Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

The art of japanese swordmaking

• Please log in to reply
137 replies to this topic

#16 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 14 December 2007 - 06:31

Καποια posts χωρις ιδιαιτερη σχεση με το thread διεγραφησαν,προσπαθηστε να μεινετε on topic απο εδω καιι περα,ne?

Spoiler:

#17 nigozeroichi

nigozeroichi

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 14 December 2007 - 12:02

Θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ με τη σειρά μου κάτι στους λόγους για τους οποίους είναι κυρτή η λάμα του σπαθιού:

Όταν ο χρήστης κόψει κάθετα (σε σχέση με το στόχο), η κυρτότητα της λάμας βοηθά στο να μειωθεί η "αντίδραση" που δέχεται στο χέρι/σώμα του σε σχέση με την αντίστοιχη που θα δεχόταν αν το σπαθί ήταν ευθύ.

* * *

Eπίσης σε σχετικό ντοκιμαντερ στη τηλεόραση, είχαν αναφερθεί στη διαδικασία "κάθαρσης" που υποβάλλεται ο τεχνίτης πριν την κατασκευή ενός σπαθιού, η οποία περιλαμβάνει καθημερινό διαλογισμό. Συγκεκριμένα, ένας σιδηρουργός διαλογοζόταν επι 3 μήνες κάτω από τα νερά ενός καταρράκτη κατα τη διάρκεια το χειμώνα... ο_0.
Δεν ξέρω βεβαια πόσο μπορεί να υφίσταται κατι τέτοιο σήμερα.

#18 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 14 December 2007 - 14:07

Συγκεκριμένα, ένας σιδηρουργός διαλογοζόταν επι 3 μήνες κάτω από τα νερά ενός καταρράκτη κατα τη διάρκεια το χειμώνα...

Δεν παμε καλα... Ομως τι να πεις? Η αληθεια ειναι οτι γυρω απο τα ιαπωνικα σπαθια υπαρχουν πολλοι μυθοι και σιγουρα πολλες υπερβολες...

Μα θα μου πεις το ειδα σε ντοκιμαντερ!... Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι απολυτα ακριβες. Ποτε δεν υπηρχε καποια προυποθεση οτι οι σιδηρουργοι επρεπε να επιτυχουν απολυτο ψυχικο ζεν η κατι παρομοιο για να φτιαξουν σπαθια. Υπηρχαν σιγουρα καποιοι σιδηρουργοι που ειχαν μοναστικο παρελθον και αφομοιωσαν καποια διδαγματα της φιλοσοφιας στην τεχνη τους. Ηταν ομως σε μεγαλο βαθμο ενα κολπο μαρκετινγκ. Ειδικα εκεινες τις εποχες τετοια κολπα εντυπωσιαζαν, και υπαρχουν ιστορικα παραδειγματα για σιδηρουργους που ελεγαν καθε λογης φανταστικες μπουρδες για να πουλησουν πιο ευκολα τα σπαθια τους. Στην πραγματικοτητα υπηρχαν εποχες εντονων πολεμων και συγκρουσεων που υπηρχε αναγκη για πολλα σπαθια τα οποια φτιαχνονταν γρηγορα και με συνοπτικες διαδικασιες και ηταν αμφιβολου ποιοτητας. Για αυτο, τα περισσοτερα απο τα καλυτερα ιαπωνικα σπαθια εχουν φτιαχτει σε καιρο ειρηνης.

Βεβαια μια κατασταση ψυχικης γαληνης βοηθαει σε μια τοσο επιπονη και με βαση την υπομονη και την λεπτομερεια, τεχνη. Ακομα και σημερα καποιοι σιδηρουργοι κανουν καποιες βασικες ασκησεις για να βρισκονται στην καλυτερη κατασταση για να φτιαξουν ενα σπαθι.

Ενα σχετικο παραδειγμα ειναι ενας νεος σιδηρουργος που εχει website στα αγγλικα και ειναι αρκετα ενδιαφερον. Ειναι καλος και τα τελευταια χρονια εχει κερδισει καποια βραβεια στους σχετικους διαγωνισμους. Το σαιτ το εφτιαξε ενας δυτικος μαθητευομενος του, ισως ο μονος δυτικος μαθητευομενος στην Ιαπωνια.

Η ιστοσελιδα του: SoulSmithing - Kiyota Jirokunietsu : profile

Μερικα δημιουργηματα του: SoulSmithing - Kunietsu Sword Gallery

Παντως οι ιστοριες με τους καταραχτες ειναι υπερβολες. Οι σιδηρουργοι επρεπε να φτιαχνουν σπαθια για να βγαζουν το ψωμι τους και δεν ειχαν χρονο να χανουν στα κρυα τα νερα. Χωρια που τοτε η πνευμονια ηταν θανατηφορα...
Posted Image

#19 nigozeroichi

nigozeroichi

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 14 December 2007 - 19:22

Μα θα μου πεις το ειδα σε ντοκιμαντερ!... Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι απολυτα ακριβες.

Συμφωνώ απόλυτα...μόνο οτι είδα αναφέρω και μαλιστα μου προξένησε και έκπληξη...Btw το link πολυ καλό!

#20 merQree

merQree

Preacher Of Hate

• Members
  • 8 posts

Posted 26 February 2008 - 07:03

Ψαχνω συγκεκριμενα σπαθια, τα Shunaida! Ειναι σπαθια φτιαγμενα απο αδαμαντιο και φτιαχνονται στην πολη Kaito η Kaitou. Ο λογος που τα ψαχνω ειναι γιατι ειναι τοσο σπανια που με το ζορυ σου λενε "οκ θα στο φτιαξω".
Τα Shunaida λενε πως τα πρωτο δημιουργησαν οι μυθικοι Shinobi.

Posted Image

#21 Kage

Kage

d[-_-]b

• Members
  • 133 posts

Posted 26 February 2008 - 17:52

Ψαχνω συγκεκριμενα σπαθια, τα Shunaida! Ειναι σπαθια φτιαγμενα απο αδαμαντιο και φτιαχνονται στην πολη Kaito η Kaitou. Ο λογος που τα ψαχνω ειναι γιατι ειναι τοσο σπανια που με το ζορυ σου λενε "οκ θα στο φτιαξω".

:fromabove:
Φιλε μου σορρυ κιολας αλλα εγω δεν εχω ξανακουσει κανενα κραμα η στιχειο που να λεγεται αδαμαντιο!! (Εκτος απο fictional καταστασεις του τυπου "wolverine":hahaha:) Τωρα για αδαμαντινη υπαρχει αλλα ειναι ιστος στα δοντια οποτε καμια σχεση!

#22 Cougar

Cougar

Anime Freak

• Members
  • 325 posts

Posted 26 February 2008 - 21:19

Μήπως βλέπεις πολλά anime; :bike:

moving_movies_foto_9_thesout_gr.gif

#23 AkiraSato

AkiraSato

Anime Amateur

• Members
  • 67 posts

Posted 29 February 2008 - 03:51

Μαλλον πολλα anime βλεπεις οπως λενε και οι υπολοιποι ρε συ η μονη αναφορα σε αυτο που λες γινεται κατα καποιο τροπο στο bleach στο chapter 258

Spoiler:

Gyarikku Hou

#24 merQree

merQree

Preacher Of Hate

• Members
  • 8 posts

Posted 02 March 2008 - 07:20

Μαλλον πολλα anime βλεπεις οπως λενε και οι υπολοιποι ρε συ η μονη αναφορα σε αυτο που λες γινεται κατα καποιο τροπο στο bleach στο chapter 258

Seele Schneider (魂を切り裂くもの(ゼーレシュナイダー), Zēre Shunaidā?, German and Japanese for "soul cutter") — The Seele Schneider is a thin, sword-shaped arrow. It's much longer than a standard arrow and functions something like a chainsaw: the spirit particles of its blade vibrate at ultra-high frequencies, loosening the molecular bonds between any spirit matter it cuts so that the Quincy user may easily absorb the freed spirit particles.[11] The Seele Schneiders Uryū uses are stolen from a secret storage room under Karakura hospital.

Ενας απο τους πολλους λογους που τα ψαχνω ειναι ο εξης: το ονομα μου ειναι Rose Schneider :) την υπαρξη αυτων των σπαθιων την ακουω εδω και πολλα χρονια απο τους δικους μου (παππουδες γιαγιαδες κτλ κτλ)...Δεν εχω δει το Bleach ακομα και οχι δε προκειτε για καποιο ανιμε. Το μονο που γνωριζω ειναι οτι εχω ακουσει απο συγγενεις μου κ τπτ παραπανω

Posted Image

#25 Kage

Kage

d[-_-]b

• Members
  • 133 posts

Posted 02 March 2008 - 18:26

Ενας απο τους πολλους λογους που τα ψαχνω ειναι ο εξης: το ονομα μου ειναι Rose Schneider :) την υπαρξη αυτων των σπαθιων την ακουω εδω και πολλα χρονια απο τους δικους μου (παππουδες γιαγιαδες κτλ κτλ)...Δεν εχω δει το Bleach ακομα και οχι δε προκειτε για καποιο ανιμε. Το μονο που γνωριζω ειναι οτι εχω ακουσει απο συγγενεις μου κ τπτ παραπανω

Δηλαδη αν καποιον τον λενε Φωτη αυτος ειναι ενας απο τους λογους για να ψαξει το φοτοσπαθο. Σου εγραψα και παραπανω πως δεν υπαρχει τετοιο υλικο που λες οτι κατασκευαζονταν τα σπαθια. (ειναι φανταστικο υλικο λεμε! wolverine , captain america u get the point... )

Spoiler:

Για να πουμε και τπτ σοβαρο παρτε μερικες φωτο απο ενα γ@μ@το ιαπωνικο σπαθι του δευτερου παγκοσμιου...
Spoiler:

Εδω φενεται το hamon
Spoiler:

Οσοι αναφερονται στα σπαθια αυτης της περιοδου τα ονομαζουν "showa".
Παρακατω φενεται η σφραγιδα των μεταλουργειων SEKI την οποια ειχαν κατασκευαστει μεγαλος αριθμος σπαθιων τοτε. Τα σπαθια σφραγιζονταν ως "showato" που σημαινει οτι δεν κατασκευαζονταν απο παραδοσιακο χαλυβα (tamahagane).
Μια αλλη διαφορα απο τα "παραδοσιακα" κατανα ειναι πως η βαφη τους γινοτανε σε λαδι και οχι σε νερο.
Spoiler:

#26 BarbasSs

BarbasSs

NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

• Members
  • 783 posts

Posted 02 March 2008 - 19:01

πως λεγεται αυτο???
Spoiler:

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr

#27 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 03 March 2008 - 09:39

πως λεγεται αυτο?

Αυτο λεγεται "κακιστη ρεπλικα απο ανοξειδωτο ατσαλι (κουζινομαχαιρο) με αθλια και μη ρεαλιστικα πλαστικοποιημενα διακοσμητικα χαρακτηριστικα".

:nosey:

Αν εννοεις πως λεγεται το στυλ του σπαθιου που προσπαθει να αντιγραψει, τοτε λεγεται tanto. Το tanto ειναι το μικροτερο απο τα ξιφη που κουβαλουσε ο samurai (συνηθως μεχρι 12 ιντσες) και επαιζε το ρολο επιθετικου μαχαιριου. Το φορουσε καθετα μεσα στη ζωνη του παρεα με το συνιθισμενο ζευγος μεγαλυτερων σπαθιων τα katana και wakizashi. Συνηθως μονο αυτο του επιρεποταν να φορα σε καποιους εσωτερικους χωρους. Ειναι επισης το μονο ξιφος που επετρεπαν στις γυναικες και καποιες αλλες κοινωνικες ταξεις. Η σωστη χρησιμοποιηση του θελει καλες γνωσεις στο kenjutsu και φυσικα χρησιμοποιουταν επισης για seppuku (χαρακιρι).
Posted Image

#28 BarbasSs

BarbasSs

NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

• Members
  • 783 posts

Posted 03 March 2008 - 10:20

τι φτιαξανε Wikipedia αφου υπαρχεις εσυ???
thanks, το ονομα του ηθελα να μαθω η φοτο ηταν τελειως τυχαια

Posted Image

#29 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 03 March 2008 - 10:54

παρακατω μερικα tanto. Οπως θα δεις στις φωτο, πολλα απο αυτα για λογους ευελιξιας και ευκολιας χρησεως/αποκρυψης, δεν εχουν tsuba.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Posted Image

#30 BarbasSs

BarbasSs

NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

• Members
  • 783 posts

Posted 03 March 2008 - 11:30

τι απηθανα τελεια που ειναι...
υπαρχει περιπτωση να μπορω να αποκτισω κατι τετοιο??

Posted Image