Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Τι καλό βιβλίο διάβασα πρόσφατα.

βιβλία book

  • Please log in to reply
139 replies to this topic

#76 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 15 February 2013 - 11:49

πρωτος ερωτα του ιβαν τουργκενιεφ
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#77 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 18 February 2013 - 21:40

The Dispossessed της Ursula K. Le Guin. Από τα καλύτερα sci fi που έχουν γραφτεί ποτέ. Μπήκε καρφωτό στο τοπ 10 μου.

Η γραφή της είναι υπέροχη, λόγια αλλά κατανοητή, οι χαρακτήρες πραγματικοί, οι κοινωνικές ευαισθησίες τέλεια προσεγμένες και τα πολιτικά θέματα έχουν χειριστεί με ένα απερίγραπτο τακτ που ειλικρινά δεν περίμενα να δω. Το καλύτερο από όλα είναι το world building της. Οι κόσμοι της είναι τόσο πραγματικοί που καταλαβαίνεις πώς ζουν οι κάτοικοί τους και ξέρεις τι κάνουν στον ελεύθερό τους χρόνο.
Όταν διάβαζα Orwell ή Huxley, ή Bradbury, ενώ είχα μια αρκετά καλή ιδέα για το πώς είναι ο κόσμος και οι ζωές των ανθρώπων, δεν μπορούσα να καταλάβω ποιά είναι η καθημερινότητά τους, τι κάνουν στις μικρές στιγμές, τι νιώθουν, ποιά είναι τα χόμπυ τους ή τα συναισθήματά τους. Αντίθετα εδώ μπόρεσα να αντιληφθώ σε ένα πιο βαθύ και ουσιαστικό επίπεδο πώς είναι η καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων και ποιά είναι τα οικεία μικροπράγματα που κάνουν και που τελικά καταλήγουν να τους συνδέουν με εμάς.

Εξαιρετικό βιβλίο, προτείνεται σε όλους, φαν της επιστημονικής φαντασίας και μη, φαν της αναρχίας και μη.

Posted Image


#78 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 18 February 2013 - 21:46

Τα βουνά της τρέλας

Ένα βιβλίο που γράφτηκε απλά και μόνο για να καλύψει όλα τα προσωπικά μου βίτσια (ούτε καν προτιμήσεις). Πάρα πολλά στοιχεία παλαιοντολογίας, μια φανταστική μεν αλλά πολύ όμορφα δοσμένη αρχαιολογία, μέσα σ' ένα περιβάλλον αγωνίας, παράνοιας και πηχτού, σιωπηλού τρόμου. Απλά απίστευτο.

#79 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 18 February 2013 - 21:49

plus it has shoggoths so there.

Posted Image


#80 plotolp

plotolp

    Anime Freak

  • Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 26 February 2013 - 12:13

Τελείωσα και το δεύτερο βιβλίο του 1Q84 και μπορώ να πω πως η άποψή μου δεν έχει αλλάξει καθόλου από ότι είχα γράψει λίγο πιο πριν για το πρώτο βιβλίο! :)
Συνεχίζω να είμαι ενθουσιασμένος με αυτό που διαβάζω! Οι ιστορία, οι χαρακτήρες, όλα έχουνε κάτι το ξεχωριστό. Δεν θα αναφέρω πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες για να μην "κάψω" την ιστορία. Το προτείνω πάντως σίγουρα! Θα συνέχιζα απευθείας και με το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς, αλλά δεν έχει μεταφραστεί ακόμα οπότε πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι τον Απρίλιο.. :bahhh:

#81 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 28 February 2013 - 10:12

Ξύπνησα πρωί σήμερα και για να περάσει η ώρα μέχρι να ξυπνήσει ο 維, ξεκίνησα να διαβάζω το The Stealers of Dreams (DWEU)...
It's mini-series material folks Oo Θα μπορούσαν να το διασκευάσουν για το Torchwood Series 5 γιατί πράγματι όσο το διάβαζα ένιωθα λες και έβλεπα το παλιό καλό Torchwood yng Nghaerdydd.

#82 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 March 2013 - 23:30

Posted Image
Τελείωσα επιτέλους το The Beauty Myth της Naomi Wolf. Έχω πωρωθεί πέρα από κάθε φαντασία. Στην αρχή ήμουν κάπως επιφυλακτική γιατί μιλάμε για ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν από 20 και χρόνια, αλλά τελικά ~και ίσως δυστυχώς~ παραμένει επίκαιρο και διαφωτιστικό ακόμα και τώρα.

Δυστυχώς δε νομίζω ότι υπάρχει ελληνική μετάφραση, αλλά πρόκειται πραγματικά για ένα βιβλίο που θα άξιζε να διαβάσουν αλλά και θα ενδιέφερε τους περισσότερους εδώ μέσα.
Δίνει πολύ λογικές απαντήσεις σε ερωτήματα όπως "Γιατί οι γυναίκες ασχολούνται τόσο πολύ με την εμφάνισή τους;" και καταρρίπτει μύθους περί υπέρμετρης εγωπάθειας και.... "γυναικουλίασης". Πέρα από αυτό, ξεγυμνώνει τη δομή ενός συστήματος γερά βοηθημένου από το καπιταλιστικό σύστημα και από αιώνες περιθωριοποίησης του "δεύτερου φύλου".

Πραγματικά είναι ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσουν όλοι, άντρες γυναίκες, φεμινιστές και σεξιστές.

Να προσθέσω ότι περιέχει πάνω από πενήντα σελίδες με notes για πηγές από μελέτες, επιστημονικά άρθρα και στατιστικές, που πιστεύω ότι αν δεν πείσουν, τουλάχιστον θα προβληματίσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Δεν περίμενα να καταφέρω να τελειώσω βιβλίο τέτοιου είδους, είμαι πιο πολύ του μυθιστορήματος, οπότε νιώθω έξτρα χαρούμενη για αυτό το "κατώρθωμα" αν και βοηθάει που το βιβλίο είναι τόσο καλογραμμένο και περιέχει και κάποιες πιο προσωπικές ιστορίες που χαλαρώνουν το λόγιό του ύφος.

Posted Image


#83 m1ts0s

m1ts0s

    Starting...

  • Members
  • 2 posts

Posted 27 March 2013 - 22:47

Gravity's Rainbow από Thomas Pynchon

#84 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 April 2013 - 16:35

Ωραία λοιπόν αφού μετράω ήδη δύο πόστ σε αυτή τη σελίδα που μιλάω για εκπληκτικά καλά βιβλία ας κάνω κ ένα για δύο...όχι τόσο καλά.

Χτες και προχτές διάβασα δύο βιβλία του John Green [ από τους vlogbrothers του youtube που έχουν κάνει τους nerdfighters, dftba, etc], το Looking for Alaska και το πιο πρόσφατο [και πολυβραβευμένο] The Fault in our stars [χαμός με αυτό μας έχουν πρήξει σε goodreads, book blogs, book review sites κτλ].

Επειδή παλιά παρακολουθούσα το κανάλι του είχα αρκετά μεγάλες προσδοκίες παρόλο που και τα δύο είναι young adult. Δεν γράφει άσχημα, αλλά γενικά έχω απογοητευτεί. Πολύ teen angst, manic pixie girls, και ΑΠΕΙΡΟΣ συναισθηματικός εκβιασμός. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερα από τα young adult "του σωρού" που βασίζονται σε ρομάντζα κτλ, αλλά τελικά και τα δύο αποδείχθηκαν πολύ εφηβικά για τα γούστα μου. Ντισαπόιντ!

Posted Image


#85 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 25 April 2013 - 21:46

Διομήδης Σπινέλης:
Ανάγνωση Κώδικα το κέρδισα από την fosscomm από το workshop του με 8 βίδες. (Δεν σας λέω τις πήρα θα βγώ offtopic :P )

Το βιβλίο:
http://www.papasotiriou.gr/product/anagnosi-kodika

Είναι υπό ανάγνωση.

Ιδιαίτερα Χρήσιμο για να γίνετε καλύτερος developer.

#86 noname

noname

    Fade away

  • Members
  • 479 posts

Posted 04 May 2013 - 14:01

Τhe forever war απο Joe Haldeman. Nebula, Hugo και Locus, ίσως να φταίει η εποχή που γράφτηκε και το θέμα του που σάρωσε. Αλλά είναι ευκολοδιάβαστο, ο συγγραφέας ξέρει απο στρατό - τον έχει νιώσει στο πετσί του και δεν γράφει μλκς , θυμίζει κάπως starship troopers αλλά καταπιάνεται με περισσότερα θέματα τόσο απο κοινωνιολογικής όσο και απο πλευράς επιστημονικής φαντασίας, καθώς ο συγγραφέας ακολουθεί τον προταγωνιστή του William Mandella στα πάνω απο χίλια χρόνια πολλέμου κοινωνικής και τεχνολογικής εξελιξης ..
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#87 plotolp

plotolp

    Anime Freak

  • Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 07 May 2013 - 18:55

Τελείωσα τον Χιονάνθρωπο του Jo Nesbo και τον τελευταίο τόμο του 1Q84. Ο Χιονάνθρωπος είναι το πρώτο βιβλίο του Nesbo που διάβασα και μου άρεσε αρκετά. Για να πω την αλήθεια όμως το περίμενα αρκετά καλύτερο. Η πλοκή ήταν αρκετά σφιχτοδεμένη και ενδιαφέρουσα όμως κατά την γνώμη μου τα έκανε λίγο μαντάρα στο τέλος με την αποκάλυψη των στοιχείων και του δολοφόνου. Χάλασε ότι έφτιαχνε από την αρχή. Κρίμα γιατί θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.

Όσον αφορά για το 1Q84 δηλώνω απλά ενθουσιασμένος! Με έκανε να αλλάξω κατά πολύ την γνώμη μου για τον Murakami, μιας και με το Νορβηγικό Δάσος δεν με είχε κερδίσει ιδιαίτερα.
Το 1Q84 είναι ότι πιο πρωτότυπο, όμορφο και καλογραμμένο έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό! :)

Edited by plotolp, 07 May 2013 - 18:56.


#88 BoredForLife

BoredForLife

    Monster Hunter

  • Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 05 June 2013 - 09:34

To Crown of Swords του Robert Jordanαπο τη σειρά (τι σειρά , 14 βιβλία είναι αυτά) Teh Wheel of Time.
Γενικά έχω απο τον Δεκέμβριο που διαβάζω την σειρά. Μπήκε κατευθείαν στα top 5.
Πολλά thumbs up στην Άγνωστη Καντάθ στη Θεσσαλονίκη που είχε το τελευταίο βιβλίο σε Hardcover και το χω πάνω στο γραφείο μου να κάθεται.
Επίσης άρχισα την κόλαση του Δάντη αλλά δεν με εντυπωσίασε και το παράτησα καπου στη μέση.

Edited by BoredForLife, 05 June 2013 - 09:37.

v4kFmx.png


#89 Mr. Brightside

Mr. Brightside

    Le secret du Roi

  • Members
  • 425 posts

Posted 22 July 2013 - 22:42

Τελείωσα το Lincoln and the Union των Oscar και Lillian Handlin, βιογραφία του Αβραάμ Λίνκολν και τώρα διαβάζω το Hirohito Emperor of Japan του Leonard Mosley. Πολυ ενδιαφέρον και φωτίζει αρκετες πτυχές της Ιαπωνικής ζωής.



#90 debra174

debra174

    Starting...

  • Members
  • 5 posts

Posted 01 September 2013 - 03:01

Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα και με ενθουσίασε ηταν Ο δρόμος του Cormac mccarthy.Η υπόθεση φαντάζομαι είναι σχετικά γνωστή,καθώς έχει γίνει και ταινία(την οποία ακόμη δεν έχω καταφέρει να δω),και αφορά ένα αγόρι με τον πατέρα του,οι οποίοι σε έναν μετααποκαλυπτικό κόσμο,προσπαθούν να επιβιώσουν "στον δρόμο".Η πλοκή είναι η αλήθεια,δεν ήταν συγκλονιστική,όμως ο τρόπος γραφής και γενικά η ατμόσφαιρα με τράβηξαν πάρα πολύ.Πρόσφατα διάβασα και το ΟΚΤΩ,το οποίο μου φάνηκε μεν ευκολοδιάβαστο και συναρπαστικο,αλλα μέχρι εκει!





Also tagged with one or more of these keywords: βιβλία, book