Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Mecha anime (γενική συζήτηση)

• Please log in to reply
200 replies to this topic

#121 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 10:30

Καλημέρες!!! :) Δεν έχω δει κανένα mecha, και θέλω να μου προτείνετε ένα πολυ mainstream, έτσι για να δω αν θα μου κάνει εντύπωση ή οχι. Thanks

πολυ mainstream;

τοτε δες Transformers και Medabots!

και το Doraemon mecha θεωρειται!

ριξε μια ματια σε αυτη τη λιστα με τα mainstreams.

προσεχε μη δεις τιποτα αγνωστο οπως Armored Trooper Votoms και σε απομονωσουν!

http://culturacomic.com/2008/10/cual-es-el-mejor-anime-de-mechas/

παντως ενα ιδιαιτερο mecha με αρκετα ωραιο σχεδιο και σεναριο για να μην βαριεσαι, ειναι και το Escaflowne. το ειχα ξεχασει.

#122 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 13:10

Άμα δεν έχεις δει ποτέ ξανά, δες Evangelion, Gurren Lagann, Code Geass και Gundam 00 να στανιάρεις και μετά πάμε σε πιο hardcore xP

#123 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 21:39

Ποτέ δεν θα καταλάβω το να δίνετε το Evangelion σε πρωτάρηδες... είναι λες και τους μισείτε!

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#124 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2012 - 22:33

Ποτέ δεν θα καταλάβω το να δίνετε το Evangelion σε πρωτάρηδες... είναι λες και τους μισείτε!

i totaly agree......................

#125 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2012 - 00:25

Youtube Video

qzMHWHd.png

#126 fatsel

fatsel

-----><-----

• Members
  • 25 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2012 - 12:17

Χμμμ... μ' αρέσει που είχα αποφασίσει να δω το evangelion πρώτο και το έβαλα και να κατεβαίνει :P Τέσπα θα το κρατήσω για το μέλλον.
Τα υπόλοιπα τουλάχιστον (Gurren Lagann, Code Geass και Gundam) κάνουν για πρωτάρηδες ή να αρχίσω με κάποιο άλλο mecha;

#127 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2012 - 12:19

Δεν καταλαβαίνω γιατί να μη δει το Evangelion κάποιος πρώτο. Δηλαδή αν δει άλλες 5 βλακείες πριν θα αυξηθεί η αντιληπτική του ικανότητα ή θα το εκτιμήσει περισσότερο με κάποιον τρόπο ξέρω γω;

#128 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2012 - 12:25

αν δει το evangelion απο την στιγμη που δεν εχει ξαναματαδει mecha θα του πεσει πολυ βαρυ.....αλλωστε ειναι ενα ανιμε το οποιο σαν βαση περιστρεφεται γυρο απο τα εκαστοτε ψυχολογικα του καθε χαρακτηρα και γενικοτερα θιγει θεματα ψυχολογιας κοσμογονιας και θρησκευματων ,,,το mecha στοιχειο ερχετε δευτερο...χωρια οτι η πολυπλοκοτητα του σεναριου σε καποιες στιγμες και οι ορολογιες θα τον καψουν,,,καλυτερα λοιπον να μπει σε κατι ποιο ελαφρυ και σιγα σιγα να δει το ΕVA....
το gurren lagann ειναι ταμμαμ για να ξεκινησεις....

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από vectrapearl: 26 Ιούνιος 2012 - 12:29

#129 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2012 - 12:42

Ναι ωραία άρα γιατί να μην το δει αφού το mecha στοιχείο είναι δευτερεύον. Με τη λογική σου θα έπρεπε δηλαδή να δει πρώτα άλλες "ψυχολογικές" σειρές αφού αυτό είναι το πρωτεύον. Τα μεγάλα ρομπότ που κολλάνε;

#130 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2012 - 12:52

κατα την γνωμη μου παντα......
τα mecha τα βλεπεις γιατι γουσταρεις τα ρομποτ και της μαχες με αυτα αυτο.. ειναι το πρωτευων σε ανιμε με τετοιο genre...αυτο θελω να δω σε ενα τετοια ανιμε.....ξυλο μαχες και ενα καλο σεναριο......
δεν λεω οτι το nge ειναι πατατα...ειναι ενα ανιμε που περνει δαφνες και βραβεια.....και εμενα προσωπικα ειναι στο τοπ5 ...
αλλα οπως ανεφερα και παραπανω ολα αυτα ερχονται δευτερα.....οποτε βλεπει καποιος ανιμε με περισσοτερο mecha στοιχειο και μετα μπαινει σε ανιμε με αλλο υποβαθρο οπως ειναι το nge rahxephon ......

#131 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2012 - 12:55

Δεν ξέρω πώς να απαντήσω εδώ, υπάρχει πλήρης έλλειψη λογικής συνέπειας σε όσα γράφεις. Ας αναλάβει κάποιος άλλος καλύτερα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Warchief: 26 Ιούνιος 2012 - 12:56

#132 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2012 - 12:58

Απόψεις σαν τις παραπάνω που εκφέρεις Vectrapearl έχουν καταδικάσει το mecha genre ως άμυαλο πιου-πιου σε κάθε "σοβαρό" (και καλά τώρα) anime fan.

qzMHWHd.png

#133 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2012 - 13:01

Νταξει, raxhephon, το χειρότερο anime που έχω δει ποτέ. Ένα συνονθύλευμα παραληρημάτων μιας τρελής και μιας τάχα μου δύσκολης στην παρακολούθηση υπόθεσης απλά για να φαίνεται δύσκολη. Δεν έχω λόγια για το πόσο κακογραμμένο, κακοσκηνοθετημένο και κακόγουστο είναι αυτό το πράγμα. Καμία σχέση με το nge όμως.

Τώρα για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω ούτε εγώ γιατί να μην προτείνεις σε κάποιον "πρωτάρη" το evangelion. Εμένα είναι το πρώτο mecha που είδα. Έπρεπε να έχω δει και άλλα mecha για να το καταλάβω? Σαφώς και όχι. Απλά όταν το προτείνεις ξεκαθαρίζεις σε αυτόν που σκοπεύει να το δει να μην περιμένει mindless fun. Αν κάποιος θέλει να δει μόνο μπίου μπίου δεν το προτείνεις αλλά τί σχέση έχει αυτό με το πόσα mecha anime έχει δει κάποιος...

xbJ3b2w.jpeg

#134 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2012 - 13:04

κατσε να πω και εγω:

αν καιγεται οπωσδηποτε να δει το Evangelion, θα συνιστουσα να διαβαζε το manga πρωτα που εξηγει καποια πραγματα καλυτερα. και μετα αν θελει βλεπει και το anime.

και εγω ειχα βιαστει να δω το Evangelion, βεβαια ειχα δει πρωτα τα Escaflowne και Full Metal Panic TSR και Fumoffu. αλλα αυτο οπως και το Rahxephon δεν μου κινησαν κανενα ενδιαφερον για το mecha γιατι δεν εστιαζονταν εκει. η Escaflowne το πετυχε πολυ καλυτερα. βεβαια ουτε με καναν να μισησω το ειδος. με αφησαν ουδετερο αμφοτερες. ειναι μεν mecha αλλα επικεντρωνονται στους χαρακτηρες πολυ περισσοτερο απο οσο θα επρεπε για το ειδος.

Ειναι σα να θελει ενα κοριτσι να μπει στον κοσμο των Shojo και να τις δινουμε να βλεπει Utena ή Key the Metal Idol. θα παθει καταθλιψη το παιδι....

H να θελει το αγορι να δει shonen και να του βαζουμε την ταινια Locke the Superman

καλα θυμαμαι τοτε το The Second Raid ειχε ξεπερασει και το Lagan σε Hype (αν ειναι δυνατον! πως το επετρεψαν οι TTGL fans να γινει κατι τετοιο!) αλλα μετα ευτυχως γρηγορα ξεχαστηκε. το Laggan ακομα κρατα.

να δει το Evangelion αλλα οχι για να μπει στον κοσμο των mecha παρα στον κοσμο της παρανοιας του Ανο εκεινη την περιοδο.

#135 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2012 - 14:10

Το θέμα είναι απλούστατο. Εκτιμάς εκατό φορές ευκολότερα/καλύτερα το Evangelion όταν έχεις δει πρώτα μερικά τυπικά mecha anime, έχεις ψηθεί μ' αυτά, και μετά βλέπεις το Evangelion που παίρνει τα πάντα και τα αναποδογυρίζει. Επιπλέον, θα σου είναι πιο εύκολο να εκτιμήσεις και τα υπόλοιπα mecha αργότερα. Αν το πρώτο σου mecha ήταν το Evangelion, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορείς μετά να χαρείς άλλο mecha, διότι θα τα βρίσκεις όλα "ψεύτικα" κι επιτηδευμένα.

Δεν λέω ότι κάποιος δεν μπορεί με τίποτα να εκτιμήσει το Evangelion σαν πρωτάρης, λέω όμως ότι είναι αχρείαστο ρίσκο.

Φυσικά υπάρχουν και άτομα που πρώτα είδαν άλλα mecha, μετά είδαν το Evangelion, και πάλι δεν τους άρεσε (ονόματα δεν λέμε, είναι admin εδώ μέσα :whistling:), αλλά OK, συμβαίνουν αυτά.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||