Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Γενική συζήτηση για τον στρατό

• Please log in to reply
282 replies to this topic

#151 Kirenahana

Kirenahana

Not-so-hardworking Youth

• Members
  • 272 posts

Posted 09 June 2009 - 23:00

δηλαδή πριν ποιές εννοούσες όλες εκτός από τις δυό οικογένειες τις δικές μας? ο τρόπος που απαντάω είναι ανάλογως τον επιχειρημάτων σου εξάλου......ο σεβασμός είναι αμοιβαίο πράγμα.

Για τους Τούρκους έχεις επιχειρήματα όπως αυτό ότι φοράνε μαντίλα και άρα είναι κακό για την κοινωνία μας? Δεν λέω ότι όλοι οι Τούρκοι είναι καλοί αλλά μην λέμε ότι είναι και όλοι κακοί, ένα ταξιδάκι στην Τουρκία πιστεύω θα σου έκανε καλό για να δείς και μερικά πράγματα από κοντά.

@ΑΤΑΝΑSHIOSU
Δεν αντιλέγω ότι η ιστορία διαστρεβλώθηκε και διαστρεβλώνετε στα χέρια ορισμένων όμως δεν νομίζω ότι μπορούμε να βασιστούμε στην ιστορία.
Η ιστορία πάντα γράφεται από μιά οπτική ματιά και άρα είναι και σχετική ακόμα και αν μερικά πράγματα βγάζουν μάτια. Τα λάθη της ιστορίας όχι μόνο επαναλαμβάνονται πολλές φορές αλλά σε πολλές περιπτώσεις τα διαπράτουν οι ίδιοι που αποκαλούνταν κάποτε θύματα και αμυνόμενοι.
Το ότι αντιλαμβάνεσαι ότι πολλοί την βγάζουν καθαρή και απλά κατηγορούν αυτόν που θέλουν να κατηγορήσουν (βλέπε χίτλερ) δείχνει ότι τελικά η ιστορία γράφετε μόνο από τους νικητές και όχι από τους ηττημένους (αν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε έτσι) θα έπρεπε να σε προβληματίσει ως προς την ιστορία που μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο και σε αυτό έχεις δίκιο. Όμως το βασικό συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κάποιος διαβάζοντας ιστορία είναι ανάλογο της παιδείας που έχει κατά κύριο λόγο, γι'αυτό και ο κάθε ένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά πολλές φορές όπως θα έχεις παρατηρήσει....
Γι αυτό και πιστεύω ότι πάνω απ'όλα είναι η παιδεία, πολλά μάλιστα που μαθαίναμε στο σχολείο(στην εποχή μου δεν ξέρω τώρα) και ήταν τελείως ψευδή του στυλ, στο Κοράνι έγραφε ότι πρέπει να σφάζονται οι αλλόθρησκοι ήταν εύκολο να παρεξηγηθούν από άτομα χωρίς κρίση και που στην τελική υπήρχαν απλά για να φανατίζουν ορισμένους.

¨Οσο για την περίφημη φράση μαθαίνοντας τα λάθη του παρελθόντος για να μην τα ξανακάνεις αυτό προσωπικα μου ακούγεται φράση καφενείου . Δηλαδή αν είναι να συγκρίνουμε τα χρόνια του Περικλή και του Κολοκοτρώνη για να πάρουμε σωστές αποφάσεις σήμερα καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί. Δεν είναι άλλωστε λάθη αλλά είναι η γενικότερη φιλοσοφία που περνάει στα παιδιά ότι πάνω απ'όλα είναι το χρήμα και το συμφέρον μας, με αυτή την λογική περνάνε οι ιστορίες που διαστρεβλώνονται, με την λογική ότι είμαστε το καλό και οι άλλοι είναι το κακό. Με την λογική θα γίνω πολιτικός για να ταίζω ψέματα τον κοσμάκη και να έχω την εξουσία για πάρτι μου.Αυτό είναι το πρόβλημα τα λάθη δεν είναι λάθη οταν γίνονται εσκεμμένα και για να τα αντιμετωπίσεις χρειάζεται σωστή κρίση και παιδεία.

Στην τελική έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα πάντως :D μάλλον χρειαζόμαστε άλλο thread...

Κατ'αρχήν, για το θέμα της στράτευσης δεν έχω προς το παρόν άποψη, καθώς δε με αφορά -έίμαι γυναίκα-, αλλά τείνω να την υποστηρίζω με μερικές ενστάσεις. Το ξεκαθαρίζω λοιπόν εξ'αρχής.
Αφού δε σε πείθει η μέχρι τώρα προταθείσα επιχειρηματολογία -ούτε και μένα ως ένα βαθμό- , για το θέμα της ιστορίας, ας αακούσεις και την δική μου, που όυτε καφενείου όπως λες είναι, ούτε ανυπόστατη -και αυτό το γνωριζω-. Να διευκρινίσω επίσης ότι με τους Τούρκους κανένα προσωπικό δεν έχω, μια χαρά άνθρωποι είναι. Ούτε είμαι εθνικιστρια και πορωμένη. Πρόβλημα με την εξωτερική τους -αλλά και την εσωτερική τους όταν αυτή θίγει εμένα ως Ελληνίδα- έχω.
Το επιχείρημα ότι πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία μας για να μην υποπέσουμε στα ίδια λάθη, όσο ντεμοντέ κι αν σου φαίνεται, είναι απόλυτα σωστό. Το πρώτο λάθος που κάνεις καταρχήν, είναι ακριβώς αυτή η απαξίωση και η μη γνώση του παρελθόντος, η οποία σε καθιστά αυτόματα σε μειονεκτική θέση απέναντι σε κάποιον που το ξέρει, και γίνεται επικύνδινη όταν έχεις να αντιμετωπίσεις διαστρεβλωμένες διατυπώσεις της ιστορίας από τρίτους -βλέπε για παράδειγμα, τα Σκόπια ή την Τουρκία- οι οποίοι λειτουργούν για τα δικά τους συμφέροντα, τα οποία πιθανότατα και να κατακτήσουν -όπως και γίνεται-, εις βάρος δικό σου ως Έλληνα πολίτη. Οι ίδιοι εννοείται, ξέρουν πολύ καλά την ιστορία τους -ή αυτό που αποφάσισαν ότι είναι ιστορία τους πιο συγκεκριμένα. Αν δε βασιστείς στην ιστορία και στα γεγονότα -ακόμα και σημερινά-, δεν έχεις περιθώριο δράσης, πόσο μάλλον αντίδρασης. Τράβα πες στον Σκοπιανό ότι δεν είναι Μακεδόνας μόνο και μόνο επειδή έτσι σου έμαθαν στο σχολείο. Αν θεωρείς ότι με μια τέτοια απλοική προσεγγισξ μπορείς να πείσεις κάποιον που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια κοινωνία που του διδάσκει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι πρόγονος -όχι απόγονος όπως λανθασμένα έθεσες- του, απατάσαι. Κι ας έχεις δίκιο, καθώς ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι πραγματικά γελοίος αν σκεφτείς ότι πρόκειται για μια φυλή που κατέβηκε στα Βαλκάνια τον 9ο μ.Χ. αιώνα και διεκδικεί ιστορία και πρόσωπα που κατά πολύ προηγήθησαν. Και πίστεψέ με, οι μεγάλοι εκεί το ξέρουν πολύ καλά αυτό, και τα κίνητρά τους κάθε άλλο παρά μια ονομασία και μια ιστορία είναι. Αυτά είναι η βιτρίνα που μπάινει για να φανατιστεί ο λαός τους και να αποσπάσει τη δική μας προσοχή απ' το να διαπιστώσουμε τα πραγματικά.
Τώρα όσον αφορα την εξάλειψη των απίστων με τον Ιερό Πόλεμο, σε διαβεβαιώ πως καμία παρεξήγηση στον ορισμό δεν υπάρχει. Το Κοράνι τους λέει ξεκάθαρα να τους αφανίσουν. Στην περίπτωση των Χριστιανών και των Εβραίων δε, μιας και αναγνωρίζουν την Παλαιά Διαθήκη, αυτό που ορίζει είναι ο "ειρηνικός" προσυλητισμός τους, και στη περίπτωση που αρνηθούν, ο αφανισμός τους. Η μόνη παραξήγηση που μπορέις να αναγνωρίσεις είναι η έννοια του αμυντικού πολέμου -διότι για τέτοιον πρόκειται θεωρητικά-. Καθώς όμως για τους μουσουλμάνους κάθε άπιστος που δεν δέχεται να αλλαξοπιστήσει ουσιαστικά κάνει επίθεση κατά του Ισλάμ, η έννοια της άμυνας μικρή αξία έχει.
Αν σε καμια 10καριά χρόνια έχουμε μόνο την Πελοπόννησο και το Ιόνιο -και άν-, τέτοιου είδους στάσεις, αδιαφορίας και ωχαδερφισμού είναι που θα έχουν οδηγήσει εκεί.

Υ.Σ.: Όπως βλέπεις, η απαντησή μου δεν είναι ούτε flame, ούτε ανυποστήρικτη, και με κανένα τρόπο δε θέλω να αντιμετωπιστεί ως τέτοια.

Μια μικρή σημείωση προς τον ATHANASIOSU:
Όσο και να συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό μαζί σου, μη λες καλύτερα να μας καταλαμβαναν οι Τούρκοι, ειδικά για άτομο που δείχνεις να είσαι διαβασμένος και πονηρεμένος, κάτι τέτοιο είναι μάλλον απαράδεκτο. Κατά τη γνώμη μου, απλά πονηρέψου κι άλλο (το μυστικό λέγεται οικονομική και πολιτική γεωγραφία).

Κι επειδή μέχρι τώρα έχω βγει μάλλον εκτός θέματος, ας εξηγήσω και λεπτομερώς την άποψή μου για το στρατό, μη κατηγορηθώ και για spamming...
Χωρίς να είμαι κατά της στράτευσης, θεωρώ πως με το χαρακτήρα που έχει πάρει σήμερα είναι κάτι παραπάνω από περιττή και αποπροσανατολισμένη. Δηλαδή, θεωρώ πως ως θεσμός είναι κάτι το θετικό στη βάση του, αλλά καταστάσεις τύπου αγγαρείες-καψώνια-βύσματα κλπ τον έχουν εκφυλίσει. Αν δεν υπάρξει κάποια ριζική αλλαγή στη δομή του, ίσως θα ταν καλύτερο να καταργηθεί παντελώς, γιατί στο σκοπό τον οποίο θεωρητικά υπηρετεί αποτυγχάνει παταγωδώς (ποιανού το εθνικό φρόνημα ξύπνησε μετά από καθάρισμα βουνών πατάτας?).

Αυτά και συγγνώμη για το τεράστιο ποστ.

Edited by Kirenahana, 09 June 2009 - 23:16.

Posted Image

#152 manOfManyNames

manOfManyNames

Anime Newbie

• Members
  • 62 posts

Posted 09 June 2009 - 23:06

Στην τελική ας κοιτάξουμε πρώτα όλους αυτούς τους κληρωτούς που σκέφτονται μόνο τον εαυτούλη τους εις βάρος των υπολοίπων και που το παίζουν μάγκες ότι και καλά δείξανε πόσο μεγάλα τα έχουν, με το να βάζουν τον μπαμπά και την μαμά να κανονίζουν τηλεφωνήματα στους καραβανάδες για να μην χαλάσει η ζαχαρένια του υιού τους!
Προσωπικά, συνάντησα πολλούς τέτοιους και θα τολμούσα να πω μόνο έναν σωστό φαντάρο που όταν κάποιος ήθελε για κάποιο σοβαρό ή όχι και τόσο σοβαρό λόγο να αλλάξει την υπηρεσία του ή να μην την κάνει πεταγόταν χωρίς δεύτερη σκέψη και έλεγε "εγώ ρε φίλε, θα σε βοηθήσω" και το θεωρώ τιμή μου που ακόμη και τώρα έχουμε κρατήσει συχνή επαφή.

Εγώ ευτυχώς έβγαλα το μεγαλύτερο μέρος της θητείας μου με πολύ εντάξει παιδιά (σε βαθμό που κάναμε σκοπιές άρρωστοι για να μη χώσουμε άλλον) αλλά γενικά είχαμε φάει τόση έμπλοκή που δεν είχαμε την πολυτέλεια να χώνουμε ο ένας τον άλλο. Γ@*ωσείρια πέτυχα την τελευταία εβδομάδα μου στο στρατό (μετά από 1,5 μήνα απόσπαση και 20 μέρες άδειας που δε μου είχαν δώσει όλον τον υπόλοιπο καιρό) και εντάξει, άξιζαν όλη την πίκρα που έτρωγαν (κυρίως επειδή ήρθαν και καλά βυσματικά και βρέθηκαν σε εμπλοκή - όταν έφυγα κι εγώ, που απολύθηκα τελευταίος από τους 302/303 μειωμένους, δεν υπήρχαν πια εξοδούχοι)
Πάντως το μυστικό για να περάσεις καλά, είναι να είστε εντάξει με τους υπόλοπους φαντάρους.

WTF??? 2-2 τις κανουν τις σκοπιες σημερον ημεραν??? Σε λιγο θα σας φερνουν και παγωτα με τα περιπολα...

Στο στρατόπεδο μας φέρναν σάντουιτς και καφέδες στη σκοπιά, επειδή ο υπόδοικας ήθελε να μαζέψει λεφτά από το καψάδικο :P

παντως μην ψαρωνετε καποιοι.. καποιος προτυτερα ειπε για πειθαρχια και ασκησεις.. Ε λοιπον ο σημερινος στρατος ουτε το ενα εχει, ουτε το αλλο.. Εδω καταργησανε και το σχολειο μαχητη.. Και δεν σε αφηνουν να βαλλεις κατα ρυπας μην τυχον φτερνιστεις στη διαρκεια της βολης και θερισεις τον μισο λοχο... Πως θα βιωσετε την εμπειρια ρε αν δεν κανετε νυχτερινη βολη με αλουμινοχαρτο??

Κατά ριπάς εγώ είχα ρίξει. Είναι θέμα διοικητή αυτό βασικά (μέχρι και με μάσκα αερίων μας βάλανε να ρίξουμε) αλλά νυχτερινή βολή δεν πέτυχα - φαντάροι έκαναν, αλλά τότε ήμουν φυλλάκιο και δε μας κατέβασαν να ρίξουμε). Επίσης έριξα και με αντιαεροπορικό όπλο κατά σταθερού στόχου, οπότε ασκήσεις παίζουν (και σχολείο μαχητή θεωρείται η βασική εκπαίδευση) αλλά γενικότερα είναι τόσο μπουρδέλο ο στρατός που η πειθαρχία φεύγει από το παράθυρο, το προσωπικό τόσο λίγο που οι ασκήσεις χάνονται αφού όλοι σχεδόν έχουν υπηρεσίες. Πάντα όμως είναι θέμα μονάδας. Εμείς είχαμε στρατόκ@Vλο διοικητή και ασκήσεις έπαιζαν συνέχεια, αν και με τις εμπλοκές, τους παραπληγικούς και όλα τα σχετικά κάναμε ελάχιστες.

(σορρυ για τα γαλλικά, αλλά δε γίνεται αλλιώς κατανοητό το τι λέω)

λαθος μου αλλα δεν ανεφερα καποιες λεπτομεριες για την 5μηνη παραμονη μου στην κομοτηνη.
παρα 6 μερες που για καποιους λογους αυτες ηταν ολες οι μερες αδειας που πηρα συνολικα εκει (εκανα αρκετο καιρο να δω το σπιτι μου).
με την εννοια ¨τουρκους¨ ανεφερα τους ελληνες πολιτες μουσουλμανους (τουρκικη μειονοτητα της θρακης) και πομακους που καναμε μαζι τη θητεια μας στον ιδιο θαλαμο.
αυτοι οι ελληνες μουσουλμανοι και πομακοι μεταξυ τους μιλουσαν παντα στα τουρκικα.
οταν μιλουσαν με ελληνες μιλουσαν σπαστα ελληνικα (2-3 δε ξερανε καθολου ελληνικα).
ουσιαστικα υπηρχε ψυχρο κλιμα μεταξυ των ελληνοφωνων και των τουρκοφωνων.
συχνα τους ακουγαμε να μιλανε στα τουρκικα μπροστα μας (προσοχη δε θιγω τη γλωσσα τους) και να πετανε αναμεσα στα τουρκικα τα επωνυμα μας και οταν τους ρωτουσαμε τι λεγανε για μας, μας λεγανε πως μιλουσαν για τις υπηρεσιες (σκοπιες,θαλαμοφυλικια,αγγαρειες).
περα απο αυτο οποτε υπηρχε ευκαιρεια "δινανε" (ανεφεραν) στους ανωτερους και "χωνανε" (προτειναν για αγγαρεια) παντα τους ελληνοφωνους.
σε συνδιασμο με το οτι μεταξυ τους μιλουσαν παντα τουρκικα οσο και καλοπιστος νασαι, θα σου κινησει υποψιες.
προσωπικα εμενα προσπαθησαν καποιοι τουρκοφωνοι να με "χωσουν" 2 φορες πολυ αγρια αλλα επειδη αντεδρασα αμεσα φαγανε epic "ακυρο" (δεν εγινε αυτο που θελανε).
αρκετες φορες τους εποιασα να ορκιζονται στη παναγια για να γλυτωσουν καποια ποινη (πιστευουν οι μουσουλμανοι στην παναγια?).
καμια φορα πανω στην κουβεντα λεγανε τη τυπικη ελληνικη φραση "γ@μω το χριστο σου" και οποτε τους λεγαμε "γ@μω τον αλλαχ σου" διαμαρτηροταν οτι βριζαμε τον θεο τους.
επισης τυγχαναν πολυ καλυτερης μεταχειρησης απο μας.
περαν των αγραφων αδειων του πασχα και των χριστουγεννων παιρνανε αλλες τοσες αγραφες αδειες λογω μπαϊραμιου και ραμαζανιου (το τελευταιο το πηρανε εν καιρω ασκησεων που σημαινει πως εμεις που μειναμε φαγαμε διπλο αγγουρι).
σε εναν αγωνα ποδοσφαιρου ελλαδα-τουρκιας το Κ.Ψ.Μ.(κεντρο ψυχαγωγιας μοναδος) ειχε χωριστει στη μεση απο τη μια οι ελληνοφωνοι που υποστιριζαμε την ελλαδα και απο την αλλη οι ελληνες τουρκοφωνοι που δεν υποστηριζαν την εθνικη ελλαδος.
και να μην αναφερω τις σακουλες με παρανομο υλικο καπνισματος που φερνανε μεσα στη μοναδα (αλλα αυτο το κανανε και πολλοι ελληνοφωνοι).
μπορει πολλοι να μην βιωσαν και να μην βιωσουν τετοιες καταστασεις αλλα επειδη το εζησα απο πρωτο χερι, αυτο ηθελα να πω με την αρχικη μου φραση.

Δε φταίνε οι Τούρκοι τότε επειδή ήταν Τούρκοι, αλλά επειδή ήταν γ@*ωσείρια. Το ίδιο πχ θα μπορούσες να είχες πάθει και αν ήταν Πόντιοι...

#153 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 09 June 2009 - 23:13

ATHANASIOSU:
Όσο και να συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό μαζί σου...

OH MY GOD!! καινουργιο forum member που μπηκε στο κοπο να διαβασει τα παλια ποστ σε ενα νεκραναστημενο thread!!! :thatsit:

Μην σε παραξενευει η εκπληξη μου, γιατι πιστεψε με, σπανια συμβαινει αυτο το φαινομενο σε αυτο το φορουμ... Συνηθως οταν νεκραναστενεται ενα παλιο thread σε αυτο το φορουμ απλα καταληγουνε να επαναλαμβανονται ολες οι αποψεις over and over again..

and on that note, pls ας μην καταληξει (ξανα) αυτο το thread σε ιδεολογικο πολεμο..

οσο για την τελευταια εξελιξη.. Μειμαρακη το καλο που σε θελω να εχεις ηδη ετοιμους τους εξτρα 15000 ΕΠΟΠ που θα χρειαστουν για να εφαρμοστει πρακτικα η 9μηνη θητεια, αλλιως βλεπω τους κληρωτους να σου ριχνουν χριστοπαναγιες αντι να σε λενε ευχαριστω..
Posted Image

#154 manOfManyNames

manOfManyNames

Anime Newbie

• Members
  • 62 posts

Posted 09 June 2009 - 23:14

Αν σε καμια 10καριά χρόνια έχουμε μόνο την Πελοπόννησο και το Ιόνιο -και άν-, τέτοιου είδους στάσεις, αδιαφορίας και ωχαδερφισμού είναι που θα έχουν οδηγήσει εκεί.

Επειδή είμαστε Έλληνες, οι αδιάφοροι, ωχαδερφιστές και "προδότες" θα πάνε πρώτοι να σκοτωθούνε και πολλοί "πατριώτες" θα κρυφτούνε κάτω από καμιά πέτρα μέχρι να τελειώσει η βαβούρα.

Άσε που το σενάριο αυτό δεν είναι ότι πιο ρεαλιστικό, όταν μιλάμε για μια Τουρκία που μόνο οι Έλληνες είναι οι γείτονες που δεν την απειλούν και που είναι στη μπούκα όλου του Μουσουλμανικού κόσμου.

οσο για την τελευταια εξελιξη.. Μειμαρακη το καλο που σε θελω να εχεις ηδη ετοιμους τους εξτρα 15000 ΕΠΟΠ που θα χρειαστουν για να εφαρμοστει πρακτικα η 9μηνη θητεια, αλλιως βλεπω τους κληρωτους να σου ριχνουν χριστοπαναγιες αντι να σε λενε ευχαριστω..

Γιατί μωρέ, το 10 μέσα-1 έξω φτιάχνει χαρακτήρα...

#155 Kirenahana

Kirenahana

Not-so-hardworking Youth

• Members
  • 272 posts

Posted 09 June 2009 - 23:26

Επειδή είμαστε Έλληνες, οι αδιάφοροι, ωχαδερφιστές και "προδότες" θα πάνε πρώτοι να σκοτωθούνε και πολλοί "πατριώτες" θα κρυφτούνε κάτω από καμιά πέτρα μέχρι να τελειώσει η βαβούρα.

Άσε που το σενάριο αυτό δεν είναι ότι πιο ρεαλιστικό, όταν μιλάμε για μια Τουρκία που μόνο οι Έλληνες είναι οι γείτονες που δεν την απειλούν και που είναι στη μπούκα όλου του Μουσουλμανικού κόσμου.

Γιατί μωρέ, το 10 μέσα-1 έξω φτιάχνει χαρακτήρα...

Δεν επιθυμώ να αρχίσει ιδεολογικός πόλεμος όπως είπε και ο MR.Ayu-Mania, οπότε θα περιοριστώ σε κάτι πολύ λίγο.
1. Δε χρησιμοποίησα πουθενά τον όρο προδότης.
2. Το ποιος θα πάει να πολεμήσει, αν και όταν γίνει πόλέμος, προτιμώ να μη το μάθω, προτιμώ να αποφύγω να φτάσω σε αυτή την ακραία κατάσταση.
3. Ρεαλιστικότατο είναι, αν συνεχίσει η Ελλάδα να μη διεκδικεί τα δικαιώματά της στη διεθνή σκηνή. Δεν κινδυνολογώ, δε το συνηθίζω άλλωστε, και ότι λέω έχω κάτι να το στηρίξω. Αν θέλεις να σου εξηγήσω σε φιλική και ήρεμη συζήτηση τις απόψεις μου, και εσύ τις δικές σου, κάνε ένα πμ, και τα λέμε μεταξύ μας μη φορτώνουμε και το thread.

Posted Image

#156 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 10 June 2009 - 09:59

ξεκίνησα να διαβάζω και σταμάτησα κάπου στο θέμα μας κόβουν το μαλλί και το μούσι...

δλδ. τζαμποέλεος... αν σου πει καμιά γκομενίτσα ότι το μαλλί δεν λέει την επόμενη είσαι Γιουλ Μπρίνερ αλλά αν στο πει ο κακός ΕΣ θα υψώσετε τα στήθια σας κ θα βροντοφωνάξετε ΟΧΙ...

μιλάτε για χαμένο χρόνο από τη ζωή σας... ποιοι? αιώνιοι φοιτητές; αυτοί που μπαίνουν σε μία σχολή για να τους ταΐζει η μαμά και ο μπαμπάς τα επόμενα δέκα χρόνια... ωωωω πλζ.

ούτε κανάς στρατόκαβλος είμαι, ούτε τπτ. απλά με ενοχλεί το πόσο βολεψάκηδες είναι μερικοί...
και για όσους δε ξέρουν για αν έχω υπηρετήσει ή όχι και πως τα λέω... 18 μήνες θητεία, 500 μέρες Εβρο. το σπίτι έκανα να το δω και 150 μέρες σε μία περίπτωση και έφαγα και τρέξιμο από τους "παλιούς" για μία παρεξήγηση... όμως έζησα... ούτε τα κλάματα έβαλα, ούτε τη μαμά μου ζήτησα, ούτε τπτ. Πήγα, έκανα τη θητεία μου και τέλος... so simple

#157 kagemaru igano

kagemaru igano

Anime Freak

• Members
  • 424 posts

Posted 10 June 2009 - 10:30

Εγω ξερω οτι η ευρωπαικη ενωση μιλαει για ισοτητα των δυο φιλων....αλλα απο οτι φαινεται ισοτητα μονο στα δικαιωματα οχι και στις υποχρεωσεις!
Εγω πιστευω οτι και οι γυναικες πρεπει να πηγαινουν στη στρατευση γιατι μην ξεχναμε ισοτητα θελουν ισοτητα θα εχουν, τελος!

οι γυναικες ειναι για να μαγειρευουν στο σπιτι ρε...οχι για να τρεχουν...
τσπ εμενα ο πατερας μου ειναι ταξιαρχος οπωτε και να παο σαν κατασκηνωση θα ειναι...δεν ειμαι το παιδι του μπαμπα...αλλα εφου εχω την βυσματαρα γιατι να μην την αξιοποιησω...?
επισης δεν ειμαι κατα του στρατου.

#158 sgouver

sgouver

One Piece Maniac

• Members
  • 540 posts

Posted 10 June 2009 - 10:44

Aμα δεν εχουν ΕΠΟΠ ας βαλουν καμερες...ποιο αποδοτικες θα ειναι και λιγοτερο κοστοβορες.
Απλα εχω κουραστει με αυτο το 9 μηνο-καραμελα εχει γινει- το εχουν ανακοινωσει γυρο στις 14 φορες.
Εγω λεω να κατσουν να φτιαξουν μεσα το μπαχαλο στον τομεα της υγειηνης και ασφαλειας των φανταρων και ας το αφησουν 12 μηνο.

και για όσους δε ξέρουν για αν έχω υπηρετήσει ή όχι και πως τα λέω... 18 μήνες θητεία, 500 μέρες Εβρο. το σπίτι έκανα να το δω και 150 μέρες σε μία περίπτωση και έφαγα και τρέξιμο από τους "παλιούς" για μία παρεξήγηση... όμως έζησα... ούτε τα κλάματα έβαλα, ούτε τη μαμά μου ζήτησα, ούτε τπτ. Πήγα, έκανα τη θητεία μου και τέλος... so simple

Καποιοι γουσταρουν και το μαστιγωμα αλλα ας μην το κανουμε θεμα. Σκουλικι δεν πρεπει δεχθει κανενας να γινει απο καθε πορωμενο.
Αλλα παλι καλα για οσους ξερουν τα ατομικα καψωνια απαγορευονται, αυτα που ακομα υσχυουν ειναι τα ομαδικα που καλα θα κανουν να τα κοψουν το συντομοτερο.
Ποσο ξεφτιλας πρεπει να ειναι ενας στρατιωτικος για να ταλαιπωρει ανθρωπους που εχουν παιδεια(σπουδες), τον σεβονται και καμια φορα ειναι και μεγαλυτεροι του?

Παντως συμφωνω οτι υπαρχουν ατομα που φρικαρουν παραπανω απο οσο πρεπει με τον στρατο, παρολαυτα εγω τους δικαιολογω διοτι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι. Δεν νιωθω ομορφα οταν βλεπω ενα ευαισθητο παιδι που μπορει να συνησφερει σε πολυ καλυτερα ποστα μεσα στην κοινωνια να ταλαιπωρειται αδικα.

#159 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 10 June 2009 - 10:57

ω να είσαι σίγουρος ότι το "χώσιμο" δεν το τρως από τους στρατιωτικούς...
οι "συνάδελφοι" σου είναι που θα σε πατήσουν για να ανέβουν παραπάνω...
αυτοί που θα σε γλύφουν και όταν είναι να δεν το περιμένεις θα σου ρίξουν ένα μανίκι όλο δικό σου...
μικρογραφία της κοινωνίας είναι ο στρατός. εκεί θα δεις πως θα είναι τα πράγματα αύριο μεθαύριο όταν βγεις έξω στην κοινωνία... και όχι όσο είσαι σε μία σχολή και το μόνο που σε νοιάζει είναι αν θα πας να γράψεις σε αυτή την εξεταστική και αν το σορτσάκι της μαιρούλας δείχνει αρκετό μπούτι...

ο ευαίσθητος που μπορεί να συνείσφερει περισσότερο είναι αυτός που στον εργασιακό χώρο θα έχει πιάσει αγκαζέ τους διευθυντάδες και πάλι εσύ θα είσαι απέναντι να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας... και θα τρως το χώσιμο από αυτόν [που είστε συνάδελφοι και ίσοι υποτίθετε]

true story που λέει και μία ψυχή...

μαστίγωμα δεν έχω δοκιμάσει ακόμα... πάντως πιο εύκολο μου φαίνεται να καθαρίσω και καμία τουαλέτα [που εγώ χρησιμοποιώ] και να πλύνω τα ρούχα μου σε λεκάνη [που εγώ φοράω] :wis:

#160 Ankaa

Ankaa

:]

• Members
  • 121 posts

Posted 10 June 2009 - 11:02

@Sponis Σωστός +infinitive

@sgouver
"Δεν νιωθω ομορφα οταν βλεπω ενα ευαισθητο παιδι που μπορει να συνησφερει σε πολυ καλυτερα ποστα μεσα στην κοινωνια να ταλαιπωρειται αδικα. "

Σιγά στρατός είναι θα περάσει... γιατί πρέπει να είναι σάν εφιάλτης :S ? πιο δύσκολα είναι μετά με την δουλειά και την ζωή.
Για 9 μήνες δέν χάθηκε ούτε 1 χρόνος ούτε τίποτα :drink:
Spoiler:

#161 manOfManyNames

manOfManyNames

Anime Newbie

• Members
  • 62 posts

Posted 10 June 2009 - 11:02

Οι κάμερες είναι αποδοτικές αν δεν πιάνουν κάθε βράδυ υγρασία που κόβει την ορατότητα. Και διάφορα τέτοια ωραία (που συμβαίνουν).

Για υγειηνή και ασφάλεια, οι εμπειρίες μου λένε ότι τις προσέχουν. Κάθε πρωί οι κοιτόνες καθαρίζονται και γενικά οι αξιωματικοί φυλλάγονται μην τραυματιστεί κανείς, γιατί μετά θα τους τρέχουν. Το ίδιο και με τα καψόνια, αφού, με τα βύσματα που παίζουν, μια στραβή να κάνει κάποιος και μετά θα του χτυπήσουν 2-3 τηλέφωνα.

Τώρα, όσον αφορα αυτά που λέει ο Sponis, κατανοητό αυτό που λες για τις 500 μέρες στον Έβρο (πού αλήθεια; ) και τις 150 μέρες χωρίς άδεια, μαζί σου και στο θέμα για το μαλλί (όσοι το λένε απλά χρειάζονται στρατό) αλλά ρε φίλε, πέρα από τους καλοπερασάκηδες, στο στρατό πάνε και ένα σωρό παιδιά τα οποία είναι στη βιοπάλη και κάνουν μεροκάματα για να τα βγάλει πέρα η οικογένειά τους. Είχα τουλάχιστον 2 τέτοιους στη σειρά μου στη μονάδα που είχα πάει και γνώρισα κι άλλους στην πορεία. Μερικοί δεν είχαν λεφτά ούτε για τσιγάρα και έμεναν μέσα όταν είχαν έξοδο ή έβγαιναν έξοδο και έκαναν μεροκάματα για να τα βγάλουν πέρα. Για αυτά τα άτομα το 9-μηνο είναι πανάκεια, φαντάζομαι δεν μπορείς να διαφωνήσεις.

#162 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 10 June 2009 - 11:07

Και στη Γερμανια μειωθηκε η θητεια στους 9 μηνες. Ωραια, ακολουθουμε το γερμανιμο προτυπο.....

εκτος του:

Basic training ("Allgemeine Grundausbildung") consists of three months of combat training, then six months service at the assigned post. The conscripted soldier will normally reach the rank of "Obergefreiter" (NATO code OR-3, comparable to U.S. Army Private First Class). During his service he gets free health care, housing, food and a railway ticket. Conscripts get paid between €9.41 and €10.95 per day of basic pay (depending on rank) plus several bonus payments such as distance-from-home pay, additional food pay for days absent from the service and others.

Conscripts cannot be deployed to active service in conflict theatres against their will. The German contributions to forces such as ISAF in Afghanistan or KFOR in Kosovo exclusively comprise professional soldiers and volunteers. Conscripts who wish to partake in such missions must volunteer for a service extension.

για αυτους που δεν θελουν στρατο, θα επρεπε να υπηρχε αυτο, αλλα φαινεται αυτες οι θεσεις ειναι καπαρωμενες για αλλους λογους. Πως να το κανουμε, χρειαζονται την ψηφο μας μερικοι.....

http://en.wikipedia.org/wiki/Zivildienst

#163 Kakashinote

Kakashinote

.:: Yawn ::.

• Members
  • 444 posts

Posted 10 June 2009 - 11:10

ρε παιδια. πραγματικα παρακολουθω το thread, και δεν μπορω να καταλαβω γιατι ακομα το συζητατε.
δεχομαι ολες τις αποψεις που εχουν ακουστει μεχρι τωρα και εκθετω και την δικια μου(αν και εχω κανει ηδη ενα μικρο ποστ πριν απο πολυ καιρο)

προσωπικα πιστευω πως το ολο θεμα του σττρατου ετσι που εχει καντατησει ειναι χασιμο χρονου. αλλα εφοσον οι θητειες οσο πανε και μειωνονται, δεν υπαρχει καποιος λογος να παραπονιεται κανενας.επισης το θεωρω βλακεια να μπαινει καποιος υποχρεωτικα εαν δεν θελει να μπλεκει με οπλα αλλα και γενικα θεωρω οτι θα επρεπε να πηγαινει οποιος θελει μονος του να μπαινει μονιμος. ουτε υποχρεωσεις ουτε τιποτα
Για θητεια γυναικων, δεν νομιζω οτι ειναι σωστο. εμενα προσωπικα δεν μου καθεται σωστα στο ματι να βλεπω γυναικα ντυμενη στρατιωτικα και με οπλο.
για καψωνια και αλλες αγγαρειες μεσα στο στρατο, εχω να πω, οτι πρεπει να το αντεξουμε γιατι δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως.
Αν κανω πολυ καιρο να δω τους δικου μου δεν με πειραζει. δειτε το σαν μια μικρη παυση απο την ρουτινα.
δεν χρειαζονται ουτε παρεξηγησεις ουτε τιποτα. οταν ερθει η ωρα να υπηρετησετε την πατριδα, απλα καντε το. θα πατε θα κατσετε 9 ή 6 μηνες και θα φυγετε και δεν θα ξαναπατησετε.
οσο για τα βυσματα, εγω προσωπικα δεν εχω απολυτως κανενα, και δεν με ενδιαφερει αν ακποιος αλλος ειναι στην ταδε θεση με το ταδε βυσμα. γουστο του καπελο του. στα @@ μου τι κανει. κοιταω την παρτη μου ακι κοιταω πως θα περασω τις μερες μου. ο στρατοςε ειναι μια μορφη εμπειριας. δεν κανει κακο να το δεχτουμε.
σε ενα παλαιοτερο ποστ μου εδω ειχα πει οτι μου την εδινε οταν εψαχνα για δουλεια και μου ελεγαν αν εχω τελειωσει τον στρατο.ειχα νευριασει και τρωγανε βρισιμο ολοι.απο την μια ελεγα αν γινοταν να εμπαινα να κανω την θητεια μου εκεινη τη στιγμη, αλλα απο την αλλη βλαστημουσα την ωρα και την στιγμη με το ολο θεμα του στρατου.
και κατι τελευταιο για το κοψιμο των μαλλιων προς τον φιλο μου flame alchemist και σε οποιον ειναι της ιδιας αποψης : ρε συ, θα το κοψεις και θα ξαναφυτρωσει. δεν χαθηκε ο κοσμος....μαλλι ειναι δεν ειναι ανθρωπινη ζωη...
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#164 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 10 June 2009 - 11:11

500 μέρες Λαγός... ανέβηκα και ξέχασα να γυρίσω. Ιούλιος 1998 - Νοέμβριος 1999

συμφωνώ για τους βιοπαλαιστές... ΑΛΛΑ τι θα κάνουμε; θα πούμε εσύ δεν μπαίνεις γιατί δουλεύεις, εσύ μπαίνεις γιατί είσαι ρεμάλι;
το είδα και τον Οκτώβρη που μπήκα επίστρατος και πήγα Μυτιλήνη... για μένα ήταν 5 μέρες διακοπές για τους εκεί ήταν παραπάνω τρέξιμο. Το πρωί με τα στρατιωτικά και το απόγευμα έφευγαν για να πάνε να βοσκήσουν τα ζώα κ.α.
το πόσο θα κάνουν φαντάροι δε με απασχολεί... Και όντως 18 μήνες και σκότωμα ήταν και δεν είχαν και λόγο εκτός απλά το να υπάρχουμε εκεί γύρω... με ενοχλούν όμως αφάνταστα οι καλοπερασάκηδες... σε όλα τα ζητήματα και από όλες τις απόψεις...

#165 manOfManyNames

manOfManyNames

Anime Newbie

• Members
  • 62 posts

Posted 10 June 2009 - 11:41

500 μέρες Λαγός... ανέβηκα και ξέχασα να γυρίσω. Ιούλιος 1998 - Νοέμβριος 1999

συμφωνώ για τους βιοπαλαιστές... ΑΛΛΑ τι θα κάνουμε; θα πούμε εσύ δεν μπαίνεις γιατί δουλεύεις, εσύ μπαίνεις γιατί είσαι ρεμάλι;
το είδα και τον Οκτώβρη που μπήκα επίστρατος και πήγα Μυτιλήνη... για μένα ήταν 5 μέρες διακοπές για τους εκεί ήταν παραπάνω τρέξιμο. Το πρωί με τα στρατιωτικά και το απόγευμα έφευγαν για να πάνε να βοσκήσουν τα ζώα κ.α.
το πόσο θα κάνουν φαντάροι δε με απασχολεί... Και όντως 18 μήνες και σκότωμα ήταν και δεν είχαν και λόγο εκτός απλά το να υπάρχουμε εκεί γύρω... με ενοχλούν όμως αφάνταστα οι καλοπερασάκηδες... σε όλα τα ζητήματα και από όλες τις απόψεις...

Ακριβώς. Υπάρχουν τρόποι, αν πραγματικά έχεις πρόβλημα, να αποφύγεις για λίγο το στρατό (αναβολή) και να μην πάρεις όπλο αν το φοβάσαι (Ι4 ψυχολογικό) και να βγεις αντιρρησίας συνείδησης. Αλλά μετά υπάρχουν και συνέπειες (δεν βρίσκεις το ίδιο εύκολα δουλειά, δε σε παίρνουν στο δημόσιο κτλ)
Και οι επίστρατοι κάνουν διακοπές πραγματικά. Όχι ότι πρόκειται να με πάρουν (λευκό χαρτί μου ήρθε) αλλά θα το ήθελα να ξαναπάω μετά από μερικά χρόνια για κανένα 5-θήμερο διακοπών.

Για τις 150 μέρες σε καταλαβαίνω. Είχα κάνει 100 μέρες (Αλεξανδρούπολη βέβαια) χωρίς άδεια το καλοκαίρι (Ιούλιος με Οκτώβριο) και μπορώ να καταλάβω πώς θα ήταν οι 150 μέρες πάνω στο Λαγό.