην Ελλάδα και είδα ότι τα παρακολουθούν) και οτιδήποτε που δεν είναι mainstream το περιγελούμε.
Οπότε θα ρθει και η σειρά των anime. Είμαι σίγουρη γι αυτό. Η Ιαπωνία πρόσφατα πρέπει να ανακάλυψε ότι έχει την χήνα με τα χρυσά αυγά στα χέρια της. Μιλάμε για λαό που βγάζει από την μύγα ξίγκι, τα anime δεν θα εκμεταλλευτεί; Και στην Δύση anime βλέπουν μεγαλύτερες ηλικίες απ' ότι στην Ιαπωνία και οι μικροί μεγαλώνουν. Οπότε θα βγουν κι άλλες ώριμες δουλειές.
Btw Spiros, τα splatter και τα gore φυσικά δεν δείχνουν ωριμότητα. Αυτή ήταν αντίδραση των παιδιών παραπάνω όσον αφορά την κατηγορία του παιδικού. Τι άλλο να κάνανε; Ανώριμο μεν, αλλά αποτελεσματικό απο μια πλευρά.
Edited by Nighteyes, 28 October 2009 - 17:37.