Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

The art of japanese swordmaking

• Please log in to reply
137 replies to this topic

#46 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Αύγουστος 2008 - 17:19

Δεν χρειαζοταν να ανοιξεις ολοκληρο thread για αυτο, θα μπορουσες να κανεις την ερωτηση στο thread για το japanese swordmaking και θα σου απαντουσα εκει. Ας το μεταφερει καποιος mod εκει.

Τωρα οσον αφορα την απαντηση δεν ειναι απλα τα πραγματα. Κρινοντας απο την τιμη υποθετω οτι θελεις ενα functional κατανα, και οχι διακοσμητικο. Με αυτα τα λεφτα, δεν παιρνεις αυθεντικο γιαπωνεζικο, αλλα μπορεις να παρεις katana κινεζικης κατασκευης φτιαγμενο με περιπου παραδοσιακο τροπο, που χρησιμοπηειται σε πολεμικες τεχνες. Για περισσοτερες πληροφοριες δες το japanese swordmaking thread.

Το να το αγορασεις online ομως ειναι λιγο μπερδεμενο για την χωρα μας. Για να κανεις εισαγωγη σπαθιου μεσω ταχυδρομειου χρειαζεσαι ειτε να βγαλεις αδεια εισαγωγης συλλεκτικων οπλων η να γραφτεις σε μια σχολη πολεμικων τεχνων οπου αυτοματα εχεις το δικαιωμα να εισαγεις ταχυδρομικως functional σπαθια. Εχει ομως μπολικη γραφειοκρατεια. Το πιο απλο θα ηταν να πας ο ιδιος στο εξωτερικο να αγορασεις σπαθι και να το φερεις πισω μαζι σου. Αυτο ομως ειναι μαλλον ακριβο.

Μπορει ομως να μην υπαρχει προβλημα αμα αγορασεις απο ευρωπαικο (Ε.Ε) site εφοσον στη θεωρια δεν περνανε τελωνειο τα πακετα απο αυτες τις χωρες.. Ποτε δεν ξερεις.. Οποτε μπορει να μην χρειαζεται τρεξιμο.

Για τα λεφτα που λες παντως, μην περιμενεις καμμια σπαθαρα.. . Δυο ευρωπαικα site που εχω σταμπαρει ειναι τα εξης:

West weapons - Historical swords and armors, The Time Seller.

Samurai Swords - Japanese Swords - Katanas - Katana sword

Τα σπαθια τους φαινονται καλα, αλλα δεν εχω αγορασει ποτε μου, οποτε δεν ξερω αμεσα για την ποιοτητα τους.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Mr Ayu-Mania: 23 Αύγουστος 2008 - 19:50

Δημοσιευμένη  εικόνα

#47 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 23 Αύγουστος 2008 - 19:45

threads merged, carry on ppl...:Blissfull:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#48 Aeria_Gloris

Aeria_Gloris

Safe in a dream

• Members
  • 94 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Αύγουστος 2008 - 19:49

Ιουλιος-Αυγουστος 2007.Διακοπες στα Χανια οικογενειακως.Εκει που βολταρουμε με κατι φιλους πετυχαινουμε καποιο απο τα πολλα μαγαζια με κρητικα μαχαιρια,οπλα και λοιπα μαχαιροειδη.Οπως καταλαβαινετε πετυχαινουμε και κατι κατανα εκει.Ηταν η πρωτη μου επαφη.Πολυ ιαπωνικο ειπά..

Αχ που να ξερα...Οταν διαβασα αυτο το αρθρο λεω κοιτα να δεις.Εαν ρωτουσα τοτε για το εαν εχουν tanto θα με κοιταζε σαν χαζος!:hahaha:Δεν θυμαμαι τιμες αλλα πρεπει να ηταν ακριβα.Μετα απο ολα αυτα που διαβασα δυσκολα πιστευω πως αυτα που εβλεπα ηταν κατασκευασμενα οπως τα περιεγραψες..Μαλλον ανοξειδωτο ατσαλι που απευθυνονταν για οξειδωνομενες τσεπες:wis:

Πραγματικα πολυ καλη αναλυση του θεματος!Ευγε!Εχω μια μικρη και χαζη ισως απορια..

To hamon δεν απλωνεται τυχαια στη λεπιδα του σπαθιου?Η του δινεις εσυ διαφορετικα σχεδια και αυτα εχουν διαφοερικο ονομα?Οπως ανεφερες πχ Notare,komidare,gunome?

Δεν εχουν καποια διαφορα ε?Απλως για το στυλ και μονο ε?

#49 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Αύγουστος 2008 - 19:56

Τα patterns του hamon δεν εχουν καποια ιδιαιτερη πρακτικη διαφορα και ειναι αναλογα με το γουστο του σιδηρουργου η του πελατη. Χωριζονται παντως στις κατηγοριες που ανεφερα. Στα πιο παλια χρονια οταν πρωτοεμφανιστηκε η τεχνικη, ηταν σχεδον παντα ισιο αλλα παρατηρηθηκε οτι τα πιο περιπλοκα σχεδια βοηθανε στο "δεσιμο" του σπαθιου κατι που δεν ειναι απαραιτητα σωστο και δεν εχει αποδειχθει.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#50 Aeria_Gloris

Aeria_Gloris

Safe in a dream

• Members
  • 94 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Αύγουστος 2008 - 20:16

να σαι καλα:Blissfull:

#51 Mamoru

Mamoru

Starting...

• Members
  • 7 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Αύγουστος 2008 - 16:08

ευχαριστω για την απαντηση αν κ δεν βοηθησε ιδιαιτερα, το σιγουρο ειναι οτι θα το ψαξω το θεμα πολυ κ αν βρω κατι θα το δημοσιευσω κ εδω.

εχμμ, δεν ειχα δει τα link που εβαλες, actually εχει μερικα ενδιαφεροντα κοματια μπορω να πω :).. θα κοιταξω για παραγγελια .. ευχαριστω κ παλι :)
(ακουω συχνα καλα λογια για τα paul chen katana, λεω να δοκιμασω την τυχη μου με ενα τετοιο)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Mamoru: 24 Αύγουστος 2008 - 16:15

Δημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόνα
"
Unless I grip the sword, I can not protect you. While gripping the sword I can not embrace you.
" - K.Ichigo

#52 Baktiridion

Baktiridion

Starting...

• Members
  • 10 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Σεπτέμβριος 2008 - 21:35

Εγώ ψάχνω για Japanese Sword ξύλινο για practise αλλα όχι από εξωτερικό γιατί άκουσα σε ένα forum ένας παρήγγειλε τέτοιο ξύλινο και στο τελωνείο το πέρασαν για όπλο και τον τρέχουν στα δικαστήρια γίαυτό δεν θέλω να βρεθώ κι εγώ εκεί.Επίσης μήπως ξέρει κανεις σχολη Kenjutsu(japanese katana) στην Καλαματα; (ξεχαστηκα και εγραψα με greeklish)

#53 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Σεπτέμβριος 2008 - 23:37

Εγώ ψάχνω για Japanese Sword ξύλινο για practise αλλα όχι από εξωτερικό γιατί άκουσα σε ένα forum ένας παρήγγειλε τέτοιο ξύλινο και στο τελωνείο το πέρασαν για όπλο και τον τρέχουν στα δικαστήρια γίαυτό δεν θέλω να βρεθώ κι εγώ εκεί.Επίσης μήπως ξέρει κανεις σχολη Kenjutsu(japanese katana) στην Καλαματα; (ξεχαστηκα και εγραψα με greeklish)

Θα βρεις στην Ελλάδα bokken. Πήγαινε μια βόλτα και από εδώ :congrats:

#54 Baktiridion

Baktiridion

Starting...

• Members
  • 10 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2008 - 17:48

Θα βρεις στην Ελλάδα bokken. Πήγαινε μια βόλτα και από εδώ :congrats:

Kati me voi8ise alla dn exei apo ellada pali gamw!!!

#55 BarbasSs

BarbasSs

NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

• Members
  • 783 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2008 - 23:14

μην γραφεις greeklish θα φας κραξιμο

Δημοσιευμένη  εικόνα

Spoiler: yarrr,yarrr

#56 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Οκτώβριος 2008 - 12:00

Kati me voi8ise alla dn exei apo ellada pali gamw!!!

Ουχ..Αργησα να σε δω...Υπάρχει μαγαζί Δερβενών και Ιπποκράτους στο Κέντρο της Αθήνας. Είναι ανοιχτό μόνο τα πρωινά όμως. Άλλο ένα μαγαζί είναι το sport center, στη στοά Χαριλάου Τρικούπη πάλι στο κέντρο της Αθήνας. Αν παραγγείλεις απ' έξω πρόσεχε τί θα σου στείλουν! Υπάρχουν μήκη στα bokken! καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον δάσκαλο πριν...
Το κόστος είναι γύρω στα είκοσι ευρώ το σπαθί και καμιά 15 ευρώ η θήκη (άν θες θήκη)

Παρεπιπτόντως το thread το διάβασα μονορούφι! Arigatou για τις πληροφορίες!:congrats:

#57 Baktiridion

Baktiridion

Starting...

• Members
  • 10 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Οκτώβριος 2008 - 14:32

Ουχ..Αργησα να σε δω...Υπάρχει μαγαζί Δερβενών και Ιπποκράτους στο Κέντρο της Αθήνας. Είναι ανοιχτό μόνο τα πρωινά όμως. Άλλο ένα μαγαζί είναι το sport center, στη στοά Χαριλάου Τρικούπη πάλι στο κέντρο της Αθήνας. Αν παραγγείλεις απ' έξω πρόσεχε τί θα σου στείλουν! Υπάρχουν μήκη στα bokken! καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον δάσκαλο πριν...
Το κόστος είναι γύρω στα είκοσι ευρώ το σπαθί και καμιά 15 ευρώ η θήκη (άν θες θήκη)

Παρεπιπτόντως το thread το διάβασα μονορούφι! Arigatou για τις πληροφορίες!:congrats:

Αντε ρε δεν το έλεγες πιο πριν?Και για πες πως λέγεται το μαγαζί η έχεις την ιστοσελίδα του?Τελος παντων εγω πειρα ενα απο το olympusport απο κατερινη ή κομοτινή δεν 8υμαμε αλλα είμαι ευχαριστημένος με αυτό αλλα μπορεί να αγορασω κι'αλλο γί'αυτο το θελω.

#58 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Οκτώβριος 2008 - 15:24

Εγώ τα δικά μου τα είχα πάρει απο το sports center στην Τρικούπη αλλά μιλάω για τουλάχιστον 5 χρόνια πρίν.... πάντως σχολές όπως το budo center πρέπει να κάνουν παραγγελίες για τους σπουδαστές κατευθείαν απο Ιαπωνία σε όλα τα "όπλα"...

κατάνα είναι ωραίο να έχεις αλλά θέλει πολύ προσοχή... δεν υπάρχει επριθώριο για "Ατύχημα"... το κόβεις το δάχτυλο...

πάντως είανι εξαιρετικά δύσκολο να βρείς καλή κατάνα ακόμα και μέσα στην Ιαπωνία..για να την φέρεις δε, στην Ελλάδα, μόνο στη ζούλα...

#59 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Οκτώβριος 2008 - 15:39

Εγώ τα δικά μου τα είχα πάρει απο το sports center στην Τρικούπη αλλά μιλάω για τουλάχιστον 5 χρόνια πρίν.... πάντως σχολές όπως το budo center πρέπει να κάνουν παραγγελίες για τους σπουδαστές κατευθείαν απο Ιαπωνία σε όλα τα "όπλα"...

κατάνα είναι ωραίο να έχεις αλλά θέλει πολύ προσοχή... δεν υπάρχει επριθώριο για "Ατύχημα"... το κόβεις το δάχτυλο...

πάντως είανι εξαιρετικά δύσκολο να βρείς καλή κατάνα ακόμα και μέσα στην Ιαπωνία..για να την φέρεις δε, στην Ελλάδα, μόνο στη ζούλα...

Φαντάζομαι, μιλάς για replica katana γιατί εκτός του ότι οι πραγματικές κάνουν από €3,000-€15,000, όχι απλά δάχτυλο, αν δεν ξέρεις να την "τραβήξεις", κόβεις την saya και μαζί και το χέρι σου... :P
:tensai:
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#60 ayaubu

ayaubu

Anime Amateur

• Members
  • 109 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Οκτώβριος 2008 - 15:45

ώπα! μισό... εννοούσα οτι αγόρασα bokken και ξύλινο σπαθί για προπόνηση κέντο. σίγα μην αγόραζα κατάνα απο Ελλάδα.

Κατάνα μόνο απο Ιαπωνία. αυστηρώς.

έχουμε φέρει κατάνα απο Ιαπωνία πριν 30 χρόνια αλλά δεν την είχαμε ακονίσει γιατί δε θα μπορούσαμε να την φέρουμε. αλλά είπα στη μητέρα μου΄οτι το νόημα ήταν όλο στο "ακονισμα"!! αλλιώς τι νόημα είχε να έχουμε μια κατάνα που δεν κόβει?

ώρες-ώρες δε μπορώ να την καταλάβω τη μαμά μου... άσε που... όταν πέθανε ο παππούς μου πριν 2 χρόνια ανακαλύψαμε ότι είχε μια κατάνα στην αποθήκη του κήπου (την κατάνα που είχε σοτν στρατό στον ΒΠΠ) και η οποία με τα χρόνια και την Ιαπωνική υγρασία έλιωσε... :( δεν συμβαίνουν αυτά. η οικογένειά μου έιναι για κρέμασμα...