Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 3 Ψήφοι

Sakamichi no Apollon

• Please log in to reply
143 replies to this topic

#76 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Απρίλιος 2012 - 19:13

Πόσο πιο ωραία παίζει να ήταν τα ιαπωνικά σχολεία στα 60s?

Όπως τα ιαπωνικά σχολεία από το '90 και μετά είναι γεμάτα κορίτσια με μεγάλα στήθη και κοντές φούστες...

Anime είναι, όχι ντοκυμαντέρ.

Επίσης, για το slice-of-life debate, ο όρος που ψάχνετε είναι coming-of-age.

In the strict sense the Coming of age describes a young person's transition from adolescence to adulthood. In anime the term is used in a more general sense where the protagonists have to face a challenge, make an important decision in their life, take on responsibility, or learn a lesson, and by overcoming these obstacles they reach a higher level of maturity.

Στην περίπτωση του Kaoru, τα anxiety attacks, η καταπιεστική θεία, η άποψή του για την jazz, και τα συναισθήματά του για την Ritsuko.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#77 Jcenawl

Jcenawl

Anime Amateur

• Members
  • 141 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Απρίλιος 2012 - 19:24

Ξέρω ότι το post μου είναι full off topic και θα ζητήσω συγνώμη γι'αυτό απλά μιας και ανοίχτηκε αυτή η παρένθεση θα πω και εγώ την γνώμη μου πρώτη και τελευταία φορά και αν κριθεί αναγκαίο μετά το πάμε σε νέο thread ή pms.

Όπως είπες και εσύ warchief καθαρόαιμο slice of life δεν υπάρχει. Το κοντινότερο είναι να βγεις στο μπαλκόνι σου και απλά να χαζεύεις τους περαστικούς και τα αμάξια aimlessly. Επομένως όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις τις παραπάνω σειρές γιατι να μην ισχύει και για το apollon κάτι σε φάση slice of life (+drama,music) ή έστω drama(+slice of life,music)? Ένα ep. σίγουρα δεν είναι αρκετό για να κριθεί ως SOL ή όχι αλλά το PV μου φαίνεται πως δείχνει μπόλικες "καθημερινές" στιγμές ώστε να μην απαγορεύεται ντε και καλά αυτή η ταμπέλα.

Κυρίως τα λέω όλα αυτά γιατί τώρα θεωρώ λίγο υπερβολικό να γίνεται ολόκληρος διάλογος για το αν είναι ή δεν είναι ένα αρκετά λεπτό tag που για τον καθένα μπορεί να έχει διαφορετικό νόημα. Άμα ο άλλος θέλει να το πει slice of life nvm, άμα θέλει να το πει hentai τότε οκ, δικαιολογημένος ο ντόρος.

Edit: Bleh, late post is late, που στο κόρακα σου βγάζει το νέο ποστ ενώ typάρεις :P
Δημοσιευμένη  εικόνα

"Sehen Sie mich! Sehen Sie mich! Das Monstrum in meinem Selbst ist so groß geworden!"

#78 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Απρίλιος 2012 - 19:27

Κοίτα εκεί στις φαντασιώσεις του Kaoru λίγο hentai το είχε πάντως :P

xbJ3b2w.jpeg

#79 Warchief

Warchief

• Members
  • 2.042 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Απρίλιος 2012 - 21:55

Δεν εστιάζει το Naruto σε καταστάσεις απτές και συνηθισμένες. Εστιάζει σε περιπέτεια.

Ακριβώς.
Tώρα, για την προσέγγιση της ζωής του μέσου ανθρώπου θα διαφωνήσω. Αποκλείεται να υπάρχει slice of life στο διάστημα; Το λένε για το Planetes αυτό συγκεκριμένα, αν και δεν το έχω δει.
Πρόσεξε ότι δε μιλάμε για τον ανθρώπινο ψυχισμό. Το Hunter x Hunter τον προσεγγίζει πολύ καλά, αλλά προφανώς δεν είναι slice of life.

Οι καθημερινές στιγμές επαναλαμβάνω ότι δεν είναι ικανή προϋπόθεση.

Βασικά εγώ για το πρώτο επεισόδιο μιλούσα, δεν ξέρω τι γίνεται αργότερα. Το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει στο ίδιο ύφος, που είναι δραματικό. Coming of age drama ήταν, που είπε και ο Έρεβος.

Ο διάλογος γίνεται επειδή διάβασα κάποιες ανακρίβειες και είπα να τις επισημάνω.

#80 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 15 Απρίλιος 2012 - 12:41

Naruto και Slice of Life πανε μαζι

http://www.youtube.com/watch?v=ucm2_Lwta6g&t=15m26s

#81 Tristessa

Tristessa

putting the fun in funeral

• Moderators
  • 989 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAtelier BOZ

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2012 - 19:17

Τι όμορφο, feel-good εικοσάλεπτο ήταν αυτό; ♥
Άψογο animation και σκηνοθεσία (as expected), γλυκύτατο το budding romance Ritsuko και Kaoru (ο οποίος με κέρδισε απ' τις πρώτες ατάκες), γενικά ένα υπέροχο πρώτο επεισόδιο. Γιατί μόνο 12 επεισόδια όμως; :nanteee:

6dqFccT.gif

#82 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2012 - 19:46

Ok... Έκανε post o Petran και η Hahaue για τη σειρά(και το bromance) και είχαμε προηγουμένως έναν υγιή διάλογο με τον Πολέμαρχο. Ζούμε κοσμοϊστορικές στιγμές~! :lovulovu:

Όχι δείτε τι κάνει το Sakamichi no Apollon. This thread is on fire baby! Οι haters να πάνε να...κοιμηθούν, ενώ εμείς θα βλέπουμε την τέλεια σειρά! :hahaha:

Ναι Tris, αυτή είναι μόνο 12 επεισόδιο, αλλά μέσα στην καρδιά μας υπάρχει το ενδεχόμενο και για άλλες seasons!

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#83 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2012 - 20:04

Tris, απόλαυσέ το όσο το 'χεις! Αλλιώς, βάζει από τώρα υποψηφιότητα για το μεγαλύτερο μισοτελειωμένο αριστούργημα των anime της τελευταίας εικοσιπενταετίας! Fine by me, either way!

Δημοσιευμένη  εικόνα

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^

#84 Slayer_13

Slayer_13

Όμορφο αγόρι

• Members
  • 215 Δημοσιεύσεις:
  • LocationSuncity

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2012 - 22:14

Αν εξαιρέσουμε τον Tsundere και όλο ιδιοτροπίες πρωταγωνιστή, το πρώτο επεισόδιο ήταν πάρα πολύ καλό!

#85 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2012 - 23:31

...Tsundere και όλο ιδιοτροπίες πρωταγωνιστής...

What? Το παιδί ούτε tsun-tsun ήταν, ούτε dere-dere!
Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^

#86 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2012 - 02:34

Δεν θα 'λεγα τα ιαπωνικά σχολεία των 60's "ωραία" για κανέναν λόγο (πόσο μάλλον εξαιτίας του SnA), απλά αυτό που είναι ωραίο εν προκειμένω είναι η απομάκρυνση από την πεπατημένη. Το ιαπωνικό σχολείο είναι ίσως το πιο cliché-ridden θεματικό στοιχείο που υφίσταται στο χώρο των anime, οπότε όταν κάποιο απ' αυτά κάνει τη διαφορά και δείχνει ένα σχολείο όπως πραγματικά είναι τα σχολεία, αυτό από μόνο του αποτελεί ευχάριστη αλλαγή. OK, ίσως όχι για κάθε θεατή, αλλά για αρκετούς από μας, σίγουρα.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#87 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2012 - 07:52

Ωραία σαν κτίρια, διακόσμηση, στολή με ναυτικό καπελάκι και τα λοιπά, that's all. Αισθητικά. :wet2:

15fkk04.jpg

#88 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2012 - 14:05

Το 1966, όλα τα αγόρια έπρεπε να φοράνε το καπέλο της στολής τους, όχι μόνο ο Sentarou για να δείχνει και καλά deliquent.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#89 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2012 - 18:03

Ουφ το είδα και εγώ, τελευταία και καταϊδρωμένη.

Ναι οκ είναι πολύ καλό, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα ήθελα τα op/ed να είχαν αυτό το έξτρα κατιτίς (είτε αυτό το λέμε τζαζ μουσική υπόκρουση, είτε πιο πολλές σκηνές με ανθρώπους, είτε περισσότερη κίνηση, δεν ξέρω, αλλά κάτι τέτοιο.)
Μου άρεσαν οι χαρακτήρες, στην αρχή πάνε να ακροβατήσουν στη γραμμή του κλισέ αλλά οι περισσότεροι ξεφεύγουν από αυτό τον κίνδυνο από το πρώτο 5λεπτο. Γενικά τα έχετε πει όλα τα καλά (χαρακτήρες, σενάριο, σκηνοθεσία, pacing, μουσική) οπότε δεν θα το κουράσω με το να τα επαναλάβω.

Για καλύτερη σειρά κτλ κτλ δε θα εκφέρω άποψη, γιατί όσο και να με έχει εντυπωσιάσει δεν θα το πάω μέχρι εκεί (..και όποιος έχει καεί στο χυλό...)

Αυτό όμως που πρέπει να πω, και ας με πείτε χαζό φανγκελ ~κλάειν~ (παρόλο που και εσείς νιώσατε τα βάημπς) είναι το γλυκό-γλυκό και τρυφερό homolust που διαδραματίζεται!! <3 (Και έχω κόψει και τα yaoi τρομάρα μου.)

Ευτυχώς, μετά τη μέση του επεισοδίου και με την εμφάνιση της τζαζ στο προσκήνιο, χάθηκαν όλοι αυτοί οι ερωτύλικοι αναστεναγμοί και η σειρά πήρε φόρα. Δεν ήθελα να τελειώσει. Ευχόμουν να είχα κάνει λάθος και στην πραγματικότητα να ήταν 2ωρη ταινία. Σπάνιο να μου συμβεί αυτό με πρώτο επεισόδιο.

Ελπίζω να συνεχίσει έτσι.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#90 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2012 - 20:00

Spoiler: 2