Δηλαδη, δεν το θες απλα για να το βαλεις πανω απο το τζακι και να το θαυμαζεις, αλλα και για να "παιζεις" μαζι του...Η μητέρα μου δεν έχει κάποιο πρόβλημα εφόσον δεν την ταλαιπωρήσω με ΓΑΔΑ και τέτοια. COD δέχονται αφού στο shipping cost λέει και πόσο κάνει για ευρώπη. Όσον αφορά κάρτες και λοιπά δεν με απασχολούν αφού η αγορά θα γίνει με COD (δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγοράσω katana με οποιοδήποτε άλλο τρόπο). Τώρα δεν έχω δει κάποιο σημείο στο site Τους να λένε ότι θέλουν scan από ταυτότητα (αν και καλού κακού θα το ξαναψάξω).
Μα για αυτό θέλω να πάρω ένα katana σαν και αυτό αντί για ένα πραγματικό όπως αυτό που προτείνης γιατί θέλω πριν γραφτώ σε σχολή kendo (που θα γίνει σε 2 χρόνια μιας και του χρόνου έχω πανελλήνιες) να έχω μία εντύπωση από σπαθιά χωρίς κίνδυνο να μου κoπεί κανένα χέρι. Ευχαριστώ πάντως που μπήκες στον κόπο να το ψάξεις.
Τοτε ουτε stainless ειναι σωστο να παρεις αφου σπανε ευκολα, ουτε φυσικα κανονικο. Σε αυτη την περιπτωση το πιο ασφαλες σπαθι ειναι το iaito. Αυτο ειναι ειδικα φτιαγμενο για πρακτικη σε iaido και η λαμα του ειναι απο μη κοφτερο αλουμινιο. Επειδη ειναι φτιαγμενο για εξασκηση, ειναι πολυ καλοφτιαγμενο και ειναι πολυ πιο αυθεντικο στα υπολοιπα υλικα του απο τα stainless. Παντως αμα δεν εισαι προσεκτικος, οτιδηποτε ειναι ικανο να σου βγαλει το ματι, για αυτο πες την μανα σου να σε γραψει σε καμμια σχολη iaido οπου και την τεχνη θα μαθεις, και θα κανεις εξασκηση σε ελεγχομενο περιβαλλον.
Το μαγαζι που ειπες πουλαει και τετοια. Ειναι λιγο πιο ακριβα, αλλα φτιαχνονται χειροπηιτα κατευθειαν στην Ιαπωνια και μαλιστα στις διαστασεις που επιλεγεις εσυ.
Muramasa - Iaido Swords - Swords, Knives and Armoury from Swords & more