Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γενική συζήτηση για τον στρατό
Posted 10 June 2009 - 12:09

Posted 10 June 2009 - 12:34
1. Είναι μαζόχες;
2. Είναι πραγματικά ενάντια των όπλων και θα έκαναν οτιδήποτε για να τα αποφύγουν;
Στατιστικές λένε ότι συνήθως ισχύει το 2ο.
Kαι μόνο που "θυσιάζονται" για τα όποια ιδανικά τους, είναι άξιοι σεβασμού.
Posted 10 June 2009 - 12:45
ούτε ένας δεν δήλωσε κατά των όπλων... τώρα όταν έρχεται εκείνη η ώρα της σκοπιάς πως όλοι γίνονται ειρηνόφιλοι δεν το έχω καταλάβει...
σαφώς και υπάρχουν άτομα που το λένε και το εννοουν... ΑΛΛΑ χάνονται μέσα στη γενική μάζα των απλά φυγόπονων....
Posted 10 June 2009 - 12:52
Posted 10 June 2009 - 12:56
και εμενα με ενοχλουν οι λουφαδοροι αλλα επισης με ενοχλει να βλεπω και ατομα να κανουν δουλεια παραπανω απο οσο πρεπει αδιαμαρτυρητα διοτι δινουν πατημα στους λουφαδορους.με ενοχλούν όμως αφάνταστα οι καλοπερασάκηδες... σε όλα τα ζητήματα και από όλες τις απόψεις...
Συμφωνω οτι πολλες φορες τον μπελα σου τον βρισκεις απο ''συναδελφους''...
Παντως αμα ποτε καταργηθει ο στρατος, η Ελληνικη νεολλεα θα χασει ενα τεραστιο θεμα συζητησης...παιζει να εχει αναλυθει και η ποιο ανατριχιαστικη λεπτομερια του ολου θεματος μεσα σε παρεες.
Posted 10 June 2009 - 13:06

Posted 10 June 2009 - 13:22
στη ζωή μου [όχι μόνο στον στρατό] έχω γνωρίσει αρκετό εώς πολύ κόσμο...
ούτε ένας δεν δήλωσε κατά των όπλων... τώρα όταν έρχεται εκείνη η ώρα της σκοπιάς πως όλοι γίνονται ειρηνόφιλοι δεν το έχω καταλάβει...
σαφώς και υπάρχουν άτομα που το λένε και το εννοουν... ΑΛΛΑ χάνονται μέσα στη γενική μάζα των απλά φυγόπονων....
Εγω με 1002 ατομα που εχω μιλησει και φιλους μου ...οι περισσοτεροι ειναι κατα των οπλων μαζι με εμενα...μη κοιτας τις τοτε γενεες με τις σημερινες. ( δεν νομιζω να χανοντε μεσα στη μαζα οπως λες)
Δεν ειναι το ιδιο πραμα και δεν μπορεις να γινεσαι απολυτος με αυτο που λες.
Εγω απλα σου λεω οτι ενα μεγαλο ποσοστο σημερα δε γουσταρει τα οπλα. ( δεν γινομαι απολυτος). Κακο ειναι δηλαδη να μη γουσταρεις τα οπλα και τους πολεμους ρε φιλε?!
Posted 10 June 2009 - 13:25
Επειδή ως άοπλος κοιμάσαι πιο συχνά το βράδυ, όταν δεν κοιμάσαι (κάνεις θαλαμοφύλακας) είσαι μέσα, κάθεσαι στη ζέστη, διαβάζεις το βιβλιαράκι σου/παίζεις με το PSP σου, ανάλογα με τη μονάδα η δουλειά στα μαγειρία δεν είναι πολλή (ΟΚ, λίγο η λάτζα ή, αν είσαι σε μεγάλη μονάδα το όρος πατάτα), μερικές φορές παίζει και έξοδος, αν τελειώσεις νωρίς, οι υπηρεσίες άοπλων είναι συνήθως λιγότερες οπότε έχεις πιο πολλές εξόδους, το να μην έχεις όπλο συνεπάγεται λιγότερες ευθύνες.Το ότι πολλοί προτιμούν να ασχοληθούν με τα βαρετά και κουραστικά μαγειρεία και τα σχετικά από το να πιάσουν όπλο δε σου λέει κάτι;
1. Είναι μαζόχες;
2. Είναι πραγματικά ενάντια των όπλων και θα έκαναν οτιδήποτε για να τα αποφύγουν;
Στατιστικές λένε ότι συνήθως ισχύει το 2ο.
Kαι μόνο που "θυσιάζονται" για τα όποια ιδανικά τους, είναι άξιοι σεβασμού.
Ιδανικά σου λέει μετά...
Posted 10 June 2009 - 13:40
Edited by Fingolfin, 10 June 2009 - 17:23.
ομορφάαααα

Posted 10 June 2009 - 13:44
νομίζεις δλδ. αν σου δώσουν όπλο θα σου που όρμα να πάρεις την Πόλη;
Posted 10 June 2009 - 13:53
πίστεψε με
θα κάνεις πολλά περισσότερα θιμπούκια στη ζωή σου από αυτά που νομίζεις ότι θα κάνεις στον ΕΣ
εκτός αν είσαι κανένας Άραβας πρίγκηπας οπότε πάω πάσο [και την επόμενη φορά που θα ανέβω θα σε κεράσω και μία κρέπα]
Posted 10 June 2009 - 20:28
Αντε να καλυφθουν και τα κενα στα νοσοκομεια και να κανουν κατι ωφελιμο αντι να υπηρετουν τους καραβαναδες......
Και να περνουν και κανα 250-300 ευρω, μην τους στελνουν λεφτα οι γονεις τους. Ταχα παμε στρατο ως ανταλλαγμα για τις δωρεαν υπηρεσιες που μας παρεχει το κρατος......
Posted 11 June 2009 - 11:47

Posted 11 June 2009 - 20:58
To ερώτημα είναι τι εναλλακτικές υπάρχουν. Μέχρι πριν από μια δεκαετία δεν υπήρχαν εναλλακτικές παρά μόνον το να εκτίσει κανείς την θητεία του σε κάποια φυλακή (!) της Ελλάδος , όπως και συνέβη με τον πατέρα μου , που έκατσε δύο χρόνια στη ΣΦΑ λόγω προσωπικών πεποιθήσεων . Τα πράγματα ευτυχώς έχουν αλλάξει και υπάρχει εναλλακτική. Ονομάζεται κοινωνική θητεία και αν δεν κάνω λάθος εφαρμόζεται από το 2000 και ύστερα. Αντί λοιπόν της στρατιωτικής θητείας , ο πολίτης μπορεί να επιλέξει να "υπηρετήσει την πατρίδα " του με εναλλακτικό τρόπο. Παλαιότερα τα παδιά που έκαναν κοινωνική θητεία , τα έστελναν ως βοηθούς σε ιδρύματα , άσυλα ανιάτων , γηροκομεία και άλλα περίεργα για να ταλαιπωρούνται . Ωστόσο , πλέον δεν συμβαίνει αυτό. Αποστέλλονται συνήθως σε κάποια υπήρεσία που σχετίζεται με το αντικείμενο των σπουδών τους. Πχ ένας φίλος μου που τελείωσε μαθηματικός εξέτισε την κοινωνική του θητεία στην Εφορία της Λέσβου . Ενας άλλος στο ταχυδρομείο Ξάνθης και πάει λέγοντας .
Το κακό με την κοινωνικήγ θητεία , είναι διαρκεί 23 μήνες , δηλαδή περίπου το τριπλάσιο της κανονικής. Εγώ το βλέπω σαν το κράτος να με τιμωρεί που διαφωνώ μαζί του , αλλά ας μην επεκταθώ .Πάντως υπάρχουν προτάσεις για μείωσή της στο άμεσο μέλλον.
Συνοψίζοντας , η εναλλακτική θητεία υπάρχει , εφαρμόζεται και από όσο έχω ακούσει , αυτοί που πάνε περνάνε τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους. Τους συμπεριφέρονται σαν δημόσιους ( μόνο που αυτοί δουλεύουν) υπάλληλους με την εξαίρεση ότι τα χρήματα που παίρνουν δεν είναι ούτε 250 ευρώ το μήνα . + Δεν χρειάζεται να κόψεις ούτε μαλλιά ούτε μούσια !
Οσοι λοιπόν όντως δεν θέλετε να υπηρετήσετε το κράτος μέσω της στρατιωτικής υπηρεσίας (όπως εγώ ας πούμε) μπορείτε να επιλέξετε το παραπάνω.
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.
Posted 15 June 2009 - 14:38
Ο στρατός είναι απλά μία ιδέα και αν κάποιος είναι έξυπνος θα πάει για ένα πολύ απλό λόγο.
Είναι η τελευταία πραγματική κατασκήνωση πριν την σκληρή πραγματικότητα.
Είναι ο πραγματικός απογαλακτισμός από την φροντίδα της μαμάς και την τσέπη του μπαμπά.
Όποιος δεν θέλει να δεί τον στρατό σαν μία ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του τότε στην ζωή δεν έχει ελπίδα, διότι πολύ απλά φοβήθηκε και απέφυγε ένα "εμπόδιο" που του παρουσιάστηκε, η ζωή όμως κρίβει πολλές παγίδες και πολλά εμπόδια.
Αν πας με ανοιχτό μυαλό και όχι αγχομένος τότε θα περάσεις λάδι και όχι μόνο αυτό αλλά θα συνειδητοποιήσεις αυτά που ήδη νομίζεις ότι έχεις μάθει, γιατί το ότι γνωρίζουμε κάτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το έχουμε συνειδητοποιήσει κιόλας.
Για να λέμε την αλήθεια, αν στο στρατό κάνεις κοτσάνα απλά τρώς σκάτωμα και μόνο αν έχεις κάνει χοντρή ******* τρώς φυλακή, ενώ στην πολιτική ζωή σε ανάλογη περίπτωση απλά σου λένε πάρε τα μπογαλάκια σου και δρόμο και δεν μας νοιάζει αν έχεις οικογένεια, υποχρεώσεις, προβλήματα.
Δεν θα σας γεμίσω τα μυαλά με ιδέες του στύλ πατρίδα, υποχρέωση, τιμή. Αυτή τη στιγμή το ελληνικό στράτευμα δέχεται φαντάρους γιατί θέλει καθαρίστριες και ο μόνος λόγος που υπάρχουν κάποια στρατόπεδα είναι για να ζουν οι γύρω επαρχιακές κομοπόλεις. Αυτό είναι πράγματι απαράδεκτο γιατί όχι απλά σε απογοητεύει αλλά δεν μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις την πραγματική σου αποστολή και πράγματι εξαιτίας αυτού θεωρείται χαμένος χρόνος η στρατιωτική θητεία.
Παρά το γεγονός αυτό όμως αν κάποιος είναι σκεπτόμενο άτομα θα καταλάβει ότι μέσα από αυτή την κατάσταση η εκπαίδευση που δέχεται δεν είναι τόσο πολεμική, όσον αφορά την χρήση των οπλικών συστημάτων, όσο εκπαίδευση στο να αντέχει κάποιος τις κακουχίες.
Ξάγρυπνες νύχτες, γερμανικά νούμερα, συντήρηση υλικού με περιορισμένους πόρους, κολλημένοι ανώτεροι, καθαριότητα χωρίς υλικό, περιορισμένοι έξοδοι... όλα αυτά είναι συνθήκες πολέμου για όποιον θέλει να το καταλάβει.
Και για όσους θέτουν το ερώτημα "Και γιατί εγώ να κάνω αυτή τη θυσία?" έχω να πώ το εξής. Ας μην ξεχάσουμε όμως το αίμα που χύθηκε για να μπορούμε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι και να μπορούμε να θέτουμε ανοιχτά τις απόψεις μας. Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτό το δικαίωμα πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να κάνουμε κάποιες θυσίες δεν νομίζετε?
Can you see it ?!