Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Japanese food and drinks!
#1
Posted 06 November 2007 - 15:59
Νομιζω οτι ο τιτλος τα λεει ολα. Εδω θα παρουσιαζουμε και θα ασχολουμαστε γενικα με ολα οσα τρωνε και πινουν οι γιαπωνεζοι. Μπορειτε επισης να παραθετετε αποριες και ερωτησεις σχετικα με την γιαπωνεζικη κουζινα.
Προκειται για μια κουζινα που ειναι αρκετα εξωτικη για να δικαiολογει το δικο της thread.
Για αρχη, θα παραθεσω καποια ποστ που ειχα κανει στο παλιο thread του φαγητου και εχουν να κανουν με αγαπημενα μου ιαπωνικα πιατα!
Takoyaki
Δεν ειναι ενα κιριλε πιατο της Ιαπωνικης κουζινας. Το θεωρουν fast food και μαλιστα φαι που συνηθως ακολουθει τα μεθυσια. Ενα απο καλα της ιαπωνικης κουζινας ειναι οτι ακομη και τα ταπεινα τους πιατα ειναι εξαιρετικα περιπλοκα.
Το βασικο συστατικο ειναι χταποδι. μπουκιες απο φρεσκο χταποδι μεσα σε μια μπαλα απο μαλακη αφρατη ζυμη (με βαση αυγο) και μαγειρευεται σε ενα ειδικο σκευος το takoyakiki. To αποτελεσμα ειναι ενα εξαισιο χταποδι που λιωνει στο στομα μεσα σε μια αφρατη ζυμη με τραγανο εξωτερικο περιβλημα η οποια κολυμπα σε μια υπεροχη γλυκια σαλτσα απο σογια. Πολλες φορες βαζουν και γιαπωνεζικη μουσταρδα με μαγιονεζα. Πανω πανω εχει τριμενο φυκι και bonito flakes
Ειναι υπεροχο φαγητο και δεν σταματας να τρως... Μεχρι να το δοκιμασω πιστευα οτι εμεις οι Ελληνες κανουμε το καλυτερο χταποδι, αλλα οταν δοκιμασα αυτο το φαγητο παραδεχτηκα ταπεινα την ηττα μας..
Ειναι ομως δυσκολο φαγητο να βρεθει σε καλη ποιοτητα εκτος ιαπωνιας. Ειναι σπεσιαλιτε απο την Osaka και δεν αποτελει επιλογη των περισσοτερων ιαπωνικων εστιατοριων του εξωτερικου. Στο Λονδινο το βρηκα σε πανακριβα κυριλατα ιαπωνικα εστιατορια, πραγμα αστειο αφου προκειται για ταπεινο πιατο για τα δικα τους δεδομενα.
Στην Ελλαδα δεν νομιζω να υπαρχει. Στο Λονδινο ειναι στο μενου του Yo! Sushi αλλα ειναι απλως απαραδεκτο..
---------------------------------------------------
Unagi
Βασικα ειναι χελι. Στην αρχη ημουν αρνητικα προκαταλειμενος για αυτο το πλασμα της θαλασσας, αλλα αποδειχτηκε πεντανοστιμο. Ειδικα με τον τροπο που το μαγειρευουν στην Ιαπωνια, και την σαλτσα που βαζουν πανω. Ειναι μαλακο και λαδερο κρεας και δεν εχει γευση ψαριλας. Βγαινει και σε sushi που ειναι και αυτο νοστιμο, αλλα πρεπει να ειναι φρεσκο.
---------------------------------------------------
Kaiseki Tempura
Ποιος μπορει να πει οχι σε ενα καλο Tempura? ειναι βασικα γαριδες η καραβιδες τηγανιτες και λαχανικα μεσα σε μια γιαπωνεζικη τραγανη κρουστα. (μοιαζει με batter)
Τα λαχανικα ειδικα μοιαζουν σαν γευση με τα δικα μας τηγανιτα κολοκυθακια. Παλι το μυστικο ειναι οι τελειες γιαπωνεζικες σαλτσε που μπορεις να βουτας τις μπουκιες σου. Η εκδοση της φωτογραφιας ειναι Kaiseki (κοινως κυριλε) και περιλαμβανει και αλλα καλουδια οπως χαβιαρι σωλομου, tofu και sashimi.
#2
Posted 06 November 2007 - 16:07
Κριμα που δεν ξερω καμια συνταγη!
#4
Posted 06 November 2007 - 23:12
απο ιαπωνικα φαγητα εχω γευτει το sushi και το sashimi μονο....
το Okonomiyaki το οποιο το εχω διαβασει πολλες φορες τι ακριβως ειναι?
Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations
#5
Posted 07 November 2007 - 00:45
- Shigeru Miyamoto
#6
Posted 07 November 2007 - 00:48
Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
#7
Posted 07 November 2007 - 00:52
Πειτε μου τις προτασεις σας (αν υπαρχουν)!Αντε,να κανουμε και κανενα τραπεζωμα!
#8
Posted 07 November 2007 - 01:05
Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
#9
Posted 07 November 2007 - 01:48
- Shigeru Miyamoto
#10
Posted 07 November 2007 - 08:51
when in doubt..... set something on fire
#11
Posted 07 November 2007 - 10:22
#12
Posted 07 November 2007 - 10:41
τι θα λέγατε για εξόρμηση στo Furin Kazan...............................?????????????? ?????
Εγω ειμαι μεσα οτι ωρα θες!Μοναδικες παρακλησεις:Να διαθετουν και κανονικα μαχαιροπηρουνα (παω να δοκιμασω Ιαπωνικες γευσεις, οχι Ιαπωνικη culture frustration!) και δευτερον μην παμε πολλοι μαζι γιατι εχω ενα προαισθημα οτι το πληθος του Θησειου και των προβολων δεν θα μπορουσε να μπει ευπροσδεκτα σε εστιατοριο...
#13
Posted 07 November 2007 - 10:50
με μπερδεψες....Yakisoba με θαλασσινα και λαχανικα το αγαπημενο μου...ψαρια δεν τρωω σε καμια μορφη, εκτος απο τον ξιφια που μοιαζει με μπριζολα, οποτε το sashimi ειναι εκτος συζητησης...sushi με θαλασσινα μου αρεσει πολυ...
τι θα λέγατε για εξόρμηση στo Furin Kazan...............................?????????????? ?????
στην ιστοσελιδα τους εχει το μενου, και μου φανηκε λιγο φτωχικο και πολυ ακριβο. Αν πηγαινα εκει μαλλον θα προσπερνουσα το sushi τους και θα το εριχνα στις τεμπουρες.
Παντως εχει ενα υπερ-μπακαλικο κοντα στην Αριστοτελους στην Θεσσαλονικη, τον Κοσμα, που εχει οτι χρειαζεται κανεις για να φτιαξει sushi.
Εχει φυκια για τυλιγμα σουσι, ρυζι ειδικο για σουσι, ολες τις απαραιτητες σαλτσες απο soy μεχρι και wasabi, καθως και αυτο το εργαλειο απο ξυλακια μπαμπου που χρειαζεσαι για να τυλιξεις σουσι. Επισης εχει και καπνιστο χελι, καθως και σωλομο για σουσι.
Σκεφτομαι να το επιχειρησω το Σαβατοκυριακο... Επισης εχει σακε αλλα και ιαπωνικες μπυρες και σνακς. Αφου για λιγο ειχα την ελπιδα οτι θα εβρισκα και Pocky, αλλα τελικα δεν ειχε...
#14
Posted 07 November 2007 - 11:39
Θαλασσινα aka γαριδες,χταποδια,καλαμαρια,μυδια,στρειδια,αστακους,καραβιδες κτλ, μου αρεσουν, τρελενομαι βασικα...με μπερδεψες....
Ψαρια aka τσιπουρες, μπαρμπουνια,γαυρους,μαριδες,κολιους,ροφους κτλ κτλ, τα σιχαινομαι, γιατι ολα εχουν μια χαρακτηριστικη ψαριλα, λες και δεν εχουν μαγειρευτει, και μυριζουν ακριβως οπως η ψαραγορα...εκτος απο τον ξιφια, που ψητος ουτε μυριζει, κι εχει γευση μπριζολας...(αν και πιστευω πως ετσι θα ειναι ολα τα μεγαλα λιπαρα ψαρια, αλλα δεν θελω να δοκιμασω για να μην απογοητευτω)...
ελπιζω να σε ξεμπερδεψα...
Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
#15
Posted 07 November 2007 - 11:43
Edited by ATANASHIOSU, 24 January 2009 - 06:02.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.