Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#61 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 04 January 2008 - 15:47

emo mode on :
υπάρχουν και πιο τραγικά πράγματα από το να έχεις να διαβάσεις.
σε λίγο καιρό απλά θα παρακαλάτε να είστε εκεί που είστε τώρα.
been there done that
περισσότερο στεναχωριέμαι με αυτούς που έχουν να δουλέψουν 24ώρα με μισθούς τις πεινας παρα εσάς που διαβάζετε

Μόνο που στεναχωριέσαι με εμάς που διαβάζουμε, κακό κάνεις. Ίσως έχω και άδικο, όμως αν ένας άνθρωπος θέλει να περάσει καλά, παιρνάει, ανεξάρτητα από οικονομικά, ηλικιακά, ή οποιαδήποτε άλλα προβλήματα. Ακούγεται αμερικανιά, αλλά ναι. Κύριο εφόδιο στο να κάνεις κάτι είναι η καλή διάθεση και το πόσο το θες...

Όπως είπα ίσως και να κάνω λάθος. Όταν φτάσω στον κατάληλο χρόνο να το βιώσω πάντως, θα ακολουθήσω το σκεπτικό μου. Optimism is the way out...:nosey:

κι εγώ φαρμακευτική θέλω να περάσω και τώρα τα χριστούγενα
πανω απο 4 ώρες δεν διάβασα καμία μέρα
παρόλα αυτά γράφω 85+ σε όλα τα μαθήματα εκτός έκθεσης

και πέρσι ξυνόμουν πολύ
ΠΟΛΥ ομως

Να κάνουμε παρέα... :hahaha:
Ούτε εγώ διάβαζα πέρυσι. Δηλαδή ήμουν μαθητής του 80 το πολύ. Φέτος γράφω 95ρια αβέρτα, από μ@λακίες λάθη. (βλ. πχ Χημεία ~> 0.5 * 0.2 = 0.1 :congrats:).

Όσο για το διάβασμα, παραπάνω από εμένα έχεις διαβάσει... Εγώ άντε κάνα 2ωρο το πολυ΄θα συμπλήρωσα... (μπααα... :wis:)

Βασικά κοίτα ακόμα και περισσότερο να διαβάζουν οι μαθητές κατά μέσο όρο στις πανελλαδικές μην νομίζεις ότι στο πανεπιστήμιο τα πράγματα είναι τόσο εύκολα (εκτός αν θες να περάσεις την σχολή με 5). Δυστυχώς αυτή η εντύπωση δίνεται όταν είσαι στο λύκειο. Κι εγώ όταν είμουν στο λύκειο μου είχε δωθεί η εντύπωση ότι θα πάω στο πανεπιστήμιο και θα κααααάθομαι.

Αυτό βοηθάει μεν στο να γράψεις καλά στις πανελλαδικές (γιατί έχεις το μυαλό σου ότι θα ζοριστείς τώρα πολύ και μετά θα κάθεσαι) αλλά σου κάνει κακό μετά, ακριβώς γιατί κατά πάσα πιθανότητα όντως κάθεσαι. Εγώ ας πούμε τα πρώτα 2.5 χρόνια λίγο πολύ κολοβαρούσα με αποτέλεσμα τώρα να έχω αρκετά κενά. Τώρα το πήρα κάπως πιο σοβαρά αλλά και πάλι δυσκολεύομαι αρκετά ακριβώς γιατί πρέπει να μάθω πολλά σε λίγο χρονικό διάστημα.

Γενικά προσωπικά πιστεύω πως αυτή η νοοτροπία των φοιτητών που κολοβαράνε δεν κάνει και πολύ καλό. Γιατί τελικά κάποια στιγμή κάποια πράγματα θα πρέπει να τα μάθεις κάποτε. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι φοιτητές βγαίνουν από το πανεπιστήμιο νιώθοντας ότι δεν έχουν μάθει τίποτα και αναγκάζονται να τα μάθουν μετά στην δουλειά. Ίσως να ακούγομαι λίγο δυσάρεστος, αλλά σε αυτό κατέληξα έχοντας χάσει πολλά επειδή καθόμουν στα πρώτα έτη.

Ε. Αφού λες ότι εσύ ήσουν χαρούμενος επειδή πίστευες ότι θα κάθεσε στο πανεπηστήμιο. Αφού λες ότι καθόσουν 2.5 χρόνια. Και αφού γενικά ήσουν υπερασπιστής της ιδεολογίας με την οποία δουλεύουμε, γιατί αφού πράττεις αυτά που λες μετά αλλάζεις πλευρά;

Είμαι σίγουρος ότι για να τα έκανες όλα αυτά, προφανώς σε ευχαριστούσαν, και έφτασες όμως σε ένα σημείο που κατάλαβες ότι ίσως πρέπει να αλλάξεις οπτική. Ε, δεν ξέρω, ίσως είναι έτσι αντικειμενικά. Αλλά δεν βλέπω πώς "θα μας ανοίξεις τα μάτια" με αυτόν τον τρόπο. :huh:

Εγώ αν δεν πίστευα, ότι σε 511.5 μέρες θα μπορώ να κάνω Ο,ΤΙ γουστάρω εκείνη τη στιγμή, θα έκανα ό,τι ήθελα τώρα. Η ζωή δεν είναι άπειρη, και αν δεν υπάρξει μία περίοδος που θα ξεσκάσεις και θα κάνεις τα πάντα, τότε η ζωή σου είναι μάταιη. Η ιδεολογία του μέσου φιλοσόφου, ότι δηλαδή η ζωή είναι μάταιη, αφού θα πεθάνουμε, είναι ό,τι πιο λάθος έχει ειποθεί. Η ζωή είναι μάταιη αν δεν κάνεις ό,τι πρέπει όταν πρέπει.

Και δεν με νοιάζει αν δεν θα ξέρω τι φάρμακο να δίνω τον πρώτο χρόνο που θα δουλεύω... Θα μάθω. :wis:

Τέλος πάντων. Αυτή είναι η δικιά μου άποψη. Πάντα φιλικά. :hahaha:

oR4yYRl.gif

#62 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 04 January 2008 - 15:54

Ναι αλλα εσεις δεν ανεβαινετε και στο παταρι για να κατεβασετε τα κουτια για τα στολιδια :oo:

Σίγα μην σου πέσει και η μέση παππού...
Εγώ προχτες βοήθησα στο καθάρισμα όλης της αποθήκης...ακόμα πονάω...

¬_¬ Μπορείτε να σταματήσετε να λέτε πράγματα που δεν πιστεύεται; Όλοι το λένε πια... Έλεος... ¬_¬ Εγώ θα ήθελα να πηγαίνω πανεπιστήμιο... Αλλάζουμε; :hahaha:

Χαλαρά...αν δεν τα πιστεύαμε δεν θα τα λέγαμε... :emptyonexg1:

Για δες που παραπονιούνται κι από πάνω... Τι κάνετε, ρε; Τρεις μιγαδικούς, πέντε παραγώγους και δύο ολοκληρώματα... και κάτι τρέχει στα γύφτικα... Μπείτε πανεπιστήμιο, να σας πλακώσουν Γραμμική Άλγεβρα, Διαφορικές Εξισώσεις, Διανυσματική Ανάλυση, Στοχαστικό Λογισμό και τ' @@ του Euler, να δείτε τη γλύκα. :uhh:

Έτσι έτσι ...

#63 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 04 January 2008 - 16:24

Ε. Αφού λες ότι εσύ ήσουν χαρούμενος επειδή πίστευες ότι θα κάθεσε στο πανεπηστήμιο. Αφού λες ότι καθόσουν 2.5 χρόνια. Και αφού γενικά ήσουν υπερασπιστής της ιδεολογίας με την οποία δουλεύουμε, γιατί αφού πράττεις αυτά που λες μετά αλλάζεις πλευρά;

Είμαι σίγουρος ότι για να τα έκανες όλα αυτά, προφανώς σε ευχαριστούσαν, και έφτασες όμως σε ένα σημείο που κατάλαβες ότι ίσως πρέπει να αλλάξεις οπτική. Ε, δεν ξέρω, ίσως είναι έτσι αντικειμενικά. Αλλά δεν βλέπω πώς "θα μας ανοίξεις τα μάτια" με αυτόν τον τρόπο. :huh:

Εγώ αν δεν πίστευα, ότι σε 511.5 μέρες θα μπορώ να κάνω Ο,ΤΙ γουστάρω εκείνη τη στιγμή, θα έκανα ό,τι ήθελα τώρα. Η ζωή δεν είναι άπειρη, και αν δεν υπάρξει μία περίοδος που θα ξεσκάσεις και θα κάνεις τα πάντα, τότε η ζωή σου είναι μάταιη. Η ιδεολογία του μέσου φιλοσόφου, ότι δηλαδή η ζωή είναι μάταιη, αφού θα πεθάνουμε, είναι ό,τι πιο λάθος έχει ειποθεί. Η ζωή είναι μάταιη αν δεν κάνεις ό,τι πρέπει όταν πρέπει.

Και δεν με νοιάζει αν δεν θα ξέρω τι φάρμακο να δίνω τον πρώτο χρόνο που θα δουλεύω... Θα μάθω. :wis:

Τέλος πάντων. Αυτή είναι η δικιά μου άποψη. Πάντα φιλικά. :hahaha:

Κοίτα προφανώς πέρασα καλά τα πρώτα χρόνια. Και προφανώς δεν λέω πως έπραξα ορθά. Άλλωστε το να σου ανοίξω τα μάτια με 2 λόγια που θα πω σε ένα forum δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό. Άν τα μάτια των ανθρώπων άνοιγαν τόσο εύκολα και ότι λέγανε το κάνανε τώρα θα ζούσαμε σε έναν ΠΟΛΥ καλύτερο κόσμο. Οπότε δεν είναι ότι εγώ είμαι ο δάσκαλος που ξέρω το σωστό και ήρθα να στο μάθω, αλλά ότι είδα κάποια πράγματα πριν τα δεις εσύ και στα λέω.

Πάντως χωρίς πλάκα, μακάρι να αποκτήσω κάποια στιγμή κι εγώ την αισιοδοξία σου :riiight:
phmava.php

#64 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 04 January 2008 - 16:30

ΣΤΕΡΓΙΟ, YOU SUCK. :emptyonexg1:

Κοίτα προφανώς πέρασα καλά τα πρώτα χρόνια. Και προφανώς δεν λέω πως έπραξα ορθά. Άλλωστε το να σου ανοίξω τα μάτια με 2 λόγια που θα πω σε ένα forum δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό. Άν τα μάτια των ανθρώπων άνοιγαν τόσο εύκολα και ότι λέγανε το κάνανε τώρα θα ζούσαμε σε έναν ΠΟΛΥ καλύτερο κόσμο. Οπότε δεν είναι ότι εγώ είμαι ο δάσκαλος που ξέρω το σωστό και ήρθα να στο μάθω, αλλά ότι είδα κάποια πράγματα πριν τα δεις εσύ και στα λέω.

Ναι ρε παιδί μου, αλλά δεν χρειάζεται να φοβόμαστε μήπως μετανιώσουμε για κάτι που κάναμε. Είμαι σίγουρος ότι χωρίς να κάτσεις τα 2.5 χρόνια που έκατσες θα ήσουν ένα υποβιβασμένο version του εαυτού σου, επειδή ακριβώς επειδή χαλάρωσες τώρα είσαι έτοιμος να δουλέψεις. Και εγώ από προσωπική εμπειρία το λέω αυτό. :P

Επίσης, ναι, ίσως είμαι αισιόδοξος, αλλά και εσύ είσαι λίγο (εώς πολύ) απαισιόδοξος! :congrats:

oR4yYRl.gif

#65 LucyBR

LucyBR

宝塚歌劇団の歌姫

• Members
  • 1,559 posts

Posted 04 January 2008 - 16:32

παιδια ηρεμηστε λιγο... περαστε πρωτα και μετα μας λετε απο πρωτο χερι για πανεπιστημια και ιστοριες.. η δικη μου εμπειρια παντως εδειξε οτι δεν ειναι ετσι οπως φαινεται... ουτε ολα εχουν χαθει αν δεν περασεις πανελληνιες ουτε το πανεπιστημιο ειναι οσο ροδινο το κανουν να φαινεται..

ιντερνετ + πανελληνιες: εβαλα ADSL ενα μηνα πριν τις πανελληνιες... δε λεω τιποτα αλλο... μονο ενα μεγαλο ευχαριστω στον Vlad που με εξεταζε στα μαθηματα μεσω msn..:nod:

παντως σε οσους δινουν φετος πανελληνιες τα θερμα μου συλληπητηρια και κουραγιο... προβλεπονται ακρως ζοφερες και παλουκι ...

και αντε να τελειωνουμε μ αυτη τη συζητηση γιατι δεν παλευεται αλλο!!!!:sadist:
ερχεται και η εξεταστικη και μαζι της μια απελπισια..............:run:

Spoiler: και btw

Posted Image

Spoiler: &#33909

#66 Shadowstrike

Shadowstrike

White Noise/Black Silence

• Members
  • 370 posts

Posted 04 January 2008 - 16:41

Ναι αλλα ολοι λενε, οτι αν δε διαβαζουμε απ τη 2α στη 3η θα χουμε κενα και θα ειναι πιο δυσκολο :S

Spoiler:

πολυ λιγα πραγματα θα χρειαστεις απο την 2; για την 3η..
στα μαθηματικα τουλαχιστον κ σε καποια πραγματα στην φυσικη..
καλα απο μαθηματικα ΓΕΝΙΚΗΣ τα θες ολα αλλα απο κατευθηνση οχι..

Σημερα σας επιασε η λογοδιαρροια! Χθες που οσο κι αν εκανα refresh η μαυρη τρυπα ηταν χωρις καινουριο ποστ, και βαραγα ενεσεις που ησασταν ε?που ησασταν οεο!

σε φροντιστιρια..perhaps.. :P

παιδια ηρεμηστε λιγο... περαστε πρωτα και μετα μας λετε απο πρωτο χερι για πανεπιστημια και ιστοριες.. η δικη μου εμπειρια παντως εδειξε οτι δεν ειναι ετσι οπως φαινεται... ουτε ολα εχουν χαθει αν δεν περασεις πανελληνιες ουτε το πανεπιστημιο ειναι οσο ροδινο το κανουν να φαινεται..

ιντερνετ + πανελληνιες: εβαλα ADSL ενα μηνα πριν τις πανελληνιες... δε λεω τιποτα αλλο... μονο ενα μεγαλο ευχαριστω στον Vlad που με εξεταζε στα μαθηματα μεσω msn..:nod:

παντως σε οσους δινουν φετος πανελληνιες τα θερμα μου συλληπητηρια και κουραγιο... προβλεπονται ακρως ζοφερες και παλουκι ...

και αντε να τελειωνουμε μ αυτη τη συζητηση γιατι δεν παλευεται αλλο!!!!:sadist:
ερχεται και η εξεταστικη και μαζι της μια απελπισια..............:run:

Spoiler: και btw

wtf? 4 real? :P

anyway...αρκετα ασχολιθικαμε με το θεμα..
παω για μιγαδικους..:uhh:
Posted Image

#67 psofia

psofia

Retired troll

• Members
  • 395 posts

Posted 04 January 2008 - 18:37

καλά σε αυτό το σύμπαν υπάρχει κάνενας θεωρητικός; ή να αρχίσω την κόντρα με τους θετικούς μόνη μου? :wis:

#68 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 04 January 2008 - 18:51

Κανένας!!
Και μιας και είσαι "Location: Outer Space" πήγαινε κατά την Ανδρομέδα, εκεί υπάρχουν απ' ό,τι άκουσα! :wooi2:

Όχι, βασικά υπάρχουν, αλλά πιθανόν διαβάζουν. :nosey::hahaha:

By the way. Μόλις γύρισα (πριν 51 λεπτά...) από το πρώτο μου φροντιστήριο φέτος. Μαθηματικά. Νομίζω μπήκα στο πνεύμα... Έστω και ελάχιστα. Έτσι, πάω τώρα να πάρω τηλέφωνο κάνα συμμαθητή μου να δούμε τι έχουμε Φυσική και Χημεία. :wis:

oR4yYRl.gif

#69 Shadowstrike

Shadowstrike

White Noise/Black Silence

• Members
  • 370 posts

Posted 04 January 2008 - 19:57

καλά σε αυτό το σύμπαν υπάρχει κάνενας θεωρητικός; ή να αρχίσω την κόντρα με τους θετικούς μόνη μου? :wis:

θεωρητικη...ειλικρινα δεν ξερω τι αντιπαθω περισσοτερο απο αυτην την κατευθηνση..οντας techo-kid future>past aka προγραμματισμος>αρχαια

Κανένας!!
Και μιας και είσαι "Location: Outer Space" πήγαινε κατά την Ανδρομέδα, εκεί υπάρχουν απ' ό,τι άκουσα! :wooi2:

By the way. Μόλις γύρισα (πριν 51 λεπτά...) από το πρώτο μου φροντιστήριο φέτος. Μαθηματικά. Νομίζω μπήκα στο πνεύμα... Έστω και ελάχιστα. Έτσι, πάω τώρα να πάρω τηλέφωνο κάνα συμμαθητή μου να δούμε τι έχουμε Φυσική και Χημεία. :wis:

παμε ενα vote.. τι ειναι πιο δυσκολο?
ασκησεις απο το πρωι μεχρι το βραδυ μεχρι να δωσεις η να μαθεις παπαγαλια ενα ολοκληρο βιβλιο?
Posted Image

#70 YaTa

YaTa

Αρχαιολάτρης

• Retired Staff
  • 1,939 posts

Posted 04 January 2008 - 20:33

Κανένας!!

Αχέμ...ΑΡΧΑΙΑΡΕΣ ΡΕΕΕΕΕ! :@

Σοβαρά, Θεωρητική λέει άσχημα, αλλά τι να κάνουμε, οι περισσότεροι δεν εκτιμούν μαθήματα όπως οι Αρχές Φιλοσοφίας! Τώρα θα μου πεις άλλοι γκρινιάζουν επειδή έχουμε γενικής παιδείας την Αντιγόνη...
1

#71 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 04 January 2008 - 20:44

Αχαχαχαχ
1 εναντίον όλων?
Μπ@....
Δεν έχεις ελπίδα...
Παραδέξου πως είμαστε ανώτεροι και είμαστε ντάξει :hahaha:

Σοβαρά, Θεωρητική λέει άσχημα, αλλά τι να κάνουμε, οι περισσότεροι δεν εκτιμούν μαθήματα όπως οι Αρχές Φιλοσοφίας! Τώρα θα μου πεις άλλοι γκρινιάζουν επειδή έχουμε γενικής παιδείας την Αντιγόνη...

Φίλε Yata πες μου ειλικρινά.
Γιατί να εκτιμήσω ένα μάθημα που στον τίτλο του περιλαμβάνει τη λέξη φιλοσοφία?
Για να ακούω και άλλα άκυρα οπώς αυτά που μου λέγαν οι φίλοι μου στο λύκειο και μετά να πάω μόνιμα στο δαφνί?

Παρ'όλη τη σοβαρότητα του post μου ελπίζω να αστεϊζοσουν...

#72 trynksssj2

trynksssj2

Anime Elite

• Retired Staff
  • 1,368 posts

Posted 04 January 2008 - 20:51

Εγώ χθες και σήμερα τα 'παιξα από τα φροντιστήρια...

Σήμερα ξύπνησα στις 10:00. Κοίταξα λίγο το forum και στις 10:30 άρχισα το διάβασμα για τα απογευματινά φροντιστήρια. Διάβαζα μέχρι τις 3:30 (εκτός από ένα διάλειμμα για φαγητό). Μετά πήγα από 3:30 μέχρι 8:30 φροντιστήριο (Άλγεβρα, Μαθηματικά 3ης Λυκείου, Φυσική 3ης Λυκείου, Φυσική Γενικής, Χημεία Γενικής) και μόλις τώρα γύρισα. Τώρα θα διαβάσω για το τεστ που θα γράψουμε αύριο το πρωί στο φροντιστήριο (Έκθεση)...

#73 YaTa

YaTa

Αρχαιολάτρης

• Retired Staff
  • 1,939 posts

Posted 04 January 2008 - 20:55

Φίλε Yata πες μου ειλικρινά.
Γιατί να εκτιμήσω ένα μάθημα που στον τίτλο του περιλαμβάνει τη λέξη φιλοσοφία?
Για να ακούω και άλλα άκυρα οπώς αυτά που μου λέγαν οι φίλοι μου στο λύκειο και μετά να πάω μόνιμα στο δαφνί?

Παρ'όλη τη σοβαρότητα του post μου ελπίζω να αστεϊζοσουν...

Πρωτίστως, don't judge a book by its cover. ;)
Έχεις διαβάσει ποτέ το συγκεκριμένο βιβλίο; Γιατί αλλιώς το να επιχειρηματολογούμε είναι τουλάχιστον άσκοπο. :P
Δε λέω ότι έχει μέσα τις σοφίες του αιώνα, αλλά σαν ερέθισμα σκέψης και αντιμετώπισης των πραγμάτων μόνο το θεωρώ πολύ πιο πολύτιμο από τα Μαθηματικά πχ. Τώρα θα μου πεις επαγγελματική αποκατάσταση κοιτά κανείς σήμερα, όχι πνευματική ολοκλήρωση. Ε, o tempora, o mores. :bahhh:

1

#74 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 04 January 2008 - 22:23

Ειλικρινά, αν και δεν ξέρω τι λέει μέσα αυτό το βιβλίο, έχω ακούσει πράγματα από συμαθητές μου, και πραγματικά μόνο που δεν ξέρασα. Τα πράγματα είναι ο ορισμός της ανολοκλήρωτης θεωρίας και είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να διδαχτεί κάποιος σε ένα σχολείο.
Ίσως κάνω λάθος, και ίσως (άκυρο, σίγουρα) παίζει ρόλο και ο Καθηγητής που έχει το τμήμα, αλλά η φιλοσοφία τύπου ιστορία ΔΕΝ είναι φιλοσοφία. Είναι ιστορία.

Από 'κει και πέρα, μου αρέσουν οι συζητήσεις επιπέδου φιλοσοφίας, αλλά αυτό περιορίζεται στον ρεαλισμό.

Πρωτίστως, don't judge a book by its cover. ;)
Έχεις διαβάσει ποτέ το συγκεκριμένο βιβλίο; Γιατί αλλιώς το να επιχειρηματολογούμε είναι τουλάχιστον άσκοπο. :P
Δε λέω ότι έχει μέσα τις σοφίες του αιώνα, αλλά σαν ερέθισμα σκέψης και αντιμετώπισης των πραγμάτων μόνο το θεωρώ πολύ πιο πολύτιμο από τα Μαθηματικά πχ. Τώρα θα μου πεις επαγγελματική αποκατάσταση κοιτά κανείς σήμερα, όχι πνευματική ολοκλήρωση. Ε, o tempora, o mores. :bahhh:

Εδώ το χαλάς.
Στόχος των μαθηματικών δεν είναι απόλυτα η επαγγελματική αποκατάσταση. Αν ασχοληθείς λίγο περισσότερο σε βάθος θα δεις ότι είναι το απόλυτο μάθημα. Η μεγάλη αρχή. Ίσως γίνομαι κλισέ, αλλά τα πάντα βασίζονται σε μαθηματικά. Είναι η κωδικοποιημένη μορφή όλων των πραγμάτων που βλέπεις γύρω σου. Για του λόγου το αληθές, είναι η κρύα λογική που εξηγεί τα πάντα, και ορίζει τα πάντα.

Από 'κει και πέρα δεν λέω ότι γουστάρω να λειτουργώ μόνο με τα μαθηματικά. Οι φιλολογικές/φιλοσοφικές επιστήμες συμπληρώνουν τις θετικές. Για αυτό ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος πρέπει να έχει γνώσεις και από τους δύο κλάδους.

Πάντως προσωπικά, αν και είμαι θετική θα ήθελα πολύ να μάθω λατινικά, και τα αρχαία θα με ενδιέφεραν αν δεν διδασκόνταν τόσο αδιάφορα και τόσο σαν να εννοούνται. Δηλαδή, σου λένε ότι είναι παραλαγή της γλώσσας σου, και δεν είναι δύσκολο να τα μάθεις. Ε ΟΧΙ. Αυτό δεν ισχύει. Τα αρχαία είναι πιο δύσκολα από τα αγγλικά, και πρέπει να διδάσκονται με παρόμοιο τρόπο.

oR4yYRl.gif

#75 YaTa

YaTa

Αρχαιολάτρης

• Retired Staff
  • 1,939 posts

Posted 04 January 2008 - 22:40

Ωραία πράματα...

Ειλικρινά, αν και δεν ξέρω τι λέει μέσα αυτό το βιβλίο, έχω ακούσει πράγματα από συμαθητές μου, και πραγματικά μόνο που δεν ξέρασα. Τα πράγματα είναι ο ορισμός της ανολοκλήρωτης θεωρίας και είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να διδαχτεί κάποιος σε ένα σχολείο.
Ίσως κάνω λάθος, και ίσως (άκυρο, σίγουρα) παίζει ρόλο και ο Καθηγητής που έχει το τμήμα, αλλά η φιλοσοφία τύπου ιστορία ΔΕΝ είναι φιλοσοφία. Είναι ιστορία.

Από 'κει και πέρα, μου αρέσουν οι συζητήσεις επιπέδου φιλοσοφίας, αλλά αυτό περιορίζεται στον ρεαλισμό.

Νομίζω το Bold τα λέει όλα. :hahaha:
For your information, το τωρινό βιβλίο των αρχών φιλοσοφίας δεν έχει ιστορία ΚΑΘΟΛΟΥ. Δηλαδή δεν μιλάει για στάνταρ γεγονότα. Το προηγούμενο βιβλίο που αποσύρθηκε είχε όντως ιστορικό χαρακτήρα, αφού έλεγε για τους φιλοσόφους έναν έναν και τι ακριβώς είπαν. Αυτό τι να το κάνω, ανοίγω και καμιά εγκυκλοπαίδεια άμα είναι. Βλέπω πόσο ενδιαφέρει τους περισσότερους και η Ιστορία δλδ (κακώς φυσικά). Τώρα όμως δεν είναι έτσι. Καμία σχέση. ;)

Εδώ το χαλάς.
Στόχος των μαθηματικών δεν είναι απόλυτα η επαγγελματική αποκατάσταση. Αν ασχοληθείς λίγο περισσότερο σε βάθος θα δεις ότι είναι το απόλυτο μάθημα. Η μεγάλη αρχή. Ίσως γίνομαι κλισέ, αλλά τα πάντα βασίζονται σε μαθηματικά. Είναι η κωδικοποιημένη μορφή όλων των πραγμάτων που βλέπεις γύρω σου. Για του λόγου το αληθές, είναι η κρύα λογική που εξηγεί τα πάντα, και ορίζει τα πάντα.

Εδώ εσύ το χαλάς. Εγώ ξέρω ποιος είναι ο στόχος των μαθηματικών, εσύ ξέρεις πως σκέφτονται οι περισσότεροι συμμαθητές μας; Να περάσουν κάπου να ησυχάσουν θέλουν (δημόσιο συνήθως, αστυνομία πχ), σιγά μη νοιάζονται για απόλυτες αρχές και κρύες λογικές. Επαναλαμβάνω ότι δεν προσβάλλω κανέναν ούτε βάζω στο ίδιο καζάνι, φυσικά και δεν είναι όλοι έτσι, κάνω μια αντικειμενική παρατήρηση που μπορεί να επαληθευτεί από την εξέταση των στατιστικών. Επομένως, δεν καταλήγουμε στο ίδιο πράγμα; Αυτό που λέω εγώ βασίζεται ότι η Φιλοσοφία δεν εξετάζεται πανελληνίως, άρα κανείς δεν μπορεί να την δει με τον ίδιο τρόπο. Όσους κάνει να ασχολούνται μ'αυτήν θα τους κερδίσει για το περιεχόμενό της, και ποτέ για κάποιο βραχυπρόθεσμο σκοπό.

Από 'κει και πέρα δεν λέω ότι γουστάρω να λειτουργώ μόνο με τα μαθηματικά. Οι φιλολογικές/φιλοσοφικές επιστήμες συμπληρώνουν τις θετικές. Για αυτό ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος πρέπει να έχει γνώσεις και από τους δύο κλάδους.

Από εδώ ακριβώς φαίνεται και η ριζική διαφωνία μας, γιατί (για μένα φυσικά) οι θετικές είναι αυτές που συμπληρώνουν τις ανθρωπιστικές, και όχι το αντίθετο. Απόψεις φυσικά είναι αυτές, όσο και να το αναλύσουμε κάτι αντικειμενικό δε βγαίνει. :P

[FONT=Century Gothic][SIZE=2]
Πάντως προσωπικά, αν και είμαι θετική θα ήθελα πολύ να μάθω λατινικά, και τα αρχαία θα με ενδιέφεραν αν δεν διδασκόνταν τόσο αδιάφορα και τόσο σαν να εννοούνται. Δηλαδή, σου λένε ότι είναι παραλαγή της γλώσσας σου, και δεν είναι δύσκολο να τα μάθεις. Ε ΟΧΙ. Αυτό δεν ισχύει. Τα αρχαία είναι πιο δύσκολα από τα αγγλικά, και πρέπει να διδάσκονται με παρόμοιο τρόπο.

Συμφωνώ όντως ότι με τα αρχαία υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Δεν πιστεύω να διαφωνείς όμως ότι το πρόβλημα είναι του εκ.συστήματός μας, και όχι των Αρχαίων. ;)

1