Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

The art of japanese swordmaking

• Please log in to reply
137 replies to this topic

#31 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 posts

Posted 05 March 2008 - 12:01

τι απηθανα τελεια που ειναι...
υπαρχει περιπτωση να μπορω να αποκτισω κατι τετοιο??

:oo:
Δεν σου'φτασε η κατάνα που σου πήραμε για τα γενέθλιά σου ρε άπληστε???!!
Τώρα σοβαρά good work Mr Αyu Mania αλλά μήπως μπορείς να μου πεις αν υπάρχουν όντως dai-katana (two handed katana) που έχω δει σε μερικά παιχνίδια 'η τις λένε και αυτές katana?
Posted Image

#32 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 05 March 2008 - 12:34

Το κατανα αν, και μικροτερο απο το τατσι, ειναι ενα οπλο που κατα βαση χρησιμοποιειται και με τα 2 χερια. Κατι τετοιο ειναι φανερο και απο τις αναλογες πολεμικες τεχνες οπως το Iaido, το Kendo, και το Kenjutsu. Υπαρχουν βεβαια πολλες κινησεις και kata (κοψιματα) που γινονται με το ενα χερι, αλλα αυτα θεωρουνται advanced. Ειναι λοιπον ενα σπαθι που μπορεις να το χειριστεις με το ενα χερι, αλλα κυριως υποτιθεται οτι το χειριζεσαι και με τα δυο. Σπαθι για ενα μονο χερι θεωρειται ο μικροτερος αδερφος του katana, το wakizashi.

Επισης καλο ειναι να αναφερθουν καποιες εξαιρεσεις. Ενας απο τους πιο γνωστους Ιαπωνες ξιφομαχους ηταν ο Miyamoto Musashi ο οποιος ηταν γνωστος για την τεχνικη των 2 σπαθιων. Ειχε αναπτυξει τεχνικες οπου χρησιμοποιουσε ενα κατανα στο καθε χερι. Επισης ενα πιο σπανιο σπαθι που δεν μπορουσες να το χειριστεις με ενα μονο χερι ηταν το nodachi το οποιο ηταν ενα γιγαντιαιο κατανα και χρησιμοποιονταν απο πεζικο εναντιων εφιππων. Ενα παραδειγμα τετοιου ειναι το σπαθι που κουβαλαει ο Toshiro Mifune στους 7 Σαμουραι.

Posted Image

Μια που ειμαι εδω, ας ποσταρω μερικα ωραια σπαθια...

antique wakizashi
Posted Image

antique tachi
Posted Image

2 modern but traditionally forged katanas

Posted Image

Posted Image

:wooi2:
Posted Image

#33 xANTONISx

xANTONISx

Περπάτησα πάρα πολύ ...

• Members
  • 202 posts

Posted 30 March 2008 - 17:33

Δεν διαθέτω τώρα τον χρόνο να το διαβάσω αλλά φαίνεται πολύ καλό.
Το κατέχεις το αντικείμενο :P
Posted Image

Έχουμε και Identi.ca
ΗΙΜΥΜ S3EP5

#34 MechDesigner

MechDesigner

Mech Apprentice Engineer

• Members
  • 61 posts

Posted 10 April 2008 - 16:17

Εξαιρετικη δουλεια με το ποστ Mr Ayu-Mania και χαλαλι στον κοπο που μπηκες να συγκεντρωσεις ολες τις πληροφοριες αυτες μαζι!
Τις προαλλες καθως εψαχνα για ενα συγκεκριμενο shinto βουδιστικο συμβολο (sword dragon και ο οποιος ειναι χαραγμενος πανω στο σπαθι) και επεσα σε ενα λινκ με ενα shirasaya το οποιο ειναι απλα μοναδικο και θελω να μοιραστω τις εικονες του μαζι σας και αφου τις δειτε θα καταλάβετε το γιατι !
Το μονο ασχημο ειναι οτι πωλειται εναντι 27000 $ :emptyonexg1:λογω του οτι ειναι δυο αιωνων(1830-1860 απο οτι εκτιμαται το ετος κατασκευης) κατάνα του Gasan Sadayoshi και με επισημη πιστοποιηση απο οτι λεει ο πωλητης. Οπως και να εχει παντως μονο που βλεπω γυμνη την λεπιδα με πιανει ανατριχιλα και θαυμασμος μαζι απο το ποσο αψογα φτιαγμενο ειναι!

Σημειωση: Μου θυμιζει παρα πολυ το σπαθι που ειχε ο yakuza στο Black Lagoon και μαλλον μπορει και για αυτο να μου φαινεται τοσο ωραιο :P!!!

Attached Files

グえんのすけ クあらもりた
^^^^^^ 山^^^^^^
^^^^^ 麒麟^^^^^^
Posted Image

#35 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 10 April 2008 - 19:33

Ωραια λεπιδα!! Το horimono ειναι ολα τα λεφτα και σιγουρα συμβαλει στην αυξημενη τιμη του σπαθιου. Λιγο παραπανω καμπυλοτητα να ειχε και ενα πιο ενδιαφερον hamon, και θα ηταν τελειο για τα γουστα μου!

Σε ποιο site το πετυχες?

Ενα πολυ καλο φορουμ για ιαπωνικα σπαθια ειναι το εξης: Nihonto Message Board
Posted Image

#36 MechDesigner

MechDesigner

Mech Apprentice Engineer

• Members
  • 61 posts

Posted 11 April 2008 - 18:12

Το βρηκα στο Japanese Swords Arms & Armor Home οπου εχουν και αλλα ωραια σπαθια, αλλα αυτο εγραψε! Αυτο που με ξετρελλανε ειναι οτι μια λεπιδα δυο αιωνων μπορει να εχει πιο πρωτοποριακο σχεδιασμο απο οτι αλλες συγχρονες που εχω δει σαν της HanWei. Ευχαριστω επισης για το site αυτο μιας και μου αρεσουν αισθητικα τα shirasaya και ελπιζω να δω περισσοτερες πληροφοριες για αυτα εκει.
グえんのすけ クあらもりた
^^^^^^ 山^^^^^^
^^^^^ 麒麟^^^^^^
Posted Image

#37 Liliancat

Liliancat

Starting...

• Members
  • 6 posts

Posted 06 May 2008 - 23:30

Η τεχνη του σπαθιου ειναι απιστευτη. Σε ευχαριστω που εδωσες πιο αναλυτικα. Το Ψαχνω για ενα πολυ καλο katana και δεν μπορω να βρω

#38 SirJim

SirJim

lurking

• Members
  • 587 posts

Posted 08 May 2008 - 21:53

Όλα είναι απλά τέλεια (Zoro u r really going to like this thread :) ) Και γω το έχω σκεφτεί να πάρω ένα, αλλά όχι τώρα... Ίσως ο barbass μας δείξει και το δικό του :congrats:

user4670_pic4840_1219234016_zpsbe79b943.

#39 kostas no shinobi

kostas no shinobi

Starting...

• Members
  • 18 posts

Posted 17 May 2008 - 10:32

Ayu-Mania...ειλικρινα μπραβο σου!δεν ξερω αν ειναι λογω της ηληκιας(69)αλλα το'χεις ψαξει αληθεια..μηπως ξερει κανεις καμια σχολη kendo η kenjutsu η εστω καποια σχολη που ν εχει πρακτικη ιαπωνικων σπαθιων στην αθηνα??

#40 MaSaKa

MaSaKa

Anime Freak

• Members
  • 342 posts

Posted 17 May 2008 - 13:41

Ayu-Mania...ειλικρινα μπραβο σου!δεν ξερω αν ειναι λογω της ηληκιας(69)αλλα το'χεις ψαξει αληθεια..μηπως ξερει κανεις καμια σχολη kendo η kenjutsu η εστω καποια σχολη που ν εχει πρακτικη ιαπωνικων σπαθιων στην αθηνα??

καλα.....αμα εχει σχολη και η αθηνα τι να πω...... ειμαστε πολυ μπροστα:P Ναι και γω θα ηθελα ενα katana αλλα ψευτικο καλυτερα γτ δν τους βλεπω καλα τους γειτονες^^

#41 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 17 May 2008 - 14:37

Εχει δύο σχολές kendo η Αθήνα.Μια στη νέα φιλαδέλφεια δίπλα στο ΟΑΚΑ και μία στον Νέο κόσμο κόντα στο μετρό.Το κακό είναι οτι σε καμια από τις δυο δεν διδασκει Ιάπωνας...
Intelligence is nothing without wisdom...

#42 kostas no shinobi

kostas no shinobi

Starting...

• Members
  • 18 posts

Posted 17 May 2008 - 23:15

χαχα...φιλε MaSaKa..να φανταστεις οτι εχω παρει ρεπλικα wakizashi και εχς διαλθσει κατι βιβλια...εχω χαλασει ενα χαρτινο φωτιστικο...εχω κανει κατι χαρακιες σε επιπλα.....πιστεψε με αν μοιαζουμε σε αυτο οσο και αν ξερω οτι λες στον εαυτο σου"το 8ελω για ντεκορ" δν 8α το βαζεις στο θηκαρι!!!!;)..και ναι!εχω κηνιγισει κ μυγες με αυτο...ειμαι κ πλυ 3χρονο XDXD...εγω λεω να παρεις γιατι θα το ευχαρηστιθεις!

#43 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 18 May 2008 - 12:13

Χε χε!! Δεν ειμαι πραγματικα 69... Ειμαι πορνογερος μονο στο μυαλο και οχι στην ηλίκια!!

:hahaha:

Για το Kendo, ειδικα στις μορφες στις οποιες διδασκεσαι στην Ελλαδα, δεν προβλεπεται να πιασεις ποτε κανονικη λεπιδα. Καλυτερα να ασχοληθεις με Iaido που θα ξεκινησεις με bokken και θα καταληξεις σε iaito (ρεπλικα κατανα με αλουμινιενα λεπιδα αντι για ατσαλινη). Πολεμικη τεχνη που ασχολειται με αληθινα σπαθια και με tameshigiri (cutting practice) ειναι το Kenjutsu που αποτι ξερω δεν διδασκεται στην Ελλαδα. Θεωρητικα, πρακτικη με σπαθια εχει και το Ninjutsu, αλλα ενας θεος ξερει τι ειδους Ninjutsu διδασκουν οι ελαχιστες αναλογες σχολες στην Ελλαδα.

Τωρα για την πρακτικη που εκανες με το ψευτικο wakizashi σου, καλυτερα να την αποφυγεις. Αυτα τα σπαθια που πουλανε τα διαφορα army και feng shui μαγαζια ειναι πολυ κακοφτιαγμενα και η πιθανοτητα να σπασει η λεπιδα απο τη χειρολαβη και να καρφωθει στο ματι σου δεν ειναι μικρη...
Posted Image

#44 Animefrick

Animefrick

Anime Professional

• Members
  • 696 posts

Posted 22 June 2008 - 16:09

AX! ιαπονικά σπαθιά και ιαπονική τέχνη! (πώς και δεν είχα δει αυτό το thread??) πραγματικά Mr Ayu-Mania είσαι ψαγμένο άτομο! Εγώ είχα ξεκινήσει ιαπονική τεχνική με σπαθιά! πραγματικά έχω πάθως με αυτές τις τέχνες το κακό είναι ότι έχω βρει μόνο μια σχολή στην πόλη μου και σταμάτησα να πηγαίνω λόγο του ότι άμα δεν μου κάθετε κάτι καλα φεύγω! (και δεν εννοω την ιαπονική τεχνική) (αλλά απ'όσο με βέλπω θα ξαναπάω!)..... Πάντως πιστεύω πραγματικά ότι το να φτιάχνεις ένα κατάνα! είναι πραγματικά τέχνη! (και γενικός σπαθιά) για μένα είναι το καλύτερο όπλο που έχει εμπνευστεί ο άνθρωπος! Προσωπικά νιώθω πιο ασφαλέις κρατώντας ένα ιαπονικό σπαθί παρά ένα όπλο με σφαίρες ακόμα και αν έχω μειωνέκτημα. Με κάνει να νιώθω παντοδύναμη και όταν εξασκούμε νίωθω ότι μπορώ να κόψω τα κεφάλια όλων! (ακόμα και αν δεν είμαι τόσο έμπηρη) :P
[SIGPIC]Kingdom_Hearts_2[/SIGPIC]
..... Kingdom Hearts!!! .....

#45 Mamoru

Mamoru

Starting...

• Members
  • 7 posts

Posted 23 August 2008 - 16:25

Ενδιαφερομαι για την αγορα ενος japanese sword, οχι πολυ ακριβο , κοντα στα 300ευρο με μεταφορικα. Αν εχει ασχοληθει καποιος κ γνωριζει καποιο site online και μπορει να με βοηθησει... Εχω ηδη ενα bamboo katana αλλα το site απο οπου αγοραζα εχει αλλαξει.. Ψαχνω για κατι στην ευρωπη.. οχι απο αμερική η ebay. Ευχαριστω :)
Posted ImagePosted Image
"
Unless I grip the sword, I can not protect you. While gripping the sword I can not embrace you.
" - K.Ichigo