Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

The art of japanese swordmaking

• Please log in to reply
137 replies to this topic

#61 Baktiridion

Baktiridion

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 02 October 2008 - 14:15

Εγώ τα δικά μου τα είχα πάρει απο το sports center στην Τρικούπη αλλά μιλάω για τουλάχιστον 5 χρόνια πρίν.... πάντως σχολές όπως το budo center πρέπει να κάνουν παραγγελίες για τους σπουδαστές κατευθείαν απο Ιαπωνία σε όλα τα "όπλα"...

κατάνα είναι ωραίο να έχεις αλλά θέλει πολύ προσοχή... δεν υπάρχει επριθώριο για "Ατύχημα"... το κόβεις το δάχτυλο...

πάντως είανι εξαιρετικά δύσκολο να βρείς καλή κατάνα ακόμα και μέσα στην Ιαπωνία..για να την φέρεις δε, στην Ελλάδα, μόνο στη ζούλα...

Μήπως έχεις τη ιστοσελίδα αυτού του sport center;

#62 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 02 October 2008 - 14:51

Μήπως έχεις τη ιστοσελίδα αυτού του sport center;

δυστυχώς δεν την έχω αλλά δε νομίζω να έχει ούτως ή άλλως... το τηλ είναι 210 3622867.. ειναι (ήταν) μια πολύ συμπαθητική κυριούλα εκεί... μπορείς να πάρεις τηλ να μάθεις τί διαθέτει και σε ποιές τιμές...

#63 Baktiridion

Baktiridion

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 03 October 2008 - 13:35

Εγώ τα δικά μου τα είχα πάρει απο το sports center στην Τρικούπη αλλά μιλάω για τουλάχιστον 5 χρόνια πρίν.... πάντως σχολές όπως το budo center πρέπει να κάνουν παραγγελίες για τους σπουδαστές κατευθείαν απο Ιαπωνία σε όλα τα "όπλα"...

κατάνα είναι ωραίο να έχεις αλλά θέλει πολύ προσοχή... δεν υπάρχει επριθώριο για "Ατύχημα"... το κόβεις το δάχτυλο...

πάντως είανι εξαιρετικά δύσκολο να βρείς καλή κατάνα ακόμα και μέσα στην Ιαπωνία..για να την φέρεις δε, στην Ελλάδα, μόνο στη ζούλα...

Έχεις τη ιστοσελίδα αυτού του sport center;Αυτο στη Τρικούπη..

#64 Baktiridion

Baktiridion

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 03 October 2008 - 13:37

δυστυχώς δεν την έχω αλλά δε νομίζω να έχει ούτως ή άλλως... το τηλ είναι 210 3622867.. ειναι (ήταν) μια πολύ συμπαθητική κυριούλα εκεί... μπορείς να πάρεις τηλ να μάθεις τί διαθέτει και σε ποιές τιμές...

Ρε συ θελω να δω φοτο και τετοια να δω τιμες να χαζέψω κατι σαν προσπεκτους....

#65 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 03 October 2008 - 13:41

Ένα bokken έχει το μαγαζί, που χρησιμοποιείται για iaidou και κοστίζει 20 ευρώ! δεν έχει να χαζέψεις τίποτα απολύτως.

#66 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 03 October 2008 - 14:34

τι ακριβώς θέλεις? κατάνα δεν έχει...δε νομίζω δηλαδή..ούτε είναι τόσο οργανωμένο να έχει καταλόγους κλπ... και το μαγαζί είναι μια τρύπα...κανονικά...

απορώ πάντως με τόσο κόσμο που ασχολείται πλέον με πολεμικές τέχνες, γιατί δεν έχει δημιουργηθεί ένα καλό μαγαζί..... τέλος πάντων....

άσχετο.. υπάρχει στο Τόκιο -στη μέση του ολίγον πουθενά- το μουσείο σπαθιού που έχει κατάνα από σαμουράι κλπ και έχει απίστευτό αριθμό.. το συστήνω σε όποιον πάει τόκιο ...αλλα πραγματικά θέλει ψάξιμο.. εκεί νομίζω διατηρούνται και αρχεία για την ιστορία των κατάνα, εκεί μπορείς να μάθεις και που θα βρείς καλές κατάνα κλπ κλπ.....

#67 Baktiridion

Baktiridion

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 04 October 2008 - 10:32

τι ακριβώς θέλεις? κατάνα δεν έχει...δε νομίζω δηλαδή..ούτε είναι τόσο οργανωμένο να έχει καταλόγους κλπ... και το μαγαζί είναι μια τρύπα...κανονικά...

απορώ πάντως με τόσο κόσμο που ασχολείται πλέον με πολεμικές τέχνες, γιατί δεν έχει δημιουργηθεί ένα καλό μαγαζί..... τέλος πάντων....

άσχετο.. υπάρχει στο Τόκιο -στη μέση του ολίγον πουθενά- το μουσείο σπαθιού που έχει κατάνα από σαμουράι κλπ και έχει απίστευτό αριθμό.. το συστήνω σε όποιον πάει τόκιο ...αλλα πραγματικά θέλει ψάξιμο.. εκεί νομίζω διατηρούνται και αρχεία για την ιστορία των κατάνα, εκεί μπορείς να μάθεις και που θα βρείς καλές κατάνα κλπ κλπ.....

Ψάχνω ένα καλό Bokken.....ή replica απο Bleach ή Devil May Cry (απο ελλάδα γιατι δεν το ρισκάρω κανονικο κατανα απο εξωτερικό.)

Edited by Baktiridion, 06 October 2008 - 14:41.
λαθος

#68 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 10 October 2008 - 17:13

έχουμε φέρει κατάνα απο Ιαπωνία πριν 30 χρόνια αλλά δεν την είχαμε ακονίσει γιατί δε θα μπορούσαμε να την φέρουμε. αλλά είπα στη μητέρα μου΄οτι το νόημα ήταν όλο στο "ακονισμα"!! αλλιώς τι νόημα είχε να έχουμε μια κατάνα που δεν κόβει?

εισαι σιγουρη οτι ηταν οντως katana και οχι ενα iaito για practice σε πολεμικες τεχνες? Εκτος αν με το ακονισμα εννοεις το polishing, και το σπαθι αυτο ειχε γινει απλα dull/tired λογω παλαιοτητας/χρησης και σκουριας.

Παντως για να βρεις αριστουργηματα σαν το παρακατω, πρεπει να πας Ιαπωνια, και να ξοδεψεις πανω απο $30,000... Το εν λογω σπαθι ειναι προσφατη δημιουργια Ιαπωνα σηδιρουργου σε διεθνη διαγωνισμου κατασκευης σπαθιου.

Posted ImagePosted Image

Spoiler:

Posted Image

#69 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 11 October 2008 - 22:55

Μόλις πέτυχα το παρακάτω site από διαφήμιση στο Animenfo, για όσους τυχόν ενδιαφέρονται

True Swords - Samurai Swords, Full Tang, Real Blades, Movie, Anime, Video Game, & Manga Replicas

E5VV38U.jpg

#70 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 13 October 2008 - 08:56

εισαι σιγουρη οτι ηταν οντως katana και οχι ενα iaito για practice σε πολεμικες τεχνες? Εκτος αν με το ακονισμα εννοεις το polishing, και το σπαθι αυτο ειχε γινει απλα dull/tired λογω παλαιοτητας/χρησης και σκουριας.

Spoiler:

είμαι... καθώς φτιάχτηκε ειδική παραγγελία για να το φέρουμε Ελλάδα όταν παντρευτηκε η Ιαπωνίδα μητέρα μου τον πατέρα μου. έπρεπε να το ζητήσουμε να μην κόβει αλλιώς δε θα μπορούσαμε να το φέρουμε...

το άλλο σπαθί που ανέφερα, του παπού μου, ήταν ακονισμένο βεβαιώς, αλλά απολυτώς σκουριασμένο επίσης. σκέψου τοι ήταν 60 χρόνια σε μια ντουλάπα στον κήπο.. φουλ υγρασία...

#71 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 13 October 2008 - 10:05

Φτιαχτηκε ειδικη παραγγελια??? That sounds mighty interesting... (and may I add, promising)

Θα με κανεις την χαρη να το βγαλεις φωτογραφια και να την ποσταρεις στο thread please? Βγαλε την λεπιδα με πλαγιο φωτισμο για να φαινεται καλα το hamon. Εχεις την γνωση να το λυσεις? Δηλαδη να βγαλεις τα bamboo pins για να αφαιρεσεις την tsuka και να δουμε την υπογραφη του σιδηρουργου. Ο τυπος μπορει να ειναι γνωστος και να θεωρειται φιρμα σημερα. Μπορει το σπαθι σου να εχει αξια καποιες χιλιαδες ευρω. Βεβαια για να το στειλεις πισω στην Ιαπωνια για σωστο γυαλισμα/ακονισμα θα στοιχιζε και αυτο καποιες χιλιαδες ευρω, αλλα με τους σημερινους νομους ειναι εφικτο.

And there is a small chance that your sword may be worth it.
Posted Image

#72 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 13 October 2008 - 10:34

καθώς φτιάχτηκε ειδική παραγγελία για να το φέρουμε Ελλάδα όταν παντρευτηκε η Ιαπωνίδα μητέρα μου τον πατέρα μου.

Μακάρι να είχε φέρει και η μητέρα μου όταν ήρθε από την Ιαπωνία για να παντρευτεί τον πατέρα μου...
:if:
Είσαι πολύ τυχερός που έχεις ένα τέτοιο κειμήλιο!! :congrats:
Όπως είπε ο Mr Ayu-Mania-sama, φωτόzz άμεσα!!.. :nanana:
Posted Image
Posted Image

#73 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 13 October 2008 - 10:46

Φτιαχτηκε ειδικη παραγγελια??? That sounds mighty interesting... (and may I add, promising)

Θα με κανεις την χαρη να το βγαλεις φωτογραφια και να την ποσταρεις στο thread please? Βγαλε την λεπιδα με πλαγιο φωτισμο για να φαινεται καλα το hamon. Εχεις την γνωση να το λυσεις? Δηλαδη να βγαλεις τα bamboo pins για να αφαιρεσεις την tsuka και να δουμε την υπογραφη του σιδηρουργου. Ο τυπος μπορει να ειναι γνωστος και να θεωρειται φιρμα σημερα. Μπορει το σπαθι σου να εχει αξια καποιες χιλιαδες ευρω. Βεβαια για να το στειλεις πισω στην Ιαπωνια για σωστο γυαλισμα/ακονισμα θα στοιχιζε και αυτο καποιες χιλιαδες ευρω, αλλα με τους σημερινους νομους ειναι εφικτο.

And there is a small chance that your sword may be worth it.

αποκλείεται να το βγάλω φωτογραφία και να το το βάλω σε thread...επίσης, δυστυχώς δεν έχω ιδέα πως να το λύσω... ντρέπομαι αλλά ναι.. δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις... το έιχα σκεφτεί παλιότερα να το ακονίσω..αλλά... αμά σκεφτείς οτι καθένας που έρχεται σπίτι μας το αρπάζει πριν προλάβουμε να πούμε τίποτα, θα είχαν γίνει πολλά ατυχήματα αν ήταν ακονισμένο...

άσχετο... δε ξέρω αν είναι αστικός μύθος αλλά μου έχουν πει ότι ένας Έλληνας συλλέκτης έχει στην κατοχή του την κατάνα την οποία παρέδωσε στον Στρατηγό Μακάρθουρ ο στρατηγός Umezu όταν παραδόθηκε στην Αμερική η Ιαπωνία στον ΒΠΠ... λε΄τε να ισχύει κάτι τέτοιο?

#74 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 13 October 2008 - 11:11

αποκλείεται να το βγάλω φωτογραφία και να το το βάλω σε thread...επίσης, δυστυχώς δεν έχω ιδέα πως να το λύσω... ντρέπομαι αλλά ναι.. δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις... το έιχα σκεφτεί παλιότερα να το ακονίσω..αλλά... αμά σκεφτείς οτι καθένας που έρχεται σπίτι μας το αρπάζει πριν προλάβουμε να πούμε τίποτα, θα είχαν γίνει πολλά ατυχήματα αν ήταν ακονισμένο...

άσχετο... δε ξέρω αν είναι αστικός μύθος αλλά μου έχουν πει ότι ένας Έλληνας συλλέκτης έχει στην κατοχή του την κατάνα την οποία παρέδωσε στον Στρατηγό Μακάρθουρ ο στρατηγός Umezu όταν παραδόθηκε στην Αμερική η Ιαπωνία στον ΒΠΠ... λε΄τε να ισχύει κάτι τέτοιο?

Λιγο απιθανο μου ακουγεται αυτο με τον Μακαρθουρ, αλλα ποτε δεν ξερεις. Υπαρχουν αρκετοι παντως Ελληνες που ειναι σοβαροι συλλεκτες ιαπωνικων σπαθιων. Εχω γνωρισει κανα 2 σε events στο Λονδινο.

Αν αποφασισεις ποτε να ερευνησεις την αξια του σπαθιου σου, και να το συντηρησεις η ακονισεις, ο παρακατω οδηγος θα σου ειναι χρησιμος. Σου λεει πως να λυσεις το σπαθι και πως να το φροντιζεις. Επισης εχει links για restoration services. Καποια μερα δοκιμασε να μαθεις ποιος το εφτιαξε παντως, γιατι μπορει να κατεχεις ενα αξιολογο σπαθι και να μην το ξερεις.

Japanese Sword Restoration Parts - Care & Handling

Πως ετσι και δεν θες να μοιραστεις φωτογραφικα το κατανα σου μαζι μας? Ειναι απλα ο κοπος και η φασαρια, η το σπαθι αποτελει επτασφραγιστο μυστικο της οικογενειας?

:hahaha:
Posted Image

#75 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 posts

Posted 13 October 2008 - 11:45

Πως ετσι και δεν θες να μοιραστεις φωτογραφικα το κατανα σου μαζι μας? Ειναι απλα ο κοπος και η φασαρια, η το σπαθι αποτελει επτασφραγιστο μυστικο της οικογενειας?

:hahaha:

ΕΥχαριστώ για τις πληροφορίες... το σπαθί οχι δεν είναι επτασφράγιστο.. απλά βρίσκω ότι έινια ολίγον επίδειξη να βα΄ζω φωτογραφία είτε της κατάνα είτε φωτογραφιά των κιμονό ή ακόμα και του εαυτού μου... ή μάλλον ψέμματα.. του εαυτού μου δε βάζω για άλλους λόγους...

τώρα αν θα έχει αξία (που δε νομίζω με την έννοια οτι ένα σπαθί έχει αξία βάσει του "κοψίματός" του , οπότε μια κατάνα που δεν κόβει δε ξέρω τι αξία έχει.... πάντως.. η μύτη της καρφώνει άνετα.... :P