Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

The art of japanese swordmaking

• Please log in to reply
137 replies to this topic

#91 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2009 - 17:17

Η μητέρα μου δεν έχει κάποιο πρόβλημα εφόσον δεν την ταλαιπωρήσω με ΓΑΔΑ και τέτοια. COD δέχονται αφού στο shipping cost λέει και πόσο κάνει για ευρώπη. Όσον αφορά κάρτες και λοιπά δεν με απασχολούν αφού η αγορά θα γίνει με COD (δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγοράσω katana με οποιοδήποτε άλλο τρόπο). Τώρα δεν έχω δει κάποιο σημείο στο site Τους να λένε ότι θέλουν scan από ταυτότητα (αν και καλού κακού θα το ξαναψάξω).

Μα για αυτό θέλω να πάρω ένα katana σαν και αυτό αντί για ένα πραγματικό όπως αυτό που προτείνης γιατί θέλω πριν γραφτώ σε σχολή kendo (που θα γίνει σε 2 χρόνια μιας και του χρόνου έχω πανελλήνιες) να έχω μία εντύπωση από σπαθιά χωρίς κίνδυνο να μου κoπεί κανένα χέρι. Ευχαριστώ πάντως που μπήκες στον κόπο να το ψάξεις.

Δηλαδη, δεν το θες απλα για να το βαλεις πανω απο το τζακι και να το θαυμαζεις, αλλα και για να "παιζεις" μαζι του...

Τοτε ουτε stainless ειναι σωστο να παρεις αφου σπανε ευκολα, ουτε φυσικα κανονικο. Σε αυτη την περιπτωση το πιο ασφαλες σπαθι ειναι το iaito. Αυτο ειναι ειδικα φτιαγμενο για πρακτικη σε iaido και η λαμα του ειναι απο μη κοφτερο αλουμινιο. Επειδη ειναι φτιαγμενο για εξασκηση, ειναι πολυ καλοφτιαγμενο και ειναι πολυ πιο αυθεντικο στα υπολοιπα υλικα του απο τα stainless. Παντως αμα δεν εισαι προσεκτικος, οτιδηποτε ειναι ικανο να σου βγαλει το ματι, για αυτο πες την μανα σου να σε γραψει σε καμμια σχολη iaido οπου και την τεχνη θα μαθεις, και θα κανεις εξασκηση σε ελεγχομενο περιβαλλον.

Το μαγαζι που ειπες πουλαει και τετοια. Ειναι λιγο πιο ακριβα, αλλα φτιαχνονται χειροπηιτα κατευθειαν στην Ιαπωνια και μαλιστα στις διαστασεις που επιλεγεις εσυ.

Muramasa - Iaido Swords - Swords, Knives and Armoury from Swords & more
Δημοσιευμένη  εικόνα

#92 everythin

everythin

Starting...

• Members
  • 10 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2009 - 20:23

iaido ή kendo? Έχω δει βίντεο iaido αλλά είναι κάνεις 2-3 κοψιές στον αέρα και τέλος και απογοητεύτηκα... Λέω αυτό είναι η τέχνη του σπαθιού? Ούτε άμυνα, ούτε κάποια κίνησης αποφυγής χτυπημάτων? Με λίγα λόγια βγάζουμε το katana και όποιον πάρει ο χάρος?

Από την άλλη το kendo είναι με ξύλινα σπαθιά οπότε δεν αποκτάς την αίσθηση του Katana...

Καμιά άποψη?

#93 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2009 - 20:59

iaido ή kendo? Έχω δει βίντεο iaido αλλά είναι κάνεις 2-3 κοψιές στον αέρα και τέλος και απογοητεύτηκα... Λέω αυτό είναι η τέχνη του σπαθιού? Ούτε άμυνα, ούτε κάποια κίνησης αποφυγής χτυπημάτων? Με λίγα λόγια βγάζουμε το katana και όποιον πάρει ο χάρος?

Από την άλλη το kendo είναι με ξύλινα σπαθιά οπότε δεν αποκτάς την αίσθηση του Katana...

Καμιά άποψη?

Η πραγματικη ξιφομαχια δεν εχει καμμια σχεση με αυτα που βλεπουμε ολα αυτα τα χρονια στις ταινιες. Για να μην βγουμε off-topic, δες προσεκτικα το παρακατω ντοκυμαντερ και πολλες αποριες σου θα λυθουν.

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=v9HR7TTOReE[/YOUTUBE]

Δες ολα τα μερη του ντοκυμαντερ στο Youtube. Και μιας που λες οτι σε απογοητευσε το iaido, δες την κινηση που κανει ο τυπος στο 01:40 του πρωτου μερους και πες μου αν θεωρεις οτι κατι τετοιο με τετοια ταχυτητα μαθαινεται ευκολα..
Δημοσιευμένη  εικόνα

#94 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2009 - 00:21

Καμιά άποψη?

Όπως είπε και ο Mr Ayu-Mania, οι πραγματικές μονομαχίες τελειώνανε σε 2 δευτερόλεπτα συνήθως. Αυτό είναι η τέχνη του σπαθιού. Αν αυτό δεν σε εντυπωσιάζει (τουλάχιστον), τότε άστο καλύτερα.

Εμένα ο αγαπημένος μου είναι ο Kuroda-sensei. :nod2:
(Αυτός να δεις γρηγοράδα, Mr Ayu-Mania :) )
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#95 trelopoulos

trelopoulos

Starting...

• Members
  • 3 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Απρίλιος 2009 - 16:34

Φιλε trelopoule γινεται να μου πεις τις λεπτομερειες ωστε να βγαλει κανεις αδεια παραγγελιας απο τη ΓΑΔΑ οπως ανεφερες? Εχω βρει κατι καταπληκτικα κομματια (κινεζικα αλλα με παραδοσιακη κατασκευη) στην σελιδα maru katana. Αλλα δεν ειχα ιδεα οτι χρειαζεται αδεια απο την αστυνομια...Οποια βοηθεια ειναι χρησημη. Ευχαριστω πολυ.

Αδερφε πριν λιγο καιρο βρηκα απο ενα forum αυτο το site στην αγγλια rgwhandforgedkatanas εχει cheness σπαθακια οπως στο site που εψαχνες σε πολυ καλες τιμες στο forum λενε οτι ειναι αξιοπιστο εχει και πολλα comments απο διαφορους αγοραστες.. Ειναι παντος το μονο στην ευρωπη που εχω βρει εως τωρα που να εχει cheness εχει και αλλα 2 forge imperial και thaitsuki για τα αλλα 2 δεν ξερω μου φαινονται ακριβα και για το κοστος τους δεν φαινονται να εχουν ασχοληθη και πολυ με λεπτομεριες χαρακτηριστικα κτλπ...παντως ενα cheness μου φαινεται θα χτυπησω οταν μαζεψω μερικα λεφτα επισης εχει πολυ καλα reviews για τα cheness σε αυτο το site κατω κατω A Beginners Guide to Buying Authentic Japanese Swords btw οι παραγελιες ειναι για 18 και ανω μην παρω κανενα πιτσιρικα στο λαιμο μου και το εχω τυψεις...

#96 frikase

frikase

Starting...

• Members
  • 28 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Απρίλιος 2009 - 21:01

oooooooooooooooo γαματο thread!!! αν και δεν μου αρεσει το ολο τελετουργικο/θρησκευτικο σκεπτικο με το οποιο οι ιαπωνες φτιαχνουν τα κατανα, η κατασκευη τους ομως και τα ιδια τα κατανα ειναι τεχνη! επιπλεον οσο ξερω οι πρωτοι που προσπαθησαν να κατασκευασουν λεπιδες ευκαμτες και κοφτερες ηταν οι vikings

2 αποριες
το nodachi τι σκοπο εχει και εναι τοσο μεγαλο?
αν και που μπορω να βρω αυτα που κατασκεθαυζουν στην ιαπωνια σε διαγωνισμους

#97 Cruor Vult

Cruor Vult

Starting...

• Members
  • 9 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Μάιος 2009 - 14:01

Μηχανολόγος μαζεύει ήδη τα απαραίτητα στοιχεία για τα μυστικά του ατσαλιού ανά τους αιώνες και κάθε χώρα ξεχωριστά.Αναμείνατε.

ps.Οι μόνες λεπίδες για τις οποίες θρηνώ το θάψιμο της κατασκευής τους είναι οι Δαμασκηνές :(
The Hammer is wise.

#98 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Καταχωρήθηκε 04 Μάιος 2009 - 18:05

Καλά είσαι, πραγματικά τα γιαταγάνια λείπουν...

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#99 HeLLBoiS

HeLLBoiS

Sasuke Hater

• Members
  • 323 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2009 - 00:06

Στο ebay εχει αρκετα κατανα δευτερου παγκοσμιου πολεμου και τα περισσοτερα ειναι απο εναν χρηστη
Spoiler:
ο οποιος αμα δειτε εχει 95.4% Θετικά σχολια..Θα ηθελα να μαθω πληροφοριες για αυτα τα κατανα του πολεμου δηλαδη κατα ποσο μπορεις να "παιξεις" με αυτα και αν τα σπαθια αυτα θα ειναι ανθεκτικα λογω παλαιοτητας.Εχω ακουσει οτι ειναι αρκετα καλα παρα το μεγαλο της ηλικιας τους..
Ευχαριστω εκ τον προτερων!!

#100 Batman D

Batman D

Anime Newbie

• Members
  • 48 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2009 - 00:27

αν και ασχετος, θα ειναι μια χαρα οπλοκατοχη να εχεις τετοιο οπλο σπιτι...
HARD WORK SURPASS TALENT :chigau:

#101 HeLLBoiS

HeLLBoiS

Sasuke Hater

• Members
  • 323 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2009 - 00:30

αν και ασχετος, θα ειναι μια χαρα οπλοκατοχη να εχεις τετοιο οπλο σπιτι...

Εχω την ιδεα οτι τα σπαθια αυτα πωλουνται ως διακοσμητικα και δεν πιανονται ως οπλοκατοχη..Ειδικα αυτες οι αντικες..

#102 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2009 - 12:41

Μια χαρα thread εχουμε για ιαπωνικα σπαθια στο Japan section, οποτε δεν χρειαζεται να ανοιγετε ξεχωριστα threads για sword enquiries.. Ας το μεταφερει καποιος mod εκει pls.

Τωρα να σου απαντησω..

Τα Katana του B'ΠΠ δεν θεωρουνται διακοσμητικα, αρα χρειαζονται αδεια για την εισαγωγη τους, εκτος αμα απο την φθορα εχουν απωλεσει σε ορατο βαθμο την κοφτεροτητα τους. Αδεια επισης δεν θα χρειαζοταν αμα ειναι παλαιοτερα του 1921 (νομιζω) οποτε θεωρουνται αντικες και οχι functional οπλα. Τα περισσοτερα απο αυτα ομως ειναι machine-made μεταξυ 1930-45, και δεν ειναι αρκετα παλαια...

Τωρα αξιζει να τα συλλεξει κανεις? ΟΧΙ, εξαιτιας του machine-made χαρακτηριστικου, αμα θεωρεισαι σοβαρος συλλεκτης, και σιγουρα οχι για την ιαπωνικη κυβερνηση η οποια τα καταστρεφει οταν πεφτουν στα χερια τους επειδη "δυσφημουν" την πραγματικη ιαπωνικη χειροποιητη τεχνη. Αμα ομως εισαι κοινος θνητος, δεν υπαρχει λογος για να μην τα συλλεξεις αφου και φτηνα ειναι ($200 - $1000) και ιστορικη αξια εχουν ως κειμηλια του B'ΠΠ. Εδω ομως ειναι το πρωτο πραγμα που πρεπει να προσεξεις. Πολλοι επιτηδειοι πουλανε αυτα τα σπαθια σε τιμες πολλων χιλιαδων δολλαριων, σαν να ητανε κανονικα katana αντικα, ενω η τιμη τους δεν πρεπει να φευγει απο το price-range που ανεφερα πριν λιγο. Βεβαια υπαρχουν περιπτωσεις (κυριως σε σπαθια ανωτερων αξιωματικων) που η λεπιδα ηταν απο παλαια οικογενειακα σπαθια τα οποια απλα "εντυναν" με θηκες και χερουλια του Β'ΠΠ ετσι ωστε να μπορουν να τα φορανε στην στολη τους. Αυτα οντως αξιζουν καλα λεφτα (η λεπιδα μονο) αλλα δεν υπαρχουν πολλα τετοια σπαθια. Για να ξεχωρισεις ομως αυτα τα σπαθια πρεπει να ξερεις δυο-τρια πραγματα για τα katana. Λιγη εμπειρια χρειαζεται. Συνηθως τα machine-made εχουν χαραγμενα στη λεπιδα κοντα η κατω απο το χερουλι το νουμερο παραγωγης.

Παντως τα κατανα Β'ΠΠ σιγουρα σε καμμια περιπτωση δεν θα τα αγορασεις για να "παιξεις" μαζι τους η να εξασκηθεις σε πολεμικη τεχνη.

Οσο για τα σπαθια αυτου του τυπου στο Ebay εριξα μια ματια και μπορω να σου πω με αρκετη βεβαιοτητα οτι δεν ειναι καν κατανα Β'ΠΠ αλλα μοντερνες κινεζικες αντιγραφες που εχουν υποστει διαδικασια τεχνητης παλαιωσης για να μοιαζουν με τα κατανα του Β'ΠΠ. Ειναι αρκετα φανερο απο τα υλικα, το στυλ της λεπιδας, τα σχεδια, κτλ.. Nothing looks right... Και δεν χρειαζεται να εισαι γνωστης, απλα π.χ. να παρατηρησεις οτι στα χερουλια τα μεταλλα υποτιθεται ειναι παλια ενω το μαλλινο wrapping μοιαζει με κορδονι παπουτσιου που τοποθετηθηκε μολις χθες...

Αν ηταν απο ευρωπαικο μαγαζι θα μπορουσες να το αγορασεις για την πλακα για καθαρα διακοσμητικους λογους, αλλα εκτος ευρωπης θα σταματηθουν στο τελωνειο και τα συγκεκριμενα δεν αξιζουν με καμμια παναγια το τρεξιμο και το κοστος μιας αδειας εισαγωγης..

Ελπιζω να σε καλυψα..

Να πως ειναι συνηθως ενα κατανα του Β'ΠΠ

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#103 HeLLBoiS

HeLLBoiS

Sasuke Hater

• Members
  • 323 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2009 - 15:23

Μια χαρα thread εχουμε για ιαπωνικα σπαθια στο Japan section, οποτε δεν χρειαζεται να ανοιγετε ξεχωριστα threads για sword enquiries.. Ας το μεταφερει καποιος mod εκει pls.

Τωρα να σου απαντησω..

Τα Katana του B'ΠΠ δεν θεωρουνται διακοσμητικα, αρα χρειαζονται αδεια για την εισαγωγη τους, εκτος αμα απο την φθορα εχουν απωλεσει σε ορατο βαθμο την κοφτεροτητα τους. Αδεια επισης δεν θα χρειαζοταν αμα ειναι παλαιοτερα του 1921 (νομιζω) οποτε θεωρουνται αντικες και οχι functional οπλα. Τα περισσοτερα απο αυτα ομως ειναι machine-made μεταξυ 1930-45, και δεν ειναι αρκετα παλαια...

Τωρα αξιζει να τα συλλεξει κανεις? ΟΧΙ, εξαιτιας του machine-made χαρακτηριστικου, αμα θεωρεισαι σοβαρος συλλεκτης, και σιγουρα οχι για την ιαπωνικη κυβερνηση η οποια τα καταστρεφει οταν πεφτουν στα χερια τους επειδη "δυσφημουν" την πραγματικη ιαπωνικη χειροποιητη τεχνη. Αμα ομως εισαι κοινος θνητος, δεν υπαρχει λογος για να μην τα συλλεξεις αφου και φτηνα ειναι ($200 - $1000) και ιστορικη αξια εχουν ως κειμηλια του B'ΠΠ. Εδω ομως ειναι το πρωτο πραγμα που πρεπει να προσεξεις. Πολλοι επιτηδειοι πουλανε αυτα τα σπαθια σε τιμες πολλων χιλιαδων δολλαριων, σαν να ητανε κανονικα katana αντικα, ενω η τιμη τους δεν πρεπει να φευγει απο το price-range που ανεφερα πριν λιγο. Βεβαια υπαρχουν περιπτωσεις (κυριως σε σπαθια ανωτερων αξιωματικων) που η λεπιδα ηταν απο παλαια οικογενειακα σπαθια τα οποια απλα "εντυναν" με θηκες και χερουλια του Β'ΠΠ ετσι ωστε να μπορουν να τα φορανε στην στολη τους. Αυτα οντως αξιζουν καλα λεφτα (η λεπιδα μονο) αλλα δεν υπαρχουν πολλα τετοια σπαθια. Για να ξεχωρισεις ομως αυτα τα σπαθια πρεπει να ξερεις δυο-τρια πραγματα για τα katana. Λιγη εμπειρια χρειαζεται. Συνηθως τα machine-made εχουν χαραγμενα στη λεπιδα κοντα η κατω απο το χερουλι το νουμερο παραγωγης.

Παντως τα κατανα Β'ΠΠ σιγουρα σε καμμια περιπτωση δεν θα τα αγορασεις για να "παιξεις" μαζι τους η να εξασκηθεις σε πολεμικη τεχνη.

Οσο για τα σπαθια αυτου του τυπου στο Ebay εριξα μια ματια και μπορω να σου πω με αρκετη βεβαιοτητα οτι δεν ειναι καν κατανα Β'ΠΠ αλλα μοντερνες κινεζικες αντιγραφες που εχουν υποστει διαδικασια τεχνητης παλαιωσης για να μοιαζουν με τα κατανα του Β'ΠΠ. Ειναι αρκετα φανερο απο τα υλικα, το στυλ της λεπιδας, τα σχεδια, κτλ.. Nothing looks right... Και δεν χρειαζεται να εισαι γνωστης, απλα π.χ. να παρατηρησεις οτι στα χερουλια τα μεταλλα υποτιθεται ειναι παλια ενω το μαλλινο wrapping μοιαζει με κορδονι παπουτσιου που τοποθετηθηκε μολις χθες...

Αν ηταν απο ευρωπαικο μαγαζι θα μπορουσες να το αγορασεις για την πλακα για καθαρα διακοσμητικους λογους, αλλα εκτος ευρωπης θα σταματηθουν στο τελωνειο και τα συγκεκριμενα δεν αξιζουν με καμμια παναγια το τρεξιμο και το κοστος μιας αδειας εισαγωγης..

Ελπιζω να σε καλυψα..

Να πως ειναι συνηθως ενα κατανα του Β'ΠΠ

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!!Βασικα το συγκεκριμενο που εβλεπα εγω ειχε χαραγμενο τον αριθμο εργοστασιου και η λαβη του φαινοταν σιδερενια και οχι απο κορδονι..Επειδη εχω ηδη 2 απομιμησεις σπιτι δεν θελω και αλλη!!(μια απο ενα κινεζικο μαγαζι που μου το εδωσαν δωρο και ενα που μου εφερε ο ξαδερφος μου απο το κοσσοβο:wis::wis:)Εχεις καμια ιδεα απο που μπορω να αγορασω ενα ακομη και μεσω ιντερνετ??Δεν το θελω για ποιος ξερει τι εξασκηση
Spoiler:

#104 everythin

everythin

Starting...

• Members
  • 10 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2009 - 13:23

Καλησπέρα παιδιά.

Ξέρετε που πουλάνε (κατά προτίμηση Αθήνα) maintenance kit για κατάνα?

#105 Aeria_Gloris

Aeria_Gloris

Safe in a dream

• Members
  • 94 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2009 - 13:09

Δεν αντεξα να περιμενω να αγορασω καποια στιγμη ενα αληθινο,πηγα και πηρα πριν κανα μηνα ενα μουφεξ απο Μοναστηρακι με 30 euro και αρχησα να εξασκουμαι σε οτι υπαρχει γυρω μου.Πρωτα την πληρωσε η κουτα του κλασσικα και υστερα το κονταρι της σημαιας που βαζουμε για την 25η Μαρτιου:hahaha:
Δεν περιμενα να κοβει αλλα μια καποια ζημια την κανει τελικα..Το μονο ξενερωτο ειναι οτι ειναι ισιο:uhh:

Stray Dogs Howling in the Dark

Τρελαμενη Πυξιδα
MyAnimeList