Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Θέλουν να απαγορεύσουν τα eroge και άλλα ROFL (κάπως ακατάλληλο για ανηλίκους)

• Please log in to reply
155 replies to this topic

#106 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 07 July 2009 - 10:49

Ρε σεις, κάτι έχουνε πάθει τώρα τελευταία στην Αμερική. Πέρα από το censorship που ήταν της μόδας πριν κάτι δεκαετίες και επανήλθε, τώρα πάνε να επαναφέρουνε και τις διδαχές της Παλαιάς Διαθήκης σαν κυριολεκτικά ορθές. Δηλαδή να απαγορεύουνε τα παιχνίδια από την μια και από την άλλη να θέλουνε να αναφέρεται στα θρησκευτικά ότι η Γη έγινε σε 7 μέρες. Δεν κάνω πλάκα, πάνε να επαναφέρουνε τον μεσαίωνα. Απλά διαβάστε όπου βρήτε για το τι είναι το Creationism και πως πάνε να το επιβάλλουνε σε μερικά χρόνια. Ψεύτης ο Δαρβίνος, απατεώνας ο Κοπέρνικος.

Τι μου λέτε τώρα για το σεξ στα παιχνίδια. Εδώ γίνεται μια παγκόσμια συνομωσία για να επανέλθει η Ιερά Εξέταση. Λιακοπουλίστικα πράματα...

#107 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 07 July 2009 - 10:58

Αν και έχω ακούσει διάφορα, παρόλα αυτά αυτό το συγκεκριμένο δεν το έχω ακούσει, plz source it γιατί είναι ενδιαφέρον.
phmava.php

#108 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 07 July 2009 - 13:42

Off topic αλλά χρήσιμο
http://en.wikipedia.org/wiki/Creationism

και στο youtube έχει αρκετά βιντεάκια αν πληκτρολογίσεις creationism που εξηγούνε και αναιρούνε το τι παίζει. Εγώ τα βρήκα αρκετά αστεία πάντως, που προσπαθούνε να αποδείξουνε με επιστημονικό τρόπο τα θαύματα του Θεού.

#109 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 07 July 2009 - 13:47

Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα...

xbJ3b2w.jpeg

#110 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 07 July 2009 - 15:05

Ρε σεις, κάτι έχουνε πάθει τώρα τελευταία στην Αμερική. Πέρα από το censorship που ήταν της μόδας πριν κάτι δεκαετίες και επανήλθε, τώρα πάνε να επαναφέρουνε και τις διδαχές της Παλαιάς Διαθήκης σαν κυριολεκτικά ορθές. Δηλαδή να απαγορεύουνε τα παιχνίδια από την μια και από την άλλη να θέλουνε να αναφέρεται στα θρησκευτικά ότι η Γη έγινε σε 7 μέρες. Δεν κάνω πλάκα, πάνε να επαναφέρουνε τον μεσαίωνα. Απλά διαβάστε όπου βρήτε για το τι είναι το Creationism και πως πάνε να το επιβάλλουνε σε μερικά χρόνια. Ψεύτης ο Δαρβίνος, απατεώνας ο Κοπέρνικος.

Τι μου λέτε τώρα για το σεξ στα παιχνίδια. Εδώ γίνεται μια παγκόσμια συνομωσία για να επανέλθει η Ιερά Εξέταση. Λιακοπουλίστικα πράματα...

Off topic αλλά χρήσιμο
http://en.wikipedia.org/wiki/Creationism

και στο youtube έχει αρκετά βιντεάκια αν πληκτρολογίσεις creationism που εξηγούνε και αναιρούνε το τι παίζει. Εγώ τα βρήκα αρκετά αστεία πάντως, που προσπαθούνε να αποδείξουνε με επιστημονικό τρόπο τα θαύματα του Θεού.

That was a bit generic... Θέλω να πω, το ότι υπάρχουν ομάδες που θέλουν να προωθήσουν τον δημιουργισμό (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) το ξέρω. Αλλά το θέμα είναι αν στην πράξη έχει βγει κάποια απόφαση να γίνει αυτό παντού (μιας και από ξέρω σε κάποιες πολιτείες ήδη διδάσκεται). Βέβαια όχι ότι εδώ στην Ελλάδα είμαστε σε πολύ καλύτερη μύρα... Το μάθημα της εξέλιξης υπάρχει στο τέλος του βιβλίου της βιολογίας της τρίτης γυμνασίου (και μόνο εκεί) το οποίο δεν διδάσκεται συνήθως.

Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα...

Μπράβο σου συγχαρητήρια, αυτό ήταν το πιο φοβερό επιχείρημα ever... NOT :nosey: Δηλαδή εντάξει είναι εύκολο να μπαίνεις σε ένα thread και να το ισοπεδώνεις...
phmava.php

#111 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 07 July 2009 - 16:02

Δεν ήταν επειχήρημα, ήταν σχόλιο για την πορεία του thread. Από εκεί που υποτίθεται είχαμε θέμα συζήτησης το veto που διεκδικήσανε φεμινιστικές οργανώσεις εναντίον των rape eroge, τώρα το γυρισαμε στο τι γίνεται στο Kansas (και όχι σε όλη την Αμερική, όπως υποννοείτε) με τους εκεί φονταμενταλιστές χριστιανούς και την επίθεσή τους κατά των επιστημονικών θεωριών που καταρρίπτουν αυτά που λέει το "Holy Book"... έλα πάλι;

Βέβαια υπάρχει εξήγηση γι' αυτό... τούτο εδώ είναι άλλο ένα από αυτά τα threads που ανοίγει ο roriconfan και στα οποία κάνει thread domination αμπελοφιλοσοφώντας περί ανέμων και υδάτων, με απώτερο σκοπό να ασχολούμαστε εμείς οι υπόλοιποι με την πάρτη του, και να αισθάνεται σπουδαίος και τρανός και μέγας γνώστης. Τα κάνει και αλλού όλα αυτά (μάλιστα αλλού τα κάνει με μεγαλύτερη επιτυχία), και θέλει να τα κάνει και στο .aNiMe//GR.

Άλλες φράσεις που ταιριάζουν εξίσου στην περίσταση είναι:

"Άλλα αντ' άλλα, της Παρασκευής το γάλα."

"Τρία πουλάκια κάθονταν στου Διάκου το ταμπούρι."

"'Καλημέρα, παπά.' 'Κουκιά σπέρνω.'"

"Ή στραβός είν' ο γιαλός, ή σταρβά αρμενίζουμε."

"Κάλλιο τρία και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι."

"Δουλειά δεν είχε ο διάολος, ガμούσε τα παιδιά του."

κτλ.

Stay on topic, αλλιώς θα κλειδωθεί. Δεν θα υπάρξει δεύτερη προειδοποίηση.

(Βασικά, το tread θα έπρεπε να είχε κλειδωθεί στο video του Bill Hicks, but that's just me.)

Edited by Kenny, 07 July 2009 - 16:10.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#112 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 07 July 2009 - 16:45

Μπορεί πάντα να γίνει split topic από το #106 και μετά αν ενδιαφέρονται οι μοντ.

#113 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 07 July 2009 - 16:58

Όχι, να μας λείπει. Δεν θα κάνουμε κι εδώ τις μαλακiες που κάνουν οι mods του anidb.

Moar e-penis for you? How about NO?

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#114 manOfManyNames

manOfManyNames

Anime Newbie

• Members
  • 62 posts

Posted 07 July 2009 - 17:28

Βασικά μην λέμε ότι να ναι, ο βιασμός προφανώς και δεν είναι καλός, γιατί εξ ορισμού έχουμε καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρόλα αυτά όμως, άλλο είναι το να κάνεις κάτι κι άλλο το να το σκέφτεσαι. Είπαμε σύμφωνα με αυτήν την λογική πρέπει να απαγορεύσουμε ένα σωρό ταινίες και παιχνίδια, επειδή μέσα σε αυτά υπάρχει καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Γενικά τελευταία το censorship έχει γίνει της μόδας... Φυσικά αυτό ίσως βολεύει μια μεγάλη συντηρητική πλειοψηφία.. Σου λέει, αφού δεν αγγίζει εμένα ο νόμος τι με νοιάζει; Αν έβγαινε πχ ένας νόμος που να απαγορεύει τις ταινίες με βία εκεί όλοι θα κάναν φασαρία. Και θα έβγαινα μετά εγώ να πω, μα γιατί αφού για το καλό μας είναι :hahaha:

Στην τελική σε όσους αρέσει η λογοκρισία, ας πάνε να ζήσουν στην Κίνα να δούμε πόσο θα τους αρέσει.

Τώρα όσο για την παιδική αθωότητα... Καλός η κακός τα παιδιά τουλάχιστον μέχρι κάποια ηλικία διαμορφώνουν προσωπικότητα με βάση το περιβάλλον τους, οπότε μοιραία θα ακολουθήσουν σε γενικές γραμμές τον δρόμο που τους υποδεικνύεται. Προφανώς δηλαδή η προστασία είναι κατά κάποιον τρόπο προστασία από το να ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο από τον πολιτικά ορθό δρόμο. Αλλά αν το σκεφτεί κανείς δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Αν δεν υπήρχε αυτή η διαδικασία, τότε τα παιδιά θα μεγάλωναν σαν να ήταν άνθρωποι των σπηλαίων.

Εδώ όμως δεν μιλάμε για απαγόρευση πρόσβασης των πάντων στα παιδιά. Μιλάμε για απαγόρευση του ελεύθερου λόγου σε όλους. Φανταστείτε να έρθει μια μέρα όπου η ύπαρξη αυτής την συζήτησης στο forum θα αποτελεί έγκλημα. Διότι περί αυτού έχουμε να κάνουμε. Ο άλλος παράγγειλε κάτι manga από το εξωτερικό, του άνοιξαν το δέμα και επειδή θεώρησαν ότι το περιεχόμενο του προωθεί την παιδοφυλία τον κατηγόρησαν για παιδόφυλο. Οπότε αν ζεις στην Αμερική πχ θα πρέπει να ξέρεις... Δεν πρέπει να παραγγείλω αυτά κι αυτά, γιατί η κατοχή και μόνο αυτών είναι παράνομη, άσχετα αν δεν κάνει κακό σε κανέναν.

Και έρχεται η δικαιολογία ότι αυτά είναι άρρωστα, άρα τι μας νοιάζει αν κοπούν... Βέβαια τον μεσαίωνα το να δηλώνεις πως η γη κινείται γύρο από τον ήλιο άρρωστο θεωρούνταν και τιμωρούνταν νομίζω με θάνατο ή κάτι τέτοιο. Φανταστείτε λοιπόν να έρθει κάποιος σήμερα και να πει: οι ταινίες τρόμου είναι άρρωστες γιατί όποιος τις βλέπει σημαίνει πως είναι μαζόχας και ψυχικά διαταραγμένος. Άρα είναι ένοχος. Άρα η κατοχή ταινιών τρόπου τιμωρείται με φυλάκιση. Αν θα σας άρεζε αυτό, τι να σας πω...

Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ.

Και συν τοις άλλοις η λογοκρισιά καταλήγει να είναι ηλίθια. Πχ, μπορούμε άνετα να απαγορεύσουμε explicit βιασμούς σε ταινίες, επειδή υπάρχουν ταινίες που εξυμνούν το βιασμό. Αυτό αυτομάτως απαγορεύει τις ταινίες Irreversible και The accused που μόνο glorify δεν κάνουν (και μη μου πείτε ότι το irreversible θα ήταν το ίδιο αν είχαμε cut όταν ο τυπάς πετάει την Μπελούτσι στο πάτωμα και μετά αυτή στο ντους να ξεπλένεται...)

Το να έχουμε αποτελεσματικότερο parental control το βρίσκω θεμιτό, το να φιμώνουμε την έκφραση λάθος.

Όσο για τα περί creationism, είναι φτηνή προσπάθεια από το roriconfan να βάλει τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι. Σε τελική και αυτός είναι απόρροια των ίδιων αιτιών που επιβάλλουν και τη λογοκρισία (νεοσυντηριτισμός και κλίμα τρομοκρατίας)

#115 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 07 July 2009 - 19:18

Φαντάζομαι δεν εννοείς τα ντοκυμαντέρ...

δεν εννοω αυτα, αν και στα ντοκυμαντερ βλεπεις να προκαλουν τα αγρια ζωα για λογους τηλεθεασης.

Βλεπεις πχ σκηνες ενος λιονταριου να βρυχαται και να ξεσκιζει το θηραμα του ή έναν καρχαρια να πετσοκοβει την τροφη του. Δηλ. σκοπιμα τα προκαλουν και δειχνουν μονο τις σκηνες της αγριαδας τους για να μας εντυπωσιασουν και ετσι αποκτουμε μια διαστρεβλωμενη εικονα. Υπαρχουν και αυτα τα ντοκυμαντερ. Κατι παρομοιο κανουν και καναλια οπως το History Channel. Για αυτο μη νομιζετε πως και ο ΣΚΑΙ ειναι ποιοτικο καναλι λογω των ντοκυμαντερ.

Το να έχουμε αποτελεσματικότερο parental control το βρίσκω θεμιτό, το να φιμώνουμε την έκφραση λάθος.

μου θυμιζεις το κλασσικο: δεν εχω τιποτα εναντιον των γκει, αρκει να μην ειναι το παιδι μου XD

#116 manOfManyNames

manOfManyNames

Anime Newbie

• Members
  • 62 posts

Posted 07 July 2009 - 19:34

δεν εννοω αυτα, αν και στα ντοκυμαντερ βλεπεις να προκαλουν τα αγρια ζωα για λογους τηλεθεασης.

Βλεπεις πχ σκηνες ενος λιονταριου να βρυχαται και να ξεσκιζει το θηραμα του ή έναν καρχαρια να πετσοκοβει την τροφη του. Δηλ. σκοπιμα τα προκαλουν και δειχνουν μονο τις σκηνες της αγριαδας τους για να μας εντυπωσιασουν και ετσι αποκτουμε μια διαστρεβλωμενη εικονα. Υπαρχουν και αυτα τα ντοκυμαντερ. Κατι παρομοιο κανουν και καναλια οπως το History Channel. Για αυτο μη νομιζετε πως και ο ΣΚΑΙ ειναι ποιοτικο καναλι λογω των ντοκυμαντερ.

Έχω δει το cannibal holocaust...

μου θυμιζεις το κλασσικο: δεν εχω τιποτα εναντιον των γκει, αρκει να μην ειναι το παιδι μου XD

Βασικά: δεν έχω πρόβλημα με τους γκέυ, αρκεί να τους το επιτρέπουν οι γονιοί τους ;)

απλά η ευθύνη για το τι βλέπουν τα παιδιά πρέπει, κάπως, να περάσει στους γονείς και κηδεμόνες τους, όχι σε έναν νόμο που καταλήγει να "προστατεύει" και εμάς τους ενηλίκους (αν και με κάτι άτομα που υπάρχουν εκεί έξω ίσως και καλό να μας κάνει...)

#117 Musashi

Musashi

Anime Freak

• Members
  • 333 posts

Posted 07 July 2009 - 23:04

Καλησπερα και συγχωρηστε μου το off topic ξεσπασμα που θα ακολουθησει.

Διαβαζω κι εδω και αλλου περι παιδικης αθωωτητας και ευαισθητης παιδικης ψυχης και αλλα ομορφα και ουτοπικα. Ρε παιδια, ποια παιδικη αθωωτητα? Που την ειδατε τωρα τελευταια να παω να δω κι εγω?? Καλως ή κακως η "εποχη της αθωωτητας" στη σημερινη κοινωνια που ζουμε τελειωνει στα 11, βια 12. Καπου εκει περα τα παιδακια ανακαλυπτουν οτι διαφερουν βιολογικα και κοιτα να δεις εκπληξη -τους αρεσει!

Γινομαι υπερβολικος ε? Κοριτσακια ποσες φορες σας της εχει πεσει (με το συμπαθειο κιολας), συμπαθεστατος νεαρος και ενω ολα πανε καλα και εχετε χαθει μεσα στα γαλαζια -ολο ευαισθησια και κατανοηση- ματια του ανακαλυπτετε οτι ειναι πολυ πολυ μικροτερος?
Αγορακια ποσες φορες στη βραδυνη σας εξοδο δεν εχετε πετυχει κοπελες βγαλμενες απο σελιδες περιοδικου? Με το αψογο μακιγιαζ, το αψογο μαλλι, το αψογο αισθησιακο ντυσιμο και φυσικα σπευστε να κανετε γνωριμια? Δεν ειναι ντροπη να το παραδεχτειτε, ολοι το εχουμε κανει!! Ποσες φορες σας ετυχε η 20+ θεα που κοιταζατε τοση ωρα να σας βγει 14? Δεν ξερω τι κανατε οι υπολοιποι, εγω εφυγα τρεχωντας....

Ακομα δεν εχω πεισει περι παιδικης αθωωτητας ε? Να σας πω τοτε οτι στα 14 χρονια εμπειριας που εχω δουλευοντας νυχτα, τα περισσοτερα "πεσιματα" που μου εχουν κανει ειναι απο ηλικιες 14-16.... Ζουμε σε μια εποχη που σε μια νεα γνωριμια, η πρωτη ερωτηση πλεον δεν ειναι "πως σε λενε", αλλα "ΠΟΣΟ εισαι".
Σε μια εποχη οπου 15χρονα κοριτσακια, κοροιδευανε φιλη μου επειδη η πρωτη της φορα ηταν στα 18 της... Το δε κερασακι στην τουρτα, ηταν η απορια αυτων των κοριτσιων επειδη η φιλη μου δεν ειχε δοκιμασει ποτε ναρκωτικα.... Μπορω να αναφερω και αλλα παραδειγματα, αλλα πιστευω οτι δεν ειναι του παροντος....

Κακα τα ψεμματα, η "παιδικη αθωωτητα" σε ηλικιες μεγαλυτερες των 11-12, ισχυει μονο για μια κατηγορια παιδιων. Τα παιδακια που δεν ειναι "cool" (οχι δικος μου χαρακτηρισμος). Κοινως κοινως, παιδακια που δεν τηρουν καποια συγκεκριμενα προτυπα ομορφιας, καποια συγκεκριμενα προτυπα σωματοτυπου και ηθελημενα ή αθελητα χωρις ευρυ κοινωνικο κυκλο.

Πολλοι θα με κατηγορησουν για αυτα που γραφω (ενδεχομενως θα φαω και ban), αλλα ειναι η αληθεια και η αληθεια συνηθως δεν αρεσει οταν ακουγεται...Για ποια παιδικη αθωωτητα μιλατε? Τα περισσοτερα (το τονιζω, τα περισσοτερα, οχι ολα) πιτσιρικια μολις πανε 13 το πρωτο πραγμα που κανουν ειναι να πιασουν ενα τσιγαρο, να πλακωθουν στα tattoo και piercing, να βαλουν οτι πιο κοντο βρουνε (τα κοριτσια προφανως) και να πανε να π$$$$ουν.

Οσοι σπευσουν να απαντησουν "μαε γω δεν ειμαι/μεγαλωσα ετσι", μπραβο σας. Δεν γραφω για να κρινω κανεναν συγκεκριμενα. Απλα με εκνευριζει αφανταστα η καμπανια περι προστασιας του παιδιου και της αθωωτητας του απο τα "κακα" ερεθισματα. Δυστυχως αν τα 14χρονα γνωριζουν τι ειναι η αποτριχωση της περιοχης του μπικινι, τοτε μετα λυπης μου, οχι δεν πιστευουν οτι τα μωρα τα φερνει ο πελαργος, ουτε οτι φυτρωνουν στα λαχανα. Ας αφησουμε λοιπον την παιδικη αθωωτητα στην ακρη επιτελους...αν μην τι αλλο καταντα τραγελαφικο και υποκριτικο.

Οσον αφορα τα eroge, ναι υπαρχουν καποια τα οποια ειναι ακραια και τα κατακρινω κι εγω. Σε γενικες γραμμες ειναι παιχνιδια και ο κοσμος τα παιζει -οπως και οποιοδηποτε αλλο παιχνιδι- για να ικανοποιησει/καλυψει μια αναγκη, οποιαδηποτε και αν ειναι αυτη. Εχει αναφερθει πολλες φορες πριν απο μενα, ενα παιχνιδι δεν προκειται να βγαλει στην κοινωνια ουτε βιαστες, ουτε παιδοφιλους, ουτε φονιαδες, ουτε snipers. Και πραγματικα δεν νομιζω ποτε μας να ζησουμε στιγμες οπου στο Συνταγμα αλλοι θα ψαχνουν να πιασουν pokemon και αλλοι θα ρωτανε προς τα που πεφτει το mount Doom.

Οσο για τους παιδοφιλους, σε μεγαλο ποσοστο οι περισσοτεροι απ'οσο εχω διαβασει ειναι ατομα των 35-37+ και ποτε (απ'οσο γνωριζω παντα) δεν εχει γινει αναφορα για eroge μετα τη συλληψη τους. Ενα παρομοιο παραδειγμα ειναι και αυτο γνωστων serial killers, βιαστων, αιμομικτων, δικτατορων και αλλων "τερατων", οι οποιοι ποτε τους δεν ακουσαν heavy metal και ομως η κοινη γνωμη συνεχιζει ακομα να κατατρεχει το συγκεκριμενο μουσικο ειδος. Δεν ξερω, ισως να εχουν και δικιο, προσωπικα εγω ουδεποτε εσφαξα παρθενες οταν εχει πανσεληνο και ποτε δεν ειχα τετοιου ειδους παρορμησεις.

Τα παιχνιδια -eroge και μη- ολος ο κοσμος τα παιζει περαν της χαλαρωσης και της διασκεδασης και για να καλυψει αλλη μια "αναγκη", την φαντασιωση (η φαντασιωση δεν ειναι αναγκαστικα κατι που εχει να κανει αρρηκτα με το ερωτικο). Μηπως λοιπον πριν βιαστουμε να κρινουμε και να αρχισουμε ενα κυνηγι μαγισσων για τη φαντασιωση μιας μεριδας ανθρωπων, να σκεφτουμε οτι και μια δικη μας φαντασιωση ισως να ειναι κατακριτεα για καποιους αλλους? Δεν ακουγεται πολυ ωραιο αν το δουμε απο διαφορετικη οπτικη γωνια ε?
Περιμενω την πρωτη πετρα απο καποιον που θα παραδεχτει οτι δεν εχει καμια απολυτως φαντασιωση.
All hail the machine
Posted Image

#118 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 07 July 2009 - 23:25

Musashi, πραγματικά είσαι οφ τόπικ γιατί το θέμα δεν είναι το ότι χάθηκε η παιδική αθωότητα. Η απαγόρευση των eroge δεν αποσκοπεί στο να συντηριθεί αυτήν η αθωωότητα αλλά για να μην εκπαιδεύει/δημιουργεί ανώμαλους. Διαφωνώ φυσικά με αυτό γιατί αν υπάρχει το μικρόβιο, ένα ψυχαγωγικό παιχνίδι (γιατί αυτό είναι μόνο) δεν φταίει αν γίνει επιδημία ή εμβόλιο. Όσο για όσα λες για τα 14χρονα του σήμερα, αυτό δεν το προκάλεσαν τα παιχνίδια αλλά η κοινωνική πίεση, που μάλιστα είναι φρούτο από το εξωτερικό. Εγώ προσωπικά, δεν έκανα απολύτως τίποτα στην εφηβεία μου, ούτε τσιγάρο, ούτε ναρκωτικό, ούτε σαβουροπηδήματα, ούτε χουλιγκανισμούς, ούτε καν σούζες με μηχανάκια. Και πραγματικά με κοροϊδεύανε που δεν τα έκανα αλλά προσωπικά δεν το μετάνοιωσα καθόλου γιατί γρήγορα είχα καταλάβει τι @@ που είναι όλα αυτά. Και μια χαρά βίαια βιντεοπαιχνίδια έπαιζα τότε και δεν έχω σκοτώσει/βιάσει κανέναν.

Όσο για τις φαντασιώσεις, ξαφνικά πάνε να μας πασάρουνε ότι είναι αμαρτία και πρέπει να πας στην φυλακή αν φαντάζεσαι κάτι που αυτοί θεωρούνε λάθος. Γιατί κι εμένα μου αρέσουνε τα λόλι αλλά να πάω φυλακή επειδή κάνω naughty thoughts είναι απλά βλακεία. Και αυτό είναι το όλο θέμα, ότι ξαφνικά πάνε να βγάλουνε παράνομη την δημιουργία φαντασιώσεων. Ενώ οι διαφημίσεις που είναι τίγκα στις ημίγυμνες και τους πόζερους για να πουλήσουν είναι μια χαρά. Αυτό είναι το παράδοξο στην υπόθεση.

#119 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 07 July 2009 - 23:28

ετσι ακριβως
το ειπε και το Αφεντικο: Μην κρινετε, ινα μη κριθειτε

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#120 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 08 July 2009 - 18:15

βασικα τα eroge ειναι κατι διαδεδομενο κυριως εντος Ιαπωνιας, οπου ο καθενας ειναι ησυχος και δεν ανακατευαιται στις δουλειες του αλλου.

Κατι αναλογου βεληνεκους στην Ελλαδα, που τετοια παιχνιδια περαν αυτων που ασχολουνται, δεν ειναι διαδεδομενα, πχ θα ηταν να απαγορεψουν τα ερωτικα κομικς.

Αλλα σιγα μην γινει. Το αντιθετο μαλιστα.

Στην Ελλαδα (γιατι τι με ενδιαφερει τι γινεται στην Ιαπωνια ή στις ΗΠΑ) παει ενα παιδακι στο περιπτερο να αγορασει γλυφιτζουρι και βλεπει με μανταλακι κρεμασμενο πανω του ένα εξώφυλλο με μια κοπελα ετοιμη να γλυψει αλλου ειδους γλυφιτζουρι.

Μιλαμε τι θα γινονταν αν επιβαλλονταν ελεγχος από παντου αλλά εδώ τα πράγματα είναι πολύ χαλαροτερα.

Ποιος δεν θυμαται πχ τις harcore ταινιες που βαζανε κατι τοπικοι σταθμοι χωρις αδεια και χωρις ελεγχο απο κανεναν. Να τι σημαινει ιδιωτικη τηλεοραση......Η ζημια ειχε ηδη γινει.

Θυμαμαι στη Γερμανια πχ απαγορευονταν σε ανηλικους να εισελθουν σε βιντεοκλαμπ και ηλεκτρονικα, ποσο μαλλον να αγορασουν αλκοολ και τσιγαρα και βεγγαλικα, ασχετα αν και εκει βρισκαν τροπους να παρακαμψουν τα εμποδια. Υπηρχε ομως τιμωρια των παραβατων. Εδω ομως υπαρχει ατιμωρησια και δεν γινεται κανενας ελεγχος.

Φανταζομαι παντως πως και εδω τετοια παιχνιδια ισως γινουν μερος του νομου για την παιδοφιλια και το Ιντερνετ, οποτε και παλι ειναι ρισκο.

Πως λενε οι Αμερικανοι: Better safe than sorry......