Kusaribe Samon
"Θα πρέπει να αστειεύεστε!" φώναξε έξαλλος ο Samon. "Με ποια λογική πρέπει να παραστήσουμε τους δικαστές όταν ανάμεσά μας βρίσκονται άτομα που μας απειλούν; Στην ουσία δεν είναι παρά ένα μεγάλο φιάσκο αριστοτεχνικά στημένο για τη διασκέδασή σας και μόνο!"
Μα όσο κι αν φώναζε ήταν ανώφελο, τα λόγια του δεν άγγιξαν ούτε στο ελάχιστο τους φημισμένους δολοφόνους. Έσφιξε το χέρι του γύρω από τη λαβή του ξίφους του και έκανε ένα βήμα πίσω βουτώντας τις σόλες των παπουτσιών του μέσα στη λίμνη αίματος που κοσμούσε το δάπεδο. Τα μάτια έπεσαν επάνω στα σκόρπια κορμιά, σάρωνε την αίθουσα προσπαθώντας να βρει κάποιο στοιχείο αλλά λερωμένα από το αίμα, με κενές εκφράσεις δεν μπορούσαν να του πουν τίποτα. Ίσως αν τα εξέταζε... Ούτε κι αυτό θα είχε νόημα, για την ώρα τουλάχιστον, δεν γνώριζε τίποτα για τις δυνάμεις που διέθετε ο κάθε προσκεκλημένος.
"Τι σημαίνουν όλα αυτά; Μήπως όλα οφείλονται στο 'Δέντρο της Γέννησης'; Κι όλα αυτά για να φέρει το τέλος μου; Όχι, αυτή τη στιγμή δεν απειλώ την πριγκίπισσα, κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο. Τότε γιατί; Σε μια κατάσταση χωρίς λογική, πώς θα πρέπει να αντιδράσω; Όχι, δεν πρέπει να χάσω την ψυχραιμία μου. Αν θέλω να επιστρέψω με στοιχεία πίσω στην πατρίδα μου, θα πρέπει να βγω από εδώ πέρα μέσα ζωντανός."
Καθάρισε τη φωνή του και γύρισε προς τους υπόλοιπους.
"Δεν είναι λογικό να υποπτευόμαστε τους άλλους χωρίς στοιχεία," δήλωσε. "Ωστόσο σε αυτήν την κατάσταση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε τη λογική. Μια ομάδα δολοφόνων βάζει αθώους να ανακαλύψουν άλλους δολοφόνους ανάμεσά τους. Γιατί δεν προσέλαβε εκείνους εξαρχής. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι παίζονται διάφορα συμφέροντα εδώ μέσα. Δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον κύριο Χ (OdyMonaxos) δειλό, παρότι ένας σωστός άνδρας θα πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Όμως παραμένει γεγονός ότι η ενέργεια αυτή έγινε ενώ ο ίδιος δεν βρισκόταν εδώ. Και ερωτώ... Τι ήταν αυτό που έκανε τους ανθρώπους της Varia να μείνουν τόσο πιστοί στο πρόγραμμά τους όταν έπρεπε να μας δοκιμάσουν όλους; Γιατί δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι να φθάσει κι εκείνος εδώ; Αυτό του προσφέρει τέλειο άλλοθι. Του δίνει πλεονέκτημα απέναντι στους υπόλοιπους και σίγουρα μόνο κάποιος με μεγάλη επιρροή θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Ίσως είναι πολύ νωρίς ακόμη για κατηγορίες, αλλά παρά το πλήθος των παρανοϊκών και των δολοφόνων που βρίσκονται ανάμεσά μας, αυτή τη στιγμή τον θεωρώ τη μεγαλύτερη απειλή και θα συνεχίσω να τον θεωρώ μέχρι να ξεκαθαρίσει τη θέση του."