Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Comics - Γενική συζήτηση

• Please log in to reply
441 replies to this topic

#301 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2011 - 12:47

Χεχ.

Και είναι μόνο αυτά γιατί i) αυτά μου ήρθαν στο μυαλό στα γρήγορα & ii) από αυτά που μου ήρθαν είπα να αναφέρω μόνο ένα για κάθε συγγραφέα.

Προσωπικά το βρήκα αδιάφορα σαν superhero comic.

Το ξέρω βρε, εσένα σε έχω ικανό μέσα σε 15 λεπτά να μου πεις άλλους 20 παρόμοιους τίτλους :P

Εγώ πάλι που δεν μου αρέσει το είδος το ευχαριστήθηκα, κυρίως γιατί περίμενα να είναι σκατά. Ίσως να παίζει ρόλο και αυτό.
χουμ...

Δημοσιευμένη  εικόνα

#302 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2011 - 12:59

Edit: Προφανώς δεν λέω ότι superhero=bad. Αλλά πες μου με το χέρι στην καρδιά, αν με κλειστά μάτια απλώσεις το χέρι σου σε ένα comic stand ποιά είναι η πιθανότητα να πιάσεις κάτι καλό. Θα έλεγα μάλλον μικρή.

Yes, and?...

Υποθέτω ότι αυτό που λες είναι ότι είναι oversaturated σαν genre(s) & ότι σπρώχνουν όλα τα άλλα comics στα fringes.

Δε μπορώ να διαφωνήσω με τα παραπάνω (όσο & να διαβάζω superhero comics προσωπικά - όπως έχω πει άλλες φορές στο thread είναι το κύριο popcorn reading μου). Αν και έχω την υποψία ότι άμα μαγικά όλα τα superhero comics μετατρέπονταν σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία το γενικό κοινό δεν θ'αρχιζε ξαφνικά να διαβάζει en mass comics - η θεματολογία δεν είναι ο μόνος λόγος by far (προσωπικά θα έλεγα ότι είναι ότι simply put: o κόσμος δε διαβάζει comics & δεν το νοιάζει να διαβάσει, παρά το όποιο increased penetration τελευταία, κατά τον ίδιο τρόπου που δεν το νοιάζει, π.χ. τα model trains).

Εγώ πάλι που δεν μου αρέσει το είδος το ευχαριστήθηκα, κυρίως γιατί περίμενα να είναι σκατά. Ίσως να παίζει ρόλο και αυτό.
χουμ...

χαχα :D
----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.

#303 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2011 - 15:07

Hey, εσύ μου ρώτησες τι Spider-Man μπορείς να διαβάσεις. :P

Όταν εννοείς "το τέλος" τι εννοείς ακριβώς?

Γιατί όπως ανέφερε ο? η? makisa μετά το Ultimate Spider-Man #133 ο τίτλος συνεχίζει στο Ultimate Comics: Spider-Man για 14 τεύχη πριν *ξαναγυρίσει* η αρίθμηση στο Ultimate Spider-Man #150.

Ναι, είναι μπερδευτικό. Τρομπιές της Marvel με τις αριθμήσεις.

Καλά είναι ηλίθιοι; Γιατί το κάνουν αυτό;

#304 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2011 - 15:17

Εμ..για τα φράγκα;!
Που να πέσεις σε house of m καταστάσεις δηλαδή... :hihi2:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#305 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2011 - 15:28

Καλά είναι ηλίθιοι; Γιατί το κάνουν αυτό;

Υπάρχουν λόγοι: ευδιάκριτα jumping-on points για νέους αναγνώστες (ειδικά σε συνδυασμό με το πως τίτλοι με μεγάλα νούμερα δίνουν την εντύπωση πως είναι δυσκολοπροσβάσιμοι), sales spikes από #1 & επετειακά τεύχη, rebranding για την προσπάθεια προώθησης ενός τίτλου (ειδικά όταν υπάρχει σημαντική αλλαγή στην κατεύθυνσή του), etc.

Το θέμα είναι πως με την γενική πτώση των πωλήσεων τέτοια πράγματα τα έχουν κάνει πλέον τόσο overuse ώστε από τη μία να έχουν μπερδέψει πολύ την κατάσταση (το παραπάνω με το Ultimate Spider-Man δεν είναι τίποτα σε σχέση με άλλα) & να μην έχουν πλέον τα αποτελέσματα που άλλοτε είχαν.
----

#306 Leon

Leon

Manga Oldbie

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2011 - 16:32

Η αλήθεια είναι ότι στο Brand New Day το παράτησα γιατί με ξενέρωσε άσχημα αλλά άμα λέτε ότι είναι από τα καλά των τελευταίων Spiderman θα του ρίξω μια ματιά.

Το Civil War δεν ήταν τόσο άσχημο σε σύνολο. ΟΚ τα περισσότερα ήταν ανούσιες μάχες υπερηρώων αλλά είχε και τις καλές του στιγμές. Κορυφαία για μένα το Chapter(δε θυμάμαι τίτλο) με τον Kingpin μέσα στη φυλακή που πάει να τον επισκεφτεί ο Tony (Iron-man). Πρώτη φορά γούσταρα Kingpin τόσο πολύ. Και την περίοδο του Civil War έγραφε ο Strazinwski(ή όπως στο διάολο λέγεται) το Spider-man αν δεν απατόμαι που πραγματικά ήταν ότι πιο αξιόλογο έχει να δείξει η σειρά τα τελευταία 10-15 χρόνια:8):
Δημοσιευμένη  εικόνα

#307 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2011 - 16:55

λετε με την οικονομικη κριση να εχουμε συγχωνευσεις ή θανάτους χαρακτήρων για τα καλά;

#308 Leon

Leon

Manga Oldbie

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2011 - 17:04

λετε με την οικονομικη κριση να εχουμε συγχωνευσεις ή θανάτους χαρακτήρων για τα καλά;

Ιδού!!!!
Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#309 kelborn3

kelborn3

Toki

• Members
  • 2.054 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2011 - 20:14

Η αλήθεια είναι ότι στο Brand New Day το παράτησα γιατί με ξενέρωσε άσχημα αλλά άμα λέτε ότι είναι από τα καλά των τελευταίων Spiderman θα του ρίξω μια ματιά.

Το Civil War δεν ήταν τόσο άσχημο σε σύνολο. ΟΚ τα περισσότερα ήταν ανούσιες μάχες υπερηρώων αλλά είχε και τις καλές του στιγμές. Κορυφαία για μένα το Chapter(δε θυμάμαι τίτλο) με τον Kingpin μέσα στη φυλακή που πάει να τον επισκεφτεί ο Tony (Iron-man). Πρώτη φορά γούσταρα Kingpin τόσο πολύ. Και την περίοδο του Civil War έγραφε ο Strazinwski(ή όπως στο διάολο λέγεται) το Spider-man αν δεν απατόμαι που πραγματικά ήταν ότι πιο αξιόλογο έχει να δείξει η σειρά τα τελευταία 10-15 χρόνια:8):

Μεταξυ μας ειμαστε. Μην φοβαστε να το πειτε. Το brand new day ειναι μια λαλακια και μιση...H παπαρια του One more day συνεχιζεται με ακομα επικοτερα σκηνικα. Ελεος πια. Αφηστε τον καημενο τον spidey ησυχο.
Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#310 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Απρίλιος 2011 - 12:43

Ένα διευκρινιστικό, μιας & υπάρχει μία τάση αυτά τα δύο να μπερδεύονται:
- One More Day: το storyline με το Lucifer & all that
- Brand New Day: το status quo μετά το reboot

Το Civil War δεν ήταν τόσο άσχημο σε σύνολο.

To Civil War sucked donkey balls.

Κάτι το ότι ο Mark Millar δε θ'αναγνώριζε την έννοια του subtlety ακόμη & να τον χτυπούσε με φορτηγό, κάτι το όλο editorial bungle (με τα ίδια γεγονότα να παρουσιάζονται εντελώς διαφορετικά, on-panel even, σε διαφορετικούς τίτλους & της 3 - 4 αντικρουόμενες εξηγήσεις του γιατί ο Tony & o Reed κάνουν ότι κάνουν & acting out-of-character).

Τουλάχιστον το status quo που ακολούθησε ήταν αρκετά ενδιαφέρον, αλλά αυτό φαίνεται να ισχύει με τα περισσότερα Marvel events, π.χ. Secret Invasion -> Dark Reign.

Spoiler: Ας αφήσουμε τους φίλους μας στο 'Nextwave' να μιλήσουν για το 'Civil War

Does not compute. Πως το ένα επιφέρει το άλλο?

Άμα μιλάς για συγχωνεύσεις εταιριών, τη DC την έχει η Warner, τη Marvel η Disney. Κάτι μου λέει πως οι δυο 'μαμάδες' δεν πρόκειται ποτέ να συγχωνευτούν.

Άμα μιλάς για συγχωνεύσεις τίτλων, what does that even mean? Το να μειώσουν οι εταιρίας τους τίτλους μου βγάζουν μηνιαία, "συγχωνεύοντας" τους? Όπως & για τον οριστικό θάνατο χαρακτήρων το αντίθετο θα έλεγα: καθώς γίνονται όλο & πιο desperate για πωλήσεις οι τάσεις για gimmicks, όπως συνεχόμενοι θάνατοι & "grand" επιστροφές / ένα κύμα από τίτλους (για να ξεζουμίσουν ότι μπορούνε, όσο λίγο & να πουλάει ο κάθε τίτλος), είναι κάτι που έχει ήδη παρατηρηθεί εδώ και κάποια χρόνια.

Μεταξυ μας ειμαστε. Μην φοβαστε να το πειτε. Το brand new day ειναι μια λαλακια και μιση...H παπαρια του One more day συνεχιζεται με ακομα επικοτερα σκηνικα. Ελεος πια.

Επειδή προφανώς ο μόνος λόγος που αυτοί από μας που λέμε ότι μας άρεσε το Brand New Day (& τώρα το Big Time) είναι λόγο peer pressure or something, για κανέναν άλλο λόγο. :rolleyes: :rolleyes:
----

#311 kelborn3

kelborn3

Toki

• Members
  • 2.054 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Απρίλιος 2011 - 17:36

Επειδή προφανώς ο μόνος λόγος που αυτοί από μας που λέμε ότι μας άρεσε το Brand New Day (& τώρα το Big Time) είναι λόγο peer pressure or something, για κανέναν άλλο λόγο. :rolleyes: :rolleyes:

U said it bro.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#312 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Απρίλιος 2011 - 14:44

To Civil War sucked donkey balls.

Κάτι το ότι ο Mark Millar δε θ'αναγνώριζε την έννοια του subtlety ακόμη & να τον χτυπούσε με φορτηγό....

Spoiler: Ας αφήσουμε τους φίλους μας στο 'Nextwave' να μιλήσουν για το 'Civil War

Ok man, i seriously loled, respect!!

Εγώ πάλι έκανα χτες mini-raid στα κομιξάδικα (βασικά ποιόν κοροϊδεύω, πλέον μόνο στο Tilt πάω) και ήρθα να σας αραδιάσω το "καλάθι" μου.
Έχουμε και λέμε:
Έφτασα up to date με American Vampire, House of Mystery (δύο από τις καλύτερες σειρές που κυκλοφορούν αυτό τον καιρό, Vertigo i luuuv you), I zombie (που είναι μεεεχ), Grimm Fairy Tales (i love me some fanservice), Fables #100 (FUCK YEAH! ).
Τσίμπησα και τα πρώτα τευχάκια από Caligula, Crossed: Psychopath και τα δύο από Avatar, και τα δύο του Lapham,... έχουμε να ζήσουμε επικές στιγμές.

Η SLG ξανάρχισε το επικό Nightmares & Fairytales, αλλά δυστυχώς θα είναι limited. To art το ξανακάνει η θεά Foo Swee Chin και το πρώτο τευχάκι είναι όμορφο και φρικουλιάρικο ως συνήθως. Το φάνγκερλ μέσα μου κλαίει από χαρά από τη στιγμή που το άγγιξα.

Πήρα και το tbp της Oni Press The 6th Gun και τα σπάει!! Είναι κάτι μεταξύ Λούκι Λούκ/Carnivale/Madame Xanadu με σχέδιο που θυμίζει Κυριαζή αλλά πολύ καλύτερο. Αξίζει να το τσεκάρετε, ειδικά άμα γουστάρετε western/fantasy. Ήταν απολαυστικότατο.

Και το τελευταίο πράγμα που τσίμπησα ήταν το απίστευτο Bourbon Island 1730. Γαλλικό κομιξάκι (μεταφρασμένο στα Αγγλικά) 278 σελίδων. Την εποχή όπου η πειρατεία αρχίζει σιγά σιγά να εξαφανίζεται ένας ερευνητής με το βοηθό του πάνε στο Bourbon Island να κυνηγήσουν ένα περίεργο είδος πουλιού που είναι υπό εξαφάνιση. Ζωόμορφοι χαρακτήρες, με σχέδιο που είναι μεταξύ Disney/Maakies, αρκετές δόσεις χιούμορ και πολλές ιστορικές αναφορές το κόμικ αυτό είναι ένα από τα πλέον underrated διαμαντάκια των BD. Ψάξτε το!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#313 Yo! Master

Yo! Master

Tiefling Compatible

• Members
  • 538 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Απρίλιος 2011 - 19:01

[QUOTE=Anelis;491662Πήρα και το tbp της Oni Press The 6th Gun και τα σπάει!! Είναι κάτι μεταξύ Λούκι Λούκ/Carnivale/Madame Xanadu με σχέδιο που θυμίζει Κυριαζή αλλά πολύ καλύτερο. Αξίζει να το τσεκάρετε, ειδικά άμα γουστάρετε western/fantasy. Ήταν απολαυστικότατο.[/QUOTE]

Ναι, πολύ απολαυστικό weird west comic. Αν και το μυαλό μου δεν πήγε στον Κυριαζή! :D
----

#314 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Απρίλιος 2011 - 23:37

Το Sixth Gun τα σπάει. Παρόλο που αντιπαθώ τρελά το Hellboy και τη θεματολογία του ,αυτό το κόμικ μου άρεσε παρόλο που προσεγγίζει την ιστορία του Mignola.

Φυσικά το καλύτερο κόμικ που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο σύμπαν είναι το Atomic Robo.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#315 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Απρίλιος 2011 - 10:39

Χθες πέρασα από το κομιξάδικο και είπα να πάρω το FLIGHT. Μιας και το εξώφυλλο η χαρά του steampunk fanboy/girl περίμενα να με απογοητεύσει το μέσα αλλά surprise, surprise, δεν έγινε. Αντίθετα έχει μια πολύ νόστιμη ποικιλία από one-shots που έχουν σαν θέμα... well, τον τίτλο και το σχέδιο στα περισσότερα είναι υπέρχοχο. Προτείνεται για χαλάρωση. :ureshii:

15fkk04.jpg