---Bump
Διάβασα τα προηγούμενα posts και δεν περίμενα να έχει γίνει τόσο χαμός όταν παιζόταν.
Σχετικά με τη σειρά, παραδόξως μου άρεσε πάρα πολύ. Δε λέω τιρένια αλλά α) μου αρέσουν τα τυριά
β) δεν είμαι και ο μεγαλύτερος romance fan του κόσμου οπότε μένω στα λίγα που μπορεί να προσφέρει μια τέτοια σειρά. Το βασικό είναι ότι δεν μου έσπασε τα νεύρα με το κλωθογύρισμα που συνήθως υπάρχει σε τέτοιες σειρές, με αγαπάει, δεν με αγαπάει κλπ (βλέπε Kimi no Todoke). Στα θετικά της α) είναι μικρή ώστε δεν μπορεί να σε κουράσει β) ο χρόνος τρέχει νεράκι στη σειρά, χρόνια ολόκληρα γ) ωραίοι χαρακτήρες και πολλοί δ) καλή μουσική ε) καλό καθαρό σχέδιο με τρομακτικό animation κατά τη διάρκεια που παίζουν τα όργανα.
Στα αρνητικά α) επικεντρώνεται κυρίως στον πρίγκηπα Kaoru β) ρομάντζο με παρεξηγήσεις οι οποίες μπορούν να λυθούν σε 30sec αρκεί να μιλήσουν οι χαρακτήρες. Χμμ αυτά, δεν μπορώ να πω έχει αρκετά κλισέ αλλά τα χρησιμοποιεί σε ικανοποιητικό βαθμό που δεν κουράζουν και τα live sessions ξεκουράζουν από την ροή της σειράς. Τέλος μου άρεσε πως τελειώνει κάπως σαν coming of age σειρά δίνοντας τελικά σημασία στη φιλία και ότι τα ρομαντικά μπερδέματα είναι μέσα στο παιχνίδι της ενηλικίωσης (τελικά μάλλον μου άρεσε παραπάνω από όσο περίμενα
).
ps: Αυτό με τη θρησκεία πραγματικά δε το κατάλαβα αλλά επειδή ξέρω ότι οι Ιάπωνες το χρησιμοποιούν σαν thingy είπα οκ ο τύπος είναι χριστιανόπουλο στην Ιαπωνία, ι αμ ντιγκινγκ ιτ. Βέβαια μου κακοφάνηκε στο τέλος που ήταν η μεγαλύτερη ξενέρα του σύμπαντος αλλά αυτό δεν είναι αρκετό νομίζω για να μειώσει την σειρά.