Posted 24 March 2012 - 21:11
@OdyMonaxos
Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ολόκληρο το Ghost in the Shell: οι δύο ταινίες (του 1995 και του 2004, το sequel), και οι τηλεοπτικές σειρές (Chost in the Shell: Stand Alone Complex και 2nd Gig). Οι ταινίες και οι σειρές θεωρείται πως διαδραματίζονται σε διαφορετικά σύμπαντα, με τους ίδιους χαρακτήρες, οπότε μην μπερδεύεσαι με το continuity. Προσοχή: ετοιμάσου για πολύ μεγάλα walls of text, στις σειρές περισσότερο. Κι έχε το Google translate ανοιχτό παραδίπλα ή ένα λεξικό στα πόδια σου, για παν ενδεχόμενο.
Ο σκηνοθέτης, ο Kenji Kamiyama (που έχει κάνει τη σκηνοθεσία στις σειρές), είναι προσωπικός αγαπημένος. Αν σου αρέσει το Stand Alone Complex, τσέκαρε και το Seire no Moribito. Μούρλια fantasy. Δικό του είναι και το Eden of the East, κάτι ανάμεσα σε πολιτικό θρίλερ, ρομάντζο και κωμωδία. Ωραιότατο και αυτό, κι ας έχει τα προβληματάκια του εδώ κι εκεί.
Ο δε Mamoru Oshii (σκηνοθέτης των ταινιών) είναι επίσης τεράστιος. Δες και το Jin-Roh, αν και σε προειδοποιώ πως είναι πολύ βαρύ.
Σε τελείως διαφορετικό κλίμα, προτείνω το Wolf's Rain. Αλληγορία που της δίνεις ό,τι νόημα θέλεις, πανέμορφο και με μουσικάρα.
Και δεν ξέρω για "τροφή για σκέψη", αλλά τουλάχιστον εγώ βρίσκω το Cowboy Bebop απ' τα ομορφότερα πράγματα που έχω δει ποτέ μου. Σκηνοθεσία που μέχρι και σε live action υποδειγματική θα την έβρισκες.
Αυτά τα λίγα! Το δε Ghost in the Shell είναι βασισμένο σε manga, αλλά είναι πολύ διαφορετικό απ' την πηγή του, σαν να βλέπεις άλλη ιστορία, τόσο οι ταινίες όσο και οι σειρές.