αποκλείεται να το βγάλω φωτογραφία και να το το βάλω σε thread...επίσης, δυστυχώς δεν έχω ιδέα πως να το λύσω... ντρέπομαι αλλά ναι.. δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις... το έιχα σκεφτεί παλιότερα να το ακονίσω..αλλά... αμά σκεφτείς οτι καθένας που έρχεται σπίτι μας το αρπάζει πριν προλάβουμε να πούμε τίποτα, θα είχαν γίνει πολλά ατυχήματα αν ήταν ακονισμένο...
άσχετο... δε ξέρω αν είναι αστικός μύθος αλλά μου έχουν πει ότι ένας Έλληνας συλλέκτης έχει στην κατοχή του την κατάνα την οποία παρέδωσε στον Στρατηγό Μακάρθουρ ο στρατηγός Umezu όταν παραδόθηκε στην Αμερική η Ιαπωνία στον ΒΠΠ... λε΄τε να ισχύει κάτι τέτοιο?
Λιγο απιθανο μου ακουγεται αυτο με τον Μακαρθουρ, αλλα ποτε δεν ξερεις. Υπαρχουν αρκετοι παντως Ελληνες που ειναι σοβαροι συλλεκτες ιαπωνικων σπαθιων. Εχω γνωρισει κανα 2 σε events στο Λονδινο.
Αν αποφασισεις ποτε να ερευνησεις την αξια του σπαθιου σου, και να το συντηρησεις η ακονισεις, ο παρακατω οδηγος θα σου ειναι χρησιμος. Σου λεει πως να λυσεις το σπαθι και πως να το φροντιζεις. Επισης εχει links για restoration services. Καποια μερα δοκιμασε να μαθεις ποιος το εφτιαξε παντως, γιατι μπορει να κατεχεις ενα αξιολογο σπαθι και να μην το ξερεις.
Japanese Sword Restoration Parts - Care & Handling Πως ετσι και δεν θες να μοιραστεις φωτογραφικα το κατανα σου μαζι μας? Ειναι απλα ο κοπος και η φασαρια, η το σπαθι αποτελει επτασφραγιστο μυστικο της οικογενειας?