Τωρα οσον αφορα την απαντηση δεν ειναι απλα τα πραγματα. Κρινοντας απο την τιμη υποθετω οτι θελεις ενα functional κατανα, και οχι διακοσμητικο. Με αυτα τα λεφτα, δεν παιρνεις αυθεντικο γιαπωνεζικο, αλλα μπορεις να παρεις katana κινεζικης κατασκευης φτιαγμενο με περιπου παραδοσιακο τροπο, που χρησιμοπηειται σε πολεμικες τεχνες. Για περισσοτερες πληροφοριες δες το japanese swordmaking thread.
Το να το αγορασεις online ομως ειναι λιγο μπερδεμενο για την χωρα μας. Για να κανεις εισαγωγη σπαθιου μεσω ταχυδρομειου χρειαζεσαι ειτε να βγαλεις αδεια εισαγωγης συλλεκτικων οπλων η να γραφτεις σε μια σχολη πολεμικων τεχνων οπου αυτοματα εχεις το δικαιωμα να εισαγεις ταχυδρομικως functional σπαθια. Εχει ομως μπολικη γραφειοκρατεια. Το πιο απλο θα ηταν να πας ο ιδιος στο εξωτερικο να αγορασεις σπαθι και να το φερεις πισω μαζι σου. Αυτο ομως ειναι μαλλον ακριβο.
Μπορει ομως να μην υπαρχει προβλημα αμα αγορασεις απο ευρωπαικο (Ε.Ε) site εφοσον στη θεωρια δεν περνανε τελωνειο τα πακετα απο αυτες τις χωρες.. Ποτε δεν ξερεις.. Οποτε μπορει να μην χρειαζεται τρεξιμο.
Για τα λεφτα που λες παντως, μην περιμενεις καμμια σπαθαρα.. . Δυο ευρωπαικα site που εχω σταμπαρει ειναι τα εξης:
West weapons - Historical swords and armors, The Time Seller.
Samurai Swords - Japanese Swords - Katanas - Katana sword
Τα σπαθια τους φαινονται καλα, αλλα δεν εχω αγορασει ποτε μου, οποτε δεν ξερω αμεσα για την ποιοτητα τους.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Mr Ayu-Mania: 23 Αύγουστος 2008 - 19:50