Εδώ παρακάτω, έχω φωτογραφίες από τα καλύτερα φαγητά που δοκίμασα στο ταξίδι που έκανα στην Ιαπωνία, μαζί με τον Kaba.

*Όταν καποιος μου λεει "Έχω Καλά και Κακά νέα, με ποια θες να ξεκινήσω?" εγώ του απαντάω αμέσως "Με τα Κακά!" Ετσι θα ξεκινήσω και το πόστ. Δηλαδή με ο,τι χειρότερο έφαγα στην Ιαπωνία.
Πρόκειται για ένα Katsudon, το πιο άνοστο, χλωμό, παπαριασμένο, νερόβραστο-χάλια που θα μπορούσε να φάει ποτέ κανείς! Το φάγαμε σ' ενα μικρό εστιατόριο έγω από το αξιοθέατο Kinkaku ji στο Κιότο...
...ενώ αμέσως παρακάτω θα δείτε σκανναρισμένη την απόδειξη από αυτό το εστιατόριο, οπου οι παπούληδες που χαν το μαγαζί, όχι απλά μας σερβιραν...αυτό που μας σερβιραν, αλλά μας χρεωσαν ΚΑΙ παραπάνω, σε σχεση με την τιμή που ηταν γραμμένη στη βιτρίνα!! Αυτοί πρεπει να χαν κάνει-Ελλάδα-μεριά...δεεν εξηγείται...
--------------------------------
*Πάμε τώρα στα Ευχάριστα!
*Εστιατόριο Ikyuu-san στο Κιότο. Okonomiyaki και Yakisoba επάνω στη θερμενόμενη πλάκα! 20' αναμονή στην ουρά για τραπέζι, αλλά ΑΞΙΖΕ απίστευτα!
*...αλλά και το επιδόρπιο όμως....!!!
*Yaki-niku. Τοκιο, περιοχή Mitaka. Όσο θες το ψήνεις! Αλλο πράμα!
(το red-eye στη φωτο το αφησα επίτηδες...)
*Το γιαπωνέζικο πιάτο που λέγεται Κάρι. Εκπληκτικό! Ειδικά το κάρι της αλυσίδας εστιατορίων CoCo Ichiban (που τα πήραμε κυριολεκτικά ζβάρνα σε Τοκιο, Ναρα και Κιότο...
*Στο CoCo Ichiban στο Κιότο, ο Kabamaroudis επιχείρησε...Καρι level #7 (εχει βαθμίδες "καυτερού" από 0 ως 10). Και τα κατάφερε! Αν και τα...χείλα (sic) του κοκκίνησαν και μάλλον φούσκωσαν σαν του Shirakawa...
Στο φετινό του ταξίδι, καταφερε και Κάρι #10!
*(Αααχ!) Εστιατόριο-"ψητάδικο" Suteki ya (το όνομα περιέχει λογοπαίγνιο-Kansai ben) στο Κιότο. Το ΛΑΤΡΕΨΑ!
*Η πατρίδα και Πηγή του takoyaki. Oosaka!!! Αγορασμένο οπ-ωσ-δήποτε σε πάγκο, στον περίβολο του Oosaka-jo
*Omu-raisu...και τα λόγια είναι φτώχεια...
*o-bento που κολατσίσαμε σε παρκάκι της πόλης Gotenba (2 ωρες με τρένο από το Τοκιο και το κοντινότερο σημειο απ όπου μπορείς να δεις το Fuji, ταξιδευοντας με τρένο)
*Να τώρα, το νοστιμότερο φαγητό που έφαγα στην Ιαπωνία! Πρόκειται για Katsudon, όχι όμως σερβιρισμένο με τον κλασσικό τρόπο, αλλά ξεχωριστά (γι αυτό και στον κατάλογο το έγραφε separaato).
*Εδώ πέρα, έχουμε ένα soft drink από vending-machine στην Όσακα. Πρόκειται για αναψυκτικό-γευση σταφυλι ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ρογες σταφύλι μέσα στο κουτάκι! Τα σπαγεεε!!
--------------------------------------------
*Για το τελος-τελος, εχω να αφιερώσω 2 φωτό αποκλειστικά στον Ayu-mania...