Posted 26 March 2012 - 22:36
Αυτό που θα ζητήσω είναι κάπως δύσκολο, αλλά είμαι σίγουρη πως θα με βοηθήσετε.
Έχω ένα άτομο που θέλω να το "μπάσω" στα anime. Το άτομο αυτό είναι... ο μπαμπάς μου!
Αφότου πέρασε από τα στάδια "όλα τα anime είναι Pokemon και Digimon" και "όλα τα anime είναι μιλιταριστικά, προπαγανδιστικά σκουπίδια με νίντζα", έχει δει το Cowboy Bebop και έχει ενθουσιαστεί (ειδικά με τα επεισόδια "Pierrot Le Fou" και "Black Dog Serenade", αν αυτό σας βοηθάει καθόλου). Θα ήθελα να μου προτείνετε, λοιπόν, anime (σειρές, ταινίες, OVAs, οτιδήποτε, οποιασδήποτε διάρκειας) που θα μπορούσα να βλέπω μαζί του και να τον εθίσω για τα καλά!
Θα προτιμούσα να είναι σειρές με εύκολο διάλογο, χωρίς υπερβολικά πολλά για να διαβάσει κανείς στους υπότιτλους γρήγορα (άρα το πολυαγαπημένο μου SAC αποκλείεται) και που θα έχουν κάτι να πουν για την Ιαπωνική κοινωνία, ιστορία και κουλτούρα (σκεφτόμουν γι' αυτό από το Oji-san No Lamp μέχρι το Paranoia Agent, αν και το δεύτερο ίσως του φανεί... κάπως σουρεαλιστικό και δεν το παλέψει.) Επίσης, θυμάμαι πως δεν του είχε αρέσει ιδιαίτερα το "Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων" του Miyazaki, οπότε ας αποκλείσουμε κι από τον κανόνα των Ghibli κάμποσα. Ωστόσο, του αρέσει πάρα πολύ το fantasy σαν είδος, με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών να είναι αγαπημένο ανάγνωσμα. Όπως και οι καλές κωμωδίες, αλλά με ένα χιούμορ πιο κοντά στον... Αστερίξ, ας πούμε, χωρίς αναφορές στην κουλτούρα των otakus ή λοιπόν παρατρεχάμενων nerds και geeks. Δεν θέλω να περνάω τη μισή ώρα του κάθε επεισοδίου εξηγώντας του τι είναι η tsundere και τι το yuri ή τι είναι το Doctor Pepper και τι το Delorian!
Συνοψίζοντας: anime για πρωτάρη, με ρεαλιστική κυρίως αλλά πιασάρικη αισθητική, χωρίς βαρύ και δύσκολο διάλογο, κατά προτίμηση που να περιέχουν σχόλια για την Ιαπωνική κοινωνία, ιστορία και κουλτούρα και να δίνουν τροφή για σκέψη και κουβέντα μετά τη θέαση, είδη fantasy και κωμωδίας (αποκλείουμε τις otaku comedies και γενικά οτιδήποτε δεν θα έπιανε ο μέσος Ευρωπαίος), σειρές, OVAs, specials και ταινίες χωρίς καμιά διάκριση στη χρονιά που φτιάχτηκαν (αλλά και το eye candy και το όμορφο animation είναι ευπρόσδεκτο!).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια!
Υ.Γ. Τον έχω ήδη hyp-άρει για το Sakamichi no Apollon!