Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 3 votes

Sakamichi no Apollon

• Please log in to reply
143 replies to this topic

#136 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 27 June 2012 - 23:59

Και μετά απο ένα κύκλο απο περεταίρω απόδειξεις ψυχοπάθειας χαρακτήρων, ανούσιο fidgeting γυναίων, και γυρω γυρω όλοι στη μέση το love pentagon, είχαμε ένα τουλάχιστον ευχάριστο επεισόδιο με γεγονότα.
Aκόμα και αν τίποτα σ' αυτή τη σειρά πλέον δε βγάζει νόημα, (το έχουμε συνηθησει μάλλον και δε μας χαλάει πια) τουλάχιστον έχει ωραία σκηνικά και πιασάρικη ατμόσφαιρα που σε απορροφάει.
Spoiler:

Αν ευχαριστιέμαι κάτι πραγματικά σ' αυτή τη σειρά είναι τα "jazz breaks" που αν θέλουν μας χαρίζουν σε κάποια επεισόδια.
Τώρα αν ζητούσα αντί για jazz breaks απο το βαθύ plot να είχε plot breaks απο την εμβάθυνση στην jazz θα ζητούσα πολλά?

Edited by Kamui, 28 June 2012 - 00:03.

O6rrvsU.jpg

#137 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 28 June 2012 - 22:19

Τέλειωσε κι αυτή η σειρούλα... Που την ευχαριστήθηκα και πέρασα καλά μαζί της, έστω κι αν τελικά είχε αρκετά flaws όπως αποδείχθηκε και δεν κρατήθηκε στο υψηλό επίπεδο του πρώτου επεισοδίου. Θα μου μείνει ως κάτι όμορφο - σα να κοιτάζεις ωραίο πίνακα, δεν πολυβγάζεις νόημα, δεν καταλαβαίνεις τη λογική του, αλλά χαίρεσαι με αυτό που βλέπεις - και χαλαρό slice of life, στο οποίο ξεχωρίζει αυτό που λείπει από πολλά anime όταν ασχολούνται με ερωτικά ζητήματα: ο αγνός ρομαντισμός. Χωρίς βέβαια ν' ασχολείται μόνο μ' αυτό, λες και είναι το μοναδικό πράγμα που αξίζει στη ζωή. Η δύναμη της μουσικής, η αξία της φιλίας και της οικογένειας, η επανάσταση, η δύναμη να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις και να κυνηγάς τα όνειρά σου, αν και δεν αποδίδονται με τον καλύτερο τρόπο, δένουν αρμονικά μεταξύ τους και συνθέτουν μια πολύ όμορφη εικόνα. Δίνω ένα 8.5/10 γιατί πραγματικά το απόλαυσα.

#138 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 28 June 2012 - 22:48

Δεν είναι χαλαρό δεν είναι slice of life και δεν είναι χαλαρό slice of life

#139 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 28 June 2012 - 23:13

Eγώ χαλάρωσα πάντως. :P

#140 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 28 June 2012 - 23:14

Έτερον εκάτερον :)

#141 Gomu Gomu No Mi

Gomu Gomu No Mi

Anime Amateur

• Members
  • 120 posts
  • LocationPatra

Posted 29 June 2012 - 14:39

Τέλος κι αυτό. Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Ειδικά οι χαρακτήρες ήταν ιδιαίτεροι και δενόσουν εύκολα. Όμορφο και το τέλος. Θα πάω να διαβάσω και το μάνγκα να δω τι λέει.
Oi,Oi,Oi baka.

#142 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 09 January 2013 - 03:02

-

Edited by Gbak, 20 August 2019 - 22:14.

#143 Vash Zoro

Vash Zoro

20th century Boy

• Members
  • 603 posts

Posted 02 April 2013 - 00:51

Προσωπικά τη θεωρώ ένα μικρό διαμάντι και ότι παραδίδει σεμινάριο για το πώς πρέπει να σκηνοθετείται μια σειρά τέτοιου ύφους. Ο ρυθμός της ήταν εκπληκτικός, δίχως περιττολογίες και πολλές φλυαρίες, είχε διάρκεια που δε με κούρασε σε κανένα σημείο, φοβερό και λαμπρό artwork, ενδιαφέρον καστ πρωταγωνιστών. Είναι φοβερό το πόσο εύκολα μέσω της μουσικής σε παρασύρει και σε μαγεύει.

#144 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,808 posts

Posted 17 May 2015 - 09:38

---Bump

Διάβασα τα προηγούμενα posts και δεν περίμενα να έχει γίνει τόσο χαμός όταν παιζόταν.

Σχετικά με τη σειρά, παραδόξως μου άρεσε πάρα πολύ. Δε λέω τιρένια αλλά α) μου αρέσουν τα τυριά :P β) δεν είμαι και ο μεγαλύτερος romance fan του κόσμου οπότε μένω στα λίγα που μπορεί να προσφέρει μια τέτοια σειρά. Το βασικό είναι ότι δεν μου έσπασε τα νεύρα με το κλωθογύρισμα που συνήθως υπάρχει σε τέτοιες σειρές, με αγαπάει, δεν με αγαπάει κλπ (βλέπε Kimi no Todoke). Στα θετικά της α) είναι μικρή ώστε δεν μπορεί να σε κουράσει β) ο χρόνος τρέχει νεράκι στη σειρά, χρόνια ολόκληρα γ) ωραίοι χαρακτήρες και πολλοί δ) καλή μουσική ε) καλό καθαρό σχέδιο με τρομακτικό animation κατά τη διάρκεια που παίζουν τα όργανα.

Στα αρνητικά α) επικεντρώνεται κυρίως στον πρίγκηπα Kaoru β) ρομάντζο με παρεξηγήσεις οι οποίες μπορούν να λυθούν σε 30sec αρκεί να μιλήσουν οι χαρακτήρες. Χμμ αυτά, δεν μπορώ να πω έχει αρκετά κλισέ αλλά τα χρησιμοποιεί σε ικανοποιητικό βαθμό που δεν κουράζουν και τα live sessions ξεκουράζουν από την ροή της σειράς. Τέλος μου άρεσε πως τελειώνει κάπως σαν coming of age σειρά δίνοντας τελικά σημασία στη φιλία και ότι τα ρομαντικά μπερδέματα είναι μέσα στο παιχνίδι της ενηλικίωσης (τελικά μάλλον μου άρεσε παραπάνω από όσο περίμενα :P).

ps: Αυτό με τη θρησκεία πραγματικά δε το κατάλαβα αλλά επειδή ξέρω ότι οι Ιάπωνες το χρησιμοποιούν σαν thingy είπα οκ ο τύπος είναι χριστιανόπουλο στην Ιαπωνία, ι αμ ντιγκινγκ ιτ. Βέβαια μου κακοφάνηκε στο τέλος που ήταν η μεγαλύτερη ξενέρα του σύμπαντος αλλά αυτό δεν είναι αρκετό νομίζω για να μειώσει την σειρά.

rsrGbGx.gif