Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Comics - Γενική συζήτηση

• Please log in to reply
441 replies to this topic

#316 BoredForLife

BoredForLife

Monster Hunter

• Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 27 April 2011 - 11:51

Ahhhh , Flight..... πολύ καλά όλα (κάπου στα 5 δεν είναι?) και είδικά το 1ο

v4kFmx.png

#317 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 27 April 2011 - 12:19

Τελευταία φορά που το τσέκαρα το Flight είχε φτάσει στο 7ο volume.

Εγώ μετά το 5ο σταμάτησα να το αγοράζω και να το διαβάζω, γιατί είχα μαζέψει πολλά anthologies (μαζί με τα popgun, meathause, comic book tattoo και κάτι άλλα) και τα βαρέθηκα, άσε που μου φάνηκε να πέφτει και λίγο η ποιότητα..

Posted Image

#318 Leon

Leon

Manga Oldbie

• Members
  • 303 posts

Posted 21 May 2011 - 23:36

Τελικά έκατσα και συνέχισα το amazing spider-man και μετά το Brand new day. Για την ακρίβεια μόλις τελείωσα το The Gauntlet και το Grim Hunt και μπορώ να πω πως ήταν από τις καλύτερες ιστορίες που έχουν δημοσιευθεί ποτέ στη σειρά!:8):
Posted Image

#319 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 22 May 2011 - 00:09

Τελικά έκατσα και συνέχισα το amazing spider-man και μετά το Brand new day. Για την ακρίβεια μόλις τελείωσα το The Gauntlet και το Grim Hunt και μπορώ να πω πως ήταν από τις καλύτερες ιστορίες που έχουν δημοσιευθεί ποτέ στη σειρά!:8):

Το έλεγα εγώ, δεν το έλεγα? :)
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#320 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 31 May 2011 - 17:19

Έχετε καμιά πρόταση για πρόσφατα bédés ή να μπω στο amazon.fr και ό,τι βγει;

#321 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 11 June 2011 - 10:50

OK, ελλείψει ειδικού thread για το Batman franchise, θα κάνω την ερώτησή μου εδώ.

Σκέφτομαι να αρχίσω να αγοράζω τόμους Batman. Μιας και επικρατεί ένα μικρό χάος από καλλιτέχνες που έχουν ασχοληθεί με Batman, θα ήθελα να μου πείτε, όσοι ξέρετε, ποιοι από τους τόμους αξίζουν. Προς το παρόν σκέφτομαι να αγοράσω ό,τι έχουν κάνει οι Frank Miller, Alan Moore και Nail Gaiman (λόγω τυφλής εμπιστοσύνης :P), και το Arkham Asylum. Any others?

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#322 makisa

makisa

ELCOE

• Members
  • 18 posts

Posted 11 June 2011 - 10:57

Με μια πρώτη σκέψη θα έλεγα να δεις και τα The Long Halloween και Dark Victory των Loeb, Sale.

Posted Image

#323 Kρεμμυδοιππότης

Kρεμμυδοιππότης

Μου ήρθε το ιντερνετ!!!!

• Members
  • 316 posts

Posted 11 June 2011 - 10:59

marvel, dc δεν διαβάζω καθόλου. Λατρεύω Lucky Luke, Asterix, TenTen και φυσικά τις αγαπημένες μας πάπιες της Disney. Eπίσης μου αρέσουν τα Αντιριξ και Συμφωνιξ για τα οποία είναι πολύ σπάνιο να βρεις τεύχη τωρα πια. Μονο αθήνα μοναστηράκι και άμα

#324 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 11 June 2011 - 20:53

OK, ελλείψει ειδικού thread για το Batman franchise, θα κάνω την ερώτησή μου εδώ.

Σκέφτομαι να αρχίσω να αγοράζω τόμους Batman. Μιας και επικρατεί ένα μικρό χάος από καλλιτέχνες που έχουν ασχοληθεί με Batman, θα ήθελα να μου πείτε, όσοι ξέρετε, ποιοι από τους τόμους αξίζουν. Προς το παρόν σκέφτομαι να αγοράσω ό,τι έχουν κάνει οι Frank Miller, Alan Moore και Nail Gaiman (λόγω τυφλής εμπιστοσύνης :P), και το Arkham Asylum. Any others?

Απ' ό,τι βλέπω ξέρεις από πού να αρχίσεις. Εγώ σου προτείνω να δώσεις έμφαση σε The Dark Knight-The Dark Knight Returns, Midnight Cries και τσέκαρε και το Simon Dark, είναι στη Gotham City αλλά δεν έχει σχεδόν καθόλου Batman..

Ξεκίνα πάντως με Arkham Asylum, it's oh so sweeeet!

Posted Image

#325 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 June 2011 - 23:45

Επειδή διατυπώθηκε και παραπάνω ερώτηση για τα BD's την ξαναφέρνω στο προσκήνιο. Μου αρέσουν και εμένα πάρα πολύ και ευτυχώς θυμάμαι ακόμη αρκετά καλά γαλλικά ώστε να μπορώ να διαβάζω και τις γαλλικές εκδόσεις. Οπότε καθε πρόταση για πρόσφατα (ολοκληρωμένα και μη) έργα που είναι αξιόλογα θα ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

#326 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 12 June 2011 - 09:51

Κοίτα ,οι καλύτερες ιστορίες Batman είναι αυτές που είναι down to the ground και δεν έχουν να κάνουν με «απειλές» και εξωγήινους και δαίμονες κλπ κλπ. Αν θες να ξεκινήσεις με κάτι που θα σε βάλει πολύ καλά στο κλίμα ξεκίνα BATMAN : Year One από Frank Miller και Mazuchelli . Μετά διάβασε το Batman : The Long Halloween από Sale και Loeb. Aν τα διαβάσεις αυτά έχεις αποκτήσει την βασική γνώση. Μετά από κει διάβασε το Killing Joke του Άλαν Moore και ύστερα διάβασε ότι θέλεις.

Αν θες πάντως να δεις το Μπάτμαν από μια εναλλακτική σκοπιά διάβασε και τα 40 τεύχη (ναι και τα 40 είναι όλα τέλεια) της σειράς Gotham Central που ουσιαστικά εξετάζει την Gotham City από τη σκοπιά των μπάτσων.

Και επίσης ,αγνόησε τελείως τις προτάσεις της Anelis (εκτός από το Dark Knight , αυτό διάβασέ το ,αργότερα όμως).

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#327 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 12 June 2011 - 10:11

Προσωπικά λατρύεω και τον τροπο που τον απεδωσε ο Todd Macfarlane αλλα μαλλον ειναι κατώτερο απο τα άλλα που αναφέρθηκαν.

οι καλύτερες ιστορίες Batman είναι αυτές που είναι down to the ground και δεν έχουν να κάνουν με «απειλές» και εξωγήινους και δαίμονες κλπ κλπ.

So true.

stasou%2520mygdala.jpg

#328 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 12 June 2011 - 23:19

Κοίτα ,οι καλύτερες ιστορίες Batman είναι αυτές που είναι down to the ground και δεν έχουν να κάνουν με «απειλές» και εξωγήινους και δαίμονες κλπ κλπ. Αν θες να ξεκινήσεις με κάτι που θα σε βάλει πολύ καλά στο κλίμα ξεκίνα BATMAN : Year One από Frank Miller και Mazuchelli . Μετά διάβασε το Batman : The Long Halloween από Sale και Loeb. Aν τα διαβάσεις αυτά έχεις αποκτήσει την βασική γνώση. Μετά από κει διάβασε το Killing Joke του Άλαν Moore και ύστερα διάβασε ότι θέλεις.[

Αν θες πάντως να δεις το Μπάτμαν από μια εναλλακτική σκοπιά διάβασε και τα 40 τεύχη (ναι και τα 40 είναι όλα τέλεια) της σειράς Gotham Central που ουσιαστικά εξετάζει την Gotham City από τη σκοπιά των μπάτσων.

Και επίσης ,αγνόησε τελείως τις προτάσεις της Anelis (εκτός από το Dark Knight , αυτό διάβασέ το ,αργότερα όμως).

Θα συμφωνήσω, more or less, με το Zade:

Πρώτα Βήματα

- To Batman: Year One είναι το βασικό starting point & ένα από τα καλύτερα Batman comics τελεία.
(Υπάρχει & Batman: Year Two, όχι του Miller - απόφυγε το, έντονα μάλιστα)

- Το Batman: The Long Halloween είναι καλό επόμενο βήμα.
Προσωπικά πιστεύω πως χωρίς τον Tim Sale στο artwork δε θα ήταν τόσο well-regarded όσο είναι (θεωρώ ακόμη & τις κλασσικές ιστορίες του Jeph Loeb υπερτιμημένες, let alone αυτά που γράφει πλέον) αλλά δε μπορώ να μη παραδεχτώ ότι είναι η καλύτερη συνέχεια του στυλ του Year One.

Άλλες πολύ κλασσικές ιστορίες

- Batman: The Killing Joke
Πιο κλασσικο δε γίνεται από τον Alan Moore σε μία από τις καλύτερες ιστορίες του Batman.

- To Arkham Asylum (a.k.a. 'A Serious House on Serious Earth') είναι επίσης πάρα πολύ καλό - από τα καλύτερα mainstream superhero o Grant Morrison έχει γράψει.
Keep in mind, ότι επίσης είναι πολύ σκοτεινό (mature content) & το artwork εκκεντρικό.
(Το παιχνίδι έχει κάποια loose σχέση με το comic αλλά τίποτα το περισσότερο).

Από τους άλλους συγγραφείς που ανέφερες

- Ο Neil Gaiman δεν έχει γράψει κάτι άλλο Batman-related πέρα του σύντομου: Batman: Whatever Happened to the Caped Crusader? (& κάνα άλλο short story εδώ & εκεί).
Δεν είμαι σίγουρος αν θα το συνιστούσα actually, μιας & πέρα από κάπως περίεργο είναι love-letter στην μακριά ιστορία του Batman. Αλλά είναι 2 τεύχη στο κάτω-κάτω...

- To άλλο πολύ γνωστό που έχει γράψει ο Frank Miller είναι, σαφώς, τοThe Dark Knight Returns. Ένα από τα seminal comic works των '80s, προσωπικά το θεωρώ απλά φοβερό (αν & όχι στο επίπεδο του Watchmen).
Keep in mind, ότι εξελίσσεται σε ένα μέλλον, με το Bruce Wayne να έχει μεγαλώσει & όχι in-continuity με τα υπόλοιπα. Θα συμφωνούσα ότι είναι για πιο μετά.
(Επίσης, απέφυγε σαν την πανούκλα τη συνέχειά του, το The Dark Knight Strikes Back, που είναι από την περίοδο που ο Miller άρχισε να γράφει μόνο μπούρδες.)

Μετά από αυτά άλλες προτάσεις:

Πρόσφατα

- Ο Grant Morrison ακόμη είναι στο τιμόνι ενός multi-year run στο Batman.
Ξέρω πως σαν συγγραφέας μπορεί να είναι κάπως acquired taste αλλά προσωπικά μου άρεσε η δουλεία του αυτήν & άμα θέλει κανείς να δει τα παρόντα Batman comics.
Αρχίζει με το Batman #677 (ή Batman & Son σε trades). Άμα το πιάσεις αυτό, πες για περισσότερες λεπτομέρειες του πως πάνε οι τόμοι.

Loeb

- Οι Loeb & Sale επίσης έκαναν & το more-or-less sequel του Long Halloween: Batman: Dark Victory, το οποίο δεν είναι τόσο καλό, αλλά άμα σου άρεσε το προηγούμενο.

- To 3o Batman comic για το οποίο είναι γνωστός ο Jeph Loeb είναι το Batman: Hush.
Αυτήν τη φορά χωρίς τον Tim Sale, αλλά με το Jim Lee (οι δύο τους έχουν πολύ διαφορετικό στυλ, keep in mind), & το να ζωγραφίζει ολόκληρο το rogue gallery του Batman να είναι καλή φάση γιατί η υπόθεση ρηχή.

Grand-scale Batman

- Μπορεί οι άλλοι να λένε ότι ο Batman είναι μόνο για gritty street-level. Προσωπικά διαφωνώ - υπάρχει χώρος (στο κάτω κάτω 850 comics με το Batman βγαίνουν κάθε μήνα ;)) & για αυτό & για τον Batman του Justice League, που αντιμετωπίζει global threats, εξωγήινους, & ό,τι τέτοιο θες.
Έτσι λοιπόν, το JLA run των Grant Morrison / Mark Waid / Joe Kelly περιεχέι πολλές καλές στιγμές με το Batman. Μία από τις πιο εικονικές από αυτές τις ιστορίες είναι το JLA: Tower of Babel.

Bane

- Η πιο εικονική ιστορία του Batman από τα '90s είναι το Batman: Knightfall.
Όχι αναγκαστικά & από τις καλύτερες ιστορίες (μερικοί θα έλεγαν ακόμη & το αντίθετο) αλλά η καλύτερη χρήση τουλάχιστον του Bane.

Ra's al Ghul

- Ο καλύτερος συγγραφέας Batman από τα '70s ήταν ο Dennis O'Neil & οι καλύτερες ιστορίες του αυτές με τον Ra's al Ghul.
Μία καλή συλλογή τους είναι τα Batman: Tales of the Demon, Batman: Birth of the Demon, & Batman: Son of the Demon.

Joker

- Το Batman: The Man Who Laughs του Ed Brubaker είναι ένα καλό retelling της πρώτης εμφάνισης του Joker & πάλι στις πρώτες ημέρες της καριέρας του Bruce Wayne.

Λοιπές πιο αυτόνομες ιστορίες

- Batman: The Cult
Για μία αρκετά dark ανεξάρτητη υπόθεση.

- Batman & the Mad Monk
Για μία άλλη από τις υποθέσεις κοντά στο Year One.

Αναφορές από τους άλλους

- Το Gotham Central είναι ένα από τα αγαπημένα μου comics. Είναι ένα police procedural με την αστυνομία του Gotham & το πως είναι να κάνουν τη δουλειά τους εκεί (τόσο με όλους τους τρελούς όσο & τον ίδιο το Batman). Το καλύτερο κομμάτι είναι οι διάφοροι χαρακτήρες, αλλά keep in mind ότι ο Batman είναι at best support character.

- Το Batman: Night Cries έχει ενδιαφέρον painted artwork & είναι καλογραμμένο, αλλά το αντικείμενό του είναι child abuse. Όχι κάτι κομιξίστικο αλλά actual child abuse... Προσωπικά δε ξέρω άμα fairly realistic child abuse είναι ένα αντικείμενο για Batman comics, όσο & η πρόθεση είναι καλή το rise awareness περί του ζητήματος.

- To Simon Dark δεν ήταν άσχημο αλλά αν & θεωρητικό λάμβανε χώρα στο Gotham δε θα το καταλάβαινες αν δε στο έλεγαν - και ο Batman δεν εμφανίζεται πουθενά.

Και υπάρχουν & πολλά ακόμη, καλές ιστορίες με το Batman (let alone όλους τους άλλους παρεμφερείς χαρακτήρες), που θα μπορούσαν να αναφερθούν αλλά ας παραμείνουμε "μόνο" σε αυτά.

Θα πω μόνο ένα τελευταίο, σαν πρόταση για τους συσχετιζόμενους χαρακτήρες:

- Batman / Huntress: Cry for Blood, ένα ωραίο retelling του origin story της Helena Bertinelli.

Edited by Yo! Master, 12 June 2011 - 23:59.

----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#329 Loveanime

Loveanime

Christina-sai.fan

• Members
  • 177 posts

Posted 12 June 2011 - 23:55

πωω ειδα στην 1η σελιδα το "Rapaces'' και πραγματικα εχει περασει πολυ καιρος απο τοτε που το δοαβασα πρωτη φορα. Εγω κλασσικα ειμαι φαν του Batman και των X-Men αλλα πιστευω πως καλη μεταφορα σε κομικ ηταν και ο θρυλικος Drizzt Do'Urden του R.A. Salvatore που εχει διασκευασει ο Adrew Dabb και σχεδιο ο Tim Seeley. Οποιος θελει ας ριξει μια ματια. Αξιζει.
Posted Image"When the Dogs wake up, you can once again start to hear the warbling of a demon.."

#330 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 13 June 2011 - 06:24

Βρε ουστ! :bleh:

Απ' ό,τι κατάλαβα ο Κέννυ δεν θέλει να ξεκινήσει να διαβάζει Batman, αλλά να ξεκινήσει να αγοράζει τόμους που αξίζουν, οπότε έχει ήδη επαφή με τα κόμικ. (Εκτός αν κατάλαβα λάθος) Ο Yo πρότεινε μερικά επικά πράγματα (αν ανοίξει κανείς ποτέ batman thread να τα συμπεριλάβει) αλλά δεν είναι όλα για να τα αγοράσεις (πχ. το απαίσιότατο ~για μένα πάντα~ Hush).

Night Cries (που το έγραψα και λάθος πριν) και Arkham είναι imo τα καλύτερα για να τα αγοράσεις και σε καλή έκδοση, γιατί έχουν υπέροχο art που μπορείς να το χαζεύεις με τις ώρες! :kawaii:

Posted Image