Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Γενική συζήτηση για τον στρατό

• Please log in to reply
282 replies to this topic

#46 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1,251 posts

Posted 20 March 2007 - 02:28

Φαντάζομαι έχεις διαβάσει καθόλου ιστορία για το πόσο καλοί γείτονες ήταν στο παρελθόν. Μήπως θέλεις να βρεθούνε όλος ξαφνικά και τίποτα πηγές? :o
Οι λαοί της κεντρικής ευρώπης που σφάζονται εδώ και 200 χρόνια μπορούν να συνυπάρξουν

Γνωρίζω πολύ καλα τι έκανε κάρολος IB'
Αν δε βιαζόσουν να βγάλεις αντίλογο θα καταλάβενες οτι μιλάω για τα τελευταία χρόνια που μας αφορούν μετά την ανεξαρτησία μας.
-----------------------

Οι λαοί της κεντρικής ευρώπης που σφάζονται εδώ και 200 χρόνια μπορούν να συνυπάρξουν. Μόνο εσύ ο μη αγαθιάρης Νεοέλληνας δεν μπορείς να συνυπάρξεις?

Εγώ δεν έγραψα ποτέ οτι δεν γίνεται συνηπαρξη φίλε μου. Αυτά τα γράφεις εσύ.
Έγώ απλώς σου λέω πώς ο ανθρωπισμός δεν είναι βιόσιμο δόγμα για εξωτερική πολιτική:calm:

Αγαθιάρης είσαι εσύ αν νομίζεις ότι όσοι μας κυβέρνησαν και κυβερνούν ακολουθούν σόνυ και καλά το δικό σου συμφέρον. Εκτός και αν το δικό σου συμφέρον είναι να ζεις στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα Αν δεν ήταν αγαθιάρηδες τότε κάθε τρεις και λίγο τα τελευταία χρόνια θα είχαμε πολέμους και δε θα προσπαθούσαμε μέσω διπλωματίας να επιτύχουμε στόχους.

Επισεις δεν σχλιάσα για ποιανου το συμφέρων έχουν λειτουργήσει οι κυβερνήσεις τις ελλάδας.Αυτο το κάνεις εσυ.:calm:
Απλώς προτιμάω διεφθαρμένους πολιτικόυς που με πολλεμο έκαναν την ελλάδα από κράτίδιο κράτος παρά φιλειρηνικούς ηγέτες που απομονώνουν τη χώρα απο τα γεγωνότα είς το όνομα του ανθρωπισμού.Μίλαμε βέβαια εντελώς υποθετικά μιας και ηγέτης καθαρά ανθρωπιστηκά κίνητρα δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ(και ευτυχώς που δεν θα υπάξει για τους ανθρώπους που θα ηγηθει).

Αγαθός είναι πρώτα από όλα αυτός που δεν έχει συναίσθηση του προσωπικού του μέτρου και των ορίων της λογικής έτσι όπως την χρησιμοποιεί.

Ναι ακριβώς αυτο σου γράφω και εγώ οτι είσαι αγαθός γιατί έχεις χάσει το μέτρο και κινήσε μόνο βάση ανθρωπιστηκώ ιδεων

btw το να μην έχεις πολιτική άποψη και συνείδηση και να αποκαλείσαι realistic politic δε σε κάνει λιγότερο αγαθό από όσο χαρακτηρίζεις του άλλους.

Επιδέι δε με ξέρεις φίλε kanji μη σχολιάζεις για το αν έχω πολιτική άποψη και συνήδηση. Το οτι δεν παιρνω θέση στη συζήτηση δε σημαίνει οτι ΄δεν έχω θέση.

Η Real politic είναι μία (απο τις πολλες) οπτικές με τις οποίες μπορούν ανα αναλυθούν οι διεθνεις σχέσεις. Επικεντρώθηκα σε αυτη γιατι αυτή είναι που έσυ συστηματικα αγνωείς τελείως στους συλογισμούς σου και μας λές συνέχεια για μία ουτοπική παγκοσμια είρήνη, που αν η ελλαδα τα έβαζε στη σημαία της θα μας έτρογαν λάχανο.:ill:

Δυστυχώς που υπάρχουν τέτοιοι "αγαθιάρηδες" ακόμα γιατί αυτό είναι το πρόβλημα σε κάθε κοινωνία. ;)

Συμφωνώ και συμφωνώ και για τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεσε.

Δεν γίνεται φιλέ kanji και μου κάνει εντυπώσει που δέ το έχεις καταλάβει
Δε λέω καλος ο ανθρωπισμος έχει προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα αλλα κάθε πράμα έχει τα όρια του.

Διάβασε αυτό που γράφω πιο πάνω για τις χώρες της κεντρικής ευρώπης. Η ιστορία χρειάζεται πολύ περισσότερα περάσματα.

Νόμίζω πώς γνωρίζεις και εσύ οτι η 60ετής είρήνη στη κεντρική ευρώπη δέν είναι αποτέλεσμα ανθρωπιστικής λογικής αλλα απόρεια απο το sock των 2 παγκοσμίων πολέμων.

Αν εσύ μέσα σε 3000 χρόνια μπορείς να διακρίνεις ξεκάθαρα έθνη, φυλές, κράτη, γονίδια και λοιπές π@παρίες, και κρίνεις την ιστορία με βάση την αντίληψη της γιαγιάς και τις αλησμόνητες πατρίδες (οι οποίες υπήρξαν για όλους τους λαούς κάποια στιγμή στην ιστορία) σε αφήνω στη μεγαλοπρεπή μη αγαθοσύνη σου.

Παρακολούθώντας τα 300χρώνια ταυτόχρωνα όχι,
Αλλά αυτή τη στιγμή ξέρω (και ξέρεις) πώς η βασική γεωπολιτικη μονάδα είναι το κράτος-εθνος.
Τα υπόλοιπα για αλυσμόνητες πατριδες και αντιληψεις της γιαγιάς συμφωνώ μαζι σου.

Ο ανθρωπισμός kienzan δεν είναι διαφήμιση της κοκα-κόλα. Μάλλον έχεις μπερδέψει την ουσία των λέξεων από την χρήση τους.
btw, επειδή σε ενοχλεί και η έννοια ειρήνη, θέλεις να μου πεις ότι κοιμάσαι με την ευχή να πεθάνουν και άλλοι στο πλανήτη για να μπορείς να πίνεις εσύ άνετα την πίνα κολάντα σου? Ή ότι κρατώντας το όπλο ένιωσες την επιθυμία να το χρησιμοποιήσεις εναντίον άλλου ανθρώπου? Μάγκες αν σας χαλάει το 300 μη πάτε να το δείτε και δεύτερη φορά στο cinema.

Δε βλέπω τη σχέση έχουν αυτα με τη συζήτηση που κάνουμε.

Και θα ξαναπώ. Γιατί προφανώς λόγω μη αγαθοσύνης πετάμε τσιτάτα και κορώνες και αποφεύγουμε να απαντάμε στην ουσία. Ο ΕΣ στη παρούσα μορφή εξυπηρετεί πολιτικούς σκοπούς και μόνο? Μικροκομματικών ή εθνικών? Τα bοld γράμματα παραπάνω για τις στρατόπεδα στις κουκουβάωνες, για τους αναχρονιστικούς τρόπος φύλαξης, τα δεδομένα για το τι είναι πραγματικά η θητεία γιατί τα κάνουμε γαργάρες?Εκτός και αν είμαστε τόσο μη αγαθοί ώστε πιστεύουμε ότι εν έτει 2007 ένα σκιάχτρο χημείο στρατός, είναι αυτό το οποίο κρατάει μακριά τους "εχθρούς"

Δέν είπα τπτ για το στρατό έγώ...Αυτα τα λες εσύ...

Ps: Και επειδή μας αρέσουν τα λογικά παίγνια, η USA κάνει νταβαντζιλίκι με μισθοφορικό στρατό. Καλά τα δόρια και οι φαρέτρες αλλά last year.

Και ξανά δε βλέπω τη σχεση με το σχόλιό μου εδώ

EDIT:.

Εκτός και αν είμαστε τόσο μη αγαθοί ώστε πιστεύουμε ότι εν έτει 2007 ένα σκιάχτρο χημείο στρατός, είναι αυτό το οποίο κρατάει μακριά τους "εχθρούς"

Πιστέυεις πως ο όποιος τρόπος ζωή που έχεις τώρα (που δεν είναι ασχημος) δεν προστατευετε σε ένα βαθμο απο το Ελληνικό κράτος?
Μην αρχίσεις να μου λες για την ανεπάρκεια του κράτους κτλ. Τα γνωρίζω πολύ κάλα:bleh:
Απλώς φαντάσου πώς θα ήταν αν ήσουν μειονότητα σε ένα βουλγαρικό κρατος και θα δείς τα χειρότερα:oops:
Posted Image

#47 kenji

kenji

Arbeit macht frei

• Members
  • 82 posts

Posted 20 March 2007 - 03:21

Η Real politic είναι μία (απο τις πολλες) οπτικές με τις οποίες μπορούν ανα αναλυθούν οι διεθνεις σχέσεις. Επικεντρώθηκα σε αυτη γιατι αυτή είναι που έσυ συστηματικα αγνωείς τελείως στους συλογισμούς σου και μας λές συνέχεια για μία ουτοπική παγκοσμια είρήνη, που αν η ελλαδα τα έβαζε στη σημαία της θα μας έτρογαν λάχανο.

Επικεντρώθηκα σε αυτη γιατι αυτή είναι που έσυ συστηματικα αγνωείς τελείως στους συλογισμούς σου και μας λές συνέχεια για μία ουτοπική παγκοσμια είρήνη, που αν η ελλαδα τα έβαζε στη σημαία της θα μας έτρογαν λάχανο.

Εγώ δεν έγραψα ποτέ οτι δεν γίνεται συνηπαρξη φίλε μου. Αυτά τα γράφεις εσύ.

Μάλλον εσύ αγνοείς να διαβάζεις τι γράφει ο άλλος. Εκτός και αν εσύ θεωρείς ρεαλιστική πολιτική το να έχεις ένα στρατό απαρχαιωμένο, με μεθόδους λειτουργίας επίσης απαρχαιωμένες, με κύρια αιτία το να εξυπηρετούνται μικροκομματικά πολιτικά συμφέροντα.
Ευτυχώς που όταν μιλάς απαντάς και μόνος σου. Αν δε μπορείς να καταλάβεις τι γράφω μπορείς κάλλιστα να ρωτήσεις. Πόσο μάλλον όταν και εσύ δε με ξέρεις, και πολύ περισσότερο όταν μου πετάς το ότι γράφω συνέχεια για ουτοπική ειρήνη. Να σου εξηγήσω κάτι που είπα μπορώ να σου μάθω ανάγνωση δυστυχώς όχι. ;)

Έγώ απλώς σου λέω πώς ο ανθρωπισμός δεν είναι βιόσιμο δόγμα για εξωτερική πολιτική

Ναι ακριβώς αυτο σου γράφω και εγώ οτι είσαι αγαθός γιατί έχεις χάσει το μέτρο και κινήσε μόνο βάση ανθρωπιστηκώ ιδεων

Απλώς προτιμάω διεφθαρμένους πολιτικόυς που με πολλεμο έκαναν την ελλάδα από κράτίδιο κράτος παρά φιλειρηνικούς ηγέτες που απομονώνουν τη χώρα απο τα γεγωνότα είς το όνομα του ανθρωπισμού.

Φαντάζομαι ότι η διπλωματία σου ακούγεται στα αυτιά πολύ ανθρωπιστική ε? Μάλλον εσύ έχεις χάσει το μέτρο των λέξεων και τις χρησιμοποιείς κατά βούληση.
btw με πόλεμο έχασες την μικρά ασία, και με ειρήνη προσπαθείς εν έτει 2007 να λύσεις τα προβλήματα με τους γείτονες. Με εμφύλιο έχασες χρόνο όταν οι άλλοι έκαναν ανοικοδόμηση μετά τον Β. παγκόσμιο. Με χούντα έχασες και τις τελευταίες ελπίδες και την μισή Κύπρο. Και επειδή ήταν πολύ σημαντικός στο ο στρατός όπως ξεκίνησε έτσι και γύρισε. Άρων άρων. Αν νομίζεις οι ανεξαρτησίες κερδίζονται με τουφέκια και καριοφίλια και όχι με διπλωματικές συμφωνίες-νταβαντζιλίκια είσαι μακριά νυχτωμένος, ούτε καν αγαθιάρης. Κοίτα γύρω σου σύγχρονα παραδείγματα. Κούρδοι, παλεστίνιοι.

Συμφωνώ και συμφωνώ και για τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεσε.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως με το τρόπο που απάντησες απεθυνόμουνα ΚΑΙ σε σένα. :oops:

Νόμίζω πώς γνωρίζεις και εσύ οτι η 60ετής είρήνη στη κεντρική ευρώπη δέν είναι αποτέλεσμα ανθρωπιστικής λογικής αλλα απόρεια απο το sock των 2 παγκοσμίων πολέμων.

Φυσικά και αστειεύεσαι αν λαμβάνεις υπόψιν μόνο τον δεύτερο παγκόσμιο. Αν αυτοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά τότε μπορεί ο καθένας. Αν γουστάρετε να μισείτε πρόβλημά σας.

Παρακολούθώντας τα 300χρώνια ταυτόχρωνα όχι,
Αλλά αυτή τη στιγμή ξέρω (και ξέρεις) πώς η βασική γεωπολιτικη μονάδα είναι το κράτος-εθνος.

Το ποιο? Έθνος? Μήπως να κάνουμε και εξέταση dna? Τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται. Όσο ανοίγουν τα σύνορα στην Ευρώπη τόσο λιγότερη σημαντική θα είναι η έννοια έθνος.

Εγώ σε ξαναρωτάω ξέρεις τι σημαίνει ειρήνη? Τι σημαίνει πόλεμος? Τι σημαίνει ειρηνιστής? Τι σημαίνει αγαθιάρης? Τι σημαίνει πολιτικοποιημένος? Τι σημαίνει apolitic realistic?Μπορείς να ξεχωρίσεις τον πολιτικό λόγο από τον χριστιανοηθικό λόγο με τον οποίο είμαστε μεγαλωμένοι? Αν δε μπορείς κράτα τους χαρακτηρισμούς για τον ευατό σου. Γιατί και την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις κάποιον χαρακτηρισμό άστοχα, θα στον επιστρέψω πάλι πίσω. :bye2:
EDIT:

Απλώς φαντάσου πώς θα ήταν αν ήσουν μειονότητα σε ένα βουλγαρικό κρατος και θα δείς τα χειρότερα

Επειδή οι εξυπνάδες είναι φθηνές και δεν κοστίζουν. Την εξυπνάδα σου πες την στους Πομάκους που τους θυμηθήκαμε τα τελευταία χρόνια. Για ρώτα τους πχ. για τίτλους ιδιοκτησίας, για το καθεστώς κράτους που αντιμετώπισαν. Η γυναίκα του καίσαρα δε φτάνει να είναι μόνο γυναίκα πρέπει και να το δείχνει.
btw φαντάζομαι ότι Βουλγαρία, Τουρκία(2 φορές) δεν έχεις πάει ε? Κάτσε να τους δούμε σε 10 χρόνια με ευρωπαϊκά λεφτά και τα λέμε. Γιατί προφανώς σκέφτεσαι κουτόφραγκα και ξεχνάς ότι τώρα το παίζεις υπεράνω με δανεικά λεφτά. Κάτσε να τους δούμε και αυτούς τι θα κάνουν με τα ίδια λεφτά. ;)
1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Παράδειγμα προς μίμηση http://www.als-net.gr/
my blog: blog.e-healthgr
Posted Image

#48 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,517 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 20 March 2007 - 06:04

Kαι κάπου εδώ να αναφέρουμε (και πάλι) πως προσωπικές αντεγκλήσεις και χαρακτηρισμοί δεν κοσμούν αλλά υποβαθμίζουν την οιαδήποτε συζήτηση...γαμ#@$%ται η Άνοιξη.

Βρίσκω ενδιαφέρον το τελευταίο νέο για την κατάργηση της προπολεμικής "σκοπιάς", αν και θα στοιχημάτιζα πως αποτελεί απλά "βούλωμα" της στιγμής (λέγε με tu-bo-flo).

Ο ΕΣ σήμερα είναι στα μαύρα του τα χάλια. Καλό θα ήταν να βάζαμε στην συζήτηση και το γεγονός πως δεν προσφέρει αυτά που ευαγγελίζεται, και αποτελεί περισσότερο φορέα "αλλότριων" συμφερόντων από αυτά που εφάπτονται της θεωρητικής του αποστολής. Παραδείγματα μπορώ να δώσω άπειρα (ασχολούμαι όλως περιέργως 10+ χρόνια με τέτοια θέματα) αλλά η καυτή πατάτα δεν είναι αυτή. Είναι η ανυπαρξία διαφορετικής προοπτικής για το μέλλον. Και κάπου εκεί βάζουμε όλοι εμείς το χεράκι μας για να συνεχίζεται η τσόντα.

Θα επανέλθω.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#49 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1,251 posts

Posted 20 March 2007 - 06:32

Μάλλον εσύ αγνοείς να διαβάζεις τι γράφει ο άλλος. Εκτός και αν εσύ θεωρείς ρεαλιστική πολιτική το να έχεις ένα στρατό απαρχαιωμένο, με μεθόδους λειτουργίας επίσης απαρχαιωμένες, με κύρια αιτία το να εξυπηρετούνται μικροκομματικά πολιτικά συμφέροντα.

Άντε παλι...
Γιατι επιμένεις να φέρνεις το θέμα στο στρατο ρε συ?
ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ. Δέν έχει σχεση με αυτο που σου λέω.

Μιλάω για δόγμα εξωτερικής πολιτικής. Και το κάνω με αφορμή το post που έκανες και έλεγες "προταρχικός μας στόχως είναι η είρήνη παντού"
Η δήλωση σου αυτη αποτελη ενα δόγμα εξωτερικής πολιτικης.
Αυτο που προσπαθω να σου δείξω είναι οτι αυτη η πολιτική που πρωτίνεις είναι καταστρεπτική.
Αν ρίξείς μία ματια στα post μου θα δείς οτι δε ξεφεύγω απο αυτο το σκοπο.
Εσυ φέρνεις στη συζήτηση μας τις χαμένες πατριδες, και τη δομή του στρατου που δεν έχουν άμεση σχέση.

Για να στο θέσο απλά
Οσο υπάρχουν κεκτημένα που πρέπει να προστατευτουν και λάφυρα που περιμένουν να κατακτηθουν ο πολλεμος θα είναι ΠΑΝΤΑ παρων.

Άπο τη στιγμη που ο πολλεμος και η βία είναι αναπόσπαστο κομματι στο κόσμο μας το να υποστηρίζεις μία πολλιτηκη που θέτει σε απόλυτη προτερεότητα την ανθρώπινη ελευθερία είναι άκρως επικυνδυνο.
Αναφέρομαι στο έθνος γίατι το ελληνικό κρατος/εθνος είναι το επίπεδο οργανοσης οπού ρυθμίζονται οι σχέσεις μας(εξωτερικη πολιτική) με τις αντίστειχες πολιτικές οντώτητες του κόσμου (συνήθως αλλα κρατη/εθνη) .
Μη κολάς εκει.

Ευτυχώς που όταν μιλάς απαντάς και μόνος σου. Αν δε μπορείς να καταλάβεις τι γράφω μπορείς κάλλιστα να ρωτήσεις. Πόσο μάλλον όταν και εσύ δε με ξέρεις, και πολύ περισσότερο όταν μου πετάς το ότι γράφω συνέχεια για ουτοπική ειρήνη. Να σου εξηγήσω κάτι που είπα μπορώ να σου μάθω ανάγνωση δυστυχώς όχι.

Είρηνη είναι η απούσια πολλέμου.
Συνήπαρξη είναι η ταυτόχρονη ύπαρξη 2 διαφορετικών καταστάσεων.(Εμεις εδώ εσεις εκει φίλια και αγαπημένα)
Τα λόγια μου δεν αντικρούονται

Στη προσβολή που μου κάνεις οτι δε ξέρω να διαβάζω δεν θα σου απαντίσω γιατι θέλω να συζητησω μαζι σου και οχι να μπλέξω στο διαγωνισμό "ποιος θα πει την καλύτερη "μπιχτή"

Φαντάζομαι ότι η διπλωματία σου ακούγεται στα αυτιά πολύ ανθρωπιστική ε? Μάλλον εσύ έχεις χάσει το μέτρο των λέξεων και τις χρησιμοποιείς κατά βούληση.
btw με πόλεμο έχασες την μικρά ασία, και με ειρήνη προσπαθείς εν έτει 2007 να λύσεις τα προβλήματα με τους γείτονες. Με εμφύλιο έχασες χρόνο όταν οι άλλοι έκαναν ανοικοδόμηση μετά τον Β. παγκόσμιο. Με χούντα έχασες και τις τελευταίες ελπίδες και την μισή Κύπρο. Και επειδή ήταν πολύ σημαντικός στο ο στρατός όπως ξεκίνησε έτσι και γύρισε. Άρων άρων. Αν νομίζεις οι ανεξαρτησίες κερδίζονται με τουφέκια και καριοφίλια και όχι με διπλωματικές συμφωνίες-νταβαντζιλίκια είσαι μακριά νυχτωμένος, ούτε καν αγαθιάρης. Κοίτα γύρω σου σύγχρονα παραδείγματα. Κούρδοι, παλεστίνιοι.

Και ξανά μου βάζεις λόγια που δέν είπα...
Η ανεξαρτησία (και η επιβίωση του κράτους) χρειάζονται τόσο τη διπλοματια (την οποια δεν απαξίωσα ποτέ όμως εσυ νομίζεις οτι το έκανα) όσο και τη βια(πολλεμος).
Σχεδόν κανένα κρατος δεν κατάφερε να κερδίσει τη ανηξαρτησία του ειρηνικά.
Επίσεις σχεδών κανένα κράτος δεν κατάφερε να κερδίσει την ανεξαρτησία μόνο του. Χωρις εξωτερική βοήθεια η οποια προέκειψε απο επιτυχημένους διπλοματικούς ελιγμούς.

Τόσο η διπλοματία όσο και ο πόλεμος η βία και η καταποίεση σε κάποιο βαθμο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιούς εξωτερικής πολιτικης.
(όσο άσχημο και να μας ακούγεται)

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως με το τρόπο που απάντησες απεθυνόμουνα ΚΑΙ σε σένα. :oops:

Οχι δεν απευθύνεσε σε εμένα, Δεν θες να καταλαβεις τη θέση μου ακομα γι αυτο γίνεται η παρεξήγηση

Φυσικά και αστειεύεσαι αν λαμβάνεις υπόψιν μόνο τον δεύτερο παγκόσμιο. Αν αυτοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά τότε μπορεί ο καθένας.

Αν οι αμερικάνοι μπορουν να πάνε στη σελήνη μπορεί ο καθένας?

Το ποιο? Έθνος? Μήπως να κάνουμε και εξέταση dna? Τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται.

Άυτο το ακούω πολλές φορές.
Το έθνος δεν έχει να κάνει με σχέσεις αιματος (αυτά είναι ανοησίες θερμοκέφαλων και καλά κανεις και αντιδράς).
Έθνος θεωρούνται άνθρωποι με κοινη γλώσα, ιστορια, ήθη και έθημα ίσώς κάπώς κοινη γεωγραφική καταγωγή και πιθανός και θρησκεία.
Εν ολίγεις άνθρωποι με πολλα κοινακαι που κατ επέκταση μπορουν να συνενωηθουν ευκολότερα.(Εσύ προτιμάς να γράφεις σε ελληνικό forum για τα ελληνικα προβλήματα και δεν μιλας με σερβους για τα σερβικα προβλήματα γι αυτο και σε λένε έλληνα.)
Το Εθνος με την πραγματική του ένεια(δηλαδη αυτη που εξήγησα παραπάνω) υφήσταται ανδιαμφισβήτητα.

*Γεγονώς είνια οτι οι άνθρωποι που μπορουν να συνενωηθουν καλύτερα μεταξυ τους είναι ισχυρότεροι (Γι αυτο ένα εθνικό κράτος έχει ένα πλεονέκτημα απέναντι σε ένα πολυεθνικό).
*Το βιοτικό επίπεδο ενώς έθνους/κρατους κατα κανόινα ανεβένει οταν υποδουλώνει ένα άλλο.
Άυτη η προσπάθεια για το περισσότερο και η προσπάθεια για τη προστασία αυτής είναι που συσποιρώνει τα έθνη ώστε να τα κάνει υσχηρότερα.
Γι αυτο τα έθνη είναι τόσο δύσκολο να δυαλυθουν.

Όσο ανοίγουν τα σύνορα στην Ευρώπη τόσο λιγότερη σημαντική θα είναι η έννοια έθνος.

Ναι σαφώς, θα εμφανίζεται όμως σιγά σιγά το ευροπαικό έθνος.
Τα έθνη σε παγκόσμια κλιμακα θα συνεχίσουν να υπάρχουν οτι και να κάνει η EU με τα ενδοευροπαικά σύνορα

Εγώ σε ξαναρωτάω ξέρεις τι σημαίνει ειρήνη? Τι σημαίνει πόλεμος? Τι σημαίνει ειρηνιστής? Τι σημαίνει αγαθιάρης? Τι σημαίνει πολιτικοποιημένος? Τι σημαίνει apolitic realistic?Μπορείς να ξεχωρίσεις τον πολιτικό λόγο από τον χριστιανοηθικό λόγο με τον οποίο είμαστε μεγαλωμένοι? Αν δε μπορείς κράτα τους χαρακτηρισμούς για τον ευατό σου. Γιατί και την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις κάποιον χαρακτηρισμό άστοχα, θα στον επιστρέψω πάλι πίσω. :bye2:

Κάνε και εσυ μία απόποιρα να απαντίσεις τις ερωτήσεις σου να δούμε ποσο κοντα θα πέσουμαι:bleh:

Spoiler:

Την αποιλη θα την αφήσω να περάσει γιατί όπως σου έιπα θέλω συζήτηση.

Επειδή οι εξυπνάδες είναι φθηνές και δεν κοστίζουν. Την εξυπνάδα σου πες την στους Πομάκους που τους θυμηθήκαμε τα τελευταία χρόνια. Για ρώτα τους πχ. για τίτλους ιδιοκτησίας, για το καθεστώς κράτους που αντιμετώπισαν. Η γυναίκα του καίσαρα δε φτάνει να είναι μόνο γυναίκα πρέπει και να το δείχνει.
btw φαντάζομαι ότι Βουλγαρία, Τουρκία(2 φορές) δεν έχεις πάει ε? Κάτσε να τους δούμε σε 10 χρόνια με ευρωπαϊκά λεφτά και τα λέμε. Γιατί προφανώς σκέφτεσαι κουτόφραγκα και ξεχνάς ότι τώρα το παίζεις υπεράνω με δανεικά λεφτά. Κάτσε να τους δούμε και αυτούς τι θα κάνουν με τα ίδια λεφτά. ;)

Θα αγνωησω τον επιθετικό χαρακτήρα της παραγράφου μπας και καταφέρουμε να κάνουμε μαμημενη συζήτηση.
Δεν συγκρίνω την αποδοτικότητα των γοιτωνικών κρατών με το δικό μας δεν είναι αυτο το θέμα.
Η μειονότητες είναι πολύ εύκολος στόχος για εκμεταλευση. Ακάζουσες μειονότητες υπάρχουν παντου.
Γία ρώτα όμως και τους μειονοτικους στη Biafra τη έπαθαν απο τους Νιγηρίανους.
Απο γενοκτονίες βρίθει ο τόπος.

--------------------

Θα γραφα και λιγο ακομα αλλα κουράστικα...
Μέχρι και επίλογο βαρίεμαι να κάνω:.
Posted Image

#50 kenji

kenji

Arbeit macht frei

• Members
  • 82 posts

Posted 20 March 2007 - 13:02

Γιατι επιμένεις να φέρνεις το θέμα στο στρατο ρε συ?
ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ. Δέν έχει σχεση με αυτο που σου λέω.

Μήπως γιατί το θέμας μας είναι ο στρατός? Γιατί οι πόλεμοι γίνονται με στρατό και όχι με μολυβένια στρατιωτάκια?

Οσο υπάρχουν κεκτημένα που πρέπει να προστατευτουν και λάφυρα που περιμένουν να κατακτηθουν ο πολλεμος θα είναι ΠΑΝΤΑ παρων.

Όσο θα υπάρχουν προβατάκια 100% παρθένο μαλλί, που μιλάνε για τον πόλεμο λες και χάνονται credits αντί για ζωές, λες και έχουν συναίσθηση του τι σημαίνει πόλεμος, προσφυγιά και όλα τα καλά παραπροϊόντα του, ναι θα είναι πάντα παρών. Το μόνο κεκτημένο που προστατεύεται ανέκαθεν για τις μάζες είναι η ανθρώπινη βλακεία.

Μιλάω για δόγμα εξωτερικής πολιτικής. Και το κάνω με αφορμή το post που έκανες και έλεγες "προταρχικός μας στόχως είναι η είρήνη παντού"
Η δήλωση σου αυτη αποτελη ενα δόγμα εξωτερικής πολιτικης.

Σιγά μην είναι και δόγμα της ορθοδοξίας. Η δήλωσή μου είναι η προσωπική μου άποψη, γνώμη και θέση. Άνοιξε ένα λεξικό τι σημαίνει δόγμα. Βοήθειά μας...

Αυτο που προσπαθω να σου δείξω είναι οτι αυτη η πολιτική που πρωτίνεις είναι καταστρεπτική.
Αν ρίξείς μία ματια στα post μου θα δείς οτι δε ξεφεύγω απο αυτο το σκοπο.
Εσυ φέρνεις στη συζήτηση μας τις χαμένες πατριδες, και τη δομή του στρατου που δεν έχουν άμεση σχέση.
Για να στο θέσο απλά Οσο υπάρχουν κεκτημένα που πρέπει να προστατευτουν και λάφυρα που περιμένουν να κατακτηθουν ο πολλεμος θα είναι ΠΑΝΤΑ παρων.
Άπο τη στιγμη που ο πολλεμος και η βία είναι αναπόσπαστο κομματι στο κόσμο μας το να υποστηρίζεις μία πολλιτηκη που θέτει σε απόλυτη προτερεότητα την ανθρώπινη ελευθερία είναι άκρως επικυνδυνο.
Αναφέρομαι στο έθνος γίατι το ελληνικό κρατος/εθνος είναι το επίπεδο οργανοσης οπού ρυθμίζονται οι σχέσεις μας(εξωτερικη πολιτική) με τις αντίστειχες πολιτικές οντώτητες του κόσμου (συνήθως αλλα κρατη/εθνη) .
Μη κολάς εκει.

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Για να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο πρέπει να το καλλιεργείες χρόνια. Δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουμε στο επίπεδο αυτό αν μιλάμε realistic politic φανφάρες όπως κάνει εσύ εδώ και μερικά post. Επειδή ανέφερες Σουηδία κτλπ, τουλάχιστον είναι μπροστά σε θέματα όσο αφορά σοβινισμό, ρατσισμό(ομοφυλόφιλους, γυναίκες) κτλπ. Για να έχεις στόχο την Ειρήνη πρέπει πρώτα από όλα να συνηθίζεις την ιδέα της ανοχής. Πράγμα που ακόμα είμαστε πίσω.
Είναι άλλο να μιλάω σαν ένας από τους 300 και άλλο να μιλάς με προοπτικές για το μέλλον. Η πολεμολαγνία, τρομολαγνία, εχθρολαγνία έχουν καθαρά πολιτική προέλευση και μόνο στόχο έχει να μας έχει εγκλωβισμένους μέσα στο κλουβί της ανοησίας μας.

Είρηνη είναι η απούσια πολλέμου.
Συνήπαρξη είναι η ταυτόχρονη ύπαρξη 2 διαφορετικών καταστάσεων.(Εμείς εδώ εσεις εκει φίλια και αγαπημένα)
Τα λόγια μου δεν αντικρούονται Στη προσβολή που μου κάνεις οτι δε ξέρω να διαβάζω δεν θα σου απαντίσω γιατι θέλω να συζητησω μαζι σου και οχι να μπλέξω στο διαγωνισμό "ποιος θα πει την καλύτερη "μπιχτή"

Προσωπικά σου συμπεράσματα. Πάνε εσύ στην κεντρική ευρώπη να δεις πόσο χωρισμένοι είναι οι "λαοί"(εδώ αυτοί εκεί οι άλλοι). Το πρωί Βρυξέλλες το βράδυ Άμστερνταμ. Πάμε διήμερο έτσι για την πλάκα από την Αγγλία στην Βαρκελώνη.
Εφόσον λοιπόν δεν κάνεις διαγωνισμό stick to the topic και τα σχόλια άστα για τον καφέ σου. :ill:

Η ανεξαρτησία (και η επιβίωση του κράτους) χρειάζονται τόσο τη διπλοματια (την οποια δεν απαξίωσα ποτέ όμως εσυ νομίζεις οτι το έκανα) όσο και τη βια(πολλεμος).
Σχεδόν κανένα κρατος δεν κατάφερε να κερδίσει τη ανηξαρτησία του ειρηνικά.
Επίσεις σχεδών κανένα κράτος δεν κατάφερε να κερδίσει την ανεξαρτησία μόνο του. Χωρις εξωτερική βοήθεια η οποια προέκειψε απο επιτυχημένους διπλοματικούς ελιγμούς.
Τόσο η διπλοματία όσο και ο πόλεμος η βία και η καταποίεση σε κάποιο βαθμο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιούς εξωτερικής πολιτικης.
(όσο άσχημο και να μας ακούγεται)

H αξία του κράτους θα φανεί μελλοντικά κατά το πόσο θα λειτουργήσει ή όχι η Ενωμένη Ευρώπη.
Έλα μαζί να κάνουμε definition: Πόλεμος, στρατός, διπλωματία. 3 διαφορετικά πράγματα. Πόλεμος έχεις και όταν κάνεις ανταρτοπόλεμο όχι μόνο με επίσημα στρατά. Με πολέμους δεν κερδίζεις μόνο χάνεις κιόλας. Όταν δεν έχεις σοβαρή διπλωματία. Σερβία πχ. Οι πόλεμοι πλέον δεν είναι με νεροπίστολα αλλά με όπλα μαζικής καταστροφής. Όπερ σημαίνει ότι πόλεμο δύσκολα ξεκινάς, εκτός και αν ο νταβάς αυτοκράτορας το αποφασίσει.
Όσο για την τελευταία πρόταση ψωμί στο βούτυρο των γερακιών πέρα του ατλαντικού. Αυτό δεν είναι μάθημα ιστορίας, μάθημα πολιτικής προπαγάνδας είναι.

Οχι δεν απευθύνεσε σε εμένα, Δεν θες να καταλαβεις τη θέση μου ακομα γι αυτο γίνεται η παρεξήγηση

Όχι σε διαβεβαιώ ΚΑΙ σε εσένα απευθυνόταν. Αν καταλάβαινες και εσύ σε τι ακριβώς απαντάς σε αυτά που λέω.

Αν οι αμερικάνοι μπορουν να πάνε στη σελήνη μπορεί ο καθένας?

Φαντάζομαι ότι σου φαίνεται παρόμοιας λογικής βαρύτητας το επιχείρημα(btw μπορούν κάποιοι αμερικάνοι να πάνε και να έχουν την εμπειρία της σελήνης. Στην ευρώπη αυτό το αγαθό το χαίρονται καθημερινά εκατομμύρια κόσμος). Μήπως μπορείς να μου δώσεις ένα πιο έξυπνο γρίφο ο οποίο όμως να είναι παράλληλος σε σχέση με αυτό που έθεσα? Εγώ το ανέφερα ότι μας αρέσουν τα λογικά παίγνια, αρκεί όμως να είναι πετυχημένα.

Έθνος θεωρούνται άνθρωποι με κοινη γλώσα, ιστορια, ήθη και έθημα ίσώς κάπώς κοινη γεωγραφική καταγωγή και πιθανός και θρησκεία.
Εν ολίγεις άνθρωποι με πολλα κοινακαι που κατ επέκταση μπορουν να συνενωηθουν ευκολότερα.(Εσύ προτιμάς να γράφεις σε ελληνικό forum για τα ελληνικα προβλήματα και δεν μιλας με σερβους για τα σερβικα προβλήματα γι αυτο και σε λένε έλληνα.)
Το Εθνος με την πραγματική του ένεια(δηλαδη αυτη που εξήγησα παραπάνω) υφήσταται ανδιαμφισβήτητα.
*Γεγονώς είνια οτι οι άνθρωποι που μπορουν να συνενωηθουν καλύτερα μεταξυ τους είναι ισχυρότεροι (Γι αυτο ένα εθνικό κράτος έχει ένα πλεονέκτημα απέναντι σε ένα πολυεθνικό).
*Το βιοτικό επίπεδο ενώς έθνους/κρατους κατα κανόινα ανεβένει οταν υποδουλώνει ένα άλλο.
Άυτη η προσπάθεια για το περισσότερο και η προσπάθεια για τη προστασία αυτής είναι που συσποιρώνει τα έθνη ώστε να τα κάνει υσχηρότερα.
Γι αυτο τα έθνη είναι τόσο δύσκολο να δυαλυθουν.

Καλά όταν βάλεις και την παράμετρο μετανάστες, όταν βάλεις την παράμετρο της σύστασης της ευρώπης στα παραπάνω που λες ξανά κάνε την εξίσωση. Χτυπάει ο compiler και χτυπάει και άσχημα.

Τέλος τι ακριβώς κάνεις όταν μας συγκρίνεις με τους Βουλγάρους? Πώς είσαι τόσο σίγουρος για το τι θα έλεγες αν αυτοί είχαν αυτά α εδάφη. Εφόσον θέτεις έμμεσα ανωτερότητα κράτους σου ξαναπαντώ κοίτα πρώτα τα προβλήματα σου ως κράτος και μετά κοίτα τους γειτόνους. Ξεχνάς τα χάλια που είχαμε πριν 30 χρόνια πολύ εύκολα.

Τέλος επειδή πολύ εύκολα χρησιμοποιείς γεγονότα όπως τον πόλεμο, την γενοκτονία και άλλα τέτοια όμορφα. Το ότι συμβαίνουν δεν είναι το θέμα αλλά γιατί συμβαίνουν. Δε γίνονται γενικά και αόριστα αλλά γίνονται είτε τη συγκατάθεση είτε με την εγκληματική ανοχή των πολλών. Αν φτάσουμε ποτέ να έχουμε θέμα ανεξαρτησίας το συζητάμε. Τώρα μας απασχολεί η πρόοδος και όχι η αγκύλωση στο παρελθόν. Αν δε το έχετε πάρει χαμπάρι είμαστε πίσω γιατί ασχολούμαστε με τρίχες ενώ όλος ο υπόλοιπος κόσμος κοιτάει να ευημερίσει κάπως. Δε φταίνε μόνο οι πολιτικοί αλλά κυρίως ο λαός ο οποίος είναι αμόρφωτος, απαίδευτος και φοβερά μα φοβερά ανόητος. Μέσα στο λαό όμως είναι και κόσμος που έχει την απαίτηση να τον χειρίζονται καλύτερα από στατιστικό δείγμα. Τίποτα δε γίνεται χωρίς την συγκατάθεση των μαζών. Αν θέλετε να δικαιώνετε τους τσομπάνηδές σας δικαίωμά μας. Δικαίωμα και δικό μας όμως να βελάζουμε έξω από την στάνη. Σκεφτείτε το καλά πριν απαντήσετε. Την επόμενη φορά μπορεί να είναι η δική σας ζωή όχι αυτουνού στην τηλεόραση ή στο cinema.

My 2c
1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Posted Image

#51 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 20 March 2007 - 15:33

Πρώτον δε χρειάζεται να σου ξεκαθαρίσω τίποτα μιας και δε σου χρωστάω επίσης τίποτα. ;)
Αντιθέτως στο λέω ευθέως, όπως το είπα και πριν. Όχι δε παίρνω το όπλο να υπερασπιστώ τον κάθε βλαμμένο και κολλημένο. Σε θεωρητική περίπτωση πολέμου θα τα βάλω κάτω και θα μετρήσω πολλά περισσότερα πράγματα από απαρχαιομένες ιδέες και αντιλήψεις.
Πατρίδα μου ayu δεν είναι οι υπερ-συντητικές ιδέες σου, ούτε ο κάθε πατριδοκάπηλος.

Ημουν σαφεστατος... ειπα σε ωρα ΑΝΑΓΚΗΣ τι θα κανεις... Δεν σου ειπα να πας στο Ιρακ επειδη θα θελει η κυβερνηση να τα εχει καλα με τους αμερικανους... Απο τα λεγομενα σου ομως φαινεται οτι ουτε εχθρικη επιθεση απο γειτονικη χωρα ειναι αρκετη για σενα για να ανταποκριθεις σε μια επιστρατευση... Μια απλη υπενθυμιση οτι αυτο εν καιρω πολεμου θεωρειται εσχατη προδοσια και θα οδηγησει σε ενα γρηγορο στρατοδικειο και ενα γρηγορο εκτελεστικο αποσπασμα. Αυτοι ειναι οι νομοι του εθνους, και ειναι σεβαστοι απο ολες τις κυβερνησεις που περασαν, δεξιες η σοσιαλιστικες. Και ετσι πρεπει.

Μαλλον θα με εχεις κοψει για κανα κλωνο του Λεπεν για να θεωρεις τις ιδεες μου υπερ-συντηριτικες.. Εγω τις βρισκω απλα ρεαλιστικες.

Εγω δηλαδη τι πρεπει να πω για σενα? Οτι εισαι ενας κολλημενος αριστερος που ζει μονο για τις ιδεολογιες του? Ισως ετσι ειναι, γιατι ολα τα ποστ σου σε αυτο και το αλλο φορουμ στα threads κοινωνικου περιεχομενου ειναι 100% επηρεασμενα απο αυτες τις ιδεολογιες, και δεν εχουν καποια βαση στην πραγματικοτητα η την λογικη...

Το ποιο? Έθνος? Μήπως να κάνουμε και εξέταση dna? Τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται. Όσο ανοίγουν τα σύνορα στην Ευρώπη τόσο λιγότερη σημαντική θα είναι η έννοια έθνος.

τι ελεγα για ιδεολογιες?

Αν σκεφτονταν ετσι και οι γειτονες μας, ισως να ειχαμε καποιους λογους να ειμασταν ησυχοι... Ξερουμε πολυ καλα τι γειτονες εχουμε, και ποσο μεγαλη κοινωνικο-εθνολογικη ασταθεια υπαρχει στα βαλκανια. Οποτε το να καταργουμε την θητεια και να λεμε στα βιβλια της ιστοριας μας οτι οι γενιτσαροι ηταν οι ΕΠΟΠ τις εποχης τους, δεν ειναι και πολυ καλη ιδεα...
Posted Image

#52 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1,251 posts

Posted 20 March 2007 - 16:25

Όσο θα υπάρχουν προβατάκια 100% παρθένο μαλλί, που μιλάνε για τον πόλεμο λες και χάνονται credits αντί για ζωές, λες και έχουν συναίσθηση του τι σημαίνει πόλεμος, προσφυγιά και όλα τα καλά παραπροϊόντα του, ναι θα είναι πάντα παρών. Το μόνο κεκτημένο που προστατεύεται ανέκαθεν για τις μάζες είναι η ανθρώπινη βλακεία.

Η ανθρωπινη βλακεια που λες υπηρχε υπάρχει και θα υπάρχει. Επι χιλίαδες χρονια λουζει την ανθρωπότητα στο αιμα και δε μπορεις να κάνεις κατι γι αυτο.
Παρτο απόφαση και μη το παιζεις εξυπνος και προοδευτικος. Be real.
O Πολεμος θα υπάρχει όσο υπάρχουν ανρθρωποι με αχόρταστες απιθυμίες.

Σιγά μην είναι και δόγμα της ορθοδοξίας. Η δήλωσή μου είναι η προσωπική μου άποψη, γνώμη και θέση. Άνοιξε ένα λεξικό τι σημαίνει δόγμα. Βοήθειά μας...

Δογμα φίλε μου είναι η "διακήρυξη των θεμελιωδών αρχών μιας κυβερνητικής πολιτικής" όπως λεέι ο φυτράκης.
Αυτη η φράση-δηλωση σου ειναι το δογμα του ειρηνισμου. Check it here.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pacifism
Η αν πρωτιμάς τον ορισμό του φυτράκη αφου έχεις τέτοιο κολιμα με τα λεξικα (τα οποια απο οτι φένεται τα χρειάζεσαι).
"είρηνισμος είναι το δόγμα που διακηρύσσει την ανάγκη και τη δυνατότητα να εξασφαλιστεί διαρκής ειρήνη στον κόσμο"
Αν εσυ δε ξερεις τι λες και τη σημασία των δηλωσεων σου δε φταιω εγω.

Είναι άλλο να μιλάω σαν ένας από τους 300 και άλλο να μιλάς με προοπτικές για το μέλλον. Η πολεμολαγνία, τρομολαγνία, εχθρολαγνία έχουν καθαρά πολιτική προέλευση και μόνο στόχο έχει να μας έχει εγκλωβισμένους μέσα στο κλουβί της ανοησίας μας.

Ποιος σου μιλαει για ξενοφοβίες και πολλεμολαγνίες? Εγω προσπαθω να σου δείξω το προφανές (οτι δηλαδεί ο πολλεμος είναι αναγκάιο κακο)
Μονο σου τις λές συνέχεια αυτες τις παπαριες για εχθρολαγνείες και χαμένες πατρίδες και μετά κάθεσε και κανεις αντιλογο στον εαυτό σου...:calm:

H αξία του κράτους θα φανεί μελλοντικά κατά το πόσο θα λειτουργήσει ή όχι η Ενωμένη Ευρώπη.
Έλα μαζί να κάνουμε definition: Πόλεμος, στρατός, διπλωματία. 3 διαφορετικά πράγματα. Πόλεμος έχεις και όταν κάνεις ανταρτοπόλεμο όχι μόνο με επίσημα στρατά. Με πολέμους δεν κερδίζεις μόνο χάνεις κιόλας. Όταν δεν έχεις σοβαρή διπλωματία. Σερβία πχ. Οι πόλεμοι πλέον δεν είναι με νεροπίστολα αλλά με όπλα μαζικής καταστροφής. Όπερ σημαίνει ότι πόλεμο δύσκολα ξεκινάς, εκτός και αν ο νταβάς αυτοκράτορας το αποφασίσει.

Δε βλέπω να διαφωνεις πουθενα με αφτο που σχολιάζεις εδώ...
Αφού και εγώ σου λέω οτι η διπλοματία είναι απαραίτητη
Προσπάθησε να σχολιάζεις οταν έχεις να προσθέσεις κάτι και όχι για να γεμίζεις το ποστ σου εντυποσιασμους.

Καλά όταν βάλεις και την παράμετρο μετανάστες, όταν βάλεις την παράμετρο της σύστασης της ευρώπης στα παραπάνω που λες ξανά κάνε την εξίσωση. Χτυπάει ο compiler και χτυπάει και άσχημα.

Όπως και να κάνω την εξίσωση kanji πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που είναι ποιό κοντα μεταξύ τους απο κάποιους αλλους και έχουν περισσοτερα κοινα (γλωσσα, ηθη-εθιμα,ιστορία κτλ). Αυτοι αποτελουν ενα εθνος όσο και να διαφωνεις εσυ:calm:
Συνασπιζονται σαν προβατα (δε διαφωνο) για το υποτιθέμενο κοινο συμφερον τους(ετσι νομίζουν). Ναι είναι είναι ηλήθιοι οπώς κατηγωρεις αλλα όπως και να το κανουμε οι ανθρώποι παντα θα λοιτουργούν σε ανεξάρτητες ομάδες προσπαθώντας να πάρουν με τη βία από του συνανθρώπους τους αυτο που εκείνοι έχουν παράγει.

Τέλος τι ακριβώς κάνεις όταν μας συγκρίνεις με τους Βουλγάρους? Πώς είσαι τόσο σίγουρος για το τι θα έλεγες αν αυτοί είχαν αυτά α εδάφη. Εφόσον θέτεις έμμεσα ανωτερότητα κράτους σου ξαναπαντώ κοίτα πρώτα τα προβλήματα σου ως κράτος και μετά κοίτα τους γειτόνους. Ξεχνάς τα χάλια που είχαμε πριν 30 χρόνια πολύ εύκολα.

Αμ δέν έθεσα θέμα ανωτερώτητας του κράτους πουθενά...
Απλώς σου παρουσίασα τις δυσκολείες που μπορει να αντιμετοπίσει μία εθνική μειονότητα μέσα σε ένα εθνικο κρατος.
Εσυ κηνηγάς φαντάσματα σχολιάζεις δικά σου φραστικά δημιουργήματα που εγώ δεν έγραψα ποτέ:calm:

Τέλος επειδή πολύ εύκολα χρησιμοποιείς γεγονότα όπως τον πόλεμο, την γενοκτονία και άλλα τέτοια όμορφα. Το ότι συμβαίνουν δεν είναι το θέμα αλλά γιατί συμβαίνουν.

Γιατι οι άνθρωποι είμαστε απληστοι γι αυτό σημβαινουν.
Και την απληστεια δεν μπορεις να την καταπολεμησεις με την ανοχη. Είναι εντελώς αστοχη η προσέγκηση σου.
Βασικά την ανθρώπινη απλιστία δεν μπορεις να την καταπολεμήσεις καθόλου.
Γι αυτο οι πολεμοι γινονταν γινονται και θα γινοντα.
Παρτο απόφαση και σκέψου πρακτικά.
Ζείς σε ένα κοσμο που ο πολλεμος είναι αναποσπαστο κοματι του.
Καλή η παγκόσμια ειρήνη αλλα είναι ενα τελειως ουτοπικό δημιούργημα.

Σκεφτείτε το καλά πριν απαντήσετε. Την επόμενη φορά μπορεί να είναι η δική σας ζωή όχι αυτουνού στην τηλεόραση ή στο cinema.

Σκέψου το καλά πριν απαντήσεις. Η ανθρωπότητα έχει χιλιετείες ιστορίας με ματόμενους πολλεμους και αυτό δεν θα αλλάξει. Το να νομίζεις πώς σημαία την ανοχή μπορείς να καταπιέσεις την ανθρώπινη φύση μόνο αστείο μου ακούγεται. ΒΕ REAL.
Posted Image

#53 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

Παρλιακό του Σατανά.

• Members
  • 815 posts

Posted 20 March 2007 - 16:36

[spam mode on]
Posted Image
[spam mode off]

Posted Image

#54 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 20 March 2007 - 16:36

Ποιος σου μιλαει για ξενοφοβίες και πολλεμολαγνίες? Μονο σου τις λές αυτες τις παπαριες και μετά κάθεσε και κανεις αντιλογο στον εαυτό σου...

well said! :thumbup:

αλλα τι να πεις... μια που ειμαστε πολεμολαγνα φασιστομουτρα, δεν παμε σε καμια καφετερια στην Ναυαρινου να καπνισουμε λιγο χορτο και να ακουσουμε λιγο Ξυλουρη μπας και στρωσουμε?
Posted Image

#55 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1,251 posts

Posted 20 March 2007 - 16:53

Προσοπικα δέν έχω προβλημα με τα παιδία. Η παρέες μου γεμάτες αριστερους είναι.

Απλώς σύμφωνα με τον ορισμο που δώσαμε πριν με τον kanji περι αγαθοσήνης και ελειψης μέτρου, και οι ΦΑ και οι ΑΝΤΙ-ΦΑ ώντας τα δύο τα άκρα του ίδιου πράγματος μπορούμε να τους χαρακτηρίζουμε αγαθίαριδες:bleh:
Posted Image

#56 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 20 March 2007 - 17:01

Προσοπικα δέν έχω προβλημα με τα παιδία. Η παρέες μου γεμάτες αριστερους είναι

και για μενα το ιδιο ισχυει. αυτο που μου τη σπαει ομως ειναι ο φανατισμος στις ιδεολογιες... επιμενουν καποιοι σε καποιες αποψεις που με βαση την οικονομικη, πολιτικη, και γεωπολιτισμικη κατασταση μιας περιοχης ειναι απλα ακυρες. Και αν τολμησεις να το επισημανεις σε βαφτιζουν φασιστα!!

Η αληθεια ειναι οτι οι ΦΑ και ANTI-ΦΑ οπως ειπες ειναι κατα βαθος το ιδιο πραγμα, και φυσικα παραδειγμα προς αποφυγην..
Posted Image

#57 kenji

kenji

Arbeit macht frei

• Members
  • 82 posts

Posted 20 March 2007 - 17:06

Η ανθρωπινη βλακεια που λες υπηρχε υπάρχει και θα υπάρχει. Επι χιλίαδες χρονια λουζει την ανθρωπότητα στο αιμα και δε μπορεις να κάνεις κατι γι αυτο.
Παρτο απόφαση και μη το παιζεις εξυπνος και προοδευτικος. Be real.
O Πολεμος θα υπάρχει όσο υπάρχουν ανρθρωποι με αχόρταστες απιθυμίες.

Σιγά μη παίζω και την μαντάμ σουσού. Ο πολιτισμός, οι επιστήμες δεν ήρθαν εκ γενετής αλλά ήρθε μέσω διαδικασιών. Αν εσύ αυτά τα θεωρείς εξυπνάδες δε θα κάτσω να ασχοληθώ με αυτονόητα. Αν δε μπορείς να διαβάσεις τι σημαίνει η γραμμή "Ο πολιτισμός, οι επιστήμες δεν ήρθαν εκ γενετής αλλά ήρθε μέσω διαδικασιών" ειλικρινά μην ασχολείσαι να μου απαντήσεις. Άσε με εμένα να το παίζω προοδευτικός(sic) και εσύ κάτσε να βαυκαλίζεσαι ότι είσαι ρεαλιστής.

Δογμα φίλε μου είναι η "διακήρυξη των θεμελιωδών αρχών μιας κυβερνητικής πολιτικής" όπως λεέι ο φυτράκης.
Αυτη η φράση-δηλωση σου ειναι το δογμα του ειρηνισμου. Check it here.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pacifism
Η αν πρωτιμάς τον ορισμό του φυτράκη αφου έχεις τέτοιο κολιμα με τα λεξικα (τα οποια απο οτι φένεται τα χρειάζεσαι).
"είρηνισμος είναι το δόγμα που διακηρύσσει την ανάγκη και τη δυνατότητα να εξασφαλιστεί διαρκής ειρήνη στον κόσμο"
Αν εσυ δε ξερεις τι λες και τη σημασία των δηλωσεων σου δε φταιω εγω.

Το ίδιο είναι να έχεις ως στόχο ιδανικό το ίδιο να έχεις ως στόχο την διατήρηση των κεκτημένων κατεστημένων? Μη μου μιλάς για υποθετικές ανάγκες και δυνατότητες γιατί κάποτε αρωσταίναμε και κάναμε θυσίες στους θεούς.
Και επειδή προφανώς η μανέστρα δε σου πετυχαίνει όταν πετάς link διάβαζε τα πρώτα

Pacifism may be based on principle or pragmatism. Principled (or Deontological) pacifism is based on beliefs that either war, deliberate lethal force, violence or any force or coercion is morally wrong. Pragmatic (or Consequential) pacifism does not hold to such an absolute principle but considers there to be better ways of resolving a dispute than war or considers the benefits of a war to be outweighed by the costs.

Αναρωτήσου τι λέει μόνο ο φυτράκης και τι άλλο λέει το wiki. Που αν το διαβάσεις κάποια στιγμή όλο λέει και άλλα πολλά. Σου ξαναείπα ανάνγωση ΔΕΝ έχω καμία διάθεση να σου μάθω.

Ποιος σου μιλαει για ξενοφοβίες και πολλεμολαγνίες? Εγω προσπαθω να σου δείξω το προφανές (οτι δηλαδεί ο πολλεμος είναι αναγκάιο κακο)
Μονο σου τις λές συνέχεια αυτες τις παπαριες για εχθρολαγνείες και χαμένες πατρίδες και μετά κάθεσε και κανεις αντιλογο στον εαυτό σου...:calm:

Παπαριές είναι τα κλισέ του τύπου ο πόλεμος είναι αναγκαίο κακό. Προφανές για σένα. Σε ποιον είναι αναγκαίος ο πόλεμος? Σε τι είδους λογική το βασίζεις?

Δε βλέπω να διαφωνεις πουθενα με αφτο που σχολιάζεις εδώ...
Αφού και εγώ σου λέω οτι η διπλοματία είναι απαραίτητη
Προσπάθησε να σχολιάζεις οταν έχεις να προσθέσεις κάτι και όχι για να γεμίζεις το ποστ σου εντυποσιασμους.

Μόνο που εγώ σε αυτά που σχολίασα ανέφερε ήταν ΔΕΝ ο πόλεμος που ήταν αναγκαίος( αναγκαίο είναι κάτι όταν επιτυχαίνει και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα) και αλλά λύση έδωσε η διπλωματία. Τα συμφέροντα, τα μοιράσματα πάνω και κάτω από το τραπέζι. Πριν μιλήσεις για εντυπωσιασμούς φρόντισε τουλάχιστον να απαντάς σε αυτά που θέτω.

Όπως και να κάνω την εξίσωση kanji πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που είναι ποιό κοντα μεταξύ τους απο κάποιους αλλους και έχουν περισσοτερα κοινα (γλωσσα, ηθη-εθιμα,ιστορία κτλ). Αυτοι αποτελουν ενα εθνος όσο και να διαφωνεις εσυ:calm:

Αυτήν την εξίσωση κάνεις εσύ. Άνοιξε κανένα βιβλίο επιπλέον, ξανα-ανάλυσε το πόσο ομοιογενή είναι τα σύγχρονα κράτη σε αυτά που αναφέρεις.

Γιατι οι άνθρωποι είμαστε απληστοι γι αυτό σημβαινουν.
Και την απληστεια δεν μπορεις να την καταπολεμησεις με την ανοχη. Είναι εντελώς αστοχη η προσέγκηση σου.
Βασικά την ανθρώπινη απλιστία δεν μπορεις να την καταπολεμήσεις καθόλου.
Γι αυτο οι πολεμοι γινονταν γινονται και θα γινοντα.
Παρτο απόφαση και σκέψου πρακτικά.
Ζείς σε ένα κοσμο που ο πολλεμος είναι αναποσπαστο κοματι του.
Καλή η παγκόσμια ειρήνη αλλα είναι ενα τελειως ουτοπικό δημιούργημα.

Ρε φίλε ποιος σου είπε ότι τα κλισέ είναι αυταπόδεικτες θέσεις? Μεταφυσικές ερμηνείες και εκ γενετής ερμηνείες στην συμπεριφορά του ανθρώπου κράτα τα για τον ευατό σου και για τη σπηλιά σου.

Σκέψου το καλά πριν απαντήσεις. Η ανθρωπότητα έχει χιλιετείες ιστορίας με ματόμενους πολλεμους και αυτό δεν θα αλλάξει. Το να νομίζεις πώς σημαία την ανοχή μπορείς να καταπιέσεις την ανθρώπινη φύση μόνο αστείο μου ακούγεται. ΒΕ REAL.

Σου απάντησα και πιο πάνω. Όταν βγεις από τη σπηλιά σου το ξανασυζητάμε. Wake up.

http://nikosdimou.blogspot.com/2006/03/blog-post_24.html#c114326677801979513
Και επειδή αρκετές παπ@ριές ακούμε γενικώς, διαβάστε το link ολόκληρο με όλα τα σχόλια και τις παραπομπές. Αφορά αρκετά την συζήτηση.

kienzan πίστεψε μπορώ να γίνω πολύ πιο επιθετικός. Ακριβώς επειδή και εσύ δε με ξέρεις μάζεψε τους χαρακτηρισμούς σου και κράτα τους για την πάρτη σου. Δε σου αρέσουν οι ιδέες, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.

EDIT:

αλλα τι να πεις... μια που ειμαστε πολεμολαγνα φασιστομουτρα, δεν παμε σε καμια καφετερια στην Ναυαρινου να καπνισουμε λιγο χορτο και να ακουσουμε λιγο Ξυλουρη μπας και στρωσουμε?

Troll... Εγώ σου προτείνω την επόμενη φορά που κλέψεις το κράτος, θα χρησιμοποιήσεις βύσμα, θα κάνεις παράβαση καθήκοντος, θα κάνεις σεξιστικά topic να σου ξανακάνει εντύπωση και να σου εξεγερθεί η εθνική περαφάνια και δημοκρατική συνείδηση μόνο με το κάψιμο σημαιών.
Τη γλώσσα αυτή μπορούν να την μιλήσουν και οι 2 πλευρές ayu και χωρίς να κάνουν χόρτο(η αριστεροί δηλαδή κάνουν χόρτο οι δεξιοί κόκα? Έλεος δηλαδή...).

Η αληθεια ειναι οτι οι ΦΑ και ANTI-ΦΑ οπως ειπες ειναι κατα βαθος το ιδιο πραγμα, και φυσικα παραδειγμα προς αποφυγην

Αυτοί που ξενικάνε τους χαρακτηρισμούς μη το παίζουν και παρθένες. Εγώ θεωρώ παράδειγμα προς αποφυγήν το να μιλάμε γενικά και αόριστα. Όχι δε με λένε ρίζο.

Εγω δηλαδη τι πρεπει να πω για σενα? Οτι εισαι ενας κολλημενος αριστερος που ζει μονο για τις ιδεολογιες του? Ισως ετσι ειναι, γιατι ολα τα ποστ σου σε αυτο και το αλλο φορουμ στα threads κοινωνικου περιεχομενου ειναι 100% επηρεασμενα απο αυτες τις ιδεολογιες, και δεν εχουν καποια βαση στην πραγματικοτητα η την λογικη

Σιγά μην είμαι και αναρχικός. Έχεις δίκιο αριστερός ο οποίος είναι κατά των καταλήψεων ως τρόπου διεκδίκησης αιτημάτων, στηρίζει την αξιολόγηση, και είναι κατά του δημοσίου και των κομμάτων στα πανεπιστήμια. Ο οποίος κράζει όσους αναφέρονται αφοριστικά για όλους τους κακούς φοιτητές για όλους τους κακούς μπάτσους. Να σου απαντήσω παρομοίως? Σου απάντησα προηγουμένως. Περαστικά σου. ;)

τι ελεγα για ιδεολογιες?
Αν σκεφτονταν ετσι και οι γειτονες μας, ισως να ειχαμε καποιους λογους να ειμασταν ησυχοι... Ξερουμε πολυ καλα τι γειτονες εχουμε, και ποσο μεγαλη κοινωνικο-εθνολογικη ασταθεια υπαρχει στα βαλκανια. Οποτε το να καταργουμε την θητεια και να λεμε στα βιβλια της ιστοριας μας οτι οι γενιτσαροι ηταν οι ΕΠΟΠ τις εποχης τους, δεν ειναι και πολυ καλη ιδεα

Ποιες ιδεολογίες ρε auy? Τι σχέση έχει με τα εθνικά κράτη->hint, πόσο ετών είναι ο όρος έθνος-κράτος, τα χαρακτηριστικά που έδωσε ο kienzan πόσο υφίστανται στην πραγματικότητα σήμερα (γιατί συνεχώς μπερδεύεις τη βούρτσα, ευαγγελίζεσαι λογικές και ρεαλισμό χωρίς να τα χρησιμοποιείς πρώτα από όλα ο ίδιος?)? Πόσο καλά νομίζεις ότι γνωρίζεις την ιστορία επί τουρκοκρατίας? Οι φίλοι μας φίλε παρακαλάνε να γίνει όσο δυνατόν πιο κοσμικό το κράτος για να γλυτώσουνε από τη χούντα.

επιμενουν καποιοι σε καποιες αποψεις που με βαση την οικονομικη, πολιτικη, και γεωπολιτισμικη κατασταση μιας περιοχης ειναι απλα ακυρες.

Άκυρα για το νοητικό και μορφωτικό επίπεδό σου. Ακολουθώ το επίπεδο της απάντησής σου και όσο αφοριστικά και γενικόλογα αναφέρεις για κάποιες απόψεις, που προφανώς έχουν και κάποιες θέσεις με κάποια επιχειρήματα, σου ανταπαντώ εξίσου αφοριστικά και γενικόλογα. Εφόσον έχει την λογική χρησιμοποιήσε την και μην βάζεις και ο ίδιος ταμπέλες. Εγώ περισσότερα σε βλέπω να μιλάς περί αυτών παρά για αυτά. Σε βλέπω να επιμένεις στους χαρακτηρισμούς(είναι ωραίο άλλοθι όταν δεν θέλουμε να δούμε ότι υπάρχουν και αυτοί οι παράμετροι στο πρόβλημα) αλλά για τις θέσεις τσίου τσίου(η κατάργηση σε πειράζει προφανώς επειδή σαν ελληναράς σκέφτεσαι ότι εσύ έφαγες το λούκι. Το ότι είναι αναχρονιστικός, μη-αποτελεσματικός, για τα μάτια του κόσμου εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα ουδεμία εντύπωση σου έκανε). Τρία πουλάκια κάθονταν λαϊκιστί.

Ημουν σαφεστατος... ειπα σε ωρα ΑΝΑΓΚΗΣ τι θα κανεις... Δεν σου ειπα να πας στο Ιρακ επειδη θα θελει η κυβερνηση να τα εχει καλα με τους αμερικανους... Απο τα λεγομενα σου ομως φαινεται οτι ουτε εχθρικη επιθεση απο γειτονικη χωρα ειναι αρκετη για σενα για να ανταποκριθεις σε μια επιστρατευση... Μια απλη υπενθυμιση οτι αυτο εν καιρω πολεμου θεωρειται εσχατη προδοσια και θα οδηγησει σε ενα γρηγορο στρατοδικειο και ενα γρηγορο εκτελεστικο αποσπασμα. Αυτοι ειναι οι νομοι του εθνους, και ειναι σεβαστοι απο ολες τις κυβερνησεις που περασαν, δεξιες η σοσιαλιστικες. Και ετσι πρεπει.

Σου ξαναείπα rambo της κακιάς ώρας. Αν φτάσει η χώρα μου σε πόλεμο επειδή υπάρχουν κολλημένοι σαν και σένα θα με απασχολήσει περισσότερο από το αν έχω καθήκον ή όχι να θυσιάσω τη ζωή μου για την βλακεία ορισμένων. Ας λειτουργήσει πρώτα το πολιτικό δικαστήριο πολύ περισσότερο το καθημερινό μας δημοκρατικό μας ελατήριο σε μια δημοκρατία που την βιάζουμε καθημερινώς και μετά μου μιλάς για σενάρια sci-fi, στρατοδικεία και πράσινα άλογα. Αφού σε χαλάει ρε φίλε μην βλέπεις ξανά και ξανά το 300. Είναι sci-fi δεν είναι πραγματικότητα.

Απλώς σύμφωνα με τον ορισμο που δώσαμε πριν με τον kanji περι αγαθοσήνης και ελειψης μέτρου, και οι ΦΑ και οι ΑΝΤΙ-ΦΑ

Δε με νοιάζει τι κλειδί του πενταγράμμου έχετε στο μυαλό σας εμένα δε με ενδιαφέρουν ούτε οι φα ούτε οι σολ ούτε οι ρε εγώ ξέρω ότι στην Ελλάδα διδασκόμαστε αναχρονιστικά πράγματα, έχουμε αναχρονιστικές αντιλήψεις, βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε έτσι και γιουβέτσι όταν έξω ο κόσμος ασχολείται με το μέλλον και όχι με το παρελθόν. Ο ημι-μαθής είναι εξίσου αγαθιάρης με τον αμαθή. Ακόμα πιο επικίνδυνος imho.
btw kienzan το μέτρο δεν είναι ούτε το οι θέσεις τύπου γερακιών του πολέμου, ούτε οι θέσεις τύπου τριαλαλο τι ωραία είναι στην εξοχή. Το βασικό και στα 2 είναι η διάθεση(όπως και η κουλτούρα, η χρήση της λογικής ή του συναισθήματος, η μαζική συγκατάθεση ή μαζικός καταναγκασμός προ τετελεσμένων κτλπ). Έχουμε αποφασίσει τη διάθεση έχουμε και τι κοινωνία θέλουμε? Εγώ έχω αποφασίσει. Η ευρώπη έχει αποφασίσει. Θέλουμε βαλκάνια ή ευρώπη. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Posted Image

#58 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 20 March 2007 - 19:58

Kenji ποσες φορες εκανες edit την απαντηση σου? ολη μερα με αυτο πρεπει να ασχολεισαι... (κατι ελεγα για φανατισμο...)

Εγώ σου προτείνω την επόμενη φορά που κλέψεις το κράτος, θα χρησιμοποιήσεις βύσμα, θα κάνεις παράβαση καθήκοντος...

τωρα αυτο απο που ηρθε????? (αυτα μαλλον κανουν οι δεξιοι, ε?)

θα κάνεις σεξιστικά topic...

η αξια των topic μου σ'αυτα τα φορουμ ειναι γνωστη, thank you very much.. και αμα εκανα κανα χιουμοριστικο topic μεσα σε ολα τα σοβαρα και τι εγινε? Και σε τελικη αναλυση τα ειδωλα αποτελουν αναποσπαστο μερος της γιαπωνεζικης pop κουλτουρας, αρα ειναι σχετικο. Τα site λεγονται anime.gr και animeplanet.gr και οχι savethegreeksociety.gr. Τουλαχιστον εγω δεν εχω επιδωθει σε μια one man crusade για να επιβαλω τις αποψεις μου...
Posted Image

#59 kenji

kenji

Arbeit macht frei

• Members
  • 82 posts

Posted 20 March 2007 - 20:06

Kenji ποσες φορες εκανες edit την απαντηση σου? ολη μερα με αυτο πρεπει να ασχολεισαι... (κατι ελεγα για φανατισμο...)

Ανάκαθεν κάνω edit, διορθόνωντας, ξαναδιατυπόνωντας προτάσεις(ψάξε και για άλλα post). Βέβαια εξακολουθείς να κάνεις γαργάρες για τις θέσεις και να τιτιβίζεις. Πες με όσο φανατικό θέλεις αλλά απάντησε στην ουσία και μη κάνεις την υπεράνω κινέζα pop-star όποτε σε συμφέρει. :ill:

τουλαχιστον εγω δεν εχω επιδωθει σε μια one man crusade για να επιβαλω τις αποψεις μου...

Που 'σαι μάρθα βούρτση την επόμενη φορά με την φλεγόμενη σημαία και τα σχόλια περί σφαιρών βάλε και κανένα mp3 για να πιάσει καλύτερα το μελό σου(save the greek nation). Σου είπα και πριν μη το παίζεις μιξοπαρθένα γιατί δεν είσαι, και σίγουρα δεν είμαι εγώ. ;)

τωρα αυτο απο που ηρθε????? (αυτα μαλλον κανουν οι δεξιοι, ε?)

Αυτό κάνουν μάλλον οι περισσότεροι στην Ελλάδα(αριστεροί-δεξιοί my ass, παρθένες-πόρνες, θρήσκοι-άθεοι κτλπ)? Αλλά βέβαια επειδή ΔΕΝ είσαι κολλημένος διαβάζεις και καταλαβαίνεις κατά το δοκούν.
Posted Image

#60 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 20 March 2007 - 20:27

Που 'σαι μάρθα βούρτση την επόμενη φορά με την φλεγόμενη σημαία και τα σχόλια περί σφαιρών βάλε και κανένα mp3 για να πιάσει καλύτερα το μελό σου(save the greek nation). Σου είπα και πριν μη το παίζεις μιξοπαρθένα γιατί δεν είσαι, και σίγουρα δεν είμαι εγώ.

σε πειραξε δηλαδη που απο τα 150 και κατι posts που εχω κανει στο φορουμ εκεινο, διατυπωσα σε ενα-δυο τα αισθηματα μου για το καψιμο των συμβολων μας και παρεθεσα μετρα καταστολης που χρησιμοποιουνται απο αρκετες συγχρονες δημοκρατικες ευρωπαικες χωρες. Η συζητηση αυτη εχει γινει ηδη, δεν υπαρχει λογος να την επαναλαβουμε..

Αυτοί που ξενικάνε τους χαρακτηρισμούς μη το παίζουν και παρθένες. Εγώ θεωρώ παράδειγμα προς αποφυγήν το να μιλάμε γενικά και αόριστα.

ορισμενα πραγματα ειναι αυτονοητα, δεν χρειαζονται αναλυσεις επι αναλυσεων... και δεν εχουν ολοι την ορεξη σου.. θελω να γραφω πραγματα σχετικα με τα ανιμε σε τελικη αναλυση..

Ποιες ιδεολογίες ρε auy? Τι σχέση έχει με τα εθνικά κράτη->hint, πόσο ετών είναι ο όρος έθνος-κράτος, τα χαρακτηριστικά που έδωσε ο kienzan πόσο υφίστανται στην πραγματικότητα σήμερα (γιατί συνεχώς μπερδεύεις τη βούρτσα, ευαγγελίζεσαι λογικές και ρεαλισμό χωρίς να τα χρησιμοποιείς πρώτα από όλα ο ίδιος?)? Πόσο καλά νομίζεις ότι γνωρίζεις την ιστορία επί τουρκοκρατίας? Οι φίλοι μας φίλε παρακαλάνε να γίνει όσο δυνατόν πιο κοσμικό το κράτος για να γλυτώσουνε από τη χούντα.

οι "φιλοι" μας θελουν να γλιτωσουν απο τους στρατηγους και να αφεθουν στην ολοκληρωτικη διακυβερνηση του Αλλαχ. Το θεωρεις αυτο καλυτερο? Και αντε μπορεις να συνενοηθεις με 200,000 Κωνσταντινοπολιτες που εχουν βγει απο τις σπηλιες τους. Με τα εκατομυρια που κανουν περιτομη στις κορες τους και ονειρευονται να φανε τους απιστους ραγιαδες τι γινεται?
Η Τουρκια εχει σοβαρα προβληματα. Δεν βλεπω γιατι δεν πρεπει να φυλαμε τα ρουχα μας, για να εχουμε τα μισα.. (και δεν εννοω να εισβαλουμε η κατι τετοιο ακυρο)

Άκυρα για το νοητικό και μορφωτικό επίπεδό σου...

α ναι, ειμαι και εγω ενας απο τους αμορφωτους κολλημενους ελληναραδες... Εγω τουλαχιστον εχω σπουδασει και εχω δουλεψει σε μια κοινωνια που λειτουργει και ειναι ετη φωτος μπροστα σε σχεση με εμας αρα κατι ξερω εμπειρικα...

Το ότι είναι αναχρονιστικός, μη-αποτελεσματικός, για τα μάτια του κόσμου εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα ουδεμία εντύπωση σου έκανε

ουδεποτε το αρνηθηκα αυτο... αλλα δεν ειναι λογος να τον κοψουμε μαχαιρι...

Σου ξαναείπα rambo της κακιάς ώρας. Αν φτάσει η χώρα μου σε πόλεμο επειδή υπάρχουν κολλημένοι σαν και σένα

γιατι αυτο που λεω ειναι να παρουμε τα οπλα για να παρουμε την Πολη??? Τι απο αυτα που εχω πει θεωρεις "κολλημενα"?

...εγώ ξέρω ότι στην Ελλάδα διδασκόμαστε αναχρονιστικά πράγματα, έχουμε αναχρονιστικές αντιλήψεις, βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε έτσι και γιουβέτσι όταν έξω ο κόσμος ασχολείται με το μέλλον και όχι με το παρελθόν...

ναι αλλα δεν ειναι ολοι Λιακοπουλοι... και οταν λες Ευρωπη ποιες χωρες εννοεις? Γιατι και με τις μεγαλες Ευρωπαικες δυναμεις χαλιεσαι, ετσι δεν ειναι?
Posted Image