Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ


  • Please log in to reply
3321 replies to this topic

#76 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

    Anime Professional

  • Members
  • 1,005 posts

Posted 04 January 2008 - 22:50

[quote name='YaTa_KaI_KsERo_PSoMi']Ωραία πράματα...



[QUOTE] Νομίζω το Bold τα λέει όλα. :hahaha:
For your information, το τωρινό βιβλίο των αρχών φιλοσοφίας δεν έχει ιστορία ΚΑΘΟΛΟΥ. Δηλαδή δεν μιλάει για στάνταρ γεγονότα. Το προηγούμενο βιβλίο που αποσύρθηκε είχε όντως ιστορικό χαρακτήρα, αφού έλεγε για τους φιλοσόφους έναν έναν και τι ακριβώς είπαν. Αυτό τι να το κάνω, ανοίγω και καμιά εγκυκλοπαίδεια άμα είναι. Βλέπω πόσο ενδιαφέρει τους περισσότερους και η Ιστορία δλδ (κακώς φυσικά). Τώρα όμως δεν είναι έτσι. Καμία σχέση. ;)[/QUOTE]
Ε, για αυτό είπα απ' ό,τι άκουσα. Δεν μπορώ να ξέρω στα σίγουρα αφού δεν διδάσκομαι το μάθημα. :P Αλλά βασικά αυτό που μετράει όπως είπες και εσύ είναι το αποτέλεσμα, ως απάντηση λοιπόν δες παρακάτω.
[QUOTE] Εδώ εσύ το χαλάς. Εγώ ξέρω ποιος είναι ο στόχος των μαθηματικών, εσύ ξέρεις πως σκέφτονται οι περισσότεροι συμμαθητές μας; Να περάσουν κάπου να ησυχάσουν θέλουν (δημόσιο συνήθως, αστυνομία πχ), σιγά μη νοιάζονται για απόλυτες αρχές και κρύες λογικές. Επαναλαμβάνω ότι δεν προσβάλλω κανέναν ούτε βάζω στο ίδιο καζάνι, φυσικά και δεν είναι όλοι έτσι, κάνω μια αντικειμενική παρατήρηση που μπορεί να επαληθευτεί από την εξέταση των στατιστικών. Επομένως, δεν καταλήγουμε στο ίδιο πράγμα; Αυτό που λέω εγώ βασίζεται ότι η Φιλοσοφία δεν εξετάζεται πανελληνίως, άρα κανείς δεν μπορεί να την δει με τον ίδιο τρόπο. Όσους κάνει να ασχολούνται μ'αυτήν θα τους κερδίσει για το περιεχόμενό της, και ποτέ για κάποιο βραχυπρόθεσμο σκοπό.[/QUOTE]

Συμφωνώ μεν, ότι όντως έτσι γίνεται με τους μαθητές, αλλά όπως είπες και εσύ και στη θεωρητική γίνεται ακριβώς το ίδιο πράγμα. Λίγοι είναι αυτοί που ασχολούνται σε βάθος με το θέμα. Και έτσι και το βιβλίο της φιλοσοφίας πάει χαμένο, και το βάθος των μαθηματικών. Από 'κει και πέρα, εμείς μιλάμε για το τι είναι η κάθε επιστήμη, όχι για το πώς μεταφράζεται στο μυαλό του κάθε βλάκα μέσου μαθητή ελληνικού σχολείου.

[QUOTE] Από εδώ ακριβώς φαίνεται και η ριζική διαφωνία μας, γιατί (για μένα φυσικά) οι θετικές είναι αυτές που συμπληρώνουν τις ανθρωπιστικές, και όχι το αντίθετο. Απόψεις φυσικά είναι αυτές, όσο και να το αναλύσουμε κάτι αντικειμενικό δε βγαίνει. :P[/QUOTE]
Συμφωνώ ότι είναι απόψεις, και δεν βλέπω ριζική διαφωνεία, μιας και σχεδόν το ίδιο πράγμα είναι. :P
[QUOTE]
Συμφωνώ όντως ότι με τα αρχαία υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Δεν πιστεύω να διαφωνείς όμως ότι το πρόβλημα είναι του εκ.συστήματός μας, και όχι των Αρχαίων. ;)[/QUOTE]
Όπως είπα και στο προηγούμενο post, που αρέσει ως ύπαρξη, αλλά όχι ως μάθημα. :wis:

oR4yYRl.gif


#77 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 posts

Posted 05 January 2008 - 00:11

Πωπω!Πρώτη φορά βλέπω ενα thread να φτανει τόσες σελίδες σε τόσες λίγες μερες!Ο_ο

Λοιπον διαβασα σε πολλα σημεια την αποψη ότι η αντιληψη που εχουν οι μαθητες λυκειου για το πανεπιστημιο ειναι λανθασμενη και ότι αλλα ονειρευονται και αλλα θα αντιμετωπισουν.Επισης,οι του πανεπιστημιου θα προτιμουσαν να επιστρεψουν στο λυκειο,διοτι τα πραγματα εκει φαινομενικα ειναι πιο ευκολα.


Εν μερη αυτό ισχύει.Οποιος πιστευει οτι στο Πανεπιστημιο ειναι ο παραδεισος(οπως εγω μεχρι προσφατα καλη μου ωρα) απο αποψη διαβασματος κανει λαθος.Η υλη ειναι 10πλασια ανα ετος και πολυ πιο δυσκολη.Κανει του τα λυκειου να φαινονται παιχνιδακια.
ΑΛΛΑ στο σημειο οπου διαφωνω ειναι το οτι το λυκειο συνολικα ειναι πιο ευκολο απο το Πανεπιστημιο.Αυτό ειναι το μεγαλυτερο λαθος των φοιτητων και νομιζω οτι μαλλον ειτε ξεχασαν τι περασαν στο λυκειο,ειτε το λενε απλως για να πανε κοντρα στα "μικρα".

Το λυκειο,οσον αφορα τα μαθηματα, ειναι η χειροτερη περιοδος που μπορει να περασει ενας Ελληνας μαθητης.Η υλη αν και περιορισμενη προεκτεινεται σε ανουσιες λεπτομεριες(8987 παραλλαγες μιας ασκησης φυσικης).Η δημιουργικη φαντασια ΠΡΕΠΕΙ κατα τους καθηγητες(οι οποιοι ομως τη δουλεια τους κανουν και θελουν να σε βοηθησουν να "περασεις",δεν τους κατηγορω σε καμια περιπτωση) να εξαφανιστει.Διοτι το ηλιθιο συστημα υπαγορευει οτι οσο πιο στενομυαλος ειναι ενας μαθητης και περιορισμενος στις λεξεις του σχολικου,τοσο περισσοτερες πιθανοτητες εχει να περασει.
Πραγματικα φτανουν στιγμες που σιχαινεσαι το μαθημα.Δεν θες να διαβασεις πια,γιατι ξερεις οτι αυτο που μαθαινεις (ειδικα η παπαγαλια που πεφτει) δεν προκειται να σε βοηθησει ΣΕ ΤΠΤ.Τοσος κοπος για το τιποτα,τοση παπαγαλια ενα θα μπορουσες να μαθεις τις ιδιες χρησιμες πληροφοριες στο 1/10 του χρονου που αφιερωσες,αν δεν τις μαθεις παπαγαλια.

Γενικα το κακο ειναι αυτος ο μη παραγωγικος ανταγωνισμος που υπαρχει στο λυκειο.Τα θεματα δεν ειναι αρκετα δυσκολα ωστε να αξιολογηθει καθαρα η αξια των μαθητων.Αρα στη βαθμολογηση κολλανε σε ΗΛΙΘΙΕΣ λεπτομεριες.Ενω στο πανεπιστημιο ο ανταγωνισμος ειναι πιο δημιουργικος,διοτι οι δυνατοτητες προεκτασης στην υλη ειναι απειρες.Επομενως το αποτελεσμα της μελετης και των εργασιων καποιου εξαρτονται απο τη διαθεση του.

Γενικα ειμαι με το μερος των μαθητων του λυκειου,διοτι περνανε απαισια,αφου στους περισσοτερους αυτο που κανουν δεν τους ευχαριστει(δικαιολογημενα).Και επισης ειναι υποχρεωμενοι να ακολουθουν ενα ηλιθιο προγραμμα καθε μερα με το τι θα διαβασουν,ενω στο πανεπιστημιο εχεις τη δυνατοτητα να επιλεξεις ποτε θα διαβασεις και αυτο ειναι λιγοτερο αγχωτικο.Και παν'απ'ολα στο πανεπιστημιο μαθαινεις κατι ενδιαφερον και κυριοως ΧΡΗΣΙΜΟ.

#78 Whitelighter

Whitelighter

    WHT Apricorn

  • Members
  • 668 posts

Posted 05 January 2008 - 00:49

Ευτυχώς ή δυστυχώς, έχω πολύ λογικό μυαλό. Υποστηρίζω τα Μαθηματικά, αν και δεν εξηγούν τα πάντα.

Θα μου άρεζε να ασχολούμαι και με τα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης. Έχω όμως μεγάλο πρόβλημα στην παραγωγή λόγου και γενικότερα σε κάθε γέννηση ιδεών από το μυαλό μου. Δύσκολα διαμορφώνω απόψεις. IOW, I am a machine.

Τα καταφέρνω στα μαθήματα θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης και με συναρπάζει η λογική των μαθηματικών, όμως τα βρίσκω στεγνά ώρες ώρες.
Το μυαλό μου είναι απλοϊκό, γι' αυτό παρατηρώ στον εαυτό μου έλλειψη φαντασίας και έκφρασης.

Κλασσική και Πρακτική αλληλοσυμπληρώνονται. Μην το ψάχνετε.

Posted Image

«Ίσως ο Megatron να 'κανε τελικά το λάθος που θα με κάνει αρχηγό των Decepticons!»


#79 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 05 January 2008 - 02:00

Εν μερη αυτό ισχύει.Οποιος πιστευει οτι στο Πανεπιστημιο ειναι ο παραδεισος(οπως εγω μεχρι προσφατα καλη μου ωρα) απο αποψη διαβασματος κανει λαθος.Η υλη ειναι 10πλασια ανα ετος και πολυ πιο δυσκολη.Κανει του τα λυκειου να φαινονται παιχνιδακια.
ΑΛΛΑ στο σημειο οπου διαφωνω ειναι το οτι το λυκειο συνολικα ειναι πιο ευκολο απο το Πανεπιστημιο.Αυτό ειναι το μεγαλυτερο λαθος των φοιτητων και νομιζω οτι μαλλον ειτε ξεχασαν τι περασαν στο λυκειο,ειτε το λενε απλως για να πανε κοντρα στα "μικρα".


10πλασια υλη,πολυ πιο δυσκολα αντικειμενα,οποτε απο που βγαινει το συμπερασμα οτι το Λυκειο εινια πιο δυσκολο?
Δεν το λεω για να κοροιδεψω τα μικρα (και γω πιρν λιγα χρονια στην ηλικια τους ημουν) αλλα πραγματικα το τι διδασκεται στο Λυκειο δεν συγκρινεται με το τι διδασκεται στο Πανεπιστημιο.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα:
Ποσα θεωρηματα (και με ποσες αποδειξεις) καλυπτει η υλη των μαθηματικων κατευθυνσης τριτης λυκειου?


Ο λογος για τον οποιο το πιστευεις αυτο dora ειναι επειδη οι μαθητες στην προσπαθεια τους να αριστευσουν εμβαθυνουν οσο περισσοτερο μπορουν κανοντας απειρες ασκησεις σε τοση λιγη υλη,ενω στο Πανεπιστημιο οι φοιηττες πολλες φορες πανε για το 5αρακι.Διαλεξε ενα τυχαιο μαθημα και δοκιμασε να εμβαθυνεις τοσο πολυ οσο προσπαθουσες στο Λυκειο.Για να κανεις κατι τετοιο θα επρεπε να μελετησεις ολη ή εστω μεγαλο μερος της διαθεσιμης βιβλιογραφια (ποιος φοιτητης το κανει αυτο?)ς.Αν δοκιμαζες να λυσεις 100 παραλλαγες της καθε ασκησης που θα εβρισκες στο καθε συγγραμα ξενογλωσσης και μη βιβλιογραφιας δεν θα σου εφταναν 3 χρονια,οχι ενας χρονος που διαρκει η τριτη Λυκειου.Και αυτο για ενα τυχαιο μαθημα.Αν το γενικευσεις αυτο σε ολο το προγραμμα σπουδων...

Τελικα δεν τιθεται θεμα συγκρισης δυσκολιας,απλα οι μαθητες/φοιτητες τα αντιμετωπιζουν διαφορετικα.

#80 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 05 January 2008 - 12:34

Χρήστο, τώρα σου φαίνεται παιδαριώδης η ύλη του Λυκείου, τότε σου φαινόταν;

Δεν μου φαινοταν παιδαριωδης,αλλα σιγουρα δεν μου φανηκε ως κατι το πολυ δυσκολο.Και σενα βεβαια οταν φτασεις 2-3 ετος θα σου φαινει ευκολη:wis:

Για να επεκταθω σε αυτο που ειπα προηγουμενως:

Ποσα θεωρηματα (και με ποσες αποδειξεις) καλυπτει η υλη των μαθηματικων κατευθυνσης τριτης λυκειου?

Μετρησα περιπου 25 (οχι ολα με αποδειξεις φυσικα).
Στο πρωτο κεφαλαιο ενος εκ των τα δυο βιβλιων του μαθηματος Μαθηματικα Ι του πρωτου εξαμηνου (μαθημα που διδασκονται οσοι μπουν στη σχολη μου μερικους μηνες μετα την αποφοιτηση απο το λυκειο) περιεχονται 17 θεωρηματα με τις αποδειξεις τους,αλλοι τοσοι ορισμοι και 5-6 πορισματα.Φαντασου τωρα αν καποιος ηθελε να συνεχισει την πρακτικη του λυκειου και να λυσει 100 παραλλαγες της καθε ασκησης για το καθε θεωρημα:deadga6:

Και επισης λαβε υπ'οψιν οτι η υλη των 4 μαθηματικων περιλαμβανει 6 βιβλια (οχι φυσικα ολοκληρα μεσα στην υλη):terror2:

Αυτα δεν τα λεω για να κανω φιγουρα,τα λεω για να καταλαβετε οτι στην τριτη λυκειου καθεστε (οπως εκατσα και γω) και εμβαθυνετε σε βαθμο αηδιας (μεσω των φροντιστηριων κυριως) σε ενα πολυ μικρο κομματι υλης.

ΥΓ.Τα μαθηματικα ειναι ενα τυχαιο παραδειγμα (το επελεξα μιας και εφαρμοζεται τη σχολη μου).Τα ιδια ισχυουν για καθε μαθημα του Λυκειου,αναλογα τη σχολη που θα επιλεξει ο καθενας.

#81 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 05 January 2008 - 14:04

Λοιπον διαβασα σε πολλα σημεια την αποψη ότι η αντιληψη που εχουν οι μαθητες λυκειου για το πανεπιστημιο ειναι λανθασμενη και ότι αλλα ονειρευονται και αλλα θα αντιμετωπισουν.Επισης,οι του πανεπιστημιου θα προτιμουσαν να επιστρεψουν στο λυκειο,διοτι τα πραγματα εκει φαινομενικα ειναι πιο ευκολα.


Εν μερη αυτό ισχύει.Οποιος πιστευει οτι στο Πανεπιστημιο ειναι ο παραδεισος(οπως εγω μεχρι προσφατα καλη μου ωρα) απο αποψη διαβασματος κανει λαθος.Η υλη ειναι 10πλασια ανα ετος και πολυ πιο δυσκολη.Κανει του τα λυκειου να φαινονται παιχνιδακια.
ΑΛΛΑ στο σημειο οπου διαφωνω ειναι το οτι το λυκειο συνολικα ειναι πιο ευκολο απο το Πανεπιστημιο.Αυτό ειναι το μεγαλυτερο λαθος των φοιτητων και νομιζω οτι μαλλον ειτε ξεχασαν τι περασαν στο λυκειο,ειτε το λενε απλως για να πανε κοντρα στα "μικρα".

Το λυκειο,οσον αφορα τα μαθηματα, ειναι η χειροτερη περιοδος που μπορει να περασει ενας Ελληνας μαθητης.Η υλη αν και περιορισμενη προεκτεινεται σε ανουσιες λεπτομεριες(8987 παραλλαγες μιας ασκησης φυσικης).Η δημιουργικη φαντασια ΠΡΕΠΕΙ κατα τους καθηγητες(οι οποιοι ομως τη δουλεια τους κανουν και θελουν να σε βοηθησουν να "περασεις",δεν τους κατηγορω σε καμια περιπτωση) να εξαφανιστει.Διοτι το ηλιθιο συστημα υπαγορευει οτι οσο πιο στενομυαλος ειναι ενας μαθητης και περιορισμενος στις λεξεις του σχολικου,τοσο περισσοτερες πιθανοτητες εχει να περασει.
Πραγματικα φτανουν στιγμες που σιχαινεσαι το μαθημα.Δεν θες να διαβασεις πια,γιατι ξερεις οτι αυτο που μαθαινεις (ειδικα η παπαγαλια που πεφτει) δεν προκειται να σε βοηθησει ΣΕ ΤΠΤ.Τοσος κοπος για το τιποτα,τοση παπαγαλια ενα θα μπορουσες να μαθεις τις ιδιες χρησιμες πληροφοριες στο 1/10 του χρονου που αφιερωσες,αν δεν τις μαθεις παπαγαλια.

Γενικα το κακο ειναι αυτος ο μη παραγωγικος ανταγωνισμος που υπαρχει στο λυκειο.Τα θεματα δεν ειναι αρκετα δυσκολα ωστε να αξιολογηθει καθαρα η αξια των μαθητων.Αρα στη βαθμολογηση κολλανε σε ΗΛΙΘΙΕΣ λεπτομεριες.Ενω στο πανεπιστημιο ο ανταγωνισμος ειναι πιο δημιουργικος,διοτι οι δυνατοτητες προεκτασης στην υλη ειναι απειρες.Επομενως το αποτελεσμα της μελετης και των εργασιων καποιου εξαρτονται απο τη διαθεση του.

Γενικα ειμαι με το μερος των μαθητων του λυκειου,διοτι περνανε απαισια,αφου στους περισσοτερους αυτο που κανουν δεν τους ευχαριστει(δικαιολογημενα).Και επισης ειναι υποχρεωμενοι να ακολουθουν ενα ηλιθιο προγραμμα καθε μερα με το τι θα διαβασουν,ενω στο πανεπιστημιο εχεις τη δυνατοτητα να επιλεξεις ποτε θα διαβασεις και αυτο ειναι λιγοτερο αγχωτικο.Και παν'απ'ολα στο πανεπιστημιο μαθαινεις κατι ενδιαφερον και κυριοως ΧΡΗΣΙΜΟ.


Κοίτα η αλήθεια είναι ότι στις πανελλαδικές δεν μαθαίνεις θεωρητικά κάτι ουσιώδης απλά είναι λίγο πολύ ένα φίλτρο για να φανεί ποίος αξίζει να περάσει στην τάδε σχολή. Οπότε μαθαίνεις εκεί παπαγαλία την ιστορία, μαθαίνεις απ' έξω τους ορισμούς κλπ. Θυμάμαι που χα χάσει βαθμός στην γεωμετρία, επειδή έπρεπε να πω αν ο ορισμός ήταν σωστός η λάθος. Αν το έπαιρνες λογικά και απόλυτα είχε κάποιο λάθος. Αλλά έτσι τον έγραφε στο βιβλίο. Εγώ όμως θεώρησα λανθασμένα ότι ήταν παγίδα και τον θεώρησα λάθος :deadga6:

Ένα ακόμη μεγαλύτερο κατ εμέ πρόβλημα των πανελλαδικών κλπ είναι τα φροντιστήρια. Εγώ για καλή μου τύχη πήγα ενισχυτική (τώρα νομίζω καταργήθηκε πλέον, αν όχι ας με διαψεύσει κάποιος) και εκεί κάναμε όντως επιπλέον πράγματα από ότι κάναμε στο μάθημα. Από ότι άκουγα σε πολλά φροντιστήρια αυτό που κάνανε είναι να τους λύνουν τις ασκήσεις του μαθήματος, και να τους μαθαίνουν τις μεθόδους με τις οποίες λύνονται οι ασκήσεις που πέφτουν. Και εκτός που δίνεις ένα σωρό λεφτά σου τρώνε και πάρα πολύ χρόνο. Βέβαια δυστυχώς γίνονται και άλλα πράγματα που δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Για παράδειγμα δεν φαντάζεσαι πόσο εκνευρίστηκα όταν στην πληροφορική μπήκε ένα θέμα για το οποίο δεν αναφέρεται πουθενά στο βιβλίο αλλά "τελείως τυχαία" το κάνανε στα φροντιστήρια. Και όταν λέω δεν υπήρχε στο βιβλίο δεν εννοώ παρόμοια άσκηση απλώς. Ήταν ουσιαστικά αυθαιρεσία/ασάφεια ως προς την ύλη. (Για όσους ξέρουν από προγραμματισμό, μπήκε ταξινόμηση σε αλφαριθμητικούς χαρακτήρες, πράγμα που σύμφωνα με τον ορισμό της γλώσσας εκείνου του βιβλίου δεν εννοούνταν καθόλου ότι γίνονταν.)

Οπότε όντως στην τρίτη λυκείου έχουμε περισσότερο παραπαιδεία παρά παιδεία. Παρόλα αυτά στο πανεπιστήμιο υπάρχουν άλλου είδους προβλήματα και γενικά δεν είναι τόσο ρόδινα. Όταν θα φτάσεις στα τελευταία έτη πιθανόν να με καταλάβεις.

Προσοχή στην συνέχεια ακολουθεί θάψιμο των πανεπιστημίων (τουλάχιστον σύμφωνα με την εμπειρία μου από την δικιά μου σχολή) που μπορεί να απογοητεύσει πολλούς που βρίσκονται σε μικρότερη ηλικία. Όσοι δεν θέλουν να τους χαλάσει η όρεξη παρακαλώ να μην το διαβάσουν ;)
Spoiler: for university spoilers

phmava.php

#82 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 05 January 2008 - 14:38

Κατ'αρχας,και εγω θεωρω τα φροντιστηρια μεγαλο προβλημα.Οι περισσοτεροι μαθητες εχουν ηδη απαξιωσει τους καθηγητες τους σε τετοιο βαθμο που οταν γινεται μαθημα αυτοι ειναι απολυτως αδιαφοροι με την λογικη οτι ''θα τα μαθουμε στο φροντιστηριο''.
Το οτι πανε στο φροντιστηριο για να ξοδεψουν τη μιση τους μερα κανοντας τα ιδια πραγματα πολλοι δεν το χουν καταλαβει.Επισης δεν εχουν καταλαβει οτι στην πλειοψηφία τους οι καθηγητες δεν ειναι αδαφοροι αλλα καταντησαν ετσι απο την αδιαφορια των μαθητων που με τη σειρα τους καταντησαν ετσι εξ'αιτιας των φροντιστηριων.Αν ο καθε μαθητης 'βοηθουσε' τον καθηγητη να κανει μαθημα και δεν τα περιμενε ολα απο το φροντιστηριο θα ειχαμε καλυτερη παιδεια.

ΥΓ.Ειμαι στο τριτο ετος και επιβεβαιωνω τα οσα αναφερει ο phm απο πανω.Ισχυουν ολα.Για να πρσθεσω ομως και μερικα:
Spoiler:


#83 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 posts

Posted 05 January 2008 - 15:06

Ok αυτο με τα λυμενα θεματα που κυκλοφορουν ειναι μια πραγματικοτητα οπως η αναπνοη στα πανεπιστημια.Αλλα πιστευω οτι σε μερικα σημεια στο πρωτο εξαμηνο χρειαζονται,αφου παλι καταλαβαινεις οτι η ταδε εργασια στη φυσικη πανω σε εναν προπολεμικο παλμογραφο που μονο στα μουσεια υπαρχει δεν προκειται σε καμια περιπτωση να σε βοηθησει στην ιατρικη.
Τωρα αν ειναι μια πιο ενδιαφερουσα εργασια οπως αυτη που πηρα για να βρω πληροφοριες πανω σε ενα γονιδιο(κατι ενδιαφερον που ειναι και χρησιμο) αυτη θα την κανω μονη μου,δεν θα την παρω ετοιμη.

Περα απο αυτες τις λεπτομεριες,οπως αναφερατε ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ και ηρθε η ωρα να αναλαβουμε τις ευθυνες μας.Δικη σου επιλογη ειναι το αν θα παρεις ετοιμη την εργασια απο την καθε παραταξη ή καθηγητη,δικη σου επιλογη ειναι επισης να την κανεις μονος σου και να μαθεις κατι ενδιαφερον και χρησιμο.
Αν καποιος ειναι ανευθυνος,δεν υπαρχει δυστυχως πια η προστατευτικη γυαλα των γονεων και του σχολειου.Και αυτο ειναι το πιο λογικο.Απλως ειμαστε σε μικρη ηλικια και δεν μπορουμε αν το συνειδητοποιησουμε ακομη.
Ολα εξαρτονται απο εμας και κανεναν αλλον.Αν εργαστουμε σκληρα(το μονο των ιαπωνων :P) και εχουμε και μερικες ικανοτητες θα μαθουμε καλα τνη επιστημη μας.

Ακουσα για την περιπτωση ενος ατομου στην ιατρικη Πατρας που ηθελε να ασχοληθει με την ιατροδικαστικη,αλλα δυστυχως στην πατρα δεν υπαρχει το συγκεκριμενο μαθημα.Αυτος δεν τα παρατησε και παρακολουθησε ολα τα συνεδρια ιατροδικαστικης που γινοταν στην Ελλαδα,πηγαινε συχνα σε νεκροψιες που γινοταν στο νοσοκομειο και γενικα ασχοληθηκε πολυ με το ζητημα.Αυτη τη στιγμη(νομιζω ειναι 3ο ή 4ο ετος) ειναι αντιπροσωπος του ιατροδικαστη του νοσοκομειου οταν αυτος δεν μπορει να παρουσιαστει καπου.Αυτα μου τα ειπε ενα κοριτσι που πηγαινε μαζι του στις νεκροψιες.Αυτο δειχνει οτι αν καποιος εχει τη θεληση μπορει να πετυχει πολλα πριν ακομη την αποφοιτηση.Τωρα δεν ξερω αν ολα αυτα ειναι ολα αληθη,αλλα ενα μερος τους ειναι σιγουρα.:bike:

Τωρα η ελλιψη αξιοκρατειας στην Ελλαδα ειναι αλλο ζητημα και δεν ειναι σωστο να το συζητησουμε εδω.:wis:


Spoiler:


#84 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 05 January 2008 - 15:19

Περα απο αυτες τις λεπτομεριες,οπως αναφερατε ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ και ηρθε η ωρα να αναλαβουμε τις ευθυνες μας.Δικη σου επιλογη ειναι το αν θα παρεις ετοιμη την εργασια απο την καθε παραταξη ή καθηγητη,δικη σου επιλογη ειναι επισης να την κανεις μονος σου και να μαθεις κατι ενδιαφερον και χρησιμο.

Σ' αυτό το σημείο διαφωνώ. Όταν αυτός κι εγώ αποφοιτήσουμε, θα θεωρούμαστε ισάξιοι, μόνο που αυτός δεν θα έχει μάθει τίποτα. Άσε που οι γνωριμίες του με την παράταξη θα του εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας ενώ εγώ θα πρέπει να χτυπάω πόρτες.

ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, λέμε. Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στην οποία τα κόμματα έχουν εισβάλλει σε τέτοιο βαθμό στην ακαδημαϊκή ζωή. :emptyonexg1:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#85 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 05 January 2008 - 15:32

Ok αυτο με τα λυμενα θεματα που κυκλοφορουν ειναι μια πραγματικοτητα οπως η αναπνοη στα πανεπιστημια.Αλλα πιστευω οτι σε μερικα σημεια στο πρωτο εξαμηνο χρειαζονται,αφου παλι καταλαβαινεις οτι η ταδε εργασια στη φυσικη πανω σε εναν προπολεμικο παλμογραφο που μονο στα μουσεια υπαρχει δεν προκειται σε καμια περιπτωση να σε βοηθησει στην ιατρικη.
Τωρα αν ειναι μια πιο ενδιαφερουσα εργασια οπως αυτη που πηρα για να βρω πληροφοριες πανω σε ενα γονιδιο(κατι ενδιαφερον που ειναι και χρησιμο) αυτη θα την κανω μονη μου,δεν θα την παρω ετοιμη.

Περα απο αυτες τις λεπτομεριες,οπως αναφερατε ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ και ηρθε η ωρα να αναλαβουμε τις ευθυνες μας.Δικη σου επιλογη ειναι το αν θα παρεις ετοιμη την εργασια απο την καθε παραταξη ή καθηγητη,δικη σου επιλογη ειναι επισης να την κανεις μονος σου και να μαθεις κατι ενδιαφερον και χρησιμο.
Αν καποιος ειναι ανευθυνος,δεν υπαρχει δυστυχως πια η προστατευτικη γυαλα των γονεων και του σχολειου.Και αυτο ειναι το πιο λογικο.Απλως ειμαστε σε μικρη ηλικια και δεν μπορουμε αν το συνειδητοποιησουμε ακομη.
Ολα εξαρτονται απο εμας και κανεναν αλλον.Αν εργαστουμε σκληρα(το μονο των ιαπωνων :P) και εχουμε και μερικες ικανοτητες θα μαθουμε καλα τνη επιστημη μας.

Ακουσα για την περιπτωση ενος ατομου στην ιατρικη Πατρας που ηθελε να ασχοληθει με την ιατροδικαστικη,αλλα δυστυχως στην πατρα δεν υπαρχει το συγκεκριμενο μαθημα.Αυτος δεν τα παρατησε και παρακολουθησε ολα τα συνεδρια ιατροδικαστικης που γινοταν στην Ελλαδα,πηγαινε συχνα σε νεκροψιες που γινοταν στο νοσοκομειο και γενικα ασχοληθηκε πολυ με το ζητημα.Αυτη τη στιγμη(νομιζω ειναι 3ο ή 4ο ετος) ειναι αντιπροσωπος του ιατροδικαστη του νοσοκομειου οταν αυτος δεν μπορει να παρουσιαστει καπου.Αυτα μου τα ειπε ενα κοριτσι που πηγαινε μαζι του στις νεκροψιες.Αυτο δειχνει οτι αν καποιος εχει τη θεληση μπορει να πετυχει πολλα πριν ακομη την αποφοιτηση.Τωρα δεν ξερω αν ολα αυτα ειναι ολα αληθη,αλλα ενα μερος τους ειναι σιγουρα.:bike:

Τωρα η ελλιψη αξιοκρατειας στην Ελλαδα ειναι αλλο ζητημα και δεν ειναι σωστο να το συζητησουμε εδω.:wis:


Spoiler:

Κοίτα έχεις δίκιο αν το πάρει κάποιος λογικά ότι υπάρχουν κάποιες συνθήκες και πρέπει να ζήσεις με αυτές και να δουλέψεις ώστε να καλυτερέψεις εσύ την ζωή σου. Είναι πολύ εύκολο να το λες στα λόγια, αλλά στην πράξη δεν είναι καθόλου εύκολο. Γι αυτό και άλλωστε λέω ότι πλέον στην πράξη το λύκειο μου φαίνεται πιο εύκολο. Η μάλλον πιο εύκολο δεν είναι. Απλά δεν υπάρχει αυτή η μιζέρια του πανεπιστημίου.

Άλλωστε όπως είπε και ο Kenny οι "επιλογές" πολλές φορές δεν είναι και τόσο επιλογές. Είναι ψευδοεπιλογές. Σαν να λέμε, η μου δίνεις τα λεφτά σου ή σε καθαρίζω. Θεωρητικά έχεις να επιλέξεις, αλλά αν το δεις πιο πρακτικά ουσιαστικά είσαι αναγκασμένος να δώσεις τα λεφτά διαφορετικά έχασες. Γιατί υπάρχουν πάντα αυτοί που έχουν τα μέσα και περνάν καλά και όσοι περνάνε με σκονάκια κλπ σε τελική βγαίνουν οικονομικά κερδισμένοι. Ουσιαστικά έχει καταλήξει να σημαίνει ότι είτε cheatάρεις και είσαι ο κερδισμένος και ο "έξυπνος" είτε δεν το κάνεις και είσαι ο "μ*****ς" που τζάμπα κάθεται και διαβάζει.
phmava.php

#86 psofia

psofia

    Retired troll

  • Members
  • 395 posts

Posted 05 January 2008 - 17:31

Για κάτι πράγματα που είδα στην προηγούμενη σελίδα:
  • ΝΑΙ είναι πιο εύκολο να αποστηθίζεις ένα βιβλίο
  • ΝΑΙ τα θεωρητικά συμπληρώνουν τα θετικά
  • ΟΧΙ δεν μου αρέσουν καθόλου οι Αρχές Φιλοσοφίας...xD :nosey: (μάλλον φταίει που έχουμε έναν $#^^& καθηγητή, αλλά και πάλι λίγο άχρηστο μου φαίνεται)


#87 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 05 January 2008 - 18:02

Για κάτι πράγματα που είδα στην προηγούμενη σελίδα:

  • ΝΑΙ είναι πιο εύκολο να αποστηθίζεις ένα βιβλίο
  • ΝΑΙ τα θεωρητικά συμπληρώνουν τα θετικά
  • ΟΧΙ δεν μου αρέσουν καθόλου οι Αρχές Φιλοσοφίας...xD :nosey: (μάλλον φταίει που έχουμε έναν $#^^& καθηγητή, αλλά και πάλι λίγο άχρηστο μου φαίνεται)


Πάντως αυτά είναι υποκειμενικά... Για μένα η αποστήθιση είναι το χειρότερο πράγμα. Δεν την μπορώ :Crying2:
phmava.php

#88 LucyBR

LucyBR

    宝塚歌劇団の歌姫

  • Members
  • 1,559 posts

Posted 05 January 2008 - 22:09

^ ετσι ακριβως... ειδικα στο θεμα της αποστηθισης διαφωνω καθετα, οριζοντια, διαγωνια, πλαγιως και γενικως με οποιο τροπο υπαρχει...

κι εγω θεωρητικη ημουν... και ποτε στη ζωη μου δεν καταφερα να αποστηθισω τιποτα.. ειδικα στην ιστορια κατευθυνσης ημουν το "καμμενο χαρτι".. ηξερα ανετοτατα να σου πω ΤΙ λεει το βιβλιο αλλα με καμμια κυβερνηση ΠΩΣ ακριβως το λεει...

κι εκτος απ αυτο, η θεωρητικη επ'ουδενι δεν ειναι μονο "παπαγαλιζουμε απ εξω μεχρι και τα σημεια στιξης και περασαμε με 20".. ειναι ασυγκριτα πιο δυσκολο να γραψεις 20 στα αρχαια παρα στα μαθηματικα ή τη φυσικη... η παπαγαλια σε φτανει μονο μεχρι ενα σημειο. αν δεν εχεις και προσωπικη κριτικη ικανοτητα θα τα βρεις πολυ περισσοτερο 'μπαστουνια". δεν ειναι τυχαιο που πολλα "καλλοθρεμμενα" κοριτσακια της θεωρητικης που εχουν την εντυπωση οτι η παπαγαλια θα τις βαλει στη νομικη ξερω γω καθονται και μαθαινουν απ εξω τις νοηματικες και ερμηνευτικες ερωτησεις των αρχαιων και τις λουζει κρυος ιδρωτας στη σκεψη μιας ερωτησης κρισεως ή των παραθεματων της ιστοριας κατευθυνσης..


επισης, μου τη δινει απιστευτα το τουπε 1000 καρδιναλιων μερικων "θετικων" (μονο τα μαθηματικα αξιζουν κι αν δεν μπορεις να λυσεις ολοκληρωματα εχεις το IQ της Paris Hilton) που θελουν να αυταπατωνται οτι ειναι ισαξιοι του Οπενχαϊμερ ξερω γω, ετσι και τους βαλεις ομως να σου βρουν το υποκειμενο στην προταση "Η Asuka κλωτσησε τον Shinji" σε κοιτανε λες και τους ζητησες να μαγειρεψουν επιχρωμιωμενη θειαφοσουπα απ το Αλφα του Κενταυρου με το ενα χερι δεμενο πισω απ την πλατη..

προσωπικα μιλωντας οι μαθηματικες μου γνωσεις φτανουν μεχρι τη διαιρεση, αντε πες και τιποτα εξισωσεις και την τριγωνομετρια, και ειμαι παρα πολυ περηφανη γι'αυτο.. οχι δεν εχω ιδεα τι ειναι οι μιγαδικοι και οι κωνικες τομες κι ομως ζω ακομα.. και προφανως ουτε εσεις πεθανατε που δεν ξερετε τι συζυγιας ειναι το ρημα curio στα λατινικα ή τους τυπους της προστακτικης του..

και οι μεν και οι δε επιστημες εχουν πραγματα να προσφερουν και αλληλοβοηθουνται.. κατα την ταπεινη μου γνωμη η καθεμια παιζει το δικο της ρολο και ειναι ισαξιες..

ο καθενας ασχολειται με το αντικειμενο που θελει για δικους του προσωπικους λογους και αυτο δεν σημαινει ουτε οτι ειναι πιο χαζος ή πιο εξυπνος..
σημασια εχει τι κανεις εσυ ο ιδιος με ο,τι καταπιαστεις κι οχι "σε ποιο στρατοπεδο ανηκεις"....



Spoiler:

Posted Image

Spoiler: &#33909


#89 Ronar91

Ronar91

    Starting...

  • Members
  • 12 posts

Posted 09 January 2008 - 00:08

Για κάτι πράγματα που είδα στην προηγούμενη σελίδα:

  • ΝΑΙ είναι πιο εύκολο να αποστηθίζεις ένα βιβλίο
  • ΝΑΙ τα θεωρητικά συμπληρώνουν τα θετικά
  • ΟΧΙ δεν μου αρέσουν καθόλου οι Αρχές Φιλοσοφίας...xD :nosey: (μάλλον φταίει που έχουμε έναν $#^^& καθηγητή, αλλά και πάλι λίγο άχρηστο μου φαίνεται)

Αααα εσυ εισαι καλα!Τουλαχιστον εχεις μονο εναν περιεργο καθηγητη!Να σου περιγραψω τους δικους μου.Καθηγητης μαθηματικα κατ. ψευτης και οτι και να του πουμε εμεις κατι περιεργο το εχει κανει αλλα τωρα οχι πια γιατι το βαρεθηκε,Καθηγητης αλγεβρας μεθυστακας ερχετε τελειως λιωμα ο τυπος αλλα αυτον τον λυπαμε γιατι τον αφησε η γυναικα του και γι αυτο καταντησε ετσι(ατιμες γυναικες...)Καθηγητρια γαλλικων/ιστοριας δε θα πω βαρυ χαρακτηρισμο θα τη πω απλα ευκολη!Οτι αρσενικο κυκλοφορει στο γραφειο(συν τον αντρα της λυκειαρχη)τον εχει παρει για "test drive".Καθηγητης κειμενων και ΝΕΓ πολυ καλος και τον παω πολυ αλλα νομιζω ειναι στην "αντιπερα οχθη"!Νομιζω ψαχνει για ναυτες...αυτα τα λιγα!Μια χαρα καθηγητες εχω!!!!

#90 psofia

psofia

    Retired troll

  • Members
  • 395 posts

Posted 09 January 2008 - 20:59

Καλά άμα πιάσουμε το θέμα των καθηγητών, δεν θα τελειώσουμε ποτέ... Και σαφώς αυτά που είπα ήταν υποκειμενικά, απλά ξέχασα να το διασαφηνίσω.


Για πείτε πώς ήταν η επαναφορά στη σχολική ζωή...?
Εγώ αυτές τις 2 μέρες είμαι σε φάση :deadga6: Είχα συνηθίσει να κοιμάμαι 12 ώρες και τώρα βράστα...:if: