Και εγώ usagi ψηφίζω! Μακρά η καλύτερη!
Οι φάτσες της, η παρανοϊκή ζήλια της, οι απίστευτοι καυγάδες με την Rei και την Chibiusa...
Όλα τα λεφτά μιλάμε!
Που θα βρω τέτοια γυναίκα;;;;

(ναι είμαι ανώμαλο διαστροφικό, σας χαλάει; )
Το έχω ξαναγράψει κάπου: κάποτε μία με χώρισε γιατί της είχα πει: "Μοιάζεις με την Sailor Moon". Ακολούθησε επικός καυγάς, και όχι τίποτα άλλο, δεν πρόλαβε να αλλάξει και τα μαλλιά της (ήταν τότε που θα τα έβαφε...). Έκτοτε βέβαια έχω βρει την λύση: Φροντίζω να είναι ξανθιές από νωρίτερα οι γνωριμίες μου :-P
Πάντως η σειρά είναι πολύ καλή: Οι Season 1 και 5 είναι κατά την γνώμη μου οι καλύτερες, ενώ η R και η S έχουν τις στιγμές τους. Αυτήν που δεν χωνεύω με τίποτα, είναι η SS (4η σεζόν). Βασικά είναι η μόνη σεζόν που πραγματικά απευθύνεται μόνο σε κοριτσάκια. Άσε που δεν χωνεύω άντρες που γεννιούνται κερατάδες (Πήγασος).
Η Sailor Moon θεωρώ ότι είναι η τελευταία σειρά που είχε επιτυχία και γυρίστηκε με κλασικό animation.
Εμένα προσωπικά μου αρέσει και το Γερμανικό dubbing του RTL2, που έβλεπα δορυφορικά πριν δέκα χρόνια. Είχαν αλλάξει όλο το soundtrack! Το Macht Des Mondes είναι πολύ ωραίο κομμάτι. Techno, με λίγα στοιχεια trance.
Από εκεί και πέρα και τελείως πληροφοριακά:
Για όσους θέλουν να δουν και μια "σκοτεινή" εκδοχή της σειράς, μπορούν να δοκιμάσουν να δουν και την σειρά που είχε βγει στην Ιαπωνία το 2002, την Pretty Guardian Sailor Moon (
Bishōjo Senshi Sērā Mūn).
Αυτή η σειρά, μετά από μία μέτρια αρχή, που ανεπιτυχώς προσπαθεί να αντιγράψει το anime, εξελίσσεται τελείως διαφορετικά και απρόσμενα, ακριβώς την στιγμή που πας να την κάνεις drop ως απαράδεκτη! Και από ένα σημείο και ύστερα, γίνεται πραγματικά καλή! Αντικειμενικά, είχε μόνο κάτι σπαστικά από ένα σημείο και ύστερα (μάλλον λόγου low budget ή κακογουστιάς των χορηγών), που αν μπορείς να τα παραβλέψεις, μπορείς να την απολαύσεις, σαν να βλέπεις ένα b-movie δράμα με στοιχεία φαντασίας. Πιθανολογώ, ότι επειδή στην αρχή αυτή η σειρά είχε χαμηλή τηλεθέαση στην Ιαπωνία, αλλά εξασφαλισμένο χορηγό από την αρχή για όλα τα επεισόδιά της, οι σεναριογράφοι από ένα σημείο και ύστερα, κράτησαν μόνο τα ονόματα από την sailor moon και άρχισαν να φτιάχνουν ένα πολύ καλό ρομαντικό και διεστραμένο fairy tale, στο οποίο καταλήγει να γίνεται ενοχλητική η παρουσία των στοιχείων της sailor moon, όπως πχ ο γελείος τρόπος που μεταμορφώνονται σε sailors.
Μιλάμε για πολύ dark καταστάσεις: Δράμα, απαγορευμένοι έρωτες, μοιρολατρία, θάνατοι, ανατροπές... Αυτή η Sailor Moon είναι πραγματικά Η εκδίκηση της ξανθιάς ένα πράγμα.
O λόγος που έκατσα και την είδα (την είχα καιρό κατεβασμένη), ήταν γιατί τυχαία ΔΕΝ ξεκίνησα να την δω από το πρώτο επεισόδιο, αλλά από το 7. Όλες αυτές οι γελοίες παιδικότητες που γίνονται στα πρώτα επεισόδια, με έκαναν πάντα να την κάνω drop και ας μου έλεγαν κάποιοι φίλοι μου φανατικοί με anime, ότι είναι καλή (η πλάκα είναι ότι δεν είναι anime αυτή η σειρά, είναι tokusatsu με ηθοποιούς. Στην αρχή όντως μου φάνηκε και πάλι πολύ παιδικό, αλλά είχε κάποιο χαβαλέ, σε έκανε να γελάσεις. E, από ένα σημείο και ύστερα έχει και σενάριο, και δράμα και - θα τολμίσω να το πω - και καλή ηθοποιία! Ίσως οι συντελεστές της σειράς το πήραν πατριωτικά το θέμα ή απέκτησαν μεγαλύτερη ελευθερία από την μέση της σειράς και ύστερα, δε ξέρω. Πάντως ειδικά τα τελευταία επεισόδια, είναι πολύ καλά!
Πάντως η Dark Mercury αλλά και το fan service της Rei, θα ξυπνήσει οτιδήποτε νεολατρικό πιθανά κρύβετε μέσα σας... Μόνη άσχημη πραγματικά είναι η πρωταγωνίστρα (γιαχ, φτου, κλπ κλπ κλπ). Ίσως θέλανε να την εκδικηθούν οι συντελεστές της σειράς, τι να πω...
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Labrokratis: 20 Φεβρουάριος 2009 - 22:05