Βασικά μην λέμε ότι να ναι, ο βιασμός προφανώς και δεν είναι καλός, γιατί εξ ορισμού έχουμε καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρόλα αυτά όμως, άλλο είναι το να κάνεις κάτι κι άλλο το να το σκέφτεσαι. Είπαμε σύμφωνα με αυτήν την λογική πρέπει να απαγορεύσουμε ένα σωρό ταινίες και παιχνίδια, επειδή μέσα σε αυτά υπάρχει καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Γενικά τελευταία το censorship έχει γίνει της μόδας... Φυσικά αυτό ίσως βολεύει μια μεγάλη συντηρητική πλειοψηφία.. Σου λέει, αφού δεν αγγίζει εμένα ο νόμος τι με νοιάζει; Αν έβγαινε πχ ένας νόμος που να απαγορεύει τις ταινίες με βία εκεί όλοι θα κάναν φασαρία. Και θα έβγαινα μετά εγώ να πω, μα γιατί αφού για το καλό μας είναι
Στην τελική σε όσους αρέσει η λογοκρισία, ας πάνε να ζήσουν στην Κίνα να δούμε πόσο θα τους αρέσει.
Τώρα όσο για την παιδική αθωότητα... Καλός η κακός τα παιδιά τουλάχιστον μέχρι κάποια ηλικία διαμορφώνουν προσωπικότητα με βάση το περιβάλλον τους, οπότε μοιραία θα ακολουθήσουν σε γενικές γραμμές τον δρόμο που τους υποδεικνύεται. Προφανώς δηλαδή η προστασία είναι κατά κάποιον τρόπο προστασία από το να ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο από τον πολιτικά ορθό δρόμο. Αλλά αν το σκεφτεί κανείς δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Αν δεν υπήρχε αυτή η διαδικασία, τότε τα παιδιά θα μεγάλωναν σαν να ήταν άνθρωποι των σπηλαίων.
Εδώ όμως δεν μιλάμε για απαγόρευση πρόσβασης των πάντων στα παιδιά. Μιλάμε για απαγόρευση του ελεύθερου λόγου σε όλους. Φανταστείτε να έρθει μια μέρα όπου η ύπαρξη αυτής την συζήτησης στο forum θα αποτελεί έγκλημα. Διότι περί αυτού έχουμε να κάνουμε. Ο άλλος παράγγειλε κάτι manga από το εξωτερικό, του άνοιξαν το δέμα και επειδή θεώρησαν ότι το περιεχόμενο του προωθεί την παιδοφυλία τον κατηγόρησαν για παιδόφυλο. Οπότε αν ζεις στην Αμερική πχ θα πρέπει να ξέρεις... Δεν πρέπει να παραγγείλω αυτά κι αυτά, γιατί η κατοχή και μόνο αυτών είναι παράνομη, άσχετα αν δεν κάνει κακό σε κανέναν.
Και έρχεται η δικαιολογία ότι αυτά είναι άρρωστα, άρα τι μας νοιάζει αν κοπούν... Βέβαια τον μεσαίωνα το να δηλώνεις πως η γη κινείται γύρο από τον ήλιο άρρωστο θεωρούνταν και τιμωρούνταν νομίζω με θάνατο ή κάτι τέτοιο. Φανταστείτε λοιπόν να έρθει κάποιος σήμερα και να πει: οι ταινίες τρόμου είναι άρρωστες γιατί όποιος τις βλέπει σημαίνει πως είναι μαζόχας και ψυχικά διαταραγμένος. Άρα είναι ένοχος. Άρα η κατοχή ταινιών τρόπου τιμωρείται με φυλάκιση. Αν θα σας άρεζε αυτό, τι να σας πω...