Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

The art of japanese swordmaking

• Please log in to reply
137 replies to this topic

#106 chriskin

chriskin

[Apricity]

• Members
  • 56 posts

Posted 26 June 2009 - 00:09

δίνω όρκο ότι η "κατάνα" που λεει ο απο πανω κοβει μια χαρα

σε ολα εκτος απο ενα κουτσουρο, δν μας απογοητευσε

για 30 ευρω τουλαχιστον :)

#107 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 04 July 2009 - 23:27

ενα ξερω κοβουν φετες ειναι και γαματα σε εμφανιση θα ηθελα ενα.

ezgif.com-resize.gif

#108 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 05 July 2009 - 00:11

δίνω όρκο ότι η "κατάνα" που λεει ο απο πανω κοβει μια χαρα

σε ολα εκτος απο ενα κουτσουρο, δν μας απογοητευσε

για 30 ευρω τουλαχιστον :)

Άρα αν κάποια στιγμή εκεί που "κόβετε", σπάσει και σας βγάλει κανα μάτι (or worse), θα έχετε να λέτε ότι δώσατε μόνο 30 ευρώ. Μπράβο.
:nosey:
Posted Image
Posted Image

#109 chriskin

chriskin

[Apricity]

• Members
  • 56 posts

Posted 05 July 2009 - 00:13

Άρα αν κάποια στιγμή εκεί που "κόβετε", σπάσει και σας βγάλει κανα μάτι (or worse), θα έχετε να λέτε ότι δώσατε μόνο 30 ευρώ. Μπράβο.
:nosey:

τωρα αυτο πρεπει να θεωρηθει ως αστειο η ως προσπαθεια για κατι ειρωνικο που απετυχε?

#110 iai

iai

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 01 October 2009 - 15:16

Ενα οποιδήποτε κομματι σιδήρου αν ακονιστεί λιγο, κοβει! Δεν ειναι αυτό το θεμα! Το κατανα εχει πολλα μυστικά και ένα από αυτα ειναι το ζυγισμα του. Αν κρατήσεις καλο κατάνα (ή φτιαγμενο για σενα) και ενα φτηνό, το καταλαβαίνεις αμεσως! Οι κινησεις διαγραφονται αλλιως. Ίσως το σημαντικότερο όμως ειναι ότι τα φτηνα κατανα ειναι διακοσμητικά που σημαίνει ότι ο πύρος που συγκρατεί τη λαμα στη λαβή ειναι προχειρος. Αρα κινδυνευεις απλα να φυγει η λαμα! Στα παλια (και σύγχρονα ειδικης παραγγελιας) πολεμικα κατάνα η λάμα συνεχίζει μέσα στη λαβη και φτανει ως ετο ακρο της λαβής όπυ υπάρχει επιπλέον βαρος. Μ' αυτόν τον τρόπο επιτυγχανεται πολυ καλυτερη ισορροπία του κατανα στο χερι.

Αν θελετε κατι οχι πολυ ακριβό και να μπορει να χρησιμοποιηθεί και για εξάσκηση, θα πρότεινα από το δίκτυο ισπανικά κατάνα από το Τoledo.

iaido ή kendo? Έχω δει βίντεο iaido αλλά είναι κάνεις 2-3 κοψιές στον αέρα και τέλος και απογοητεύτηκα... Λέω αυτό είναι η τέχνη του σπαθιού? Ούτε άμυνα, ούτε κάποια κίνησης αποφυγής χτυπημάτων? Με λίγα λόγια βγάζουμε το katana και όποιον πάρει ο χάρος?

Από την άλλη το kendo είναι με ξύλινα σπαθιά οπότε δεν αποκτάς την αίσθηση του Katana...

Καμιά άποψη?

Εχεις δικιο! Το Ιαίδο ειναι εναντι φανταστικού αντιπάλου μια φιλοσοφία μεσω 12 προκαθορισμένων katta. Το Κendo ειναι με υπεροχη πανοπλια αλλα με ξύλινα σπαθια και εντελως σετ κινησεις.
Η απάντηση: Υπαρχουν πολλές αλλες σχολές αναμεσα στις δυο όπου η εξάσκηση ειναι με πραγματικά κατανα αναμεταξύ τους η με αχειρενιους στοχους! Όπως καταλαβαινεις αυτο ειναι λιγο πιο επικίνδυνο αλλα πολυ πιο ενδιαφέρον! απλα πρεπει να το ψάξεις πολυ!

Edited by Kenny, 01 October 2009 - 18:47.
TRIPLE post o___________________________O

#111 Grimmy

Grimmy

Darker Than Black

• Members
  • 14 posts

Posted 13 October 2009 - 19:59

Bασικα θα ηθελα να πω συγχαρητηρια σε αυτον που εκανε το ποστ... το καλυτερο ποστ που εχω δει ποτε και ο λογος που γραφτηκα στο sait^^ οσο αναφορα το kendo μαρεσει παρα πολυ... γενικα αυτα τα ξυλινα σπαθια μαρεσουν σχεδον οσο και τα κατανονικα κατανα! Για να ειμαι ειλικρινις μονο μια φορα εχω πιασει ενα τετοιο ξυλινο σπαθι και πραγματικα το ερωτευτηκα *_* οσο αναφορα iaido δεν ειναι ακριβως "βγάζουμε το katana και όποιον πάρει ο χάρος?" ειναι πολυ πιο δυσκολο αποτι φενεται....
Posted Image

#112 iai

iai

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 26 October 2009 - 19:36

Παντως η αίσθηση ενός σωστου κατανα στο χερι δεν περιγραφεται... αψογο ζύγισμα, γινεται προέκταση του χεριού σου...με μια κινηση το τραβάς από τη σάγια και καρφώνεις το στόχο (αχειρενιο), ξεκαρφώνεις, ελέγχεις το χώρο, κάνεις τσιμπούρι (καθαρίζει η λάμα) και το ξαναβάζεις στη σάγια παντα ελέγχοντας το χώρο....

#113 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 26 October 2009 - 20:27

Παντως η αίσθηση ενός σωστου κατανα στο χερι δεν περιγραφεται... αψογο ζύγισμα, γινεται προέκταση του χεριού σου...με μια κινηση το τραβάς από τη σάγια και καρφώνεις το στόχο (αχειρενιο), ξεκαρφώνεις, ελέγχεις το χώρο, κάνεις τσιμπούρι (καθαρίζει η λάμα) και το ξαναβάζεις στη σάγια παντα ελέγχοντας το χώρο....

Για κάποιον που ξέρει να τα κάνει όλα αυτά μετά από μήνες/χρόνια προπόνησης... :P
Αν βάλεις κάποιον άσχετο απλά να τραβήξει το katana απο τη saya, το πιο πιθανό είναι να ανοίξει η saya στα δύο και να χάσει και μερικά δάχτυλα... τόσο κοφτερό είναι το katana... :nosey:
Posted Image
Posted Image

#114 iai

iai

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 26 October 2009 - 20:34

απόλυτα σωστος Erebos! αλλα αυτό ισχύει για όλες τις πολεμικές τέχνες... και εδω πολυ παραπάνω διοτι το κατανα κοβει.. θελει παρα ολυ προσοχή και αρκετα χρονια εξάσκηση..

Edited by iai, 26 October 2009 - 20:50.

#115 Old_Man_Zangetsu

Old_Man_Zangetsu

Starting...

• Members
  • 12 posts

Posted 28 October 2009 - 13:58

Χρησίμα ολά αυτά, τουλάχιστον για μένα. Το να μαθαίνεις να χειρίζεσε δεν είναι και τόσο εύκολο όσο φαντάζονται μερικοί. Χρειάστηκα 5 χρόνια για να με αφήσει ο sensei να αγγίξω katana!

#116 iai

iai

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 29 October 2009 - 10:19

Mαλλον θα ξεκίνησες από Aikido ή κατι αντίστοιχο όπου ξεκινούν με boken. Αν ξεκινούσες από Iaido (η παρομοιες σχολες) το κατανα ειναι από την πρωτη μέρα. Αυτό που αλλαζει πολύ ειναι η χρήση του έναντι πραγματικού αντιπάλου, ακομα και εκει όμως ποτε δε γινεται με κοφτερα κατανα...

#117 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 03 November 2009 - 13:56

εγώ με bokken ξεκίνησα το Iaido και απο όσο ξέρω δεν αρχίζεις ποτέ με ακονισμένη κατάνα... απο όσο ξέρω εγώ βέβαια...

#118 iai

iai

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 06 November 2009 - 14:56

Ακονισμένη λαμα δεν εχω δει ποτε να χρησιμοποιουν. Ιaidο εκανα αρκετα χρόνια, εκει χρησιμοποιούσαμε κατανα από την πρωτη μερα στα katta. Υπάρχουν όμως πολλα παρακλαδια σχολών του iaido, όπου χρησιμποοιείται πολυ το κατανα για κοπές σε αχειρενιο στόχο και αλλα υλικά, σε katta, αλλά και πιο βαρια κατανα χωρίς κόψη για επιθεσεις αναμεταξύ τους.

#119 Nergal

Nergal

Anime Amateur

• Members
  • 124 posts

Posted 06 November 2009 - 15:14

θεωρώ οτι το να ξεκινήσει αρχάριος με κατάνα απο το πρώτο μαθημα iaido, ειναι λάθος...το bokken είναι πιο σωστό και πιο ασφαλές...
Posted Image
ONIBOCHO MASAKATSU YOSHIYUKI

#120 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 12 November 2009 - 13:44

συμφωνώ με τον απο πάνω μου :)
@Iai , σόρι νόμιζα οτι εννοούσες με ακονισμένη κατάνα απο την πρώτη μέρα προπόνησης... ωστόσο.. εξακολουθώ να συμφωνώ οτι στην αρχή καλό είνια να κάνει με bokken