emo mode on :
υπάρχουν και πιο τραγικά πράγματα από το να έχεις να διαβάσεις.
σε λίγο καιρό απλά θα παρακαλάτε να είστε εκεί που είστε τώρα.
been there done that
περισσότερο στεναχωριέμαι με αυτούς που έχουν να δουλέψουν 24ώρα με μισθούς τις πεινας παρα εσάς που διαβάζετε
Μόνο που στεναχωριέσαι με εμάς που διαβάζουμε, κακό κάνεις. Ίσως έχω και άδικο, όμως αν ένας άνθρωπος θέλει να περάσει καλά, παιρνάει, ανεξάρτητα από οικονομικά, ηλικιακά, ή οποιαδήποτε άλλα προβλήματα. Ακούγεται αμερικανιά, αλλά ναι. Κύριο εφόδιο στο να κάνεις κάτι είναι η καλή διάθεση και το πόσο το θες...
Όπως είπα ίσως και να κάνω λάθος. Όταν φτάσω στον κατάληλο χρόνο να το βιώσω πάντως, θα ακολουθήσω το σκεπτικό μου. Optimism is the way out...

Να κάνουμε παρέα...κι εγώ φαρμακευτική θέλω να περάσω και τώρα τα χριστούγενα
πανω απο 4 ώρες δεν διάβασα καμία μέρα
παρόλα αυτά γράφω 85+ σε όλα τα μαθήματα εκτός έκθεσης
και πέρσι ξυνόμουν πολύ
ΠΟΛΥ ομως

Ούτε εγώ διάβαζα πέρυσι. Δηλαδή ήμουν μαθητής του 80 το πολύ. Φέτος γράφω 95ρια αβέρτα, από μ@λακίες λάθη. (βλ. πχ Χημεία ~> 0.5 * 0.2 = 0.1

Όσο για το διάβασμα, παραπάνω από εμένα έχεις διαβάσει... Εγώ άντε κάνα 2ωρο το πολυ΄θα συμπλήρωσα... (μπααα...

Βασικά κοίτα ακόμα και περισσότερο να διαβάζουν οι μαθητές κατά μέσο όρο στις πανελλαδικές μην νομίζεις ότι στο πανεπιστήμιο τα πράγματα είναι τόσο εύκολα (εκτός αν θες να περάσεις την σχολή με 5). Δυστυχώς αυτή η εντύπωση δίνεται όταν είσαι στο λύκειο. Κι εγώ όταν είμουν στο λύκειο μου είχε δωθεί η εντύπωση ότι θα πάω στο πανεπιστήμιο και θα κααααάθομαι.
Αυτό βοηθάει μεν στο να γράψεις καλά στις πανελλαδικές (γιατί έχεις το μυαλό σου ότι θα ζοριστείς τώρα πολύ και μετά θα κάθεσαι) αλλά σου κάνει κακό μετά, ακριβώς γιατί κατά πάσα πιθανότητα όντως κάθεσαι. Εγώ ας πούμε τα πρώτα 2.5 χρόνια λίγο πολύ κολοβαρούσα με αποτέλεσμα τώρα να έχω αρκετά κενά. Τώρα το πήρα κάπως πιο σοβαρά αλλά και πάλι δυσκολεύομαι αρκετά ακριβώς γιατί πρέπει να μάθω πολλά σε λίγο χρονικό διάστημα.
Γενικά προσωπικά πιστεύω πως αυτή η νοοτροπία των φοιτητών που κολοβαράνε δεν κάνει και πολύ καλό. Γιατί τελικά κάποια στιγμή κάποια πράγματα θα πρέπει να τα μάθεις κάποτε. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι φοιτητές βγαίνουν από το πανεπιστήμιο νιώθοντας ότι δεν έχουν μάθει τίποτα και αναγκάζονται να τα μάθουν μετά στην δουλειά. Ίσως να ακούγομαι λίγο δυσάρεστος, αλλά σε αυτό κατέληξα έχοντας χάσει πολλά επειδή καθόμουν στα πρώτα έτη.
Ε. Αφού λες ότι εσύ ήσουν χαρούμενος επειδή πίστευες ότι θα κάθεσε στο πανεπηστήμιο. Αφού λες ότι καθόσουν 2.5 χρόνια. Και αφού γενικά ήσουν υπερασπιστής της ιδεολογίας με την οποία δουλεύουμε, γιατί αφού πράττεις αυτά που λες μετά αλλάζεις πλευρά;
Είμαι σίγουρος ότι για να τα έκανες όλα αυτά, προφανώς σε ευχαριστούσαν, και έφτασες όμως σε ένα σημείο που κατάλαβες ότι ίσως πρέπει να αλλάξεις οπτική. Ε, δεν ξέρω, ίσως είναι έτσι αντικειμενικά. Αλλά δεν βλέπω πώς "θα μας ανοίξεις τα μάτια" με αυτόν τον τρόπο.

Εγώ αν δεν πίστευα, ότι σε 511.5 μέρες θα μπορώ να κάνω Ο,ΤΙ γουστάρω εκείνη τη στιγμή, θα έκανα ό,τι ήθελα τώρα. Η ζωή δεν είναι άπειρη, και αν δεν υπάρξει μία περίοδος που θα ξεσκάσεις και θα κάνεις τα πάντα, τότε η ζωή σου είναι μάταιη. Η ιδεολογία του μέσου φιλοσόφου, ότι δηλαδή η ζωή είναι μάταιη, αφού θα πεθάνουμε, είναι ό,τι πιο λάθος έχει ειποθεί. Η ζωή είναι μάταιη αν δεν κάνεις ό,τι πρέπει όταν πρέπει.
Και δεν με νοιάζει αν δεν θα ξέρω τι φάρμακο να δίνω τον πρώτο χρόνο που θα δουλεύω... Θα μάθω.

Τέλος πάντων. Αυτή είναι η δικιά μου άποψη. Πάντα φιλικά.