Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Comics - Γενική συζήτηση

• Please log in to reply
441 replies to this topic

#286 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 16 April 2011 - 13:21

παιδιά υπάρχει κάποιο σάιτ για να κατεβάζω κόμικ?
σε στυλ Sergio Aragones,walt disney και τέτοια

Δεν έχω ψάξει για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, αλλά προσωπικά τα comics μου τα κάνω download από το Demonoid.

Πέρα από αυτό, χρησιμοποιώ το Komics-Live!, το TheLongbox.net, & το My Comic Post για downloads από singles issues που δε βρίσκω στο παραπάνω.
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#287 BoredForLife

BoredForLife

Monster Hunter

• Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 17 April 2011 - 09:07

Γιατί?? Γιατί έκλεισε το Fantasy Heroes???!?!?! (διαβαζα τα παλιά μου τευχη) :nanana:

v4kFmx.png

#288 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 20 April 2011 - 00:27

Δεν έπιασα τι ακριβώς ρωτάς.

Για το Ultimate Spider-Man δεν υπάρχει "προηγούμενο" & δε χρειάζεται να ξέρεις τίποτα εκ των προτέρων. Αρχίζεις με το #1 & όλα είναι μια χαρά.

Για το Amazing Spider-Man / Brand New Day πιστεύω πως δεν είναι ανάγκη να γνωρίζεις πάλι οτιδήποτε, γι'αυτό αποτελεί και jump-in point. Τώρα, καθώς προχωράνε τα τεύχη & γίνονται reintroduced παλιοί χαρακτήρες ενδεχομένως να δημιουργηθούν κάποια ερωτήματα. Γι'αυτό υπάρχει πάντα το Wikipedia & αυτό το thread.

Άμα τώρα ρωτάς ολόκληρη τη χρονολογική σειρά του Spider-Man από το 1962, well...

Τελείωσα το Ultimate Spider-Man, μερικές παρατηρησεις:
Γιατί, γιατί, μα γιατί με έβαλες να διαβάσω αυτό πρώτο. Το τέλος ήταν τελείως απότομο μην πω άκυρο. Ακόμα δεν μ'αρεσε που ξεπηδούσε κάθε τρεις και λίγο άλλος Marvell Character. Επίσης δεν κατάλαβα γιατί δεν υπήρχε μία ροη αλλα arks τα οποία μπορεί να ήταν ακυρα με τα προηγούμενα. Τέλος, μείναν τόσα ερωτήματα αναπάντητα, δεν καταλαβαίνω γιατί κόψαν έτσι απότομα το story...

#289 makisa

makisa

ELCOE

• Members
  • 18 posts

Posted 20 April 2011 - 00:57

Originally Posted by Gbak
Το τέλος ήταν τελείως απότομο μην πω άκυρο

To ultimate spiderman δεν εχει τελειώσει αλλά συνεχίζει με το όνομα Ultimate Comics: Spiderman (Η αγελάδες ποτε δεν πεθαίνουν!!!)

Ακόμα δεν μ'αρεσε που ξεπηδούσε κάθε τρεις και λίγο άλλος Marvell Character

Fanservice, they have it too!!!

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί δεν υπήρχε μία ροη αλλα arks τα οποία μπορεί να ήταν ακυρα με τα προηγούμενα.

Welcome to the superhero genre leave your brain at the lobby...

Sorry YO! για το ninjutsu μου.

Edit: Διάβασα το marvel 1602 και μπορώ να πω ότι ήταν κακό. Απογοήτευση για τα ονόματα που συμμετείχαν και για τα καλά λόγια που είχα ακούσει.

Edited by makisa, 20 April 2011 - 01:05.

Posted Image

#290 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 20 April 2011 - 01:23

Ωραία, υπάρχει και κάποιο άλλο genre στα κομικς; Ενδιαφέρομαι αν ναι. Για τώρα αρχίζω το Amazing Spiderman, μπας και καλύψω κάποια κενά.

#291 makisa

makisa

ELCOE

• Members
  • 18 posts

Posted 20 April 2011 - 01:54

Φυσικά και υπάρχει. Στις προηγούμενες σελίδες θα δεις δράμα, ζόμπι, φαντασίας, shi-fi και πολλά άλλα. Τώρα από ότι καταλαβαίνω θέλεις να πάρεις μία αίσθηση του τι εστί comic, οπότε ασχέτως genre προτείνω να αρχίσεις με πιό ρετρό πράγματα(80s). Ξεκίνα με τα κλασικά, κανένα Alan Moore, κανένα Frank Miller λίγο vertigo κτλ. Έχεις κάτι πιό συγκεκριμένο στο μυαλό σου?

Posted Image

#292 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 20 April 2011 - 11:05

Edit: Διάβασα το marvel 1602 και μπορώ να πω ότι ήταν κακό. Απογοήτευση για τα ονόματα που συμμετείχαν και για τα καλά λόγια που είχα ακούσει.

Κάτσε, του Gaiman λες ή τα sequels?
Γιατί το αρχικό ήταν από τα λίγα υπερηρωικά που τα σπάνε τόσο πολύ!

Posted Image

#293 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 20 April 2011 - 11:35

Γιατί, γιατί, μα γιατί με έβαλες να διαβάσω αυτό πρώτο.

Hey, εσύ μου ρώτησες τι Spider-Man μπορείς να διαβάσεις. :P

Το τέλος ήταν τελείως απότομο μην πω άκυρο.

Όταν εννοείς "το τέλος" τι εννοείς ακριβώς?

Γιατί όπως ανέφερε ο? η? makisa μετά το Ultimate Spider-Man #133 ο τίτλος συνεχίζει στο Ultimate Comics: Spider-Man για 14 τεύχη πριν *ξαναγυρίσει* η αρίθμηση στο Ultimate Spider-Man #150.

Ναι, είναι μπερδευτικό. Τρομπιές της Marvel με τις αριθμήσεις.

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί δεν υπήρχε μία ροη αλλα arks τα οποία μπορεί να ήταν ακυρα με τα προηγούμενα.

Χμμμ... μήπως αυτό έχει να κάνει με παραπάνω?

Γιατί άμα βρήκες το Ultimate Spider-Man, όπου ο ίδιος ο συγγραφέας (Brian Michael Bendis) το γράφει εδώ & 160 τεύχη & όλο να είναι βασικά μία πολύ μεγάλη συνεχόμενη ιστορία, τότε μακριοί & μη αυτοτελείς titles (ειδικά Marvel / DC) might not be your thing, as it turns out.

Για τώρα αρχίζω το Amazing Spiderman, μπας και καλύψω κάποια κενά.

Το Amazing Spider-Man (ή από την αρχή ή από εκεί που σου έχω προτείνει) ΔΕΝ πρόκειται να σου καλύψει κανένα κενό όσον αφορά το Ultimate Spider-Man.

Όπως έχω ήδη αναφέρει τα 2 comics δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, πέρα του να είναι & τα 2 alternate takes στον ίδιο χαρακτήρα & του setting / ιστορίας του. Διάφορα & μπόλικα θα σου φανούν γνώριμα διαβάζοντας & τα 2 αλλά μέχρι εκεί.

Ωραία, υπάρχει και κάποιο άλλο genre στα κομικς; Ενδιαφέρομαι αν ναι.

Ελπίζω αυτήν να ήταν ρητορική ερώτηση. Γιατί θέλω να πιστεύω το ότι υπάρχουν comics σε genres πέρα από superheroes (το οποίο & αυτό έχει διάφορες υποκατηγορίες, δεν είναι όλα long-form big-continuity, όπως τα κύρια comics των Marvel / DC) είναι self-evident.

Όπως σου είπα & πριν, αυτήν εξακολουθεί να παραμένει μία πολύ πλατιά ερώτηση, γιατί ότι genre μπορείς καν να φανταστείς έχουν υπάρξει πολλαπλά comics γι'αυτό.
Οπότε, σαν παράδειγμα του προαναφερόμενου εύρους, θα κάνω μία λίστα από τα πρώτα 10 comics διαφορετικών genres που μου έρθουν στο μυαλό:

- zombies (zombie apocalypse): The Walking Dead
- crime fiction (modern noir): Criminal
- action (occult): Hellboy
- slice-of-life (weird): Scott Pilgrim
- superhero (teens, low-continuity): Dynamo 5
- historical (vikings): Northlanders
- western (gritty): Jonah Hex
- sci-fi (political): Transmetropolitan
- sci-fi (pulp): Tom Strong
- biographical (alternative comics): Asterios Polyp

Sorry YO! για το ninjutsu μου.

Μετά χαράς. :)
----

#294 makisa

makisa

ELCOE

• Members
  • 18 posts

Posted 20 April 2011 - 11:50

Κάτσε, του Gaiman λες ή τα sequels?
Γιατί το αρχικό ήταν από τα λίγα υπερηρωικά που τα σπάνε τόσο πολύ!

Του Gaiman λέω γι αυτό και είχα μεγάλες απαιτήσεις. Όμως πιστεύω ότι παρότι το καλό γράψιμο, έιχε αδύναμο story με κακό τέλος και υπερβολικό fanservice. Τελικά ίσως να μην ήταν κακό αλλά ήταν σίγουρα αδιάφορο. Προφανώς και είναι από καλό για υπερηρωικό, αλλά επειδή τα υπερηρωικά ρίχνουν τον πήχυ δεν σημαίνει ότι και εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε!!!

Posted Image

#295 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 20 April 2011 - 11:56

Μα αυτό λέω, για υπερηρωικό ήταν τέλειο. Από εκεί και πέρα, ακόμα και τα καλύτερα υπερηρωικά δεν ξεπερνάνε αυτό το επίπεδο (το watchmen απλά δεν μετράει), οπότε δεν θα περίμενα ποτέ κάτι καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ακολουθώ τον πήχυ όμως, απλά προσπαθώ να έχω ρεαλιστικές απαιτήσεις. XD

Posted Image

#296 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 20 April 2011 - 12:11

The Dark Knight Returns
Supreme
Animal Man
Walt Simonson's Thor
Kingdom Come
Astro City
The New Frontier
Nextwave

Αυτός ο πήχης έχει κάποιες αντιρήσεις. :P

Υ.Γ. That said, ναι, το Marvel 1602 ήταν, αν & όχι κακό, αρκετά αδιάφορο, ειδικά για Gaiman (ο οποίος βασικά συμφώνησε να το κάνει για τα λεφτά που θα κατέληγαν στην 'Marvel & Miracles LLC' & την όλη διαμάχη πάνω στα δικαιώματα του Marvelman).
----

#297 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 20 April 2011 - 12:19

The Dark Knight Returns
Supreme
Animal Man
Walt Simonson's Thor
Kingdom Come
Astro City
The New Frontier
Nextwave

Αυτός ο πήχης έχει κάποιες αντιρήσεις. :P

Υ.Γ. That said, ναι, το Marvel 1602 ήταν, αν & όχι κακό, αρκετά αδιάφορο, ειδικά για Gaiman (ο οποίος βασικά συμφώνησε να το κάνει για τα λεφτά που θα κατέληγαν στην 'Marvel & Miracles LLC' & την όλη διαμάχη πάνω στα δικαιώματα του Marvelman).

Κλείνω τα μάτια μου και δεν κοιτάω τον πήχη σου (που μετά βίας να έχει 10 κόμικ χμουφ!) γιατί έχεις δίκιο! :unlucky:
*λα λα λα*

Πάντως ο Gaiman δεν έχει καταφέρει να γράψει τίποτα εφάμιλλο του Sandman. Ακόμα και τα βιβλία του τύπου American Gods, Anansi Boys κτλ είναι κατώτερα. Οπότε ναι το 1602 δεν είναι ούτε κατά διάνοια το τοπ των ικανοτήτων του, αλλά και πάλι για υπερηρωικά είναι στα τοπ..

Posted Image

#298 makisa

makisa

ELCOE

• Members
  • 18 posts

Posted 20 April 2011 - 12:29

Προφανώς αντιλαμβάνεσαι ότι μου έδωσες 8 τίτλους από τους άπειρους που κυκλοφορούν. Δυστυχώς οι εξαιρέσεις δεν αλλάζουν τον κανόνα. (Πρόσφατα τελείωσα το 52 της dc και το βρήκα αξιόλογο)

Και λέγοντας για το amazing spiderman το διάβαζα μαζι με το civil war (άλλο ένα μουφα event της marvel) αλλά το έκοψα όταν είδα πόσο γελείο ήταν το reboot.
Spoiler:

Edit: Προφανώς δεν λέω ότι superhero=bad. Αλλά πες μου με το χέρι στην καρδιά, αν με κλειστά μάτια απλώσεις το χέρι σου σε ένα comic stand ποιά είναι η πιθανότητα να πιάσεις κάτι καλό. Θα έλεγα μάλλον μικρή.

Posted Image

#299 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 20 April 2011 - 12:30

Κλείνω τα μάτια μου και δεν κοιτάω τον πήχη σου (που μετά βίας να έχει 10 κόμικ χμουφ!) γιατί έχεις δίκιο! :unlucky:
*λα λα λα*

Χεχ.

Και είναι μόνο αυτά γιατί i) αυτά μου ήρθαν στο μυαλό στα γρήγορα & ii) από αυτά που μου ήρθαν είπα να αναφέρω μόνο ένα για κάθε συγγραφέα.

Πάντως ο Gaiman δεν έχει καταφέρει να γράψει τίποτα εφάμιλλο του Sandman. Ακόμα και τα βιβλία του τύπου American Gods, Anansi Boys κτλ είναι κατώτερα. Οπότε ναι το 1602 δεν είναι ούτε κατά διάνοια το τοπ των ικανοτήτων του, αλλά και πάλι για υπερηρωικά είναι στα τοπ..

Προσωπικά το βρήκα αδιάφορα σαν superhero comic.
----

#300 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 posts

Posted 20 April 2011 - 12:38

Προφανώς αντιλαμβάνεσαι ότι μου έδωσες 8 τίτλους από τους άπειρους που κυκλοφορούν. Δυστυχώς οι εξαιρέσεις δεν αλλάζουν τον κανόνα. (Πρόσφατα τελείωσα το 52 της dc και το βρήκα αξιόλογο)

To 52 το θεωρώ πολύ καλό. Κρίμα που κανένα από τα ακόλουθα titles σε αυτό το στυλ (Countdown, Trinity, Brighest Day) δεν το έφτασε σε ποιότητα.

Αν σου άρεσε ίσως να θέλεις να ρίξεις μία ματιά & στο 7 Soldiers του Grant Morrison (αλλά αυτό έχει να κάνει & με το άμα έχεις αλλεργία ή όχι στον Morrison).

Και λέγοντας για το amazing spiderman το διάβαζα μαζι με το civil war (άλλο ένα μουφα event της marvel) αλλά το έκοψα όταν είδα πόσο γελείο ήταν το reboot.

Spoiler:

To One More Day ήταν ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΟΜΠΙΑ. *wreches*

That said, το τι ακολούθησε με το reboot, i.e. το Brand New Day που ανέφερα & πιο πριν, το θεωρώ τα καλύτερα Spidey-comics εδώ & πολύ καιρό, αν & η αρχή είναι κάπως uneven until it gets going (αλλά παίζει να το βλέπω έτσι γιατί το run του JMS ποτέ δε με τρέλανε). Κρίμα που για να καταλήξουμε σε αυτό έπρεπε να περάσουμε από το παραπάνω - ειδικά την πόση κακή γεύση άφησε στο στόμα πάρα πολλών.
----